En tisdag som alla andra tisdagar

Hej igen!

En väldigt lugn dag för min del. Har egentligen inte gjort något alls nästan och anledningen har varit att jag haft såå ont i magen större delen av dagen. Kunde knappt gå hem från affären tidigare idag men nu har det släppt. Det ofta svårt och veta vad smärtan kan bero på, oftast är det gaser som ter sig lite olika men det är svårt och veta för man blir alltid lika orolig varje gång. Dock har bebisen sparkat några gånger idag så det har fått mig lite lugnare, annars skulle jag nog gått på nålar.

Nu är klockan mycket och andy har precis åkt till jobbet för ännu ett nattpass. Jag ska passa på att slänga ur tvättmaskinen och danska runt lite med dammsugaren för det är riktigt skitit på golvet nu, vet inte vad allt kommer ifrån!!.

Det blir ett kort inlägg idag men tänkte i dagaran lägga upp ett nytt recept på min bakblogg, dock inget nytt recept för mig men det var så länge sedan jag åt det. Det jag pratar om är makaronpizza och precis som det låter så innehåller det makaroner:). Lite annorlunda men väldigt väldigt gott!. Andy hade aldrig ätiti det tidigare men blev glatt överaskad så jag kan starkt rekommendera det, mycket bättre än vanlig pizza det kan jag lova!!.


Jag valde att ha lite bacon och tonfisk i som proteinkällor mums!!


Nu måste jag fixa lite här hemma inna det är dags för en bok och sedan sussa på sött.

Kramisar från bebisen och mig


Nattpass

God morgon i stugorna.

Burr så kallt det börjat bli ute nu. Det känns även inne att det är höst nu. Frös som bara den i natt även om tempen står på 22 grader. Det blir lätt kylig luft när man inte har någon värme på. Vi har satt på golvvärmen i hallen och badrummet för ett par veckor sedan iallafall och det blev genast bättre luft inne men nu är det nog snart dags att sätta på värmepumpen. Elementen blir att sätta på senare i vinter eftersom dessa drar massor med ström.

Gick upp vid 8,30 idag eftersom jag kände på mig att andy skulle komma hem. Han kom vid 8,30 och Kiwi blev riktigt glad, även hon är ovan att husse jobbar natt så hon var nog lite orolig i natt. Jag var också riktigt orolig i natt, hade väldigt svårt och sova så jag tror jag bara fick sova halva natten. Jag som bara tokälskar att ligga på mage i vanliga fall kan knappt ligga "lite" på magen nu förrän bebisen börjar sparka, jag kanske trycker ihop den en aning från sidan då. Kan vara svårt och hitta sköna ställningar för rygg är också rätt obekvämt och ligga nu eftersom det stramar i livmodern. Jag skulle verkligen behva en sidokudde, det är en lång kudde som man kan stödja sig emot när man ligger på sidan och man kan även ha den mellan benen.


Gravidkudde

Träning:

Igår blev det ett senare kvällspass i form av turbojam styrka i 40 min. Hoppade magträningen eftersom det inte kändes bra och körde bara lite magträning för sidorna, det fick räcka. Det är svårt och veta hur mycket man kan ta i nu när man är gravid utan att det ska innebära risk för barnet. Eftersom jag haft mina långa viloperioder från träning både innan jag blev gravid och i början av graviditeten så vet man inte riktigt var man ska klassa sig själv längre. Vältränad eller nybörjare?, nåja jag skulle väll kanske inte kalla mig nubörjare med tanke på att jag tränat i snart 9 år men man vet ju inte hur mycket kroppen förfaller på dessa perioder. Kan säga att jag säkert inte ahr mycket muskelmassa kvar alls för jag känner mig riktigt förtvinad, därför ska det bli skönt och sätta igång med mer "seriös" träning sedan efter graviditeten.


Denna form känns väldigt avlägsen just nu!. Tyvärr kan jag inte göra så mycket åt det heller utan bara svälja och se glad ut. Jag är iallafall stolt över min gravida mage :). Lite inspiration iallafall eftersom Jennifer Nicole Lee faktiskt är trebarnsmamma vilket man inte kan tro!!


Jag har nu gått upp max 4,7 kilo sedan jag blev gravid. Varför jag skriver ca är eftersom jag var lite osäker på exakt hur mycket jag vägde innan jag blev gravid. Pendlade nog lite mellan 63-64 och därför skriver jag ca så ni vet. Det är nog mer troligt att jag gått upp 4,2 kilo men som sagt det är sån liten skillnad så det spelar ingen större roll. Jag hoppas iallafall att jag inte kommer gå upp mer än 10 kilo under graviditeten. Jag äter iallafall inte mer nu än tidigare, visserligen tränar jag mindre nu men bebisen behöver ju lite också så det kanske slår ut sig.

Nu ska jag ut med Kiwi men vi hörs!

kram


En tråkig söndag

hej i regnrusket!

Regnet verkar aldrig vilja ge sig av från Sverige. Jag mår väll egentligen inte direkt dåligt av det mer än att man känner sig så trött och slö.

Här hemma händer inte särskillt mycket. Igår var Andys syster Jeanette och mattias och lilla Neo på besök. Den Neo har hunnit bli 2 månader nu och det är ju bevis vad tiden går fort!. Han väldigt lugn nästan hela tiden och var riktigt riktigt glad, skrattade hela tiden *ler*. Min egen lilla bebis lever och står i inne i magen, den sparkar flera gånger om dagen nu och ibland känner man att den bara gottar runt där inne. Kände faktiskt precis nu en spark *kärlek*. För mig är det bara ett tecken på att den mår bra där inne så än så länge mår jag inte dåligt över sparkarna även om det säkert kommer göra mer och mer ont sedan.


Hoppas det inte gjorde något att jag lånade bilden Jeanette?. Togs ju tyvärr inga bilder när ni var här.

Idag är det däremot en riktigt tråkig dag. Har inte hänt något alls mer än att vi var inne i stan och hälsade på föräldrarna en snabbis då jag skulle hämta en bok, bytt halvljuslampa på bilen som var trasig och ätit. Andy börjar jobba ständig natt i natt vilket är sååå tråkigt. Jag hatar när han jobbar natt, det var ett tag sedan han gjorde det och nu vill dom att han ska jobba ständig natt i åtminstånde en månad för att känna på hur det känns. Det blir till att sova själv nu vilket jag INTE gillar. Inget roligt och bo i hus och vara helt själv hemma på natten men men jag får väll hålla hårt i kiwi.

Får se om det ev blir ett sent träningspass ikväll men vi får se. Andy börjar redan kl 20,40 och måste åka 1 timme innan (han pendlar ju ca 5 mil enkel resa) så jag har några timmar kvar innan läggdags. Det får nog bli lite styrka i såfall till turbo jam:).

Nu ska jag nog läsa lite....eller ta ett bad?..

Kramar från mig och bebisen


Lite shopping på kvällskvisten

God kväller!

Då har man äntligen kommit hem från en liten shoppingrunda på stan. Åkte efter att andy kom hem från jobbet. Jag kände at jag var tvungen att köpa lite nya kläder för jag kan knappt ha något klädersplagg längre och inga BHar kan jag ha heller så nu kändes det som att det var min tur att ha lite kläder.

Hittade en amningstopp på H&M som jag kollat på länge eftersom man kan ha den även efter graviditeten. Köpte därför en stl S eftersom man någon gång kommer bli liten igen haha. Köpte även ett par mysmammabyxor som var hur sköna som helst. Dom var väldigt breda i magen och når nästanända upp tillb rösten men det som var så smidigt var att jag kunde vika ner kanten nu när jag inte har så stor mage. Jag såg även till att jag kunde växa i dom så det var perfekt! Även dom kom från H&M. Köpte även en skjorta/tunika från mamma avdelsningen som var lite för stor (trots Medium) men den i stl S var lite lite för trång i ärmarna och då kan jag ju faktiskt växa i den också. Den var så grymt mjuk och skön så om alla mammakläder är så bekväma ska jag f*n köpa sånna efter grav också hehe.


Nya BHn och byxorna BH Lindex 149:- och byxor H&M 199:-


Som sagt lite stor men den är såå grymt bekväm och mysig


Skjorta 199:- H&M


Topp H&M 149:-



Eftersom jag inte kan ha någon av mina gamla BHar hittade jag en som passade perfekt. Jag var tvungen att gå till Lindex och köpa en för de vanliga klädbutikerna som H&M, New yorker etc hade bara små stl. Jag testade en BH på new yorker som var i stl 85D men den var för liten!!!!!? hallå? jag har aldrig någonsin haft D och jag kunde inte ens ha den? vad är det för stl nu för tiden egentligen?.

På lindex hittade jag en i 85C som passade utmärkt och det var absolut inte D. Hur ska det här sluta om man inte ens hittar rätt stl nu? tänk sedan när man ammar och man har tuttarna fulla med mjölk hihi*pust*

Nej nu blir det lite snacks. Har köpt 7,5% chips och lite surt godis som är alltid är sugen på nu för tiden (är dock aldrig sugen på sött).

kram kram


Vecka 20 idag!




Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång i sitthöjd och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

Se till att du får
tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver järn för att tillverka röda blodkroppar. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat. Exempel på järnrik mat är magert rött kött, kyckling, fisk, linser och bönor, spenat och berikade frukostprodukter. Läs vår guide till bra kost för att få grepp om vad du behöver mest.

Nu är det bara halva tiden kvar tills jag får se min lilla bebis :)




Jag är sååå glad!

Nu har vi äntligen bokat en tid för att se könet på vår bebis!!. Jag fick tips av en tjej om att det fanns en klinik i stockholm som heter Sibyllekliniken som kollar kön och att det bara kostade 320 kr (mot typ 1500 i linköping). Jag ringde direkt och bokade en tid men tyvärr kollar de bara från vecka 24 så jag får vänta en stund till. Fick iallafall en tid 23 sep kl 9,20 så nu längtar jag verkligen!. Hoppas jag får en kort på bebisen då också eftersom vår sista blev lite dålig.



Då får vi se om jag kännt rätt vad gäller könet. Jag tror det blir en flicka för jag känner på mig det och sedan är jag nästan alltid sugen på surt, sällan sött. mamma säger att jag har en typisk tjejmage och det har stämt på båda barnen som min syster fått (dvs två flickor) så ja vi får ju som sagt se den 23 sep:).

Vi har ju funderat lite på namn också och vi känner oss rätt säkra nu faktiskt.

Pojke: Jake
Flicka: Hailey

Vad tycker ni?


Träning:

Igår blev det lite träning i form av gravidsalsa och lite beckenövningar och andningsövningar inför förlossningen. Det gick rätt bra faktiskt för nu känns det inte så mycket att jag är gravid längre förutom sammandragningar som kommer lite när de känner för det. Trött är jag jämt känns det som men det är endå något man kan försöka leva med.

Nu blir det lite käk så bebisen växer sig stor och stark:)

kram


Augustifesten avklarad!


Hej igen vänner!

Då var det dags att uppdatera er lite. Det har varit Augustifest här i Norrköping och självklart var jag där!. Det är marknad, tivoli, rix fm festival och massa andra roliga saker i hela stan under dessa dagar. Jag tog mig dit två dagar och gick runt och strosade lite, en dag med föräldrarna och en med Andy. Vi småshoppade lite så vi båda fick något, jag fick ett armband som sägs vara bra för blodet eller vad det nu är. Andy köpte 20 par strumpor och självklart blev inte bebisen utan. Till honom/henne blev det en ursöt t-shert med tryck och på H&M hittade jag senare två långärmade bodyn som det står I hjärta DAD på urgulligt!.


två st bodyn från H&M


Så ursöt!, tyckte den passade bra till världens bästa pappa!.


Självklart köpte jag även lite nougat (fudgeliknande) godis på markanden också vilket är ett absolut måste!

Igår var det ju söndag och då hade jag och Andy häcken full. Vi var ute i trädgården och rotade lite. Vi blir nämligen bombarderade av diverse ogräs som vägrar lämna vår tomt! så igår blev det storstädning, gräsklipning, gallrade häcken, slet upp gamla rötter och glippte ner gamla blommor. Nu är det hyfsat fint iallafall men häckklippningen återstår. Vi planerar att slita ner häcken nästa år och sätta staket istället fö att få det att se lite mer öppet ut och ev sätta lite rosenbuskar istället.

Idag fortsatte jag och påta i trädgården med ogräset och mellan varven satte jag mig och läste i twilight samtidigt som Kiwi busade med misse (hade honom i koppel på tomten vilket han älskar!). Jag hann även med att tvätta fönstren i hela huset dvs 14 fönster *pust*.

Så med andra ord har jag absolut inte legat på latsidan dessa dagar!. Det är riktigt jobbigt men bra träning samtidigt som det blir fint så jag ska abolut inte klaga.


Var bara tvungen att slänga in en konstig bild på min mage. Här i liggande ser man ganska tydligt var bebisen ligger haha!. Jag lovar att jag inte ser så konstig ut i vanliga fall men visst är det lite småfränt haha!.





Gårdagen- En mysig dag med en god vän

Igår var en helmysig dag. Jag var nämligen i stan och hälsade på mina föräldrar. Några timmar träffade jag även Claudia som bor nära mina föräldrar så vi gick en härlig powerwalk i skogen och avslutade med att sitta och mysa i en lekplats och bara småpratade.







Jag gillar sånna dagar, där man inte måste göra något speciellt utan bara vara och umgås.

Jag blev faktiskt lite sugen på att baka bullar, det var inte länge sedan jag gjorde det men då var det med Veronica. Det var hon som fick mig att baka tillsammans med henne. Hon kom hit och så bakade vi en var sin sats bullar, kanel och vaniljbullar,det var supergott. Nu är bullarna slut så man kanske ska ta någon dag i helgen eller likande och baka lite?. 

Neh he mina vänner nu är det dags för mig att krypa till tv'n innan det är dags att krypa ner i sängen med twilight och Eclipseboken. 

Vi höres! 


Växtvärk och träning hör inte ihop

Tjohoo!!

Idag har det inte varit den bästa dagen precis. Har haft grymt ont i magen (framförallt livmodern) så jag har knappt kunnat böja mig. Det känns som en stor hård klump under magen och det vill jag lova är inget vidare. Tog ett varmt bad tidigare och jag kunde knappt böja upp benen mot magen för livmodern tog emot. Igår var ingen bra graviddag heller för då kändes det som att magen skulle sprängas!. Det liksom något inne i magen som tryckte ut magen som om någon ville komma ut genom magen. Detta gjorde att jag fick sån fruktansvärd ryggont. Pga av att jag blev så orolig ringde jag förlossningen och frågade vad det kunde vara och hon trodde det var växtvärk men att jag skulle avvakta och vila. Hoppas det blir bättre snart.



Mitt i allt onda så fick jag till ett träningspass iallafall, mest för att se om det kanske skulle hjälpa. Nu hjälpte det ju inte ett dugg men det var iallafall skönt och röra på sig:). Det blev ett pass framför dvdn i form av turbo jam som är ett slags bodycombatpass dvs ett pass som inspireras från kampsporten. Dock tog jag det välidgt lugnt och eftersom mangen är i vägen kan jag inte sparka allt för högt. Det gick iallafall bra och blev ett pass på 20 min. Därefter blev det lite styrka och även då till turbo jam fast med hjälp av hantlar kör man igenom hela kroppen, passet där blev ca 20 min även det efter att ha tagit bort övningar jag ansåg mig inte klara av.

Svettigt blev det och det var huvudsaken. Nu tänkte jag kolla lite på sällskapsresan och sedan blir det sommar med Ernst:). Vi hörs senare ikväll!

kram


Yoga är bra under gravidieten

Hallå där igen!

Det var meningen att det skulle bli ett träningspass idag men tyvärr blev jag fast i telefonen med mamma då vi pratade om bebisar (vad annars haha). Nu känns det som att klockan är lite för sent för det. Visst jag har ju tränat tidigare väldigt snet på kvällen men nu börjar jag bli så hungrig så ska jag kunna hålla mig hela natten så är det bäst att köra ett pass imorn istället.

I förregår dock blev det ett pass gravidsalsa och gravidyoga. Man rekomenderar yoga till gravida eftersom man lär sig andas på ett bra sätt vilket kan underlätta förlossningen. Det är inte klokt vilken dålig kondis man får när man är gravid haha!, det är svårt att gå en snabb takt och prata samtidigt haha!. Salsan kör ajg mest för att få lite kondition.

Vikten har gått upp en del de senaste 2 veckorna, men jag är lugn för det är normalt i den här veckan eftersom bebisen lagrar underhudsfett vilket gör att bebisen går upp en del+ att blodvolymen i kroppen (min) ökar, brösten växer och lite annat händer :) . Har gått upp max 4,5 kilo nu under hela graviditeten så än så länge är jag nöjd.

Igår var min vän Claudia här på besök och vi har inte träffats på nästan 2 år eftersom hon bott och jobbat i Norge, men nu är hon hemma tillsvidare så det ska bli kul och träffas oftare:). Vi hade en hel del att prata om så det blev mest snack hela kvällen.

På facebook har jag lagt in en fråga ang färger på kläder till bebisar som man inte vet könet på ännu. Helt enkelt vad folk anser att man kan ha för färger på kläderna så det ska passa både flicka och pojke. Jag är ju såå emot att man inte kan använda vissa färger till ett visst kön eftersom folk av någon anledning tror att det är det motsatta könet (flicka fast det är en pojke osv). Jag vill ju så gärna köpa blandade färger dvs ljusblått, lila etc även om det ev skulle bli en pojke.  Så nu frågade jag och många mammor menade att de gärna köper ljusblått till sina flickor etc så nästa gång jag ska ut och shoppa är det dags att utvidga färgskalan i garderoben haha. Kommer nog köpa en del lila, ljusblått, ev rött, gult svart etc:). 

Nu är jag riktigt hungrig så nu blir det ett kvällsmål bestående av en kopp fullkornsvälling (mums) ev blir det lite frysta blåbär också hihi.

Natti natti från oss 

 
Nytagen bild vecka 18+5


Storshopping!

*pust* äntligen har vi hittat en vagn som vi vill ha och nu är den dessutom beställd!. Har varit säker på att jag vill ha en just sån vagn men den finns i sååå många färger och därför har jag velat hit och dit hela tiden men nu är den beställd och klar. Vi har även köpt en bilbarnstol och en ligglift i samma som barnvagn (kommer från samma ställe). Nu är det bara vänta 2-5 veckor som det tar innan den levereras, ska bli superkul!.


Denna ljusgröna vagn blev det.

Inte nog med det så har vi även köpt massa andra saker till bebisen idag så nu har vi allt stort som behövs införskaffas. Sedan är det bara småprylar kvar som nappar, flaskor, blöjor etc etc men det kan man ta lite när som, det är ju inte direkt brådska haha. Ev vill ja ha en barngarderob också så man kan ha barnkläderna i men som sagt det får bli ett senare projekt.

Detta köpte vi idag:


Babysitter från babyproffsen. Ställbar i fotänden och ryggen så bebisen även kan sitta i den. Passar perfekt till vagnen:).


Spjälsängskydd och påslakanset från babyproffsen. Men även vagntäcke och kudde som ska ligga i vagnen eftersom det är vinter när vi får vår lilla bebis. Då blir det riktigt mjukt och skönt.


Två par byxor från H&M 79,50:-


Jättemysigt dress från H&M 149:- med huva och öron på :).


mössa och mjukistofflor från H&M. Mössan är på tok för stor men fanns tyvärr bara i stl 50, men bebisen växer ju förhoppningsvis:).

Det var allt vi köpte idag. Nu har vi allt som bebisen behöver spjälsäng, slötbord, täcke och kudde och även till vagnen, filt, blöjhink, vagn, bilbarnstol, babysitter. Sedan ska vi även köpa barnstol till köket men det dröjer. Snacka om att jag ska tokshoppa barnkläder när vinterkläderna kommer in *jippi*.

Kram så länge


En turbulent dag- Avlivning och ultraljud på samma dag!

Hej vänner!

Egentligen orkar jag inte skriva alls idag för det har varit mycket känslor som snurrat runt. Vår älskade Tofflan blev vi tvugna att avliva då hon i 6 års tid kissat inne på både möbler, gardiner, plädar, handukar etc etc. Detta är givetvis väldigt tragiskt och jobbigt och jag har gråtit hela dagen så nu finns det inte längre några tårar att fälla. Vi har skjutit på det välidgt länge i hopp om att hon KANSKE blir bättre men tyvärr blev hon inte det och vi försökte med allt vi kunde hitta på. Det gör förfärligt ont i hjärtat men hon blir väl omhändertagen av Morris (gammal katt), Lady (gammal hund) och andra djur som finns där uppe. Vi åkte till veterinären 9,45 och 10,30 skulle vi på ultraljud vilket inte var en så lyckad blandning. Sorg blandat med glädje där tyvärr sorgen tog över väldigt mycket så blev ultraljudet tyvärr inte lika glädjande som det skulle blivit om sorgen inte tagit över.

Hur som helst så blev det ultraljud och det är ju alltid spännande och intressant. Det första bebisen gjorde när vi fick bebisen på bild var att vinka åt oss. Det var verkligen en riktigt klar vinkning eftersom vi fick in en bild rakt framifrån, tom barnmorskan sa "titta den vinkar åt oss". Den var väldigt seg idag dock, den var absolut inte medgörlig alls vilket gjorde att det tog lite tid för henna att ta måtten men det funkade till slut. Hon försökte butta på magen för att få bebisen att ändra ställning men den vägrade (en envis lite krabat *ler*). Alla mått var normala och den mådde jättebra. Ett litet mått var dock lite högre än det borde och det var lårbenet. Hon förklarade att det kan vara så att det kommer att bli en lång bebis (efter pappa som är 191 cm) eftersom lårbenet var någon mm över det normala för den åldern den är i nu. Kanske blir jag ensam kortis i familjen Lilja hihi.

Bilder ville jag självklart köpa, tyvärr blev det inga bra bilder eftersom bebisen låg på ett lite konstigt sett. Bilden vi tog blev med fokus på benen och rumpa och tyvärr inte så mycket profil (därför syns inga konturer i ansiktet)därför ser fotot kanske lite konsitgt ut men det är iallafall min bebis och jag vet att den mår bra.



En annan sak fick jag också konstaterat. Jag har ju varit så frustrerad över att jag inte känt någon fosterrörelse ännu (vad jag vet). Därför frågade jag var moderkakan låg och hon sa att den låg i framkant på magen. Jag har hört att ligger moderkakan i framkant kan det vara svårt att känna fosterrörelser i början när bebisen inte är så stor eftersom den sitter i vägen så då kan jag iallafall vara lugn. Det kanske kommer lite senare när bebisen blivit lite starkare i benen hihi.

Som sagt många känslor blev det idag och kanske var det därför som bebisen inte ville samarbeta?, den kanske kände på sig att jag inte mådde så bra?. Vi är ju endå ett bebisen och jag. Tvärr fick jag heller inte veta könet även om jag försökte kolla noga, det var väldigt svårt att se. Jag får försöka lita på min intudition och höra lite vad folk tror om min mage hihi.

Nu ska jag gå och tända ett ljus för lilla Tofflan

Massa kramar

p.s Lägger upp ultraljudsbilden när jag scannat in den.


Vår älskade Tofflan 2004-2010




Nu är vår lilla Tofflan i Kissehimlen efter 6 år av kissande inne. Vi saknar henne massor och jag har gråtit nästan hela morgonen. Stackars lilla Misse som inte har någon kissekompis kvar men vi kommer och tänka på henne ofta. Hon kommer att finnas på Rimforsa djurminneslund så vi kommer hälsa på henne. Hoppas du förlåter oss lilla Tofflan.



R
egnbågsbron

På den här sidan himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron.
När ett djur som varit särskilt betydelsefullt för
någon dör, så kommer det till Regnbågsbron.

Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner,
så att de kan springa och leka tillsammans.

Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken,
och våra vänner har det varmt och skönt.

Alla djur som har varit sjuka och gamla blir återställda
till hälsa och vigör; de som varit skadade
 eller handikappade blir friska och starka igen, precis som
 vi minns dem i våra drömmar från gångna tider.

Djuren är glada och nöjda , utom för en liten sak;
de saknar alla någon väldigt speciell som de
varit tvungna att lämna kvar.
 
Alla springer och leker tillsammans, men en dag kommer
 någon av dem ett stanna upp och titta i fjärran.

Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva.
Han springer plötsligt ifrån gruppen,  flyger över det gröna gräset;
hans ben bär honom fortare och fortare.

Han har sett dig, och du och din speciella vän möts till slut
i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.

 Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte,
dina händer smeker på nytt det älskade huvudet,
och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt
djur som så länge varit frånvarande i från ditt liv, men aldrig från ditt hjärta.

Sen går ni över Regnbågsbron tillsammans.......

Lånad av djurkrem.nu




Imorn är det dagen D

Hej hopp!

Pust vad varmt det är idag, vi har visserligen bara 24 grader här men det känns mycket varmare. Nu satt jag mig precis efter att ha städat lite här hemma, inte så mycket men dammsugning blev det iallafall för det är inte klokt så mycket hår det blir av katterna och hunden!. Det lägger sig som lager på golvet och även om man städar jätteofta så finns det minst lika mycket varje gång *pust*.

Nåja imorn är det iallafall dagen D för mig och Andy för då ska vi få träffa vår lilla bebis. De ringde idag från ultraljud och undrade om jag kunde komma till specialist ultraljud imorn istället för det vanliga stället på barnmorskemottagningen. Tydligen hade de ganska många sjuka så därför var de tvungna att flytta mig dit. Hon sa dock att på dessa ultraljud (på specialist avd) så ser man oftast myckt mer av bebisen än på de maskiner de har på de vanliga stället och det är ju absolut inte negativt.

Både jag och Andy vill ju se vad det blir för kön men här i Norrköping är de stränga och vägrar berätta. Barnmorskan jag pratade med idag sa dock att om vi ber barnmorskan att säga till när vi är vid "dessa områden" som oftast är när man ska mäta lårbenet så kan vi försöka luska reda på själva vad det kan vara för något. Jag hoppas det syns tydligt så man åtminstånde kan vara 90-95 % säker på vad det blir.

Har inte orkat träna något efter förra inlägget eftersom jag hade grymt ont i ryggen igår och svanskotan kändes som en hård boll där bak. Det är faktiskt en sak jag fått problem med sedan jag blev gravid och det är svanskotan!, ibland kan jag knappt sätta mig ner. Dock var jag ute på en långpromenad med Kiwi igår så det fick räcka.

Nu kommer snart andy hem och vi ska ha helg här hemma, sååå skönt. Han är nämligen ledig på fredagar varannan vecka:).

Massa kramar /Ellie & B




Nyttighetsträning

Hej hej!

Hoppas ni har det bra i regniga sverige. Jag är lite småtrött som vanligt men det är väll bara och vänja sig för ju längre in i graviditeten jag kommer detso mer obekvämt blir det att sova. Vet inte hur många gånger jag vänder mig under en natt  och springer på toa haha!.

Idag blev det faktiskt lite nyttighetsträning för min del. Hittade en träningsdvd som heter fitmama och innehåller salsa, yoga och stretch och speciella övningar för att träna bäcken, höfter och rygg inför fölossningen. Detta var grymt bra måste jag säga för alla övningar är utformade för just gravida och då kan man ju vara säker på att man inte gör något som inte är bra för bebisen. Det enda som är lite småjobbigt är att jag fick grym huvudvärk men det kan ju förklaras med att jag inte är van att andas så pass djupt som man gör i yogan, det krävs nog lite övning.


Jag har sammanlagt gått upp 3,5 kilo max under graviditeten än så länge.


Om jag orkar kommer jag köra salsa och yoga imorn eller bara någon av dom, vi får se hur energin är då.

Middagen idag var jag grymt nöjd med, vi åt falafel med taboule. Taboule är en libanesisk sallad som jag fått tips på hos både Aisha och Andys arbetskamrat Roy som båda är libaneser. Det var grymt gott och väligt lätt, en fräsch nyttig sallad som man kan äta till vad som helst. Det enda man behöver är Massor med färsk persilja (huvudingrediensen), färsk mynta, tomat, rödlök, citron, olivolja, coscos (alternativt bulgur), salt, svartpeppar och så är det klart. Allt skärs i väldigt små bitar för då fördelas smakerna bättre. Absolut värt att testa till vanlig tråkig sallad.




Nu blir det lite film och så ska jag räkna ner till Ultraljudet den 13 augusti!!, hoppas allt är som det ska och att den växer så det knakar!.

Massa kramar från oss båda.


En mulen dag

Hej vänner!

Tänk att jag saknar er riktigt mycket när jag inte bloggar här så mycket, den andra bloggen är ju mysig i sig men jag känner mig mer hemma här vilket kanske inte är så konstigt. Som ni ser har jag uppdaterat designen lite och jag blev väll ganska nöjd.

Idag har jag inte gjort något speciellt. Vi har varit i Linköping och hämtade Andys pappa på sjukhuset då han blivit opererad. Vi passade samtidgt på att åka till babyproffsen där och köpte ett skötbordsunderlägg som man lägger bebisen på när man byter på den. En jättesöt bege med en nalle på. Sedan hittade vi en mysig filt med nalle puh som vi också köpte, perfekt att ha på BB sedan när bebisen kommer.

Jag blev faktiskt lite sugen på att ge mig ut i skogen och se om det finns något kul och ätbart, kanske någon svamp eller lite blåbär. Jag är absolut inget bra på att plocka svamp ska jag medge, jag är nog inte så ihärdig men kanske kan bli om inte annat :).

Hoppas ni haft en bra sommar hittills, ni får gärna dela med er av vad ni gjort i sommar.

kramar /Ellie och bebisen


Ett träningspass mitt i allt

God kväll!

Nu tänkte jag uppdatera denna blogg lite. Sitter här och är lite smått skakis då jag precis avslutat ett pass styrka. Det var länge sedan kan jag lova men nu kände jag att jag behövde få igång cirkulationen lite i musklerna och transportera lite extra syre till bebisen där inne:) det kan den behöva. Det blev ett helkroppspass med 3 set per muskelgrupp och 12-15 reps. Det är viktigt att inte köra för hårt när man är gravid och pulsen får inte vara för hög för länge har jag hört av barnmorskan så det blev lite lätta vikter.

Nu mår jag lite smått illa men passet gick rätt ok endå, kände inget speciellt och det tycker jag är väldigt viktigt. Känner jag av det lilla minsta så slutar jag. Det är ju inte bara mig jag ska tänka på nu:). Cyklade för några veckor sedan, inte alls långt och det var inte alls jobbigt men bebisen gillade det inte. Jag fick grymma sammandragningar så det vågar jag mig inte på igen. Brukar ibland känna av det även om jag inte tränar men tydligen är det kroppens sätt att träna inför förlossningen.

Snart är det dags för mitt andra ultraljud, den 10 aug får jag se min lilla bebis igen och det har jag verkligen lämgtat efter. Man är ju lite smått orolig att den inte ska må bra där inne eller ännu värre, att den inte lever!. Jag är nu i vecka 16+4 och har ännu inte känt några fosterrörelser (vad jag vet). Det är inget konstigt för är man gravid för första gången dröjer det oftast några veckor men man brukar säga att man känner av det första gången mellan vecka 16-20 så jag har några veckor kvar. Magen växer den också och den har blivit hårdare, tyvärr tycker jag den ännu är på tok för liten, jag vill ju ha en bamsemage och skryta med men men det kommer nog det också hehe.




Mina better bodies byxor är superbra nu när jag är gravid. De har vanligtvis en röd kant högst upp som man vikter ner men nu när man vill ha det bekvämt vid magen är det bara att skippa att vika ner den så får man supersköna gravidbyxor :). Mina andra träningskläder är för låga så de rullar bara ner från magen, inget skönt!.



Jag har inga direkta carvings ännu. Måste nog säga att jag var mer sygen på saker tidigare i graviditeten. Nu är jag knappt sugen på mat alls utan mår illa bara jag tänker på mat. Därför äter jag det jag är sugen på för annars skulle jag nog gå ner i vikt och det är ju absolut inte det som är meningen nu!. Det jag dock är sugen på mer än jag någonsin varit är citronvatten eller smaksatt vatten över huvudtaget, jag som tidigare hatade vatten vilken tur jag har. Salt är något jag älskar fortfarande och då gärna salta godisar. Mjölk dricker jag massor av nu vilket jag älskar, bebisen drar åt sig massa kalsium dessa veckor och då är det bra och dricka och äta mycket med just kalsium. Denna vecka+ några veckor frammåt kommer jag att kunna gå upp en hel del i vikt då bebisen kommer att öka sitt underhudsfett en hel del+ att moderkakan blir större, blodvolymen ökar markant, och brösten växer.

Med tanke på bröst så kan jag inte längre ha mina gamla BHar. alla är på tok för små och det som är mest mysko är att ena bröstet är mycket större än den andra haha!!. Det är juförsej vanligt och mitt högra har alltid varit större och så även nu med fast större än tidigare hehe.

Nehe det var lite uppdatering från mitt gravida liv. Jag lovar att lägga upp bilder från mitt andra ultraljud men glöm inte bort att läsa min andra blogg också som är en gravidblogg.

Ha det superbra allihopa!!

/kram Ellie & Bebis




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0