Man måste ju förnya sig ibland

Söndag och ännu ett veckoslut. Veckorna bara rullar iväg och jag går ständigt på speed. Andy kommenterade faktiskt precis nyligen att jag är väldigt rastlös nu för tiden och allt måste ske NU!. Jag kan faktiskt hålla med honom. Sedan Heiley kom till världen har jag typ inte andas en enda gång. På dagarna tar jag hand om henne, och ev försöker göra vissa saker på sidan om. När Andy kommer hem får jag chansen att ge över henne på honom och då kan jag diska, städa, tvätta, blogga lite och ev träna om jag har energi över. Inte ens på nätterna kopplar jag av till hundra procent för då är det Heiley som ska ammas och byta blöja. Bara en sån sak som att be Andy att räcka mig ett vattenglas eller liknande gör jag uppstressat. Jag säger tex "kan jag får vattnet", väntar 1 sek och utbrister direkt igen "hallå!!! vattnet!!". Jag kanske skulle behöva en ordentlig promenad eller ett avslappningspass i mellanåt för nu känns det lite som att jag är på tok för speedad för mitt eget bästa.  

Idag åkte vi in till Media markt i stan för att kolla på en ny tvättmaskin. Vår är sååå usel och sååå äcklig. De som bodde här innan oss tvättade rent av sönder maskinen (4-5 maskiner om dagen) och nu är den så äcklig att det tom luktar äckligt om kläderna när vi tvättar dom i den (luktar alltså inte alls tvättmedel utan någon annan unken lukt). Dessutom ar den gått sönder på vissa ställen så nu tyckte vi det var dags att byta ut den en gång för alla.



Denna blev det!


Pratade därför med en säljare vad vi var ute efter för typ av maskin och då vi är småbarnsföräldrar nu för tiden är det ju viktigt att den inte är super liten. Det blev därför en cylinda med 8 kg tvättkapasitet så den duger bra åt oss:). Bad min vän Sofia (grannen) om hjälp då hennes man är elektriker. Hela hennes familj (inkl hennes två sönder) kom över hit på en fika och installerade maskinen. Så nu har jag tvättat två gånger med den och det känns sååå skönt och ha fräscha kläder nu!.

Sammanfattning av träningsveckan:  

Det har inte varit den bästa träningsveckan hittills. Har nog bara hunnit med ett pass på hela veckan. Har varit så trött att jag inte orlat ta tag i det denna vecka så jag hoppas det blir bättre nästa vecka. Jag måste bli bättre på att sova när jag har chans till det (dvs när Heiley sover). Just nu får jag knappt någon sömn alls och så går jag och lägger mig vid 23-24 på natten. Det har även hunnits med en promenad på 40 min tidigare i veckan så jag får väll vara nöjd med det. Ska ta tag i träningen till nästa vecka, det lovar jag. Ett pass är på tok för lite, det borde inte bli mindre än två pass i veckan iallafall.

Nu ska jag gå ner till familjen och pusta ut ett par minuter, sedan blir det en liten promand med familjen+ hunden:).

Glömde tillägga att jag hunnit dammsuga och tvätta golvet idag också:), imorn blir det dammning. Ska dessutom iväg till BVC vid 11 och väga och mäta Heiley och håll tummarna på att hon gått upp i vikt. Har hon inte det så ska jag FAN sluta amma för då är det bara skitmjölk jag har!. Nog är lättmjölk bra men man behöver ju inte överdriva då det är till en bebis som faktiskt behöver rullta på sig lite hihi:).

natti natti

Lägger upp några bilder från igår när Heiley var på strålande humör!. Sååå söta bilder:).


Hon älskar och prata!





Heiley är nu 5 veckor gammal!






Småshoppat Heileykläder

God kväll! Har inte bloggat så mycket de senaste dagarna känns det som men det jag har till min ursäkt är att jag haft en del att göra framförallt med Heiley. Jag tror hon har kommit in i en utvecklingsfas som gör att hon blir trotsig, mammagris, och allmänt ledsen. Jag läser nämligen en bok om att ett barn har 7 olika utvecklingsfaser de första året och den första kommer när barnet är 4 veckor. Enligt forskning kommer alla barn in i dessa faser i samma "ålder" i stortsett +- några veckor. Heiley är ju snart 5 veckor och hon har börjat bli tråtsig senaste veckan så jag tror hon är mitt uppe i sin nu. Dessa faser är tydligen väldigt jobbiga för bebisen då det är väldigt mycket som händer men efter denna fas ska man tydligen märka en skillnad rent utvecklingsmässigt. Att läsa denna bok gör att man blir mer förstående när detta händer sin bebis och man kanske inte bli lika frustrerad och irriterad då man vet vad bebisen går igenom.

Heiley har väldigt svårt att komma till ro på kvällen och gråter för nästan ingenting. Hon vill inte sova lika mycket som tidigare (dock sover hon LÄÄÄNGE på morgonen, till ca 9.30 och då vill hon ha frukost NR typ 2 eller 3 och sedan somnar hon gärna om och sover någon timme till). Hon är väll lik mig, VÄLDIGT trött av sig hihi. Mamma fick ju väcka mig som bebis vid 10 tiden på morgonen haha. Därför har jag inte orkat blogga något, tröttheten är enorm nu vill jag påstå och det blir inte mycket vila av på dagarna heller. Går upp varannan/tredje timme på natten dessutom så somn blir det lite med nu för tiden. 

Rent träningsmässigt har det inte orkats med heller. Har väll blivit 2 pass om jag inte minns fel (ska sammanfatta veckan imorn). Dessutom har jag haft ont i halsen i några dagar nu också vilket gjort att jag vill ta det lugnt, det minsta jag behöver nu är att bli sjuk. 

Idag blev det lite småshoppning och storhandling. Köpte så klart kläder till Heiley och ett nagelack och hårfärg till mig. Sofia kommer imorn och ska färga mig och klippa Andy så nu blir man äntligen lite fräsch. Köpte ett rött nagelack också då det känns som att man kan behöva lite färg nu när man är ser ut som en zombi på dagarna haha. 


Rosa klänning från Kappahl från Newbie stl 62 89.90:-. Köpte stl 62 eftersom dessa stl brukar vara VÄLDIGT små så jag tror hon faktiskt kan ha den redan nu.


Ett par vita byxor även dom från Kappahl och Newbie stl 56 49.50:-. Dessa var i väldigt bra kvalite då de kändes rätt tjocka i kvaliten men ändå tunna liksom haha.


Vita strumpbyxor från Kappahl stl 50/56 59.90:-+ rött nagelack från H&M 39.90:-


Tunika/tröja från H&M stl 62 69.50. Rätt stor var den men det gör ju inte så mycket för då kan hon ju alltid växa i den:). Hon behöver lite mer tunnare tunikor till våren:).

Det var det vi fick med oss hem. Hade kunnat köpa mycket mer men man är ju inte gjord på pengar haha. 

Nu ska jag ta en skön dusch och måla naglarna:). Imorn blir det färga håret+ slinga det så det ska bli såå skönt!. Behöver verkligen fräschas upp!. Aldrig att jag skulle förfalla bara för att jag bli mamma!, det att det är ett väldigt vanligt fenomen när man får barn men det vill inte jag!.

Kram på er alla!

 


Turbo Jam

En bloggläsare frågade för ett tag sedan vad Turbo Jam var. Jag kan förklara det så mycket som ett pass som är inspirerat lite från kampsporten med slag och sparkar men som även är ett slags aerobicspass fast mycket roligare!. Finns ett gäng olika pass på samma samlingsbox man kan välja mellan och så även ett schema som man kan gå efter för att komma i form och då enbart med hjälp av dessa pass. Dessa pass kommer från Beachbody och är ett "samlingsställe" för flera olika typer av träning och på så sätt även olika dvdsamlingar.

Här har ni olika klipp från några av passen:




Världens bästa Heiley 1 månad idag!+ Träningstips

God kväll!.

Idag har Heiley sin 1 månadsdag och tiden har gått rätt fort dessa 4 veckor. Vill inte ens tänka på hur fort det kommer gå sedan när man börjar jobba och man tänker bara på vardagen och att allt bara ska gå ihop. Då blir det lätt att man bara rusar och inte stannar upp och reflekterar och barnen växer fortare än man trott vilket man märker när barnet börjar skolan, fyller 15 år och begär en moppe i födelsedagspresent  etc. Fortare än jag annar så kommer Heiley bli tonåring och allt vad det innebär.Visst det är långt kvar men som ni vet går tiden väldigt fort. 

Idag började dagen med att ta en promenad efter lunch med Madde och hennes lilla Joanna. Blev en promenad på ca 35-40 min och ev så blir det ett pass snart men vad vet jag inte riktigt. Tror det blir en liten stund på crossen iallafall (ca 10 min till en början). Sedan vet jag inte om jag ska köra en video som van,ligt eller om jag ska göra passet nedan som JNL instruerar. Ett helkroppspass som passar alla och som man kan göra hemma. Det är bra om man har en skivstång och ett par hantlar men man kan ögra det men den egna kroppsvikten ockå. Passet kan man köra så länge man känner för det men jag rekomenderar 3 set av varje övning. Eller så kör ni som hon beskriver:).

Gårdagens träning:

hann inte redovisa träningen igår men det blev ett pass Hip hop abs total body workout och innebär en del styrkeövningar, dock med kroppsvikten och med hjälp av hantlar. Jobbigt var det vill jag lova. Passet var 40 min långt så det var lagom. Efter det körde jag 5 min på crossen. Det är inte länge men vill stegra och tänkte därför köra 10 min idag.





Heiley 1 Månad!



Har precis badat henne vilket hon tyckte tyckte var jätteskönt. Nu sover hon som en stock:).

NU: TRÄNING!




Första besöket på öppna förskolan

Det blev en massa spring idag måste jag säga. Först hängde jag med Andy till gymmet då han börjart köra lite och jag passade på och hänga med för att kolla läget lite då det var länge sedan jag var där. Hem och käka lite och sedan tog jag en promenad till Öppna förskolan vid 13. Det var väldigt lugnt där eftersom det är sportlov och många mammor väljer väll att vara hemma med bebisarnas syskon. Det blev jag Madde och en till mamma+ förskolepersonalen. Det blev lite babysång och lite smådans men då Heiley låg och sov så blev det bara lite sång för vår del. Sedan blev det lite fika och massa prat om allt möjligt. Jag ska ev gå dit på torsdag också men vi får se. Efter förskolan gick jag hem, ut med hunden, in med hunden, gick till affären, gick hem och nu sitter jag här. Blev sjukt trött efter denna dag och Heiley håller nog med för hon småsover nu igen. Kanske borde passa på att sova lite middag jag med när hon endå sover.

Min förhoppning är att jag ska orka med ett pass senare ikväll eftersom det inte blev av igår. har samlat ihop 30 ml mjölk som jag tänkte ge henne lite senare så då kanske jag får träna för henne. Gav henne 25 ml igår som jag samlat ihop och hon blev helt galen!, tyckte det var såå gott så hon slurkade upp allt på bara några sekunder. Sedan var hon helnöjd och låg och småpratade i babysittern i fler timmar. Hoppas det blir samma sak nu för då kanske jag hinner träna lite:).

Nu ska vi gå och vila lite men jag uppdaterar lite senare ikväll...om jag får:)..


Ammar som en galning!

HUA!! jag tycker jag sliter fram tutten hela tiden för att amma. Jag bestämde mig för att amma varannan timme istället för var 3 dje timme för att försöka få upp produktionen och att göra Heiley lite gladare:). Det har gått jättebra och jag har passat på att samla upp mjölken som läckte från motsatt tutte som jag inte ammade för när man ammar ena tutten så läcker det från den andra. Höll en flaska under och försökte mjölka ut lite sjäkv också under tiden hon tuttade. Det blev ca 25 ml på ca 3-4 amningstillfällen vilket INTE är mycket men men alltid något.

Har precis gett henne den slurken jag fick ihop och herregud vad fort det gick!, det var riktigt populärt!. Nu är hon sååå lugn och tyst och värkar jättenöjd. Fan att det är så dyrt med amningspump för annars hade jag garanterat köpt en. Jag får väll mjölka själv men det är absolut inte smärtfritt vill jag lova!.

Det blev ingen träning idag även om jag planerat det. Eftersom Heiley fått tillgång till mat i stortsett hela tiden så har hon knappt sovit något alls idag för hon har väll helt enkelt fått mer energi. Dessutom har jag inte fått lämna henne mer än 5 min för då har hon gråtit. Nu när jag gav henne flaskan med mjölk så blev hon ju som sagt lugn och jag kunde passa på att diska *HURRA!*.

Nu ska jag kolla på familjen annorlunda och sedan blir det nog att lägga sig i sängen och gosa med bebisen:).


En bild från här om dagen när Heiley låg och sov hos pappa, Sötare får man leta efter:). 


BVC besök med Heiley

God dag!

Det blev ingen vidare sovmorgon för vår del idag inte. Kl 07.50 ringer telefonen och lite halvgroggy springer jag upp för att svara och då var det vår sköterska från BVC som ringde. Eftersom hon varit sjuk så har vi inte varit där på 2 veckor så nu ringde hon för att bok in en ny tid. Det blev 2 timmar sneare kl 10 så det var bara och gå upp och äta frukost och klä på oss och ta vagnen dit. Skönt dock att det äntligen blev av.

Hon växer på bra. Nu är hon hela 56,1 cm lång men tyvärr ligger hon lite under sin kurva vad gäller vikten. Hon har bara gått upp 30 g sedan sist dvs 2 veckor sedan och vägde nu 3705. Hon sa dock att jag inte skulle oroa mig utan jag skulle börja amma henne på natten igen var 3 dje timme och fortsätta amma som jag gör på dagen så får vi se om hon går upp mer till nästa vecka. Jag skojade då och sa att jag antagligen har lättmjölk i tuttarna haha!. Huvudomfånget hade också växt 0,6 mm så växer gör hon iallafall. Hon sover väldigt mycket och det kanske är för att hon inte får i sig riktigt som hon ska. Sedan kräks hon nästan varje gång hon äter och då är det klart att hon inte får i sig allt som hon endå druckit. Nu ska jag se till att amma oftare även på dagen tänkte jag, kanske varannan timme om jag kan och då hoppas jag att det ska hända lite mer med vikten. 


Skärblacka BVC. Bild lånad av www.lio.se

Imorn tänkte vi gå till öppna förskolan för första gången så det ska bli kul och se vad som händer där. Sedan ska antagligen Andy sätta igång med träningen igen efter ett uppehåll under min graviditet (haha han har också varit gravid förstår ni hihi). Jag tänkte hänga med för att få in gymkänslan lite (självklart tar jag med mig lilltjejen). Dock blir det ingen träning för mig eftersom jag fortfarande har fryst mitt kort.

Tänkte försöka hinna med ett pass här hemma senare ikväll så vi får se om jag kan trycka in det under tiden Heiley sover. Har faktiskt hunnit med att baka idag igen så nu har vi färska snoddasmuffins (någon som har lust och komma och fika?).

Vi hörs senare...kram!


Sammanfattning av träningsveckan

Då var söndagen här igen och snart börjar en ny vecka med nya spännade saker. Att vara nybliven mamma så är dagarna aldrig lika så veckorna blir oftast ganska roliga endå trots att man ibland inte har så mycket att göra förutom att ta hand om lillan då det ofta innebär ammning, blöjbyte, sömn och lite vaken tid även om det inte är så mycket avc det. Idag har hon tex sovit nästan hela dagen (är dock vaken nu och ligger och småpratar lite i Andys knä). Anledningen tilla tt hon sover så mycket idag tror jag är för att hon hade så ont i magen igår, har aldrig hört henne skrika så mycket och jag blev nästan panikslagen och började nästan gråta för jag visste inte vad jag skulle göra, hon var verkligen sååå ledsen!. Det kändes nästan som att hon skulle gå sönder vilken sekund som helst. Det resulterade i att hon sov HEEELA natten och jag var tvungen att väcka henne vid 4 för att ge henne lite mat. Sedan sov hon fram till halv 10 och sedan nästan hela dagen förutom små vakenuppehåll hehe. Nu är hon dock glad igen och hon tom vaknade i morse med ett leende på läpparna, sååå skönt!.




Även denna vecka har träningen gått riktigt bra. Har hunnit med 4 träningspass varav 3 st turbojampass på 43 min vardera och ett pass insanity cardio recovery som innebär en del stretch och lite styrkeöningar med kroppen som tyngd, riktigt jobbigt var det. Det var även några övningar i knäböj (med kroppstyngden) och utfall, först tänkte jag hoppa dessa övningar men då "fitnessgurulina" sa att jag kunde köra försiktiga knäböj med benen ihop och att jag kniper (knipövningar som man gör efter förlossningen för att stärka upp bäckenbotten muskelaturen) under övningen så gick det bra. Testade det och det gick bra och det resulterade i träningsvärk i benen idag hihi.

Så här har veckan sett ut:

Vecka 7:

Måndag:
Turbojam 43 min

Tisdag: Vila

Onsdag: Turbojam 43 min

Torsdag: Vila

Fredag: Turbojam 43min

Lördag: Beachbody insanity cardio recovery 33 min

Söndag: Vila

Jag var riktigt sugen på att köra ett pass till idag men nej, 4 pass får räcka men sedan har man ju inte ätit så nyttigt idag heller så det skulle behövt ett pass till egentligen men vad fan, man lever bara en gång hihi. Sedan om någon vecka eller 2 funderar jag på att ta ett steg längre i träningen genom att lägga till ett pass till de dagar jag tränar i form av promenad, crosstrainer eller liknande. Detta för att ev få fart på viktminskningen.

Nu ska vi kolla lite film och jag ska ge Heiley sitt kvällsmål vilket är mjölk mjölk mjölk och detta från min egen tutte hihi..

sov gott!



Lunch hos trevligt sällskap+ Dagsformbilder

Fick inte till rubriken så bra men det jag försöker säga är att jag har varit på besök hos Vivian idag, hemma hos henne för första gången. Precis som jag misstänkte så var hon väldigt välkommande och gav Heiley en present, en söt klänning fick hon och inte nog med det så bjöd hon på lunch och det var ingen dålig lunch heller. Hon bjöd på arabisk mat som hette dolme (om jag inte minns fel) och det är vindruvsblad som man rullar och har fyllning i (fyllningen är bla ris, nötkött, och tomat) och till det blev det kycklingfile tandori och grönsallad, Supergott var det. Dessutom bjöd hon på arabiskt kaffe som verkligen inte smakade kaffe (det innehåller kardemumma vilket man kände smaken på), "bullar" som inte var så söta då hon är ganska nyttig av sig och gillar inte sött. Jag var tyvörr tvungen att gå efter 3 timmar men annars hade hon dessutom bjudit på frukt och mer fika hihi. Vi bestämde att det skulle hon få göra nästa gång.

Efter den lilla trippen till henne så blev det en liten sväng förbi mina föräldrar och nu sitter vi här, jag och Heiley och Andy står på crosstrainern. Jag tänkte köra ett pass stretch som finns som pass på insanity dvd'n som är ca 30-35 min långt. Ska sammanfatta träningsveckan imorn.

Ha en fortsatt trevlig lördag!!

Dagsformen igår. Magen är i spänt läge:


Vikten idag lördag 67,1kg


Den hyfsat smala midjan jag hade innan känns som bortblåst. Dock är det kul och se förändringen sedan när man börjar träna på riktigt. Problemet nu är att när man sitter får man världens bilringar pga av den lösa huden :(. Känner mig som ett daller ha ha.



Tandläkaren var det ja!!

Fredag kväll och jag sitter här och har svinont i munnen!. Som ni vet var jag hos tandläkaren här om dagen och då petade han med "det vassa instrumentet" längst bak när visdomständerna sitter (mina har inte växt ut ännu). Han kunde då konstatera att båda på underkäken var precis under tandköttet men att de inte kommer att komma upp pga av hur de sitter. han tyckte därför att jag borde operera bort dom eftersom det kan komma in bakterier under tandköttet och angripa tanden som ligger där under. Visst tänkte jag men jag har inte haft problem med den tidigare så jag kan ju lika bra vänta. Jo men säkert! Nu idag så har jag haft sååå fruktansvärt ont där bak och det har varit sååå svullet (säkert pga av att han stack hål på tandkättet där visdomstanden sitter) och så har det kommit in bakterier där så jag fått inflammation. Har knappt kunnat tugga alls idag och därför köpte vi munskölj så jag kan göra rent ordentligt där. Då börjar det att blöda och det lossnade en liten liten klump där ifrån, nu är det inte lika svullet men tandköttet är "löst" där och vid tanden bredvid så nu lär det komma in massor med bakterier!. Jag är såå orolig att det ska bli en ordentlig inflammation och detta pga av att han gjorde fel!. Ska ringa dit på måndag så får vi se vad dom säger.


Heiley här om morgonen, hon ser så fridfull ut när hon sover:)


En bild från tidigare idag:)

För övrigt har vi fikat hos Heileys faster och kusin och pratade en massa. Lilla Neo har blivit så stor så han tom kan stå upp (han är8 månader). Tänk vad tiden går fort!.

Träning:


Igår blev det lite träning. Egentligen sa jag ju att jag skulle stretcha men det blev ett pass turbojam igen. Det gick super och jag passade även på att köra lite smått styrla med mina 3 kiloshantlar (wow! snacka om tungt va! hihi). Körde lite crunches också då jag konstaterade att mina magmuskler är där de ska (man kan göra ett test genom att göra en crunches och känna med fingertopparna där magmusklerna delar sig. Är det då mer än 2,5 cm mellan dom är dom inte i sitt ursprungliga läge och man ska vänta med magträningen). Andy kunde kostatera att jag hade ca 0,5-1 cm mellan dom så det är ju bra!. Körde även lite ryggresningar, bicepscurl, triceps och lite hantellyft för axlarna. Som sagt, ett bra pass!.


Nu blir det melodifestivalen!

 kram





Det där med att amma på offentliga platser

Jag blir så arg!. Satt inne och kollade lite på bebisforum (bla minbebis och familjeliv) och där var det en tråd om amning och trådskaparen var sååå förbannad på mammor som ammar sina bebisar på offentliga platser och att det var såå äckligt och hon menade att man kan väll f*n gå in på toaletten och göra det. Jag kan säga att det var många som var emot hennes argument däribland jag!. Att amma sin bebis är väll bland det naturligaste som finns och det ska man väll kunna göra på vilka platser som helst så även en restaurang om det skulle behövas. Bebisen "håller" sig väll knappast om den är hungrig. Ska mammorna sitta inne hela dagarna bara för att de ammar?. Nej det var det värsta tråden jag har läst!. Dessutom hur snällt är det att låta sin bebis äta på toaletten?, skulle man kunna göra det själv när man är på restaurang? nej inte jag iallafall. Sedan kan jag säga att jag inte direkt brukar slänga fram tutten var som helst även om jag skulle vilja det. Anledningen till varför jag inte gör det är helt enkelt att jag inte är 100% bekväm i amningen ännu och då speciellt eftersom jag oftas måste ta av mig tröjan för att amma och jag vill gärna inte sitta halvblottad i BH rakt upp och ner på någon plats. Dock kommer jag garanterat att göra det när jag känner mig bekvämare.


En annan anledning till att man drar sig för att göra det är för att det trotsallt finns personer som denna trådskapare som faktiskt tycker det är äckligt (trot eller ej) och jag vill inte ha arga blickar eller bli tillsagd när jag råkar ge Heiley mat (skulle antagligen inte bry mig men ni förstår kanske vad jag menar). Sån tur är finns ammningsrum på en del köpcenter nu för tiden men långt ifrån alla ställen har det!. Det borde bli lika obligatoriskt som en toalett. Sedan påstog denna också att det trotsallt är ett kvinnobröst och att man inte ska blotta sig med att visa tutten för alla. Då kan man undra var världen är påväg!. Män kan med lätthet slita av sig tröjan på sommaren och inte är det någon som hajar till då inte!. Men en kvinna skulle genast få 1000 arga (och kanske intresserade) blickar på sig. Varför undrar jag? bröst är väll bröst? vare sig som är stora eller små?. Det finns ju faktiskt tjocka män/killar som ibland har större bröst än en kvinna men det är fortfarande helt ok. Vi kvinnor borde faktiskt också få gå barbröstade på sommaren (jag själv vill inte men men det borde vara en smaksak isåfall ). Var tvungen att ventilera mig lite. Vad tycker ni om denna fråga?


Känns superbra!

God kväll i stugorna!

Hoppas ni haft en skön dag!

Jag har iallafall haft ett strålande träningspass idag!. ALLT kändes precis som innan jag var gravid!, massor med energi (trots att jag var supertrött innan passet) och jag vågade faktiskt ta i mycket mer idag än tidigare för jag hade verkligen inte ont någonstans och inget som kändes konstigt. Vilken härlig känsla det var!. Jag vågade tom ta några hopprepsskutt även om de inte var direkt "hopp" men jag lyfte iallafall på fötterna haha!.





Nu börjar dock john blund att kasta sömnljus i ögonen på mig och Heiley ligger snällt i sin babysitter under tiden jag skriver här. Imorn blir det ev ett pass stretch för det kan faktiskt behövas, dock måste man vara extra försiktig efter en förlossning/graviditet då man har större risk att skada sig då kroppen då speciellt bäcken och fogar luckrats upp och är extra rörliga mot innan. Dock vill man ju behålla rörligheten även om jag aldrig direkt varit stel av mig hur lite jag än stretchat men det kan vara skönt med tanke på att man trotsallt går och bär en 3600g tung bebis hela dagarna.

Detta vill jag börja köra NUUU!!. Dock är det nog lite väl tung och jobbig träning bara 3 veckor efter förlossningen men SNART




www.beachbody.com




Träningsveckan påbörjad!

Eller ja det har den juförsej varit ett tag med tanke på att det är onsdag men idag blir det första passet på veckan. Blir som vanligt ett pass turbo jam eftersom jag ännu inte vågar gå på pump it up passet ännu. Skulle vilja hitta en rolig styrketräningsvideo men har tyvärr inte hittat någon rolig. Någon som har förslag?.


Nu kör vi!!

Idag var jag hos tandläkaren vilket var snart 5 år sedan!. Jag var säker på att jag skulle ha minst 1 hål efter alla dessa år som jag inte varit där men till min förvåning hade jag inte en enda!. Det jag trodde var ett hål var inget hål, han visste faktiskt inte ens vad jag kunde ha så ont av men han trodde det berodde på att mina tänder tog ojämt när jag bet ihop efter tandregleringen (har/ har haft tandställning men har bara två trådar kvar på baksidorna av tänderna fram både uppe och nere som ska sitta hela livet) så han jömnade till alla tänder och hoppades nu att det skulle bli bättre så vi får väll se. Ska tillbaka dit i mars och ta bort lite tandsten bara. Han tyckte jag hade väldigt fina tänder så han tyckte inte jag behövde komma till honom mer än vart tredje år och det tackar man ju för hihi. Det enda han tyckte jag borde göra är att operera bort två visdomständer på underkäken som ännu inte kommit upp (har 4 men ingen vill komma upp) men det lär jag inte göra på bra många år!, vill absolut inte operera i munnen helst då det ska göra sååå fruktansvärt ont (Andy opererade bort en). Vill verkligen inte!.

Nu ska jag köra igång här! men vi hörs snart igen

pussar!




En liten zombi

Ja det kan man ju kalla mig. Har sovit 1 timme ungefär men det hjälote inte det minsta, känner mig snarare som en full gubbe haha. Jag och Andy och lilla Heiley låg och sov som skönast när hon helt plötsligt vaknar och är såååå himla ledsen och mer eller mindre gallskriker. Slängde av henne täcket och började vagga henne över axeln i hopp om att det kanske var en rap som ville komma up. Nej antagligen inte men efter ett intensivt gråtande i kanske 10 min så sa det bara pang så sov hon som en stock igen?. Har funderat på att det kanske blev lite för varmt under täcket (trots att hon bara låg i blöja) för hon var supervarm och det kanske var därför som hon började gråta.

Tidigare idag fick jag ett infall som vanligt. Innan Andy vaknade satte jag igång och bakade lite snoddasmuffins (kärleksmums, mockarutor eller vad ni nu vill kalla dom). Under tiden hängde Heiley i bärselen och sov och det var riktigt smidigt. Det såg inget vidare bekvämt ut men det tyckte tydligen hon och det är ju huvudsaken:).



Träningen:

Blev inget pass idag, vill ju vila lite emellanåt även om man mer än gärna vill köra varje dag. Motivationen är just nu på topp och jag vill ju försöka hålla kvar den så länge som möjligt och med erfarenhet så vet jag att man lätt tappar den om man kör för hårt och mycket i början (ett väldigt vanligt nybörjarfel men som är väldigt lätt att göra även om man är en van "tränare"). Trots det så blev det tom 4 medvetna pass förra veckan vilket jag inte alls trodde. Jag körde bara på och körde när jag kände mig sugen och det resulterade i 4 pass vilket är rätt mycket endå med tanke på att mitt mål var 2 pass per vecka sa jag under graviditeten. Så här såg förra veckan ut:

Träning vecka 6

Måndag: Vila

Tisdag: Fitmama 20 min

Onsdag: powerwalk ca 50 min

Torsdag: Vila

Fredag: Turbojam 43 min

Lördag: Turbojam 43 min

Söndag: Vila

Vi får se hur denna vecka ser ut, har ju inget direkt schema så jag kör när jag känner mig sugen. Vikten pendlar mellan 67-68kg och jag antar att det beror på att jag ammar och beroende på hur mycket mjölk jag har i tuttarna vid tillfället:). Jag behöver nog börja träna mer för att få bort det extra kilona och maten behöver säkert ändras också men det tar jag lite som det kommer. Jag försöker vara så medveten som möjligt men vill absolut inte räkna kalorier igen!. Jag vet att det äldigt lätt blir ett beroende och man blir mer eller mindre slag under sig själv och det vill jag inte!. Nu har jag inte bara mig själv och tänka på och Heiley är alltid viktigast!.

Snart ska jag och lilltjejen lägga oss. ska till tandläkaren imorn vilket jag inte varit på snart 5 år! ups!. Dax att göra det nu helt enkelt då jag misstänker att jag fått hål i en tand *aj aj*.

God natt mina vänner!


Måndagsträning

Hej igen

Känner mig lite smått stressad!. Finns minst 1000 saker jag skulle behöva göra men hinner inte. Heiley har blivit en riktig mammagris som börjar gråta så fort jag lägger bort henne (i stort sett) så det blir att förska göra diverse saker med henne på armen vilket inte alltid är jättelätt.

Träningen idag blev det gamla vanliga nämligen turbo jam party cardio. Det finns många fler pass att välja på inom turbo jam men då det innehåller mindre hopp så använder jag mig av den tills jag kan hoppa lite mer så det kanske blir lite tjatigt men men, bättre att träna något än inget alls. Det blev iallafall 43 min och efter passet blev det några knipövningar, 3 set plankan och några rygglyft för att stärka den delen. Usch jag hoppas verkligen att den degiga magen försvinner för det är inget roligt och ha den där, man ser ju så mycket pluffsigare ut med den men jag tror det är mycket lös hud och det lär väll ta ett tag innan det drar ihop sig.




Nu tänkte jag kolla lite på halv 8 hos mig på internet, ska se om jag hinner läsa lite innan läggdax.

God natt på er!


Infryst

God morgon!

Herregud så kallt det är ute!. Har hunnit varit ute med Kiwi nyligen och det var så jag frös fast. Tom kiwi tyckte det var otäckt kallt för det är inte varje dag som hon står med ett bakben i luften när hon bajsar hihi. Andy ligger och sover tillsammans med Heiley som är helt deckad. Hade lite problem med att få henne sova igår kväll då hon bara ville ligga och titta på mig. Efter 1 timmes vaggandes och smekningar över huvudet somnade hon. Jag testade med att låta henne säga till själv när hon ville ha tutte och det fungerade faktiskt bra!. Det blev en ammning under natten (natt för mig är mellan 24-06) så hon vaknade vid 4 och ville ha och somnade om direkt igen när hon fått äta. Sedan vaknade hon vid 7.30 och gnydde lite och det fick bli frukosten. Hon somnade om ännu en gång och nu ligger hon fortfarande och sover!. Försökte väcka henne nyligen men hon ville inte, skruvade bara på sig och inget annat.

Dock ska jag försöka få liv i henne igen snart för vi ska in till stan och hälsa på tant Vivian hihi:) på cafet. Det blir inte länge Heiley får vara ute nu när det är så kallt men jag ska försöka värma upp bilen så gott jag kan nu innan vi åker så den inte är för kall.

vi hörs senare!




Finbesök

God kväll vänner!

Då var denna dag snart slut och det har varit en rätt mysig kväll. Veronica och hennes kille Krille kom över på en fika då Krille inte sett vår lilla tjej, har dessutom aldrig varit hemma hos oss så vi tyckte det var på tiden nu. Vi hade riktigt trevligt och mycket prat om allt möjligt, sånt gillar vi.

För att helt byta samtalsämne så när det gäller träningen så kommer jag inte att lägga upp ett schema över träningen ännu eftersom jag fortfarande inte är helt återställd efter förlossningen. När jag känner mig 100% redo kommer jag att göra ett schema och det kommer antagligen att bli när jag sätter igång gymkortet igen och när jag ska göra det får jag se. Kan tnka mig att det KAN bli typ april eller likande och under tiden komemr det bli styrka här hemma och en hel del hemmavideos för att komma tillbaka till träningen i en hyfsat lugn takt. Jag har inte bråttom så det tycker jag blir bäst. Har ju inte tränat på 9 månader och innan graviditeten tränade jag ju inte på gym mer än ca 5 veckor så blev jag ju gravid (hade ju ett uppehåll från gymmet ett bra tag och tränade mycket hemma). Så nu när man ska tillbaka på allvar igen så gäller det att ta det lugnt så man inte drar på sig onödig sjukdom för det gör ju bara att det tar ännu längre att komma tillbaka.

Imorn tänkte jag åka in till stan och träffa Vivian på cafet för hon sa att hon saknar Heiley jättemycket så jag tänkte hon skulle få träffa henne igen:).  Andy jobbar natt i natt så idag blir fösta gången jag är helt själv med henne under natten, ska bli intressant och se hur det går. Visserligen är det jag som sköter allt nattarbete men det är alltid tryggt och ha mannen hemma endå:).

Usch nu luktar det bajs här!, måste ner och byt lite blöjs:)..

hörs imorn!

Föresten tog Veronica jättesöta bilder på BB:









Världens sötaste tjej!




En jobbig början på dagen

God förmiddag på er!

Natten har inte varit den bästa om man säger så, Heiley har varit väldigt ledsen hela natten och hela morgonen och trots att jag gett henne mat ofta, bytt blöja etc så har hon itne alls blivit nöjd. Kanske har hon ont i magen? eller så är hon helt enkelt inte nöjd med tillvaron. Nu har hon iallafall somnat efter att ha fått lite frukost nr2 eller snarare tidig lunch.

Snart ska vi åka in till stan då Andy ska repa och under tiden tar jag och Heiley en sväng förbi mormor och morfar.

Träningen då?

Ja det blev ett pass till igår trots att jag tänkte hoppat det. Kände mig inte hundra procent bra i underdelen av kroppen om man säger så men ville endå testa och därför körde jag mycket lugnare och det gick väll ok bara det att jag kände ett tryck där bak som kan jämföras med förlossningstrycket i baken haha. Dock släppte det rätt snabbt efter passet och nu är allt som det ska igen så det var nog inget allvarligt. Kroppen har ju fått utstå en hel del under dessa 9 månader och då är det ju inte konstigt att man känner lite konstiga obehag ibland :).

Det blir dock lugnt med träningen idag för jag har ju endå avklarat 2 träningspass och en långpromenad så det får väll räcka. Hade viljat gå på fler promenader men nu är det riktigt kallt här (-16 grader) så jag vill inte slita ut lilltjejen på längre visiter i onödan. Får väll hoppa upp på crossen om jag skulle få myror i rumpan haha.

Nu måste jag fixa ordning mig lite men vi hörs ev senare


En bild från i morse, både Heiley och jag var helt nyvakna. Mys i sägen med andra ord:)




Jag vill ha er hjälp!!

Nu skulle jag behöva er hjälp!!. Nu när jag inte är gravid längre så vill jag veta vad ni vill att jag skriver om i bloggen. Precis som vanligt blir det mycket allmänt om hur det är att vara mamma och livet i allmänhet men självklart också träning.

Dock vill jag veta mer specifikt cad ni vill läsa om. Jag skriver ju mycket för min egen del men för att det ska bli intressant och läsa vill jag ju också veta vad ni vill läsa om helt enkelt.

Så ge mig massor med tips nu!:)


Förlossningsbilder- OBS känsliga läsare varnas!

God kväll!

Det blev ingen träning, tyvärr. Hade egentligen behövt det men jag är så oerhört trött efter att ha gått upp så tidigt och gått och lagt mig rätt sent. Blev istället att jag låg och sov någon timme och jag skulle garanterat kunnat sovit hela kvällen och natten. Tyvärr går det inte längre med tanke på att man har en liten som behöver mat och kärlek:).

Istället för träning blev jag sittandes här framför datorn och fixade lite med en ny design. Fick hjälp av söta Sofia med Headern och bilderna i den och så har jag fixat lite med kodningen och så. Skalet har jag fixat från bloggdesign.se så den har jag inte gjort själv.

Nu ska jag fortsätta kolla lite på lets dance men ni får ha en fortstt trevlig fredag!

Passar på att lägga in några bilder från förlossningen:


Drogar lustgas som en tok under de hämska värkarna!


Lite godis blev det mellan varven för att hålla energin uppe.


Det är inga vackra bilder men jag lovar man bryr sig inte det minsta om hur man ser ut, det släpper man fruktansvärt fort när man börjar få så pass ont att man måste gå in i sig själv till 100% för att klara av värkarna.


Andy klipper nagelsträngen som gett henne näring under hela graviditeten, från och med då är hon helt "egen":).


Här är det som Heiley legat i under 9 månader. Denna sida sitter fast i livmodern och ser man detta tycker man inte att det är kostigt att man blöder som en tok efter en förlossning, kan ni tänka er vilket stort sår man har i livmodern när denna lossnat från livmoderväggen!.Tur är väll dock att man inte känner av detta "sår".


Moderkakan


Livets träd som barnmorskan så fint kallade den. Kan dock inte påstå att den ser något vidare trevlig ut direkt.


Varenda värk, varenda krämpa är dock värd när man vet vad man får i gengäld. Denna underbara skapelse går inte att älska över allt annat i hela världen och då menar jag det verkligen!.


En trött men oerhört glad Ellie som aldrig trodde hon skulle klara av en förlossning.




Egen tid

Nu sitter man här och är helt supertrött!. Gick upp tidigt idag eftersom vi skulle på hörselkontroll med Heiley vid 8.45 så det blev att slita sig upp kl 7. Tur att det inte blev så många mmningar i natt för då hade jag nog legat helt deckad nu. Kom på mig själv att jag inte väckte Heiley som jag brukar göra var tredje timme under natten som jag brukar. Sista amningen för kvällen igår blev kl 00 och sedan blev det inte amning igen förrän vid 4-5 på morgonen *ups!*. Hon hade sovit på hela natten utan att säga ett ord så jag antar att det var ok endå. Sedan blev det en amning när vi gick upp vid 7 så hon var duktig. Det var skönt att iallafall få sova 6 timmar vilket det ananrs inte alltid blir med tanke på att man går upp iallafall 2-3 gånger under natten/morgonen. Tur är så ammar hon inte så länge som hon gjorde i början, då kunde amnningarna vara 1 timme varje gång och då är det svårt och hålla sig vaken vill jag lova. Nu blir dom väll ca 20 min (ibland bara 15 min). Hur som helst så gick kontrollen jättebra och det var helt utan anmärkning så hon hör precis som hon ska :).  



Funderar ännu en gång på om man ska träna lite idag men jag vet inte om jag vågar. Eller vågar gör jag garanterat! men jag vill ju inte riskera att något inte läkar som det ska eller så bara för att jag är ivrig att komma igång med träningen. Allt kändes ju bra igår men som sagt man vet ju aldrig. Ev blir det liknande pass som igår men vi får se hur jag känner sneare.

Annars har det varit en rätt ok dag. Var iväg och storhandlade lite mat för veckan också när vi endå var i stan och när vi betalade blev det en riktigt lustigt belopp, se nedan så förstår ni. Andy köpte en triss och på den vann vi 100:- kan det ha ett samband? hihi. Nu är ju inte siffran 666 något turnummer vanligtvis men lite lustigt var det allt.



Nu ska jag kolla runt lite på videor på youtube under kategorin träning så man ev får lite motivation:).






Träningspass 2 avklarat

Hej hopp igen!

Har precis avslutat en skön dusch efter ett svettigt pass till lite blandade dvd filmer. Jag testade 3 olika för att känna lite hur det kändes men valde till sist turbo jam som är kampsportinspirerat ungefär som body combat. Körde detta 15 min och totalt blev det träning för 25 min+ 10 min uppvärmning. Det kändes väldigt bra faktiskt förutom att jag till en början fick rejäl håll men det släpte till slut och då fick jag grym energi. Det passet kommer jag köra fler gånger då det kände rätt skonsamt endå med slag och sparkar.

Efter passet gjorde jag två set rygglyft, höftlyft, plankan på knä (till att börja med) och en bäckenövning. Fick lite ont i nacken men det är väll inte så konstigt. Har ju inte tränat på över 9 månader så då är det inte konstigt att man får lite krämpor här och där hihi.

Nu blir det lite tv4 play och lite lite chips. Blev en atkinsbar efter träningen då jag inte har något protein hemma, får införskaffa det så småningom:)..

kramis


Lite motivationsbilder på den supersnygga Jennifer Nicole Lee






Funderingar

Nu sitter jag här med full mage då jag precis ätit lite middag. Snart blir det träning men min stora fundering är!, VAD FAN SKA JAG KÖRA!?.

Jag skrev en kommentar till härliga Lina (http://fitnessguru.se/lina) som födde en liten son för några månader sedan om hur hon gjort med träningen så här direkt efter förlossningen. Hon hade mycket större problem innan sin förlossning med foglossning etc så jag tänkte att om hon kan träna tidigt efter förlossningen så kan jag. Dessutom är hon en riktigt trevlig tjej som jag gärna frågar om jag har några frågor då jag litar på henne. Så här skrev hon:

Hej tjejen! Jag har läst allt jag kommer över nu samt pratat med barnmorska, läkare och sjukgymnast mm om träningen efter förlossningen. När det gäller folk som känner sin kropp så väl som du och jag och som tränat ordentligt förut så gäller inte riktigt direktiven på samma sätt... Har du dessutom haft en relativ enkelt förlossning så kan du ta upp det ett snäpp nu. Jogga INTE men däremot blir det mjuka rörelser på crosstrainern så där kan du sakta börja komma igång. 10-15 min kan vara bra att börja med nu för att stegra varje gång. Undvik också hopp och övningar där du står bredbent (då lederna i bäckenet fortfarande är lite överrörliga) Du kan så fort du känner dig bekväm börja med LÄTT styrka. (Jag började efter ca 2 veckor) Bara fokus på kontakt och teknik. (Perfkt tillfälle att förbättra tekniken.) Sen massvis med plankor och bålstabilitetsövningar. Köp en pilatesboll!! GULD värt! Ska lägga upp en film med tips på övningar. Kör plankan så ofta du bara kan! Kommer ett inlägg med hur jag tränat sen.
Lycka till och fråga på om du undrar nåt. Jag har som sagt tagit hjälp av massvis med kunnigt folk! =)
kram till dig och superfina dottern. Grattis än en gång!!!

Så nu är jag sååå taggad att börja köra igång!!. Dock är jag osäker på vad jag vågar köra och inte. Vill så gärna hoppa på pump it up videon då jag saknat den men där är det ju en del hopp också, visserligen kan man säkert köra hoppen i Lightverison och bara småstutsa om ens det. Får se hur man gör men testar man inte så vet man ju inte om man klarar av det heller. Annars kör jag hip hop abs cardio för det är också grymt kul men inte superjobbigt och trots att det är magträning så aktiverar man den på ett helt annat sätt än vanlig magträning.

Nåja jag får väll fundera på saken.





Powerwalk i solen och dagsformen

God dag mina vänner!

Vilket underbart väder vi har idag. Lite blåsigt är det men det gör inget då solen lyser som om det vore vår!. Dock ska man inte ropa hej ännu då det kommer bli -6 grader på fredag och snö men vi hoppas dom har fel. min dag började vid 8.30 när Heiley låg och smågnydde och ville gå upp (hon gnyr alltid när hon vill något vilket är slönt då man vaknar ganska och inte till ett gallskrik) och äta lite frukostmjölk:). Jag låg dock och frog mig till 9 och småkramade henne lite.

Väl uppe sedan blev det frukost och påklädning av mig själv och Heiley och sedan blev det Kiwitid i form av kisspromenad. Dock ville jag slå två flugor i en smäll och tog mig en långpromenad eftersom det var så fint väder. Jag får på så sätt lite konditionsträning, kiwi får kissa och motion och Heiley får frisk luft. Superbra när man kan göra fler saker samtidigt hehe. Tror man blir bra på det när man har barn för att spara på tid så det är ju superbra. Det blev en promenad mot Kimstad och det blev nog ca 4 km enkel väg och 4 km tillbaka hem så kanske 7-8 km borde jag ha gått ungefär. Var iallafall ute ca 50-60 min så det var en rätt bra runda.


Från min synvinkel under promenaden.






Påväg hem!, promenaden lider mot sitt slut.

Idag blev det vägning. Det är ju så kul nu efter graviditeten och väga sig eftersom kilona rasar ganska snabbt. Nu börjar det dock sakta in men det är nog pga av att jag börjar närma mig min startvikt. Blev dock glatt överaskad i morse när jag stälde mig på vågen för från igår hade jag gått ner 1,1 kg till!. Vet inte om det berodde på mitt träningspass jag körde igår som gjorde att det fick fart på kroppen eller om det helt enkelt lossnade lite mer vätska. Hur som så blev jag iallafall glad. Igår vägde jag 68,4kg och idag 67,3kg:). Startvikten låg på 64 kg innan graviditeten så det betyder att jag har ca 3,3kg kvar till mål. Sedan hoppas jag så klart att jag ska gå ner ännu mer. I slutet av graviditeten låg vikten på 76,6kg så snart har jag tappat allt *jippi*. Kom då ihåg att jag inte gjort något fö att gå ner dessa kilon utan har bara ammat och ätit haha.

Total viktnedgång är 9,3 kg på 2,5 vecka. Total viktuppgång under graviditeten 12,6 kg= 3,3kg kvar till mål!.


Före: bilden tagen någon vecka innan förlossningen 76,6kg


Efter: tagen idag 2,5 vecka efter förlossningen 67,3 kg

Idag är det Andys första dag på jobbet och jag sitter här med Heiley som ligger och sover i mitt knä på ammningskudden. Detta är såå smidigt för det betyder att jag kan ha henne nära henne men samtidigt ha båda händerna på tangenterna. Superbra!

Nu ska jag kolla runt lite på internet under tiden hon sover, man får passa på även där!

kram på er


Första träningspasset!

God kväll!

Det var ett tag sedan jag bloggade men har verkligen inte haft orken till det. Att gå upp på natten och amma tar mer på krafterna än man tror och man vill ju lägga ner mycket energi på Heiley när man väl är vaken sedan på dagen så det blir att bloggen får komma i andra hand.

Idag har vi hunnit med lite saker iallafall. I morse gick vi upp kl 7 då vi hade en tid till BVC för första gången vid 9 då vi skulle väga och mäta henne. Man måste typ lägga till 30-60 min på sin vanliga planering när man ska göra saker då det tar tid att ha en liten tjej som ska ammas, klä på henne, byta blöja, packa barnvagnen i bilen etc. Tur är så ligger BVC ca 5-10 min från oss (gångväg) så det är jätteskönt. Vi tog därför en barnvagnspromenad dit i morse. Familjecentralen som det heter här innefattar BVC, socialtjänsten, mödravårdcentral och förskola under ett och samma tak. När vi kom dit blev vi välkommnade av en kvinna som jobbade där. Hon berättade lite om verksamheten och på en tavla i entren såg jag att de hade klippt ut vår födelseannons som vi hade i tidningen tillsammans med andra som fött barn som bor i Skärblacka (dock var Heiley den enda som födds i januari som kom från Skärblacka hihi). På tisdagar och torsdagar har de babyträff på öppna förskolan och dit kommer jag gå ibland under mammaledigheten bara för att träffa andra mammor med små bebisar som också bor här, kanske träffar man någon som man kan umgås mer med sedan när man har ganska jämngamla barn:).

Hur som helst så gick BVC besöket bra. Heiley vägde nu 3675g och var 54,6 cm lång (bara +6mm sedan födseln) men dock har hon gått över sin födelsevikt och det är ju superbra!. Sedan hade hon blivit 1,5 cm rundare om huvudet hehe. Hon var jätteduktig under hela besöket och sa inte ett ljud, dock kissade hon ner hela deras skötbord men det bjuder vi på hehe:).

Efter BVC kontrollen var det hem och amma henne och sedan iväg till studion då Andy skulle göra klart en sak på demon som snart är klar (som de spelat in). Jag och Heiley satt i soffan och hade supertråkigt. Hon sov under alla tre timmar som vi var där *duktig tjej*.


I studion


I studion satt jag och Heiley i soffan och myste

Träningen
Nu är det kväll och jag har precis avverkat mitt första träningspass på över 9 månader!. Vist har jag kört några yogapass under graviditeten men det är knappt något jag räknar med eftersom det var så få. Idag testade jag dock att köra fitmamma postnatal vilket är en träningsdvd som man kan träna till efter förlossningen. Egentligen ska man börja träna 4-6 veckor efter förlossningen men jag har myror i rumpan så jag har börjat lite smått idag för att se hur det känns, dvs 2 veckor efter förlossningen. Det kändes jättebra faktiskt och inget konstigt alls. Det enda som kändes skit var kordinationen men det kan man sån tur är träna upp. Ska känna efter nu efteråt hur det känns och känns det bra kan det hända att jag kör detta pass 2 gånger i veckan till och börja med+ promenader med vagnen så får vi se var det leder:). Jag vill ju så gärna börja med pump it up men då det innehåller en hel del hopp så blir det nog att vänta då man ska undvika hopp de första månaderna. Får prata med min BM och höra vad hon tycker.

Nu blir det snart halv 8 hos mig. Ska ta en dusch och sedan mysa med min lilla tjej. Vardagen börjar imorn för Andy då han ska till jobbet för första gången sedan ledigheten, han starta första arbetspasset med att gå upp kl 4 stackarn!.

Kram på er alla


Födelseannons i NT

Hej igen vänner!

Tiden går fortare än man tror, imorn blir Heiley redan 2 veckor gammal och hon har redan fått in en rutin nämligen att vakna mellan 7.30-8.30 ungefär och då vägrar hon somna om. Själv försöker man se till att sova så länge som möjligt eftersom man går upp så pass många gånger under natten endå. Sedan när Andy börjar jobba då blir det väll att sova på dagarna och gå upp när Heiley vill.

Fysiskt sett så ändras kroppen lite sakta men säkert. Har väll gått ner ca 8,5 kilo nu sedan förlossningen och då har jag inte gjort något annorlunda!. Vill ju sätta igång med promenader vilket jag ska göra imorn tror jag så det blir lite mer regelbundet, förhoppningsvis en promenad om dagen iallafall som är lite längre än runt huset om man säger så haha. Vill så gärna sätta igång med typ pump it up men jag tror inte att det är så bra, de rekommenderar ju att man itne ska träna förrän man varit på efterkontrollen och dit ska jag 31 mars så det är ju ett tag kvar. Ev så kanske jag funskar lite då och då och kör lite jobbigare träning men så länge kroppen tillåter så klart. Det tar ju endå tid för kroppen att återhämta sig efter 9 månader av att försörja en bebis och förlossningen kräver ju sitt också om man säger så. Jag känner mig nästan helt återställd nu och jag har inte alls ont längre (ev om jag går för långt men det beror nog på att stygnen skaver). Snart är jag endå på G igen:).

Idag var vi med i tidningen NT vid fördelseannonserna. Jag blev jättenöjd med bilden och nu väntar vi på att bilderna vi köpt ska komma nerdimpandes i brevlådan. Vi har nämligen beställt födelseannonsbilden i olika stl bla 5 st 13*18, en massa plånbokskort och 2 st lite större bilder som vi sedan ska rama in för den här tiden kommer ju aldrig igen så det är bäst att passa på.



En annan sak som jag blev såå himla glad som hände idag. Vi var hemma precis som vanligt när det knackar på dörren, det var grannen snett mitt emot oss som stod där utanför dörren och gratulerade oss till lilltjejen och räckte fram ett paket. I paketet låg en klänning med tillhörande body och ett hårband som tillhörde. Sååå himla snällt!, man räknar ju inte direkt med att grannar ska komma med presenter (Om ni ser detta!, tack ännu en gång!).


Denna fick vi av grannen i stl 56:).

Snart är det dags för melodifestivalen, inget som är ett måste att se på men det kan vara kul och höra låtarna om man endå inte har något speciellt för sig.


Heiley utvecklas mer och mer för varje dag som går. Denna bild är tagen igår och så här låg en en bra stund. Hon är ännu väldigt vinglig i huvudet men snart är hon nog tillräckligt stark att kunna hålla huvudet uppe hela tiden:).


Så här ser hon ut i kläderna hon fick av Bloggläsaren Linnea:). Mössan är lite för stor ännu men allt kan hon ju växa i:). Snacka om att hon ser lång ut i byxorna hihi:).

massa kramar från Heiley och mig



Underbar bloggläsare!

Jag måste göra ett inlägg till en mycket speciell bloggläsare som följt mig rätt länge (vet tyvärr inte hur länge du följt min blogg men det spelar ingen roll=)). Igår tamp det ner ett paket i brevlådan och självklart blev jag väldigt nyfiken på vad det kunde vara. På avsändaren stod det "Från: Mig :)" så det sa ju inte så mycket. Slet upp paketet och i paketet var det en jättesöt body, ett par byxor och en mössa (i samma mönster) och en annan mössa som liknade en kanin. I paketet låg även ett kort och jag blev sååå glatt överaskad att paketet kom från en trogen bloggläsare vid namn Linnea Figaro. Jag vet inte hur glad jag blev men såå himla rörd har jag aldrig blivit.

Så till dig Linnea!, Tack så jättemycket för dina fina presenter! både jag, Andy och Heiley blev jätteglada! vi tackar oerhört myckt ska du veta!. Du får en stor stjärna i himlen av oss!.

Här har ni kläderna vi fick:









Hennes blogg: http://eranfigaro.blogspot.com/




Första besöket från BVC

God middag på er!

Här hemma är det lugna gatan. Heiley sitter i pappas knä och får höra honom sjunga (som vanligt haha). Jag har precis gett henne mat och innan dess låg vi båda och sov, kan säga att det behövdes!. Det var första gången jag sov på dagen, vanligtvis nöjer jag mig med att sova på natten även om sömnen blir störd av diverse amningar. Nu kände jag dock att jag behövde det eftersom vi tidigare idag var ute på vår första långpromenad!. Egentligen var det nog lite för långt för mig för jag fick bra ont i underredet efter ett tag haha. De brukar ju rekommendera att man tar små promenader och sedan stegrar men för en som är van att träna rätt hårt är det svårt att ta till sig förrän det är för sent. Jag försökte dock gå rätt långsamt för att orka gå hela rundan, nu hjälpte det inte till hundra procent men men jag får väll skylla mig själv.

Heiley älskade iallafall att gå promenad då hon låg så snällt i vagnen och sov hela vägen runt. Hon är mer och mer vaken nu vilket så klart är väldigt roligt!.


Heiley älskar verkligen sin vagn. En favorit hemma är babysittern som hon mer än gärna sover i :)






Hästarna som bor ett stenkast från oss:).


Kiwi älskar verkligen Heiley. Hon ska alltid vara med och se till att allt är bra med henne. Har vi varit ute vare sig kiwi varit med eller inte så måste hon få hälsa på henne när Heiley kommer hem så hon ser att hon mår bra.

Igår fick vi besök av BVC för första gången. Vi ringde och sa att vi inte fått någon tid från dom och de hade tydligen inte fått Heileys papper ännu och därför hade vi inte fått en tid inbokad. Dock hade hon väll tydligen ganska lite och göra för hon sa att hon kunde komma direkt på ett besök (BVC ligger 10 min promenad härifrån). Väl här fick vi en hel del information om vaccinationer och när dom ges, vi gick igenom Heileys journal som fortfarande var rätt tom. Vi fick veta lite om deras verksamhet och att det finns något som heter öppna förskolan där föräldrar och barn är välkommna och umgås med andra föräldrar. De hade även bebistider så jag funderar på att gå dit något dag och se om det är något intressant. Det stod att de ibland har babymassage och det är ju alltid kul och lära sig så varför inte?.

Hur som helst så vägde hon Heiley och hon vägde nu 3490g vilket betyder att hon gått upp sedan vi vägde henne sist (då var det 3315g och födelsevikten var 3560g). Hon har ännu inte nått sin födelsevikt ännu men det är iallafall på rätt väg. Nästa besök är nästa tisdag och då ska vi mäta henne, ska bli kul och se om hon växt något sedan förlossningen:). Vi gjorde en grov uträkning på hur lång hon ev kan bli som vuxen. Det är BARA en riktigt GROV räkning men det är kul och räkna och se om det stämmer sedn i slutänden. När vi räknade så skulle hon kunna bli 168 cm lång som vuxen så det är ju 10 cm längre än mig. Det lär väll bli "lilla mamma" sedan haha. Man räknar enligt följande:

mammas längd+ pappas längd
158cm+191cm = 349

ta värdet och dela det med 2
349/2= 174,5cm

Ta det värdet och -6,5cm om du har en flicka
174,5-6,5=
168cm lång!

Nu ikväll kommer det nog bli väldigt lugnt. Ska duscha lite och ev ska jag bada Heiley för andra gången. Annars så tänkte jag passa på att dammsuga för det kan verkligen behövas. Huset behöver ju inte förfalla bara för att man fått barn hihi.

Hoppas ni haft en skön och solig dag!

kram





Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0