Vecka 25

Då var man inne i vecka 25. Jag läser alltid massor om bebisen i varje vecka jag kommer in i även om det från vecka 20 är väldigt olika från bebis till bebis vad gäller vikt och längd så är det alltid lika roligt och kolla bebisens små framsteg :).

vecka 25:



Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på BVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

Informationen lånad av babycenter


Ruggig höstdag

Ja då var det bara och inse att hösten är här på allvar!. Jag känner det direkt för jag blir genast mer frusen och får större behov av att ta varma heta bad *mys*. De säger att man får ökad kroppstemperatur under graviditeten men det kan jag absolut inte hålla med om!. Visst om jag tränar flir jag genast mycket varmare än tidigare men i normala fall när jag inte tränar är jag precis lika frusen som innan. Min höstjacka jag hade förra året (en skinnjacka) kan jag absolut inte ha längre då jag inte kan dra upp dragkedjan alls så det får nog bli att köpa en ny. Det känns lite småtråkigt på ett sett eftersom det bara gäller för en höst. Har funderat på att slita fram vinterjackan men då den verkligen är "vintrig" så vill jag inte att det ska se ut som jag är påväg till nordpolen, så vi får se vad jag gör.



Vaknade vid 8 och gav mig ut med Kiwi på en runda, sedan har jag mest suttit i soffan under en filt och snart tror jag att jag kommer ta ett varmt bad. Tror dock att jag tänkte träna lite innan och det blir bara i form av fitmama och salsa tror jag. Jag är såå sugen på att åka och bada men min bikini passar inte längre (speciellt inte överdelen haha) så det sket sig direkt. Vi har ju ett badhus här i Skärblacka som jag skulle vilja gå till för att se hur det ser ut. Tror de bara har en stor bassäng+ en relaxavdelning men det är väll fullt tillräckligt?, så länge man kan simma runt lite hehe.

Igår kväll sparkade Heiley för fulla muggar. Precis innan Andy skulle till jobbet så sa jag att han skulle säga hej då till henne så han la huvudet på magen och började prata med henne. Då fick han en riktig rejäl spark i örat, tom så hårt att han hörde sparken riktigt tydligt. 2 sånna sparkar fick han hehe så hon ville nog att pappa skulle stanna hemma med mamma hihi. Världens gulligaste lilla bebis. Imorse sa hon god morgon till mig genom att ge mig en kick i magen igen och nu tror jag hon sover igen :). Det är så härligt med de riktigt hårda sparkarna för det märks att hon blir starkare. Sedan någon vecka tillbaka börjar magen röra sig när hon sparkar, tyvärr ser jag ännu ingen fot på magen men det kan bero på moderkakan som ligger i framvägg så det är ju lite tråkigt.

På fredag ska jag till barnmorskan för första gången på 9 veckor så det ska bli riktigt spännande. Tyvärr blir det inte min vanliga barnmorska för hon var tydligen sjuk men det går ju bra endå:).

Nu måste jag få igång cirkulationen lite geom att röra på mig lite.

Ha en skön höstdag!

p.s Kollade på ett program med doktor Åsa om graviditeten från befruktning till förlossningen som ni kan kolla på om ni är intresserade. http://svtplay.se/v/2146840/dr_asa/del_4_av_8__graviditet_-_fran_borjan_till_slut 


Snabbmys en Måndag

God kväll Sverige!

Hinner med ett litet inlägg innan det är dags att krypa ner i sängen och nanna. Vaknade som vanligt vid 8 tiden och var så trött att jag knappt visste vad jag hette. Drog mig ändå upp och åt frukost tillsammans med Andy och så bestämde jag mig för att gå och lägga mig igen. Tyvärr blev det att jag sov lite väl länge, till 10.45 men jag antar att jag behövde det. Det blev lite sent igår då jag storstädade fram till ca 23.

Sedan när Andy vaknade åkte vi in till cafeet som jag ev ska få praktisera på i ett ärende och tog därför en fika under tiden. Det blev kaffe och en fransk bakelse igen. Ja jag menar ska man praktisera där måste man ju veta hur saker smakar speciellt sånt man aldrig ätit tidigare. Sedan bar det av hemmåt igen och nu sitter jag och glor lite på tv.




Idag blev det denna franska variant. Det är dock ingen grädde i bakelsen utan något annat som jag tyvärr inte vet vad det är. Något de använder istället för grädde i frankrike tydligen:).


Har verkligen tråkigt på dagarna nu!, det känns som att man mer eller mindre klättrar på väggarna. Tiden fram till förlossningen känns som en evighet när man inte har så mycket att göra så ett jobb skulle verkligen sitta fint även om det bara är praktik. Jag är nu i 6 månaden och det betyder att det är ca 3 månader kvar (om man räknar månader men räknar man veckor så är det ca 4 månader kvar då 40 veckor blir nästan 10 månader, dock säger man aldrig att man är gravid i 10 månader men det var det jag fick berättat av barnmorskan). Det går sakta nu vill jag lova!. Min lilla flicka sparkar varje dag, dock inte lika livligt som för några veckor sedan men det kanske beror på att det inte är lika mycket plats nu?. Hon sparkar iallafall någon- några gånger om dagen :).

Igår föresten så färgade jag håret. Började först med en blond färg men tyckte jag blev för gul, brun så jag köpte en mörkblond och nu tycker väll jag att jag är mer ljusbrun men men jag är endå rätt nöjd för det blev iallafall lite fräschare än innan.



Nu ska jag fixa lite kvällsmat vilket nog blir ägg och lite grönsaker i någon form. Vi hörs förhoppningsvid redan imorn.

massa kramar!


Lite heminredning och fikapause

Hej hej!

Då var det söndag igen. När man är arbetslös vet man knappt vilka dagar det är ibland och alla dagar är lika. Dock längtar jag alltid till torsdagen eftersom andy går av sitt sista nattpass då:). I helgen har det blivit mycket hemfixande, vi hade egenligen planerat att beskära våra buskar och häckar men det blev det inte. Istället åkte vi till Ikea och köpte ett klädskåp till lilla tjejen som jag nu har inrett med diverse kläder, filt och lite sängkläder till henne. Vi köpte även en vit korg som jag ska ha Heileys strumpor och mössor i. När vi ändå var där passade vi på att köpa en "bänk" till hallen eftersom vår hallbänk var från de som ägde huset innan och var grymt ful och ostadig så nu har vi en ny vit och fräsch bänk som passar bra till vår tvbänk som är av samma typ. Det blev genast ett stort lyft med att bara byta en liten möbel för det blev genast mycket mysigare :).


Henviks barngarderob som även är så pass djup att vuxenkläder får plats!. ca 1295:-




Ikeas Expedit vit 200:-


Snart tänkte vi flytta upp datarummet till hallen på övervåningen.  vi ska ha det i hallen där uppe tills vi renoverat rummet som vi tänkt ska bli datarum sedan men vi vill vara klara med bebisens rum först:).

Igår blev det en liten fika på ett nytt cafe i stan. Var där och pratade med ägaren då jag ska praktisera där (om han blir godkänd av ams). Det är ett cafe och bageri med svenska och franska bakverk och lite libanesiska sallader. Det har nyligen öppnat så jag var där och pratade med honom igår och han bjöd på fika. Det blev en kopp kaffe och en fransk bakelse som jag var riktigt intresserad av eftersom jag aldrig smakat dessa tidigare.

Det var absolut jättegott!. Inte lika gräddiga som svenska bakelser men absolut jättegoda!. Han gör alla allt helt själv och tar även beställningar på smörgåstårtor och vanliga tårtor och de var jättefina!. Väldigt hög kvalite på alla bakverk han gjorde och man såg att han gjort dom med kärlek!, så ska det vara!.


Franska bakelsen jag åt igår :)


Nu ska jag kolla lite på Arga snickaren på internet. Avslutar inlägget med en magbild från idag vecka 24+3. Vi hörs kanske senare!


Än så länge har jag naveln kvar och jag hoppas jag ska få behålla den hela graviditeten hihi:). Har även sluppit bristningar på magen vilket jag hoppas jag klarar mig utan :S.


Ett nytt litet charmtroll till världen!

God kväll kära vänner!

Min kära vän Patrik har den 21 september 2010 fått en liten flicka vid namn Meja. Jag är såå glad för hans och Angelas skull och jag hoppas det kommer bli en riktig liten gymtjej av henne en dag precis som pappa (och mamma kanske?).

Jag gläds så för er skull och hoppas hon kommer att få vara en frisk liten tjej. Hoppas er lilla tjej och min lilla tjej kan träffas någon dag:).

Stort grattis till er båda! och stora lyckönskningar från mig; Andy och lilla Heiley i magen!




Nu börjar den sista planeringen!

God morgon!. Usch vad jag har sovit konsitgt i natt. Även om jag var så fruktansvärt trött och Andy somnade i soffan så sov jag väldigt oroligt. Har ju börjat få så ont i ryggen nu på nätterna både när jag ligger på sidan och på rygg så jag vet inte riktigt hur jag ska ligga längre. Mage är ju en favoritställning men det kan jag utesluta nu. Hade så rusktigt ont i ryggen igår när jag kom hem efter att ha suttit i bil i fler timmar dessutom så det var inget roligt!.

Idag händer det förhoppningsvis lite grejer. Min systerdotter Jennifer fyller 9 år idag så vi ska åka dit och fira henne. Min tjej börjar bli riktigt stor nu!, inte långt kvar till tonåring hehe, tiden går bra fort!. Sedan har vi lagt undan den rosa overallen som jag visade i ett tidigare inlägg så den ska vi åka och köpa idag. Tyckte den var så ruskigt gullig!. Sedan ev så ska vi åka till Ikea och köpa en barngarderob till min lilla tjej eftersom det börjar bli trångt i min garderob. Ska ha den i bubblans lilla rum så hon får en egen så slipper vi trängas hihi.


Denna hade vi tänkt köpa på Ikea. En Henviks med upphängningsstång och två st hyllor ingår.


Sedan är jag ju så glad att vi ska få en liten flicka eftersom jag redan kollat ut en fin potensiell tapet till hennes rum. En rosa stjärntapet med vita stjärnor som jag tänkt ha som en eller två fondväggar. Sedan målar vi de andra väggarna antingen gräddvitt eller en ljusrosa, det får vi se men det får bli ett lite senare projekt.


Stjärntapeten jag pratade om är inget man måste byta ut när Heiley blivit lite äldre eftersom den funkar även för större barn:). Så länge det inte händer en olycka vill säga så man måste tapetsera om.


Nu börjar som sagt den sista planeringen inför vår lilla tjejs ankomst. Jag är grymt glad att vi började så tidigt med alla förberedelser och inköp för vi hade nog aldrig hunnit annars. Jag har ju gått in i vecka 25 (24 gångna veckor+1 dag) och det är u inte så många veckor kvar. Det sista blir nog barnrummet och sedan lite småinhandlingar av diverse småprylar dvs nappar, flaskor, amningsinlägg etc.


Nu blir det snart frukost men ha en underbar fredag!




Den långa väntan är över!

Hej vänner!

Änligen är vi hemma från Stockholm och det blev en väldigt lång resa. Det är ju 18 mil här ifrån och tidigt blev det också. Sedan visste vi ju inte alls vart det låg heller så det var svårt och veta hur tidigt man skulle åka. Vi åkte 6,30 och ändå kom vi fram 30 min för sent!. Detta pga av att det var enorm köbildning från början av stockholm ända fram till sibyllekliniken som tyvärr låg mitt i smeten på östermalm. Vi var så enorm stressade. Jag körde för första gången till stockholm och det gick faktiskt bättre än jag trodde. Dock bytte vi när vi skulle fråga en person om vägen eftersom jag var så enormt trött efter att ha gått upp tidigt och kört hela vägen.

När vi väl hittade stället så fick jag skringa in före eftersom Andy var tvungen att hitta parkering vilket inte är det lättaste mitt i stockholm. Tyvärr fick ha därför inte se vår lilla bebis och veta vad det var samtidgt som migeftersom läkaren sa att han inte hade tid att vänta (vi var ju trotsallt försenade). Jag hoppade iallafall upp på sängen och hoppades att andy skulle komma inspringade men tyvärr han han inte.

Läkaren kollade först bebisen hur den mådde och mätte huvudet, och lårbenet. Kollade hjärtat och det såg precis ut som det skulle. Vi såg även den stora artären och en väldigt fin och välutvecklad ryggrad :). Den var verkligen jättefin och man såg den väldigt klart och tydligt. Han hittade även magsäcken och blåsan som såg full ut så det betyder att den börjat svälja fostervatten :).

Sedan fick jag veta det!...Vi ska få en liten flicka!, en liten Heiley!. Jag blev så rusktigt glad att jag var sekunder från att brista i gråt. Jag har ju alltid trott att jag ska få en flicka eftersom jag känt på mig det och nu fick jag en! cilket betyder att jag hade rätt. Det var liksom självklart att det var en flicka för man såg tydligt två blygläppar och en liten springa hihi. Det såg ungefär ut som en nyfödd liten flicka, så tydligt såg man den:). Jag är nog den gladaste i världen!.

Därför åkte vi raka vägen hel och och inhandlade Heileys första pyjamas som blev en rosa Hello Kitty:). Vi har ven lagt undan den rosa overallen som jag visade för några inlägg sedan:).

Nu orkar jag inte skriva mer!, men som ni förstår är jag den gladaste mamman som finns :). Min lilla lilla flicka!. Föresten!, precis som läkaren sa så kommer vår lilla bebis knappast vara dvärgväxt när den föds, iallafall enligt lårbensmåttet hihi. Undrar vem det kommer ifrån *ler*. Dock var det inom normalvärderna men endå en lång liten bebis hihi.

Nu ska jag smälta allt detta. men ha det så bra!

Kram från Mig och Heiley


Vi är sååå stolta!


Köpte även en liten söt nalle som andy blivit kär i. Han har kollat på den flera gånger eftersom den ser ut som Mr Beans nalle haha!. Köpte den på H&M för 49,50:).


En ursöt pyjamas till världens bästa!.



Bubblans vagn har kommit!- Vagnen Focus Duo

Jag är sååå himla glad när jag såg postens lastbil komma upp för gatan för då visste jag att du är min vagn här!. Jag var nog som ett litet barn på julafton för direkt när jag släpat in det STORA paketet innanför dörren så slet jag upp det direkt!. Väckte andy och bad om lite hjälp med att sätta ihop den eftersom det var lite mer än vad jag förståd mig på även om det var rätt lätt när man väl kom in i paketet som dom så fint hade packat ihop allt.

Nu står den här i datarummet/barnrummet och är bara sååå fin!. Jag är helnöjd med den!, finare vagn tycker jag nog man får leta efter. Nu har jag lagt i liggliften som vi köpte till vagnen (tillhörde vagnen men ingick inte i priset så vi köpte den separat för 349:-). Har även packat upp vagntäcket som ska vara i vagnen eftersom det är kallt när den lilla kommer, likaså en liten vagnkudde som vi köpte för bra länge sedan ligger nu i. Nu är det bara bebisen som saknas och det är väll ca 16 veckor kvar tills den kommer,hoppas tiden går FORT!.

Jag måste säga att det var värt pengarna för vagnen!. Även om jag tycker den är värd mer så kan jag inte förstå dom som köper en superdyr vagn 6000 och uppåt för när jag ser vad man får för ynka 3000 så vill jag garanterat ha de extrapengarna som man faktiskt sparar till något annat. Det är ju nästan halva priset mot många vagnar man kan köpa idag om inte ÄNNU MER. Så länge har man ju inte en vagn heller att jag skulle kunna köpa en för låt säga 10 000 kr bara för att ha en toppmodern märkesvagn, ALDRIG.

Det som var bra med den här vagnen som jag ofta tyckt varit jobbigt när jag testat andra vagnar är att denna är så oerhört lätt att flytta i åt något håll. Dvs ställa på bakhjulen och förflytta. Många vagnar jag testat är grymt tunga och det är nästan så man blir tvungen att bryta av handtaget för att ställa den på bakhjulen och det är inget jag har lust med. Man vill ju inte tycka att det är jobbigt att använda vagnen pga av att de är så stora o otympliga.
Den här vagnen var dessutom väldigt rejäl och jag kommer nog känna mig väldigt liten när jag är ute och går med den med tanke på att jag är rätt liten haha. Dock är det ju bara bra för andys del med tanke på att han är 191 cm. Han har haft problem med vissa andra vagnar som varit väldigt låga och det är ju inte meningen att han ska behöva ställa sig på knä för att ta upp bebisen haha!.

Skötväska ingår i priset på 3000 kr och eftersom vi köpte vagnpaketet så fick vi vagn, bilbarnstol, myggnät och regnskydd för endast 3700:-!! absolut inget kan klaga på!.

Anledningen till att jag skriver detta är då jag vet att en del som läser min blogg väntar barn och då jag själv hade problem att hitta bra information från andra som köpt samma vagn tänkte jag nu att jag skulle utvärdera detta köp som jag nu sammanfattningsvis är grymt nöjd med!. Jag är dessutom väldigt nöjd med färgen så nu är det bara en vagnskylt som fattas med namnet på bebisen!.

Jag skriver nog ett inlägg senare ikväll vad som är kvar för oss att köpa och vad nästa inköp blir!. Nu är jag iallafall lugn för vi har nu köpt allt viktigt som behövs till bebisen.

Lägger in lite bilder på vagnen:




Köpte vagnen på www.swekidz.se där det finns 40 olika färger som man kan få vagnen i!. Det går även att beställa bilbarnstol och ligglift i samma färg som vagnen vilket var det ja gjorde. Går även att köpa vagnen i kombivariant men jag gillade denna design bättre.


Liggliften som vi köpte till vagnen. Lättare när man är hemma hos folk stället för att slita med sig hela vagnen in i huset/lägenheten och smutsa ner så behöver man bara lyfta upp denna med bebisen i om den sover och lämna vagnen i hallen. Smidigt!.

Liggliften i vagnen. Passar som handen i handsken :).


Sittdelen som man byter till när bebisen blivit tillräckligt stor för att kunna sitta. Ser inte mycket ut för världen men på vagnen och med sufletten blir det nog riktigt gulligt.


Hörs senare!, nu ska jag väcka andy och kolla på min fina vagn :).



Tårtätandet över!!

Äntligen är denna tårthysteri över!. Har ätit tårta två dagar i rad nu med tanke på att Andy fyller 30 år idag! så nu kommer jag inte äta tårta på LÄÄÄNGE hoppas jag. Min systerdotter Jennifer fyller år den 24 sep och pappa fyller 10 okt så det kanske blir mer tårta men blir det det så kanke jag inte kommer äta för jag är sååå trött på det nu!. Nästa gång någon av oss fyller år måste jag bjuda på något annat för jag bara orkar inte se tårta. Jag förstår vissa barn som inte gillar tårta.



Dock blev det en lite annorlunda tårta den här gången eftersom både jag och andy tyckte det blev för sött med marsipan så det fick bli en banantårta. Basen i tårtan blev precis som en prinsesstårta men utsidan var utan marsipan (förutom några rosor som jag ville ha på).

Nu är jag väldigt sugen på träning!, måste säga att mina träningsverver börjar leka lite igen och tyvärr är det ingen bra tid att ta tag i träningen ordentligt. Förr förra veckan blev det tre pass här hemma och det sista passet var verkligen inget bra, fick riktigt ont under sammandrgningarna och efteråt att jag bänkade mig i soffan och hade riktigt ont. Det tycker jag är riktigt tråkigt för man vill ju verkligen köra på och jag är såå sugen på att få komma tillbaka till gymmet men som sagt det är onödigt att betala ett gymkort när man kanske bara kan träna max 1 gång i veckan. Då är det bättre att träna efter förmåga här hemma och fortsätta frysa kortet. Det är fryst till juni eller juli nästa år men kommer nog sätta igång det fortare för jag orkar inte vänta!. Kroppen förfaller verkligen enorm mycket under en graviditet och speciellt när man inte kan träna som innan så det ska bli skönt och sätta igång sedan.

I morse var jag riktigt trött vilket är rätt ovanligt nu för tiden (även om jag alltid är trött mer eller mindre så behöver jag oftast inte sova något extra). Gick upp vid 8 som jag alltid gör under vardagarna, gick ut med Kiwi och åt frukost. Sedan satte jag mig i sängen och läste och jag kände hur jag gled ner mer och mer under täcket tills jag till slut somnade. Jag sov ända till 11,30!!! *ops!*

Känner att john blund redan börjar göra sig påmind men än blir det inte sängen. Ska kolla lite på tv och pussa av andy. Träningen blir nog imorn för nu börjar det bli lite för sent.

Ska kolla på Halv 8 hos mig nu på tv4 play och sedan ska jag kolla in svenska new york fruar och se om det är något och hänga i granen.

kram på er alla!


Dax för B&F utbildning igen!



Nu är det äntligen dags för ännu en B&F utbildning avancerad kost- och näringslära och träning med fokus på volym och styrka som arrageras av NGruppen och Anki Sundin!. Efter genomförd utbildning och godkänt prov erhåller du B&F licens.
 
För vem?:
Utbildningen är för dig som är PT, kostrådgivare eller har motsvarade förkunskaper och som vill fokusera på kost, näringslära och träning för volym och styrka på en avancerad nivå.

Tid: 5-7 nov+ 12-14 nov (heldagar) dvs 6 dagar. Hålls under veckoslut fre-sön.

Sista anm dag: 22 okt

Plats: Åsögatan 115, 2 tr ned (SAFEs utbildningslokal i anslutning till SATS Medborgarplatsen)

Om utbildningen:
Kost och näringslära för uppbyggnad och deff, kost och näringsanalys med fokus på uppbyggnad och deff, muskelfysiologi och kostruktion av träningsprogram för uppbyggnad och deff, och genomgång av kosttillskottsmarknaden med objektiv utvärdering. 

Med kursavgiften får du ALLT detta:

* Utbildning av högsta kvalite
*B&F-licens efter genomförd utbildning och godkänt prov
* Studielitteratur: boken Näringslära för kroppsbyggare och andra kraftidrottare samt elektronisk presentations och komendiematerial.
* Kostprogramskonstruktion vid uppbyggnad och deff. Du tar med dig egen dator men har du inte det kontakta Ngruppen så fixar dom en hyrdator.
* Träningsprogramskonstruktion för uppbyggnad och deff
*Övningsbank för uppbyggnad och deff
*Vetenskapsmetodik för att du ska hitta bra och pålitlig information på egen hand.

Pris:

 

15 600 kr inkl moms (12 480 kr exkl moms) Möjlighet till avbetalning finns. Du står själva för mat och logi. (Vid återbud efter sista anm.dag debiteras 2500 kr inkl moms. Beloppet dras av från kursavgiften om du bestämmer dig för att gå utbildningen vid ett senare tillfälle.)


Har du frågor? Vill du anmäla dig?

Kontakta Anki Sundin via
e-post: [email protected] eller
telefon 0707-29 26 33


Detta är en superbra utbildning för dig som kanske funderar på att tävla i fitness och bodybuidning eller som helst enkelt bara vill ha extra kunskaper i bagaget, kanske för att hjälpa andra tävlande?.




Söndagkväll och mys för sig själv

God kväll!

Då var snart veckan slut. Har haft min familj här idag eftersom Andy fyller 30 år imorn så firade vi honom idag och resten imorn. Vi kommer antagligen att ha en lite större fest nästa månad med hans närmaste kompisar vilket skulle vara grymt kul!. Idag har det därför blivit tårtbak och det blir det imorn med men jag måste säga att jag gillar verkligen inte tårta!. Nästa gång vi fyller år kommer jag bjuda på något annat för tårta är jag så fruktansvärt less på, sedan är det ju faktiskt inget vidare gott.


Tårtan jag gjorde. Här är den nästan klar men jag gjorde en stjärna på också med kakao som inte syns på bilden. Jag blev inte alls nöjd med rosorna men men de ska ju endå ner i magen hihi.


Har tränat lite på kvällskivsten också och det blev ett pass salsa 20 min och styrka ca 30-35 min så nu är det klart för idag. Nu är jag trött och ska bara sjunka ner i soffan och kolla på Ensam mamma söker. Tänkte göra mig lite äggröra snart också för det var länge sedan. Till frukost har jag gjort för vana att alltid äta 2 st smörgåsar med makrill i tomatsås och det är ju såå gott!.

Nu räknar jag bara ner tills vi får se vår lilla bubbla i magen och vad det blir för kön. Glöm nu inte att jag tror det blir en tjej!. Undrar om jag har rätt?, många mammor känner ju på sig vad de får för bebisar så jag hoppas jag har en bra känsla för sånt också hihi. På torsdag smäller det så det är 4 dagar kvar och det blir att åka väldigt tidigt härifrån eftersom vi har en tid redan kl 9,20 och eftersom det är i stockolm så tar det ju ett tag och åka. Sedan vet man ju hur stockhom är, inte lätt att hitta parkering!.

Nu sa jag bänka mig framför tv'n men vi hörs

Ta hand om er!

Kram från Mig och bubblan i magen


Bilbarnstolen här!

Idag kom äntligen vår bilbarnstol vi beställt. Tyvärr var inte vagnen med men den kommer antagligen med ett annat paket nästa vecka för killen i lastbilen som den kom i sa att det skulle vara två paket och detta var ett av dom. Jag är riktigt nöjd med stolen och de passar väldigt bra till babysittern vi köpt då det nästan är precis samma grön som den. Vagnen kommer att bli i samma färg som bilbarnstolen då de tillhör varandra.




"solskyddet" kan man enkelt ta bort med 3 knappar. Smidigt och enkelt. Det bästa var nog att den var välidgt lätt vilket är positivt då bebisen kommer att väga en del och det blir lätt väldigt tungt om man har en tung bilbarnstol från början.

Nu är det bara vagnen och liggliften vi väntar på så har vi fått hela vårt paket:).




Onsdag mitt i veckan

Ingen vagn har kommit ännu men igår fick vi en orderstatus att vårt paket nu är skickat så förhoppningsvis kommer det imorn!. Då kommer som sagt vagnen, bilbarnstolen, ligglift och lite småsaker till vagnen. Det kommer bli rena julafton när det kommer hihi.

Imorn ska jag in till stan och göra lite ärenden. Ev kommer en kompis över också som jag itne träffat på snart 1 år så det ska bli riktigt trevligt.


Mätte magen tidigare idag och den mäter nu 98 cm runt om :S. Nu verkar den skena iväg mer eller mindre. Jag ser ingen skillnad alls men jag går ju med den jämt :). De jag träffat säger att den växt massor!. Jag får väll lita på det hihi.


Imorn har jag gått 23 gångna veckor och det går sakta men säkert frammåt. Ska bli så kul och se vad könet blir för då kan man köpa allt som man inte kunnat köpa hittills pga av att man inte vetat könet. Det är ju redan nästa torsdag vi ska dit och förhoppningsvis kommer vi dessutom kunna börja med barnrummet lite smått så småningom och renovera det lite. Barnrummet kommer att bli det vi har som datarum nu så bebisen kommer få ett rätt stort rum. Vi kommer att flytta upp datarummet till övervåningen men även det rummet skulle behöva sig en ordentlig uppfräschning. Det är rummet som vi slagit ner en vägg jag pratar om som ska ha till datarum men den renoveringen får nog vänta lite. Bebisen är ju viktigast just nu, min lilla kärlek!.

Så här står det om graviditeten/bebisen i vecka 23:



Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder!

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel. Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

Mitten av graviditeten är en bra tid att resa.

Nu ska jag gå och diska lite.

kramar


Jag bara längtar!

Åhh vad tiden kan gå sakta ibland!. Vanligtvis tycker man ju att den går väldigt fort men för mig tar den en evighet. Jag är ju i vecka 22+5 nu vilket innebär att inte har mindre än halv tiden kvar fram till förlossningen. Ser man det så då är det ju väldigt långt kvar men säger man istället att jag är i 5 månaden så låter det inte lika länge tycker jag. Jag längtar så till jag får hålla den lilla med tanke på att jag fortfarande inte riktigt förstår att det finns en liten människa inuti mig, det är faktiskt väldigt svårt att förstå.

Fast jag har ju massa småsaker som jag längtar till också för redan den 23 sep ska jag ju iväg till Stockholm med Andy och kolla Könet på bebisen. Det om något är ju helt underbart för då kan jag helt plötsligt shoppa järnet till bebisen utan att vara orolig för vilket kön det blir. Vi kan köpa en första åretbok som vi redan kollat in men då den är antingen i rosa eller blå så har vi inte kunnat köpa den ännu.

Sedan ska jag ju till BM (barnmorskan) den 1 okt och då, vad jag vet lyssnar man på hjärtljudet och det har vi ännu aldrig gjort så det ska bli sååå mysigt.



Snart kommer också vår barnvagn som vi beställt och det är ju det största man köper till bebisen. Det är ju den man ska gå och släpa på under hela bebistiden så när den kommer kommer jag bli överlycklig!. Det var 3-5 veckors leveranstid och vi har väntat i 4 nu så den borde komma senast nästa vecka *ler*. Jag kommer slita upp den direkt och skåda och klämma på den hihi.

Nehe hörreni nu måste jag fixa ordning mig för Kiwi ska ut och morgonkissa. Jag hoppas vagnen kommer redan idag med shenker (eller vad det nu stavas)

kram på er




En växande mage

God kväll!

Då var det kväll igen och en lång dag ligger bakom mig. Har varit hos min syster idag då hennes man Fredrik fyllde år så vi var där och åt tackos med hela familjen+ två vänner till dom. Tackosen resulterade i en sur mage vilket inte är det minsta ovanligt nu för tiden. Tidigare idag vart det storstädning i områdets lekplats så alla hus får en vecka var på hösten där man får städa, klippa gräsmattan, rensa ogräs etc och vår vecka är denna vecka så jag började med att rensa ogräs och kratta sanden fin vilket tog ca 2 timmar. Det var riktigt ansträngade då magen gärna vill vara i vägen och man vågar inte ställa sig upp för snabbt för då hänger inte ligementen med som håller fast livmodern och då krampar dom något fruktansvärt och det gör riktigt riktigt ont. Man kan knappt gå rakt när detta händer så ibland såg jag nog ut som en gammal tant när jag höll på där. Skulle jag börja mig ner fick jag ställa mig bredbent och sedan vika mig nedåt hehe. Nu är det bara gräsklippningen kvar men det får jag vänta med för det var för blött i gräset för att klippa. Vi har ju bara en handjagare så det funkar inte alls och klippa om det är bött men jag har ju 6 dagar på mig så det hinner jag.

Igår var det storstädning för min del. Jag tror jag höll på hela dagen. Började dagen med att tvätta, sedan bakde jag bullar och då blev det kanel och vaniljbullar. Vaniljbullarna gjorde jag med en klick vaniljkräm i för att piffa till dom lite :). Efter bulbaket blev det storstädning så jag var helt slut sedan på kvällen. Tror jag blev klar runt 21,30 och då blev det ett varmt bad!.


Alltid bra och ha bullar hemma i frysen ifall man får oväntat besök!


Bebisen stojade som bara den igår och jag tror den både sparkade och slog samtidigt för när jag kände den sparkade så kände jag på två olika ställen samtidgt och det är riktigt riktigt mysigt!.

Nu ska jag fixa lite här hemma, bla diska lite sedan tror jag det blir sängen ganska tidigt. Först blir det nog en bok kan jag tänka mig.


I helgen rev andy en av väggarna som skiljer av två av rummen på övervåningen då det ska bli ett stort rum. Så nu har vi "bara" 6 rum och kök hihi. Sedan när allt är klart med all renovering vilket kommer ta bra många år då vi tar en sak i taget och lite ibland så kommer vi att ha 5 rum och kök på våra 136 kvm som idag är 7 rum.


I fredags köpte jag ett par nya skor "äntligen". Har varken höst eller vinterskor och hittade dessa på skopunkten för 349:- perfekt!


Min mage växer och växer. Jag själv ser ingen skillnad så jag mäter mig regelbundet för att se hur mycket magen växer och jag är nu 97 cm tjock. Kanske inte låter så mycket endå men den växer rätt snabbt. Ca 1 cm i veckan blir det ungefär och nu är det svårt att gömma magen. Inte för att jag gör det! absolut inte utan snarare tvärtom!. Jag älskar att visa min stora mage :). En tjej på Life som jag ofta pratar med tycker jag är oerhört vacker med min mage och då blir man alltid glad!.




Tävla i Miss bikini någon?

En ny dag gryr och klockan står nu på 9.57 och jag har hunnit äta frukost (en grov smörgås med makrill i tomatsås och en smörgås med leverpastej och gurka+ stort glas mjölk) och gått ut med Kiwi på en lite längre promenad än vanligt. Det blev väll en promenad på 30 min ungefär. Nu sitter jag och glor runt lite på youtube och kollar lite bloggar med en kopp grönt te äpple i handen.

Nu har det tydligen kommit en ny gren inom kroppsskulpturförbundet både i Usa och i Sverige. Tyvärr är den så pass ny att det inte finns några riktiga riktlinjer vad gäller bedömningar vilket är lite tråkigt. Det är väll egentligen det som har varit lite tråkigt med Fitness och bodybuildning i sverige att utbudet på tävlande är väldigt varierat och på så sätt inte riktigt rättvist enligt min mening. Fitnessfestivalen som varit en nybörjartävling börjar likna alltmer en blandad tävling där både gamla och nya möts och självklart blir det ingen rättvis bedömning då. 


Sverige: Vinnaren till Höger


USA tjejerna


Hur som helst så har det nu kommit en gren som heter Bikini och jag vet egentligen inte jättemycket om den just nu mer än att det ser rätt intressant ut. För nybörjare som funderar på att gå över till BF kanske detta vore ett bra alternativ innan man tar sig så långt som till en BF tävling? vad vet jag men det är ju iallafall ett alternvativ då det inte krävs lika mycket muskler i bikini som i BF dvs en lägre klass kan man säga och bedömningen är lite annorlunda.

Jag hittade lite information på Jessica svenssons blogg på fitnessguru  http://fitnessguru.se/jessica om just denna tävling eftersom hon ska tävla i det själv. Så här har hon skrivit:

Tävlings regler USA

I nationell nivå på tävlingar tillåter man inte "crossover" mellan olika grenar på samma tävling ex. fitness och bikini eller bodybuilding. (Man får alltså inte deltaga i Bodybuilding, Fitness och figur på samma tävling som man tävlar i fitness)
Deltagarna tävlar i bikini. Nedre delen skall vara v-formade. Inga string är tillåtna. Alla baddräkter måste vara i god smak.
Tävlande måste bära höga klackar.
Tävlande får bära smycken och ha smink.

Presentation 

De tävlande kommer att gå på scenen ensam och utför sina "Modell Walk" (personlig preferens) Kommer förmodligen inte att ske på min tävling eftersom deltagandet inte kommer att vara lika stort(?), och thank god. 
Modell Walk består av följande:
Gå till centrum av scenen, stanna och göra en front hållning sedan ett helt varv och gör en bakre hållning sedan till fronten igen framför domare och sedan gå vidare till sidan av scenen.

Rond 2. Bikini 

De tävlande kommer att bedömas bärandes bikini och klackar.
Konkurrenterna kommer att läggas ut i en grupp och inte detta en fullständigt fram och bak hållning.
Domarna kommer att ha möjlighet att jämföra konkurrenter mot varandra i halv varv. (endast fram och baksida) 
Domarna kommer att poäng ge följande punkter:
• Balans och Form
Totalt utseende inklusive hy, hudton och hållning och övergripande presentation.

Att tänka på inför Bikini

Skaffa licens (Jag kommer tävla för Team Fitnessguru - http://fitnessguru.se/teamfitnessguru)
Tävlingsfärg
Bikini
Skor
Hår (förlängning och style)
Naglar
Smink 
Öva poseringsstyle föra sig på scen

Här nedan är ett klipp från USA hur denna tävling kan gå till:




Visst är det roligt att det kommer nya tävlingar men jag hoppas också att det kommer bli hårdare bedömningar i samtliga tävlingar. Det är ju som sagt väldigt stor skillnad på tävlande i USA och Sverige och jag tycker personligen att det borde vara lite mer jämnställt länderna i mellan.


Andys och min förlovningsdag!

God kväller!

Då var även denna dag snart slut och som vanligt har jag inte gått och laggt mig ännu. Det blev ett lite senare pass på crosstrinern idag eftersom  jag och Andy har förlovningsdag idag. Idag var det exakt 8 år sedan vi förlovade oss och tiden.. ja den bara går. Inte känns det som att vi varit tillsammans så länge men så är det. vad passar bättre än att få ett litet kärleksbarn på det :) för att slå ihop våra gener och bilda en lite männsika som är gjord av oss är det inte helmysigt. Vi har bestämt att bebisen kommer att bli döpt i samma kyrka och med samma präst som vigde oss eftersom hon var helmysig och jättetrevlig. Åsa stöm heter hon och får väll bli vår familjepräst hihi. Vem vet kanske är det hon som kommer konfirmera vår tonåring sedan när den tiden kommer?. Hur som helst så ville vi lyxa till det lite idag och gick och åt på Spicy hot som är vårt absolut favoritställe. Självklart ska man äta kyckling med thailänsk curry och ris. Här kan man bestämma själv vilken starkgrad man vill ha och jag kan säga så här att den mildaste är långt ifrån mild! så jag undrar verkligen hur stark den starkaste är *ihhh*. Jag bara tokälskar stark mat och är ingen mes vad gäller det heller och tycker jag att den mildaste är stark ja då är den stark. Dock är det så otroligt gott att man bara inte vill sluta. Mycke grönsaker är det dessutom wokat bla minimajs, vattenkastanjer, olika paprikor, lök, hyvlad morot etc + den fantastiska cyrrysåsen som bara är mmm!.

Ha ha det låter som att jag är i himlen och lite så är det faktiskt när man äter där.



Träning:
Som sagt så blev det ett kort pass på crosstrainern idag på 20 min. Vill inte köra för långa pass nu när man har en annan och tänka på och detta beror mest på att jag tycker det är så obehagligt när jag får sammandragningar vilket jag hört att man kan få. Jag får det alltid hur lätt jag än kör så jag funderar på att prata med barnmorskan och fråga om det är ok att träna endå för som sagt jag vill ju inte ligga på sofflocket hela graviditeten för det. Dock vill jag ju så klart att bebisen mår bra och det är viktigast!.

Nu blir det lite läsa och sedan ska jag krypa ner och sova. Jag har sovit så oerhört dåligt i natt (går natt) pga av att jag var så orolig eftersom Kiwi betedde sig så konstigt. Vill inte berätta detaljer just nu men det gjorde mig orolig och kunde därför inte sova med tanke på att jag är hemma själv. Gick ändå upp som vanligt vid 08.10 för att gå ut och kissa med henne och sedan satt jag uppe och kollade på svensson svensson så nu är jag rätt trött måste jag säga.

Hoppas ni haft en fantsktisk dag

Massa kramar Ellie


Slänger som vanligt in en inspirationsbild på Jennifer :).


Måndagsträning

God kväll!

D var det dags för ännu en uppdatering kring träning och för idag har jag faktiskt inte gjort så mycket annat. Visserligen blev det bara ett litet pass eftersom det blev lite sent och jag ville så klart se halv 8 hos mig som började idag. Dock blev det ett pass på 21 min med pump it up vilket är en form av dansaerobics. Egentligen är passet 1 timme och 16 min men jag ville testa om jag kunde göra passet även som gravid fast inte alls lika hårt. Det var lite jobbigt med alla höftrörelser som videon innehåller (det är ju dansinspirerat) och det var lite synd för videon i sig är grymt rolig och absolut inte lika "oldschool" som aerobics brukar vara utan mer modernt och med grymt bra låtar!. Jobbigt är det verkligen även om klippet jag visar är under den loite lunare delen. Efter dess 21 min blev det ca 10 min varvat med Jillian dvdn och crosstrainer och sedan hnn jag inte mer. Dock är det ju bara början på veckan och jag fortästter leta efter träningspass jag kan göra även som gravid för träningsdvder är det väldigt dåligt med under graviditeten vilket är väldigt tråkigt. Det borde finnas mer riktig träning. Fitmama är bra men lite väl lugnt kan jag tycka även om det kan vara skönt ibland när orken inte är som den borde vara :).

Här kommer dock en snutt från pump it up videon som jag körde en del innan jag blev gravid.



Här nedan följer en fortsättning på den som heter pump it up aerobrun och är också väldigt rolig dock krävs det väldigt mycket av en rent kordinationsmässigt och det är bra om man inte är den som ger upp lätt för denna video är svår!. Med träning kan det nog bli riktigt riktigt kul om man kan det mesta sedan och man verligen kan ta i för då är det superbra träning!.



Nu ska jag fixa till mig lite innan det är dags för en bok och krypa ner i sängen och natta.

Vi hörs
kram från Bubblan och mig


Glada magen

Hej vänner!

Då var snart helgen över för denna gång. För andy är helgen redan slut då han går på natt i natt så han börjar jobba 20.40-07 vilket är mindre roligt.

Jag håller på och bakar snoddas (kärleksmums eller mockarutor) för fulla muggar då andy ville ha med sig till han och hans arbetskamrat Roy som han åker med varje dag (dom pendlar ju ca 6,5 mil enkel resa). Jag ska nog vara lite snäll och skicka med till alla han jobbar med i natt för visst kan dom behöva lite blodsocker:).

Har varit en snabbis på maxihuset idag för att leta efter en present till min stora systerdotter som fyller 9 år den 24 sep. Andy fyller 30 den 20 sep så då är han en gammal gubbe *fniss* nej då men han är iallafall fullvuxen hihi. Den 12 sep har jag och andy förlovningsdag vilket innebär att vi varit förlovade i 8 år.  Det är inte kolkt vad tiden går. I torsdags gick jag in i vecka 22 (21 fullgångna veckor) och är nu i 5 månaden så räknar man månader är det bara 4 månader kvar:). Dock vill inte barnmorskan att man ska säga månaden då 40 veckor som man går i en graviditet skulle vara 10 månader och riktigt så är det inte. Därför säger man veckan man är i istället för det blir en mer rättvis bild av var man är i graviditeten.

Nu börjar äntligen vinterkläderna att fyllas på i butikerna vilket är på tiden. Jag får ju min lilla bubbla i januari och då är det kallt och hemskt så vinterkläder gäller det att införskaffa. Jag hittade jättefina overaller till bebisen. Vilken det blir beror på vad det blir för kön :P.





Andy ligger just nu och vilar och jag kom och la mig bredvid honom i sängen och sa att "det är någon som vill träffa dig, pussa magen" sa jag och när han vek ner byxorna och drog upp tröjan möttes han av denna fillur



Han började skratta och sa att jag inte alls var rolig men det tyckte han ju tydligen eftersom han skratta *fniss*.

Snart blir det en liten fika. Har börjat äta makrill i tomatsås vilket jag aldrig tyckt om tidigare men nu är det riktigt gott. Inte långt ifrån tonfiskhållet. Jag äter det varje morgon nu och detta blev det till frukost idag:


2 rostade grova mackor med makrill i tomatsås, ett glas juice och ett glas mjölk :)

Nu ska jag kolla till snoddasen i ugnen.

Ha det bäst
kram från mig och magen


Storhandling

God dagens!

Då var man äntligen hemma efter att ha varit i stan hela dagen!. Först var jaghos föräldrarna så Andy spelade in sång till bandets demo som de håller på med. Var där i 4 timmar och sedan var det dags för storhandling. Blev en hel del och jag har bestämt mig för att äta mer fisk nu med tanke på att bebisen behöver det. Har varit så dålig på det hittills eftersom jag inte är jätteförtjust i fisk även om jag tycker det är rätt gott så gillar jag kött bättre. Köpte både lax och flundra och makrill i tomatsås (hatar makrill egentligen men får äta det bara för bebisen skull som sagt). Igår stack vi in till apoteket och köpte omega 3 också för att vara säkra på att den lilla får i sig även om vi inte skulle äta fisk jämt.



Igår blev jag så extremt sugen på varmrökt lax. Inte alls ofta som jag äter det men ville kosta på mig det och köpte 200 gram och åt själv (Misse och Kiwi åt lite också). Jag var dock noga med att värma den ordentligt innan ifall det skulle finnas bakterier.

Nu är jag helt sslut och tänkte bänka mig framför tv'n men först ska jag ta mina kosttillskott som består av järntabletter, multivitamin kvinna (från apoteket) och omega 3.

Kramisar


Egen morgonstund

God morgon!

Jag antar att jag sitter och skriver lite för mig själv just nu för jag antar att de flesta av er som läser min blogg är på jobbet vid det här laget (skolan?). Dock har jag inte så mycket annat för mig just nu då jag sitter och slurpar i mig en kopp te (rött te). Var precis nyligen ute med Kiwi och det märks rätt tydligt att det är höst nu. Ni som går morgonpromenader har säkert också märkt det. Däremot måste jag säga att det är något speciellt med höstmornar endå. Det är lite småkallt men det är ju endå så pass fräsch luft att man verkligen känner att man rensar lungorna när man tar ett djupt andetag. På sommaren är det dock inte alls samma sköna luft utan kan ibland bli snarare tvärtom, man känner sig kvävd haha!.


Lite smått ofräsch så här på morgonen men det fixar jag sedan :). Frukosten ligger i magen vilket blev frukt och nötmusli med massor med mjölk *mums*.


Nu har andy jobbat sitt sista nattpass för veckan och ligger nu och sussar så sött. Senare idag vid 17 ska jag träffa en tjej som jag lärt känna (smäkänna) som precis flyttat till skärblacka som också är gravid (dock inte länge till då hon är beräknad till den 10 sep) *ler*. Vi ska träffas för första gången och gå en liten promenad och antagligen snacka bebisar, magar och säkert en hel del annat skoj. Det ska bli riktigt kul!.

Det är vad jag har inplanerat idag, förhoppningsvis hittar jag och andy på något kul senare när han vaknat också men det får vi se då. Ikväll blir det annars att bänka sig framför tv'n och kolla in kniven mot strupen som börjar ikväll:).

Nu ska jag dricka mitt te och lägga mig framför tv'n en stund sedan blir det väll att söka lite jobb...om det finns något för en gravid tjej som jag *pust*.

massa kramar på er!


Jennifers 1000 kalori träning







Ni får ursäkta att jag ofta tjatar om Jennifer Nicole lee men jag kan inte annat än ispireras så enormt mycket av henne och hennes träning. Nu kan jag säga att det vore skönt och inte vara gravid för då skulle jag garanterat köra hårt efter alla klipp jag kollar på som handlar om henne. Hon är väldigt duktig på att variera sin träning vilket jag tror beror på att hon inte är en inbiten träningsmänniska från början utan har tom varit överviktig!?. Hon får verkligen sin träning att bli rolig vilket inspirerar mig. Det betyder att man inte måste vara på gymmet 7 dagar i veckan och köra styrketräning för att få resultat utan bara en rejäl blandning på övningar ibland bara med sin egen kroppsvikt gör susen. Blandat med rejäl konditionträning så kan man nog verkligen se ut som henne om man vill:). Visst kosten spelar ju in en del den också så klart :).




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0