Vad tråkig jag är....

Vad gäller uppdaterandet av min blogg men jag har faktiskt inte mycket att säga just nu. Sitter mest hemma och tycker synd om mig själv, men imorn ska jag ta mig i kragen och leta fler jobb. Nu i helgen har jag faktiskt sökt lite jobb dels som undersköterska här i norrköping+ ett jobb i Nyköping (ca 7 mil härifrån) på sjukhuset där. Ska ringa runt lite imorn och hoppas hoppas något som nappar, jag vill ju börja träna snart ,men utan jobb blir det svårt så det blir till att fortsätta träna hemma till jag får ett jobb.

Idag har jag och andy bara legat på latsidan. Har suttit och tittat på MoonLight hela dagen. Imorn blir det träning igen och det ser jag fram emot, har haft för många lata dagar nu så det behövs lite träning nu.

Ni har väll inte missat min bakblogg?. Ska strax slänga upp ett recept på Biskvier som jag gjort själv genom att ta lite olika saker från flera recept och sötta ihop till ett och det blev faktiskt jättebra!.

Vi hörs imorn igen!

kram!


Ny bakblogg!

Då har jag äntligen flyttat från Metrobloggen till blogg.se med min bakblogg. Jag hoppas ni kommer läsa även denna blogg för jag kommer försöka uppdatera regelbundet med nya recept, tips etc. Just nu försöker jag lägga upp gamla recept på den nya bloggen men snart kommer även nya att komma. Håll utkik!

www.liljascafe.blogg.se

//kram


Hoppsan!

Det var bra länge sedan!. Jag har försökt att uppdatera bloggen men tror att blogg.se håller på att uppdatera sidan för jag skrev nämligen ett inlägg men försvann :(. Jag har inte gjort alls mycket sedan sist jag skrev, har mest sjunkit in i en drömvärld med någn bok eller liknande och drömt om hur jag vill ha det här hemma sedan när jag får jobb och kan börja renovera:). Har kollat runt på en massa tapeter och det är såååå svårt att välja! alla är grymt snygga och jag har bytt åsikt bra många gånger från randigt till blommit till guld etc. Hittade denna grymt snygga tapet som jag skulle vilja ha i köket eller i sovrummet:



Har funderat lite på att ha någon snygg guldig tapet med mönster i hallen som sedan övergår i en liknande tapet fast åt det vita hållet men har tyvärr inte hittat den riktigt ännu :P .

Jag har även hunnit med att baka lite idag också. Jag gjorde en cheesecake vilket var första gången jag gjort och den blev riktigt riktigt god!. En exotisk variant med Passionfrukt, sharonfrukt och lite hallon. Tänkte lägga upp receptet på den på min blogg www.metrobloggen.se/liljascafe under kvällen. Har faktiskt funderat på att flytta över även denna blogg till blogg.se eftersom jag tycker metrobloggen har blivit sååå tråkig cad gäller utseende och all reklam som finns med på sidan.

Dessutom har jag fått en uppgift av andy nämligen att ta över hans blogg www.metrobloggen.se/andylilja så from nu kommer jag att uppdatera bloggen och vad som händer med hans projekt och framtida band och andra framgångar :). Tänkte precis som alla andra bloggar jag åtagit mig att blytta över även den till blogg.se men vi får se :) .

Avslutar mitt inlägg men en bild på min goda exotiska cheesecake som blev härligt syrlig och god, inte alls söt som många andra bakverk brukar vara :) .


Exotisk cheescake med passionfrukt toppad med sharonfrukt och hallon!


Fredagsmys: Om ni undrar så åt jag och andy INTE upp hela kakan själv!. Man vet aldrig när man får oväntat besök och därför sparade vi stor del av den :)



Jag är lycklig!

Ja det är ju inte alltför ofta det händer nu för tiden men jag är riktigt glad nu!. Idag har jag nämligen köpt en topp på gina tricot som är inspirerad av Twilight. För er som inte visste det så finns det olika team man kan höra till dvs team Bella, Team Edward och team Jacob och förra året hade Gina tricot team Edward som inspiration till topparna som var då. Iår är det team jacobs tur. Jag måste nog säga att jag både tillhör Jacob oh Edward då jag gillar dom båda. Idag köpte jag därför den svara varianten som var grymt snygg och kan köpas för bara 99:-!.



Inte nog med det så köpte jag den andra boken Twilight av Stefanie Meyer dvs "När jag hör din röst". Har ju faktiskt läst ut den första och den kunde jag knappt sluta läsa. Det finns 4 böcker sammanlagt och den fjärde och sista boken innehåller över 600 sidor! och 700 sidor av pocketvarianten!. Den är så lång att de funderar på att dela upp den filmen på två som då kommer heta Breaking dawn. Böken jag läser nu är 451 sidor så den ska räcka...iallafall en liten stund :P .Lova att inte missa tredje filmen som har biopremiär den 30 Juni! och New moon kommer på dvd den 20 mars, jag har redan bokat den på cdon.com :) .


Toppen och boken jag köpt idag :)


Lite suddig bild men är tagen i provrummet på Gina hehe, får duga

Om jag ska byta ämne lite snabbt så tänkte jag berätta lite om helgen som varit. Det har vait en ganska lugn helg. I söndags träffade jag Aisha på SATS för ett efterlängtat pass och det gick faktiskt hyfsat. Kände mig ganska stark endå så man kanske inte tappat alltför mycket muskler endå trots att jag slutat äta proteinpulver (jag väljer heldre mat nu för tiden då jag blir spyfärdig av de flesta proteindrinkar). Det blev ett pass på ca 60 min då jag inte direkt tog tid. Det blev en övning biceps, en övning triceps och en övning för rygg. Aisha har gått en kurs i olympisk styrketräning och dvs Tyngdlyftning, därför ville hon köra lite ryck och stötar och det gick faktiskt riktigt bra för mig. Lassade inte på något på stången alls utan det var mest teknikträning och för att visa Aisha hur man gör då hon inte testat på länge.


Söta lilla Aisha med matlådan i högsta hugg!, på SATS efter ett litet pass


Om ni undrar vad jag håller i så är det en burk tonfisk från ABBA, en nyhet med paprika som jag fick från SATS då de har provsmak. Fick med mig två burkar, perfekt till lunch någon dag :).

Efter passet blev det en liten fika även det på SATS, det var faktiskt lite kul att komma dit för jag har ju faktiskt jobbat där en gång och det var faktiskt rätt kul. Synd bara att sället förändrades väldigt mycket med tanke på att en ny chef började. Därefter bar det hem igen.

Andy är hemma idag och är sjuk så jag bysslar om honom lite, han har drabbats av en elak förkylning efter att han sjöng igår så nu blir det inte mycket sångfågel här hemma inte vilket betyder att jag har semster :).



För er som är intresserade av Twilight kan jag rekommendera en sida som uppdateras vädigt ofta och som bara handlar om allt vad twilight heter
www.twilightsweden.se

PUUSSS!




Jag bara tvungen!

Att skriva några rader om Twilight som jag blivit sååå beroende av. Det enda jag önskar mig när jag fyller år är just Twilightsaker, det finns massor med postrar och t-sherts och likande. New moon är verkligen något speciellt, den är såå romantisk, sorgilig, spännande ja alla mina sinnen blir nog tillfredställda :). Här är ett citat ur filmen:

 "Before you, Bella, my life was like a moonless night. Very dark, but there were stars -points of light and reason....And then you shot across my sky like a meteor. Suddenly everything was on fire; there was brilliancy, there was beauty. When you were gone, when the meteor had fallen over the horizon, everything went black. nothing had changed, but my eyes were blinded by light. I couldn't see the stars anymore. And there was no more reason for anything."


Edward & Bella








Kan verkligen kärlek både vara farligt och riktigt bra för någon, så bra att man inte kan vara utan den?




På språng!

Hallå där!

Då har man äntligen kommit hem, har varit på språng hela dagen då det började med en långfika på cafe täppan med Aisha eftersom det var länge sedan vi träffades. Vi bestämde att vi ska träna tillsammas på sats på söndag eftersom hon jobbar då, ska bli kul för det var bra länge sedan man var där (jobbade ju där förut).

Efter vår långfika blev det dags för årsmöte på NAK (Norrköpings atletklubb) för tyngdlyftarna och det var ett rätt bra möte där vi tog upp allt vad gäller tävlingar som varit, städning, medlemsfrågor etc. Jag blev dock inte vald till någon ledarmot ännu eftersom de känner mig så lite, däremot fick jag min tävlingslicens så nu är det bara att tävla om jag känner för det. Det blev en liten fika i slutet av mötet och så var det bara att åka iväg till affären och så vidare hem och nu sitter jag här. Det har inte varit så mycket aktiviteter men ganska långa, mötet var nästan 2 timmar långt och jag och Aisha fikade i....även där 2 timmar ungefär.

Det blev ingen träning för mig idag men jag har iallafall gjort något hela veckan och jag får vara nöjd med det, får hitta på något imorn istället. Jag ska ju träna i helgen och kanske även lördagen på sats men det får vi se, får ta vara på gratisträningar :P .

Nu ska jag kolla lite på tv sedan blir det sängen men ni får som vanligt ha en fortsatt trevlig kväll eller god natt på er!


Bildbevis!




Dagens träning



....blev 40 min på crosstrainern framför såld på hus och det okända. Det gick riktigt bra och jag höll ett bra tempo passet igenom. Först tänkte jag bara köra 30 min men eftersom det gick så bra tyckte jag att jag ändå hade tillräckligt mycket energi till att köra lite till. Saknar verkligen gymmet nu, kanske är det så att man är en gammal gymmare endå. Ja jag har ju faktiskt gymtränat i över 7 år, som man brukar säga gammal kärlek rostar aldrig!.

Gymmet här i skärblacka har sin invigning den 30 januari och då kommer jag garanterat att vara där!, har verkligen längtat massor. Tyvärr var det dyrare än jag hoppats då det kostade 339kr i månaden och ett 10 klipp kort kostade 900kr!!. Samtidigt känner jag att har man gymmet i stan måste man ta sig dit och det kostar bensinpengar och då kanske det endå slår ut sig i längden. Jag längtar så pass mycket till att börja träna igen att jag blivit riktigt sugen på att bli värd på friskis och svettis igen vilket jag var när jag var ca 15 år och yngst bland all personal där. Det var i nyköping men nu bor man i norrköping och det är betydligt högre tryck här än i nyköping. Det är så mycket folk att man knappt får plats på gymmet under de populäraste tiderna så frågan är om man verkligen vill vara värd i ett sånt vimmel?. Får allt tänka på saken iallafall.

En sak slog mig när jag nyss var ute mig Kiwi är hur lungt det är här i skärblacka. Inte en enda människa syntes till och heller ingen bil kom farandes, det enda som hände var att det kom en långtradare på landsvägen som går en bit från vårt villaområde annars är det inte en enda människa ute från 20 och frammåt. Det är verkligen sååå fridfullt här. Visserligen uppskattar man det kanske mindre när man är ute på långpromenad själv en sen kväll och även om man går på de mest upplysta stället och där det borde komma mycket trafik så spelar det ingen roll för det syns inte en enda männsika endå, då är det lite scary. För bara några år sen skulle jag aldrig stått ut med att bo på ett sånt ställe, vilket var en anledning till varför vi flyttade från Oxelösund men kanske är det så att man blivit vuxen :P . Jag måste påpeka att det nästan bara finns fördelar med att bo här :) .

Ne he gott folk, det är snart dags att krypa till kojs så det är bäst jag slutar. tänkte faktiskt läsa klart min första bok från Twilight sagan. Jag måste nog erkänna att jag är besatt av den historien för jag kan inte slita mig från filmerna och böckerna. Jag har faktiskt kollat på första filmen minst 3-4 gånger sedan jag köpte den och det var inte länge sedan :P .

Vi hörs imorn!/KRAM

www.halsobruket.se


Snöyra

Hej vänner!

Vilket väder det är usch! hos oss är det riktigt blåsigt samtidigt som det småsnöar lite, inget mysigt väder direkt. Det var det inte direkt igår heller när jag tänkte ta mig ut på en liten runda. Som ni vet funderade jag lite på vad dagens träning skulle bli och det slutade med att jag tog på mig joggingskorna och sprang en liten runda på 10-15 min. Därefter var det dags för Kiwi att ta sig ut på sin kissrunda och passade däför på att ta en lång härlig powerwalk vilket det garanterat blev. Efter en liten stund kände jag att det blev riktigt riktigt kallt (hade bara på mig kläder för jogg och var inte tillräckligt varma för en promenad) och började efter ett litet tag att frysa så för att komma hem så fort som möjligt blev det en riktigt snabb powerwalk i snön vilket kanske inte går så jättefort endå pga av halkan men tillräckligt iallafall för att komma hem snabbt.

Tom Kiwi ville komma hem snabbt och tog täten hela vägen hem. Det blev en runda på 35 min och tillräckligt för att jag skulle vara djupfryst när jag kom hem. Då blev det lite varm choklad i form av lättmjölk och 1 tsk kakao, mycket nyttigare än oboy med tonvis med socker och andra kostiga tillsatser.

Idag vet jag inte vad det blir för träning, det får vi se senare ikväll men antagligen blir det en runda på crossen till halv 8 hos mig då har jag något och sysselsätta mig med samtidigt som jag kollar på tv. Det är ett riktigt bra tips jag kan ge er nämligen att kolla på era favoritprogram samtidgt som ni motionerar, på så sätt blir det mycket roligare och du behöver inte tänka på att du tränar så länge du försöker hålla ett hyfsat bra tempo. Det får bli dagens tips.

Senare ikväll kommer en kille och ska serva vår värmepump eftersom vi tror att det inte blivit gjort alls av de förra ägarna så kan det vara på tiden. Imorn ska jag på årsmöte på tyngdlyftningen och de ska utse en ny person till styrelsen och jag hoppas det blir jag, om inte annat så kan det vara kul och höra vad som ska göras under året etc.

Nu måste jag kila men ni får ha en bra dag!


En bild från igår innan jogg och powerwalk


Fettis = Fetto :)

God dagens!

Då börjar även denna dag lida mot sitt slut och jag har inte hunnit träna ännu. Mina föräldrar har n-ämligen varit här på en fika och givetvis bjöd dom på semla :P . Inte mig emot men jag måste nog försöka dra ner lite på det goda ett tag, ingen mår ju bra av för mycket gott eller hur?. Funderar på att ta en liten joggingrunda men problemet är att jag inte har några broddar på mina skor vilket skulle medföra en jäkla massa halkande fram och tillbaka vilket kanske inte är så kul, dock skulle det vara grynt skönt.

Den enda typen av träning jag har avverkat idag är snöskottning, visserligen ingen dålig träning men på tok för lite:). Får se vad jag hittar på.

Annars har dagen bjudit på lite nyttogöra dvs att städa, tvätta och så bad jag pappa sätta upp gardinstänger i två av rummen på övervåningen då det inte kommit upp några gardiner där ännu. Vi är ju sällan på övervåningen då vi inte fixat den. Vi funderar på att slå ut en vägg och göra att två rum blir till ett för det skulle bli ett jättefint rum med två snetak på vardera sida. Drömmar har man ju alltid:).

Föresten!, hur går det med era nyårslöfen? har ni hållt dom ännu?. Kan ni berätta era löften och hur det går?

Kramis!




Träningsfreak sent på kvällen

Då har jag gjort det igen!, tränat sent på kvällen. Av någon kostig anledning är det då jag oftast blir sugen på att träna. Kl är nu 00,08 och jag har precis tagit en dusch efter träningen. Det blev lite hemmaträning som vanligt i form av först 30 min crosstraining framför halv 8 hos mig som jag kollade på tv3 play. Därefter blev det lite smått styrketräning för att underhålla de muskler jag förhoppningsvis har lite kvar av. Efter det blev det ut en liten runda med Kiwi och då i form av en småjogg nästan hela rundan förutom de gånger kiwi stannade och kissade :P . Det var riktigt skönt och röra på sig och det är så pass varmt att även jag kan springa, har annars problem att springa när det är för kallt ute men nu gick det ok, iallafall att jogga :P.

Nu börjar jag bli lite lagom trött för att gå och lägga mig, andy kommer snart hem då han jobbat eftermiddag.

Natti natti!


En inspirationsbild!




Lugna gatan!

Hallå i stugorna!

Det är lugna gatan för mig idag. Har dock hunnit med en del arbetssökande, varit på cafe täppan och snackat och druckit kaffe. Tjejerna där är verkligen helt otroliga!, såå snälla och trevliga. Jag känner dom genom Norells då de brukar komma och köpa lite bröd ibland.

Har suttit en liten del av kvällen hos mina föräldrar också. Imorn blir det som vanligt lite jobbsök och så ska jag passa på och vara hemma och städa lite. Här snöar det för fullt så jag passade på att skotta lite snö så man kommer ut imorn bitti haha. Imorn måste jag nog passa på att ta en lång promenad, man vet aldrig när det blir kallt igen :P. Nu är det helt perfekt temp ute dvs ca -1 grad.

Om ni undrar vad som hände i lördags då jag skulle varit på tyngdlyftningstävling i Kalmar så blev det tyvärr inget. Det blev ett litet missförstånd mellan mig, Veronica och Johan då jag och Johan hade bestämt att jag skulle med eftersom det fanns plats. Veronica sa dagen innan att det var lite dåligt med platser och då kände jag att jag kunde stanna hemma för att ge någon annan min plats. Sedan kom det fram att så inte var fallet utan att jag kunde ha följt med eftersom de hade bokat en plats åt mig. Men men det kommer ju fler tåg. Nu fick jag förfrågan att tävla i februari istället men även det är på tog för kort tid, ag vill ha tid på mig då jag inte är tillräckligt bra ännu och dels har jag inte hunnit känna efter vad jag egentligen tycker om tyngdlyftningen så jag behöer ha lite mer tid på mig att träna helt enkelt.

Ne he gott folk, nu ska jag sätta mig ner och glo lite på tv men hoppas ni får en bra kväll!

kram




Dagens bakning och träning

Hallå igen!

Då var det dags att uppdatera dagens bakning. Skorporna jag gjorde blev riktigt riktigt goda!, nu ska de bara få stå och torka i ugnen tills imorn (ugnen är avstängd). Brödet jag gjorde blev också jättegott!. Tog det jag hade hemma och slängde ihop något grovt. Det blev ett riktigt matigt bröd som man står sig på väldigt länge med tanke på att det innehåller en hel del fibrer, vitaminer och nyttigt fett. Det blev en limpa och två st rejäla frallor som mer såg ut som brödkakor. De två frallorna har jag och andy ätit nu ikväll och det blev suveränt gott. ´Jag hade i russin i min smet men jag tycker det blev lite för mycket med det så vill ni testa rekomenderar jag att inte ha några i. Sötman i brödet kommer från sirap och man kan med fördel minska mängden eller utesluta det helt och på så sätt få ett osötat bröd!.

Nu när jag skriver receptet så har jag inte räknat med russinen jag hade så ni vet det.





Ingredienser:

4dl lätt filmjölk
1 dl ljus eller mörk sirap
ca 1 dl vetegroddar
1 dl havregryn
0,5 dl krossade och hela linfrön
ca 0,5 dl svarta psyliumfrön
1 dl chasewnötter
1,5 tsk salt
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver
3 dl grahamsmjöl
ca 3-4 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt på ugnen.
Mät upp filmjölken och häll i en bunke. Blanda i sirap i filen och rör noga. Blanda i restrerande av ingredienserna och rör ordentligt till en bra smet. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker över kanterna. Fyll formen med smeten, strö över lite grahamsmjöl och grädda brödet ca 45 min på 200 grader.

Klart!



Det bästa med detta bröd är att det inte innehåller jäst vilket gör att man slipper den en jäsande mage som jäst ofta framkallar.

Hoppas ni testar detta för jag rekommenderar det garanterat!.

Träning:

Dagens träning kommer jag bara gå in på lite snabbt då jag tänkt gå och krama kudden nu. Det blev dock ett 60 min långt pass framför tv med en träningsdvd och jag säger bara det, det är tur att dom finns!. Riktigt svettigt var det men väldigt kul. Längtar jättemycket till gymmet nu, men det är bara att längta ett tag till:)...

God natt på er!




Bakning pågår!!

Hallå igen!, har just nu en paus i bakningen då jag dels bakar skorpor (choklad) och sedan tänkte jag baka lite bröd i form av ett grovt bröd med cashewnötter (kan inte stava det haha), havregryn, mm så det ska bli intressant och se vad det blir av det :) .

Nu måste jag kolla till skorporna men jag återkommer med resultatet!




Skorpdegen:P


sedan blir det en kopp kaffe:)


Sida under uppbyggnad!

Nytt år och nya mål och så även en ny bloggdesign!. Ni får ursäkta om allt inte ser hundra ut men jag lovar att fixa det snarast möjligt!, under tiden hoppas jag ni kommer hålla utkik efter uppdateringar jag gör på bloggen.

Strax ska jag in till stan med andy. Han ska repa och jag får väll ta en sväng förbi mina föräldrar.

Jag skriver lite senare igen!

//kram!




Inte nu igen!

Då var man arbetslös igen då!!!. Fick sparken idag för andra gången. Det värsta av allt är att jag inte fick någon uppsägningstid alls. Hon kom in kl typ 16,30 dvs när jag stängde butiken och sa att jag inte skulle få jobba kvar, anledningen? enligt henne så var jag inte tillräckligt intresserad av jobbet?!. HMMM hur tänkte hon där egentligen?, jag menar jag har alltid älskat jobbet och har alltid skött mitt jobb och har 100 gånger frågat om jag får fortsätta jobba och att det vore kul med en fast anställning är det då jag som är ointresserad?. Det var bara den anledningen hon hade och ska jag vara ärlig verkar det som att hon letar fel hos mig för att kunna avskeda mig.

Så nu har man inget jobb igen, tur är så sitter jag och väntar på att få svar på ett jobb jag sökt, var säger jag inte förrän jag fått svar och då måste det ju så klart vara ett positivt svar :).

Som ni förstår tar det enormt mycket energi att behöva sitta och vela fram och tillbaka om man har ett jobb eller inte. Under hela julledigheten satt jag och undrade och när man väl började igen kändes det rätt bra men någonstans förstod jag att jag inte skulle få vara kvar, jag kände det på mig. Inte nog med att det tar energi att inte veta, det tar enormt mycket energi att bli avskedad två gånger under en kort tid. Jag har ju trotsallt bara jobbat 1,5 månad sedan sist!.

För att byta ämne så ska jag nästa helg åka upp till Kalmar med klubben (NAK) då tävlingen är som jag egentligen skulle varit med på. Ska bli kul att se hur det går till och heja på mina klubbkamrater!. Kommer vara borta hela dagen och vi åker 7,30 så det blir en lång dag. Kommer ta massa bilder, det kan jag lova!.

Nehe nu är det dags att läsa lite ur min twilightbok, jag blir som förstelnad när jag läser den, sååå extremt bra!.

//kram Ellie




Varför!!?

Jag blir så irriterad på denna hemska årstid att jag faktiskt ärligt talat snart går i ide (har sagt det många gånger förut men har inte kommit så långt haha). Alla dessa sjukdomstillstånd som hör vintern till gör mig bara deprimerad. Nu har jag ju än en gång åkt på något skit i form av en redig förkylning, nyser konstant och nästan pendlar från att vara täppt till att rinna som en vattenkran. Huvudet känns som en luftballong och jag liknar mer och mer rudolf med röda mulen.



Sedan är det sååå pass kallt att jag nästan blir arg varje gång jag går ut för vad man än har på sig så råkar kylan ändå på något sätt få tag i en hmmmm!.

Nåja man får väll försöka tänka positivt att det snart är sommar och att det faktiskt blir ljusare och ljusare för varje dag som går.

Idag var det för övrigt min fösta arbetsdag efter julledigheten vilket alltid ger liten smula av ångest. Jag ska jobba tors och fre och sedan ska vi prata om hur vi ska göra med min anställning, om jag får vara kvar eller inte. Det blev för övrigt en ganska lugn dag om man jämför med strax innan jul. Det blev inget skorpbak idag då Malin behövde hjälp med en hel del kondiskakor, lite packning och sånt och imorn blir det nog att hjälpa henne med en massa tårtor som ska göras tror det är ca 6-7 tårtor som ska göras imorn om jag inte minns helt fel. Mitt skorpbak får nog därför vänta till på måndag är jag rädd.

Ingen träning idag inte, har mått så ofantligt dåligt idag så det skulle vara rena rama självmordet att träna nu, hoppas jag bättrar mig snart så jag kan börja träna lite smått igen. Jag köpte iallafall en havtorn nektar idag på jobbet vilket ska vara superbra mot förkylning då det innehåller massor med vitaminer och antioxidanter, hoppas det hjälper lite iallafall. Snart blir det en redig kopp hibiskuste som jag köpt. Har letat jättelänge efter ett liknande som finns i egypten där de använder den riktiga blomman i vattnet, hur gott som helst!. Nu hittade jag en torkad variant som smakar näst intill lika bra :)...superbra även det mot förkylning och för att de immunförsvaret en skjuts i rätt riktning.

natti


Sen tisdagsträning

God kväll!, eller snarare god natt för klockan är 23,28.

Har nyligen blivit klar med dagens träningspass i form av pump it up video dvs det blev bara cardio idag. Det räcker kan jag säga för den är grymt jobbig!. 1 timme inkl strech och uppvärmning är perfekt!. Imorn kanske jag testar min nya pump it up Aeroburn som är en annan i samma serie:).

Har faktiskt inte bestämt mig ännu hur jag ska göra med all träning detta år, är så sugen på massa saker vilket säkert gör att jag haft den sviktande motivationen ett tag. Man måste ju testa nya saker för att få ny inspiration visst?. Jag ska dock göra ett schema men det får bli senare, nu tränar jag när jag vill och har lust och det jag känner för just då tills jag fått rätsida på hur jag ska lägga upp träningen och framför allt vilken form av träning.

Nu är det dags att sova, ha det!

//Ellie




Dagens träningsoutfit




Anki Sundin gör det igen!- Ännu en BF utbildning!



Ja som ni säkert redan vet är Anki Sundin en mycket känd nutitionist som håller i en rad olika utbildningar inom just kost och hälsa. För ett tag sedan ville jag uppmärksamma er på att hon skulle hålla en BF utbildning i stockholm som handlar om kost i samband med fitness och bodybuildning, uppbyggnad och deff. Helt enkelt en utbildning för dig som vill ta steget lite längre och kanske tävla inom någon av dessa grenar eller vill hjälpa andra i sina förberedelser för en ev tävlingssatsning eller bara fördjupa dig inom just kostområdet.

Lite info som står på hennes sida:

Ur programmet:
Kost- och näringslära för uppbyggnad och deff
Kost- och näringsanalys med fokus på uppbyggnad och deff
Muskelfysiologi och konstruktion av träningsprogram för uppbyggnad och deff
Genomgång av kosttillskottsmarknaden med objektiv utvärdering.
Enkel vetenskapsmetodik

Pris: 15 600 kr inkl moms (12 480 kr exkl moms) (Möjlighet till avbetalning finns.) Deltagarna står själva för mat och logi.

Med kursavgiften får du bland annat detta:
  • Utbildning med hög kvalitet och oberoende vetenskaplig förankring
  • B & F-licens (efter genomgången utbildning och godkänt prov)
  • Studielitteratur: Boken Näringslära för kroppsbyggare och andra kraftidrottare
  • Kostprogramkonstruktion för uppbyggnad och deff
  • Träningsprogramkonstruktion med fokus på uppbyggnad och deff
  • Övningsbank med fokus på uppbyggnad och deff
  • Vetenskapsmetodik: För att du ska hitta bra och pålitlig information på egen hand.
För att anmäla dig skickar du ett mail till [email protected]

eller vill du veta mer,klicka på länken
http://ngruppen.blogspot.com/2009/12/ngruppen-pt-academy-varens-b-f.html 

Rekommenderar starkt denna utbildning då jag vet att Anki är en grym lärare och förespråkare vad gäller kost och hälsa då jag själv hade henne som föreläsare under min kostrådgivarutbildning.

/Ellie



Måndag och ny vecka

Hallå igen!

Varit dåligt med bloggande på ett tag men datorn hade brytit ihop så vi fick formatera om den. Nu fungerar den igen:) och därav ett nytt blogginlägg.

Det har inte hänt så värst mycket på senaste tiden, var mått lite dåligt ett par dagar så det har inte blivit någon form av träning för min del. Har haft jäkligt ont i halsen och haft ont i kroppen men förhoppningsvis är jag på bättringsvägen, tänkte köra lite smått snart men vad vet jag inte riktigt. Förra veckan blev det två pass och mest konditionsträning i form av träningsdvder. Det är aldrig fel på lite variation. Den här veckan hoppas jag det ska bli lite mer av träningen. Kylan håller i sig verkar det som så det har inte blivit så mycket utomhusaktiviteter heller. Nu längtar jag till sommaren!, vi har haft nog med vinter nu med allt vad det innebär.

Jag och veronica pratade lite innan jul om hur jag skulle göra med tävlingen som är i januari dvs tyngdlyftningstävlingen med tanke på min lilla brännskadeolycka och vi bestämde att vi skulle hoppa tävlingen för min del. Har ju inte kunnat träna ett enda dugg på länge och sedan hände detta!. Tävlingen är andra veckan i januari och jag har ingen som helst chans att hinna till dess så vi kom överens om att det får bli nästa gång. Det var väldigt synd för det hade varit grymt kul att köra sin första tävling men som sagt det som hänt har hänt och inget jag kan ändra på nu, bara att svälja och se glad ut.

Året har ju bara börjat och det finns många chanser kvar till träning och tävling så det är bara ta nya tag. Jag har dessutom börjat få tillbaka gnistan för gymmet, har inte varit där på säkert 4 månader nu (nu menar jag styrketräning på rikigt gym, inte tyngdlyftningen) och jag bärjar känna att suget börjar komma tillbaka. Gymmet här vi bor öppnar nu någon gång i januari så vi får se hur vi gör:).

Nu måste jag kila men vi hörs snart igen!


Lite inspiration behöver vi alla nu när ett nytt år inletts med nya tag!.






Första inlägget...

för i år blir ett kort inlägg för jag och andy ska ner till affären och inhandla lite mat, det börjar kitla lite obehagligt i kistan:P.

Jag hade en grymt mysig kväll igår tillsammans med min älskade och mina föräldrar. Under kvällen hann vi se två filmer i form av skräck och så blev det en riktig god middag i form av tacotallrik som jag gjorde, jag tror den uppskattades. Drycken igår bestod av en bacardi breezer vattenmelon som var såååå god. Efter den blev det ett glas champagne som kostigt nog fick mig att må riktigt illa, så kan det gå när man är ovan haha. Jag är dock glad att jag kunnat hålla mig borta så pass för det är INTE gott. Som sagt jag uppskattar de gånger jag faktiskt dricker för när jag gör det så är det speciella tillfällen värda att fira vilket var igår:).

Nu måste jag gå men ha en fortsatt trevlig första dag på det nya året!


En bild från gårdagen:)


En bild på Twilight edward som är sååå snygg:P




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0