Kaffedax

Hej och god förmiddag!

Här mås det lite halvdant idag. Jag har haft yrsel i 2 dagar nu och jag vet inte var det kommer ifrån. Det verkar vara värst på natten men det sitter i hela dagen. Får se om det försvinner annars får jag väll ringa och höra.

Heiley är på dagis och jag sitter och slurpar kaffe. Kanske vilar lite sedan så kanske jag mår bättre sedan.

Ville bara komma in och säga hej:-)




Äntligen!

God middag!

Vet ni vad som damp ner i brevlådan idag!?, om inte min babyvakt från Philips avent som jag beställde från tretti.se. Åh vad jag längtat!. Det blir nog att testa den ikväll på Heiley:-). Sedan kom min skötväska jag beställt från babyshop. Den ska jag gå och hämta på Ica när jag hämtat Heiley på dagis.

Det är alltid kul med paket!, det känns som rena rama julafton:-).

Än så länge är det lugnt här hemma. Snart ska jag till tvättstugan för andra dagen i rad. Idag blir det att tvätta allt tråkigt som knappt får plats om man tvättar en massa kläder. Dvs filtar, kuddfodral, sängkläder mm.

Trevlig dag så länge!




Trippa till Ikea!

Hej vänner!.

Måndagen är här igen och den inleddes med en promenad till öppna förskolan. Hon har så roligt där och jag kan sitta och pladdra med en massa föräldrar under tiden.

Nu sover min skrutta lite middag.

Igår blev det en sväng till Ikea för att införskaffa lite fint till bebisen som vi behövde komplitera. Det blev en koppang byrå som jag visade i tidigare inlägg (finns förövrigt på instagram om ni söker på elinorlilja). Den blev verkligen jättebra men jag vill nog byta ut knopparna för det var bara svarta plast, inget skojigt enligt mig:-). Sedan hittade vi förvaringslådor som vi har i byrån med strumpor och strumpbyxor. Ett superfint rosa påslakanset blev det också:-). Något som inte var tanken att vi skulle köpa men som ändå slank med är en stor dörrmatta!. Kan säga att det är såå välbehövligt när man kommer in med blöta skitiga skor. Vilket är lätt hänt den här årstiden, visst?.

En sväng till babyproffsen i Linköping hans också med och dom hade 1 enda liggdel kvar i svart till vår vagn så där hade vi tur!. Den fick följa med oss hem!.:-). BB filten hittade vi där också vilket är nästan en likadan som Heiley hade med nalle puh. En stor och mysig!. Vi köpte faktiskt Heileys på samma ställe så det ländes självklart att vi ville ha en liknande:-).

Ikväll väntar familjen annorlunda som jag väntat såå efter. Alltid kul och se att folk kan ha det värre än en själv:-).

Kram på er!




Uppe lite efter tuppen

Hej och god morgon!

Här har vi gjort morgon för en stund sedan. Heiley vaknade och ville inte sova längre.hon var nog kissnödig för hon hade bara kissat några droppar i blöjan och kissade allt i toan:-). Vi ger henne en liten morot, varje gång hon kissar eller bajsar på toaletten/pottan får hon 1 kr. Hon har gått över 50kr på bara toalettbesök på ca 2 veckor. Hon tycker det är så kul med pengar och får hon en peng blir hon jätteglad och vill lägga den i sin spargris.

Som jag sa igår blir det en tripp till Ikea, men först blir det pannkakor till frukost för det har Heiley väntat på hela veckan:-)




Det är så litet!

Hej vänner!.

Hur har er dag varit?. Vår har varit ganska lugn och skön trots att vi hade ett litet kalas för Heiley här hemma. Heileys gudfar och Heileys 2 kusiner var här och hon fick en söt docka som hon blev så glad för!. Tårta blev det också så nu vill jag inte äta tårta på minst 10 år!. Är inte så förtjust i tårta och jag blir inte bättre med åren.

Heiley var iallafall på strålande humör hela dagen trots att hon inte sovit en blund sedan 8:30 när hon vaknade.

När vi var inne i stan och hämtade tårtan vi beställde passade jag på och hoppa in på kappahl och köpa några småsaker till lilltjejen i magen. Det blev en BB mössa som kommer bli hennes första mössa och som vi kommer spara som minne tillsammans med de första kläderna hon har på BB. 2par strumpor blev det också och det är helt sjukt hur små fötter de små har i början!.man kan bara inte förstå det!. Man glömmer ju så lätt.

Imorn blir det en sväng förbi Ikea, åh då kul det ska bli!

Ha en trevlig lördagkväll vänner!




Det där med förvaring?

Hej härliga fredag!

Äntligen är det fredag!. Mycket kommer hända i helgen så därför ser man fram emot denna helg lite extra mycket. Heiley ska ju firas imorn och på söndag bär det av mot Linköping och Ikea och babyproffsen för att förhoppningsvis införskaffa de sista som behövs till minitjejen. Jag hoppas kunna bocka av allt så man kan fundera om det är något litet som återstår till slutet.

För ja! Det börjar dra ihop sig! Det är 13-14 veckor kvar men det går i en rasande fart så det gäller att skynda på lite:-). Jag kan fortfarande inte förstå att jag fick veta redan i vecka 4 att jag var gravid och nu är jag i 26+2 (27). Jag är inte det minsta orolig över hur Heiley kommer vara som storasyster. Hon tar så väl hand om sina medmänniskor och är så kärleksfull, det märker man bara när hennes kusin Chloe är här. Hon kramas och pussas och älskar och vara "nära" så jag tror det kommer gå galant!.

Om jag ska hoppa tillbaka till det jag började prata om. Nämligen att vi ska till Ikea. Vi ska kolla efter en byrå till mini och jag är fortfarande lite osäker på vilken jag vill ha. Vi har ju en hemnesbyrå redan innan och spjälsängen och garderoben är av samma serie. Tycker hemnesbyrån är lite i det största lagret om den ska vara i barnens rum så jag har kollat lite alternativ. Vill gärna ha lite tips och feedback men dessa har jag iallafall funderingar på då de ligger inom vår budget:-).

Så vilken tycker ni jag ska välja?




Till bebisen

Idag har jag klickat hem lite bra och ha saker till bebisen. Nu när vi har sovrummen på övervåningen måste hi ha en baby vakt så jag klickade hem en Philips Avent som tydligen har både nattlampa och vaggvisor:). Någon som vet hur den är?

Hittade även en brio skötväska i brun som jag köpte. Nu har man ju snart 2 barn och ha blöjor till och en massa ombytes kläder till bebisen. Sedan har jag ställt in mig på att jag antagligen inte har tillräckligt med mjölk så jag kan amma även denna gång så då behövs en massa flaskor, vattentermos och ersättning som måste få plats i väskan.

Självklart kommer jag försöka amma men jag vill ställa in mig på att det inte går redan innan så jag inte blir ledsen och besviken. Det tog nämligen väldigt hårt på mig att jag inte kunde amma Heiley och kände mig otillräcklig och en dålig mamma. Vill bara förbereda mig.

Nu är det en byrå och en liggdel till vagnen och några bb kläder till henne som fattas. En ny skötbädd också då den vi har nu är helt söndertrasad. Vagnen har tyvärr inte kommit ännu men de har ringt 3 gånger och förklarat att den även är försenad hos leverantören men att jag ska ha den hemma någon gång i mitten/slutet av feb. Så vi väntar :-).





Heiley 2 år

Igår var dagen med stort D. Det var nämligen min underbara tjejs 2-årsdag!. Hon såg verkligen fram emot den dagen och hon sa ofta att Hon fyllde år. Lite paket från oss och mormor och morfar blev det. Mest för att hon ska känna att just dagen då hon fyller år är något speciellt. På lördag blir det mer firande med övriga familjen. Det blev lite tårta även igår, tårta går inte hem så ofta hos Heiley så hon nöjde sig med kakor.

På dagis firade dom henne och hon gick barnens första bok i present <3. En dockvagn, memory, och ett träpuzzel av oss fick hon. Av mormor och morfar fick hon kläder. Hon hade en bra dag igår iallafall, enligt henne själv:-).

Nu ska jag mysa med en trött tjej:-)

Vi hörs senare!




Baka baka liten kaka

Hej och god kväll där hemma!.

Här hemma har vi gjort kväll för länge sedan, tom så pass att lillskruttan sover sedan 5 min tillbaka. Eller liten och liten förresten!, imorn fyller ju min lilla tjej och älskade dotter 2 år!. Därför har det blivit lite bakning här hemma efter att Heiley kom hem från dagis. Det blev mjölkfria hallongrottor eftersom Heileys kusin är mjölkintolerant. Det kommer bakas lite till men just i morn kommer bara mormor och morfar och firar lite smått med mig och Heiley. Pappa jobbar kväll så vi har bestämt att fira henne på lördag då bara de allra närmaste kommer som familjerna och kusinerna.

Imorn blir det därför bara jag och Heiley som firar. Som sagt mormor och morfar är med på ett hörn men det är mest för lite sällskap och för att göra det lite speciellt på självaste dagen:-).

Snart blir det bygglov så det är bäst jag slutar.
Kram och god natt när det är dax:-)




Öppna förskolan

Hej friends!

Hoppas ni har fått en bra start på veckan?. Här har den kommit igång för fulla muggar och vi har än så länge hunnit vara på öppna förskolan och ätit lunch. Nu sover skruttan vilket inte var några större problem. Hon följde snällt med upp och la sig i sängen vilket är ovanligt!. Jag var själv så trött att jag somnade i hennes säng några minuter:-).

Sedan när lillan vaknat ska jag fortsätta vika tvätt och lägga i minis byrålåda. För er som undrar om vi har ett namn till lillan så, ja det har vi men än så länge vill jag hålla det hemligt, vi får väll se hur länge jag orkar hålla mig. Det är ett namn som följt mig under hela graviditeten så att tänka på något annat blir väldigt svårt då jag tycker det passar så bra ihop med namnet Heiley.

Snart blir det till att hugga tag i disken som står och retar mig från lunchen :-S




Stillsam lördag

Hej vänner!
Hoppas ni har det bra ute i det kanna Sverige?. Här hemma är allt bra och vi har haft en ganska lugn lördag. Vid lunchtid tidigare idag kom Heileys halvkusin (om man kan säga så) och hennes mamma på en fika. Vi fick köpa lite söta Flick kläder av henne i bebisstl så nu kan jag lova att vi har mer än en komplett garderob!. Ev kommer jag köpa några speciella kläder som vi kan ha på BB som kommer att bli ett minne för henne sedan som vuxen men annars har vi en massa!. Tog med mig en stor tygpåse och en plastpåse till mina föräldrar för att tvätta. Och herregud vad mycket det var!. Då är det heller inte allt utan det finns mer men jag valde ut vissa kläder som jag tycker det finns mest värde i upp till stl 62.

Efter att dom varit här åkte vi till stan för att handla lite nödvändigt inför veckan som kommer och nu sitter jag här helt slut med grym halsbränna:-(. Imorn blir det bara tvättstugan som står på schemat så vi får se om det är något mer vi hittar på:-).

Föresten har vi målat om vår svarta panel fondvägg nu till vit och jag blev faktiskt riktigt nöjd!




I magen gömmer sig...

..En liten flicka!
Åh ni förstår inte hur glad och lycklig jag blev när jag igår fick veta det på könsultraljudet vi bokat för typ 3 månader sedan!. Hon visade precis vad allt var och vi fick även bildbevis.

Var på en privat klinik här i Norrköping och oj så trevlig barnmorskan var!. Och vilken härlig miljö det var där!. Man kände sig verkligen lite speciell när man var där. Sekelskift lokaler med neddämpad belysning, öppen spis i väntrummet och inne hos barnmorskan med levande ljus, mysiga fotöljer och stora lokaler. Långt ifrån sjukhusmiljö!. Det var verkligen speciellt och se sin lilla flicka i så fin omgivning:-).

Nu kan ni gissa att jag kommer fixa en hel del till den lilla tjejen!. Nu kan jag ta upp Alla Heileys bebiskläder som hon hade och tvätta och fixa:-). Är verkligen superglad!.

Hon var vaken under ultraljudet och sparkade hej vilt där inne och barnmorskan kunde konstatera utan att mäta att även hon kommer att bli lång...efter pappa:-). Moderkakan hade dessutom flyttat upp sig så den låg inte längre "för" långt ner så nu kan jag andas ut!.

Längtar såå tills vi får träffa vår lilla tjej!




Dagisstart!

Hej vänner!

Heiley ligger och sussar så söt efter en dag helt utan sömn!. Hon var nog riktigt trött för hon somnade redan vid 19 och få på Max 4 min!.

Vi var faktiskt en sväng till öppna förskolan vilket var så himla länge sedan!. Dock känner man knappt igen någon längre eftersom det var så länge sedan. Förut bodde man ju nästan där när skruttan var bebis. Imorn är det dagisstart igen efter 4 veckors ledighet. Hon saknar nog dagis bra mycket för hon sa att hon skulle leka med Teo. Det är hennes första och enda riktiga kompis som hon leker med. Dom är verkligen så söta ihop!. När hon är på dagis funderar jag på att baka. Heiley vill så gärna vara med och baka så vi får se om jag orkar göra det när Hon kommer hem annars gör jag det innan. Är lite sugen på kladd utgivs:-).

På torsdag föresten! Då får vi veta om det är en pojke eller flicka vi väntar!. Jag är så spänd och nervös! Det känns verkligen som något väldigt stort!.

Nu ska jag bänka mig framför tv'n och kolla på mästerkock.

Kram och god natt!.

Bild: pappa och min stora tjej! Som bad om att bli fotograferad:-).




Lite till bebisen

 
Hej och god kväll!
 
Sitter här hemma med en sprängfylld mage!, oj vad den är uppsvälld! det gör så ont!. Den är verkligen stenhård!. Känns skönt och vara hemma nu för hela dagen har vi flängt runt och fixat lite ärenden, kollat på loppis som inte gav så mycket och sedan en trevlig fika hos Aida och Micke och deras dotter Elise. Vi skulle kolla lite på bebiskläder som hon ville bli av med. Det är inte mycket vi inte har till bebisen i klädväg med vissa bodyn och några byxor kan behövas extra. Vi hittade lite neutralt bla en vit kortärmad body, en pyjamas med korta ben, två mössor och två par strumpor. Nästa vecka ska vi äntligen få se vad det är för kön på lilla mini och därför ville vi inte köpa för mycket redan nu. Får vi veta att det blir ännu en flicka så har vi lagt undan lite fina flickkläder som vi skulle få köpa:). Sedan har ju ju från Heiley nästan alla kläder kvar så det blir som sagt inte så mycket nytt om det blir en flicka.
 
 
 
Några av kläderna från Newbie som jag bara måste köpa om det blir en liten kicka:)
 
Vår vagn har inte kommit ännu. Big baby ringde i veckan och bad så mycket om ursäkt men de hade inte fått tag på leverantören under jul och nyår då de öppnar igen den 7 jan så då skulle dom direkt ringa dit och fråga om den var på väg. Än så länge jar vi ju tid på oss så det gör inte så mycket.
 
Bebisen sparkar på vilket jag känner varje dag men jag tror inte att det blir en så jätte livlig liten bebis för än så länge är den rätt lugn. Igår däremot så sparkade den en massa och pappa kände det för första gången:).
 
Nu blir det soffläge här!, har för andra gången hostat sönder mitt revben på bara 2 veckor!. Tror det hade börjat läka men idag hostade jag till och det sa pang igen och jag kan knappt röra mig eller andas djupt så här blir det återigen vila som gäller *pust*.
 
kram på er



uppfräschning!

 
Hej vänner!
 
Nu äntligen börjar jag bli lite mer människa. Har dock kvar lite heshet och mitt revben vill inte göra mindre ont.Kan inte vända mig till höger sida i sängen då det gör förskräckligt ont men jag antar att det bara är att stå ut för bättre lär det väll inte bli på ett tag.
 
 Nyåret blev ett av det lugnaste som vi någonsin haft vilket var välidgt skönt. Jag kände verkligen inte för att göra något speciellt alls eftersom man mått som man gjort och dessutom är gravid och har nergin nere i fotknölarna. Veronica och Krille var här och det passade ju bra att dom kom för Veronica var högravid och skulle föda vilken dag som helst då hon hade gått 7 dagar över tiden. Vi gick en långpromenad på nyårskvällen för att ev sätta igång några värkar då hon tyckte det var helt ok eftersom bebisen då skulle födas på det nya året. Dom var kvar till ca 01.30 och ja mycket riktigt så gick hennes vatten vid kl 4:30 på nyårsnatten:).
Vi har därför varit uppe och tittat på en underbart söt liten pojke och självklart kände man ett välbehag för det är ju inte allt för långt bort innan vi får vår lilla bebis också:).
 
 
Vad passar inte bättre att börja året med en uppfräscning av lägenheten:). Andreas började nämligen i förregår att måla vår svarta fondvägg i vardagsrummet till vit. Den har irriterat mig så länge nu då jag inte direkt är ett fan av svarta fondväggar. Nu är den vit som resten av rummet och det känns jätteskönt!. Nu kan vi ta nästa projekt som känns som trappan även om det kommer dröja ett tag.
 
 
Efter ett lager med färg ser det inte direkt jättebra ut:).
  Bild på kök/matsalsdel





Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0