Sista träningspasset för veckan!

PUHH! äntligen klar med träningen för denna vecka, blev precis klar med mitt andra pass för idag och det känns skönt. Det har blivit en hel del jobbiga pass denna vecka och än så länge håller jag mig till schemat+ lite till tom hehe. Idag blev det ett mårgonpass innan fruksten och det blev ett pass med Jillian med level 1. Valde den lättaste eftersom det trotallt är mogon och att träna ganska hårt innan frukost är inget jag vanligtvis väljer att göra. Det gick dock väldigt bra och frukosten smakade gudomligt efteråt. 30 min blev det och nu blev jag precis klar med ett 40 min pass plyometric cardio och jag måste säga att jag tycker att det är det jobbigaste passet hittills. Ni skulle sett svetten! det rent av sprutade ur mig och hela golvet badade haha, det är väldigt sällan det blir så så det måste ju betyda att man tar i ordentligt :).

Förövrigt har det inte hänt så mycket idag, jag bara sitter och väntar och längtar tills det ska bli tisdag då jag ska iväg på intervjuven i Nyköping, hoppas hoppas!.

Det blir ett kort inlägg, orkar itne skriva så mycket men vi ses och hörs imorn!


Ha ha här har vi tomaten Ellie, kan säga att det var grymt skönt med en dusch efteråt:)


Flubber NR1

God kväll kära läsare!

Då var det äntligen fredag igen och helgen står för dörren. Jag har precis avslutat mitt andra pass för dagen som blev två på raken. Först ut var enligt schemat Pure cardio som jag berättade här om dagen, blev ingen träning igår pga av magont men idag kände jag mig bättre dock lite deppig kände jag mig men vad passar inte bättre då med lite träning för att rensa ut systemet?!. Det blev ett pass på 40 min som vanligt och för att få ut den sista energin så blev det level 2 med jillian på 30 min. Det blev altså ett bra avslut på dagen.

En anledning till varför det blev två pass idag var pga av att jag klämde i mig en semla vilket genast fick mig att känna mig som en flubber. Snacka om att jag kände mig tung på passet efter den!. Till en början hade jag bra med energi vilket inte är så konsigt med all energi som en semla innehåller men det stora problemet är att den energin snabbt tar slut dels pga av snabba kolhydrater och massa dåligt fett. Detta kände jag av ganska snabbt efter att mitt första pass började men jag klarade av båda utan större problem, svetten sprutade som vanligt men det är väl härligt :).


Grymt snygg och atletisk kropp, vill ha!. kendra Elias

Nu sitter magen uppe i tuttarna och jag kännet mig som i nionde månaden, det blir inte mycket mer i kväll rent matmässigt utan blir något väldigt lätt då semlan sitter i halsen på mig haha!.

Annars var det ett riktigt skönt pass och jag ser faktiskt fram emot imorn igen då nästa pass är vilket är plyometric cardio:).

Hörs imorn!

Kram!


I vilans tecken....or not!

God morgon på er!. Här sitter jag med min kaffe i högsta hugg och har precis varit ute med kiwi. Vaknade kl 9 i morse och kom på mig själv med att ligga raklång på bredden av sängen med Kiwi mellan benen haha, mysig ställning!. Efter frukosten tog jag tag i min brodering som jag började med för något år sedan men som jag sedan tappade lusten för, nu har jag bestämt mig för att bli klar med den så jag satt några timmar igår och idag med den. Tyvärr är det väldigt långt kvar men jag som alltid älskat och brodera sedan jag var ca 12-13 år så är det inga problem, ska bli en vinterbild med en häst som jag tänkt rama sin sedan.

Idag vaknade jag med ont i magen så ev kanske jag skjuter träningen till senare ikväll eller så tar jag ett lite lugnare pass (observera lite) nu och mitt ordinarie senare men vi får se hur det blir. Igår blev det ett så kallat  cardio recovery pass och det går ut på att bara ta en liten siesta från cardion som det annars blir väldigt mycket av och byta ut mot lite mer balans, styrka, lite statisk träning. Jag trodde att detta pass skulle bli väldigt lätt men det blev det absolut inte, fick mjölksyra väldigt snabbt eftersom man inte är van vid den typen av träning. Dock blev det mer vila och det behövs ju det med.


En bild från igår då det var grymt fint väder!

Idag står det cardio pure på schemat och det är ett stremt intensivt cardiopass utan vilointervaller så det betyder max hela tiden *pust*.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan blir det lite brodering så får vi se om magonten lägger sig för ett pass med Jillian tills ikväll då jag ev kör cardio pure.

Jag hoppas verkligen ni fortfarande vill läsa bloggen trots att jag inte tränar stenhårt för tillfället (även om även detta räcker). Jag förstår att det kanske inte är lika intressant att läsa om hemmaträning men ibland ändras ens vägar i livet och då är det bara att anpassa sig och göra det bästa av situationen, jag kommer att komma igen det lovar jag så länge ni lovar att fortsätta läsa min blogg?:).

kram på er!


Hemträningspass+ träningsdvd tips

Hallå igen!

Då var det en ny dag och nya möjligheter till träning. Idag blir det dock ett recoverypass vilket känns som behövs efter ca 2 veckor med mycket träning och inte så mycket vila. Efter att ha tränat några veckor med bara hemträning måste jag säga att det är helt ok, jag blir trött efter varje pass och får tom träningsvärk så hemträning är faktiskt inte så dumt endå. Självklart slår det ju inte gymmet men det är skönt att endå kunna träna på hemmaplan så länge man tycker det är kul.

Jag sa ju igår att jag bara skulle köra ett pass eftersom jag fortfarande hade sån träningsvärk men som vanligt kunde jag inte hålla mig!. Direkt efter mitt cardio power pass blev det styrketräning för överkroppen med hjälp av samma dvd men med styrkeavsnittet med hantlar, riktigt intensivt var det och jag har faktiskt träningsvärk idag :) och då speciellt i ryggen. Det blev alltså sammanlagt 45+40 min träning igår och det får väll duga. Tyvärr sträckte jag mig lite i skinkan vilket känns även ídag men jag får helt enkelt bita ihop, det är ju bara 4 pass kvar den här veckan av 6 obligatoriska så det fixar jag :). Egentligen ska jag vila en dag extra denna vecka eftersom jag började träningen redan i lördags med fit testet men vi får se hur jag känner mig på lördag, känner jag mig sliten tar jag en vila eller så kör jag helt enkelt.

För övrigt blir det en lugn dag, ska ta mig ann disken efter passet som blir väldigt snart. Tränade väldigt sent igår och har märkt att jag lätt får väldigt ont i huvudet av det så jag ska försöka lägga träningen tidigt varje dag med vissa undantag om jag absolut inte kan. Det är grymt fint väder idag så jag tänkte gå ut och skotta lite snö sedan för plogbilen har varit här och skjutit upp lite snö på vår infart som måste bort innan andy kommer hem, annars kommer ha inte in med bilen.

Solen skiner som bara den idag och jag får genast vårkänslor, tyvärr blir jag bara lurad för vintern är knappast över ännu.

Tänkte ge er lite tips på bra hemträningsvideor som jag använder mig av och som ni borde testa, perfekt om man inte hinner gå till gymmet eller vill ha lite varierad träning.



Jillan Michaels från Biggest loser med bra cardio och styrka blandat i samma pass.


Beachbody insanity med superbra och intensiv cardio som även det är innehåller lite styreövningar med din egen kroppstyngd, finns även ett pass med vikter. Dessa dvder finns i ett stort gäng utföranden tex slim 6, p90x, turbo jam, etc etc.

Jag skulle nog kunna tipsa om många fler men det får jag ta i ett senare inlägg, detta blev ju väldigt långt hehe.

kram!




En tisdag med massa snö

God morgon på er!

Ännu en dag med massa snö!. Morgonen började med frukost och direkt efter det blev det en kisspaus med Kiwi och ett snöskottspass. Nu är det så mycket snö på vår tomt att vi inte ens kommer in på vår egen tomt! pust!. Träningsvärken som man har sedan lördagen och måndagens trämningspass gör det inte direkt lättare att skotta snö hehe. Nu är det iallafall gjort och jag sitter och funderar när jag tänkt träna dagens pass, det blir nog bara ett pass idag så jag får låta kroppen återhämta sig lite mellan passen också. Det blev nämligen ett till pass igår kväll det blev med Jillian Michaels level 3 som är ca 30 min så gårdagens träning blev totalt 70 min.

Jag hade tänkt försöka hinna med att städa lite innan Andy kommer hem så ev blir passet lite sneare ikväll.


Vill ha!!!






Nu blir det snart lite lunch, vi hörs senare!


JAG ÄR GLADAST I VÄRLDEN!, ljuset i min tunnel

Just idag är jag nog den absolut gladaste i hela världen!. Jag fick nämligen ett samtal nyss, det var en tjej från Nyköpings Lasarett. Hon ville träffa mig på en anställningsintervjuv då de söker sommarjobbare till någon av sjukhusets avdelningar. Ni vet ju hur mycket jag vill komma in och jobba just på sjukhus så självklart blev jag sååå glad att jag knappt visste vad jag skulle göra. Tänk om min dröm går i uppfyllelse!, att få jobba som undersköterska på sjukhuset!, wow säger jag bara!. Visserligen kommer det innebära en hel del pendlande men jag tror det ska gå riktigt bra, jag kommer ju från Nyköping och sjukhuset kan jag väldigt bra redan och dessutom ligger sjukhuset väldigt nära motorvägen så det är absolut inga problem. Kommer innebära ca 40-45 min enkel resa varje dag men vad är det?, speciellt på sommaren?. På sjukhus brukar de dessutom bara söka heltidstjänster så självklart hoppas jag på det!. Kanske ser jag ett ljus i den långa tunneln?!.



 

Blev ju precis som planerat ett pass Plyometric cardio på ca 40 min. Det var grymt jobbigt!, skönt att man hittat en dvd där man faktiskt tar ut sig till max. Jag blev så pass trött att jag tom mådde illa efter passet och det är inte ofta det händer!. Ska bli skönt sedan när man fått upp konditionen lite mer så man orkar mer och mer för det är ju endå målet. Det vore ju dessutom grymt bra om denna förbaskade snö kunde smälta snart så man kunde ut och springa lite som kompliment men nej inte det inte, snarare kommer det komma mer snö! :( . Imorn är det ett pass Cardio power & resistance så det ska bli kul och se vad det innebär :) .

Nu är det snart dags för lite mat i form av min kycklingwok/gryta mums!!.

Kram! 


Bild lånad av www.kendraelias.com




En söndag med träningsvärk!

God kväll!

Ute är det kallt och inne är det kallt!, kan det inte vara slut med vintern snart?. Jag som alltid har hatat vintern lider verkligen nu, hoppas den här skiten smälter snart så man kan ta sig ut snart!. Jag ser snart inte ut genom vårt fönster!, så mycklet snö har vi på framsidan och på baksidan har vi en så stor snövall att vi snart kan gå upp på garagetaket! haha.

Idag har jag försökt att vara inne så mycket som möjligt med undantag att vi åkte till stan för att handla lite tidigare idag. Har inte tränat idag eftersom jag känner att jag behöver vila lite inför nästa vecka som jag tänkt kommer bli en hård veckam eller det kommer snarare bli ett gäng tunga veckor rent träningsmässigt. Jag får väll passa på att träna nu när jag är arbetslös, det är rätt kallt inne nu också så jag får träna mig varm:).

Jag har en så grym träningsvärk i hela kroppen sedan gårdagens pass!, tänk att jag trodde verkligen inte att det skulle ta så mycket som det gjorde men jag känner mig som en gammal tant. Jag har ont i:

Triceps
hela ryggen
Ljumsken
magen
Axlarna
Bröstet

Ja som sagt hela kroppen!, kan mycket väl tänka mig att det är riktigt bra träning eftersom det tränar hela kroppen trots att det mest är cardio så blir det en hel del styrkeprov också. Ska bli intressant att testa lite mer ingående en period för att se om det händer något och vad som händer om amn säger så. Sedan förstår ju även jag att kosten har stor betydelse för resultat men jag kommer äta på som vanligt och men tänka lite mer på vad jag stoppar i mig.

Imorn är första passet som är på alvar så jag hoppas verkligena tt min träningsvärk släppt lite för annars kommer jag nog känna mig som en flodhäst och huset kommer nog skaka för man känner sig ju inte så smidig när man har ont överallt.

Snart är det dags att krama kudden men vi hörs som vanligt imorn!.


Även denna fintesspingla är grymt snygg! Diana Chaloux


ÅHHHH myyy GOOOD!!!

WIIIII säker jag bara!, testade en ny träningsdvd idag som kommer från Beachbody och det var nog i det jobbigaste laget!. Jag har nog aldrig testat en så jobbig träningsvideo tidigare!. Dvdn heter Insanity och är en riktig superträning som innehåller massor med olika cardioövningar. Skulle kunna säga att det nästan är lite militärträning över träningen eftersom det är såå tokintensivt. De lovar tydligen att om man kör detta under 2 månader så ska man komma i absolut topform och jag tror jag förstår vad dom menar. Man ska tydligen både bygga muskler och bränna massor med fett, uppemot 1000 kcal/pass !. Man får med ett träningsschema där man tränar 6 dagar i veckan och olika program då det finns 13 olika program/dvder och innehåller olika cardiopass och styrkepass men även ett recoverypass som man kör 1 gång i veckan. Detta tillsammans med en bra kostplan kan man nå extrema resultat. Jag ska börja köra dessa pass och vi får se om jag kör bara dom eller om jag bryter av med något annat.

På deras hemsida kan man läsa om personer som nått fantastiska resultat av denna träningsform. Beachbody har flera olika träningsformer man kan köpa beroende på mål och intresse med träningen. Gå gärna in på sidan så förstår ni nog vad jag menar! www.beachbody.com



Innan man börjar träna ska man göra ett fittest som säger i vilken form man är i. Man gör samma test efter, tror det är 2 veckor och då är meningen att man ska krossa sina tidigare resultat för då betyder det att träningen gjort resultat. Som sagt är det viktigt att alltid göra bättre ifrån sig för att kunna utvecklas i träningen. Jag gjorde detta test och fick nu enligt följade på dessa övningar:

(Man ska göra så många man kan under 1 min och hela rörelsen räknas som ett)

Switch Kicks: 80st
Power Jacks: 59
Power Knees: 90
Power Jumps: 45
Globe Jumps: 9
Suicide Jumps: 17
Push-up Jacks: 20
Low Plank Oblique: 33


En exempelbild jag lånat av beachbody.com


 

Blev alltså testet på 20 min+ Insane ABS som är ett extremt intensivt magpass, jag har nog aldirg kört ett så jobbigt magpass tidigare!. Detta tog 40 min och så körde jag ett styrkepass på samma dvd som var upperbody weight training och tog 45 min så träningen idag blev på totalt 1 timme och 45 min!.

Nu blir det melodifestivalen!

//kram


Borta med vinden

Hej på er!

Burrr vad jag fryser nu!, det är ca 17-18 grader inne nu eftersom det blåser och snöar så mycket ute. Vi har valt att vara lite sparsamma med elen, inte så konsigt kanske med tanke på att elen är skyhög nu!. Andy är ute och slottar nu och det verkar inte som att snön kommer ta slut i första taget, jag vill ha sommar nu!!!!.

Gårdagen tillbringades hon mina föräldrar i stan, andy slutade tidigare igår så då åkte jag in med honom när han endå skulle förbi stan. Fredagsmys blev det sedan på kvällen och jag är sockerhög även idag av godisen jag åt igår. Det är hemskt hur dåligt man mår när man ätit så mycket godis, det går bra när man tar någon godis kanske men sitter man med en egen godispåse blir man som bakis dagen efter. Jag känner tom att jag nästan är på dåligt humör idag, är det verkligen så det är att äta godis? är det verkligen så skadligt? ja det kan jag verkligen tänka mig!.

Det blev ingen träning igår, kanske lika bra det eftersom jag kört 5 dagar på raken. Idag blir det dock ett pass igen vad vet jag inte riktigt men det visar sig. Kommer för övrigt att hålla mig inne så mycket jag kan i helgen för det är snökaos ute, det blåser och är ca -11 grader ute. Jag skulle tro att går jag ut nu blåser jag säkert bort!.

Jag tycker vi ska ägna en extra tanke åt Linda Fodor idag som är i phoenix och ska tävla för första gången som proffs. Inte kan man tro att hon för ca 10 månader var höggravid med lilla Saga?!. Jag ska iallfall hålla tummarna och hoppas att hon plaserar sig bra, kanske även vinnarplatsen:).


www.metrobloggen.se/fitnesstar

Nu ska jag vara lite social med Kiwi, hon sitter nedanför och gnäller,men vi hörs senare!.




Proteinpankaka helt utan kolhydrater!

God dagens!

Då var snart denna dag slut och jag tänkte sammanfatta dagen lite.

Blev idag lite blandat, det var inte direkt ett enda långt pass utan det längsta passet blev på ca 50 min och var till en dvd med cardio och lite styrkeövningar med hantlar. Innan dess blev det en promenad med Kiwi en liten bit in i skogen där jag småsprang lite men tyvärr blev detta ingen långvarig grej eftersom det inte var en väg genom skogen utan bara en liten stig som folk hade gått på, detta resulterade i att jag höll på att vricka fötterna av mig eftersom snön var så pass hård och ojämn men men små bäckar blir till en stor å som man brukar säga. Sedan blev det lite cardio till en snutt av en dvd, den var så svår att hänga med på eftersom det var första gången att jag fick köra lite och sedan köra styrkeövningarna som fanns med. Jag får helt enkelt öva mer på den för den var annars riktigt kul, kordinationen behöver jag som sagt träna upp men det ska väll gå :). Pump it up aeroburn heter videon iallafall.



Resten av dagen har jag faktiskt inte gjort så himla mycket, har försökt få lite inspiration från lite bloggar och videoklipp via youtube så det har varit en lugn dag.

Jag tänkte faktiskt dela med mig av ett recept på en proteinpankaka som är helt nästintill fri från kolhydrater!. Man behöver nästan ingenting i den heller och går riktigt snabbt att slänga ihop.


Jag fuskade lite och toppade med lite hallonsylt och linfrön i smeten:P


Du behöver:
3-5 äggvitor
1 skoppa proteinpulver (lite mindre om du bara har 3 äggvitor)
salt
några droppar minimjölk

Rör ihop allt till en jämn smet, för att göra detta krävs att du vispar smeten ganska hårt för att proteinet inte ska klumpa sig. Stek sedan pankakan tills den blir gyllenbrun och sedan är den klar att servera!.

Denna passar utmärkt till kvällsmål om man inte vill ha i sig massa kolhydrater innan sänggående. Vill du däremot ha den till lunch eller efter träningen rekommenderar jag att ha i ca 1-1,5 dl grovt mjöl av någon sort för att få lite kolhydrater och om detta inte räcker kan man lägga till en grov smörgås med något magert pålägg så har man fått en perfekt lunch eller efter träningsmål :) .


En bild från tidigare idag




Ni vet ju hur jag är...

Ni vet ju hur mycket jag gillar Twilightfilmerna och idag såg jag en grymt fin och bra video gjort av ett fan om första filmen. Hade jag inte sett filmen hade jag defenetivt blivit riktigt intresserad av att se den genom att bara koll på det här klippet. Snart får jag min new moon dvd som jag beställt (kommer ut 20 mars), vilken bra födelsedagspresent. Det närmar sig även med stormsteg premiären av Eclipse och jag ska verkligen göra alla för att få se den just på premiärdatumet (30 juni) :).



Jag har ganska nyligen vaknat, har bara ätit lite frukost bestående av branflakes regular och lättmjölk och ganska snart blir det även lunch i form av min supergoda kycklingwok/gryta.

Trots att inte vågen rört sig knappt någonting sedan jag började träna hemträning efter ett långt uppehåll så känns det endå i kroppen att det borde hänt något. Det känns som jag blivit lite fastare i kroppen så förhoppningsvis händer något. Jag kommer inte bli extrem vad gäller min ev viktnedgång utan jag kommer träna på för att jag tycker det är roligt och händer det något med vikten så gör det. Jag tror man ofta snöar in sig för mycket på resultat att träningen ibland kan bli lidande och man sätter ofta upp måsten på så sätt, att man måste träna, får inte äta det etc. Det blir aldrig roligt i slutänden och det är något jag lärt mig sedan mina tidigare misstag. Jag bestämde mig så hårt för att göra något och då var det allt eller inget och det resulterade i att jag tappade motivationen helt.

Jag har inte bestämt ett visst antal dagar jag "måste" träna. egentligen har jag inga planer alls ut tar dagen som den kommer och kör det jag är sugen på, på så sätt har jag alltid energi till passen och jag vill verkligen köra det jag kör. Nu har jag det ganska begränsat vad gäller träning och då gäller det att ha fantasi vilket inte är allt för lätt i början när man är van att alltid ha gymmet att springa till som faktiskt har allt. På så sätt kanske det är rätt nyttigt att inte kunna gå till gymmet, man lär sig att träna på ett helt annat sätt, kommer på helt nya övningar som man sedan kanske även kan använda i gymträningen eller kompletera med den. 

Så för er som inte har börjat på gym av många anledningar behöver inte deppa för det, det finns saker och göra endå det gäller bara att hitta dom. Jag blir som sagt inspirerad av Jennifer Nicole Lee av just den anledningen att hon inte bara kör bara vanliga gymövningar med vikter utan kör mycket hopprep, pilatesbollar, utfall, armhävningar på bollar och massa andra specialövningar som man inte behöver ha särskilt mycket redskap för att kunna genomföra.

Ne he slut på mitt babbel, ska strax börja med lite lunch. Ni får ha en kanondag

//kram


Workout

 

Självklart blev det träning även idag. Har kört 4 dagar i rad nu så kanske är det läge med vila snart?, ska jag vara riktigt ärlig så vill jag inte vila, jag kör rätt mycket cardio nu för tiden och på något sätt tycker jag det är sååå roligt. Jag brukar kombinera styrka och cardio för att få maximal förbränning. Idag blev det 30 min dvd level 1 och sedan blev det ca 20-30 min blandade styrkeövningar+ hopprep. Hoppas våren kommer snart så man kan börja hoppa ute.


Jo mina biceps verkar finnas kvar :)

En annan sak jag mest önskar mig när jag fyller år är ett speed rope från Buddy lee eller liknande. Det verkar vara sååå mycket bättre än de vi har i sverige och det skulle verkligen hjälpa min träning väldigt mycket tror jag. Jag får helt enkelt bara hoppas!.

Träning har det även blivit i vardagsform nämligen storstädning. Det tar ett tag att städa 7 rum men som tur är så använder vi inte övervåningen så mycket än så det hinner inte bli så jättesmutsigt. Har tom torkat av min kristall lampa, en kristall i taget och även det tog sin lilla tid :S. Det sägs ju att all träning räknas :) hihi.

Nu är det nog dags för lite kvällsmål


Vem blir ni mest träningsinspirerad av?

Mig behöver ni inte fråga för ni vet vad jag svarar, Jennifer Nicole Lee :)




Hopp och skutt

Hallå igen

Nu har jag avverkat dagens träning och det blev faktsikt längre än väntat. Hade egentligen tänkt köra ett kort väldigt lätt pass men jag hade massor med onödig energi jag ville bli av med så det blev träning i form av pump it up videon som är 1 timme och 17 min lång inkl uppvärmning och stretch. Därefter blev det hela 21 min på crosstrainern så jag måste säga att jag är grymt stolt över mig själv idag :) . Som ni förstår så blev det ganska mycket cardio och det skadar ju inte :) .

Jag kommer nog bli expert på hemmavideor haha!, det är faktiskt bra träning om man inte har råd med gymkort eller helt enkelt inte vill gå på gymmet. Är man nybörjare och ill börja försiktigt och inte börja med att köpa ett gymkort funkar det superbra!. Det finns ju faktiskt en hel del dvder att välja bland så varierad träning kan man garanterat få.

Nu blir det faktiskt dags att krama kudden, klockan är på tok för mycket men vi ses imorn

//kramis

Synd att inte Jennifer Nicole Lee har en träningsdvd för då skulle jag garanterat köpa den. Tyvärr har hon bara dvder för mammor :(, hoppas det kommer :).




Gårdagens träning och resultatet av renoveringen

God kväll där hemma!

Jag antar att de flesta kommit hem från sina jobb nu, jag har varit hemma hela dagen som vanligt hehe. Igår blev det lite träning i form av min träningsdvd där styrka och cardio blandas och hela kroppen tränas.Det blev ett 60 min pass med level 2 och 3 och det var riktigt jobbigt men jag måste säga att jag gillar dessa dvder, man tar i ordentligt men det är inte som något aerobicspass som många dvder ofta influeras av så det är riktigt kul. Har dessutom sökt en hel del på Jennifer Nicole lee på youtube och jag bara måste säga att hon är en såå stor inspirationskälla på alla sätt och vis. Hon har en så stor portion fantasi i sin träning och hon verkligen älskar att träna, det märks och framförallt syns!.



Idag vet jag ännu inte vad jag ska träna, ev blir det lite lugnare träning i form av level1 på samma dvd och ev något annat som jag hittar på.  Som ni förstår blir inte mina träningsredovisningar så roliga nu för tiden när jag inte tränar på gym men jag hoppas ni finner lite läsvärt endå för jag hoppas kunna köpa ett kort så fort jag fått ett bra jobb.

Ang renoveringen av vår hall som ägde rum i helgen så blev det riktigt bra!, jag blev grymt nöjd med tapeten och det blev absolut ett stort lyft i hallen med lite nyare och ljusare tapeter. Det tog 1 dag och några timmar att göra grundjobbet, tapetsera och måla helt okej tid:)


En liten Kiwirumpa syns också :P hihi


Ev ska vi måla listerna vita men vi är ännu inte säkra. Vad tycker ni? finns det någon inredningskunnig där ute som vill kan ge en liten kommentar om detta? ska de vara vita eller som de ser ut nu?.




Vår lilla Kiwi, kakan, kakis, kolan som hon också kallas varför tro?

Vad tycks? jag gillar det iallafall. Nu är det bara 6 rum kvar :P .


Alla Hjärtans Dag

Glad alla hjärtans dag på er!

Hoppas ni har en suverän dag idag!, på något konstigt vänster är jag riktigt glad idag, riktigt bra med energi dessutom :) . Dagen än så länge har inneburit träning, matlagning och bakning!.

Träningen:

Idag blev det ett lite längre pass träning. Körde styrka på dvdn som Jillian Michaels har gjort (tränare i biggest loser). Riktigt jobbigt var det men riktigt kul faktiskt. Jag körde 2 st 30 min pass så totalt 60 min, därefter blev det 15 min på crossen (dvdn innehåller en del cardio också eftersom man ska involvera så många muskler som möjligt för att få en maximal förbränning) och dessutom ca 15-20 min extra styrka för de muskelgrupper som inte kördes lika flitigt i dvdn. Ev blir det dessutom en promenad senare ikväll.

Matlagningen:

Blev en riktigt god kycklingwok/gryta på cokosmjölk, chili, paprika, lök etc. Den blev riktigt riktigt god och andy sa att det var den godaste maten jag gjort :) . Den var riktigt stark men desto nyttigare för förbränningen :) .



Bakningen:

Eftersom det är alla hjärtans dag idag ville jag göra något speciellt så därför håller jag just nu på med vaniljhjärtan :) . Kommer lägga upp båda recepten på liljas cafe så håll utkik där :) .



Resten av dagen kommer nog vara ganska lugn. Kommer nog bara mysa framför tvn med en film eller något.

Ha nu en riktigt kärleksfull Alla Hjärtans Dag!

// Pussar och kramar

p.s Den som inspirerat mig massor idag till träning är så klart denna tjej:




Gårdagens träning



God dag i stugorna!

Har inte uppdaterat bloggen något idag eftersom jag, andy och pappa håller på att tapetsera hallen. Vi har slitit bort all tapet och redan då blev hallen mycket ljusare!, ser fram emot slutresultatet. Självklart kommer jag att visa bilder sedan på hur det blev.

Gårdagens träning blev ett snabbt pass på 30 min styrka till en video jag helt glömt bort. Det är en styrka/cardiodvd och det var faktiskt riktigt jobbigt. Jag använde mig av 2 kiloshantlar och det var riktigt tungt!, instruktörerna hade 0,5 kilos och i efterhand förstår jag varför men man ska aldrig klaga på tunga vikter :) . Videon är på totalt 1,5 timme med 3 olika nivåer och jag började med nivå 2. Vill man ha ett längre pass behöver man bara slå ihop två pass, eller om man orkar 3.

Nu måste jag fortsätta här men ha en förtsatt trevlig fredag

/Kram


En riktig inspirations bild av Jennifer Nicole Lee. Inte kan man tro att hon är 3-barnsmamma?!


Dagens träning

Ja som jag sa lite i tidigare inlägg blev det två kortare pass träning idag. Dels blev det ett mage, rygg pass framför tv'n på 30 min och ett pass ben och rumpa på 17 min. Har vairit ute och gott lite idag också men inget jag räknar till träningen. Egentligen var det meningen att jag skulle ta mig ett pass till på typ crossen men då jag har fått en grym huvudvärk som kommit och gott i snart en veckas tid så väkjer jag att ta det lite lugnt.

Imorn blir det nog ett pass till av något slag, tror det blir 30 min styrka med min body work dvd jag har här hemma som är för hela kroppen. Ska in till stan också och hämta lite tyger som jag skulle haft till body fitnessdräkter men eftersom det inte blev av ska jag hämta dom nu hos sömerskan (borde gjort det mycket tidigare men har bara inte blivit så). Ev ska jag försöka sy en bikini av ena tyget som man kan ha i sommar och sola i, eller så spar jag det för man vet ju aldrig om det skulle kunnas tänka bli en tävling i framtiden :P .

Delar med mig av några bilder från dagen:


Jackan jag fick igår av Sanna (Syns det att jag precis varit ute? hehe)




Gården som ligger ca 100 meter från vårt hus älskar kiwi att gå till då de har massa hästar som hon älskar att hälsa på.


Den här tapeten köpte vi igår som vi ska ha i hallen. Den är grymt snygg att ha på en stor yta och vi känner att det är dags att börja renovera lite smått eftersom vi båda hatar färgerna i huset, långt ifrån vår smak så vi börjar med en mindre yta som hallen. Denna kommer bli som en fondvägg och där fondväggen inte är kommer det att bli målat vitt.

Nu ska jag gå och vila lite, vill ju att denna satans huvudvärk ska försvinna någon gång

//kram


Avslutar med en snygg inspirationsbild av Jennifer Nicole Lee


Jag önskar mig....

Snart är det dags för min 23-dje födelsedag eller rättare sagt den 13 mars. Jag har frågat mig ganska många gånger vad jag önskar mig och jag måste säga att det som ligger på tapetern i år blir nog en hel del inredningsdetaljer men även pengar. Såg ett jättefint fat på Nordik i samma stil som min tekanna jag vill ha, hittade den dock inte på internet så jag kan tyvärr inte visa er den.

Jag fick en jättesnygg jacka av min syrras kompis som aldrig är använd, ett typiskt felköp tydligen men för mig var den grymt skön. Dock lite stor men vad gör det?, det är iallafall en mysig vinterjacka och vinterjackor får gärna vara lite stora :) .

Nu har jag iallafall samlat ihop lite småsaker som jag skulle vilja ha när jag fyller år:


En rosa så här vill jag ha, perfekt att baka med :)


Olika typer av burkar i olika utföranden skulle jag vilja ha att ha tex havregryn eller liknade i.


Någon snygg telåda, snyggare än teförpackningara


Dessa skålar tycker jag är urläckra, vill ha!

Nu ska jag snart börja med mat, har tränat två lite kortare pass idag vilket blev 17 min ben och rumpa med hjälp av en dvd och 30 min mage rygg även det hjälp av en dvd. Bättre än inget kanske :)




Söndag

Då var det söndag igen och det var bra länge sedan jag uppdaterade igen. Tyvärr måste jag säga att jag har inte mycket och skriva om nu för tiden eftersom jag varken jobbar och knappt tränar :( . Jag hoppas dock att jag får ett jobb snart så jag kan bli människa igen för just nu känns det inte som att jag är det...alls!. Humöret går verkligen upp och ner och tröttheten kommer smygandes vilket jag knappt känt av sedan jag jobbade sist (förutom den vanilga jobbtrötheten efter dagens slut men den har väll alla?).

I fredags var jag dock inne i stan och träffade Aisha över en liten fika innan hon skulle åka med SATS på inspirationsdag, blev en hel del snack om jobb och hennes framtidsplaner. Jag funderar faktiskt själv en hel del på framisden och vad jag vill göra, det blir lätt så när man är hemma och inte gör så mycket, så sätter tankarna igång ganska ofta kan man säga. Det är väll både positivt och negativt.

Idag är det söndag och Andys syster Jeanette och hennes sambo Mattias och Andys pappa kom hit på en fika. Jeanette är gravid och har lite mindre än halva tiden kvar och hon har fått en rejäl kula hihi, myyyysigt!. Inte nog med det så märkte vi att vårt altantak gått sönder efter den hårda vintern som varit, eftersom det blir så tungt med all snö på taket har en regel gått av. Det var bara att sätta igång och ploga taket så får vi fixa det lite senare *pust*.

Nu ska jag kolla lite film

Puss på er!




Tar det aldrig slut!

Den här vintern kommer nog aldrig ta slut,iallafall som det känns nu. Nu är det bara ca -3 grader ute vilket är grymt skönt men likt förbaskat ska det alltid börja snöa endå. Igår när jag var ute med Kiwi var det dessutom världens snöstorm och idag hade det kommit massor med snö igen. Det roliga är att brevbäraren har börjat klaga på att vi behöver skott mer framför vår brevlåda så han kan komma förbi med bilen. Hallå!!! vad tror du man gör skulle jag så gärna vilja säga. Det har ju kommit så ofantligt mycket snö att vi knappt vet var vi ska göra oss av med det, snart har vi ju plogat in hela huset.

Idag kommer jag hålla mig hemma, fick en rapport av andy som just är påväg till jobbet att man knappt kan komma fram på vägarna. Jag blir så orolig när han åker till och från jobbet då han åker över 14 mil om dagen fram och tillbaka till jobbet nu är det är så halt. Det var faktiskt nära en gång att de körde av motorvägen pga av halkan så jag sitter som på nålar hemma. Det kommer och bli mycket städ här hemma idag för imorn kommer Anticimex som ska kolla igenom huset, det har tydligen med någon försäkringsgrej och göra som de alltid gör.


En bild från här om dagen på promenad med Kiwi

Igår tog jag bilen till stan och hälsade på föräldrarna. På kvällen dvs vid ca 22 tiden blev det ett pass på crossen igen på ca 25 min. i måndags blev det dessutom 40 min på crossen. Hade det varit väder för det hade jag gått ut och sprungit men jag är inte så sugen på att springa i snöstorm tyvärr. Nu längtar jag verkligen till sommaren med grillning, sola på tomten, odla blommor och grönsaker, och allt annat som tillhör villa och sommaren :) .

Nu ska jag drick upp kaffet och återgå till fantasins värld nämligen med andra boken från twilight.....så klart!.

Hörs !! Ha det gött!


En bild från fönstret, snart är det inte långt kvar tills vi inte ser ut alls.


Stackars vår Hortensia som ligger som begravd i snömassorna.




Helgshopping!!

Måndagar är precis som alla andra dagar ja så är det iallafall för mig, för mig betyder måndagar en lång vecka där jag kommer få vara hemma själv. Nej jag ska inte vara så negativ, jag lovar. Ni får ursäkta mig om jag är negativ rätt ofta men jag blir lätt det när jag inte har något jobb. Jag gillar ju faktiskt och jobba så att gå hemma för mig är inget roligt alls.

I helgen iallafall hade vi det riktigt mysigt jag och andy. För att jag skulle bli lite gladare åkte vi till Nordic och kollade på lite småsaker till hemmet. Jag älskar nämligen inredning och Nordic är en av mina favoritbutiker. Nu var det dessutom rea. En tekanna som jag kollat på i flera år men som jag inte köpt då jag tyckt den var för dyr stod där framför näsan på mig och det var 75% rabatt!!!!. Jag sög tag i den direkt och mindes priset, 495:- kostade den innan och nu kostade den bara 122:-!!! vilken skillnad!. Självklart köpte jag den+ lite annat smått och gott tex en ny tandborstmugg för 29:- och ett paket med 4 st vita underlägg som tidigare kostade 159:- men som jag nu fick ge 40:- för!, inte illa inte!. Dessutom köpte vi 2 st badhandukar på bolagret för endas 34:- st! även där var det rea!.


Min tekakka jag suktat sååå efter 495:- NU 122:- Nordic


2 st badhandukar 34:- st Bolagret, 4 st vita underlägg 159:- nu 40:- Nordic

Resten av hegen har vi bara suttit med tända ljus och kollat på film, bara mys med andra ord!.


Del av vårt vardagsrum

mys!


Kolla in spöket i soffan :P





Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0