Krassligt

Här hemma har det varit en lång och krasslig vecka, iallafall för Heiley. Jag gillar verkligen inte att hon är sjuk. Det märks inte så jättemycket på henne men kul är det endå inte!. Hon har jordens hosta och ibland är det nästan så hon kräks, det värsta är om det händer på natten eftersom hennes sömn blir så förstörd, likaså min. Inte nog med det är så superförkyld och som om inte det vore nog så har hon under en veckas tid varit superlös i magen. Vi har därför fått dra bort alla fibrer ur hennes kost+ tagit bort ala mjölkprodukter. Jag kan säga att et är inget kul eftersom hon alltid äter havregrynsgröt med mjölk på morgonen, dricker mjölk till lunch och äter hon smörgås äter hon normalt sett en lite grövre smörgås. Nu blir det vitt bröd, smörgåsrån, vatten att dricka, etc etc. Egentligen skulle hon inte äta banan heller men det är det bästa hon vet så något måste hon ju äta. Kan ju ine leva på smörgåsrån hur länge som helst:).

Idag idag var hon hemma från dagis eftersom hon hostar så mycket. Då passade vi på att gå ut ch leka lite. Det är första gången som hon går ute och det var det roligaste hon visste, att få känna på snön, träna på att gå i ojämt underlag och dessutom se hunden springa som en tok var superkul.

Lite gungande blev det också men annars har det vara varit en innedag idag. Imorn blir det dock dagis igen, det kan behövas eftersom hon varit hemma 1 vecka totalt. Hon gillar verkligen inte att bara vara hemma, hon blir så gnällig så det märks att hon behöver andra personer i sitt liv och inte bara mamma och pappa.

Snart blir det att krama kudden, imorn blir det att åka in till stan i ett ärende när Heiley är på dagis.

Sov gott!




Introducera mat till bebisen- När?

Hej underbara fredag.

Här sitter jag helt ensam och kollar runt lite på forum (som vanligt) om barn och föräldraskap eftersomd et blivit ett intresse för mig. Det jag märkt är att det verkar vara välidgt vanligt med barn som vägrar mat!?. Jag är ju ingen expert men jag skriver bara om MINA erfarenheter och vad jag tror i detta ämne.

En anledning till matvägran tror jag är pga av den på tok för sena rekomendationen att ge smakportioner vid 6 månader. Vissa föräldrar håller stenhårt i detta och även om barnet visat intresse för mat långt innan6 månader så vägrar föräldrarna att ge, kanske för att de tror att det är skadligt?. Där har ni ett barn som kommer matvägra med stor sannorlikhet ganska snart eller i framtiden. Vi började ge Heiley mat vid 3-3,5 månad (smakportion) och sedan stegrade ganska fort oh vid 6 månader åt hon nästan allt vi åt!. Hon har aldrig matvägrat utan är alltid glad i mat. På dagis äter hon massor!, 3 port åt hon sist och då fick fröknarna stoppa henne hihi. De ser det bara som positivt att hon äter och att hon äter ALLT!. Mat har aldrig varit tillräckligt främmande för henne och vi hargett henne precis allt. Nu äterhon bara vår mat med undantag då vi är borta då hon får en barnmatsburk som hon inte står sig på alls längre.



Vissa begränsar sina barn till att äta bara vissa saker eftersom det finns rekommendationer att man ska vänta. Jag kan säga att jag trotsat de flesta rekomendationer. Hon fick mjölk vid 6 månader även om det var väldigt sällan men hon fick smaka på det då och då, salt åt hon också från 6 månader.

Var inte oroliga för att ge era barn riktig mat!, de ska ju trotsallt äta den maten senare och varför då vänta för länge?. Jag har läst om MÅNGA föäldrar som börjat med smakportioner när barnen var 6 månader och de har matvägrande barn upp mot 4 år om inte ännu längre. Det ä verklige inget jag vill vara med om även om de IBLAND an komma perioder då de inte vill äta (det kallas utvecklig och det är en helt annan sak).

Jag läste preics nyss om ett barn som var 3 år och som BARA druckit välling i 3 år och endast "smakportioner" som typ snacks. När Heley få ett syskon kommer jag vara på samma spår.

Självklart har jag frågat BVC först innan jag gett henne salt, mjölk etv för att höra om de är ok och det har det varit för BVC så jag harbara kört på och fått en tjej som bara älskar mat! och all mat.

Det blir dagens tips också, vänta inte för länge med mat till bebisen!.

Så här äter Heiley ungefär under en dag:

7.45 frukost: Havregrynsgröt (riktig) med kanel, frukpure eller mosad frukt/sylt, mjölk och vatten att dricka

ca 11-12 Lunch: Vår mat eller barnmatsburk/dagismat mjölk att dricka

14-15: Mellis frukt eller smörgås med korv, leverpastej eller kalkon alt 2 smörgåsrån med något pålägg.

17-18 Middag: Vår mat som tex kan vara korvstroganoff, köttfärsås, fiskgryta, pannkaka mm mm

19-19.30 Kvällsmål: 200 ml välling

Ev blir det ett litet mellismål på förmiddagen beroende på om hon är på dagis eller inte.


Bamboblöjor?

ÅHH så irriterad jag blir!. Har letat som en galning efter var man kan köpa Bamboblöjor!. Vårt dagis använder dom blöjorna och jag tycker dom är superbra!. Alla verkar hitta dom på citygross vilket vi också gjorde men jättesmå paket med typ 25 blöjor i och dom var inte alls billiga!, typ lika dyra som vanliga blöjor fast då är det ju mer än dubbelt så mycket i. Varför säger alla att bambo är så billiga när dom är dyra?. Det som är positivt är att dom är ekologiska men främst påstod ju folk att dom va billiga. HMM någon som vet var man kan köpa dom?, helst i Norrköping så klart?.




Rena rama bajsmamman

Hej och god kväll!

Nu sover min lilla skrutt sedan 1,5 timme tillbaka. Hon somnade på 15-20 min och det är helt ok om man jämför med vad det kan ta. Nu sover hon faktiskt (peppar peppar) väldigt bra. Har jag tur behöver jag bara gå upp 1 gång på natten och vill ha nappen och det är ju rena semestern!. Förhoppningsvis har hon blivit så stor nu att hon helt enkelt sover bättre. Läste någonstans att barn som har sömnproblem och vaknar ofta på nätterna ofta brukar bli bättre på att sova efter sin ettårsdag. Varför vet jag inte men än så länge stämmer det rätt bra:). 

Dagen idag har jag tillbringat tillsammans med min älskade lilla dotter:). Hon var hemma från dagis idag eftersom hon varit toklös i magen sedan i måndags, vet inte hur många bajsblöjor jag bytt under dessa dagar.Inte nog med det så bajsar ju hunden ockå så man känner sig verkligen som en riktig bajsmamma just nu, gör inget annat än tar hand om bajs haha. Däremot verkar hon inte bli påverkad och därför stod jag i valet och kvalet om hon skulle vara hemma eller inte men så ringde vi och sa att OM det skulle vara något är det bättre att vara hemma. Dom trodde endå att det bara var tänder, eller omställningen från hemma till dagis som orsakat det. Jag har själv funderat på om det kan vara något hon inte tål så idag testade vi med att utesluta mjölk från hennes kost för att se om det blir bättre. Hon har börjat dricka mjölk till lunchen varje dag på dagis och till sin havregrynsgröt på morgonen men än så länge ingen förändring så jag tror inte att det är det. Kanske bara är tänderna endå trotsallt?.





Sedan har hon intagit lite vuxenpoäng idag (ja även ettåringar kan få vuxenpoäng). Sedan hon var nyfödd har hon druckit ersättning (pga av att jag inte kunde amma) och på senare månader även välling i flaska (dock endast välling dricker hon i flaska, en gång om dagen). Nu de senaste dagarna har hon vägrat att ha välling i flaska, det tar liksom för långt tid tror jag trots att jag har det största hålet i nappen. Så idag bytte jag till pipmugg och det gick som en dans:).  Ännu ett bevis på att mamma inte hinner med hennes utvecklig och att jag inte hänger med hennes steg upp till att bli ett större barn om man säger så:).

Renoveringen av vårt hus fortsätter. Taket i köket är nu klart (bild kommer inom kort) och vi ska nu börja med sovrummet på övervåningen med att måla och lägga nytt golv.

Nu ska jag fixa lite här hemma innan det är dax att krama kudden


Fina kläder!

Hej hopp

Då satt man här igen och kollat runt en massa på nätet efter massa fin kläder till Heiley. Vårkollektionen hos de flesta ställen har ju kommit ut nu så självklart kollar jag runt för att hitta "guldklimparna":). Självklart hittade jag lite:



Detta funktionsset såg jag på lager 157 som jag är grymt sugen på att köpa!, finns i Heileys stl 80 och 90!. Kostar dessutom bara 300:-/set och grymt snyggt är det också!.



Supersöt från Lindex flickavdelning 179:-


Lindex 129:-


Lindex 149:-


Byxa Lindex 129:-



Bak och fram-dag

Hej ute i det fina vintervädret!

Dagen har hittills varit ganska turbulent på det privata planet. En positiv sak på den här dagen är att jag ska på arbetsintervjuv ikväll!!, snacka om att man blir motivetad! ska bli så roligt och självklart hoppas jag att jag får jobbet. Hon hade blivit väldigt positiv över mitt personliga brev iallafall så det bådar ju gott än så länge iallafall;). Just nu känner jag mig verkligen motiverad att jobba efter att ha varit mammaledig i över 1 år och dessutom inte haft jobb innan dess. 

Tidigare i förmiddags var vi en sväng förbi jobbet för att se vart det låg, det ligger i Finspång, ett litet samhälle 2,5 mil hemifrån så nu vet jag vart jag ska ikväll hihi.

Sedan har det mest varit hemmasysslor och nu sitter jag och väntar på att jag ska få hämta tjejen på dagis. Mina föräldrar kommer ikväll och tar hand om henne under tiden jag är på intervjuen och pappa kommer inte hem förrän i natt.

Förestenblev det ett yogapass när Heiley gått och lagt sig igår kväll. Ska försöka få yoga som en rutin iallafall 5 dagar i veckan  med undantag de dagar som jag är FÖR tött på. Då får jag mest huvudvärk om jag tränar så det hoppar jag isåfall. Jag kör en yoga meltown tror jag det heter som Jillian Michalens instruerar och det är faktiskt superkul. Passar mi bra nu när man är småbarnmamma och stökar hela dagarna så är det knappast ett pang på pass man behöver utan lite mer lugnt pass som enå gör sitt för det kan jag lova att det gör!.

Nu ska jag andas ett parmiuter och sedan hämta skrållan...

kram på er så länge!




Heileys första födelsedag

God morgon vänner!

Vår morgon började redan vid 7 eftersom Heiley vaknade och var jättehungrig. Hon var så trött igår kväll att hon bara drack 80 ml välling och sedan ville hn sova så det innebar att hon vaknade tidigare än hon brukar. Det gjorde inte så mycket eftersom hon endå skulle upp till dagis idag.

Hennes dag igår var lugn och trevlig. Lugnet före stormn kan man säga eftersom hela nästa Helg kommer innebära födelsedagsfirande:). Först var vi själva ett par timmar när Andy gick till jobbet men sedan kom söta Veronica och hon busade en massa med Heiley. Vid 18 tiden kom min familj över på en liten fika och Heiley fick några presenter. En stor matta till hennes rum som Heiley verkade tycka var välidgt mysig:), en sylofon och spela på, och två dvdfilmer.


Heiley åkte pulka på förmiddagen och det tyckte hon var superkul!.




Mammas sötnos är nu en stor flicka<3


Heiley lekte med sina ballonger:)


Det blev kladkaka och grädde och Heiley fick en chokladmuffins:)


Heileys matta hon fick i present



Veronica stannade ända till strax över 22 vilket var superkul eftersom jag annars skulle suttit ensam hemma, vi hade lite tjejsnack sådär en måndagkväll:). 

Idag blir det en lugn dag, efter att jag häntat Heiley ska vi går över till grannen som fått en liten bebis och Heiley kommer få leka med deras dotter Alma som fyller 3 år i år. 

Kram på er

 



Heileys 1 årsdag!

Nu vid den här tiden för exakt i år sedan var jag inne på förlossningen och inväntade värkar. Barnmorskan stod i valet och kvalet om jag skulle ut oh gå en timme eller som jag skulle bli kvar på förlossningen och först göra en undersökning för att se om något hänt. Kl 14 dvs satte värkarna igång på allvar och jag lovar!, jag behövde absolut inte ta mig ut!. Läkaren jag hade som gjorde undersökningen innan värkarna startade sa bestämt "Nej här kommer inget att hända på ett tag!". Ca 15 min senare var de starka värkarna igång och sedan blev det snabbare och snabbare intensivare och jag öppnade mig riktigt snabbt. 7timmar senare var Heiley född 21.03 på kvällen:). Tänk att det är hela 1 år sedan nu och att hon t.om lärt sig gå!, tänk så fort det kan gå:).


1 dygn gammal


1,5 månad


11 månader:)

Idag har det varit full rulle sedan vi gick upp vid 7.20. Heiley vaknade och var superpigg efter att ha sovit som en liten prinsessan hela natten!. På förmiddagen tog vi en paus för att gå ut med hunden och då tog vi med oss Heiley i sin pulka och OJ vad kul hon tyckte det var!, hon skrek och satt med ett stort leende på läpparna hela tiden, så underbar!.

Nu måste jag fortsätta fixa lite, hörs sen!




Hit och dit fram och tillbaka

Hej och god kväll!

Jag haren liten fråga till er alla läsare

Som ni er har jag tagit bort lösenordskyddet från bloggen och anledningen är helt enkelt att det blev lite tråkigt och inte kunna få kommentarer på samma sätt som tidigare.

Nu till frågan. Jag funderar på att skapa upp en likandann blogg som jag har fast med [email protected] och att jag helt enklt börjar om fär med att kategorisera mina inlägg vilket jag inte har gjort på den här bloggen. Allt för att få det lite mer städat. Tyvärr har ju inte blog.se bättre system på det och jag kan heller inte flytta alla mia inlägg till den bloggeneftersom dom inte har en sån funktion vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Enda sättet för att få över mina inlägg är att ta inlägg för inlägg och föra över till den nya bloggen vilket ni förstår tarpå tok för lån tid eftersom jag bloggat sedan 2009 här på blogg.se.

Sedan har jag märkt att jag heter  träningsmamman fortfarande när man sökerpå min bogg på olika bloggportaler och det vill jag ju inte heta. Att jag sedan ibland kan sriva om träning är en helt annan sak mendet är inget jag lägger så stor fokus på längre som ni märkt.

Snälla vad tycker ni jag ska göra?, det är trotsallt ni som läser bloggen och jag vill att ni ska ha detså lätt som möjligt att läsa min blogg och så klart även ha den lättaste adressen fö er att komma ihåg.


Inredning och födelsedagspresenter

God kväll där hemma!

En härlig vecka är nu slut och helgen står för dörren trots att vi haft helg hela dagen. Iallafall jag och Andy, han var ledig från jobbet idag och Heiley var på dagis så vi fick en förmiddag för oss själva. Vi passade då på och ta en tripp till Ikeai Linlöping och köpa några födelsedagspresenter till Heiley eftersom hon fyller 1 år på måndag. Det blev lite fika på ikea innan vi gav oss iväg för att hitta några presenter. Det blev några som jag tänt på ett bra tag och som hon kommer ha glädje av rätt länge. En sänghimmel blev det och ett litet billigt lackbord som vi sedan köpte2 barnstolar till. Riktigt fint blev det och nöjd lev jag verkligen. Sedan var det bara och åka hem och packa upp allt innan vi skulle hämta Heiley för visst måste det bli en överaskning för min lilla tjej:).

Heiley gillade sänghimmeln väldigt mycket:), hon lekte spöke <3.


mammas busfrö<3  

Så här blev resultatet:















Ensam hemma

Hej allihop!

Hopps  ni haft en trevlig och skön vecka än så länge!. Kl är inte mer än 9.25 och jag har hunnit äta frukost, klä mig och Heiley, gått till dagis och lämnat henne sedan vi gick upp vid 7.30 och nu är jag hemma helt själv och ska strax dricka en kopp kaffe. Det var lite svårare och lämna Heiley idag, det kändes liksom i hjärtat. Idag är det första dagen so hon skaklara sig hela dagen på dagis, dvs från 9- 14. Jag själv tror det kommer gå galant men man vet ju aldrig. Igår hade det tydligen gått strålande och de sa att hon är välidgt trygg i sig själv eftersom hon leker tillsammans med de andra barnen, sitter och iaktar de andra när de leker och är väldigt trygg tillsammans med fröknarna. Enligt fröknarna brukar det vara problem att byta blöja på nya barn då de vill att endast en förälder ska göra det men Heiley log och skrattade på skötbordet när Anki bytte på henne. Det känns välidgt skön och ha ett enkelt barn som har lätt för miljöombyte och som känner sig trygg:).

Natten har varit en av de bättre på väldigt länge. Heiley sover ju i eget rum nu men 2 gånger behövde jag bara gå upp för att stoppa i nappen. Självklart var jag uppe lite fler gånger än så men det var mest för at kolla läget nu när hon inte ligger bredvid oss längre.

Vad händer då idag?, ja jag är ju hemma själv fram till 14 så jag tror det kommer bli lite träning och vila men sedan har jag inte så mycket planerat vilket känns väldigt skönt.

Nu sa jag dricka mitt morgonkaffe!

kram kram

Mammas duktiga tjej!





Eget rum

Hej kompisar!

Nu sitter jag här och ska strax dricka mig en kopp kaffe. Heiley är lämnad på dagis och idag är det första dagen som jag är hemma helt utan henne!. Snacka om att det är tyst här hemma. Tyvärr blir jag bara hemma 1 timme eftersom jag ska hämta skrutta och gå vidare till BVC och hennes 1 årskontroll+ vaccination. Sedan blir det en sväng tillbaka till dagis för att äta lunch och sedan går vi hem för dagen. Tänkte att vi skulle gå över till Karin efter att Heiley sovit middag också och ta en liten snabbfika och hon får så klart lekta med Elliot och Felicia under tiden:).

I natt var det en magisk natt haha. Heiley har sovit helt själv i sitt rum för första gången!. Hon somnade precis som vanligt och vaknade ett par gånger under kvällen. Tyvärr vaknade hon vid 2 tiden och kunde inte somna om trots att vi flyttade över Heiley i vår säng, vetinte varför faktiskt för vi gav henne välling och då somnade hon om i sin egen säng. Efter det så sov hon 6 timmar utan att vakna!. Hoppas det går bra med att sova i eget rum för jag tror hon blir lite störd av oss eftersom hon vaknar många gånger per natt och vill ha nappen. Sedan är hon ju en stor tjej nu:)

Nu måste jag hämta Heiley!

kram


Dagisinskolning påbörjad- Mycket händer

Hej vänner!

Får be om ursäkt för dåligt bloggande men det är svårt att hinna med att blogga nu. Som ni vet har ju min lilla skrutt börjat sin inskolning på dagis och det går så bra!, oförskämt bra tom!. Hon anpassar sig väldigt bra vår lilla tjej och jag tror det beror mycket på öppna förskolan!. Vi har ju varit där flera gånger i veckan sedan hon var 5 veckor och hon har blivit en välidgt social tjej som som sagt anpassar sig snabbt till nya miljöer och människor så mitt tips till er som väntar bebisar är att gå på öppna förskolan dels för eran skull men också för er bebis skull:).

Jag lämnade henne där själv för första gången i fredags 2 timmar och det verkade inte direkt som att hon saknat mig:). Hon tittade bara lite snabbt när jagkom in men sedan fortsatte hon sin lek. Hon har tom accepterat att en fröken bytt blöja på henne vilket tydligen brukar vara lite besvärligt i början men inte hos henne inte. I fredags dansade dom ut julen och då hade de ätit popcorn och det var tydligen en riktigt favorit hon Heiley!, iallafall vad fröknarna sagt hihi.



Hon har lekt med vatten också vilket de nya barnen tyckte var superkul. Heiley hade nämligen inte inskolning själv utan två andra småtjejer började samma dag som henne så e har lekt en heldel med varandra redan. De andra barnen verkar vara väldigt snälla mot de andra barnen så det kommer nog gå gallant det här.

 

På måndag ska jag lämna henne själv direkt på morgonen och komma tillbaka till lunch, dock ska hon till BVC på måndag så det komme bli lite spring fram och tillbaka men för mig gör det inget alls!. Heiley ville inte riktigt gå hem i fredags för hon köp tillbaka till avdelningen när jag skulle klä på henne så trivs gör hon nog säkert!.

Det har varit rätt mycket här hemma också med diverse saker så det har varit skönt att inte blogga. Får se hur mycket jag hinner men jag kommer skriva så fort jag får tillfälle det lovar jag!.


Pappa fick en härlig puss av Heiley idag:)

Nu vågar jag föresten säga att Heiley kan gå!. Hon går inte felfritt ännu men hon gå nästan hela tiden om hon inte har väldigt bråttom för då kryper hon mest. Det blir en del duns på rumpan men det är inget som bekommer henne det minsta:).

Måste föresten tillägga att den 11 januari syntes hennes andra tand bredvid den hon redan fått så tand nummer två är nu någon milimeter stor:). Exakt 1 månad efter att hon fick den första:). Undrar om hon får den tredje om en månad också:D.

Snart blir det promenad med Karin men vi hörs gott folk!


Öppna förskolan

God kväll!

Då var vår vardag på gån igen efter julledigheten och det innebär även att jagoch Heiley gick till öppna sm vanligt. Heiley tyckt det var jättekul och lekte stundtals med två äldre pojkar som var flera år äldre än henne själv *fniss*. Annicka och Hannes var också där och Heiley oh han lekte bland kuddarna:).


Annicka och Hannes i bakgrunden.

Hon har föresten blivti så himla dukig på att gå. Hon vill verkligen göra det och ställer sig från krypands och så upp till ståendes helt utan stöd. Än har det vll inte blivit över 10 steg (tror jag?) en det släpper mer och mer märker man. Hon blir så himla glad när hon klarar det! Snart kommer hon springa runt är hemma.


"Så ja gubben et ska nog gå bra ska du se:)". Heiley klappar Hannes på huvudet, så sött!.


Från vänster Wille, Heiley och Hannes

Imorn är det den stora dagen D!. Det är den dagen då Heiley börjar på dagis!, visserligen inskolningen men jag förstårinte hur jag kommer klara av att lämna henne helt ensam där uta varjen mig eller pappa. Att nte unna trösta henne när hon är ledsen eller berömma henne när hon gjort något bra. Jag hoppas verkligen det kommer gå bra och att hon kommer trivas.

Pga av det så kommer jag lägga mig rätt skapligt idag så man orkar upp imorn. Det lir ju inte direk tidigt att gå upp (7.30) men man vill ju ara förberedd!.Måste ta med mig mobilen också så jag kan ta lite kort på hennes första dag på dagis:).




Akutenbesök

Hej och god morgon!

Klockan är nu 9 och jag har varit uppe sedan 6.40. Det har bara blivit knappt 4 timmars sömn i natt då jag var på akuten själv under natten. Jag har haft så fruktansvärt ont i området kring blindtarmen och smärtan spreds mot benet och ryggen. Ja fick två bud, antingen gallsten elle blindtarmen men enligt mina prover var det inget fel tots att jag knappt kunde sätta mitupp från liggande pgaav smärtor. Jag hoppades att det skulle gå över till idag men tyvärr har jag lika ont i dag, kan knappt lyfta benen eller gå då det gör så ont. 

ATläkaren  sa att jag skulle ringa gyn idag eftersom det kan vara något gynorgan sm strular (äggstockar eller likande). NÄr jag riger upp till dom förstår kvinnan i telefonn inte hur de kan säga så för de haraldrig några tider eftersom det alltid är fullt (istortstt). Dock skulle hon prata med en läkare om vad han trodde. Inte nog med det så AT läkaren jag var hos går skrev ut tabletter för urinvägsinfektion fast det inte direkt var något som tydde på att jag hade en. Hon påstod att det inte skadade att jag tog dom "ifall det blev bättre?!". Då kan jag undra hurman kan gissa sig fram på ett sånt sett. Jag vet väll själv hur urinvägsinfektion känns och det här är ju inte ens i närheten.

Nu får vi som sagt se vad som händer. Får se om det blir en tripp till öppna förskolan idag för att träffa Annicka för idag öppnar dom efter julhelgen:). Imorn är det ju som sagt dagisdax!.






Stora tjejen- Snart dagisdax

Hej och god kväll vänner!

Hoppas ni haft en superskön dag!.Vi har haft en hemmadag hela dagen vilket varit rätt skönt. Vi har fortsatt med målningen av vårt kökstak och än så länge har det gått åt 10 liter:S och vi har ett lager kvar *pust*. Vi har varit på en uppfriskande långpromenad också hela familjen vilket ofta är rätt uppskattat för det blir många bra diskutioner under promanden:). Vi har en liten sak på gång men än så länge vill jag inte säga så mycket eftersom det inte är säkert ännu, och nej det är ingen ny bebis på gång om det var det ni trodde. Rätt långt ifrån faktiskt haha!.

Om bara 3 dagar så är det dags för Heileys inskolning och det är verkligen något jag både sett fram emot och som jag bara velat hoppat över. Helt plötsligt kommer Heiley inte längre vara hemma hela dagarna och det är det som gör så ont. Jag har ju sånt kontrollbehov när det gäller henne. En sak jag är livrädd för är att hon ska klämma sig i någon dörr eller liknande!. Det kanske åter som en struntsak men jag är verkligen rädd för det eftersom hon går längs väggar och dörrar för att ta sig fram, usch det är jag livrädd för!.

På tal om gå så har hon blivit så duktig på att ställa sig upp utan stöd och går tom flera steg helt själv nu!. Idag räknade andy till 10 st utan att ramla och hon tycker det är så kul och kunna gå för hon får ju sååå mycket beröm:).
 
Nu har Heiley precis somnat för natten vilket gickvälidgt fort, hon var såå trött så det tog nog bara 10 min.

Föresten!, är det någon som vet hur dagsis ställer sig till förkylningar?, måste dom vara hemma bara för att de är förkylda eller  kan dom gå endå?. Heiley är ju jätteförkyld och hostar men annars är hon pigg. Känns larvigt att vara hemma för det men någon som vet bättre än jag?.

kram på er alla




Vår fredag

Hej hopp vänner!

En lugn fredag är snart slut och jag sitter och halvsover. Är inte riktigt hundra och har inte varit på flera daar. Är grymt förkyld och huvudvärk i snart 1 vecka *pust*. Heiley är också sjuk igen, förkyld, hosta och slemmig i halsen, stackaren!. Trots det är hon lika pigg och glad som alltid och man kan inte göra annat än att bara le åt henne när hon busar till det:).


Papper är en stor hit hos Heiley

Mitt lilla busfrö!

Under dagen har vi hunnit storhandla, det behövdes vill jag lova:). Sedan blev det lite takmålning i köket. Ja vi har börjat måla vårt furutak (panel) vitt och det är ett jävla jobb vill jag lova. Nack, axel och ryggont kom som brev på posten när jag målade i 4 timmar i sträck igår *pust*. Nu håller vi på med lager nummer 2 och behövs nog ett till sedan tyvärr. Annars har det varit en lugn fredag med lite fredagsmys. Heileys fredagsmys blev i form av detta:
 

Hembakade kanelbullar är mums tycker Heiley även om hon sr lite bekymrad ut:)

Lite bus hann vi som sagt med också

bustrollet

Mammas stora tjej som snart blir hela 1 år!.

Nu ska jag krypa ner och krama kudden men god natt sötisar!




Nu blir det privat

Hej vänner!

Kul at ni vill fortsätta läsa bloggen!. Det känns skönt och kunna vara lite mer öppen utan att känna att halva sverige ser vad jag skriver. Jag skriver strax ett inlägg så under tiden kan ni ju läsa gamla inlägg:).

Puss på er


Vårt 2012- Stora steg mot en riktig vardag!

God kväll friends!

Det känns lite konstigt och säga det men som ni vet så är et årts sista fredag!. Det känns alltid lite extra magiskt med nya år och tolvslaget. Nu när man har barn ser man bara fram emot framtiden så även bara för dagen som kommer. Nästa år kommer det bli en helt magiskt år!, vår lilla tjej blir stor och böjar dagis och i dessa dagar ävenbörjar på dagis på riktigt utan mamma. Det är med väldigt blandade känslor. Jag kommer förhoppningsvis få ett jobb och få känna på den riktiga vardagen me ett barn i familjen och allt vad det innebär (hämta/lämna på dagis, kompisträffar, dverse utflyket och säkert också en portion stress). Nya utvecklingssprång uppnås och nya färdgheter för lilla Heiley.

Sedan hoppas vi också att vi kan slå in våra renoveringsplaner också, dels inne i hust (inte alls men lite) och även ute med att gräva upp vår häck och sätta staket istället och en grind ut mot vägen så man kan släppa Heiley fri på tomten utan att vara orolig.

Ja som sagt mycket tror jag kommer hända under nästa år och jag hoppas det kommer bli ett minst lika bra år som 2011 varit.

Vad har hänt idag då? för at prata om något helt annat. Jo vi var hos mina föräldrar och åt lite middag, rättare sagt köttfärslimpa, potatis och brunsås och det var riktigt gott!. När vi kom hem städade vi lite på övervåningen genom att dammsuga, tvätta golvet, damma och ta bort och rensa en massa prylar som stått dä och tagit plats. Så på fredag kommer vi börja riva väggen och en garderob och förhoppningsvis även börja måla men vi får se om det hinns med.

Nu ska jag bara jäsa i soffan för imorn blir det lite fest här hemma för då är det nyår!

Föresten! Heiley såg pappa naken för fösta gången igår i duschen:

IMG_1716

....och hon blev väldigt ledsen när hon såg att pappa faktiskt inte såg ut som mamma gör naken:)

IMG_1717




Renoveringsplaner

Hej Friends!

Vår morgon är snart slut och det innebär att det snart är dags för påklädning. Sedan far vi in till stan och träffar Heilys morfar en sväng sedan har vi blivit bjuda på mat hos mormor och morfar:).

Igår började vi småplanera lite inför lite målning här hemma. Som det ser ut nu så br vi bara på nedervåningn i vårt hus eftersom övervåningen inte är renoverad alls. När vi flyttade in hade vi 7 rum+ kök frdelat på 136 kvm men vi slog ut lite väggar på övervåningen så istället för 4 smårum har vi nu ett stort allrum och ett större sovrum. Nu hr v planerpå at måla allrummet eftersom det är 2 färger, ena delen av rummet är mörkt rosa och den andra sidan vit (eftersom det var 2 rum från början). Vi har vit färg här hemma redan så vi funderar på att slänga upp den vita färgen i hela allrummet och senare sätta en fondvägg för att bryta av lite. Just nu blir det att måla vittför att frächa till det lite.

Vår tanke är sedan att flytta upp vårt sovrum till det större sovrummet där uppe men då krävs det nytt golv (det som är nu är plastgolv som är uppfläkt mitt i golvet) och att riva en garderob som finns där inne och måla. Vi har lite att göra med andra ord men vi tar lite då och då för det är ju inga gratisgrejer direkt

IMG_1728

Som ni ser så är det tvåfärgade väggar och det ska alltså bli helvitt här. Sedan väggen vid fönstret kommer att så småningom bli en fin fondvägg. Här har vi bara slängt upp massa saker etersom det just nu inte används.

IMG_1729

Andra sidan rummet. In till detta allrum är just nu ett valv som kommer försvinna också:).

IMG_1730

Det större sovrummet som är det värsta men också det ljusaste och större än vårt nuvarande sovrum.

Ska bli kul sedan när allt är kart även om det kommer dröja ett bra tag. Till slut blir det nog fint:)




Dagislistan

Hej på er!

En lugn dag ligger nu bakom oss och vi sitter och tar det lite lugnt i soffan just nu. Idag har det bara varit en mysig dag här hemma med städning och bullbak och en ch annan promenad. Tidigare idag var vi ute på tomten med Heiley en hon gör inte seciellt mycket när vi är ute, sitter bara på rumpan och ser lite frågande ut. Jag vill ju så gärna att hon ska börja krypa även ute och upptäcka lite saker som finns ute men hon är inte direkt intressera utan sitter bara på sin lilla rumpa:).

Det där medvad man ska ha och inte behöver ha till dagis ären stor fråga och jag har fråga på min bebis forum om vad föräldrarna där tycker man behöver. Det är verkligen tokblandat och skulle man lyssna på alla föräldrar oh köpa allt så skulle man bli tokpank. Allt från Hjälmar till vantar, fodrat regnstäl och ofodrat regnställ, overaller, vantar och galonvantar, vinterskor och två par gummistövlar både fodrat och ofodrat och det ena och det andra. Någonstans måste det ju ta lite stop. Tänkte skriva en ista på det vi köpt till Heiley ifall någon tycker som jag, att det är svårt och veta vilka kläder som verkligen behövs.

Dagiskläd och pryllistan:

1 overall

1 ofodrat regnställ

1 fleecedress (hel)

fodrade vinterskor

Halvfodrade gummistövlar

1 mössa

2 par tjocka termovantar

1 par tunna vantar

1 dagisväska

Utöver detta är det så klart vanliga ombyteskläder som gäller men våra dagiskläder kommer att vara det hon redan har i sin vanliga garderob men med vissa undantag till de finaste klänningarna och andra finkläder.

Det sm är kvar att köpa nu är:

2 par extravantar

1 halsduk/halskrage

ett gäng Namnnappar (namnnappen.se)

lite fler strumpor+ ullsockor

Sedan får man ta andra saker lite efterhand om fröknarna saknar något men nu känns det endå som att man har det mest grundläggande så hon klarar vintern någelunda. Sedan är dom tydligen bara ute 1 gång om dagen under vintern så så mycket kläder kanske det inte går ut pga av att de blir blöta utomhus. Vi känner oss någelunda redo för hennes dagistart:).




Julfrid

Hej mina underbara läsare

Vilken helmysig jul vi haft här i vår lilla familj. Vår första jul med Heiley och även hennes första jul. Jag måste säga att den blev välidgt lyckad. Jag har tidigare inte varit allt för positiv till dessa traditioner även om jag alltid firat både påsk och jul och allt däremellan. Nu däremot när man har ett barn som man vill föra traditionerna vidare med så villman att allt ska vara bra och verkligen komma i totalt stämning just för att hon ska förstå att det är något speciell med just dessa dagar. Sedan som familj så vill man ju skaffa sig sin egna traditoner. Tex att man varje julaftonsmorgon går en långpromenad tillsammans eller att man varje år spelar ett sällskapsspel på kvällen, något som hon alltid kommer och se fram emot varje år.

julen

julen2

julen4

julen5

En julpuss av kusinen Jennifer

Den gamla heliga kalle Anka på julafton ville jag att Heiley skulle se men tyvärr var hon så pass trött vid den tiden så hon somnade bums på pappa lagom till det började så det får väll bli nästa år:).

På julafton var vi hos Heileys moster Camilla och hennes familj och firade jul. Mina föräldrar var så klart också där. Det blev god mat och mycket julklappar som vi blev väldigt nöjda med. Juldagen firades hos Heileys faster och henns familj och farfar var också där. Återigen lite julklappar som sedan plockades upp när vi kom hem på kvällen och så satt vi i hennes rum och lekte med dom:). Dagarna efter jul har bra varit lugna och vi har inte varit på någon mellandagsrea. Det känns rätt skönt och slippa den värsta hetsen kring just denna rea så vi är nog helldre hemma i år iallafall.

Nu är det Heileys första födelsedag som står för dörren den 23 januari och jag ska verkligen försöka maxa den så bra det går. Det kommer inte bli så speciellt men för mig kommer det vara rätt viktigt att så många som möjligt kan komma samtidigt så vi kommer försöka hyra en lokal eftersom vi har lite för dåligt med plats här hemma för att få in så mycket folk samtidigt. Det är ju trotsallt hennes första födelsedag så vi vill att våra närmaste vänner ska komma och självklart familjen så nu blir det lite planering inför det:).

Dagens fråga!: Vad var den bästa julklappen ni fick  år?, berätta!

Själv fick jag minicupcakes formar i silikon och en capcakereceptbok så nu kan jag göra smarriga capcakes:),  det gillas:).




Jul i vårt hus

Hej kära vänner!

Jag kommer in bara för att önka er en riktigt god och mysig jul med mycket mat och kärlek!. Lova att inte stressa för mycket nu utan ta den här dagen som om det vore er sista:).

God jul önskar Ellie & Prinsessan

jul_64247583_118886511




11 månader och mamma stolt igen

Hej igen!

Hoppas ni haft en underbar dan före julafton <3 . Vi har haft det rikigt mysigt trots en rätt gnällig tjej som somnade vid 19 och vi trodde hon skulle sova för natten men NEJ utan vaknar 45 min senare och är pigg !!?. Nåja så är det när man varit sjuk och alla rutiner är totalt borta :(. Idag blir hon som rubriken lyder 11 månader och exakt 1 månad kvar tills hon blir 1 år!. Helt plötsligt är on ingenbebis längre utan ett barn, en människa med totalt egen vilja:). Inte nog me det så är det på tok för kort stund kvar tills hon börjar dagis, 18 dagar för att vara exakt!.

Som vanligt tänkte jag skriva var Heiley är i utvecklingen nu vid 11 månader:

  • Jag gick mina 3 första steg idag helt själv!, på min 11 månadersdag, vilken timing va?!. Mamma och pappa blev så glada och slängde massor med fina ord över mig.
  • Sova på kvällen gillar jag inte alls och jag märker att mama och pappa bli arga på mig men det finns ju så mycket annat att göra än att sova.
  • Just nu är jag inne i en priod där jag mer eller mindre matvägrar.
  • I kläder har jag nu stl 86 i många kläder men kan fortfarande ha stl 80 i vissa plagg.
  • Stå upp är det roligaste som finns, speciellt när någon tittar på:), jag älskar och stå i centrum:). För att ta mig framåt kryper jag om jag inte kan gå utmed några möbler.
  • Jag älskar all form av musik, allt från reklammusik till vanliga artister som lady gaga. Då sitter eler står jag och gungar i takt till musiken.
  • I ord säger jag fortfarande bara mamma och inte pappa. Andra ord jag säger är nä vilket mama och pappa tror betyder nej och det säger jag väldigt ofta. Idag fick jag fram något som lät hej men mamma och pappa är fortfarande osäkra.
  • Jag har länge kunnat high five och det är pappas och min grej.
  • Jag kan spotta ut nappen när mamma och pappa säge att jag ska göra det.

Nu ska vi sova för vi har ännu inte fått  Heiley att sova!.




Vi föräldrars Omslagstävling

omslagstavling-start-header-980x120

Hej vänner!

Nu är Heiley med i årets omslagstävling på viföräldrar.se så gå jättegärna in och rösta på henne!. Vi skulle bliså gada om vår lilla tjej vann då vi tycker att det skulle vara ett underbart minne för livet!. Så snälla söta ni!, rösta på henne!. Ni kan gå in på denna länk http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/Vi-Foraldrars-Omslagstavling/Photo-competition-candidate-template-874 så kommer ni direkt till bilden, tryck på rösta så får ni logga in på facebook och på så sätt rösta.

lek7

Era röster är världa guld och vi tackar så oerhört mycket för er röst och ni ska få en stjäna i himlen från oss.

Föresten!, ni får jättegärna skriva en liten kommentar här om ni röstat så jag vet:) men inget måste.

kram från Ellie & Prinsessan




Höstregn och bebisgråt

Hej på er!

Usch vilken tråkig dagdet varit idag. Det har regnat hela dagen så jag och Heiley har bara varit ute med hunden, annars har vi bara suttit hemma och haft supertråkigt!. Jag passade på och fixa lite här hemma med diskning, byte av sängkläder, tvätta etc. Heiley har nog inte mått så bra idag, hon har sovit flera gånger under dagen och varit jätteledsen till och från. Jag säger som man brukar säga vid den här åldern, det är väll tänderna!. Ser inget än så länge men jag ser konturerna av dom i underkäken, dock inget "uppepå" käken så att säga. Jag gav henne lite alvedon nu så får vi se om hon blir lite bättre.

IMG_0706

Detta åstadkom hon själv. Jag frågade henne vart Heiley tagit vägen och lyfte lite försiktigt på ett filthörn, då ler hon och ser lite småbusig ut hihi.

IMG_0711

Lite garderobsrensning har jag även gjort idag. Tog bort kläder Heiley växt ut och resten av sommarkläderna. Dock finns det fortfarande lite småsaker som behövs tas bort snart som t-shirtar. Det blir inte mycket kvar vill jag lova!.

IMG_0712

Jag tror Heiley känner av detta höstrusk lika mycket som jag gör för hon har varit lite deppig när vi går ut de senaste dagarna. Ja det är ju inte så konstigt, nyligen var det ju sommar och solsken så hon förstår nog inte vad det är som hänt. Vänta bara tills vintern kommer!, undrar vad hon säger om snön!:).

Har föresten glömt visa er hur vår nya dörr ser ut!. Vi bytte ju den nu i sommar eftersom den gamla var så gammal (från 1974 när huset byggdes) och mörkbrun. I slutet gick det knappt och låsa så det behövdes verkligen en ny. Ni får dock ursäkta den dåliga bilden men helheten ser ni ju iallafall:). Jag kan lova att det blev SUPERSTOR skillnad!.

IMG_0694




Nattningen klar, nu egentid!

God kväll vänner!

Nu har lillskruttan äntligen somnat!. Hon har i några dagar varit lite bökig när jag försökt få henne sova, jag vet inte om det beror på att hon helst vill att både jag och pappa ska vara hemma och natta henne. Det är ju liksom mysigast:). Tyvärr går det ju inte så hon får inte göra annat än infinna sig i att sånt är livet:). Det enda som hjälpte var att gå in i sovrummet och lägga isg på sängen med henne på bröstet och sjunga blinka lilla stjärna ett par gånger så somnade hon bums:). Skruttan har alltid älskat den sången sedan hon var välidgt liten och gör fortfarande. Så fort jag börjar sjunga den så ler hon med sitt bredaste leende så det kanske är den man får uppreda 1000 gånger när hon får sina icke-sova- dagar.

Idag har det inte hänt så mycket alls för oss. Det har varit ett så tråkigt väder och när vi väll tog oss iväg på en promenad till centrum för att lägga på ett paket så började det så klart regna. Ni vet sånt där hemskt duggregn som bara blir irriterade men som man blir minst lika blöt av som om det skulle spöregna. Det var bara och vända och ta ica istället som ligger 3 min hemifrån haha, fruktansvärt typiskt!.

IMG_0703

Bilden tagen innan det började regna!

Har bokat in en trevlig liten träff med Sofia och Michaela på torsdag eller fredag, då ska vi gå till öppna förskolan där dom bor (inne i stan). Det kommer nog bli många nya ansikten och jag antar att det kommer att vara MYCKET mer folk där än vad vi är vana vid som kommer från lilla blacka haha!. Det ska dock bli grymt kul.

Nehe nu ska jag ner och äta lite kvällsmål och sedan blir det att lägga sig rätt tidigt, är så fruktansvärt trött

kramisar från Ellie & Prinsessan




Lite mys

Heiley ligger och vilar lite så jag passar på att ta en kopp kaffe och en bra bok. Det är inte så ofta man hinner med att läsa böcker nu för tiden men jag försöker sticka in lite läsning under tiden hon sover. Jag älskar självbiografier och då speciellt böcker som man blir riktigt berörd av tex Pojken som kallades det och denna bok som jag läser nu. Det är så hemskt men samtidigt är det ju så spännande att man inte kan sluta läsa. Pojken som kallades det är en bok jag STARKT rekommenderar!.

Så NU:

IMG_0705




Vår älskade pappa 31 år idag!

God middag där hemma!

Min dag har nyligen börjat, fick lite sovmorgon av pappa idag och det vill jag lova behövdes!. Det märks att hösten är här för så fort det blir någon mörkare ute tränger sig tröttheten på och jag blir som en sombi direkt. Jag fick faktiskt sova till halv 11!. Heiley vaknade som vanligt vid 8 men då gick vi alla upp och åt frukost och sedan vilade vi lite på frukosten, Andy fick bara sova 30 min mindre:P.

Nu vankas det lunch här hemma innan pappa far till jobbet. Han fyller nämligen år idag!. Supertråkigt att det inte blir något speciellt men vad gör man när man jobbar?. Vi får ha det mysigt på fredag istället:).

Hörs senare!

IMG_0054

En bild på pappa Andy och Heiley i somras




1000 saker att tänka på

Hej åh hå! mina hjärnceller går på högvarv!. Jag tänker och tänker så hjärnan knakar hihi. Har försökt fixa en massa saker idag för att ev få rätsida på en del saker men inget har gett resultat direkt men på Måndag ska jag in till stan och göra några fler ärenden som jag hoppas kommer ge mig mer kött på benen:). Ni undrar säkert vad det är jag snackar om men förhoppningsvis kan jag berätta det rätt snart. Efter mina ärenden på stan blev det en storhandling med hela familjen.

Jag har inte mått sådär prima heller. Igår hade jag jordens migrän att jag troode att huvudet skulle slitas av. Ni vet sån där huvudvärk som går ända ner i nacken och man tror att hjärtat sitter i huvudet. Illamåendet var på topp då också kan ni tro. Idag har det dock varit lite bättre men det känns som att man har både en och två saker att tänka på så det är inte konsitgt att huvudet blir som det blir hihi.

Heiley har varit duktig som vanligt!. Idag när hon låg i soffan ställde hon sig som vanligt i soffan i krypställning vilket hon har blivit mycket bättre på, står och gungar fram och tillbaka:). Sedan började hon "gå" in med händerna mot benen och så satte hon sig från krypställning första gången någonsin!. Det gick dessutom jättebra och givetvis blev både mamma och pappa överlyckliga precis som att hon gjort fred på jorden hihi. Mammas älskling är bäst!.

IMG_0670

Bild: Heiley& Wille

Igår var jag och Heiley på öppna förskolan på eftermiddagen. Vi träffade bla Madde och Joanna men lilla Wille kom också och Heiley kunde ju inte ligga still så hon rullade upp i hans knä och han tog lite försiktigt henne på huvudet. Det såg så himla gulligt ut!. Sedan hade vi en tid på BVC också och allt gick jättebra!. Vi pratade en del om maten och jag sa att Heiley åt ALLT mellan himmel och jord och inget är tillräckligt främmande för henne vilket hon tyckte var jättebra (ja Heiley äter vår mat oftast iallafall 1 gång om dagen). Vi pratade lite om sömnen och att även det var välidgt bra men att hon är lite orolig på nätterna nu. Sedan blev det ju som vanligt väga och mäta och hon hade tyvärr inte växt så mycket sedan sist.

Vikt och längd  7 mån& 3veckor gammal:

Längd: 71,5cm +9 mm

Vikt: 8710g +535g

Sist vi vägde och mätte henne var lite över 1 månad sedan så hon har väll hamnat i en platå där hon inte växer så mycket för tillfället men det hoppas vi att kommer ändras snart:). Heiley var allt annat än ledsen när vi var där iallafall. Hon pratade mycket och högt, tom så högt att vi knappt hörde vad den andra sa hihi men Heiley hade väll något viktigt att säga;).

Nehe gott folk, här hemma har vi precis haft/har fredagsmys så jag ska väll fortsätta med det:)

Ha en fortsatt mysig fredag:)






Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0