Det svänger

God kväll!

Nu sitter man här färdigduschad efter att ha varit en sväng på gymmet. Vi testade ett nytt gym som vi inte tänkt på att det finns då det är nyöppnat som heter squashcenter. Det är inte enbart gym utan som namnet låter är det även squash. Dock tyckte vi att det var på TOK för litet till vad det kostade i månaden, 299:- och då fanns det bara två benmaskiner, 2 för rygg, en fri stång, cabelmaskin, bröstpress sedan fanns det inte mycket mer. Hantlarna gick bara upp till 32kg och det är ju inte så mycket. På worldclass betalar vi 299:- men då har vi två plan att träna på + gruppträning så det är stor skillnad. Nästa gym vi tänkte testa är Comet och där tror jag är rätt ok iallafall då alla större killar håller till där:).

Anledningen till att jag inte bloggat så mycket är pga av att jag mått lite dåligt mentalt sett vilket jag inte vill gå in på.

Jag har föresten fått kontakt med Josefin Brander som är strong women och även sveriges bästa tyngdlyftare i den tunga klassen (+75 kg). Vore grymt kul att träna ihop med henne så vi får se om det blir någon gång, hon bor bara ca 50 mil härifrån haha. Tänte försöka hålla kontakten så man kan prata lite om sporten och så kan man ju alltid snappa åt sig lite tips på vägen. Hon är verkligen en grymt snäll och go tjej så det ska bli kul och testa sporten:).


Hoppas det var ok att jag lånade några bilder av dig jossan:). www.josefinbrander.se


Nu måste jag gå in till tv'n, kollar nämligen på idol och visst håller jag på Erik:) han är BARA sååååå bra!!.

Puss!!




Söndag och slutet på veckan

Då var det söndag och helgen snart över för denna gång. I fredags åkte jag och andy och storhandlade efter jobbet och igår hade vi så tråkigt så vi tog en sväng förbi vårt nya hus och det verkar som de snart flyttat ut alla möbler snart:). De har hållt på och flytta sedan i maj men bara lite då och då eftersom huset de flyttat till är ett gammalt barndomshem så vi får egentligen flytta in när vi vill men man vill ju inte betala flera hyror i onödan. Nu är det bara 1 månad kvar till vi flyttar på alvar och snart är det jul!, tiden går så fort så snart hinner man nog inte med allt.

Efter att vi hade varit en sväng förbi huset åkte vi en sväng till finspång och hem till norrköping igen haha kul va?!. Självklart fick jag köra hela dagen vilket är det roligaste jag vet :).


Påväg till huset:)

Igår köpte jag lite nya behövliga saker bla ett par skinnhandskar eftersom jag är expert på att frysa om händerna, direkt när kylan kommer då är det dags så nu kan jag hålla mig varm om de små fingrarna:)


Då det var invigning i väskaffären som jag köpte dom så var det extrapris 149:- och har kostat 299:- bra va:). De innuti är det dessutom ylle som gör att de blir mjuka och sköna:).

Inte nog med det köpte jag denna fina reflexväst till kiwi eftersom det börjar bli riktigt mörkt på kvällarna nu, hon är ju så liten så det är inte alltid hon syns. Nu kan jag dock säga att hon syns lång väg i mörkret:).



Hade lite tråkigt i fredags innan andy kom hem så jag passade på att leka lite med kameran igen :)






Denna skickade jag till andy och förklarade för honom hur mycket jag uppskattar att han alltid finns vid min sida och hur mycket jag älskar honom :).

Nu blir det att laga lite käk, ha en underbar söndag mina vänner!

//Kram




Träning....idag...igen

Hej igen!

Då var även denna dag snart slut och det har bara inneburit rutiner, dvs inget annat roligt. Först jobb, sedan käk och lite socialt med föräldrarna och sedan iväg till gymmet för att piska ryggen.

Det var egentligen inte meningen att det skulle bli träning idag men jag hade så tråkigt så varför inte?, träning är ett bra tidsfördriv:).

Väl på gymmet var jag faktiskt riktigt taggad och var riktigt sugen på att verkligen köra tuuungt. Det blev först latsdrag där jag tom gjorde PB!, vet dock inte om jag kan säga att det var tekniskt korrekt men med lite träning blir det nog bättre och bättre. Det blev ett PB på 68 kg i latsen och jag tror nog jag som MAX tagit 61 i hela min träningshistoria haha så då är det bra!. Därefter blev det lats med T-bar och här blev det som max 55kg men jag är bra nöjd endå eftersom det var grymt länge sedan jag körde detta. Träningen överhuvudtaget har ju varit ltie sisådär på senaste tiden så jag är chockad att det gick så bra.


Lite mage på pilatesbollen, vilken vacker syn haha!


Inte lätt att ta kort på sig själv in action hihi

Sedan vart det sittande rodd och denna maskin är riktgit seg och lite trög så det blev som max 68 kg och detta är också ett PB för mig :). Sista övningen blev hantelrodd där jag körde max 23,5 kg och det var mest för att köra ur musklerna lite och trappade därefter ner till 16,5 och kramade ur ordentligt.

Efter passet hans det även med 20 min powerwalk på bandet.

Detta var alltså min dag, inget speciallt alls men så blir det lätt dessa dagar när andy jobbar eftermiddag, man blir mest hemma och slappar. När andy dock jobbar förmiddag kan det mycket väl bli att åka och handla, köra lite med bilen etc lite småpyssel trots vardagens bestyr och rutiner.

Snart ska jag ut med Kiwi för en kisspause sedan väntar sängen...

kram och natti natti




Lite skumbilder

Nu sitter man här nu duschat efter att ha kommit hem från mina föräldrar då jag blev bjuden på mat hos dom. Resten av kvällen blir bara att slappa och glo lite tv.

Efter duschen hade jag lite tråkigt så jag tog lite flumbilder haha!.

Har inte så mycket mer att säga idag faktiskt så ni får nöja er med bilderna :).






haha!

Flum? svar ja!

Lite nackmuskler kanske man har kvar?

Puss och god natt!

 




Dagens träning

God kväll!

När som helst är det dags för mig att krama kudden men innan dess tror jag ni är lite sugna på en update.

Lite småtrött efter jobbet stressade jag hem då vi skulle ha en visning av lägenheten vid 17,30 och eftersom andy jobbar eftermiddag denna veckan blev det jag som fick fånga in katterna och ta ner dom till bilen under visningen då mäklaren sa att det finns dom som inte köper objekt som det funnits djur i, så det var bara att springa hem, fånga in katterna och ta dom ner till bilen där jag skälv blev sittandes lite mer än 30 min då mäklaren ringde och sa att vi var välkommna hem igen.

Då gick jag tillbaka med katterna och gjorde lite käk innan det var dags för gymmet. Tyvärr hängde inte Aisha med eftersom hon tyckte det blev för sent så det blev ett pass själv, det var synd eftersom jag tänkt ta ltie bilder på gymmet men men det får bli en annan gång.

Väl vid gymmet blev det lite ströträning,inga direkta mål eller planer hade jag mer än att jag skulle köra lite ben (blir ju en hel del benträning i tyngdlyftning så det kommer nog behövas, de har ju haft semester ett tag nu så det gäller att få igång stockarna lite). Det blev bara lite knäböj i smith, och riiiiktigt djupa dessutom eftersom det i stötmomentet blir en slags djup knäböj fast med armarna med en stång över huvudet så det lär behövas tränas in ordentligt.


Stöt

Därefter blev det lite frivändningar med skivstång. Det tyngsta jag tog var 32,5 kg som jag körde med så lite axlar blev det också. Körde lite mage och bröst också.

Tyvärr hade jag jätteont i huvudet under hela passet vilket drog ner min prestation en aning men träning blev det iallafall. Sitter nu och funderar på om det blir så att jag börjar med tyngdlyftning så kommer jag nog att säga upp mitt kost på worldclass. Det finns ju endå lite saker på atletklubben som man kan leka med och skulle jag behöva kompletera träningen lite så tänkte jag ev börja på comet eftersom det är billigt där. Som sagt vi får se vad som händer, vill först och främst testa och se om det är min grej.

Nu ska jag lägga mig så jag lägger upp några bilder på tårtan jag gjorde till andy igår när han fyllde år:) En rysk banantårta blev det ;).




Blev ganska nöjd med dom:). Det blev en 10-12 pers och en 8-10:)


Påväg...

till gymmet för ett pass med Aisha, hon berättade att hon hade gått en kurs i tungdlyftning via sats så vi tänkte köra ett pass tillsammans för att se hur det går. Måste komma igång lite mer med träningen nu med tanke påa tt jag ev ska börja med tyngdlyftning, jag menar det lär ju knappast bli mindre träning utan snarare tvärtom!.

Pratade lite med min gamla coach Annika via mailen då hon tränade mycket med tyngdlyftarfolk tidigare och hon hade pratat med en av tränarna där och han sa att alla inte klarar av den hårda träningen som tyngdlyftare tränar men man måste ju testa!, jag vill verkligen bli bra på det och kanske ev tävla om allt går som det ska så håll tummarna för mig!:).

Jag sitter faktiskt och väntar på att en tränare ska ringa, hoppas jag får komma så snart som möjligt för ett provpass:).

På gymmet idag blir det nog annars lite bröst och armar då det var ett tag sedan sist.

hörs senare!

kram


Tankar i massor

God kväll!

Hoppas ni haft en bra vecka och snart lider även denna vecka mot sitt slut men det är fortfarande söndagen kvar :).

Idag har det blivit en tripp till Linköping med mamma och andy då mamma ville kolla lite efter kläder på Ikanohuset. Det blev jag som fick köra dit och det gick hur bra som helst, visserligen är det bara enkel motorväg hela vägen ca 4,5 mil men endå. Jag har kört allt nu så inget känns överaskande om man säger så.

Dagens träning:

Blev ingen direkt träning men just nu ser jag allt som träning haha, det blev ca 40-45 min promenad runt strömmen med Kiwi nu på kvällskvisten och inget mer än det. Dock blev det mycket funderande kring en hel del saker som rör träning. Som ni vet har jag ju haft en hel del att göra vilket gjort att träningen fått skjuta lite på sig men en annan sak som dessutom drabbat mig är omotivationen. Jag känner knappt orkar träna längre, jag vill men har INGEN motivation till något!. Jag vill bli riktigt bra på något vare sig det blir bodyfitness eller vad det än är så känner jag att jag behöver något nytt att göra på sidan om min styrketräning för att få lite nytt att göra. Jag har ju tränat konstant styrketräning i snart 8 år och nu känner jag att jag behöver något mer att fylla mina dagar med rent träningsmässigt för att få motivation till att köra min styrketräning. Vad vet jag inte, har ni några tips?.

Jag och andy gick runt och diskuterade lite om styrkelyft vore något för mig, jag vill helst ha någon form av kraftsport och inget direkt mesigt eftersom jag som sagt är en riktig styrketräningstjej. Vi pratade även en del om simning eftersom jag simmat en del på motionsnivå tidigare. Det är det vi pratat om iallafall men jag vet inte. Jag vill tävla i BF men just nu känner ajg att jag inte har ork av en tävlingsdiet då det tar mycket på både energi och socialt umgänge och det känner jag att jag inte är berädd ta bort så mycket av just nu. Därför vill jag göra något annat under tiden men vad vill jag som sagt ha er hjälp med att fundera ut.

Om jag ska byta samtalsämne ett tag. Andy fyller nämligen år imorn:) 29 år (nästa år 30 hihi) så imorn blir det till att baka tårta och denna gång andys favorit nämligen rysk banantårta.

Nu blir det lite slappandes i soffan. Jag tänkte lägga upp lite bilder från denna vecka.


Ha ha just nu känns det som att jag inte har några muskler kvar alls i kroppen, tror dock inte att man blir av med muskler så lätt men förhoppningsvis får jag snart igång min bristande motivation igen för att pressa varenda muskel i kroppen för visst är det skönt ;), en slags hatkärlek:).



Häromdagen åkte jag och andy till coop, under tiden han var inne och handlade passade jag på att knäppa några kort hehe:)

Tyvärr är jag en av dom som måste köra med glasögon, jag hatar det men men måste man så.

Från dagens promenad runt strömmen:)

 




Lite funderingar

God kväll!

Nu sitter jag här med och halvsover lite, klockan är mycket och jag ska när som helst gå och krama kudden. Dagen har varit lugn och jag har varit ute lite i friska luften idag då jag tänkt gå till jobbet imorn. Fredan och snart helg ska bli grmt skönt!.

Satt faktiskt i lite tankar om att ev byta gym tills vi ska flytta till vårt hus. Tyvärr finns det ju inga gym i skärblacka dit vi ska flytta men man kan ju alltid byta iallafall. Vi har kollat lite på Comet gym och funderar lite på att flytta dit, dels för att det är ett riktigt "byggargym" och dels att det är så ruggigt billigt!. Ett årskort kostar bara 1700 och det blir liksom 141kr i månaden!. Vi betalar nu 300 kr per person för våra kort på Worldclass.

Någon där ute som har bra erfarenhet av att träna på comet?, är det ett bra gym?. Som ni förstår är jag mest ute efter fria vikter, en del maskiner och lite konditionsmaskiner så är det något man ska satsa på att byta till?. 

Nåja det var lite funderingar kring träningen för visst blir man mer motiverad av att träna på ett annat gym?. Det blir nog varken närmare eller längre för oss då vi endå måste ta oss in till stan för att träna så varför inte?.

Nu blir det sängen

Hörs! 


Kompis med sängen

Hallå vänner!

Denna dag började verkligen inte bra!, det hela började redan efter att jag gått och lagt mig igår kväll vid ca 11. Jag vaknade nämligen vid 01 på natten av att jag hade så fruktansvärt ont i huvudet att jag knappt kunde lyfta på huvudet. Inte nog med det så mådde jag så grymt illa vilket resulterade i att jag kräktes massor i natt. Därför har jag varit hemma från jobbet. Det värsta av allt var ju att jag inte ahde några värktabletter hemma då jag inte är ett fan av värktabletter och liknande (har själv varit beroende av alvedon tidigare) så jag tar det så sällan som bara möjligt nu för tiden.

I natt kan jag dock säga att jag hade verkligen behövt det för jag kunde inte sova alls på hela natten utan låg bara och gnydde och även det resulterade i att andy försov sig i morse (sorry älskling!). Det första jag gjorde i morse var att springa över till mina föräldrar och hämta alvedon och då gick det över så jag fick sova ungefär 1,5 timme vilket var såååå befriande!. Nu börjar huvudvärken sakta men säkert komma tillbaka igen.

Därför blir det inga kraftansträngningar idag inte!, snarare blir det väll att bli vän (om jag inte redan är det) med sängen och vila upp mig ordentligt.

Nu ska jag snart äta då andy komemr hem från jobbet sedan ska jag ligga och mysa och tycka synd om mig själv:).

Ta hand om er




Tisdag och träning

God kväll där hemma!

Då var det dags att blogga lite igen. Dagen har varit bra och jag har hunnit med lite saker på jobbet trots att telefonen ringt hela dagen!. bakat skorpor som vanligt och denna gång 2 satser saffran/mandel. Efter jobbet blev det en sväng till gymmet för att köra lite rygg och axlar.

Dagens träning:

Dagens träning gick hyfsat, var så extremt trött när jag började men körde efter dagsformen och det blev ett rätt bra pass endå. Bebisvikter var det dock men man måste ju börja någonstans. Nu har jag en skön känsla i musklerna och det är en väldigt härlig känsla, det märks verkligen att man använt dom och det är ju bra :). Dagens ävningar blev:

Sittande rodd
Rodd i maskin
Hantelrodd
Ryggresningar
hantellyft
hantelpress
framåtlutade hantellyft
Hantellyft framåt med viktplatta.

Efter passet blev det powerwalk följt med 3 min intervaller där jag körde 1 min spurt och 1 min total vila så tyvärr blev det bara 2 spurter jag hann med men totalt blev det ett cardiopass på 20 min.

Körkortsuppdatering:

Imorn är det dax för körskolan igen och denna gång ska vi köra stadstrafik för första gången (i skolan dock). Jag har gjort allt hemma minst 1000 gånger både när det gäller stadstrafik, landsväg, motorväg, villaområde etc så det är inget jag tror kommer bli några problem. Jag kör nämligen väldigt mycket bil nu för tiden då varje gång jag och andy ska göra något är det jag som får köra, det är så jag lär mig bäst. Att sitta och krypa i villaområde i  tusen år gör mig varken till eller från så jag började väldigt snabbt med landsvägskörning i mörker här hemma. Jag har tom kört i regn och rusk, mörker etc så inget är främmande för mig längre.

Det känns grymt skönt att inte vara nervös längre att köra. Jag började ju köra en bit in på augusti så jag har ju inte kört så länge. Börjar se ljuset i slutet på tunneln när jag får körkortet :).

Nu har jag precis hunnit äta min middag som idag bestod av kalvfärsbiffar, klyftpotatis, vitkål, och grönsallad.

tänkte jag skulle dela med mig av några bilder som jag tog under förra veckan:


Hemma hos min syster när hennes man Fredrik fyllde 35år i söndags. Här med min syterdotter nummer 2 Chloe, söt som socker:).

 
Hon är en riktigt glad liten tjej:)


Eftersom Fredrik fyllde år passade jag på att baka kladdmuffins att ta med då hans föräldrar även var på besök. Dom blev grymt goda och kladdiga som dom ska vara!. rostade lite kokos som jag hade uppepå också:).


Lovar att lägga upp recept på dessa underbara muffins både här och på min cafeblogg men det får jag ta imorn ev.

Nu ska jag kolla lite tv innan det är dags att krama kudden för imorn blir det att gå upp innan tuppen för att brumma lite bil:).

sov söt!


Fitness och bodybuildingutbildning!



För er som liksom jag älskar bodybuilding och fitness finns nu en helt ny utbildning. Efter avslutad utbildning erhåller du en B&F licens:).

Under utbildningen som är 6 dagar går Anki Sundin (nutritionist och kraftsportare) igenom uppbyggnad och deff, Muskelfysiologi och konstruktion av träningsprogram för uppbyggnad och deff, Genomgång av kosttillskottsmarknaden med objektiv utvärdering etc.

Utbildningen sker i stockholm och kostar 9900kr


Jag är verkligen supersugen att gå denna utbildning men som ni vet så har jag så mycket annat att göra som kostar pengar (husköp) så det får bli ett senare projekt. Annars tycker jag verkligen att ni ska ta tillfället i akt och gå denna om ni hade tänkt tävla själva eller helt enkelt vill hjälpa andra med deff eller uppbyggnad inför ev tävlingar:).


Mer info om utbildningen hittar ni på

http://ngruppen.blogspot.com/2009/09/b-f-utbildning-for-dig-inom.html




Tårtkalas

God kväll!

Veckan lider mot sitt slut och och jag är äntligen ledig, denna vecka känns som den har krypit förbi men nu kan jag äntligen bara slappa.

Det har inte funnits mycket tid till träning men jag har endå hunnit med 1 pass denna vecka (wow!!!) haha. Idag var det egentligen meningen att jag skulle tränat och igår men igår blev det att sitta hemma efter jobbet och göra ett test på körkortsteorin via internet som jag köpt och där gick hela min kväll kan jag säga. Idaggick jag upp lite tidigare än vanligt för att hinna städa då det var tänkt att ha en visning idag vid 11 men det var ingen som kom! och det är 3:dje gången som det blir så, sååå irriterande!.

Därefter blev det jobb fram till 17 och direkt hem och byta om snabbt som katten och spraya på sig halva flaskan parfym (hann inte duscha) och springa över till föräldrarna och hämta Kiwi för att därifrån ta cykeln ut till klockartorpet (lite utanför stan) då jag skulle till min syster för hennes man fyller år på söndag (35 jämna år) så vi skulle överaska honom innan han kom hem med lite kompisar och tackos. Det blev bra stressigt kan jag lova men ÅHHH så bra cykelkorgar är!, Det är så lätt att lägga ner Kiwi fram i korgen och cykla med henne och hon verkligen älskar att åka med på cykeln:).

Nu har vi precis kommit hem och ska kolla lite på film knowing heter filmen och är en typisk naturkatastroffilm som jag bara ÄLSKAR!.

Imorn ska vi iväg med mina föräldrar så de kan handla. Jag kanske inte har sagt det men min pappa kan inte köra bild för tillfället då han legat inne på sjukhus pga av en stor infektion i foten som tillslut ledde till att han fick amputer bort 2 tår så han har gips ett par månader nu så de kan inte ta sig till affären så vi får skjutsa dom imorn. Därefter ska jag bara ta det luuuuugnt!!!.

Nu kallar filmen!

ha det bäst!

P.S Jag och andy har fått den stora äran att bli gidföräldrar till lilla Chloe :) Så nu har jag två små gudbarn nämligen Jennifer och Chloe:)

Glömde lägga upp bilder från min systers bröllop i sommras så här kommer några :)




HELA FAMILJEN LILJA :) Jennifer, Camilla, Chloe, Fredrik






Och från vårt bröllop:) nu är vi båda gifta :).



Som svidande sår

God morgon bloggvänner!

Här sitter jag med frukosten i magen efter att ha sovit underbart skönt i natt. Jag mådde riktigt dåligt igår kväll då jag ungefär efter halva arbetsdagen hade något så fruktansvärt ont i huvudet att jag trodde att huvudet skulle sprängas om jag rörde det. Sedan på kvällen blev det värre och trots huvudvärkstabletter så hjälpte det inte. Jag frös dessutom och mådde allmänt piss så jag var rädd att bli hemma idag, dock har det gått över lite så kanske klarar jag mig idag med?.

Träningsvärken sitter där den sitter kan jag lova!, det är en ruskig träningsvärk jag har måste jag säga. Det känns som två svidande sår och jag kan knappt sätta mig på toa för då känns det som att benen ska sprängas haha!. Även om det är skönt att få träningsvärk så får den gärna bli mildare, man vill ju inte bli funktionshindrad bara för att man tränat haha!.

Idag blir det lite av varje som ska göras, här näst blir det körlektion på skolan och därefter vid 10 (jag kör 80 min) ska jag iväg till Eklunden och träffa Susanne (hennes andra företag) och vi ska ha ett utvecklingsamtal. Det känns lite som i skolan när man hade utvecklingsamtal och ens föräldrar skulle med men den här gången får mamma och pappa stanna hemma haha!. Efter det blir det jobb från 11-17 och när jag kommer hem ska jag försöka småstäda eftersom det är visning av lägenheten igen imorn *pust*.

Det var min dag nu ska jag vakna lite med hjälp av kaffe men ha en underbar dag mina vänner!


Att ta det lugnt...(varning för långt inlägg)

...är väldigt svårt måste jag säga. Det blev ett pass på gymmet idag direkt efter jobbet. Tänkte att det är bäst att springa iväg så fort man kan så man inte blir liggandes i soffan för visst är det lätt?, man kommer hem från jobbet, slänger på sig träningskläderna och så ska man "bara" ligga en "liten" stund på soffan för att ladda lite batterier men visst blir inte batterierna laddade? nej det blir nog snarare tvärtom de blir urladdade.

Det är nog den största anledningen tror jag att folk ofta blir/är soffpotatisar för även om de vill komma igång och de har bestämt sig för att verkligen köra igång, kanske just idag efter jobbet. De kommer hem, äter lite och så hamnar dom på soffan bara för att de hunnit "tagit det lite för" lugnt.

Så kan jag nog säga att jag ofta blir också. Ibland planerar mana tt gå till gymmet men så kanske det varit en stressig dag på jobbet och man får använda tändstickor i ögonen för att hålla sig vaken. Nu när jag inte hade tänkt tävla ännu så blir det ofta så speciellt nu när det är mycket med annat. Det ska bla bli en till visning av vår lägenhet nu på torsdag så det blir storstädning både onsdag och torsdag. I söndags var vi i huset för att diskutera lite med säljarna då vi ville veta vad de kommer ta med sig till sitt nya hus och vad som kommer bli kvar när det gäller trädgårdssaker. Det som är skönt är att vi kommer få deras helt nya handjagare då de köpt en ny motordriven gräsklippare till deras nya ställe, nu slipper vi köpa en ny:).



Dagens träning:

Så till dagens höjdpunkt...träningen. Blev så grymt sugen igår då jag var inne på www.bodynytt.se opch kollade in lite nya profilfilmer för jag bara älskar dom!. Ni kanske undrar hur det gick med filminspelningen som jag skulle vara med i på bodynytt under just profilfilmer?. Jo vi hade spikat en datum men eftersom jag har så mycket annat för mig och träningen har inte varit så seriös valde jag att skjuta upp det tills det blivit lite lugnare och jag kommit igång med träningen igen. Så visst kommer jag också hamna där och förhoppningsvis snart men då vet ni iallafall hur det ligger till.

Hur som helst så stack jag till gymmet direkt efter jobbet, stannade kvar några minuter först för att få i mig lite kaffe så man piggnade till, snabba kolhydrater finns det ju i massor så det behöver man ju aldrig fundera över haha!. Sedan stack jag iväg och på något sätt kändes det skönt att komma in där igen, man har ju endå tillbringat många timmar i gymmet så det är ju lite som sitt andra hem.

Det blev ben och lite mage, men tänk så svårt det är att ta det lugnt!. Man har "hardcore" inpräntat i hjärnan sedan länge tillbaka och det är sååå svårt att ta det lugnt för att komma igång lite eftersom det var ett tag sedan jag tränade. Försökte köra så tungt jag kunde med tanke på dagsformen och först ut var knäböj och jag blev förvånad över hur fräscha benen kändes, visst jag körde inte tungt men det brukar inte kännas så bra. Höll dock på att få kramp flera gånger men det är ju itne så konstigt. Sedan blev det att köra lite benspark och pumpa lite i benpressen och sist blev det en övning baksida och det blev sittandes.

Efter passet som jag tror knappt tog 1 timme blev det 20 min rask promenad på bandet och benen kändes som två stora klumpar med gele i. De kändes verkligen som hus och jag kände mig stel och oböjbar haha!. Dock klarade jag mig igenom det passet och kunde gå hem nöjd, glad och hungrig efter dagens lyckade pass.  Inte nog med det så var jag uppe ungefär 1 timme tidigare i morse för att hoppa upp på crossen och köra lite för att få igång geleklumpen till kropp haha!. 20 min blev det där också.

Nu är jag jäkligt trött och träningsvärken kom direkt efter passrt så det ska bli intressant och se om man kan gå till jobbet imorn, om inte blir det väll krypandes hihi!.

Nehe nu ska jag krama kudden, kiwi har redan intagit sängläge som det är bäst jag hänger på.

vi hörs! kram!

p.s idag firar jag och andy förlovningsdag, dvs vår 7:de förlovningsdag :).




Jag har många ideer

Hej i stugorna!

Hoppas ni haft en bra vecka! för det har jag haft med en hel del bak som ni förstår på jobbet. Inte nog med att jag bakar på jobbet så har jag nu också bakat här hemma. Det är nämligen så att jag vill komma på fler smaker till skorpor eftersom jag tycker att jag börjar bli lite trött på smakerna jag bakar på jobbet. Jag har därför kommit på två nya smaker och det är

* Äpple/kanel
* banan/choklad

Jag håller fortfarande på att fundera ut fler smaker men just nu har jag inte kommit på fler har ni några tips?. Vi har många smaker på jobbet som tex:

*Kardemumma
*kardemumma fullkorn
*saffran/mandel
*saffran
* choklad/mandel
*Mandel
*kokos
* Choklad/apelsin
* Lavendel
* Kaffe
*Pepparkaka
*kanel
*Nöt

Tror det var alla faktiskt men kom gärna med fler!

Jag tänkte faktiskt ev börja baka skorpor och ge bort till vänner och bekanta för visst är det en väldigt personlig present?. Jag kan ju nästan påstå att jag är skorpexpert haha!.

De jag bakade idag var alltså äpple/kanel och är helt fritt från konserveringsmedel och tillsatser och endast äkta vara, hur mer hembakat kan det inte bli!. Det innehåller nämligen färska äpplen och först trodde jag inte att det skulle funka eftersom alla skorpor annars innehåller bara torra ingredienser men ja det funkade!!. Kanske funkar även riktiga bananer!.


Min sista plåt skorpor är inne i ugnen, hemma luktar det verkligen kanel och äpple just nu haha!.


Färdig! baka hackningen kvar!


Hackade och klara för sista delen dvs torkningen som sker på eftervärmen i ugnen ca 3-4 timmar eller tills de torkat helt.




Nu ska jag kolla mina skorpor som nu står för torkning vi hörs!




Äntligen Fredag!

Tänk så mycket man kan längta till helgerna, jag har verkligen längtat för det har varit ganska mycket med vår lägenhet i veckan+ en del jobb som tagit min tid. Idag var nog en av de ovanligaste dagarna hittils på jobbet. När jag kom till jobbet vid 11 var det som ett kaos i bageriet, jag hade nämligen glömt att det är östgötadagarna nu i helgen och då skulle vi baka en massa som sedan skulle säljas på torg och likande. Det var verkligen hur mycket bröd och bullar som helst, plåtar låg verkligen överallt haha. Jag fick sätta igång och packa massa bullar och bröd och eftersom Malin inte hann baka allt som behövdes fick jag faktiskt agera bagare igen. Denna gång fick jag baka MASSOR med bullar, och det är verkligen första gången. Det var kanel, kardemumma och vaniljbullar som stod på menyn haha.


En gammal bild från början av min bagerikarriär haha


Mina bullar blev lite väl stora mot vad vi brukar ha men jag blev endå väldigt nöjd över resultatet. En bulle vägde nog säkert 200g haha!! *överdriver lite*. Sedan var det bara att packa bullarna jag gjort och var det rörigt innan så kan jag lova att det blev det nu med. Fick jobba över lite (ca 30 min) men nu är jag iallafall hemma och ska ta mig en välförtjänt vila över helgen. Nästa vecka är det dags för skorpbak igen, jag har faktiskt funderat över en ny skorpsmak och det är:

Banan choklad

Vad tycker ni? låter det gott?.

Det har blivit mycket bilkörning för min del, tagit bilen nästan överallt för att jag ska kunna bli bättre på det och det börjar sätta sig väldigt väligt bra nu. Tom så att min mamma tyckte jag körde väldigt bra (hon har aldrig sett mig köra bil och har aldrig vågat följa med) men idag tvingade jag henne och hon blev nog lite överaskad, för ja hon kom faktiskt hem levande haha!.

Nu ska jag och andy gå och lägga oss, klockan börjar bli på tok för mycket och imorn ska jag BARA slappa för det har jag förtjänat....


Snart iväg...igen

Hallå där i höstrusket. Hoppas livet leker med er idag och att ni vaknat på rätt sida om sängen:). Veckan än så länge har varit bra, har hunnit med:

*Två visningar av vår lägenhet
* En körlektion med skolan
* Övningkört hemma
* Idag blir det risketta utbildning på trafikskolan från 16,35-20,15

Så idag kommer det bli en lång dag, kommer stänga butiken redan vid 16 för att hinna dit. Innan dess blir det jobb för hela slanten.

Har inte så mycket att säga så detta inlägg får räcka. Dela gärna med er av vad ni gjort i helgen:).

kram!





Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0