Helvetet är löst!

Iallafall känns det så!. Det är såå grått och mörkt ute att man bara skulle vilja gå och lägga sig och inte vakna upp. Ja det har jag faktiskt gjort redan, gått och laggt mig alltså. Somnade efter middagen och nu känner man sig verkligen risig, inget kul alls!. Nu sitter jag och dricker ett glas citronvatten med massa tankar i huvudet, mycket handlar om jobb. Har sökt en massa jobb än så länge så vi får se vad som händer och sker.

Gårdagens träning:

Gick hyfsat bra!. Vi körde lite stöt vilket vi inte tränat så värst mycket på vilket så klart märktes, speciellt i överstöten var jag lite smått seg och hande inget riktigt power, måste träna upp tekniken där!. Pga av att jag var lite smått seg i just överstöten körde vi en övning med just stötmomentet. Vi ställde oss i knäböjsposition och "stutsade" upp genom att ställa sig på tå och liksom smpåstutsa upp vikten, bara ett par centimeter men mest för att träna upp själva stöten. Blev himla tungt för axlarna vilket resulterade i enorm träningsvärk där. Självklart fick jag stora blåmärken även på nykelbenen och framsida axel då man lägger stången just på dessa ställen. Dessutom har jag fått ordentliga blåmärken på framsida lår eftersom man "stöter" upp stången lite med hjälp av låren. Så träningsvärk har ajg faktiskt i stortsätt hela kroppen. Dessutom gjorde vi en balansövning där man står på en balansplatta och gör knäböj, en suverän övning för balansen!.

Som vanligt körde vi även mage, och ryggresningar och även sidan av magen.

Andy var med på passet och filmade men jag orkar inte lägga upp dom jsut nu men jag lägga upp dom imorn, istället får ni nöja er med några bilder från passet:).


En övning vi körde var också en form av ryck som startar på golvet och så drar man endast upp stången i brösthöjd med hjälp av trapsen, även detta en kompliteringsövning för tekniken:). Lite roligt ser det iallafall ut haha.


Minerna är inte av denna värld haha!


Övningen vi körde för att bli bättre på överstöten i stötmomentet.

Nu ska jag dricka lite te och göra en proteinsmootie. Vi hörs imorn!.

//kram kram




På morgonkvisten

Hallå där!

En ny dag är här och jag sitter lite halvt sömndrucken och ska dricka mitt kaffe. Gick upp vid 8,15 idag då jag tänkte försöka ta mig ut på en liten morgonpromenad innan frukost. Dessa promenader är verkligen bäst på hela dagen men problemet är att har man under en längre tid varit ifrån dom som i mitt fall blir det lätt att ligga kvar i sängen när klockan ringer, för visst är sängen skönare än den kalla promenaden?. På sommaren har jag oftast mindre problem att a mig ut men nu när temperaturen börjar närma sig 0 sträcket mer och mer så drar man sig allt mer. Däremot tänkte jag faktiskt ta en uppfiskande promenad idag.

Igår blev det lite slappande mitt på dagen till skärgårdsdoktorn, sedan vid 16,30 var det lektion på trafikskolan som jag passade på att gå på eftersom jag missade alla lektioner när jag jobbade. Kan vara bra och snappa åt sig något extra nu när det närmar sig uppskrivning *nervös*.


Lite sömndrucken är man allt!

Idag är andy ledig så jag har hunnit planera lite saker vi ska göra än så länge och det blir:

* Åka till skärblacka och söka jobb

* träna tyngdlyftning på NAK

Veronica var sjuk i onsdags så därför blev det ingen träning för mig då. Så bra är jag inte att jag kan träna själv ännu men förhoppningsvis kommer jag kunna göra det så småningom iallafall.

För att börja prata om något helt annat så var jag förbi bageriet här om dagen och fick reda på att även Anna som kom efter att jag slutade (som fick mitt arbete) ska sluta på fredag dvs efter 2 veckor, anledningen? sparken vad annars?. Jag räknade på att hon har haft 4 personal bara under det här året och det är bara min tjänst det handlar om. Det säger ett och annat om henne. På måndag kommer den nya tjejen och jag kommer gå dit och berätta precis hur jag haft det så hon inte tror på chefens fasad om att vara den pefekta chefen.

Nu måste jag skynda mig dricka upp kaffet men vi hörs!

// kram
 




Baka baka lite skorpor

God kväll!

Det har varit en hyfsat lugn dag idag, dock har ajg inte hunnit att slappa så som jag hoppats på. Vid 12 kom Veronica förbi och  snackade lite eller kanske inte så lite direkt, när vi träffas har vi en tendens att prata för mycket att klockan tickar på och rätt var det är så är klockan hur mycket som helst, så även idag. Vi pratade konstant i 4 timmar och mitt emellan där så han jag även baka skorpor som jag även försökte lära henne att göra. Det blev Äpple/kanel som jag märkt är väldigt populär. Dock märkte jag att jag kommer behöva ha i mer äpple för att det ska ge en bättre smak för just nu smakar det mest kanel, men övning ger färdighet. Hon fick även ta med sig 3 olika smaker för att bjuda klubben på (NAK) då hon sitter i styrelsen. Smakerna hon fick med sig var choklad/mandel, saffran, och citron/mandel.

Kl 16 var det dags för henne att gå hem då jag skulle slänga fram dammsugaren och dammsuga av här hemma då köparen av lägenheten kom idag för att mäta. Vi hade riktigt trevlig och både hon och hennes killkompis var grymt trevliga, andy fann snabbt en ny vän då han hittade en sak gemensamt med hennes killkompis nämligen hårdrocken!. De stod i ett hörn själva och pratade musik medans jag och köparen gick runt och pratade lägenhet haha!.

De var inte klara med mätningen förrän vid 19 tiden så nu var det min tur att få sitta ner och ha det lite skönt. Imorn är det träning som gäller och betalning av räkningar vilket är mindre roligt. Sedan ska jag bara slappa de sista timmarna innan träningen....så det så....

Nu blir det sängen

//kram kram


Gårdagens Tyngslyftningspass+ videoklipp

God morgon vänner!

Hoppas ni sovit bra i natt!, jag har konstigt nog sovit lite oroligt vilket känns nu kan jag säga. Kl är 9,19 och jag har varit uppe sedan 8 och det känns inte som jag sovit något alls. Blir nog en lugn dag för mig idag med lite städning på schemat.

Gårdagens träning gick faktiskt riktigt bra, mot förväntan faktiskt. Visst det blev inga 100% lyft men med tanke på att jag gjorde ett PB igår i stöt på 35 kilo så får det duga. Dessutom så var ryggen orörskämt fräsch genom hela passet vilket brukar vara den som ger vika först. Kanske är det så att jag börjar få upp lite styrka?. Jag behöver defenetivt bli snabbare i momenten men det lär väll komma. En kille jag pratade med igår frågade om det gick bra med tyngdlyftningen. Jag svarade att det gick jättebra och att det var grymt kul. Han berättade då att han tyckte att jag utvecklades snabbt vilket var bra, han trodde att det mycket beror på att jag tränat mycket styrketräning innan så man får ju endå en viss del gratis på så sätt. Då blev jag glad, dock tycker jag att jag vill utvecklas snabbare än vad jag gör men jag får behärska mig lite, allt tar sin tid:).

Efter passet blev det knäböj vilket gick ganska bra. Jag är grymt räff för just knäböjen efter en olycka jag varit med om på gymmet då jag var helt själv. Dock fick jag hjälp när jag började känna mig trött vilket slutade med 3 set knäböj på 50 kilo inför publik haha. Folket på NAK gillar att kolla på :).
Lite mage och rygglyft blev det också och sammanfattningsvis blev det ett riktigt intensivt och tufft pass. Avslutade passet med lite axelträning i form av hantelpress stående för att bli bättre på just pressmomenten.

Passet blev ganska precis 2 timmar långt inkl lite stretch före och efter passet samt lite uppvärmning.


Innan passet


Påväg till NAK

Veronica in action!

 
Inget bra lyft som ni ser då jag för det första inte sträcker armarna ordentligt direkt vilket skulle betyda att det inte skulle bli ett godkänt lyft. Desstum så när jag pressar upp stången hoppar jag till och ställer ena foten framför kroppen vilket jag inte skulle göra in denna övning utan bara pressa upp vikten med benen under kroppen helt om ni förstår vad jag menar. Det är grymt bra att videofilma sig själv då man ser sina brister och kan lära av dom :)

Nu ska jag ut med Kiwi sedan ska jag försöka vakna med en kopp kaffe, vi hörs

//kram kram




Storbesök

Igår satt jag och Andy barnvakt till Chloe ett par timmar (min lilla systerdotter). Vi hade ett par riktigt mysiga timmar med bla lek, promenad och mys i sängen. Jag lovade ju att uppdatera träninen frå i fredags men det har jag helt glömt så jag får ta det nu istället. Först lite bilder från barnvaktstimmarna med Chloe:)


Bullar och saft blev det för hela slanten :)




Andy hade bra koll på Chloe hela tiden, han kommer bli världens bästa pappa!






Promenaden i folkparken


Man kan inte bara leva på bullar :)



Fredagens träning:

Gick inte alls bra!, jag fick inte alls till det. För det första tror jag att jag sträckte framsidan av ljumesken för jag fick jätteont och därefter kunde jag itne göra ett enda godkänt lyft!. Jag fick bara svälja och inse att det inte var min bästa dag. Vi bestämde att jag skulle köra lite knäböjefter passet för att komplitera. Även detta skulle jag inte gjort!, då kändes det som att en nerv hamnade i kläm mellan revbenet som sedan strålade upp mot halsen. Dessutom kändes det jättekonstigt i kroppen efter det och jag hade sååå ont. Det slutade med att jag fick nöja mig med 2 set knäböj och så körde jag lite mage men väldigt försiktigt för jag hade så grymt ont!.

Nu känns det inget i varken ljumsen eller revbenet men jag har varit lite småkrasslig i helgen med halsont och huvudvärk så vi får se hur dagens pass går. Idag är tränaren med så han kan hålla koll på mig haha.

vi ses senare//kram




Det var skönt

Att faktiskt få berätta hur min situation ang jobb verkligen ser ut nu eftersom jag varit lite försiktig med att berätta det, anledningen till att jag dragit ut på det är för att jag anser att det är svårt att få bloggläsare på sin sida av mattkanten, många vill istället skälpa ännu mer och det gör ju inte saken direkt bättre och därför ville jag inte säga det direkt utan låta alla känslor få svalna för ska jag vara riktigt ärlig har det varit en ganska jobbig period på jobbet både innan beskedet och efter. När jag sedan slutade var allt så uppenbart, det var inte mig det var fel på vilket många kunde intyga men det var ändå mycket känslor att få sluta och att ännu en gång stå utan jobb.

Nu har jag dock släppt det mesta och tar dagen som den kommer och hoppas massor på att ett jobb dyker upp snart för ni vet ju att jag mår sååå enormt dåligt av att vara arbetslös. Nu har jag dock en ny träning och sport att lära mig så vill jag så har jag tid att träna men inte bara det för som ni vet ligger jag i sluttampen till att skaffa körkort så tiden behöver jag och kommer ta väl hand om! var så säkra:). För er som undrar så blev jag arbetslös den 13 okt.

Idag har det blivit en hel del övningskörning och vi har bockat av utbildningsmålen för att se vad jag har kvar att finslipa på, det är bara småsaker jag behöver bli bättre på så jag hoppas det kommer sitta till uppkörningen och att teorin kommer gå bra :).

Nu sitter jag och andy och kollar lite på gårdagens idol och självklart hejar jag på hårdrockarnas kille nämligen ERIK!!!.

Hoppas ni haft en underbar vecka med mycket träning och lite vila däremellan. Jag tränade igår på TL men jag orkar inte skriva om det nu så det får ev bli senare eller imorn...

//kram

p.s Bjuder på lite bilder för att underhålla er denna kalla, mörka lördagkväll:)


En bild från gårdagens träning, här väntandes på Veronica på NAK (Norrköpings atletklubb)


Mattes söta lilla Kiwi, sötare får man leta efter :)


En bild på min min (stora) underbart söta systerdotter Jennifer som är 8 år. Känns som det var igår som hon sprang kröp runt på golvet som bebis. Nu är hon en stor tjej, ska bli riktigt kul när hon blir tonåring visst camilla:)?.


En bild från nyss:)



Så här är det...

Nu har jag fått lite kommentarer om mitt jobb, om jag jobbar kvar på bageriet eftersom jag även skriver inlägg på dagen. Jag ska förklara:

Jag jobbar tyvärr inte kvar på bageriet!, anledningen till det är att jag inte fick fortsätta min 6 månaders provanställning. Varför vet jag inte exakt men det jag fått veta är att anledningen berodde på att jag och chefen hade dålig kommunikation (vilket inte är så jättekonstigt eftersom hon aldrig vistas i bageriet mer än 1/2 min för sedan går hon). De ända sättet att kommunisera med henne har varit genom telefon och lappar vilket gör det ganska svårt att hålla en bra kommunikation. Jag har dessutom fått höra av alla kunder i butiken men även stora kunder som ringer och beställer varje dag att hon aldrig vill behålla en anställd mer än 6 månader. Tjejen innan mig fick bla sparken för att hon glömt att tända en ljusstake i fönstret vilket hon hängde upp sig väldigt mycket på.

Det har varit massor med tjejer där under åren sedan hon tagit över, så att jag fick sluta ansåg jag inte direkt konstigt. Tom så att hon sparkat en dam som jobbat i bageriet innan hon tog över i 20 år, hon fick bara jobba 6 månader med min chef i ledningen bara det säger ett och annat.


Mitt arbete på norells är ett minne blott


Mina älskade skorpor kommer jag inte sluta med. Tom susanne sa att jag skulle börja konkurera med henne om dom :). Detta är äpple/kanel skorpor:)


Det började väldigt bra för min del, första 3 månaderna gick superbra och jag var sååå väldigt duktig som kunde baka sååå bra skorpor och allt var super. Sedan när det började närma sig 6 månader totalvände hon sin attityd mot mig och allt som varit bra blev bara dåligt, vid ett tillfälle sa hon tom att jag ljög!. Det är något jag aldrig kommer förlåta henne för. Hon har väldiga humörsvängningar vilket alla som arbetat där fått intyga.

Det hon dock INTE kunde kasta skit på mig för var mina fina skorpor, de har hon alltid tyckt varit väldigt bra vilket kändes riktigt bra!.

Som sagt jag gråter inte över att jag inte fick fortsätta, jag trivdes grymt bra i butiken med alla underbara kunder som kom och höll mig sällskap om dagarna och som faktiskt delade med sig av sina liv, det finns inga ord för hur bra jag trivdes under mina timmar i butiken.

Jag har kommit på att det inte är ett seriöst ställe för fem öre att det tom är så att jag inte fått en enda lönespecifikation på alla dessa månader jag jobbat säger ett och annat, trots att jag krävt att få det. Det enda hon svarat är att hon dragit rätt skattestats och inget mer.

Nu förstår ni hur jag har det och att jag nu är arbetslös men jag söker med ljus och lykta efter ett nytt jobb. Har hunnit söka massa jobb trots att jag fortfarande hade min anställnig kvar och nu väntar jag på ett besked på ett ställe som de ev behöver en ny då det är en tjej som ev ska plugga men jag får veta det i nov eller dec. Jag söker som sagt jobb som en idiot så är det någon som har något till mig får ni hojta till!.

Det blev ett långt inlägg men nu vet ni min situation, nu ska jag ta mig ett bad, har grymt ont i huvudet och halsen.

p.s Tom en tjej på tyngdlyftningen har jobbat där men valde att säga upp sig pga av chefen och detta innan hon ens hann säga upp henne:)


Trött fredag

Då var även det klart!, nu har vi äntligen skrivit kontraktet med köparen av vår lägenhet och nu kan vi bara fokusera på vår egen flytt. Ska börja packa idag tänkte jag så man får undan lite, det är såå skönt med luftiga ytor och bra med plats:). Idag hade jag även tänkt träna TL med veronica vid 17 annars tänkte jag bara ta det lugnt det kan ju faktiskt behövas ibland.

Nu är det nästan precis 1 månad kvar till flytt och jag orkar knappt vänta längre!, nu är ju allt klart så inget håller oss längre kvar i lägenheten så nu väntar vi bara på slutet av november, hoppas det går fort!.

Nu ska jag fixa lite men vi hörs!

//kram


Då var det klart!

Nu har jag bokat tid för uppkörning och tid för att skriva teorin. Helt plötsligt blev jag grymt stressad och jag MÅSTE plugga mer, känns som jag lagt det lite åt sidan speciellt teorin men nu måste jag plugga på. Har fått tid den 20 nov för teorin och 25 nov för uppkörningen så det gäller att köra på nu. Hade min utbildningskontroll idag och det gick inte alls bra, jag vet att jag kunde gjort bättre men han ville att jag skulle vara mer uppmärksam i allmänhet så det är inte så farligt. Har bokat i yttligare 3 lektioner innan uppkörningen så det ska jag nog sätta.



Idag hoppar jag därför över träningen, måste plugga på nu så mycket jag kan, dock kanske jag kör lite teknik här hemma i vardagsrummet ikväll om jag hinner annars har jag en dag imorn också. På fredag blir det träning som vanligt.

Nu har vi iallafall hittat en köpae till lägenheten, det blev ett underbud men å andra sidan måste vi få den såld nu för vi har inte mycket tid kvar. Lägenheten kommer säljas för 215 000. Vi ska skriva papper med köparen på fredag så äntligen är det ur världen!, nu kan vi bara fokusera på vår flytt och ev lite inbokade tider till köparens bank, kontraktskrivning etc sedan kan vi flytta i lugn och ro!!.

Nu ska jag fixa ordning mig för jag tänkte gå till körskolan och plugga, vi kanske hörs ikväll.

//kram


Lugna gatan

Det har varit en väldigt lugn dag för min del idag. Står just nu i tvättstugan och gör lite nytta och innan dess hann jag med två tester på trafikskolan då det börjar dra ihop sig med stormsteg till min stora dag dvs uppkörningen!. Dock har jag inte bokat tid ännu men imorn har jag min lilla uppkörning som kommer berätta om jag behöver ta några extra lektioner eller om jag kan boka en uppkörning direkt. Jag har även varit en sväng till mina föräldrar för att snacka lite skit :) hehe.

Träning har det inte blivit av något idag, träningsvärken är verkligen påtaglig vilket känns enormt skönt för då har man ett kvitto på att allt är som det ska dvs att träningen på något sätt gett resultat. Det är inte så konstigt att jag har träningsvärk idag med tanke på hur intensiv träningen är. Tränaren sa att man nästan kommer upp i maxpuls under och precis efter rycket så det är ju bevis vilken effektiv träning detta är. Efter träningen blev jag så extremt trött men hade en så skön känsla i kroppen. Tyvärr kände jag av mitt knä i natt vilket jag gjort till och från sedan jag var liten, tur är att det går över med alvedon.


Bild tagen med min nya mobilkamera:)

Imorn är det dags för lilla uppkörningen och sedan är det dags för tyngdlyftningsträning igen. Sjemat har jag ändrat vad gäller hur jag ska träna för jag tror inte jag kommer träna så jättemycket utöver TL. Har jag enerig kvar så kör jag efter passet biceps, triceps, och bröst ev lite extra rygg, axlar och triceps eftersom dessa behöver vara starka i TL. Promenader och annan form av cardio kommer jag lägga på de dagar jag är ledig från TL.

Mer exakt schema kommer jag lägga upp snarast.

Nu ska jag ta mig ett glas mjölk sedan ska jag kolla klart på plastikkirurgerna

//kram


Videoklipp från dagens TL pass

Hej där hemma!

Nu är man äntligen hemma efter ett intensivt pass TL. Idag blev jag verkligen helt slut eftersom jag körde helt själv utan att Veronica var med eftersom hon var hemma och var sjuk. Då blev det ett automatiskt intensivare pass och grymt kul var det!. Det var ett kanonpass!, dock blev jag bra sur när det inte ville gå som jag ville vilken ni kommer se på klippen här nedanför. Eftersom det är en ny mobil har jag ännu inte kommit underfund med hur man gör för att vända videoklippet så det blir rätt men hoppas ni står ut endå:). Tekniken ser rätt ok ut tycker jag men jag behöver bli mycket snabbare i momenten men å andra sidan vad är det man brukar säga, övning ger färdighet :).

Jag fick en lite svårare utmaning idag för istället för att i startläget börja med stången ovanför knäna som förra passet så fick jag utföra momentet från golvet och ända till slutposition vilket var...faktiskt....ganska svårt. Det blir trotsallt 0,5 meter  rörelse som måste läggas till och det gör skillnad på balans och allt vilket ni kommer märka. Jag blev riktigt sup på mig själv att jag inte satte det men men några gånger klarade jag det iallafall:).



Dessa klipp är ett bevis på vilken bra teknik man måste ha, man har bara några få centimenter att spela på innan det kan bli helt fel. Bara att ha stången för långt fram i slutposition gör att man helt tappar balans vilket gör att allt måste stämma för att få in ett perfekt lyft som håller hela vägen.

 




Ny leksak

Hej vänner!

Hoppas ni haft en underbar helg och att den kommer fortsätta lika bra. Igår var jag och andy, mamma och pappa på en liten utflykt till Örebro. För er som inte visste det så älskar min familj Örebro och varför?, ja det är en svår fråga men mamma är född där och sedan har det varit som tradition att åka dit ibland. Mormor ligger dessutom begravd där så vi åkter dit och hälsar på henne också:). Så blev det igår och jag fick köra hela vägen dit och hem, det var inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara men på vägen hem de sista milen blev man lite trött men det var mitt mål, att köra till och från Örebro så nu är det målet uppnått. Nästa mål är att få körkort haha!.

När vi väl var där så passade jag på att ta mig en titt i telenorbutiken eftersom det snart är dadx för en ny mobil. Det blev det också. Wn sonny Ericsson W995 med 8,1 megapixel kamera, radio och 8 gb musikutrymme. Jag behöver ju en riktigt bra kamera eftersom jag tar en hel del kort med mobilen till bloggen så jag är helnöjd. Dessutom finns det GPS på den så går jag vilse i det nya området som vi ska flytta till så hittar jag lätt tillbaka haha!.

Snart ska vi iväg och slänga lite skit på soptippen, det är inte klokt så mycket skit man samlar på sig under åren. Därefter komemr vi nog ta en fika hon mina föräldrar.

En annan liten nyhet är att vi förhoppningsvis får vår lägenhet såld, tyvärr till ett underpris men vi måste bli av med den nu för det börjar bli ont om tid. Intressenten har satt ett pris på 215 000 och vi ville ha 250 000. Vi har ju iallafall ett helt hus så vi får vara glada endå:).

Kram på er!




Motivation på TOPPP!

God helg på er mina vänner!

Sitter här och lyssnar lite på musik och söker lite på nätet efter tyngdlyftning men det finns faktiskt inte mycket om det. Kollade runt lite efter tyngdlyftartrikåer och det finns inte direkt en uppsjö av olika stilar men det är väll inte meningen kanske. Ska försöka ta mig råd så småningom och köpa riktiga tyngdlyftarskor men de är ju inte direkt gratis precis.

Idag har vi varit runt lite och kollat på tapeter till vardagsrummet i vårt hus och OJJJ så mycket fint det finns!. Dock hittade jag två tapeter som jag funderar på att ha som en slags fondtapet.


Dessa två färger är grymt snygga ihop, tänk er pärlemor så ser tapeten ut i verkligheten. Det är svårt att ta kort så det syns men båda är glittriga som pärlemor sååå grymt fina!.


Dessa tyngdlyftarskor vill jag ha, finns typ bara två par skor att köpa i sverige och det är dessa som är lite dyrare 1395:- kostar dessa och de billigare 895:-.


Klassiska tyngdlyftartrikåer. jag vill ha den svarta och kostar 595:- st.


Dessa finns också, vet inte riktigt vilken som är snyggast av denna eller den ovan men båda ska vara i svart:). dessa kostar 1195:-.

Min motivation till träning är verkligen på topp nu!, det känns grymt skönt. Vanlig gymträning är jag faktiskt bara trött på, tyngdlyftningsträning är sååå kul och jag tränar lite varje dag, teknik med väldigt låg vikt och mage och rygg nästan varje dag. Skulle kunna träna tungt varje dag men jag vill inte slita ut mig, det får räcka med tre gånger i veckan till en början, det räcker med tanke på den träningsvärk jag får haha.

Nu ska jag kolla på idol, vi ses.

p.s Någon som vill hjälpa mig med att uppdatera min banner? hojta gärna till.

//kram



Tyngdlyftningsvideo!

Tänkte dela med mig av ett videoklipp som Veronica spelade in på träningen nu sist. Dessa klipp är de sista seten för dagen och därför var jag riktigt trött därav att det ena gången gick lite tokigt haha. Ingen bra kvalite men ni får stå ut:)








Lite träning

Det blev ingen direkt stenhård träning idag. Anledningen var bla att Veronica kände sig lite krasslig och jag har en så extrem träningsvärk att jag knappt kan gå ordentligt. Det är typiska TL ställen jag har ont på dvs nacke, baksida lår, rygg, de övre bröstmusklerna/nyckelbenet. Veronica kom hem till mig och meningen var att vi skulle komma fram till ett bra träningsschema att gå efter men eftersom vi precis som de flesta andra tjejer började prata om allt annat mellan himmel och jord hans det inte med. Dock pratade vi en hel del om TL teknik och hann även med att träna lite med min skivstång jag har här hemma. Vi gick igenom lite övningar som var typiska i TL och en övning som jag gjorde blev hon så positivt överaskad över då jag klarade den bättre än vissa landslagslyftare:). Inte för att skryta men jag blev riktigt glad:).

Vi pratade lite om mål också och när hon tror jag skulle kunna ställa upp i min första tävling och hon trodde att januari var en bra tidpunkt dock ska jag prata mer med min tränare om det så vi kan lägga upp en mer punktlig plan över mina mål:).

Förövrigt hade jag min halka idag på träfikskolan och OJJJJJ VAD KUL DET VAR!!!. Jag har inte sovit en blund i natt eftersom jag varit så orolig för hur det ska gå. När vi satte oss i bilarna så var jag så rädd och nervös att jag skakade. Gissa vem som var mest het sedan längre in i köringen.........JAG!. Jag gasade som en idiot för att få slira och snurra så mycket som möjligt. Jag älskar karuseller som åker fort så det var sktikul och slira runt på banan. Skulle kunna gjort det hur länge som helst hehe.



Nu blir det lite tv sedan är det dags att krama kudden, jag och Veronica ska träffas imorn igen och träna lite teknik:) så jag återkommer imorn.

//kram kram


Zombie brud

God dagens!

Puuuhh så trött jag är nu! har avverkat en arbetsdag+ att jag direkt efter jobbet stack iväg och körde på trafikskolan. Vi övade parkering och körde lite landsväg och motorväg. Nu har jag inga lektioner kvar och imorn är det dags för halkkörningen!. Därefter är det lilla uppkörningen den 21 okt. Det blir till att tokplugga nu den sista tiden så man har någon chans att klara det. Jag är ännu inte 100% på bilkörningen och heller inte teorin men jag ska plugga som en gris nu så får vi se hur långt det räcker.

Igår var det tränings som jag sa igår. Det gick faktiskt riktigt bra och jag har grym träningsvärk i hela kroppen!, ökade vikten igår på tränarens komando och det blev 35kg mot 25 gångerna innan. Det gick bra men trött blev man så klart fortare men det är ju lite roligare med tyngre vikter. Vi körde en speciell övning som innebar att man röck upp stången till bröstet (ugefär som frontböj med stången) och samtidigt som man röck upp stången skulle man göra en frontböj (svårt att förklara). Det var tungt och jag blev snabbt trött i ryggen men 1 timme sån form av träning gav mig denna härliga träningsvärk. Vi får se om jag kör imorn eller om det blir något annat, pga av träningsvärken i både rygg, baksida ben, nacke och bröst så kan det bli svårt att göra några ryck och stötar överhuvudtaget, vi får se. 

Jag vet redan nu att jag kommer lägga om träningen lite, pratade nämligen med veronica om mitt träningsschema och hon sa att jag inte behöver träna rygg och ben på en separat dag för tränaren håller reda på när vi ska köra detta utöver teknikträningen. Det betyder att jag kommer att ta bort ben och rygg träningen och ha detta som en vilodag istället. 

Imorn ska jag och veronica träffas då vi ska gå igenom hur mycket vi ska träna, när och vilken tid. Vi har också kommit överens att om jag hjälper henne med styrketräningen  så hjälper hon mig med tyngdlyftningen och det lät som en bra deal:).

Lite bilder från gårdgens pass:


Veronica In action!


Jag in action


Påväg upp haha. Här var jag riktigt trött eftersom det var det sista setet för dagen


Ryggresningar är en obligatorisk övning som utförs vid varje pass för att stärka korsryggen. 15 reps eller mer måste det vara :).


Tittut!!


hehe!!


 
Det är ingen dans på rosor att träna tyngdlyftning. Så här ser jag ut efter varje gång. Jag lovar!, det ser värre ut i verkligheten, är blå hela övre bröstet och ömmar så in i bomben *ajjj*.

//Kram




Det är för sent...

För ett inlägg just nu.Jag har inte kunnat komma in på bloggen på hela kvällen så nu är det lite sent för ett långt inlägg. Hur som heslt var jag och tränade idag och sammanfattningen av passet får ni imorn...

Kramar Ellie!


Söndag och snart ny träningsvecka

Hej vänner!

Då var det söndag igen och snart börjar en ny träningsvecka för min del. Har suttit och slängt ihop ett träningsschema nu till min nya träning. Det kommer bli MYCKET träning men det är väll det som krävs. Jag kommer nog inte börja med allt direkt utan kommer känna efter en del i kroppen hur den känns, det är ju viktigt att inte gå fram FÖR fort men jag tänkte iallafall testa på detta schema och se hur det känns. Ev ändrar jag ite i senare skede men isåfall säger jag till:). Så här se det ut nu:

Måndag: TL+teknik+ bröst

Tisdag: Axlar, mage

Onsdag: TL+teknik+ triceps

Torsdag: Ben+ rygg= kompliteringsträning i form av basövningar marklyft, knäböj, raka mark etc.

Fredag: TL+teknik+biceps

Lördag: vila

Söndag: Vila

Som ni ser kommer jag fortsätta träna vanlig gymträning också eftersom jag inte vill bli av med det jag har i muskelmassa på andra ställen utan snarare bygga på mig ännu mer men med tyngdlyftningen som hjälp. Ev om jag orkar kommer jag också promenera eller köra någon intervallpass men det är bara om jag orkar.

Passen kommer nog bli 2,5 timme långa de dagar då jag kör både TL och gymträning och detta är inkl stretch och uppvärmning. De dagar jag endast kör gymträning blir det ca 1 timme.

Imorn är det dags för veckans första pass och detta kommer att bli med Veronica. Kommer alltid att börja mina pass med tyngdlyftning och avsluta passen med gymträningen eftersom man annars blir för trött för att köra TL och det är TL som kräver mest energi så så kommer det att se ut.

Föresten har jag varit på Dop idag, min kära systerdotter Chloe  döptes och jag och Andy blev lyckliga gudföräldrar:). Har tyvärr itne mycket bilder eftersom jag stod framme vid altaret under hela cermonin men jag ger er några bilder iallafall. Jag fick ett nytt dopljus av prästen eftersom mitt gick av i 3 delar pga av en katt som hade ner den. Jag döptes nämligen när jag 15 år när jag komfirmera mig, ett kul minne :).


Min underbara charmiga systerdotter nummer 2 Chloe. Hon är knappt 1 år och kan gå utan hinder:), så duktig tjej!


I doppresent fick hon en mjukiskanin och ett halsband med en ängel en rosa pärla på av mig och andy.


Borgs kyrka


En stolt gudfar med fadderbrevet i handen och Chloes dopljus:)

natti natti!!


Missförstånd

Det är lika bra jag reder ut ett och annat för det verkar blivit missförstånd som vanligt här.

Det handlar om mitt byte till TL (tyngdlyftning). Vissa påstår att att jag nedverderar fitness och det gör jag verkligen inte!, jag har aldrig pratat dåligt om varken bodybuiding eller fitness och kommer aldrig göra, jag  älskar dessa sporter mer än något annat men anledningen till mitt byte var att jag vill ha konkreta mål med min gymträning. Att bara gå till gymmet och ha målet att ställa sig på scen räcker inte för mig, jag blir inte lika taggad som att märka att man bli bättre och bättre på tekniken inom TL, lyfta tyngre vikter och trots det ha superbra teknik det är helt annorlunda. Det är en helt annan attityd på atletklubben dessutom. Första dagen jag var där hälsade nästan alla som var där på mig trots att de inte visste att jag skulle komma. Alla hjälpte mig första gången och gav positiva kommentarer.

Händer det på gymmet?, nej väldigt sällan. Där kommer man och går som man vill, har mp3n i öronen och är i sin egen värld. Andra gången jag var på TL träningen var det helt naturligt att Veronica skulle bli min tränare, utan att ens fråga tog hon ann mig utan att jag ens viste om det haha!. När vi sedan tränade var det inte bara hon som kollade tektiken utan alla andra som tränade TL kollade och kom med råd hur jag skulle göra. Skulle detta ske på gymmet om en kille kommer dit med kass teknik och någon skulle kommentera skulle man antagligen få en grymtande kommentar likt "skit i det du" eller liknande. Ni förstår säkert hur jag menar.

Jag har iallafall inte sågat fintess alls utan kan mycket väl testa det igen MEN jag tror jag behöver mogna lite, få upp tävlingsandan inom mig och utmana mig lite så får vi se sedan.

En annan sak som jag blev irriterad på var att en påstod att man kan roffa i sig hur mycket mat och skräp som helst och se ut hur man vill i TL, och nej det kan man inte!. I TL är det viktklasser man måste anpassa sig åt, väger man mer än den viktklass man tänkt sig måste man automatiskt ta mer vikter (om jag förstått rätt) och har man inte förberätt sig för det så är man genast ute på djupt vatten. Så visst måste man hålla sin form hyfsad trots att det är tyngdlyftning, dock är det dumt att gå på diet då prestationen minskar markant och det vore ju rena döden inför en tävling. Skillnaden mellan fintess och TL på just den punkten är att du inte behöver prestrera mer än att se glad ut och posera rätt och det är två helt skillda saker.

Med dessa ord har jag inte nedverderat någon av sporterna utan förklarar skillnaden, jag kommer fortsätta gå på tävlingar, engagera mig i sporten etc men just nu träna TL och det är inget fel i det.

Det blev ett långt inlägg men jag hoppas alla förstår mitt val nu och vad skillnaderna är för det är enorma skillnader. Nu ska jag fixa mig för jobbet...ha det

Kram


Home sweet home

Det kan jag lugnt påstå. Har varit borta precis hela dagen vilket jag juförsej har varit hela veckan. Hela denna vecka har jag inte varit hemma förrän vid 22-23 tiden förklaringen är helt enkelt en massa saker som gjort att jag inte kommit hem efter jobbet. Idag tex, först vart det jobb från 10-16,15 då jag stängde butiken lite tidigare eftersom jag därefter skulle på lektion på körlektion på trafikskolan. Där var jag fram till 18 och därefter blev det raka vägen hem till föräldrarna där jag fick lite mat, kollade på tv och snackade bara. Det var dagen idag det, men inte nog med det så var det visning av lägenheten ännu en gång och det kom 3 personer denna gång. En är intresserad men ville lägga ett rejält underbud på 45 000!!!, den andra var inte intresserad och den tredje vet vi inte. Hoppas den tredje är intresserad för vi vill inte gå back 45 000 och detta pga av att tjejen som ville ha den skulle renovera!, aldrig!.

Idag blev det annars välförtjänt vila vilket behövdes efter gårdagens tyngdlyftning och teknikträning. Har grymt ont i nedre delen av ryggen idag+ att jag fått rejäla blåmärken på bröst strav nedanför hakan av stången haha!. Imorn blir det ev lite annan form av träning, jag vill ju egentligen inte börja för hårt men ett blandat pass på gymmet kanske sitter fint?. De på gymmet tror nog jag gått och dött så det kan vara på sin plats att berätta var jag tagit vägen hihi.

Jag lovade ju att jag skulle lägga upp några bilder från träningen igår men eftersom andy städat till visningen har jag ingen aning om var han lagt min kabel till mobil kameran så jag får ev lägga upp dom imorn istället.

Nu ska jag kramas med Kiwi i sängen..

natti natti!!


Tyngdlyftningsträning

Vart det idag igen. Denna gång utan tränaren Johan men vis min sida hade jag superduktiga Veronica som puschade och hjälpte mig igenom hela passet!.

Idag var det lite svårare eftersom jag måste lära mig tekniken. Det var mycket smådetaljer som var tvungna att sitta perfekt och mykcet har väll med hur domarna bedömmer. Annars gick det faktiskt riktigt bra. Hade sån grym träningsvärk i ben, axlar och framförallt ryggen från i måndags vilket märktes på prestationen idag. Jag hade svårt för att svanka ordentligt och vissa andra detaljer jag gjorde som skvalrade om det. Jag är dock väldigt nöjd med passet och det är sååå stor skillnad på vanlig gymträning och tyngdlyftning. För det första måste man alltid tänka, koncentrera sig och hålla väldigt god teknik. På gymmet tar man de tungaste vikterna man kan och egentligen spelar det inte så jättestor roll hur bra teknik du har. I tyngdlyftning puschar man varandra på ett annat sett, på gymmet är du ensam och det finns inte alltid någon som kan hjälpa dig. Det största är nog endå att man har en tränare tillgänglig ibland som kan snegla på en om man gör rätt. Vår tränare är dessutom naprapat och det är ju superbra i sånna typer av sporter där man kan skada sig väldigt mycket när det väl händer.

En annan sak som är väldigt anorlunda är att passen är mycket längre!. Ett gympass kan man klara på 40min- 1 timme men båda mina träningar har blivit 2 timmar långa!. Bara uppvärmning och stretch är ca 1 timme och sedan själva träningen. Veronica hjälpte mig att stretcha och hon gjorde en riktig rysare för mina framsida ben. Det gjorde SÅÅÅÅÅÅ ONT!!!! jag kunde knappt ligga still haha.

Jag tror faktiskt jag har hittat en sport som jag verkligen gillar och en som jag kan bli bra på. BF har jag absolut inte släppt om det är det ni tror, nej nej däremot så känns det som att jag inte har motivation till ännu en diet så jag ska låta det mogna så får vi se vart det leder.

Just nu mår jag bara såååå bra med min nya träning!




På morgonkvisten

God morgon ute i höstvädret!

Kallt som attan är det men snart ska jag röra mig iväg mot jobbet. Ska börja jobba 1 timme tidigare hela veckan då Malin jobbar väldogt mycket pga av flera stora kunder som vi fått. Igår blev ingen uppdatering då jag var på tok för trött så jag valde sängen istället:). Det var också meningen med en långpromenad på kvällen men då det blev för mörkt för mitt tycke så stannade jag hemma.

Idag blir det återigen träning i form av teknikträning i tyngdlyftningen. Får se hur det går idag med tanke på att jag igår hade sån grym träningsvärk i ryggen, ryggen använder man sig av väldigt mycket och likaså benen så att vara halvt förlamad på båda ställerna är nog ingen hit haha. Ska dock föröka så gott jag kan och i värsta fall få det bli kompleteringsträning i form av bröst och biceps. Ben och rygg kommer jag inte köra så mycket vad gäller kompliteringsträningen eftersom jag får en hel del i tyngdlyftningen men jag kommer endå köra vissa övningar som kan vara bra att köra bla knäböj, utfall, marklyft och ev stångrodd.

Jag hoppas kunna köra 3 pass tyngdlyftning denna vecka men jag får se hur jag känner mig i kroppen. Jag sitter iallafall och funderar på om jag ska köra 3 pass tyngdlyftning och 1-2 kompliteringspass på gymmet och utöver det lite promenader eller intervaller på sin höjd. Dock kommer jag försöka öka succesivt eftersom jag dels är ovan vid denna form av träning men också eftersom jag varit vilande på pass länge.

Min förhoppning är att kunna bygga på mig bra med massa på framförallt ben, rumpa, axlar och rygg så vi får se hur mycket tyngdlyftningen vill göra för mig rent muskelmässigt:).

Nu måste jag packa träningsväskan och lite mat men vi hörs ikväll!


En gammal bild från 2006


Första dagen

Hej friends! (varning för långt inlägg!)

Hoppas ni haft en underbar dag!, det har jag iallafall haft!. Först var det ju som vanligt jobb jobb jobb från 11-16,40, på jobbet hann jag med lite småsaker bla så gjorde jag klart ett gäng limpor som var i jäsen från att malin gått hem, och så bakade jag biskvibottnar och doppade även ett par stycken. Sedan har det blivit en del städ som var kvar efter malin och då ingår så klart diskning av plåtar *blä*.

Det blev en senare lunch idag eftersom jag inte skulle hem direkt utan skulle iväg och träna på Atletklubben för första gången, dvs min första tyngdlyftningsträning! ever!. Innan jag stängde butiken blev det en kopp kaffe för att ev vakna till


Först blev det kaffe för att ev vakna till


Jobbet!

Även här en bild från jobbet


I söndags var det kanelbullens dag och självklart åt även jag bullar:)

Därefter stängde jag butiken, bytte om och tog cykeln iväg till centralbadet där atletklubben håller till i källarlokalerna. Väl där blev jag väl bemött av killen som ansvarade för atletklubben och direkt efter att jag hälsat på honom kom det fram 2 tjejer och hälsade och var grymt trevliga. De frågade om jag hade sysslat med någon sport tidigare och lite smått och gott. De båda tjejerna älskade tyngdlyftning och hade tränat det 3 respektive 4 år.

Hur gick träningen?

Det första jag gjorde var att värma upp på motioncykeln de hade där i 10 min, därefter var jag tillräckligt varm för att börja. Tränaren visade ryck respeltive stöt hur tekniken skulle vara och därefter testade jag. Det första tränaren sa var "Herregud vad naturligt rörlig du är!, det brukar vara tvärtom när folk kommer hit första gången". Genast då kände jag att det var kul att höra något positivt. Jag har ju alltid varit överrörlig så det där med stretch har jag nästan aldrig behövt. Han blev väldigt positivt överaskad då han tyckte jag hade väldigt bra teknik i alla momenten redan efter första gången (Bör tillägga att jag aldrig testat tyngdlyftning tidigare). Redan mitt första försök gick super och jag fick massor med beröm av tränaren men även de andra i lokalen (vissa tränade bara i gymmet men sneglade endå åt mitt håll). Jag körde på och hade tränaren vid sidan och efter ett intensivt pass på 1 timme var det slut för dagen.

Då passde jag på och körde lite smått latsdrag, ryggresningar och lite triceps för att känna på de grejorna de hade (det är absolut inget stort gym utan de har mest fria stänger och bänkpress bänk). Det kom fram en äldre man och sa att jag var grymt duktig för att vara första gången.

Efter att tjejerna var klara stod vi och snackade alla tre om allt mellan himmel och jord och jag var sååå grymt glad dels för att personerna var så himla trevliga där och för att det var superkul med träningen. Jag och ena tjejen ska byta nummer nästa gång vi ses då vi ska träna tillsammans:). Så redan efter första dagen känns det kanon!, helt anorlunda mot gymmet där man är van att gå runt själv med mp3'n i öronen men här behöver man ingen alls, alla pratar liksom med alla!.

Nu hoppas jag att jag får grym träningsvärk imorn för då vet jag att det tagit ordentligt. Det jag däremot vet är att jag kommer att få grym kondition av att träna tyngsdlyft, pulsen ökar extremt mycket och en tjej sa att hon absolut tror man hamnar på maxpuls under momenten så effektivt är det!.

Nu har jag och tjejen jag ska träna med bestämt att vi ska träna igen på onsdag, jag måste börja planera träningen nu efter tyngdlyftningen och ev ha någon kompliment på gymmet i form av annan styrka för att bli bättre än bäst haha!.

Det här blev ett långt inlägg men jag tror ni förstår hur jag känner just nu, jag är extremt glad för jag har för en gångs skull vunnit kampen om motivationen och äntligen är den på topp!.

God natt

//kram!




Ensam hemma

Hej mina vänner!

brr vad kallt det är ute!, det märks verkligen att hösten är här och att vintern snart kommer ta över. Redan när kylan började komma var det min värsta tid nämligen att frysa!. Jag är ständigt kall på höst och vinterhalvåret och det enda jag kan göra för att hålla mig varm är att ta ett varmt bad. Ibland önskar jag att jag kunde byta liv med Anna Anka och flytta till Los angeles där det är varmt större delen av året. Nu kan jag inte det och jag får nöja mig med mina bad och ha 20 lager kläder på mig.

Det första jag komemr göra idag är att ta mig ner till stan för en shoppingrunda då jag MÅSTE hitta en vinterjacka. Jag har bara min höstjacka jag köpte hmm för 2 höstrar sedan som är min äkta skinjacka men tyvärr är den inte direkt´varm när vintern kommer så nu ska jag försöka hitta en. Ska dessutom försöka se efter en tjockare tröja jag kan ha och värma mig i :).



Det var länge sedan jag pratade om körkortet och hur det går. Mina kör kunskaper blir bra för varje dag och jag kör helt obehindrat nu och är aldrig nervös längre. Jag har åkt till Linköping och Nyköping som längst och har tom hamnat i min första långa kö på mororvägen när vi skulle till nyköping. Det stod helt still och det snabbaste som gick var nog 20 km i timmen haha!. Det jag dock börjar bli lite orolig över är min teori som blivit lagd på hyllan ett bra tag då jag har svårt att ta mig till trafikskolan och göra testerna som finns där. Jag har heller inte kunnat gå på någon lektion alls som jag har tillgång till pga av mina arbetstider. De ständer nämligen klockan 6 och jag slutar jobbet 17,00. Lektionerna dessutom börjar alltid 16,35 vilket därför betyder att jag inte hinner även där.

Det blir därför mycket pluggande hemma men det är ju inte samma sak som att kunna gå och plugga på skolan där man alltid har tillgång till lärare, bra tester etc.

Nåja jag får köra på så gott det går. Halkan börjar också närma sig likaså lilla uppkörningen som är lagt 21 okt, halkan är 14 okt. Jag har nu bara 2 dubbla lektioner kvar att köra och är det så att det inte kommer räcka så kommer jag köra som en idiot hemma fram till uppkörningen och plugga på det som verkligen behövs plugga på. Det jag redan nu vet är att jag behöver plugga mer på att läsa skyltar när jag kör, och likaså tät trafik dvs stadskörning.

Träningen har gått lite på släptåg men har bestämt mig för att inte förfalla helt gå promenader, träna hemma och lite småröra på mig tills det mesta lagt sig vilket jag hoppas det ska göra snart.

Lägenheten är ännu inte såld men en tjej är ev intresserad men vi ska visa henne lägenheten igen för att verkligen övertyga henne om att det är ett bra kap.

Nu måste jag röra lite på mig för blodet i mina ådror stelnar snart men ha en underbar söndag så hörs vi snart igen

//puss


Hålla tummarna

God morgon!

Snart är det dax att bege sig till jobbet. Idag är det äntligen fredag!, imorn är det SM i västerås i BB och BF och jag vill skicka en stor hälsning till alla som ska upp på schen ett stort lycka till!, ni är sååå duktiga!.

Idag är det dags för ännu en visning av vår lägenhet och än så länge är det en som ska kolla på den, lova att ni håller tummarna för min del idag!, måste få den såld nu. Det är bara drygt 2 månader kvar tills vi flyttar och det närmar sig snabbt :). Ska bli grymt skönt och få sitt eget lilla hus med trädgård helt oberoende av andra grannar i samma hus. Jag lär ju ha massa mysiga grillkvällar i sommar :).

Nehe nu måste jag göra mig klar för jobbet, vi hörs mina vänner!

//Kram


VÅÅÅÅRT HUS!






Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0