Magbilder från vecka 38+0

Då tänkte jag passa på att lägga in några magbilder från idag då jag är i vecka 38+0. Bebisen håller full rulle inne i magen och hon försöker nog trycka sig ut på höger sida om magen för helt plötsligt kan magen ändra form och då känner man klart och tydligt ryggen som buffar ut på sidan. Hon ligger nämligen med ryggen mot höger och huvudet neråt och tittar alltså till vänster. Har riktigt ont strax under magen nu och har haft hela dagen, frågan är bara omd et är typisk menssmärta?, för ont gör det iallafall men inte riktigt samma som jag kände förra gången. Vet inte alls hur jag ska tolka det mer än att det gör ont och att hon trycker neråt väldigt mycket.


Det finns inte mycket plats kvar i magen vilket märks väldigt tydligt då hon ofta trycker upp rumpan mot höger revben så jag knappt kan sitta. Inte konstigt att hon bökar runt så mycket för det kan INTE vara skönt och ligga i mage nu hihi




Tycker det blev rätt gulligt med väggtexten ovanför Heileys säng som jag fick av min kära syster i julklapp:)

Jag har rört mig en hel del idag. Först var jag ute i skogen och gick ca 30-40 min och sedan ut med hunden ca 20 min och sedan städade huset vilket tog kanske 1,5 timme:), duktig jag är :).

Nu ska vi snart lägga oss och sova

Ni får ha en fortsatt trevlig natt (hoppas ni kommer sova gott). Självklart uppdaterar jag mer om något händer!

kram


Vecka 38 idag!- Nu inleder vi vecka 39!

Tjohooo!!

Nu är man 38 fullgångna veckor och jag sitter och bara väntar på bättre tider känns det som!. Vi har riktigt tråkigt här hemma måste jag säga då det känns som att vi bara sitter och väntar på att hon ska komma. Därför tog vi oss in till stan och gick en promenad på 2,5 km i vrinneviskogen för att få komma ut lite. Det är ju det man orkar nu när man är gravid haha. Sedan åkte vi och hälsade på Vivian på cafet, jag kände att jag ville träffa henne innan bebisen kommer för vi lär nog inte träffas innan hon kommer. Hade mycket sammandragningar i natt vilket resulterade i att jag fick springa på toa typ 10 gånger. Det jag dock märkt är att bebisen sover hela nätterna igenom *duktig flicka*. Igår vaknade hon vid 7,30 och sedan kunde inte jag heller sova. Idag sov hon tills jag gick upp vid 10 så jag hoppas hon är lik mig på den fronten för jag sov till typ halv 11 varje morgon när jag var bebis så mamma blev tvungen att väcka mig. Det kanske inte är så konstigt endå att jag är rätt trött av mig haha!. Nu kan ju det ändras när hon kommer men man kan ju alltid hoppas:).

Så här står det på vårdguiden om graviditetsvecka 38:



Barnet:

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma:

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med
diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden  brukar gravida kvinnor  ägna mycket tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

Navelsträngen runt halsen:

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

Pappa/partner:

Förlossningsväskan bör packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske mackor till dig själv. Du kan ta som ditt ansvar att ta med en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del? Har barnmorskan skrivit ner era tankar och önskemål till förlossningen i journalen? Om ni vill kan ni gärna skriva eget förlossningsbrev och lägga i er pappersjournal. Ni kan skriva fritt med egna ord eller använda er av någon mall som går att hitta  på nätet. Hör med din partner om hon vill det.

Imorn är det nyårsafton och jag måste säga att jag verkligen hoppas att hon kommer sisådär 1 januari eller liknande. Då vet vi iallafall att hon blir ett 2011 barn och det vill vi ju helst ha. Nu är ju det väldigt sannorlikt med tanke på att BF datumet är den 12 januari (även om jag anser den 10 januari). Dock ska man tydligen inte stirra sig för blind på just det datumet eftersom det bara är en fingervisning, i slutänden är det endå bebisen som bestämmer när hon vill komma. Vi kommer att vara hos min syster och äta mat (och mina föräldrar) och sedan senare på kvällen åker vi hem till oss och väntar in 12 slaget tillsammans så det ska bli riktigt trevligt. En lugn nyårsafton för oss med andra ord:).

Nehe nu blir det lite käk, potatisgratäng och fläskfile (potatisgratängen gör vi så klart själva!).

kramar!

 




Blev en bra dag till sist!

God kväll!

Usch vilken hemsk dag det varit idag!. Det började igår med att jag kände en grym mensvärkliknade smärta under kvällen men tog en alvedon och gick och la mig, det hjälpte under natten men sedan på förmiddagen efter en promenad med Kiwi satt det igång i 120!. Jag fick en riktigt kraftig värk att jag trodde jag skulle dö för det kändes som en 10 gånger en mensvärk+ att det gjorde sååå ont i ryggen. Låg i sängen och grät pga av smärtan och jag var nästan helt säker på att det börjat på allvar. Efter ett tag orkade jag inte längre utan ringde förlossningen och de bad mig packa saker ifall vi skulle bli kvar och komma in. Tyvärr avtog värken efter ca 20 min även om det gjorde sååå ont att gå men de koplade upp mig på en CTG och allt såg bra ut. Undersökningen visade att det iallafall hänt lite saker sedan sist jag var inne (vecka 35). Nu hade livmodertappen blivit mindre (2 cm mot vanligtvis 3-4 cm) och hon fick in ett finger men dock så kände hon inte bebisen så jag var inte direkt öppen heller men förra gången gick det inte alls att få in ett finger heller så något har det hänt iallafall:). Kan tänka mig att den börjar mogna mer och mer nu och det verkar dessutom som att hon fixerat sig mer än tidigare också och det är vi ju också glada för.Dock trodde jag att barnmorskan skulle strypa bebisen när hon skulle känna om hon var fixerad, hon tryckte superhårt så jag trodde hon skulle borra in hela händerna under magen, det var inte långt ifrån att jag sa till henne så hårdhänt var hon!. Lite rörlig var hon men inte alls så mycket iallafall och jag stog ut, finns väll inget annat att göra med tanke på att smärtan absolut inte kommer bli mildare utan snarare tvärtom!.

Satt och funderade lite på det här med förlossningssmärtan. Om denna förvärk gjorde sååå ont hur F*N ont gör det då inte när värkarna är som starkast, när de nått sin topp?...AJ AJ AJ!! säger jag bara. Dock får man plocka fram all mental kraft som bara finns och tänka BARA positivt så ska nog det också ordna sig:). 

Självklart kan de ju inte säga när det kan vara dags men eftersom jag gått mycket nu i ca 3 dagar så kan det vara det som gjort att det börjat hända saker så nu kommer jag att försöka gå ut och gå lite varje dag vid flera tillfällen för att försöka få igång förlossningen till iallafall 1 januari:). Jag ska dessutom försöka prata med bebisen att hon får komma nu om hon vill så förhoppningsvis lyssnar hon:). Nu har förberedelserna börjat!!!:).

Efter vårt lilla besök på förlossningen blev det en stressig storhandling då vi skulle hänta Sofia och Adam och åka hem till oss och fika och umgås lite. Snacka om att ställa om sig!, från att tro att man ska föda bebis till att storhandla haha!. Väl hemma med Sofia och Adam kunde man andas ut och prata bebis, och allt annat som rörde sig i våra gravida huvuden just för tillfället:). Adam och Andy pratade musik, filminspelning etc på sitt lilla håll hehe:). Tack för en supermysig men kort liten pratstund med er båda!.

Som sagt så kanske det blir bebis för oss snart!, ni måste hålla tummarna åt oss! och hoppas på att hon vill komma 1 januari som vi hoppas:).

Det var min dag det, nu ska jag lägga mig i soffan, kanske ta ett varmt bad och träna lite mental träning för det lär behövas sedan när det väll sätter igång:)

kram på er alla!

Slänger in några motivationsbilder för er som tränar och kör hårt i gymmet!. Kanske även en motivationsbild för er som vill ta tag i träningen nu till nästa år:)


fitnessbaben Jennifer Nicole Lee slutar aldrig att förvåna mig!. Snyggare tjej får man leta efter! att dessutom veta att hon är trebarnsmamma som varit överviktig är VÄLDIGT svårt att tro!







Innan sin förvandling var Jennifer överviktig efter att ha fött sina tre barn. Nu är hon en framgångsrik fitnessguru som lever ett riktigt imponerade liv med sina barn och massor med rolig och påhittig träning!, Starkt jobbat!




Tjock som en fläskkorv!

God dagens!

Det blev ännu en liten shoppingrunda för vår del idag. Var en sväng på stan och kollade lite på rean och hittade lite småsaker som vi köpte. Dels köpte vi en vit välkommen skylt som vi har i hallen ovanför hyllan vi köpte igår. Sedan hittade vi en liten mjukiskanin till bebisen som hon har i sängen, och en febertermometer. Sedan köpte vi hem lite te från Te & kaffekompaniet. Egentligen var vi ute efter vårt supernyttiga hibiskuste som är såå grymt gott!. Det innehåller endast hibiskusblomman och ska vara väldigt bra för immunförsvaret och dessutom är det smockat med antioxidanter vilket man både kan se och känna på smaken då färgen blir starkt röd och smakar MASSOR!. Dock var det helt slut vilket jag kan förstå så vi fick ta ett annat nyttigt te som säljaren rekommenderade och var ett grönt te med gojibär och havtorn vilket också är grymt nyttigt då havtorn anses vara det nyttigaste bäret som finns (om jag inte minns helt fel).


Denna söta febertermometer var vi tvugna att köpa!. Vad passar bättre med en Lily termometer till familjen Lilja:). Denna köpte vi på babyproffsen för 129:-




Mjukiskanin från H&M för 39,50:-


Usräkta den mörka bilden men det blev grymt mysigt i verkligheten!. Vit välkommenskylt från Chili 99:-


Vi börjar få upp ett föråd med kläder till bebisen!. Kan säga att det är mer än det ser ut+ att vi har pakat ner lite kläder i bb väskan så mer finns det :).


Jag kan dock säga att jag absolut inte orkar gå så länge på stan som jag tidigare gjort. Vi var väll på stan i 2 timmar och redan efter 30 min började mina fötter och händer svullna som tjocka korvar! och det gör något så fruktansvärt ont!. Kan knappt böja fingrarna och fötterna. Ibland funderar jag ärligt på att springa ut i snön barfota bara för att få ner svullnaden!. Har dessutom börjat känna av lite mensvärkliknade smärta men då jag aldrig haft någon riktig menssmärta så har jag svårt att säga hur det känns riktigt. Dock kan jag ju tänka mig hur det känns med tanke på att man haft lindrigare former. Jag antar att den lilla förbereder sig för nu är det ju bara 16 dagar kvar till BF datumet!. Dessutom är det 92% av alla barn som föds från vecka 38-42 så det är ju stor sannorlighet att hon kommer iallafall snart :) hihi.

Nu känns det iallafall som vi har köpt allt vi behöver, dock är det en sak till som fattas och det är bäddset till vagnen men det är inget som är jättebråttom med för täcke och kudde har hon i vagnen+ filt så det funkar så länge. Ska skriva en lista på allt jag köpt sedan då jag vet att det är en del gravida som läser bloggen och det kanske är en hjälp till dom:).

Nu ska jag vara lite social med Andy igen!, imorn kommer Sofia och Adam och hennes lilla bebismage så det ska bli riktigt trevligt!.

Ha det gött nu

kramisar från mig och bebisen!




Efter Jul kommer Nyår

Hej alla trötta julfirare!

Då var julen över vilket alltid är lite smått tråkigt för helt plötsligt blir det vanlig vardag fortare än man anar. Vi har iallafall haft en lugn och trevlig jul hemma hos mina föräldrar på julafton och på juldagen blev det julfika hemma hos oss då vi träffade Andys lilla familj (syster, systers sambo, och pappa och lillkillen). Jag blev väldigt nöjd över alla julklappar jag fick och de flesta var till vår lilla bebis och det blev i form av kläder vilket ALLTID går åt. Nu när vi köper kläder till henne så blir det i stl 62 eftersom vi har en uppsjö av kläder i 56 och lite i stl 50. Sedan vet man aldrig om det räcker men det får man se sedan när hon kommer. Utöver hennes kläder så fick jag även en fleesetröja, en bakskål i rosa, en rosa potatisskalare:), en stor kartong med julskum som jag älskar, en svart väggbokstavsdekor med texten Love. Har säkert glömt lite men det är det jag kommer ihåg iallafall hehe.

Idag har vi varit och småshoppat lite på mellandagsrean med mina föräldrar. Hittade två klädersplagg till tjejen som var grymt billiga. De hade massor med fina kläder på babyland till superbra pris nu i rean, vi hittade massor men dessa köpte vi:


En t-shert i stl 62  39:- Babyland

Tröja med ett sött rosa tryck längst ner 59:- Babyland


Till hemmet köpte vi 2 st vita tavelhyllor från rusta för 34:- st!, en till köket som jag har några kokböcker på och en till hallen där jag ska ha värmeljus på:). (som ni ser har vi målat om i köket som tidigare var ljusblått men nu är det vitt:)). Har även målat alla lister både i köket och hallen.


Så här ser köket ut nu. Kvar att göra i köket är att måla taket vitt men det tar vi lite senare. En sak i taget:). Mattan i köket köpte vi idag på rusta för 99:- och är beige/vit


På julafton med en del av alla julklappar jag fick:)

I julklapp fick bebisen bla detta:


En stickad tröja som mamma gjort.


En dress med Alfons Nilla? (heter hon så) stl 62


En mysig mössa:)

Utöver detta blev det en del annat bla bodyn, några byxor, tossar, dräggellapp, etc.

Måste slänga in några bilder från igår när jag och Kiwi satt och myste i soffan. Hon älskar nämligena tt ligga på magen nu. Bebisen sparkade gärnet vilket hon antagligen kände för hon blev riktigt pömmig av att känna henne böka:).







Ha en fortsatt trevlig dag!




GOD JUL!!

Nu är klockan strax över 00 (00,13) och det betyder att det nu är julafton!. Jag ska dock börja dagen med att gå och lägga mig hehe men kände att jag kunde skriva ett snabbt inlägg innan dess.

Som ni ser har jag nu gått under 20 dagar kvar till BF datumet vilket betyder att jag nu börjat räkna ner på allvar!. Tänk! inte ens 20 dagar kvar utan 19 dagar kvar!. Visserligen ska man inte stirra sig blind på just det datumet eftersom det inte alls är säkert att hon kommer då men det är ju endå ett magiskt datum!.



Idag har det blivit lite mathandling och lite julklappsköp inne i stan, har även hunnit med lite småstäd och tvätt och under tiden har Andy målat klart sista strykningen av köksmålningen så nu är det klart!. Får se om vi hinner sätta upp gardinerna och det innan julfirandet hos mina föräldrar men det får vi se. Sedan på lördag blir det julfika här hemma med Andys syster Jeanette, hennes sambo och deras son Neo och så Andys pappa Göran så klart.

För övrigt kommer det bli en lugn och stillsam jul och jag längtar nästan mest till Nyår för då går vi över tröskeln till ett nytt spännande år och ett nytt liv som föräldrar till vår lilla flicka som jag hoppas vill komma ut runt 1-10 januari:).

Nu måste jag sova, men god jul alla läsare och hoppas ni får en underbar trevlig och lugn jul och med massor av god mat!.

Gott natt och sova gott!


Näst sista BM kontrollen avklarad!

Då har man varit hos barnmorskan igen!. Nu är det bara en riktig kontroll kvar och den är den 3 jan. Vi får se om vi kommer träffas då för BM menade att hon kan ju ha kommit innan och då blir det inga fler beslk till henne förrän ca 12 veckor efter förlossningen. Vi har ju bokat in en sen tid också den 17 jan IFALL hon inte kommit innan dess men nu hoppas vi ju att hon har gjort det:).

Andy följde med idag eftersom han inte träffat henne någon gång tidigare så tyckte jag att det kunde vara bra om han fick träffa henne. Vi började med blodrycket och det var 110/70 precis som det brukar. Mitt BLtryck har varit väldigt jämt under heka grav och det är ju bra:). Sedan blev det lite lyssnande av hennes hjärtljud och det lät väldigt fint och 140 slag/min. Tyvärr hade hon inte riktigt fixerats ännu i bäckeningången men hon hade sjunkigt mer mot förra gången vi var där så forhöppningsvis gör hon det snart. Dock ska jag tillägga att alla barn inte fixeras innan förrän precis innan förlossningen så det är inget ovanligt. Bebisen växer precis som hon ska då livmodern växt 1 cm sedan sist (för 2 veckor sedan) så hon sköter sig bra.



Dock kände jag efter BM besöket att jag fick riktigt riktigt ont i magen och så känns det som att jag har ett stort blåmärke "där nere" vet inte alls var det kom ifrån för jag har aldrig känt det tidigare och BM gjorde inget speciellt heller så jaja det är väll normalt:), dock hann jag ju aldrig fråga eftersom det kom flera timmar senare.

Innan barnmorskan åkte jag in till stan för att träffa Veronica hemma hos henne på en liten fika. Vi pratade så klart om allt mellan himmel och jord bla jobb, tyngdlyftning, och mycket mycket annat. Så det var supertrevligt!. Fick tom en liten present till Heiley och det var en pytteliten bok med citat i. Den hette iallafall babyboken:), hur söt som helst!. Fick även med mig 3 påsar lussekatter och en påse saffransknyten eftersom hon hade kört för skogaholms tidigare i veckan. 2 påsar ZOOgodis fick jag också:) (tack söta gumman för det!).

Nu är Andy ledig hela jul och nyår. Jobbar 3 dagar i början av jan och sedan är han ledig fram till 10 jan igen så nu har vi en lååång ledighet tillsammans:). Hoppas bebisen kommer när han är ledig, det vore väll smidigt?!.

Nu ska vi kolla på bonde söker fru på internet. Imorn är jag i vecka 37+0 och räknas som fullgången, då påbörjas vecka 38 av toalt 40 veckor...Det är nära nuuu!!


Bebisrumstankar

Jaha och så kom man till den eviga frågan!. Hur ska bebisrummet se ut egentligen!?. Jag har varit nästan hundra procent säker på att det ska vara ljusrosa väggar (två st) och en rosa stjärntapet (två väggar) med stora vita stjärnor och rosa bakgrund. Nu har jag dock velat lite fram och tillbaka om jag verkligen vill ha det. Det är inget fel på tapeten alls men vill verkligen vara 100% säker på att jag inte kommer tröttna på den efter ett tag.

Därför satte jag mig ner framför datorn och började kolla lite inspirationbilder på bebis respektive barnrum och hittade några fantastsikt fina rum som jag blev såååå kär i!. Jag älskar ju den lite lantliga/gamla känslan varvat med modernt. Mycket vitt ska det vara och ljusa kulörer som vitt, rosa, beige, naturvitt, latte, ljusblått ev och det vill jag ha i hela mitt hus. Därför kollade jag runt lite efter liknande stilar fast i barnrum och hittade dessa underbara:


Det här rummet bara TOKÄLSKAR jag!. Andy gillade det också väldigt mycket och det lutar åt detta håll när vi ska inreda och renovera hennes barnrum. Fantastiskt fint måste jag säga!.


Även detta rum är i den stilen jag gillar.


Lite mer åt det moderna hållet.


Den här tapeten tänkte vi ha från början men som jag sa så lutar det mer åt den första bilden till tapeter och inredningsmässigt.

Kollade lite på saker som jag skulle vilja ha i hennes rum om det blev enligt den stilen och hittade dessa småsaker:


Ektorpfotölj från Ikea 1495:-


Maskroslampa Ikea 499:-


Roslampa Ikea 69:-


Kanallängder från Jotex från 138:- 2 pack

Som sagt så blev jag så inspirerad av dessa rum och är sååå sugen på att göra detta så snart som möjligt men som jag sa tidigare så kommer vi ta det lite då och då för att "känna in" rummet och vilka detaljer man vill ha.

Nu ska jag sova lite på saken men vi höras!

kramar

p.s: Kom gärna med tips på var man kan köpa fina helvita sänghimlar till vettiga priser. Antingen en hellång eller som man sätter fast på spjälsängen men som sagt tyget ska vara helvitt.


Julshopping

Snö snö och ännu mera snö!, när ska det ta slut egentligen?. Ibland undrar man hur mycket som får plats i molnen egentligen haha. Jag och Andy var ute och skottade bort tonvis med snö. Pippifåglarna ger vi mat varje år vid vintertid och de äter som matvrakar nu!, vi måste fylla på nästan varje dag men det är ju inte så konstigt. Så mycket snö som det finns nu är det väll rentav omöjligt att få tag på mat.

Efter vår lilla skottning åkte vi in till stan och handlade lite julklappar. Måste säga att det börjar bli dåligt med julklappar men så är det väll när man ska vara ute i sista stund. Har ju haft annat och köpa nu när vi snart blir föräldrar och det är ju så klart inte billigt men OJ så kul det är att shoppa till bebisar och barn:). Min systerdotter som är 9 år är det jättekul och köpa saker till då hon är i den åldern då hon börjar bli medveten om kläder etc så det är riktigt kul och köpa till henne. Bebisar är ju helt annat, det ska vara lite gulligt, litet, lite tufft kanske och det är också superkul!.

Bara därför kunde jag inte hålla fingrarna borta från en body jag hittade på H&M till min lilla tjej. Det var en body och en mössa som det stod "born 2011" på. En rosa och vit så den köpte jag utan att ens tänka. Dock så när jag kom till kassan och skulle betala kon jag på att "oj men det är ju inte säkert att hon kommer 2011! vad gör vi om hon kommer 2010?". Säljaren sa att vi hade till 9 januari på oss att lämna tillbaka den om det skulle vara så att hon kommer 2010 så då kunde vi köpa något annat om vi hade kvittot kvar. Superbra tyckte vi och köpte den endå:).


Lite dåliga bilder men man ser iallafall vad det är:). Köpte den på H&M för 99 kr inkl mössa. Fanns även i ljusblått.



Imorn hoppas jag att jag kan åka till Vivian på jobbet och hälsa på, har haft sån ångest att jag inte åkt oftare men nu när det är så hemskt väder ute så vågar jag inte köra bil (har krockkudde på förarsidan men inte på passagerarsidan just för att det är en familjebil och man ska kunna ha barnstolen fram). Därför kör jag så lite som möjligt nu när jag är höggravid. Ta bussen vågar jag knappt heller eftersom det har hänt en del på just den här vägen. För bara några dagar sedan hade en långtradare vält ut på fältet och eftersom det är en rätt smal väg och mycket lastbilar åker på vägen ut till oss då bruket får laster med stora trästockar och ibland är det lite knappt med plats för både buss och lastbil och det är sällan det finns bälten i bussen har jag märkt. Kanske lite överdrivet kanske men jag vill vara på säkra sidan. Sedan vet jag att Vivian vill att jag ska hålla mig inne nu när jag är gravid (hon är en riktig ängel) så hon förstår mig säkert. 

Hon är sååå glad över att jag ska få en bebis (trots att vi bara känt varandra knappt 2 månader) och hon säger att hon är gladare än vad jag är över att jag är gravid hehe. Hon bara TOKÄLSKAR barn och tyvärr har hon inga egna så jag får helt enkelt ta dit tjejen ofta sedan när hon kommer så hon får gosa med henne:).

Nehe nu ska jag vara lite social med Andy men ha en trevlig måndag, själv ska jag kolla på Jul med Ernst snart..

pussar


59 snabba

Hittade denna "59 snabba" på Sofias blogg (http://minbebis.com/blogg/happyscared/) och tänkte göra samma sak!:

59 snabba

1. Hur gammal är du om fem år? 28

2. Vem var den sista du träffade?
Räknas Andy eftersom han är hemma?, annars var det Sofia igår

3. Hur lång är du?
158 cm

4. Vilken var den senaste film du sett?
shelter

5. Vem ringde du senast? 
hmm...mamma 

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Ja ha vilken tur då!. Lova att höra av dig för jag vill träffa dig. Ta det lugnt i trafiken kram". Till Veronica

7. Vad är dagens planer? har inga! ska snart göra ost och skinkpaj men då Andy är sjuk så blir det nog en lugn dag. Kanske bakar lite kakor sedan:). 

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? smsa

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?  gifta

10. När såg du senast din mamma?
i veckan, kommer dock inte ihåg vilken dag tis/ons kanske?

11. Vilken ögonfärg har du?
blååå

12. När vaknade du idag? kl 10 och åt frukost men sedan la vi oss igen och sov till 13. Har varit uppe till ca 1 på natten i några dagar så det behövdes.  

13. Har du någon gång hittat en katt? Ja vår Misse är en hittekatt vi hittade 2002 i Nyköping som vi tog hand om. 

14. Vilken är din favoritplats?
får nog säga sängen:)

15. Vilken plats föredrar du minst? ett äckligt utedass med massa spindlar och grejer usch! 

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
hmm ev här i Norrköping i vårt hus om vi inte köpt ett nybyggt hus. Vi bor med våra barn (ett eller 2). Jag har ett bra jobb jag trivs med och Andy har förhoppningsvis lyckats inom musiken;).

17. Vad skrämde dig som barn? spindlar och myror! jag drömde om att det kryllade i sängen och kunde gå upp mitt i natten och skaka lakanen och täcket. Det var verkligen ofta jag drömde om dom och jag mådde väldigt dåligt av det!.  

18. Vem fick dig att skratta senast? tror det var Andy

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? ja jag har inte en enda! 

20. Har du stationär eller bärbar dator?
både och

21. Sover du med eller utan kläder på dig? sover i bara nattlinne

22. Hur många kuddar har du i sängen? 3  

23. Hur många landskap har du bott i?
2

24. Har du någon gång spytt på fyllan? ja senaste gången! vilket var förra sommaren. Var på krogen och helt plötsligt mådde jag superdåligt och kräktes som en gris!, hade inte dryckit så mycket. Det slutade med att vakten tyckte jag skulle gå hem och sova eftersom jag såg ut som om jag snart skulle dö haha. Andy var med den kvällen.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? konstig fråga! det beror väll på om jag ska ut eller inte. Jag säger väll barfota.

26. Är du social? ja det tycker jag  

27. Vilken är din favoritglass? svårt! det måste vara hallon/lakrits på halvars annars får jag säga daimstrut

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? OJ OJ då skulle jag leva livet!. Betala av lite lån, köpa nya möbler, renovera lite i huset och köpa en braskamin. Självklart även köpa kläder till Andy, mig och Heiley.

29. Tycker du om kinamat? nja vissa saker men gillar Asiatisk mat bättre, kryddigt och mycket thaicurry ska det vara! och mycket grönsaker!.

30. Tycker du om kaffe? ja men är absolut inte beroende!, dricker ibland för att det är gott. 

31. Vad dricker du till frukost?
  Alltid ett glad mjölk, ev också någon form av juice och idag blev det tranbärsdryck för att minska risken för urinvägsinfektion:).

32. Sover du på någon särskild sida?
Innan graviditeten blev det alltid på mage, nu går det inte så jag varvar väldigt mycket med höger och vänster sida eller på rygg om bebisen tillåter:).

33. Kan du spela poker? nja. Spelade mycket som liten men har glömt hur man gör.

34. Tycker du om att mysa? ja gud ja! 

35. Är du en beroendemänniska? hmm ja till viss del

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? tror min morfar är född fredagen den 13 mars precis som jag!. Innan jag kom firade han alltid den 10 mars eftersom det var oturens dag. Sedan kom jag och då började han fira samma dag:). Det är iallafall vad jag hört. 

37. Vill du ha barn? hehe ja jag har ju en på jäsning nu:)

38. Kan du några andra språk än svenska?
nej språk och jag är INGEN bra kombination

39. Har du någonsin åkt ambulans?
nej

40. Föredrar du havet eller en pool?
pool måste jag nog säga. Gillar att bada i havet också men är lite orolig när jag inte ser vad som finns på botten. Pool är tryggare:).

41. Vad spenderar du helst pengar på? kläder eller något fint till hemmet.

42. Äger du dyra smycken?
dyra vet jag inte men det dyraste jag har är väll min vigselring som är i guld och 2 små diamanter. Har även en annan guldring men vet inte vad den kostade då jag fick den för länge sedan av mamma.

43. Har du någon gång testat narkotika? aldrig! 

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? en clementin

45. Vem är den roligaste människan du känner?
 Claudia!

46. Välj ett ärr på din kropp? Under ögat har jag ett ärr från när jag var liten och cyklade in i en lyktstolpe. Kollade nämligen bakåt då jag såg två poliser och pang sa det!. Blodet sprutade vill jag lova!. 

47. Vad har du för ringsignal?
Westlife

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?
inte här hemma iallafall men jag vet att mamma har en vit klänning som både jag och min syster haft när vi var små.

49. Flirtar du mycket? haha nej eftersom jag är gift

50. Vart togs din profilbild för din blogg?
på Modellhouse här i Norrköping

51. Kan du byta olja på bilen? fylla på olja kan jag väll göra men byta helt kan jag inte

52. Har du fått fortkörningsböter?
nej aldrig!

53. Vilken var den senaste bok du läste? Håller på med två böcker nu "Innan du föder" och Twilight den tredje boken.

54. Läser du dagstidningen? Aftonblandet bara på internet

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
nej

56. Dansar du i bilen?
eh nej

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?
Rix fm

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
hmm det var nog när jag ringde försökringskassan och frågade hur mycket jag skulle få i mammapenning.

59. När var du i kyrkan senast? När Neo döptes (Andys systers son)


Klar!




Lördagsmys!

Hallå där!

Vilken trevlig dag det blev idag!. Sofia var här idag och fikade, åkte in till stan och hämtade henne eftersom det TYDLIGEN går superdåligt med bussar ut hit på helgen, det går bara typ från 5-8 på morgonen och ingen mer buss på hela dagen så jag förstår inte riktigt vad det ska vara bra för!. Ska man trotsallt åka ut hit eller in till Norrköping en helg får man första ta pendeln och sedan ta Norsholmsbussen för att komma hit till skärblacka, mycket onödigt åkande men men det är ju som det är.



Det blev mycket snack som vanligt om allt mellan himmel och jord. Pratade dels om plugg, bebisar (så klart), inredning, bloggsnack etc etc. Det blev 5 timmar totalt och det konstiga är att dessa 5 timmar går så himla fort!, tiden går fort när man har trevligt:). Tack för att du kom gumman!.


Imorn ska jag åka och träffa Veronica hemma hos henne. Det var ett tag sedan sist eftersom hon pluggat (hon har precis avslutat sin utbildning till lastbilscaför) och nu ska vi äntligen träffas igen:).

Det blir med andra ord en händelserik helg för min del och det kan behövas!, har ju inget annat för mig nu för tiden utan sitter bara och väntar på att bebisen ska komma ut. Inann hon kommer så är det ju bäst att passa på att ta sig till lite vänner för det lär väll bli lite lugnt på den fronten de första veckorna iallafall.

Nu ska jag försöka hitta på något med Andy

Ha en trevlig helg på er!

kram!


Vecka 36 (37)

Klockan är på tok för mycket för ett blogginlägg men då jag har haft fullt upp idag och igår så får det bli ett litet snabbt. Jag och Andy har börjat måla om i köket. Vi kom på att vi hade en gammal hink med färg sedan tidigare och eftersom vi vill ha vitt i köket så körde vi på den. Tidigare var det ljusblå tapet men då jag älskar vitt, beige och ljusa toner så blev det perfekt!. Har en gång kvar och måla och vilken skillnad det blev! det blev ett helt annat kök och mycket ljusare!. Nu är det bara taket som ska målas om till vitt (då det är träfärgat *usch*).

I torsdags hade jag varit gravit i exakt 36 veckor och har nu påbörjat vecka 37. Är ni i vecka 36+2 eller nja nu är ju klockan halv 1 på natten så jag är i vecka 36+3 hehe. Nu har jag bara 25 dagar kvar tills min beräknade förlossning och jag känner mig redo trots att jag ibland blir rädd för vad som ska hända och kanske tom inte hända under förlossningen. Kommer det att gå bra?, kommer hon vara frisk?, kommer jag må bra?, hur upplever JAG smärtan? etc. Många påstår ju att man drömmer väldigt konstigt under graviditeten men jag har knappt drömt något alls (iallafall inte vad jag själv vet om). Som sagt det är ju väldigt olika hur man upplever sin graviditet då den är SÅÅÅÅ olika från person till person och från graviditet till graviditet.

Så här står det iallafall i vecka 36:



Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår
kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)

Du kanske har märkt att
brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.

Ett vanligt symtom är stickande känslor eller tryck i bäckenet. Det beror på att barnet håller på att lägga sig tillrätta.

Ta väl hand om dig när du är gravid och planera din graviditet så att du orkar! Lägg gärna in ledighet sista månaden så att du är utvilad inför förlossning och tiden efter.

Du kanske känner dig färdig att föda nu - du känner dig mogen för det. Andra kan ha blandade känslor inför själva förlossningen och det är helt normalt. Det är vanligt med en viss rädsla inför smärtan att föda eller för att tappa kontrollen. När oron övergår i rädsla kan man behöva hjälp att bli av med den. Prata med din barnmorska hon kan lotsa dig vidare. Har du fött barn tidigare kan du och din barnmorska gå igenom förlossningsjournalen tillsammans.

Infon kommer från
www.growingpeople.se och www.babycenter.com

natti natti




En kall men trevlig dag

Hallå där i kylan!

Fy tusan vad kallt det varit idag!, det var en riktig hemmadag för det var knappt att jag ville gå ut alls när jag såg hur kallt det var ute. Dock tog jag mig ändå till stan och träffade Claudia hemma hos henne eftersom hon precis flyttat till egen lägenhet!. Var hur mysig som helst och absolut en lägenhet jag själv skulle kunna bo i om jag hade varit själv:). Hos henne blev det lite mysigt fika med te och smörgåsar och en del prat om bebisar, jobb, och allt annat hehe. Vi tog spårvagnen till skatteverket också eftersom hon skulle meddela adressändring och vi höll bokstavligt talat på att frysa ihjäl!. När vi väl kommer till skatteverket så säger dom att de flyttat kontoret en bra bit bort *pust*. Vi som höll på att frysa ihjäl gick till resecentrum och satt i vänthallen eftersom jag bestämde mig för att fara hem när jag endå var på rätt plats så att säga.

(Claudia! hoppas du inte frös allt för mycket när du gick till skatteverket sedan!)

Sedan dess har jag bara varit hemma och har precis avslutat mitt kvällsmål som bestod av min favorit nämligen tärnad fetaost med tomat som varit i ugnen ca 10 min. Ni förstår inte hur bra dessa smaker gifter sig!!, enkelt och supergott!.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa "innan du föder" och handlar dels om profylaxandning och en hel del annan mentalt förberedande man kan göra innan förlossningen. En bok jag starkt rekommenderar!.


Denna bok är också något jag starkt rekommenderar då det står istortsett allt man vill veta om förlossning, förberedelse etc.

Om jag orkar så kanske jag tar mig in till stan igen imorn och träffar Vivian på jobbet. Dock måste jag tänka mer på att inte gå för mycket för efter idag så har jag haft så fruktansvärt ont. Känns som mina höfter sitter löst och de värker som tandvärk. Kunde knappt ställa mig på höger ben tidigare idag och Isciasnerven för sååå ont vilket gör att jag heller inte kan stödja på benet. Den känner jag av hela tiden kan jag säga och det är absolut inget jag skryter om!. Det konstiga är att jag har börjat få sååå ont sedan det som hände här om dagen då jag trodde att en bit av slemproppen lossnat. Det är sedan då som jag har ont överallt så kanske är det nu kroppen börjat förbereda sig:).

God natt på er och sov så gott (Heiley sparkar tillbaka)


Slänger upp två bilder på magen. Första bilden kommer jag tyvärr inte ihåg i vilken vecka jag var i men den andra är den senaste dvs i vecka 35. Lite skillnad är det ju trotsallt. Skulle gissa att jag var i ca 25-28 när denna bild togs ungefär (översta)




En lugn tisdag

God kväll!

Då var det snart dax att sova lite efter en lite snurrig men lugn dag. Var egentligen meningen att jag skulle träffa min vän Claudia men då jag hade så ont i magen och runt bäckenet/ryggen så ska vi ta det imorn istället. Då blir det en fika på stan. Idag har det annars blivit en massa prat om försäkringar hit och dit då det kom en försäkringsrådgivare och pratade om barnförsäkringen på trygg hansa och om vi ev ville byta våra försäkringar till deras. Det där med barnförsäkring är ju en hel djungel!!, hur ska man veta vilken som är bäst?!. Vi funderar ändå på att ta Moderna försäkringar eftersom vi har några försäkringar där redan men än så länge är det rätt öppet. Skaffade iallafall en gratis gravidförsäkring på trygg hansa eftersom den var gratis och den räcker tills bebisen blir 6 månader och nu under graviteten. Dock måste man endå teckna en barnförsäkring sedan när hon kommer eftersom gravidförsäkringen inte täcker allt. Som sagt det är en djungel haha!.


Det är så smidigt med stor mage!. Min har blivit så stor nu att jag kan använda den som bord!, hur smidigt som helst!. Måste säga att jag ser lite sliten ut! men det bjuder jag på!:)

Har varit lite duktig idag också och städat lite, plockat ordning viktiga papper och satt i pärmar. Man blir lätt lite slö när det gäller sånt så jag ordnade till det lite, ska fortsätta en annan dag också tänkte jag.

Nu har jag iallafall gått in i nionde månaden och jag måste säga att det är en magisk gräns då det känns som att nu kan man börja räkna ner dagarna!. Det är tom mindre än en månad kvar till beräknat BF datum och ju mer man tänker på det desto mer nervös blir man då förlossningen gärna gör sig påmind. Dock har jag bestämt att försöka tänka på den så lite som möjligt för jag kan ju faktiskt inte göra så mycket, vill hon ut så vill hon och jag kan inte springa ifrån förlossningen när det blir som jobbigast. Bara att inse att dagen kommer fortare än man tror.

Nu ska jag lägga mig. Tjejen där inne buffar runt som vanligt och hon sover mindre och mindre på dagarna nu vilket betyder att hon är rätt duktig på att sova på nätterna...just nu....iallafall:).




Efter mycket om och men...

och mycket telefonsamtal till BM, förlossningen och perinatalen så fick jag till slut min vilja att komma in till förlossningen på en undersökning.

Orkar egentligen inte skriva för denna dag har verkligen tagit på energin men jag ska försöka så gott jag kan iallafall.

Jag fick komma in ganska fort på ett rum (det var några st som förlöstes så vi fick vänta en liten stund men det gjick ingen nöd på oss). Jag fick ge urinprov och blev uppkopplad på en CTG för att registrera bebisens hjärtfrekvens och mina sammandragningar. Låg där 20-30 min och hade faktiskt bara en värk just då så allt såg bra ut på kurvan enligt dom. Blodtrycket var bra och likaså urinprovet. Läkaren kom in och gjorde en undersökning av livmodertappen som fortfarande var hård och jag hade inte öppnat mig så det var lugnt. Vi gjorde ett ultraljud för att se hur mycket fostervatten det fanns och om moderkakan funderade som den skulle och även det var bra!.

Vi berättade innan att vi redan visste könet och när hon sedan gjorde UL så visade hon oss att, jo vi hade rätt och även könsulet som vi gjorde i vecka 24. Det var en liten kicka där inne och denna gång fick Andy även se vilket han inte hann göra på könsul i Stockholm. Det syntes klart och tydligt även denna gång så nu vill jag lova att nu är vi 100% säkra att det blir en flicka!. Det kändes ju skönt för visst kan det bli fel på könsul men nu när jag är så pass långt gången och det syntes så väl så finns det inget som kan gömma sig hihi. Vi såg även huvudet och hela kroppen och hon såg så fin ut så!.

Enligt läkaren så får hon komma precis när hon vill nu!. De kommer inte medicinera för att fördröja förlossningen vilket de gör om hon hade velat komma ut tex i vecka 30 utan hon är så välkommen sa hon:). Det kan hända när som helst nu men vi ska dock vara lugna för denna vecka kommer de antagligen inte bli så förhoppningsvis hinner Andy bli julledig iallafall:).

Nu är jag sååå trött efter denna dag!. Har sån grym halsbränna att det känns som att jag brinner upp. Hela dagen har jag dessutom känt en väldig smärta under magen och jag kan knappt böja mig framåt. Ryggen gör dessutom ont så kanske satte den lilla slemproppen igång något endå även om det inte var förlossningen. Nu kanske allt börjar mogna och riktiga gravidkrämpor startar!.

Nehe nu ska jag städa klart lite, snabbstädar lite och jag tror inte bebisen gillar att jag sitter vid datorn för hon håller full rulle där inne, precis som hon gjorde när vi var på förlossningen också:).

sov gott sedan! kram


Kan det vara på gång?

Hallå där ute!

Usch vilken hemsk dag det varit hittills!. Det började igår kväll med att jag satt på toa när jag känner att det är något som "klickar till" eller "lossnar" "där nere" haha. Kollar så klart i toan och ser en prick stor som ett knappnålshuvud ligga i toaletten som var brun/röd men mest röd, detta med grumlig urin. Självklart blev jag skitnervös och funderade på om det kunde vara slemproppen eller delar av den som gått. Ringer till förlossningen men det BARA tutade upptaget!, jag tror jag ringde typ 20 gånger men inget svar!. Samma sak gällde i förregår när jag var lite orolig över en annan sak och då kom jag aldrig fram heller så jag struntade i det!. Hur fan ska det bli sedan när förlossningen väl sätter igång när ingen svarar!!. Det är tydligen inte bara jag som varit med om detta heller så dte är helt sjukt. Orolig är man ju endå och det blir ju inte direkt bättre om folk inte svarar.

Hur som helst så ringde jag sjukvårdsrådgivningen som kopplade mig till förlossningen och då kom jag fram direkt!. Hon förklarade då att de haft mycket just igår kväll men tyckte det var konstigt att jag inte kommit fram dagen innan då det hade varit väldigt lugnt. Det enda hon sa var "dom måste glömt lätta på luren". Haha!! vad ska man säga!. Tänk om sos sa samma sak då skulle många människor hinna dö innan dom märker att telefonen inte var på. Inget vidare bra bemötade än så länge med andra ord!.

Hon sa att det mycket väl kunde vara en del av slemproppen som lossnat men tyckte inte jag borde komma upp om inte vattnet gått, fått värkar, eller liknande. Självklart var jag super orolig och nervös under natten eftersom Andy jobbade. Ringde dock mamma och hon sa att när hennes slempropp lossnade tog det ca 2 timmar innan förlossningen var igång. Dock fick jag en rätt bra sömn endå dock med en del ryggont.

Idag har oron fortsatt för idag har jag haft som liknande mensvärk i stort sett hela dagen och ont i ryggen. Även haft ont i blygdbenet även om det inte gjort superont men där har jag aldrig haft ont tidigare. Ringde till Perinatalavd och även dom ville inte ta in mig. Jag sa att jag var väldigt orolig och ville bli undersökt och då småskrattade hon bara åt mig!. Så jag ringde nyligen min barnmorska och berättade som det var och hon tycte jag skulle ringa tillbaka dit igen och berätta att jag är väldigt orolig etc och dra på lite extra denna gång för då kan dom tydligen inte neka mig.

Jag ringde tillbaka dit och fick prata med samma person som skrattat mig rakt i örat och hon lovade att ringa tillbaka. Det har hon ännu inte gjort och det var kanske 20 min sedan.

Jag som annars är rätt rädd för förlossningar och skulle nu få vara med om detta gör INTE saken bättre. Nu är jag ju inte på förlossningen och ska föda och jag bävar inför att föda barn på detta sjukhus efter detta. Fy tusan!. Hoppas hon ringer snart så jag får veta om något är på gång eller liknande och hoppas jag får komma upp denna gång!!

Det blev kanske ett lite tråkigt inlägg men hoppas ni förstår min frustation!




Det finns så underbara människor!

Trots att man ibland får leta efter dom så ploppar dom upp ibland och det har det gjort idag!. Har en fantastisk bloggläsare som gav mig en blog award idag och jag blev sååå glad över hennes varma ord!. Ni hittar hennes blogg här: http://eranfigaro.blogspot.com/ .

Nu har jag precis kollat klart på svenska hollywoodfrukar och det är det enda programet jag ser av den typen. När jag säger "den typen" så menar jag så klart att jag inte gillar alla andra konstiga program som tex ladies på östermalm, skånefrukar etc. Svenska New york frukar är helt ok men jag gillar hollywoodfrukar mycket bättre!.

Snart blir det lite banan, frysta hallon och mjölk för snart blir det nog läggdax. Blev så akut trött helt plötsligt så det kanske behövs. Jag är ju ensam hemma hela natten eftersom Andy jobbar natt from idag och snart är han julledig!. Kan passa bra nu när nebisen snart kommer:).

Det var ju någonting jag skulle skriva om men nu tappade jag helt bort mig efter den fina kommentaren jag fick av Linnea:). Det kanske dyker upp snart igen:). Dock lovade jag ju er att jag skulle dela med mig av magbilder från denna vecka och idag är jag som sagt i 35+3 (vecka 36 alltså).






Själv tycker jag inte magen växt så mycket sedan förra veckan men tog ett mått här om dagen och då hade den växt ca 0,5-1 cm. Tror "växten" börjar avta nu. Vikten har stått still några veckor nu och har nu gått upp 11 kg sedan början av graviditeten och jag är helnöjd med det!. Tydligengår man inte upp så mycket mer i vikt nu fram till förlossningen men det är ju så klart väldigt individuellt men jag hoppas jag stannar här för då blir jag helnöjd!.

Nu ska jag äta, mår lite illa så det kan behövas även om det är svårt att äta mycket nu. Håller mig ofta mätt VÄLDIGT länge nu för tiden så jag kan inte äta för ofta för då kommer det nästan upp haha inget roligt.

God natt på er allihop!


4 veckor kvar!!!

Hallå i snöyran!

Då var det söndag igen och helgen har gått väldigt fort som vanligt. I fredags var Andy till studion för att spela in en tredje låt till deras demo och under tiden var jag hos mina föräldrar. På lördagen var vi till Andys syster Jeanette för att fira hennes Sambo Mattias som fyller 30 år. Det blev mat och fika och mycket prat:). Innan festen åkte vi och storhandlade inför nästa vecka och idag har Andy varit och repat och jag var hos mina föräldrar som vanligt:). I morse märke jag att mina mammalegins som jag köpt för ca 1 månad sedan redan gått sönder mellan benen med ett STORT hål+ ett litet på framsidan av låret så det var bara åka till H&M för att köpa nya. Tur är så kostar de bara 99 kr så det är ju inget världssak att de gick sönder. Dock behöver jag byxor så det kändes som att jag var tvungen att ha ett par nya.


Bild lånad av www.minbebis.com

Idag är det EXAKT 4 veckor kvar tills mitt BF datum!. Sedan kan bebisen komma allt från om 2 veckor till 6 veckor så nu kan jag lova att jag och Andy (säkert mormor också) sitter som på nålar för som sagt det kan hända när som nu!. Mamma har pratat med bebisen och sagt att hon får komma innan jul för det skulle vara sååå mysigt medans jag och Andy sagt att hon får komma från 1 januari men inte senare än 12:te haha! så vi får se när hon själv vill komma:).

Det är verkligen en magisk period nu som jag är i nu. Från att ha sett graviditeten som oändlig och som om den aldrig tar slut tills att på bara några dagar vara så nära att man känner att vad som helst kan hända, och väldigt snart!. Vi har förberett oss väldigt bra då vi nu även inhandlat lite godis och en sportdryck till mig och en cola till Andy som vi ska ha på förlossningen då de rekommenderade att man skulle ha något sött att ta till för att få energi. Andy har dessutom inhandlat lite mat som han ska ta med (fryst) eftersom han inte får något på BB eller på förlossningen.

Det enda vi inte packat nu är hygienartiklar, mobil, journalen eftersom det är saker man behöver ha framme fortfarande men det är ju så lätt att packa senare.

Nu ska jag diska lite, ska se om jag kan fixa fram en magbild till er så får ni avgöra om den växt sedan sist eller inte:). Jag tycker den står still men som sagt jag bär den ju varje dag så det är svårt för mig att veta:).

kram på er!


Fredagskväll med bak och idol

God kväll där hemma!

Då var det fredag och äntligen helg!. Visserligen är helgen inget speciell för mig då alla mina 7 dagar i veckan är helg nu när jag är mammaledig men min älskade Andy är ju hemma på helgen så speciellt blir det alltid endå:).

Idag blev det en kväll med idolfinal och självklart van rätt person!!! nämligen JAY!!!. Han är så grymt bra, visserligen sjöng Minnah också vinnarlåten bra men Jay är och förblir en vinnare!. Förra året vann Erik Grönwall och även honom hejade jag och Andy på:).

I den långa pausen passade jag på och baka lite pepparkaksmuffins och det blev så oerhört gott!. Först tänkte jag inte smaka någon idag men kände mig tvungen att smaka när de var hemlt nybakade så en var blev det och vi toppade muffinsen med lite citronfrosting. Det blev lite likt morotskaka fast utan mörötter och med pepparkakssmak haha. Vill man dock inte ha en så söt muffins kan man bara ta bort frostingen och ha bara muffinsen för den blev också riktigt god. I receptet stod det att man skulle ha mjölk men jag bytte ut den mot lätt filmjölk eftersom muffinsen blir mycket färskare och mjukare. Har nog aldrig ätit en så härligt muuk och god muffins tidigare. Tänkte lägga upp receptet på min mat och bakblogg www.liljacafe.se någon dag då jag inte uppdaterat bloggen på länge men nu har jag en hel del recept jag tänkt lägga upp:).


Mina supergoda pepparkaksmuffins!!




Muffinsen toppade jag med mild citronfrosting!

Nu tänkte vi kolla på lite film men jag uppdaterar min bakblogg så fort jag känner att jag har lite tid över vilket blir början på nästa vecka.

kram!




Bröllopsdag idag!

Hej på er!

Idag är det den stora dagen! för jag och Andy har bröllopsdag!. Idag var det alltså 4 år sedan som vi gifte oss den 9 dec 2006 i Matteuskyrkan i Norrköping. Kan man tänka sig hur snabbt tiden går!. Andy var nästan tvungen att påminna mig om det igår, inte för att jag glömt bort det utan mest för att man har något annat att fokusera på just nu (min lilla bebis) och då är det väldigt lätt att andra saker faller förbi. Så idag blir det att rå om varandra lite extra. Det kommer nog inte bli något speciellt alls denna gång utan det tar vi nästa år när vi firar 5 år som gifta!. Vi börjar iallafall med att äta tacos till middag hihi.

Nästa år den 12 maj har vi dessutom varit tillsammans i 9 år!!! herregud!! snart 10 års jubileum!. Snart får vi dessutom vår lilla kärleksbebis som bevis på vår kärlek:) ja hur glad kan man vara egentligen!







Eftersom jag har lite dåligt med bilder från mitt och Andys bröllop på datorn så slänger jag in en bild på min systers bröllop som var minst lika fint det:).




Hela familjen Lilja 2:)




Barnmorskebesök avklarat!

Ja hopp då var barnmorskebesöket avklarat och det går väldigt snabbt nu på varje besök. Skulle inte jag ha några direkta frågor så skulle det nog max ta 15 min. Idag blev det inte mycket prover tagna, blodtryck, SF mått (magmåttet som ett bevis på att bebisen växer som den ska) och så kände hon om bebisen hade fixerat sig vilket den tyvärr inte hade gjort ännu. Jag frågade om när det sker ungefär och hon menade att vissa bebisar fixerar sig inte färrän precis innan förlossningen så då var det ju inget större problem att hon inte gjort det ännu:). Blodtrycket låg jättebra 110/65 och magen (livmodern) hade växt ca 2 cm sedan sist (ca 3 veckor sedan) så nu var det på 32 cm (från blygdbenet till toppen av livmodern). Hon växer med andra ord som hon ska och det är ju alltid bra och veta. Dessutom så lyssnade vi på hennes hjärta och det var lite svårt och få ett bra ljud eftersom doplern lät massor och det lät väldigt skrapigt+ att BM trodde hon hade en mobil där inne för det pep som om någon tryckte på mobilknappar haha. Till slut fick hon ett bra hjärtresultat och det hamnade på 136 slag/min vilket också är bra:).

Nu är det bara 2 BM besök kvar och kanske blir det bara ett till? allt beror ju på när hon tänkt komma:). Nästa gång är den 22/12 och den sista den 3/1. Dock har vi även bokat in en sen kontroll den 17/1 ifall hon inte kommit innan dess men det hoppas vi verkligen att hon gjort!.

Som sagt så trycker hon väldigt mycket neråt nu. BM sa att trots att hon inte hade fixerat sig så låg hon ganska långt ner endå så kanske kommer hon göra det snart?.

Innan jag åkte till barnmorskan var jag en sväng förbi jobbet och hälsade på och Vivian blev jätteglad att se mig!. Det blev en liten fika innan jag åkte vidare till sjukhuset för kontrollen.


En bild från när jag fikade på jobbet

Nu är det dags att lägga sig och sova för det finns ju en dag imorn också:)




I väntans tider

Pust vad tråkigt jag tycker det är att bara vänta på bättre tider!. Ska till barnmorskan idag kl 15 men tänkte åka in vid 11.20 bussen till mina föräldrar och slänga av hunden och sedan åka ner till stan och hälsa på jobbet och ta en fika. Sedan kommer jag därifrån ta mig till sjukhuset så det kommer bli en hel del bussåkande och byte av buss men men det jag hoppas på nu är att det inte är på tok för kallt ute iallafall.


Bild lånad av motala.se

Sömnen i natt får väll ok i betyg. Hon låg på revbenen ett tag efter att jag lagt mig men sedan släppte det lite. Dock vaknade jag kl 3 och var klarvaken!. Jag som tänkte sova till 9 funderade på att gå upp ett tag men jag har lärt mig att det är bättre att ligga och vila än att gå upp för att bara vila kan vara tillräckligt många gånger när man inte kan sova ordentligt. Sån tur var så somnade jag om efter kanske 1 timmes vakenhet och sov fram till 9.

Nu har jag duschat, ätit frukost och är i stortsett helt klar men kl är bara 10.24 :(.

Ja ja jag får väll försöka hitta på något. Det går ju ingen tidigare buss så jag kan ju inte åka in tidigare heller. Ibland är det jobbigt att bo på landet när bussarna går sååå dåligt. I stan går de var tionde minut och här ute knappt 1 gång i timmen ibland *pust*

Hoppas ni får en kanonbra dag och ni får hålla tummarna att allt är bra med bebisen och mig :). Jag känner henne ju sparka istortsett hela tiden så lever gör hon:).

kram


Undrar när den lilla vill komma?

Hej igen!

Då är jag hemma efter att ha varit hela dagen hos mina föräldrar. Från början var det meningen att jag skulle till jobbet och hälsa på eftersom jag lovat att jag ska göra det ofta nu när jag är mammaledig (Vivian har lovat att komma till BB när jag fött min bebis:)). Men eftersom jag haft så ont i magen då hon har "tryckt" väldigt mycket neråt samtidigt som jag fått "stickningar" "där nere" som jag inte alls vet vad det är. Någon som har en teori om vad det kan vara?. Har samtidigt haft sammandragningar och magen känns som att den ska sprängas när som helst. Som jag sagt väldigt många gånger tidigare så tror jag inte att hon direkt kommer att dra över tiden så alla mina "känningar" och mina teorier säger motsatsen men det vet man ju aldrig men jag skulle dock tänka mig att det är så. För mig får hon komma när som helst för jag känner mig redo!.

När dessa stickningar kommer är det nästan omöjligt att gå. En tjej på min bebis forum gissade på att det kanske är livmodertappen som håller på att utplånas men hon var inte säker. Ska dock till barnmorskan imorn så då får jag BE henne att kolla upp mig för svar vill jag ha!.


Bild lånad från vasa centralkirurgi.

För övrigt fick jag inte sova något alls i natt vilket jag blir så irriterad på. Fortfarande ligger hon och trycker mot revbenen så det strålar ut mot ryggen så vilken sida jag än ligger på så ligger hon och trycker mot dom. På rygg är också obekvämt att ligga eftersom magen lätt blir stenhård. Har nog testat det mesta faktiskt. Att ha amningskudden mellan benen, dra ner kudden längre ner på kroppen för att avlasta revbenen etc men inget hjälper+ att jag fick springa på toa säkert 10 gånger under natten haha!. Hon bökade runt riktigt mycket i natt dessutom så jag tror inte hon sov knappt något under natten för hon knuffade och bökade som aldrig tidigare under natten så det börjar väll som sagt bli dåligt med plats:). Även idag har hon inte viljat vara still många timmar utan har bökat från och till hela tiden. Dags för lillen att sova kanske?:).

Det var min dag det. Av någon anledning vill jag så gärna att hon kommer tidigare, det är tom så att hon får komma i dec om hon vill även om min högsta önskan vore att hon kom ut iallafall 1 januari:). Det börjar bli jobbigt nu. På torsdag har jag gått 35 fullgångna gravidveckor och ska påbörja vecka 36:) I'm sooo happy!.

Ha det super för det ska vi ha! 


Helgens bestyr

God dag i stugorna!

Då var en ny vecka här med stormsteg och en dag närmare då vi får se vår lilla bebis som gör sig påmind i magen:). Snart går jag in i nionde månaden och det känns bara härligt!. 9 månader av 9 möjliga och gravidteten är snart över. Visst ska det kännas tråkigt på ett sett då man vant sig vid magen och att hon aktiskt ligger där inne och knuffas så magen rör sig. Samtidigt ska det bli skönt att inte tänka på att vara försiktig när man är ute, vända sig försiktigt i sängen, äntligen få ligga på mage igen!, och kunna träna helt obehindrat, att helt enkelt vara själv i sin kropp igen:). Så det är med blandade känslor.

Helgen har varit rätt avslappnad men vi har endå hunnit med en hel del. Jag har under ca 1 vecka kollat in en barnbokhylla som såldes på blocket men har funderat på om jag verkligen ska köpa den eller inte. Har tänkt på den varje dag eftersom jag vet att den verkligen skulle passa superbra i bebisens rum då vi har samma stil på de flesta möbler. Ju längre tid jag väntade desto mer kändes det som att den borde varit såld redan eftersom jag tog sån tid på mig och den var dessutom väldigt fin och sånna saker brukar försvinna väldigt fort. Tills i lördags då jag bestämde mig för att ringa och fråga om den fanns kvar och det gjorde den!. Vi åkte dit (Linköping) och kollade på den och den var väldigt väldigt väldigt fin och dessutom väldigt billig 325:-  är en piss i havet, så vi köpte den!. När vi sedan märker att bokhyllan är från samma "märke" som både vår barngarderob och spjälsäng som vi köpt på Ikea (bokhyllan var också från Ikea men vi visste inte vilket märke den hade). Detta gjorde ju att den passade ännu bättre i barnrummet än vad vi trodde från början. Det kanske var meningen att vi skulle ha den? för den finns inte längre i ikeas sortiment. Jag blev sååå glad och nu står den fint och prydligt i Heileys rum:). ¨


Henviks barnbokhylla från blocket 325:- :)

Efter denna lilla tripp till Linköping blev det storhandling i norrköping inför veckan. På söndagen blev det knäckbak med Andy och så kollade vi på den gamla Bertserien (älskar honom haha!). Det blev även en långpromenad med Kiwi och Andy igår och det blev en promenad på ca 60 min. Jag går som en liten snigel nu för tiden så en promenad som egentligen tar 40-45 min tar 60 min nu för tiden haha.




En bild från vår promenad igår söndag.


Slänger in en bild från ischokladen jag gjorde tidigare i veckan:). ischoklad med nougat och vanlig ischoklad blev det.

Nu sitter jag här och har grymt ont i huvudet vilket jag haft ett par dagar nu. Hoppas man inte blir sjuk nu för det vore inget vidare!. NU är jag ju iallafall mammaledig och har all tid i världen innan den lilla kommer:). Ska kolla om det finns något att äta här hemma för nu börjar jag och lilla bebisen bli lite hungriga:).

p.s Tror lilla bebisen hickar nu!. Det pulserar bra i magen vill jag säga, samtidigt som hon småknuffas. Det som är så jobbigt och hicka! stackars liten!.

Vi hörs!

kram


Vecka 34+1

Som sag sagt tidigare så är jag nu 34 fullgångna veckor. Det som jag tycker är så svårt är att veta vilken vecka jag ska läsa på. Jag har ju gått 34 fullgångna graviditetsveckor men man säger samtidigt att jag är i vecka 35. Ska man då läsa på 34 eller 35?. Det har jag alltid undrat men inte fått svar på.


Magen i ca vecka 33+6

Glömde berätta att jag köpte en till amningsbh igår. Kan vara bra att ha en och byta med (har 2 nu). Är väldigt nöjd med den!. Köpt på babyproffsen för 269:-. OBS att min mage ser ut att vara en stor ölmage haha!


Kaninen i sängen köpte jag härom dagen på babyproffsen och är en spelkanin som jag ska ha och spela för bebisen redan nu så hon känner igen den när hon kommer ut:).


Hennes säng med överkastet på :)

Så här står det iallafall i vecka 34:


Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Pappa/partner

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du kan också läsa på vårt tema Barn och föräldrar eller känns det för overkligt? Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.

Ja det börjar ju bli rätt trångt där inne vilket märks tydligt på bebisen. Igår var det tom lite jobbigt som hon höll på och sparkade (gillar inte att säga det eftersom jag samtidigt ÄLSKAR det) för hon var riktigt riktigt livlig i flera timmar och jag tror hon både sparkade och slog för magen hoppade åt alla håll och kanter och jag kände att det slog långt ner under magen och samtidigt precis under brösten samt på sidorna. Det som jag nu märker av mer och mer är enorma stickningar "där nere" som gör sååå himla ont. Varje gång det händer hoppar jag alltid till för det känns som knivar eller sprutor som körs upp haha!. Ska fråga BM vad det kan vara på onsdag när jag ska dit. Någon som vet vad det kan vara?.

Nu är jag iallafall klar med hennes säng, tyvärr är det lite lite mjukisdjur där ännu men det lär väll komma in fler:). Jag skulle så gärna vilja ja en säng himmel i vitt tyg över hennes säng men på babyproffsen kostade bara tyget 750:-!! och det tycker jag är lite väl överdrivet dyrt!. Funderar på att sy ett själv och köpa en ställning till för det kan väll inte vara så svårt?. Hittar inget jag vill ha eftersom alla hängs i taket och grymt fula!. Jag vill ha en helvit helt enkelt!.

Nu ska jag ta en välförtjänt dusch..
kram




Kära Fredag

God dag vänner!

Igår blev det lite småprat om vad som skulle inhandlas till Lilla bebisen som trotsallt kommer snart. Kan man tänka sig att det är sååå mycket småsaker man ska ha till små barn att man nästan har svårt att skriva ner dom på listor. Nu har vi iallafall diskuterat lite och var iväg en sväng till Babyproffsen i stan och inhandlade en badbalja och en "badsits" som man lägger bebisen på när den ska bada så slipper man hålla i bebisen när den ligger i baljan, till detta också en badtermomenter så nu känns det iallafall som att saker börjar falla på plats även vad gäller småprylarna. Sedan kommer det säkert ramla in lite småsaker sedan när hon väl kommit som man inte tänkt på eller som man endå måste införskaffa men nu känns det iallafall väldigt skönt och veta att det mesta endå är avbockat. Barnrummet får vänta lite lite eftersom det känns som den minsta prioriteringen nu innan jul med tanke på att hon endå inte kommer att använda rummet så mycket när hon är så liten. Det kommer väll mest användas som läsrum och skötrum till en början men vi har inhandlat lite spackel och en roll så har vi färg, tapet och golv kvar. Golv har vi kikat på och kommer välja ett enkelt billigt golv på rusta eftersom det endå är till ett barnrum så vill man inte lägga för mycket pengar på ett dyrt golv som kanske blir förstört. Men som sagt det tar vi lite senare.

Nu är jag i vecka 34+1 och har nu påbörjat vecka 35 och det känns hur mysigt som helst. Det är klart man ofta tänker på att det snart är dax och har många tankar om hur det kommer bli med förlossningen och smärtan och allt vad det nu innebär. Man funderar ju också en hel del på om hon kommer att få för sig att komma när Andy är ledig eller när han är på jobbet vilket vore ett mardrömssenario eftersom det tar minst 60 min för honom att komma hem (ungefär). Dock finns det inte så mycket man kan göra åt det och man hoppas som sagt att hon väljer att komma när han är ledig då han är ledig över jul och sedan jobbar några dagar och sedan några dagar i början av januari är han också ledig så en hel del ledighet endå så jag hoppas på det bästa.



Igår var min käa vän Claudia här och fikade och pratade en hel del. Det blev en rätt sen kväll igår men det var så mysigt att få träffa henne då det var ett tag sedan sist. I onsdags träffade jag även Sofia (från min bebis) hemma hos henne på en fika. Tyvärr kunde inte Michaela komma eftersom hon var sjuk men det blev livligt prat om barnnamn, färger, graviditet och mycket mycket annat och det blev hela 4 timmar som gick rysligt fort!. Tänk vad tiden går fort när man har kul:).

Nu ska jag faktiskt ta ett bad och sedan tänkte jag bädda i Heileys säng så den är klar. Har tvättat hennes påslakanset så nu är det bara att bädda och göra fint. Vill gärna att det ska lyfta lite innan hon kommer eftersom det gärna luktar om nya saker. Sedan ser det ju lite mer välkommet ut :). Ev blir det lite småstäd också senare och Lunch måste jag äta också som idag blir grillad kycklig med coscos och lite grönsaker.

Ha en fortsatt trevlig Fredan!

kram!




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0