En konstnär i familjen

Som jag sa igår så var vi ju en sväng till Öppna förskolan och Heiley fick utöva en av hennes intressen, nämligen att måla!. Jag måste se till at köpa fler kritor, målarfärg etc till henne för hon älskar att måla. Igår gjorde hon en konstnärlig teckning som nu pryder hennes rum. Funderar faktiskt på att rama in den då det är hennes första målarteckning!. Hon gav mig faktiskt lite inspiration till att själv vilja måla en tavla. Får väll se om det blir så:).



In aktion!





Smaka på färgen var ju ett måste...MUMS!


Färdig!

Hennes nya mössa från Name It



En paus emellanåt är ett måste:)



Det blir lite promenader på på dagarna, Speciellt för Heiley. Hon älskar och promenera runt när vi är ute. Helt plötsligt står hon med näsan i marken och pillar på stenarna på marken. Tänk att så lite kan få en liten människas uppmärksamhet:). Det blir välidgt mycket mamma mamma mamma mamma!! nu, hon har nog nått ett världsrekord med att ropa på mamma för hon ropar på mig för allt!. Det eda hon kan säga är mamma....titta!.....där!! säger hon i stort sett hela dagarna. Ibland vill hon säga något annat och då kan det bli mamma....(funderar en stund och kommer inte på hur man säger det och då blir det genast)...titta (eftersom det är det enda hon kan säga hihi).

Nu är Heiley på dagis så jag ska passa på att ta ett bad och sedan blir det lite städa här hemma.

Hoppas ni får en fantastisk dag!

Massa kramar / Ellie <3


Jag har vunnit!

Tjohoo vilken glad måndagsöveraskning jag fick när jag gick in på Linas blogg som jag gör varje dag och såg att jag vunnit en valfri mössa från MiMa Collektion!. Jag tyckr det finns så många fina tyger att välja bland så jag har faktiskt inte riktigt bestämt mig ännu vilen det blir (trodde jag bestämt mig).


Det här är bara ett axplocka av de tyger man kan välja på till sin mössa men jag gillar de vita med rosa flodhästar på välidgt mycket men vi får se:).



Idag har det varit en liten mysdag på öppna förskolan tillsammans med Annicka och Hannes. Heiley var så duktig och ville måla lite vilket hon så klart fick (hon älskar att måla och smaka på färgen). Kollade faktiskt in hennes barnhoroskop igår och mycket stämmer in på henne. 

VATTUMANNEN (21 jan – 19 feb)

Detta barn är och kommer alltid att förbli ett original. Det är en nytänkare som aldrig kommer att dansa efter andras pipor. Ett friare inlärningssätt kan ge utmärkta resultat då den lilla vattumannen då känner sig fri att snabbt och energiskt ta in information. Vattumannen kan uppleva frustration som ett resultat av att alltid ligga steget före sina kamrater. Det är en verklig individualist som gärna vill bli uppskattad för vad han eller hon kan åstadkomma i egen rätt. Oberoende och frihet är viktigt.

Nyckelord: Individualistisk, originell, excentrisk, extrem, upprorisk, självständig, experimenterande och nyskapande.

Föräldratips: Knepet är att hålla din lilla vattuman sysselsatt och därmed engagerad.

Har läst på många andra sidor och det mesta stämmer in på Heiley vilket jag tycker är kul. PÅ frågan om jag tror på horoskop så jag i vissa fall. Det beror lite på var man läser men på spray så brukar det faktiskt stämma. Nu vill ja inte att någon skiver "det är bara bla ha bla ha" eller ditta oh dattan utan det är vad jag tror på och sedan tror jag på andevärlden också om ni ni vill veta.

Nu ska jag fixa lite här hemma mn vi hörs!
 




Strålande vårväder

Snön mer eller mindre regnade bort igår!. Det regnade som bara den i går kväll och i natt och i morse var i stortsett all snö borta!. Så himla härligt! och skönt var det också när vi nyligen var ute med hunden på en liten promenad. Synd bara att det ska blåsa så jäkligt, men jag är glad endå:).

Det har blivit lite småshoppande i veckan. Jag har ju visat er några linnebodyn tidigare som jag tyckt varit supersöta och dom köpte jag. 2-pack för 79.50 är inte fy skam. Dessutom har jag köpt en supersöt polarn och pyret kjol på bloppis på facebook. 35:- kostade den och passade Heiley som handen i handsken!. Tur att man kan göra lite bra fynd ibland:).


Ett perfekt underplagg men också perfekt med bara armar i sommar:).



Idag blir det en härlig dag tillsammans med Annicka och lilla Hannes. Vi ska ta en promenad till biblioteket och kolla lite barnböcker och det passade ju jättebra i det fina vädret:D.

Det är lite berg och dalbana i vårt liv just nu. Jag sa ju att jag jobbade extra på ett äldreboende nu men igår fick jag veta att det finns en plats ledig på cafet eftersom en tjej slutat. Så den 1 mars börjar jag på cafet och dt är tillsvidare. Dock bara ett par timmar om dagen i början eftersom de ev ska byta branch. Det ska ev bli restaurang istället och under tiden behöver dom bara mig där några timmar, men jag är ju glad endå:). Ska bli så skönt och få in lite rutin i vardagen. Heiley har inte så mycket rutinr eftersom jag jobbat extra och då blir det lite som det blir. Jag vet ju att det är viktit med rutiner för Heiley och därför är det här jobbet perfekt till mig!. Samma tider varje dag och ledig på helgen:D.

Nu blir det strax lunch men ni får ha en underbar dag.

p.s Jag hälsar Viktoria och Daniel ett stort grattis till sin lilla prinsessa som föddes 04.26 imorse, på Heileys månadsdag:D.




Hit och dit och fram och tillbaka

Hej i det strålande solskenet!

Sitter här med lite mat i magen. Har varit en sväng in till stan på förmiddagen för att köpa en kjol som jag köpt på bloppis på facebook. En supersöt pop kjol för 35:-! det är inte fy skam det!. Bra att man kan göra bra köp även om det är begagnat. Så länge det är fint skick så köper jag gärna på bloppis. Snart blir det en sväng till in till stan för då är det min tur att sälja på bloppis istället:). En tjej ska köpa Heileys hängselklänning som hon bara använt typ 2 gånger.

Självklart tog jag en liten sväng förbi cafet också och snackade lite. Det verkar som att de ska göra om cafet till en restaurang men pizza, hamburgare och kebab men så ska det även finnas ala carte och lite fika kvar. Passar mig perfekt så nu hoppas vi på att det blir klart snart så jag ev kan börja obba där eftersom de lovat att jag ska få jobb där då:).


LÄngtar tills det blir lite varmare ute så man kan gå med lite lättare kläder <3

Heiley är på dagis och det skulle tydligen serveras semlor där idag:), vilken lyx!. Får se om det blir någon semla för min del:). Till skillnad från när jag lämnat henne på agis vid 7 tiden på morgonen då hon tokgråtit så var hon glad som en liten lärka idag när jag lämnade henne vid 9. Hon är verkligen ingen morgonmänniska som både mamma och pappa. Halv 7 är på tok för tidigt för henne och vara på dagis eftersom hon är mer eller mindre stenad vid 5 tiden på morgonen när jag måste få upp henne om jag börjar kl 7. Får jag jobbet på cafet kommer jag kunna bestämma lite mer när jag börjar eftersom Jacob är en person som verkligen förtår hur det är att ha småbarn och så länge det funkar för oss är han glad:).

Nu måste jag sluta men ha en underbar dag och var ute mycket nu och lapa mycket sol nu:D.


Tiden den går

Hej igen vänner!

Oj så länge sedan det var jag bloggade men ska jag vara ärlig så har jag inte haft den minsta lusten att blogga alls. Det har hänt en del sedan sist, jag har bla jobbat då jag fått ett extrajobb på ett äldreboende typ 100 meter hemifrån. Det är svårt med planerigen nu när man börjat småjobba lite, speciellt vad gäller dagis eftersom Andy jobbar 2 skift och jag måste jobba både dag, kväll och helg så blir det en del planering. Jag vill ju att Heiley ska vara så lite som möjligt på dagis och det är inte lätt när man måste jobba 6.45 och slutar 14, då blir det liksom den tien det blir. Hon gillar inte alls och vara på dagis så tidigt och sist hon var där så tidigt så tokgrät hon när jag lämnade henne. Då brister mitt mammahjärta vill jag lova.

Heiley utvecklas varje dag som går och jag tror hon ser upp till mig och vill vara som jag:). Hon har börjat sätta på sig mina BH'n runt halsen och så går hin runt med dom så hur länge som helst och idag låtsades hon prata i telefonen samtidigt som hon hade en BH "på sig" och såg jätteseriös ut hihi. Sedan vill hon hjälpa till och städa så fort hon får tillfälle. Hittar hon en disksvamp eller en papperstuss så torkar hon med den på golvet eller torkar sitt bord på matstolen. En dag hade hon kissat på golvet (när on var naken) och då tog hon papper och försökte torka upp själv, så himla söt!. Hon pratar jämt! även om vi inte alls förstår vad hon säger så pratar hon och hon säger jämt titt titt titta!!! eller däär däär och pekar. Frågr jag var nappen finns så säger hon däär och pekar, oftast! har hon rätt också:).

Hon vägrar och dricka välling i flaska och vi använder aldrig flaskor längre!. Hon valde helt enkelt att utesluta flaska rätt tidigt och nu är det pipmugg eller glas som gäller.

Äer gör hon garanterat! och allt dessutom!. Vi har verkligen fått en tjej som gillar mat och allt slinker ner. Hon har blivit en liten tjockis hihi. Hon har ingen direkt favoritmat eftersom hon gillar allt, både hemma och på dagis. 

Hon gillar att välja sina kläder som hon ska ha på morgonen.

Ja så långt har hon kommiti sin utvecklig och hon är verkligen 100% med!. Hon kan se saker i affären som hon gillar extra mycket och det visar hon!. Hon hör dessutom vad vi pratar om så nu gäller det att tänka på vad man säger, ibland hör hon lite för mycket hihi.

Tänkte lägga upp lite bilder på vad som hänt den senaste tiden:


Hon har fått springa runt i affären för första gången själv, inne på Lindex och OJ vad hon sprang!. Hon var som ett barn i en godisaffär oh hon kollade på en massa kläder och fort gick det när hon sprang och hon blev riktigt sur när pappa och mamma försökte hålla henne i handen.


Vi var och badade i badhuset för andra gången under hennes liv (första gången var i somras som 6 månader). Det var en hit!.

 
Heiley var riktigt farsinerad över alla stora killar som hoppade från hopptornen i badhuset. Hon satt som förstelnad.


Lite mys på kudden!


Mammas strumpor är suprkul och ha på sig, visst är det snyggt?!


BHtjejen:), gladast i världen!


Självklart ska hon hjälpa pappa med att klä på hunden koppel och täcke när det väl är dax att gå ut och kissa:)

Nu är jag supertrött så nu ska jag krypa ner i sängen

Natti natti!


Willys Blöjor

Hej vänner!

Det var ett tag sedan!. Har inte hat tid att blogga alls vilket jag egentligen inte har nu heller, en kvart får väll räcka. Det är mycket som ska hinnas görs när Heiley är på dagis vilket oftast innebär städ i någon form, tvätt, ut med hunden, hinna med sig själv några minuter och imorn ska jag iväg till arbetsförmedlingen på möte nu igen *pust* och sedan iväg på en arbetsintervju på äldreboende som ligger en fotbollsplan mellan vårt hus och boendet så närmare kan det inte bli. Tyvärr är det bar sommarjobb. Har sökt en massa jobb nu faktiskt och mestadels tillsvidare så jag hoppas ju så klart jag får något av dom. Ja nu är man ju inte mammaledig längre vilket känns både tråkigt och roligt på samma gång. Det innebär förhoppningsvis ett nytt jobb och lite miljöombyte. Jag har ju suttit i det här huset i över ett år nu så det kan verkligen behövas.


Blöjorna är långa i formen.

På tal om något helt annat. Jag har ju varit så fast i att baraanvända det absolut bästa blöjorna till Heiley för att minska risken för ev olyckor i form av nerkissade kläder etc. Nu tog jag mig modet att faktiskt testa något helt annat än de liberoblöjor hon haft sedan hon var ca 2 månader och testade Willy egna blöjor (eftersom vi handlar där). Dom var faktiskt riktigt bra!, inget läck trots att Heiley kissat de genomfull. Det som dessutomär ba med den är att den känns lite mer "bommulsaktig" och lite mjukare oh skönare än libero. Passformen är också bra. Stl är ganska stora då Heiley haft stl 5 i libero ett bra tag nu men i dessa räcker 4:an perfekt. De har dessutom byxblöjor men dessa har jag inte testat ännu.

Billiga är dom ju också! 70:- för 50 st vilket är rätt stor skillnad på libero sm typ är 108:- för 56 blöjor. Nu när jag köpte willys egna hade de dessutom erbjudande så jag betalade bara 59:- för ett paket!. Helt klart värt!. Förut fick jag alltid rabattkuponger från libero varje månad men sedan typ 2 månader tillbaka då jag inte fick längre så då tyckte jag det var värt och testa nya vilket var bra eftersom jag gillar de nya nästan lite mer än libero.



Rösta på Heiley!



Hej vänner!

Nu påminner jag er ännu en gång att gärna rösta på lilla Heiley som är med i vi föräldrars omslagstävling. Vore så underbart kul om hon fick prydda deras omslag!.

Här är en länk till bilden!

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/Vi-Foraldrars-Omslagstavling/Photo-competition-candidate-template-874




Tillbaka till 70-talet

Hej vänner!

Heiley är nu på dagis och jag har precis slurpat en kopp kaffe. Snart tänkte jag ta ett bad innan det ör dax att ta tag i dagens städning som idg blir dammning. Mamma och pappa var här igår eftersom jag skulle in till stan i ett ärende och då passade mamma på att dammsuga och torka golvet åt mig eftersom jag själv inte hann bli klar innan jag skulle åka (man tackar).

Jag blev faktiskt lite sur på dagis igår faktiskt. Heiley har vid 2 tillfällen kommit in efter att dom varit ute på förmiddagen och varit iskall om både händer och fötter. Jag har förklarat för fröknarna att det finns tjocka vantar och flera par strumpor+ tjocka sockor i hennes låda men endå verkar dom ha lite svårt och kolla vad som finns. Jag har bunkrat upp md en hel del extrakläder så det finns kläder!. Då förklarade en fröken att de brukar ta på de kläder som barnen kommer i till dagis. Jaha tänkte jag, vi bor typ 2-300 meter från dagis och jag brukar inte klä henne med supertjocka kläder och extrastrumpor när vi har så nära. Just därför har vi extrakläder på dagis så de kan klä henne riktigt varm när dom är ute. Mitt ansvar är att se till att det finns ordetligt med kläder där men sedan när dom går ut är det inte mitt ansvar längre vad hon har på sig så länge det finns det som behövs eller har jag fel?. Hon är superfökyld med hosta och slem i halsen och jag jag vill ju inte att hon ska bli ännu mer sjuk!.

Var tvungen att skriva av mig lite kände jag. Jag gillar dagiset på alla sätt och vis annars men det är jobbigt och veta att min dotter kanske fryser när de är ute och det är inget jag kan kontrollera.

Hur som helst så har vi nu målat taket klart i köket och nu har vi även börjat renovera i sovrummet på övervåningen. Övervåningen har ju inte använts något alls i stortsett eftersom det behövs renoveras men nu har vi äntligen tagit tag i det. Därför har vi nu slitit ut en gammal hämsk garderob som är supergammal. Och då slets vi plötsligt tillbaka till 70-talet för där bakom fanns orginaltapeten från -74 :).







Köket före: Hittade ingen bättre bild tyvärr



Köket efter:





Nu blir det ett bad!




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0