Heiley 1 vecka och 1 dag!

God kväll!

Nu börjar jag bli lite småtrött måste jag vara riktigt ärlig och säga. Även om jag nog sover väldigt mycket om man jämför med många andra mammor så går jag upp varje natt och ammar precis som alla andra men jag är glad att jag bara behöver gå upp var 3-4 timme och amma för då gnyr Heiley lite smått och efter amning blir det ev blöjbyte och sedan sover jättebra emellan amningarna. Ibland blir det lite oftare men det är inte ofta. Hon har ju en spjälsäng men än har hon aldrig legat i den, hon ligger bredvid mig (jag ligger i mitten) med egen kudde och täcke. Jag vill nämligen ha full koll öve henne och med henne i spjälsängen med spjälsängskydd så ser jag henne inte ens, kommer nog använda den när hon blir lite äldre men nu är det så mysigt att ha henne hos mig. Jag vill kunna hålla om henne och krama henne under natten. Som sagt så trots att jag sover rätt mycket under natten så blir sömnen störd och det gör mycket. Jag får ta igen det sedan när Andy börjat jobba, då kan jag och tjejen sova på dagen ibland vilket jag inte vill göra nu utan ta vara på tiden tillsammans.

Vi gör mer än någonsin på dagarna nu!, känns helt plötsligt som att man börjat leva igen efter att ha gått och bara väntat på att hon ska komma. Nu är vi nästan alltid iväg, antningen hälsar vi på någon eller så är vi och handlar i stan eller liknande.


En bild från förlossningen bara minuter efter att Heiley kommit:)


Även här bara minuter efter hennes födelse :)

Idag tex så var vi i stan och tog bild till tidningen NT som vi ska vara med i (födelseannons) och då beställde vi även kort (samma kort som kommer i tidningen). Ska skicka ett mail till SN (södermanlands nyheter) också och fråga om vi kan vara med där eftersom jag kommer därifrån och känner myckt folk där. Sedan blev det en snabbfika hon mina föräldrar eftersom Kiwi varit där.

När vi väl kom hem bänkade vi oss framför tv'n och snart ska jag fylla i försäkringspapper då vi fixat försäkring till henne. Det märks att man är mamma på så sätt för post som är menade till Heiley står det "till vårdnadshavare" och det är ett kvitto på att man faktiskt har ansvar för en annan människa vilket är en härlig känsla:).

Nej nu vill Heiley ha lite tutte. Hon är en riktigt envis liten tjej då hon redan några dagar efter hennes födelse försökte lyfta sitt huvud och nu håller hon på dagligen och vi märker att hon blir starkare och starkare. Idag lyfte hon tom benen samtidigt (tänk er rygglyft med både över och underdel). Hon blir alltid lika arg på sig själv när det inte går som hon vill. Hon är duktig vår lilla tjej!

Föresten så fyllde Heiley 1 vecka igår Söndag!, tiden har gått ganska fort och vi tycker hon redan börjar ändra lite utseende. Vi har börjat fundera på när vi vill ha hennes dop och ännu är vi inte ritkgit hundra. Vi vill att det ska vara en dag som redan betyder mycket för oss men det är svårt eftersom dop ofta ska vara på helgen. Nåja vi får fundera vidare:).

God natt till er alla!
Min förlossningsberättelse- Del 2

17.25 får jag akupunktur för att jag skulle slappna av lättare vilket dock inte gjorde nytta ett enda dugg så de plockade bort dom efter ca 30 min. 18.15 ringer de narkosläkaren för att sätta en EDA (ryggbedövning) då jag nu hade fruktansvärt ont och jag fortsatte att kräkas. Narkosläkaren kom och satte EDAn och ännu en gång kändes det som jag kommit till himlen!, herregud så skönt det var!. Hela kroppen slappnade av på ett underbart sätt och jag kände helt plötsligt inte en enda värk. Jag fick då en paus på en stund när jag sedan känner ett enormt tryck neråt (istället för värkarna) och jag känner att bebisen är på väg längre ner. 19.40 hade jag ännu inte kissat hur mycket jag än försökte så de tappade mig med hjälp av kateter. 19.55 frågar BM mig om jag vill sätta mig på en pilatesboll för att öka trycket ännu mer neråt och Andy masserar mig. Jag kan lova att det absolut inte var skönt att sitta på den men med hjälp av lustgas och andning så klarade jag mig dock rätt bra.


Ca 20.40 kom BM in igen och jag fick ändra ställning till bla att stå på knä i sängen (vilket var fruktansvärt eftersom trycket blir enormt) men BM tyckte jag skulle stå så ett tag för att få ner henne längre ner. Sedan orkade jag inte mer och de bad mig ställa mig på alla fyra i sängen för att minska trycket mot ändtarmen. Det var droppen!, det gick inte alls för det gjorde sååå ont och Bm sa att huvudsaken var att jag testade. Hon kallade nu in en extra BM och en läkare då hon såg att CTG kurvan hade blivit påverkad vilket indikerar att bebisen är trött eller inte mår så bra, jag låg då på rygg resten av förlossningen.


20.43 ber läkaren mig att krysta aktivt för att påskynda utdrivningen eftersom hon inte mådde bra. Detta var dock inget jag fick veta utan det fick jag veta senare efter förlossningen vilket säkert var meningen så jag inte skulle bli orolig och på så sätt påverka förlossningen ännu mer. Mina krystningar gjorde stora framsteg . Under krystarbetet fick jag inte längre någon lustgas (antagligen pga av att jag måste vara närvarande=)). Läkaren förbereder en sugklocka ifall jag inte orkade trycka på ordentligt och bebisen var tvungen att komma ut snabbt. Barnmorskorna gjorde allt för att jag inte skulle brista men då jag var tvungen att krysta så intensivt och försöka få ut henne så fort som möjligt så kunde de inte hålla emot så mycket som de skulle behövt, jag kände heller inte värkarna något alls då det spände så fruktansvärt så jag ville bara krysta ut henne och körde på helt från eget huvud. Några krystvärkar senare var hon dock ute och hon hade då haft navelsträngen runt halsen vilket gjorde det väldigt kritiskt att få ut henne snabbt då hennes puls påverkades. Det var inte förrän hela Heiley var ute som de kunde trä över navelsträngen över huvudet då den stramade åt så mycket.

Allt gick dock bra och klockan 21.03 var hon här. 21.12 krystar jag ut moderkakan.


Jag sprack på en del ställen, dock inga stora bristningar men pga av mina intensiva krystningar och att allt var tvunget att gå fort så blev det som det blev. Sedan gick ju förlossningen väldigt snabbt. Den ”aktiva” förlossningen tog 4 timmar innan hon var ute och totalt sett tog det 7 timmar inkl latensfas så jag är helnöjd. Vet att det är så många som håller på i många många timmar och ibland slutar det tom i kejsarsnitt så jag är glad att allt blev på ”naturlig” väg. Jag blev varken igångsatt, fick värkstimulerande eller något liknande. Det enda som gjordes var att ge mig EDA och lustgas (2 panodil om dom räknas haha). Det är många som är oroliga för olika saker som tex kissa eller bajsa på sig under FL men jag kan lova er att ni är i en helt annan värld och man hör ibland inte vad som händer runt än för antningen sniffar man lustgas eller så går man in så mycket i sig själv under varje värk och försöker tänka på andningen. Min Bm sa att jag var en väldigt stark kvinna som hade en så snabb förlossning som förstföderska och att allt gick så fort och att mina krystningar var så effektiva. Det känns ju alltid bra!. Hon sa att nästa gång jag blir gravid (om jag blir) så kan jag förvänta mig att FL kommer gå ännu fortare och det kommer dom antagligen att anteckna i min journal.


Det var min förlossningsberättelse det. Den blev lång och med mycket klockslag, jag hoppas dock ni förstår någelunda hur förlossningen var men jag ville få med så mycket som möjligt. Har ni frågor är det bara och fråga på!. Jag ska senare sammanfatta lite tips som man ev kan tänka på under förlossningen och helt enkelt säga vad som funkar för mig. Dock så något som funkar för mig behöver inte funka för någon annan men kanske är informationen värd endå?.

Bilder kommer att komma från förlossningen men nu vill jag äta lite, har precis ammat lilla Heiley:).

kram kram

 

 
Min förlossningsberättelse- Del1

Tänkte jag skulle försöka skriva min förlossningsberättelse nu och jag kan tänka mig att den kommer bli lååång, delar därför av den i två delar. Hoppas dock inte att ni somnar hihi. Då börjar vi...

Det hela började som sagt på kvällen den 22 januari kl 19.00. Det var på gränsen till att jag skulle bryta ihop helt och satt och storgrät över att inget händer och inget verkar hända för att bebisen ska komma. Precis i det ögonblicket känner jag hur det börjar rinna. Jag sprang på toa och trodde jag hade kissat på mig vilket jag tyckte lät konstigt då jag aldrig gjort det tidigare (vet att man kan göra det under grav pga av att bebisen trycker på blåsan) men detta var något jag aldrig varit med om tidigare. Det rann ner i toan och jag torkade mig och gick ut i köket när det kommer ännu mer. Nu började jag ärligt talat fundera på om vattnet gått på riktigt och ringer upp till förlossningen och de var lugna och sa att det sannorlikt var vattnet som gått. De sa då att jag skulle ta på mig en binda och komma upp (läs mer om detta under ”Äntligen hemma från förlossningen”) och under bilfärden kom det mer. De konstaterade dock att det var vattnet som gått och att jag skulle återkomma dagen därpå för en undersökning till ifall inte värkarna startat under natten.


På morgonen dagen där på (23 januari) började värkarna komma dock inget jag trodde skulle starta en förlossning då jag som sagt tidigare haft mycket sammandragningar etc. De kom då ca 2 st var tionde min. Efter att ha väntat från ca kl 09.00 till 11-12 så ringde jag till FL igen för att fråga när jag kunde komma upp (hade tid 15 men de sa att jag fick komma upp när jag ville). Så till kl 13.49 var jag på plats och de började ta en CTG kurva för att mäta hjärtslag och värkarnas karraktär. Någon dryg halvtimme senare kom barnmorskan in och frågade hur värkarna var och jag svarade då att de var något tätare och kraftigare. Hon kom då med två alternativ, aningen skulle jag ut och gå någon timme och sedan träffa läkaren och göra en undersökning för att se vad som hänt. Eller så skulle jag träffa läkaren först och gå sedan ev gå promenaden. Jag valde då att träffa läkaren (15.00) och hon konstaterade att jag var öppen 2 cm men hon trodde inte att det var på gång ännu (trots att jag hade ännu tätare värkar under undersökningen). Jag återvände till mitt FL rum igen och var uppkopplad på CTG igen. Promenaden var inte aktuell längre eftersom värkarna tätnade mer och mer. Jag fick sjukhuskläder och fick installera mig men jag hade dock i bakhuvudet fortfarande att jag säkert får åka hem igen även fast BM sa till Andy att nu kommer jag inte släppa hem er. Efter en stund ville de att jag skulle gå och kissa eftersom jag inte gjort det innan för det var bra och göra det innan allt startat ordentligt.


När jag väl satt på toan fick jag inte ut en droppe och jag hade väldigt intensiva och agressiva värkar och jag fick tydliga krystvärkar (vilket betyder att kroppen gör allt den kan för att krysta och du kan knappt kontrollera detta, känns som att man måste bajsa haha). Nämnde detta för en annan barnmorska och hon sa att det var på tok för tidigt ännu (dock kunde jag inte motstå dessa krafter). Andy frågade då om man inte som förstföderska kan öppna sig snabbt, visst kunde det hända menade hon även om det var ovanligt.


16.36 (16.00 var jag i aktiv förlossning och latensfasen var nu över) satt jag fortfarande på toa och plötsligt blir jag tok illamånde och ropar som en tok efter Andy att hämta något att kräkas i. Dock hann han inte och jag spydde ner hela toalettgolvet samtidigt som jag fick tokdiarre *fniss*. Han hittade spypåsar dock var det på tok för sent haha. Barnmorskan bad att få undersöka mig eftersom jag kände så kraftiga krystvärkar, då märkte hon att jag var öppen ca 4-5 cm och hon tyckte jag hade jobbat väldigt bra med tanke på den korta tid som gått. Jag fick sedan sätta mig i duschen en stund eftersom jag dessutom var väldigt frusen och det var guld värt kan jag säga för det var riktigt skönt. Dock inget skönt att sitta på en träpall i duschen men men. Efter duschen gjordes en ny undersökning och då hade jag helt plötsligt öppnats till 6-7 cm och fick nu lustgas (kl 17.07) som var som att komma till himlen!. Jag hade då bestämt mig för att försöka droga ner mig så mycket jag kunde för att ”komma bort” från värkarna och det hjälpte mig väldigt mycket, dock såg jag nog mer eller mindre ut som en pundare men det bjöd jag på+ att det kom en del lite roliga kommentarer från mitt håll hihi.


Fort följer....
Det där med vikten+ Bilder!

Nu var det 5 dagar sedan jag blev förlöst och fortfarande är jag superöm i "muffen" ursäkta ordet hihi. Har väldigt svårt att sitta ibland vilket kanske inte är så konstigt eftersom jag blev sydd på ett antal ställen hihi. Blöder gör jag fortfarande vilket är naturligt eftersom såret från moderkakan inte läkt. Dock är det så mycket mindre mot dagen efter och samma dag som förlossningen. Förutom ömheten där nere så känner jag mig helt normal i kroppen. En sak är dock säker och det här säger jag främst till alla gravida där ute som läser min blogg. Du får en så extremt dålig kondition efter förlossnigen!. Nog vet ni säkert att man blir flåsig etc under graviditeten men det är långt ifrån den kondition du får efter!. Jag har sååå svårt och gå då hjärtat rusar i 170 och flåsig blir man direkt!. Har även svårt att andas när jag går vilket läkaren sa berodde på att alla organ som under graviditeten varit väldigt ihoptryckta nu försöker hitta tillbaka till sitt rätta läge vilket gör att man kan få problem med andningen.

Det håller och på att släppa men ibland är det riktigt jobbigt.

Vikten innan förlossningen landade på 76,6kg och det är en viktuppgång på 12,6 kg sedan graviditetens start. Nu 5 dagar efter förlossningen har jag gått ner -7,5 kg! och som sagt detta på bara ynka 5 dagar!. Jag är riktigt nöjd måste jag säga för nu äter jag precis vad jag känner för och  då är 7,5 kg väldigt mycket. Vikten idag stod på 69,1kg vilket betyder att jag bara har 5,1 kg kvar till min startvikt på 64kg!. Jag hoppas dock att jag kommer kunna gå ner ännu mer iallafall till ca 57-58kg för då skulle jag vara grymt nöjd!.


En av bilderna i slutet av förlossningen Före


Lite skillnad är det väll allt hihi. Nu är det mest deg kvar hihi. 5 dagar efter förlossningen! Efter

Som sagt jag kommer inte försöna bilden av mig efter förlossningen och graviditeten för kroppen ändras Väldigt mycket och det är inget man kan göra något åt. Därför kanske det inte är de glamosösaste bilderna jag kommer lägga upp på formen men som sagt alla föräldras och man kan antingen göra den sämmre eller till det bättre och jag kommer välja det sistnämnda:).

Slänger in en bild på Heiley från senare idag då hon REDAN försöker resa på huvudet och då är hon bara 5 dagar gammal haha. Hon blir alltid så arg och sur när hon försöker men ibland går det inte som hon vill och då blir hon sååå arg hihi...sötaste i världen!


Självklart måste Andy ta kort på oss när vi sover haha.
En bild på en sovande Heiley i morse. Hon ligger och sover bredvid mig i sängen och kunde inte motstå att ta kort på denna söta varelse!.


Mammas ängel!Skulle kunna skriva hur mycket som helst....

men vill ju inte trötta ut er för mycket med super långa inlägg heller (även om jag är bra på att skriva långa inlägg haha, men man behöver ju inte överdriva). Det är så mycket som händer i vår lilla familj och jag har väldigt svårt att sitta still. Jag vet ju att det är viktigt att återhämta mig efter det som jag varit med om och bara mysa med lill tjejen men det känns som jag alltid vill ha något att göra. Igpr tex var vi runt på massa ställen, först en sväng på provtagning med Heiley på BB och det gick superbra. Dock hade hon inte gått upp något i vikt utan snarare gått ner några gram (efter förlossningen går alla barn ner i vikt eftersom de inte får konstant med mat längre via nagelsträningen). Dagen efter förlosningen vägde hon 3360g (födelsevikten var 3560g) och igår vägde hon 3315g. Det var dock inget BM var orolig för eftersom mjölken inte hade runnit till riktigt ordentligt. Hon sa inte ett ljud under provtagningen (stack henne i handen) *duktig flicka*. Efter BB (kl 9.00) åkte vi till Vivian på cafet och hälsade på då hon är helt galen i bebisar och jag hade lovat att visa upp henne. Precis som jag trodde så blev hon helt galen när hon såg henne, hon visste inte riktigt var hon skulle ta vägen hihi. Där satt vi och pratade i ca 2 timmar. Efter det besöktet åkte vi till babyland för att införskaffa en ny bilbarnstol då vår tidigare inte hade en basenhet att sätta fast stolen i vilket gjorde det sååå krånligt. Därför åkte vi dit och köpte en ny med basenhet så nu behöver vi bara klicka dit stolen innan bilfärden vilket gör det 1000 gånger enklare. Nu ska vi därför sälja vår tidigare som vi använt typ 2 gånger haha. Sedan hadlade vi mat och tog en sväng förbi mina föräldrar och sedan hem igen. Hamnade inte i säng förrän kl 02.00.

Sån tur var så var nog Heiley lika trött som oss så jag ammade henne innan läggdax och sedan sov hon fram till 06 så hon började gny efter mat. Ammade henne och vi somnade om fram till 09.00 och då blev det amning igen.

Dagen idag har varit lika "håll igång" som igår då vi åkte till Hageby centrum (handelscentrum) och shoppade lite. Var nog där i ca 3 timmar och vi hittade lite småsaker till Heiley och en tröja till mig !!, första klädersplagget som ickegravid haha. Det var nämligen superrea på de flesta butiker så vi hittade lite fint. Sedan tog vi en sväng förbi Sofia för att visa upp Heiley, tog en tripp till affären innan hemgång. Nu sedan vi kom hem har ajg hunnit tvätta de nya kläderna, tvättat en tvättomgång i maskin, plockat upp sakerna vi köpte, ammat Heiley 2-3 gånger, hämtat blommor från blommbudet som vi fick från en gammal lärare som jag har kontakt med som bor i Karlstad. Snacka om att jag blev superglad!, det hade jag absolut inte väntat mig!, Tack Thomas!!.

Här nedan är några bilder på kläder som Andy köpte dagen efter förlossningen till Heiley på rea då han var ute efter en ny overall till Heiley då den vi köpte till henne för länge sedan var 10 stl för stor (FÖR STOR) så han hittade lite annat också på rean:).


En lila body i stl 62


Söt tunika i stl 68

Han köpte även en annan tunika i stl 56 som hon hade idag men den glömde jag ta kort på:(.

Idag blev inköpen dessa:


En ljusgrön body från H&M 49,50


En vit kofta från Cubus 49:- (ordpris 149:-) stl 50


3 pack bodyn från H&M stl 56 99:-


2st supersöta porslinskaniner från lagerhouse 29:- st och en ljusrosa vas även den från lagerhouse 39:-. Dessa står i Heileys bokhylla och gör sig fina:).


Vit hoodtröja från Cubus 99:- i stl M! :) snacka om att man känner sig liten haha!.


Ta da!!, kunde tom ha mina gamla byxor som jag hade i 2-3 månaden så här 5 dagar efter förlossningen!.

Egentligen var det meningen att jag skulle dammsuga nu också men nu tog mina krafter slut så nu blir det vila resten av kvällen.

Passar på att slänga in en bild på blommorna jag fick av min gamla mellanstadielärare ThomasNu blev det ju ett superlångt inlägg iallafall!!. Nåja jag hoppas ni står ut, det är så mycket jag skulle vilja skriva om nu med tanke på allt nytt men jag får dela upp det i olika inlägg:).

kram
När vår lilla Heiley kom till världen!

Hej mina vänner!

Förstår att ni sitter på nålar nu när jag inte uppdaterat bloggen på VÄLDIGT länge, med all rätt hihi. Vår lilla dotter Heiley har nu kommit till oss vilket hon gjorde:

Söndagen den 23 Januari 2011 kl 21,03

Vikt: 3560g

Längd: 54 cm
(Efter pappa som var 56cm *ler*)

Jag kommer inte gå in på några detaljer kring förlossningen just nu då jag vill ägna min tid åt Heiley denna vecka. Jag kommer med all sannorlikhet att uppdatera bloggen men just förlossningsberättelsen får ni allt vänta med:).

Det jag dock kan säga är att allt gick välsigt bra. Kom upp ca kl 14.00 i söndags och allt gick väldigt snabbt från det att vi kom in. Hade inte så täta värkar innan vi kom in och därför hade vi inte speciellt bråttom, när vi dock kom dit hände allt på en gång!. Jag öppnades alla 10 cm på kort tid vilket resulterade i att hon kom kl 21,03.

Heiley är en riktig tuttgris som kan ligga och suga tutte hela dagen om hon fick (kan lova att jag är riktigt riktigt öm i tuttarna redan haha). Dock är hon en väldigt lugn bebis som knappt gör väsen av sig utan det som kommer ur henne är små joller, gnyr eller blir bara ledsen och nästan börjar gråta, dock inga gallskrik vilket vi är väldigt glada för:). Än så länge iallafall hihi. Just nu sover hon mest och när hon är "hyfsat" vaken så är det tutte som gäller hihi.

Här kommer några bilder på tjejen, fler bilder kommer från förlossningen också men ni får nöja er med dessa så länge:).

Ett steg närmare bebis!

God förmiddag!

Natten var rätt ok endå med tanke på att jag fick sova rätt ok. Tidig morgon började jag få lite värkar som var väldigt oregelbundna och kom mest när jag vände på mig. Nu har dock värkarna blivit tätare, ca var 3-10 min (max 10 min!). Det sköna är att värkarna är inte så långa utan max 30-60 sek så det är ju skönt för då kan man ta en i taget och försöka andas igenom. Tog en skön dusch nyligen och det var sååå skönt!, har fått sån smärta i ryggen pga av värkarna så jag hoppas inte att det blir så långdraget.

Nu blir det snart lite käk och sedan ska vi upp på undersökningen och hoppas på att de tycker att jag ska vara kvar. Antagligen vill de väll att jag ska åka hem och invänta kraftigare värkar men man får ju alltid hoppas:).


En bild från gårdagen där jag var uppkopplad på en CTG som ska registrera hjärtljuden och sammadragningarna:).
Hemma från förlossningen

Då var man hemma igen efter att ha varit en stund på FL. Det var vattnet som kom och det kunde de ganska snabbt konstatera efter att jag gått på mig jordens största binda. Jag behövde inte ens visa upp den för jag kände hur det rann när jag tog bort den så de kastade tillbaka den till mig haha. Fick göra en gynundersökning och hon kunde snabbt även där konstatera att det var vattnet eftersom det rann utan att hon behövde titta haha. Dock vet jag inte om jag är öppen ännu eftersom de inte vill pilla i onödan eftersom det ökar risken för infektion eftersom det är helt öppet nu in till bebisen.

Ultraljud gjordes också och jag hade kvar ca 150 ml fostervatten kvar vilket inte alls är mycket. Har inte fått några värkar ännu men sammandragningarna var starkare än när jag var uppe senast, den starkaste låg på 74% och maskinen räknar max upp till ca 110-120% så dom var rätt bra hehe, dock gjorde dom inte så värst ont så jag fick åka hem och ska nu invänta värkarna.

Om inget händer i natt så ska jag in på undersökning imorn igen vid ca 15 tiden. EV kan dom sätta igång mig då OM dom anser att det är en risk för barnet, det kanske inte finns något vatten kvar eller om det är något annat som ev aviker. Om inget avviker så kan man få vänta på igångsättning MAX 3 dygn men normalt sett väntar man bara i 2 dygn innan dom sätter igång värkarna. De vill ju att krippen ska få sig en chans att fixa det själv så jag hoppas så klart att jag föder redan i natt:).

Nu ska jag försöka sova några timmar...Jag hör av mig!

kram


Kan det vara vattnet?

Då ska vi in ännu en gång till förlossningen. Satt i soffan nyligen och helt plötsligt kändes det som att jag kissade på mig!. Det gick rakt igenom både trosor och trosskyddet jag hade+ att det kommit flera gånger efter det. Har aldrig varit med om det tidigare så jag ringde förlossningen och de misstänkte att det kunde varit vattnet så vi skulle komma in.

Ni får verkligen hålla tummarna att det är det och att det är på gång nu för jag orkar inte vänta mer. Grat precis nyligen eftersom inget verkar gå som jag vill och att ingen bebis kommit så jag hoppas av hela mitt hjärta att hon hörde vad jag sa.

Så snälla gudar, änglar och andra övernaturliga fenomen, låt det vara min tur nu!

Uppdaterar så fort jag vet något mer!


Lite småshopping

God kväll!

Vilken underbar dag det varit idag!, solen har vågat sig fram under förmiddagen och en del av eftermiddagen och jag och Andy började dagen med en långpromenad och kollade på hus som ligger i närheten. Vet inte hur länge vi var ute men minst 1 timme iallafall. Det gick inte fort men det var så skönt och få lite sol och lite fräsch syre. I morse mådde jag väldigt bra och var på strålande humör, sedan efter maten gick vi och la oss och direkt så tappade jag den sköna känslan och istället blev jag trött och hängig och började gråta eftersom bebisen ännu inte tittat fram. Jag tycker jag ser massor med nyblivna föräldrar vart man än går med sina små bebisar i sina bilbarnstolar medans vi inte verkar få vår lilla tjej. Jag vet att hon kommer men hormonerna spelar än gärna ett spratt och det blir inte bättre när man går över så pass mycket (trots att jag inte räknas som överburen förrän vecka 42+1).

Idag har jag druckit alla mina koppar hallonbladste vilket blev 3 st. 1 i morse och 2 st på rad senare på eftermiddagen. Trodde jag skulle drunkna efter allt te drickande haha. Än så länge har jag inte käns så mycket även om jag fått ett par sammadragningar och bebisen har rört på sig mycket mer sedan jag drack det. Annars är det lugna gatan här förutom lite småont vilket jag alltid har så det var ju inget nytt.

 

Idag damp det ner i brevlådan en tidning från Gravidguiden som jag gått med i. Dom har ett forum på nätet och blir man medlem så får man välja en valfri Body hos Kappahl HELT GRATIS!. Fick dessutom gratis havandeskapsolja+ handkräm som jag får hämta ut på Hälsokraft+ tidningen och 25% på valfritt plagg på Kappahl och 20% på deras egen webbshop. Gå in och bli medlemar så får ni också det hemskickat! www.alltforforaldrar.se . Självklart var vi tvugna att åka in till stan och hämta vår body på Kappahl och det fick bli en helvit, det passar ju till allt så vi tog en sån i stl 62 så har hon något och växa i:).

Vi kunde ju inte åka hem direkt så vi gick och kollade lite på H&M och där hade dom superrea på bebiskläder så vi hittade två plagg som vi köpte (helt på impuls så klart), en Hello Kitty klänning i guld och en Hello Kitty body i rosa. Dessa två plagg för endast 105kr så det var ju superbilligt!.


Denna body från söta märket Newbie (älskar det märket) valde jag på Kappahl, HELT GRATIS! (stl 62).


Hello Kittybody på H&M för endast 30:-! (ord pris 69,50)


Hello Kitty klänning i stl 62 för 75:- (ord pris 149:-)


Denna ursöta klänning hittade jag på Kappahl (från märket Newbie) som jag sååå gärna vill ha, får köpa den senare när hon kommit, lite kul måste man ju ha då:).


Här är mitt hallonbladste som jag köpte på Life (30:- för 20 påsar). Det sägs att det gör att livmodern tränar bättre innan förlossningen så man på så sätt ska få en lättare förlossning, man ska dessutom blöda mindre och livmodern drar ihop sig bättre efteråt. Sedan OM den kan sätta igång förlossningen är ju bara positivt. Det rekomenderas dock inte att drickas innan vecka 35 då det KAN sätta igång förlossningen i förtid.

Nu blir det lite kvällsmål och hoppas på att hon vill komma ut i natt (snälla!).

Puss


Vecka 41+0 idag (V:42) eller BF+8

HMM ingen bebis här inte och man börkar bli väldigt trött på det här. Jag sitter och småfixar med hennes kläder då jag tvättade hennes mörka kläder igår så passade jag på att stryka dom idag och hända upp igen i hennes garderob. Nu är allt fixat innan hennes nedkomst men det verkar INTE som att hon vill komma ut alls. Det är väldigt lugnt så jag antar att den adra hinnsvepningen inte gjorde någon nytta. Dock vet man ju inte om det har hänt något "invärtes" så att säga men några värkar eller liknande har INTE tilltagit. Sedan har man ju hört att om allt blir helt lugnt så kan det bara säga poff så är förlossningen igång så det hoppas vi på. Andy är nu påväg hem och är ledig imorn och hela helgen (börjar jobba natt söndag kväll) så jag hoppas hon verkligen jinner komma innan nattjobbet för det har jag varit sååå orolig över då många bebisar väljer att komma på just natten. Är han då inte hemma så blir man ju som sagt lagom nervös.

Har tom suttit och funderat på recinoljametoden vilket en hel del gravida använder sig av när dom gått över tiden. Det är en starkt laxerande olja som tydligen kan sätta igång förlossningen MEN problemet är att man kan känna sig magsjuk och kan även stressa bebisen eftersom det drar igång en hel del i kroppen. Vissa påstår tom att det är farligt men det ska det tyligen inte vara enligt min BM (tror det beror på hur mycket man intar). Dock kommer jag nog bara vänta eller ev köpa hallonbladste för det ska tydligen vara bra för livmodern och stärka den+ att man blöder mindre+ att livmodern återhämtar sig mycket snabbare efter förlossningen så det är ju bara positivt!.


Byxorna jag fick av mina föräldrar igår, tvättade och klara!.

Nu blir det lite käk..vi hörs!


Snart blir det promenad!

God förmiddag på er!

Idag sov jag till hela 10,30 och jag blev helt chockad!. Dock har jag ju sovit/vilat väldigt dåligt nu i typ 2 dagar vilket säkert resulterade i att jag nu sov så pass länge. Kan inte påstå att jag sov direkt bra dock med tanke på att jag sprang upp 20 miljoner gånger på toa och så fick jag veta att det var fullmåne ute i natt vilket kan förklara att tjejen i magen var mer än tokig och helvid i natt!. Jag hade så svårt att somna pga av det och hon verkligen bökade och svängde runt där inne och jag vände och vred. Efter mycket om och men och genom att vagga henne lite vilket jag hoppas hjälpte så somnade vi båda. Nu kan jag dock konstatera att hon iallafall vilar vilket inte är så konstigt.Strax blir det en promenad med Kiwi. Får se hur lång promenad det blir nu när det trotsallt är väldigt halt ute fortfarande. Vanligtvis när jag är ute på promenad tar jag hjälp av Andy och suger mig fast i honom men nu får jag klara mig själv så vi får se hur det går. Sedan hade jag tänkt och småstäda lite eftersom man aldrig vet när lillan vill komma, kan vara skönt och ha det städat när hon kommer så man slipper må dåligt när man kommer hem av att det är stökigt.

Sedan ska jag ta ett långt mysigt bad!, förlossningen rekommenderade det starkt så jag får väll lyssna på dom:).

Igår fick jag 2 par tunna byxor till Heiley av mamma och pappa som jag nu tvättat och tänkte ta med mig ett par till BB. Passar såå bra med en body. Får lägga upp en bild på dom senare.

Nu måste jag göra iordning mig för promenad

kram på er alla!


Underredsbehandling!

Hej och hå vad det går!

Inget har hänt vad gäller bebis ännu iallafall och har mått så ofantligt dåligt hela dagen pga det. Vaknade tom imorse och började gråta eftersom inget hänt under natten vilket jag hoppades på!. Det känns som att man mer eller mindre börjar bli ett nervvrak eftersom inget händer. Ont har man hela tiden ibland så jag knappt kan gå eftersom det sticker som knivar "där nere" och sammandragningarna avlöser varandra men inget händer iallafall så det känns verkligen som att man har ont i onödan.

Ringde dock förlossningen och det enda dom kunde erbjuda mig var en undersökning för att se om det hade hänt något speciellt sedan gårdagens hinnsvepning. Tyvärr hade det inte gjort någon nytta alls. Tappen var mogen men den innersta "livmodermunnen" var bara öppen till ett finger och hon försökte öppna den till två fingrar men det gick inte. Hon gjorde dock en riktig underredsbehandling med en ordentlig hinnsvepning som gjorde såååå fruktansvärt ont!. Hon stoppade in två fingrar och verkligen bände och slet för att frigöra så mycket hormoner som möjligt. Hon sa "nu är jag väldigt enkal mot dig" och ja det kunde jag hålla med om. Dock gjorde det inget och jag tyckte på ett sett att det var skönt med smärtan för då känns det som att det verkligen händer något och att det BORDE hända något.

 
Frågan är om hon vill komma ut som en stenbock eller vattuman?, jag hoppas på stenbock:)

Bild lånad av
www.divination.se 

Kan garantera att jag hade riktigt ont efteråt och nu kommer sammandragningarna efter varandra så jag hoppas att denna behandling gör mer nytta. Även om jag inte var 100% redo för förlossning så sa hon att det kan gå väldigt fort men att det också kan ta till vecka 42 innan något händer.

Hon kunde iallafall garantera oss att OM hon inte väljer att komma innan vecka 42 så skulle vi iallafall ha en bebis i armarna SENAST nästa lördag (29 januari) för man sätter senast igång en förstföderska i vecka 42+2 vilket jag är i då tydligen. Så jag får helt enkelt hålla ut en stund till och hoppas på att hon väljer att komma ut efter denna grymma underreds behandling!.

Egentligen orkade jag inte uppdatera eftersom allt känns så meningslöst, därför har jag inte uppdaterat något tidigare idag för jag har varit så deppig. NU vet ni hur det ligger till iallafall och be till gudarna för min skull att det händer något snart innan jag blir tokig!.

Puss på er alla som står ut med mitt gnäll!


Snabbt inlägg

Ska precis gå och lägga mig men en snabb uppdatering hinner jag nog med. Än så länge har inget annat hänt mer än att sammandragningarna fortfarande är rätt täta, magen blir stenhård och bebisen sparkar hej vilt där inne. Hoppas fortfarande att det ska sätta igång men man kan ju aldrig vara helt säker. Har varit på promenad tidigare ikväll vilket gick bra. Hoppas det sätter igång nu i natt men än så länge så finns det tid kvar innan hon kan komma. Har läst att det borde komma igång inom 48 timmar om man lyckats med hinnsvepningen så vi väntar!.

God natt så länge så hörs vi imorn! 


BF+5 - Hinnsvepning gjord!

God eftermiddag!

Nu sitter man äntligen här hemma efter att ha varit i stan PRECIS HELA DAGEN. Åkte in till föräldrna redan vid 05 på morgonen eftersom Andy jobbar förmiddag den här veckan. Skulle ju till BM idag för hinnsvepning kl 11 så jag sov hos mamma och pappa några timmar innan Veronica kom och hämtade mig (tack gumman för att du ställer upp, du är verkligen en sann vän!). Hon var med under hela besöket och under hinnsvepningen (hoppas du inte blev avskräkt hihi). Vi tog som vanligt kontroller som var enligt följande:

Vecka: 40+4

Vikt: 79,3 kg (hade stövlar på mig) total viktuppgång sedan inskrivningen ca 12-12,5 kg

SF mått (livmodermått): 36cm (+1,5 cm sedan 3/1)

BLTR: 125/70

Fösterläge: H

Rörligt/fixerat: Ruckbart (vilket betyder att hon inte är 100% fixerad men heller inte helt rörlig)

Hjärtslag: 138/min


Sedan var det dags för hinnsvepningen. För er som inte vet vad det är för något så är det en undersökning som man gör när man vanligtvis gått över tiden (eller för dom som av annan anledning behöver få igång förlossningen). Det är helt naturligt och för vissa fungerar det inte men för många kommer förlossningen igång från några timmar till en dag senare när man gjort detta. Undersökningen går till så att barnmorskan/läkaren stoppar in två fingar och känner på livmodertappen om den är mogen och öppen. Sedan stoppar BM in ett finger i tappen och "rör" om för att på så sätt släppa fosterhinnorna från livmodertappen och på så sätt frigörs hormoner som kan sätta igång förlossningen. Detta kan göra ont OM tappen inte är riktigt mogen men vanligtvis så gör det inte alls ont utan kan bara vara lite smått obehagligt.

Min BM kunder konstatera (som tidigare nämnt) att min tapp var mogen men dock inte öppen ännu. Dock var slemproppen helt borta vilket hon kunder konstatera eftersom hon kände bebisens huvud genom att göra hinnsvepningen. Hade den suttit kvar hade inte hon inte kunnat nå bebisen. Jag började blöda lite efteråt vilket hon också såg som ett gott tecken eftersom den då håller på att ändras, mjukas upp och sedan öppnas så det var ju tydligen bra. Efter undersökningen fick jag direkt en sammandragning och sedan dess har jag haft regelbundna sammandragningar i flera timmar. Nu den sista timmen har vi klockat dom och dom kommer med ca 3-5 min mellanrum. Dock gör dom inte direkt jätteont utan känner mer som grym mensvärk och ett starkt tryck neråt eller får väldigt svårt att gå.

Jag vill avvakta med att ringa förlossningen ifall dessa skulle avta men fortsätter dom så här så vill jag nog ringa upp så får de avgöra om jag behöver komma upp. Dock hoppas jag att de ska bli mycket kraftigare så man slipper bli hemskickad.

Som sagt idag KAN det vara dagen D så det får vi verkligen hoppas på!.

Ni får hålla utkik här på bloggen om det händer något för jag sa försöka uppdatera er ofta med vad som händer/inte händer.

Massa kramar från min lilla bebis och mig.


Lite smått nervös

Ja dagarna tickar på och allt är lugnt här hemma. Det har varit väldigt lugnt nu måste jag säga sedan igår, känner inte av något speciellt alls förutom lite smärta i höger höft. Jag hoppas det är "lugnet före stormen" och att det gärna får sätta igång idag.

Imorn blir det nämligen en BMkontroll om hon inte kommit och då är det väll tänkt att göra hinnsvepning vilket jag så klart gärna slipper så därför har hon idag på sig och komma:). Jag måste säga att jag är rätt nervös inför imorn för som sagt hinnsvepning gör man för att ev sätta igång förlossningen på naturlig väg genom att frigöra hormoner som sätter igång förlossningen. För endel hjälper det och de får värkar nästan direkt medans för vissa händer inget speciellt utan de får bara massa sammandragningar som inte leder till något alls. Jag hoppas dock att det kommer gå bra för mig. Dock kommer inte Andy att följa med då han måste jobba så självklart är jag även orolig att han inte ska hinna in till förlossningen OM något skulle hända. Vi har ju haft sånt tur tidigare ed att han inte fick se vad det blev för kön på bebisen så man vet inte om vi har lika otur denna gång men jag försöker och inte tänka på det, hann hinner eller hur?!. 

Idag känns inte som någon bra dag förövrigt. Jag har varit väldigt nere, trött och seg. Vet inte riktigt varför heller för sovit har jag gjort bra i natt och igår sov vi ända till 11,30+ att vi tog en vila på ca 1-2 timmar senare på dagen.  Tagit det väldigt lugnt hela dagen igår och idag blir det nog lika lugnt.

Idag tog jag föresten två nya magbilder. Dessa är som sagt från 40+3 eller BF+4 och dessa måste väll ändå vara de sista bilderna!?. Jag kan dock konstatera att magen sjunkit väldigt mycket väldigt snabbt vilket är ett tecken på att bebisen tryckt sig längre ner i bäckenet. Ibland ser det nästan helt tomt ut längst upp på magen, lite småkonstigt ser det allt ut haha. Vet inte om det syns så mycket på bilderna men jag kan lova att det ser helmysko ut hihi.


40+3 eller BF+4 och hela 111cm i omfång! (ca 3 cm större på 10 dagar!)Nu blir det lite käk men vi hörs!


I vilans tecken

God kväll!

Då var det fredag och BF+2 dagar. Ingen bebis här inte även om jag mådde riktigt dåligt tidigare idag. Var ute med Kiwi när jag fick en konstig smärta i magen tillsammans med sammandragningarna, inget jag känt igen tidigare förutom den gången då jag hade en kraftig förvärk. Jag mådde dessutom väldigt illa och kände mig nästan lite sjuk. Ringde upp till förlossningen men de vägrade ta emot mig. Det enda hon sa var att värkarna inte ska gå att prata igenom, då är det dags att åka in!?. EHH undrar jag då, det är väll ändå väldigt olika vad jag har hört men men det är väll som vanligt. När det väl sätter igång så lär man väll föda här hemma eftersom dom verkar vara stenhårda med att INTE ta upp mig. Innan jag var i vecka 40 fick jag komma upp jättelätt då fort jag fick något problem men nu när man trotsallt är över tiden då ska man minsann hålla sig hemma. Det är bra skumt.

 

Nu är Andy däremot ledig vilket är skönt för då behöver jag inte vara orolig att han inte ska hinna hem OM hon skulle få för sig att komma ut. Hoppas det blir bebis i helgen men det är väll bara önsketänkande.

Idag har det blivit mest vila. Sov till 9,30 och sedan gick jag och la mig igen vid 11 och sov kanske 45 min eller något när bebisens farfar ringde och frågade hur det var med mig. Sedan har jag kollat lite film, badat, tvättat och suttit på datorn så det blev en vilodag men det kan behövas nu när det snart är dax:). Har fått tips på att sova så mycket jag kan så jag har mycket energi till förlossningen så jag får väll lyssna:).

Nu ska vi strax sova men jag återkommer!


Vecka 40+0 idag (41)

Då var den magiska gränsen nådd!. 40 Hela veckor av graviditeten har gått och imorn blir det en dag som jag går övertid. Det känns verkligen inte som att jag får någon bebis. Ringde förlossningen igår eftersom jag hade sååå fruktansvärt ont i höften, bäckenet och runt ryggen. Hade så ont att jag knappt kunde lägga mig i sängen och grät en lång stund innan det började släppa lite (tog alvedon). Så fort jag försöka vända mig kändes det som att jag skulle slitas mitt itur. På förlossningen trodde de att jag hade kommit i i latensfasen och att förlossningen KAN ha småbörjat men sedan senare sa hon att hon trodde det var bäckensmärtor jag kände (nehe!!? det trodde inte jag!). Självklart var det en den smärtan men frågan var ju bara vad jag skulle göra. Hon tyckte (som vanligt) att jag skulle ta en alvedon och gå och lägga mig och OM det skulle fortsätta eller bli värre skulle jag absolut ringa upp igen. Fick sova någelunda och idag känns det bättre även om det fortfarande gör ont.

Har konstant ont under magen och jag bara hoppas att det kan sätta igång snart!. Ska iväg till Veronica idag och umgås lite och ev kanske det blir någon liten promand. Vi har dessutom funderat på att åka och kolla vad hallonbladste kostar på Life för det sägs kunna sätta igång förlossningen. Hjälper inte det ja då kommer jag nog lägga ner alla försök till igångsättning själv och bara vänta ut busungen!.

Idag är det ju den 13 januari och jag fyller ju år 13 mars så jag HOPPAS av hela mitt hjärta att hon vill komma ut idag för det skulle ju passa väldigt bra!. Jag fyller ju år fredagen den 13 mars så det kan ju blir en lyckodag idag med även om det inte är fredag (men nästan haha).

 

Barnet:

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma: 

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappa:

Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det! Du har väl läst artikeln om
Pappans/partnerns roll vid förlossningen
Info lånad av vardguiden.se

Nu blir det like käk. Köttfärssås och mackaroner som Andy fixat, tack gubben!

Kram på er alla och be till alla gudar ni håller av att hon vill komma idag!
Gamla dietbilder från Body+ Träningsplanering

Hihi!! hade lite tråkigt så jag sökte på mitt namn på Google och hittade en gammal forumtråd jag skrivit på Body under tiden då jag dietade 2008. Riktigt gamla bilder men det är kul och ha sånna bilder nu när man som sagt ska försöka komma tillbaka till en någelunda bra form efter graviditeten. Jag lär ju få bygga upp alla muskler från start (eller ja ja vadå alla men de jag hade haha). Dock har ju kroppen ett fantasktiskt muskelminne så jag tror det kommer gå ganska fort iallafall rent muskulärt och styrkan kommer nog innfinna sig ganska snart. Har ju ett toppresultat i marklyft på 91 kg så det får jag väll försöka komma tillbaka till hehe. Hade även ett toppreslutat i bicepscurl på ca 30kg så jag har lite att gå på+ lite referensbilder och inspirationsbilder. Tänkte dela med mig lite av mina tankar kring träning efter graviditeten. Den är ju som sagt snart över :P.

Träningsplanering:
Träningen har jag inte lagt upp något alls. Det kommer ju ta tid innan jag kan träna på hårt igen men mitt mål är iallafall att börja med promenader med barnvagnen. Efter ett par månader ska jag försöka mig på lite lätt styrketräning. Det viktiga är att lyssna på kroppen efter att ha misshandlat den så mycket under en förlossning och ta det lugnt. Då hälsobruket har gruppträning för mamma/barn så ska jag så klart testa på detta:).

Mål med träningen:

Kommer inte ha något speciellt mål mer än att jag ska må bra och att vara en så bra mamma som möjligt och hålla mig frisk. Jag kommer abolsut fortsätta bygga muskler och se hur "stor" jag kan bli men det kommer bli mer som en hobby än en tävling för mig. Har tappat all tävlingslust. Visst kommer jag fortsätta kolla på tävlingar etc men enbart som åskådare. Visst saknar man ibland den helmysiga stämning som blir när man går i tävlingstankar och dietar då alla är sååå trevliga och vill bara hjälpa till trots att de är konkurenter. Dock känner jag ingen dragning till tävling utan vill satsa på familjeliv och min träning. Att bli gammal med vår dotter är ett högt mål jag har och genom träning och någelunda sund livsstil uppnå detta.

Kosten:

Kommer att se ut som nu, dvs nyttigare husmanskost och mycket hemlagad mat. Jag äter inte direkt mer under graviditeten och kommer fortsätta äta som jag gör. Ev kanske man kommer bli hungrigare under amningen men jag kommer att försöka hålla mig till hyfsat bra mat och inte äta överdrivet mycket för att på så sett ev gå ner mina gravidkilon snabbare. Man kan bli grymt hungrig under amningen men som sagt jag ska försöka hålla igen och OM jag blir riktigt hungirg äta mer frukt eller liknande. Bebisen är ju som sagt viktigast!.

 
Här är bilder på min diet 2007. Vägde 54 kg till mina 158cm.

 
Här är året efter dvs 2008 och en vikt på 60 kg. Man ser tydligt att jag byggt på mig rätt bra med muskler under det året och ganska liknande form trots att jag vägde 6-7 kg extra mellan bilderna!.


Innan dieten 2008.Videoklipp från typ 2008. Ni har säkert sett dom många gånger men jag blir alltid lika inspirerad av dom.Tricepspress


Bicepscurl i maskin


Hantellyft- Axelträning


Och så ett klipp från en kort stund innan jag blev gravid. Testade på tyngdlyftning vilket var grymt kul. Kunde inte fortsätta pga flytten till Skärblacka. Här tar jag 36 kg. Hann aldrig bli bra men det var ju där jag träffade Veronica. Det gav mig dock mer övningar till min gymträning vilket aldrig är fel!.

Nu blir jag sååå sugen på att träna. Ingen bra ide att göra det nu kanske med tanke på att det är så nära förlossning men snart får jag börja träna igen! jippi!.


Heileys beräknade BF datum idag!!- Före & efter bilder

God kväller!

Ingen bebis här inte!. Antar att det blir övertid men men än så länge kan det hända lite. Har precis varit ute på en LÅÅÅNG promenad med Veronica. Det gick rätt bra men i slutet gjorde det sååå ont!. Har haft riktigt ont idag så jag knappt kunnat ställa ner fötterna i golvet så jag hoppas smärtan endå är positiv. Bebisen sparkar gärnet nu och det är ofta som hon slår neråt så kanske försöker hon boxa sig ut?. Från igår till idag så har jag haft konstant ont under magen och runt ryggen som igår strålade ner i ljumskarna. Har på det haft en riktigt brännande smärta i bröstet så jag hoppas verkligen att det bara är timmar kvar!.

Jag funderar på och ringa förlossningen och fråga vad jag ska göra mot det onda, har jag tur så kanske man kan komma upp och göra en undersökning för att se om det hänt något. Sammandragningarna avlöser varandra men de är tyvärr inte så onda att det är värkvarning. Dock har man läst om många som inte kännt ett dugg och då har de varit öppna typ 6-8 cm så man vet ju inte hur man själv är och hur man kommer bete sig förrän det är dags. Tidigare idag var jag ute och skottade lite snö med Andy och det trodde jag aldrig att jag skulle göra på det beräknade BF datumet, höggravid haha men jo det har jag!.


Före: Eller snarare vecka 5. Dock har magen inte börjat växa än. Ja det är långt ifrån samma form jag har nu haha!, här är jag dock glad att jag är gravid!.


Efter: vecka 39 och 12,5 kg tyngre och en kropp som inte är av denna värld med massa överskottsvätska och annat smått och gott!. Snacka om att kroppen ändras under en graviditet!

Har haft ganska svårt och sova några nätter nu pga av smärta. I natt hade jag jätteont i hela magen och kunde knappt vända mig om då jag fick en sammandragning så fort jag rörde på mig.

Imorn ska jag till Veronica ifall något skulle hända, hon har dessutom bil så det är superbra!. Hon har sagt att OM något skulle sätta igång eller om jag behöver sällskap så är det bara att ringa så hämtar hon mig!. Sånna vänner borde alla ha! (tack gumman att du finns!).

Imorn har jag gått 40 hela veckor och det betyder att jag inleder vecka 41 så imorn börjar övertiden (dock är jag inte överburen förrän jag gått över 42 veckor).

Snääälllaa! håll tummarna att hon vill komma ut i natt!

Kramar från oss båda:)


Hos föräldrarna

God kväll!

Sitter här hos föräldrarna då Andy är på jobbet och jobbar eftermiddag. Ska nog vara här under veckan för att inte vara hemma ensam ifall förlossningen skulle starta. Inget kul och sitta här från typ 14-24 direkt men vad gör man. Började dock dagen med att åka till syster och hålla hemma lite sällskap och nu sitter jag som sagt här hemma hos föräldrarna.

Har egentligen inte så mycket och skriva om idag så jag tänkte passa på att skriva upp några länkar till bloggar jag följer. De flesta är gravidbloggar men vissa även tränings bloggar (där bloggarna är gravida) (Hoppas det är ok för er alla att jag lägger upp en länk till era bloggar).

www.minbebis.com/blogg/mymiracle : Ulrica är en tjej som skriver om sin gravidtet. Hon väntar en liten flicka

www.minbebis.com/blogg/happyscared : Min vän Sofias gravidblogg där även hon skriver om sin graviditet. Hon är i vecka 18 (19) (beräknad BF 11 Juni) och hon skriver även en massa andra saker som händer i hennes liv. Hon är snart utbildad teaterpedagog och väldigt konstnärlig till sinnet:).

www.metrobloggen.se/kristina86 : En gammal klasskompis till mig (på omvårdnadsprogrammet) som nyligen fått en son (Victor).

www.fitnessguru.se/lina: En underbar tjej som dels skrivit om sin jobbiga graviditet som inneburit kryckor och rullstol men nu har hon äntligen fått sin älskade son Leon. Detta är även en träningsblogg och nu är det vägen tillbaka till den gamla formen som gäller. Hon har även tävlingsplaner i bodyfitness så småningom.

www.minbebis.com/blogg/emeliecabezos : En tjej som även hon väntar sitt första barn. Hon är frisör och bor i Stockholm och hon skriver om sitt gravida liv och saker i allmänhet. hon är förövrigt i vecka 34-35 om jag inte minns fel.

www.linajohansson.blogspot.com : En renodlad träningsblogg men då hon nu är gravid i vecka 25 så blir det även en del prat om gravidtet. När hon inte är gravid så tävlar hon i bodyfitness.

www.metrobloggen.se/fitnesstar : Linda Fodor heter denna grymma tjej som är fitnessfolkets kändis. Hon har en dotter som heter saga och hon skriver dels om sin träning men också om många andra saker som händer i hennes liv. 

http://www.bloggfamiljen.se/?blog=starwoman : En stockholmstjej som nyligen fick en liten son vid namn Maximilian. 

www.vanessafrykman.blogg.se : En tjej som tävlat i Bodyfitness men som nu tagit en paus då hon både har ett eget företag och väntar sitt fjärde barn. 

Hoppas ni hittar intressant läsning på dessa bloggar. Detta är bara några av de bloggar jag följer men dessa är jag oftast inne på.
 Händer idag?

God morgon!

Efter en natt men smärta kring magen och sammandragningar bara jag ändrade ställning i sängen och svårt att verkligen somna så mår jag hyfsat nu. Har fortfarande mina stickningar som jag hade under hela kvällen igår. Ni kan inte förstå hon ont dessa gör!. Hade tom svårt att ställa ner fötterna för varje gång stack det som knivar. Ringde förlossningen och frågade vad det kunde vara och pratade med en jättegullig barnmorska. Det enda hon sa var att det kan vara bebisen som försöker trycka sig neråt (och med tanke på hur hon bökade igår och två dagar tidigare så kan jag tänka mig att hon säkert försöker sparka sig längre ner för att på så sätt tillslut sätta igång förlossningen). Hon hoppades dock på att jag skulle få sova natten igenom och att det skulle sätta igång på riktigt idag (vilket jag själv hoppas något fruktansvärt).

Hon sa dessutom att det är helt normalt att känna som jag gör. Hon tycker det är bra att jag har ordentliga sammandragningar som kommer ofta för det kan vara ett tecken på att kroppen gör sig redo för förlossningen som antagligen kommer igång när som helst.

Idag är det söndag och imorn jobbar Andy eftermiddag. Hoppas verkligen hon kommer idag/natt för annars blir det jobbigt om hon skulle välja att komma nästa vecka. han jobbar eftermiddag och oftast får jag som ondast på kvällen och skulle tänka mig att hon skulle välja att komma ut på kvällen/natten. Det ordnar sig säkert endå men det är klart man blir orolig!.

Vad händer idag ananrs?. Jo jag ska träffa Veronica hemma hos henne och snacka lite och Andy ska till sin pappa och hälsa på. Senare idag kanske det blir lite städning om jag orkar (får se de mesta fysiska som positivt nu för kanske väljer min tjej att komma då) hihi. Igår kväll blev det en långpromenad med hunden i spöregnet. Kommer säkert bli en promenad idag med!, behöver röra på mig!.

Hörs kanske senare!

Puss och kram på er!


Magbild vecka 39+0

Tänkte slänga upp några magbilder från igår (vecka 39+0) eftersom det kanske kommer bli den sista magbilden jag tar (vem vet). Bilderna är rätt suddiga men ni får stå ut:). Skriver senare ikväll kram


Som sagt det är ingen vacker syn vad gäller formen. De sista veckorna har jag dragit på mig en hel del vätska vilket jag lovar känns!. Mina fötter ser förfärliga ut då de börjat spricka i hälarna så man skulle verkligen behöva sig en ordentlig fotbehandling!. Min klåda och utslagen jag har på benen/fötterna/ armarna tror jag kan bero på vätskan som jag draigt på mig då jag fortfarande inte klurat ut vad det kan vara. Får se när hon kommer om det ev blir bättre.


Har totalt gått upp 13 kilo (har inte vägt mig på flera dagar men sist jag vägde mig hade jag gått upp 12,5kg så ca 13 max skulle jag tänka mig). Detta tycker jag är helt rimligt och som sagt så tror jag mycket beror på vätskan jag samlat på mig i slutet. Stod still i vikt bra länge vid 11 kg så kanske är det så att jag gått upp dessa 2-3 kg i bara vätska. Det lär väll märkas efter förlossningen hur myckt jag tappar i vikt och hur mycket jag kissar ut, OM jag gör det:).

Med bara 4 dagar kvar till beräknad förlossning så är jag väll endå nöjd med viktuppgången med tanke påa tt jag inte tränat NÅGOT ALLS knappt under graviditeiten förutom några yogapass som knappt räknas. Försöker nu att gå lite promenader men endast i syfte att ev få igång förlossningen:).
Vecka 39 idag (påbörjar vecka 40)

God kväll!

Ingen bebis här inte!. Usch vad jobbigt det är att bara vänta. Nu har hon ju inte ens gått över tiden så lite tid har hon ju på sig men endå är det såå jobbigt och vänta!. Har haft mensvärkliknade (fast kraftigare) till och från idag vilket jag bara ser som positivt men alltid väntar jag mig att något större ska ske men blir bara besviken när det går över. Flickan i magen har sparkat gärnet idag och har tom känt en häl som försvann fortare än kvickt när jag kände på den:), hur mysigt som helst!.

Vilket fruktansvärt väder det varit idag!, har knappt kunnat gå ute alls pga av det men trots det så tog vi oss en snabbis inne i stan till babyland och se om de hade något billigt. Det hade dom men inget vi köpte utan kollade lite på sänghimmelstång om de hade någon och vad den kostade. Har bestämt mig för att sy egen sänghimmel eftersom det är sååå dyrt med att köpa en färdig. Den finaste kostade 800:- på babyland och det tycker jag är liiiite väl överdrivet.


Nu är Heileys vagn fullutrustad med det som behövs:)

Åkte en snabbis till Citygross då jag vet att de har en del babysaker och hittade ett påslakanset till vagn som vi köpte. Kostade bara 79:- och det är det absolut billigaste i stan. Rosa med vita stjärnor fick det bli och det blev riktigt gulligt. Nu behövs bara ett till ombyte till spjälsängen.

Så här står det i vecka 39 om bebisen:Bebisen:
Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram

Mamma:
Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.
Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här. 

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

Pappa:
Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem. Du har väl läst artikeln 
Pappans roll vid förlossningen

Info kommer från
www.vardguiden.se
Packa BB väskan- Lista att ha med

God kväll!

Idag är ingen bra dag alls!. Har mått så dåligt hela dagen med extrem huvudvärk och svidande ögon och allmänt väldigt hängig. Har haft så ont pga av foglossning dessutom så jag knappt kunnat gå alls. Jag hoppas detta tyder på att förlossningen är väldigt nära för nu börjar det bli riktigt jobbigt och det värsta är nog nätterna. Även om jag sover hyfsat så är det en hel värld att vända sig då det gör så förbaskat ont! samtidigt som jag får sammandragningar bara jag vänder på mig *aj aj* nu får hon komma!.

Hur som helst så tänkte jag nu skriva en lista över vad jag packat med mig till BB eftersom jag fått förfrågan om att skriva ett sånt inlägg. Därför tänkte jag nu göra det:). Jag tog en lista från internet och la till lite saker som jag tyckte att jag själv behövde och borde behöva under min tid på BB. Då jag tänkt ligga över åtminstånde 1 dygn om det finns plats så har jag tagit hänsyn till detta. Skriver exakt vilja klädersplagg jag tagit med också så ni vet vad jag ansett vara viktigt för det beror ju även på vädret hur man kommer klä den lilla:). Här kommer det:


Bilden lånad av en annan blogg på metero vet dock inte andressen dit. Hoppas det är ok att jag lånar den!


Till Bebisen:

*Några blöjor (ifall vi inte skulle åka hem direkt efter BB vistelsen)

* ett par strumpbyxor

* En stor mjuk filt att ha bebisen i och som man kan ha i bilbarnstolen till hemfärden

* 1 par strumpor

* 1 par tossar

* 1 tunn mössa

* 1 body i stl 50 och 1 body i stl 56 då jag inte vet hur stor tjejen kommer vara när hon kommer

* 1 par tunna byxor i stl 50 och 56 av samma anledning som ovan

* 1 par lite tjockare polyesterbyxor om det skulle vara riktigt kallt

* en tjock mjukiströja med huva

* 1 pyjamas 

* Overall att ha till hemfärden


Till Mig och Andy:

*Kamera med laddare (eller videokamera men vi kan även spela in video med våran så det fick räcka)

* CD skivor 2 st då jag vill lyssna på musik under förlossningen. Valde Westlife eftersom jag kan slappna av bäst med dom i bakgrunden!

* Mobil och mobilladdare (mobilen kan jag inte packa ner men det är tänkt att den ska hinna med också:))

* Ett par tofflor till mig

* 1 par ombytestrosor (man vet ju aldrig vad som händer)

* 1 amningströja

* 1 par mjukisbyxor till mig och Andy

* 1 T-shirt till Andy

* 1 tjocktröja med dragkedja till Andy så han kan ha bebisen innanför och på så sätt hålla henne varm 

* En påse lösgodis för energin under förlossningen

* En sportdryck till mig och en cola till Andy, även där för energins skull

* strumpor

* korta mjukisshorts till mig

* En bok till mig

* Amningsinlägg

* en kortlek

* Lapptoppen med laddare

* Hygienartiklar

* bilbarnstol att ha till hemfärden

* BM jornalen med blodgruppspapper och en förlossningsplan

* Id kort

* parkeringspengar

* Mat till pappa (Andy valde 2 st gorbies eftersom de är lätta att ta med och värma) sedan finns det alltid kiosk och cafe ifall det inte skulle räcka. 

Nu ser det säkert ganska mycket ut men glöm då inte att jag verkligen varit detaljerad. Detta rymmer i vår skötväska och en rullresväska (av mindre typ) och ajg tror jag fått med mig allt. OM jag skulle komma på något mer så kommer jag uppdatera listan efter hand och kommer då skriva det jag lagt till i fet stil så ni vet vad jag lagt till.

Båda väskorna och bilbarnstolen ligger redan i bilen och är 100% redo om förlossningen skulle starta:).

Hoppas detta hjälper er som är gravida och glöm inte att ta med er saker som just ni känner att ni behöver för som sagt alla är olika och detta tycker jag är viktigast för mig att ta med. Tänk efter hur ni vill ha er förlossning och glöm inte energin!. Det sägs ju att man förlorar lika många kalorier som en maratonlöpare per timme dvs ca 500 kcal/ timme under förlossningen (självklart är detta bara ungerfärliga siffror) men glöm då heller inte att en förlossning kan vara väldigt många timmar allt från 1 timme till 50 timmar!. Detta betyder att man behöver all näring och energi man kommer åt för att orka.

Nu ska jag sova lite för det kan behövas!. Det är ju faktiskt lika viktigt som näringen under förlossningen för när som helst kan förlossningen vara igång. Har man då inte sovit kan det bli riktigt tufft. Dessutom kommer ju bebisen kräva många timmar av dig som mamma så passa på och vila och sova nu när du kan!.

God natt och sov sött!
Sista BM kontrollen!

God förmiddag!

Har inte orkat uppdatera bloggen på ett par dagar eftersom jag dels inte varit hemma och sedan har jag helt enkelt bara inte orkat. Här har det inte kommit en bebis alls så långt ögat når trots att jag har ont på diverse ställen hela dagarna. Går runt med en mensvärkliknande smärta typ hela tiden men tydligen inget som gör att en bebis vill komma ut hehe. Igår var jag hela dagen (från 6 på morgonen) hos mina föräldrar eftersom Andy jobbar förmiddag ett par dagar så ifall något skulle hända så är jag iallafall i stan.

Var dessutom på mitt sista BM besök igår och allt gick strålande!. Vi hoppades på att inte få träffas mer förrän ett x antal veckor efter förlossningen men denna gång med en bebis och inte ensam:). Vi har ju fortfarande en reservtid den 17 januari för ev hinnsvepning ifall hon inte viljat komma ut innan dess. Hinnsvepning är en slags "undersökning" man gör där man stoppar in fingrarna i livmoderhalsen och "rör omkring", detta för att ev starta en förlossning då det frigörs hormoner som ibland kan sätta igång förlossningen (ursäkta detaljerna). Dock hoppades vi slippa denna extratid och det hoppas jag verkligen!. Jag vill verkligen inte gå över tiden och ännu helldre bli igångsatt men ännu har hon ju lite tid på sig:).

Dagens kontroller var följande (gårdagen):

Vecka: 38+4

SF mått (livmodermått): 34,5cm dvs +1,5 cm

Blodtryck: 110/65

Fosterläge: H

Rörligt/fixerat: R (ruckbart)

Hjärtslag: 140/min

Som ni ser så har livmodern växt 1,5 cm på nästan 2 veckor vilket är ganska mycket då de senaste gångerna "bara" vuxit 1 cm på nästan 2 veckor så min lilla kicka växer precis som hon ska och följer sin kurva examplariskt *duktig tjej*. Hon hade dock inte fixerats ännu men som jag tidigare sagt så finns det ett gäng anledningar till detta bla att mitt becken kan vara ganska brett vilket gör att bebisen aldrig riktigt "fastnar" med huvudet. Eller så är det helt enkelt så att hon inte hittat rätt läge ännu. Jag vet att hon ofta byter sida och snurrar runt (ibland är ryggen till höger för att nästa min ligga till vänster) så hon tycker nog att det börjar bli obekvämt där inne *ja det är bara och komma för här ute finns gott om plats :)*.

Idag blir det förövrigt lite städ innan Andy kommer hem och sedan ska jag nog mest vila vilket jag fått som rekomendation av BM för att ha ork till förlossningen ifall den skulle starta.

Förövrigt hoppas jag att ni får en bra dag!...

massa kramar från mig och magen!
1 Januari 2011- Ett nytt år att inleda!

God fortsättning mina vänner!

Då var det äntligen ett nytt år och nu kan allt bara gå bra känns det som!. Vi fick ingen nyårsbebis men vi är iallafall glada att hon blir en 2011 bebis och ingen sen 2010 bebis. Hon kommer ju att komma under Januari och det vet vi ju säkert så det är superbra!. För att sammanfatta året som gått så kan jag väll säga att det varit ett väldigt lugnt år!. Med tanke på att jag blev gravid i april vilket är i början av året så har jag bara viljat njuta av min graviditet vilket jag gjort i fulla drag!. Det är lika bra att njuta nu när man kan för sedan blir det full rulle här hemma och det närmar sig med stormsteg!. Bara 11 dagar kvar nu till hennes beräknade BF datum och vad som hälst kan hända!.

Idag har det varit en riktig slappardag. Inledde dagen med ett besök på förlossningen eftersom jag haft besvär av utslag över stora delar av kroppen som kliar något hemskt! och då jag är höggravid så brukar de skicka en vidare till just förlossningen eftersom det KAN ha något med det att göra. Satt 3 timmar där uppe eftersom de hade många bebisar som ville vara 1 januaribebisar så de hade full rulle. När vi var där hade två bebisar fötts (vi fick tid kl 10) och då var det 4 st mammor som låg inne och skulle föda så det blev ett gäng bebisar idag:). Hur som helst så visste de inte alls vad mina utslag kunde bero på och de trodde inte att de hade med graviditeten att föra men för säkerhets skull tog de leverprover och imorn ska jag in och ta ett annat avancerat prov som jag inte riktigt kommer ihåg vad det var för något. Dock kollade de som vanligt att bebisen mådde bra och allt lät jättefint på hjärtljuden och de gjorde även ett ultraljud för att se fostervattnet och se om allt såg bra ut. Det gjorde det!, hon kunde även konstatera att hon tränar för fullt med att andas in fostervatten vilket hon kunde se på hennes bröstkorg eftersom det rörde sig mycket (såg helt fantastiskt ut att se sin lilla tjej träna*ler*). Det var tydligen ett friskhetstecken vilket gjorde mig och Andy extra glada:). Dessutom såg vi hennes hand och den hade 5 hela fingrar:).

Jag passade även på och fråga om man kan mäta henne ungefärligt och veta ungefärlig vikt men då hon inte hade en så bra ultraljudsmaskin så kunde hon inte se det just då men eftersom hon kände på henne så tyckte hon att det verkade vara en normalstor bebis:).

Nu vill jag mer än gärna att hon ska komma ut!, hon är ju helt färdig nu och när man såg henne så klart på ultraljudet så vill man bara ha henne här och krama om henne, använda hennes fina kläder, vagnen och stoppa ner henne under hennes täcke i sängen.

ÅHH vad jag längtar nu!!

Kollde föresten på H&Ms hemsida efter lite bebiskläder och de har nu fått in sin vårkollektion och det var mycket söta fina kläder med lite mer färg än just rosa som tydligen varit "modefärgen" under vintern:


99:- för body och byxa är superbilligt!


Superfin grön färg som passar både flicka och pojke! 149:-


Detta set är i minsta stl 62 men tycker de är så grymt söta och det passar ju utmärkt till sommaren också och då kommer hon ju kanske kunna ha stl 62 (eller mer) 149:-


Byxa och tröja för 149:- även där och jag blev sååå kär i detta set! sötare får man väll leta efter!.

Är supersugen på att köpa detta men jag väntar nog tills hon kommit för det kan ju vara bra och veta hurs tor hon är och vilka stl man bör köpa större i. Jag kan säga så här!, jag kommer nog skämma bort henne en del haha men helldre det än att vara egenkär och bara tänka på sig själv inte sant?. Självklart anser jag att man ska tänka på sig själv också vilket jag absolut kommer göra MEN det är ju sååå kul och köpa bebis/barnkläder:).

Kram på er!


GOTT NYTT ÅR!!

Gott nytt år mina vänner!

NU är det helt säkert att vi får en liten Januaribebis vilket är superbra!, då kommer hon bli äldst i klassen:). Har haft riktigt onda stickningar "där nere" under hela dagen och speciellt nu på kvällen. När dessa kommer så känns det precis som att bebisen sticker/hugger med något och det gör så ofantligt ont!, helt utan förvarning!. Har även haft så ont av foglossning under dagen och under kvällen hade jag väldigt svårt att gå. Hoppas det händer något rejält snart!, vattnet får gärna gå för då vet jag att det är på gång!.

Nu är klockan väldigt mycket och dags att lägga sig

Hoppas ni haft en underbar nyårskväll/natt och att ni kommer få ett superår! det är jag helt säker påa tt vi kommer få som tre i vår lilla familj:)

Från oss alla tre+ djuren önskar vi er ett gott nytt år och god fortsättning påd et nya året!


Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.


RSS 2.0