Dagarna går likt en klocka

God kväll i stugorna! klockan är mycket så jag blir inte långvarig. Har haft fullt upp i några dagar med jobb att jag helt enkelt inte orkat uppdatera er. Har haft inskolning i två dagar på avd 7 som är en medicinavd. Hit kommer mycket hjärtpatienter, nyupptäckta diabetiker, en del sår etc. Det har varit väldigt mycket och rummen fulltäckta så det har varit några långa dagar men nu är de över och jag är ledig hela påskhelgen!. Idag var jag så trött att jag nästan somnnade på lunchrasten och när jag kom hem sloknade jag på sängen och sov två timmar!. Nu har jag bara velat ta det lugnt, fixa lite här hemma och kolla på tv. Träningen har däför blivit lite isidosatt dessa dagar men veckan är ju inte slut ännu:). Imorn blir det fullt upp igen då min mamma fyller 59 år :) så vi ska ha lite födelsedagsfika. Dessutom blir det en vända på stan innan. Påskhelgen kommer att spenderas hos föräldrarna och det kommer bli mycket onyttigt kan jag säga redan nu haha. På jobbet har det blivit två bitar tårta idag då en personal fyllde år och en patient gav oss alla en tårta för att visa uppskattning av den vård han fått. Detta händer väldigt ofta och det är roligt att veta att man gör ett bra jobb, dock inget bra för formen :). Det blev ett ganska långt inlägg endå men nu vet ni lite vad jag sysslat med, vi förs imorn igen! natti natti!


En vit måndag

God kväll vänner!

Ja det blev ett pass trots allt i kväll, eller ska jag vara ärlig blev det två. Ett pass hip hop abs cardio på 30 min och ett hip hop abs total body burn på 40 min så jag är faktiskt nöjd. Först var jag lite i valet och kvalet om jag verkligen skulle träna för jag hade lite och stå i. efter lunch städade jag och det tog ett tag med tanke på att det är ett stort hus att städa i. Dock kommer det att ta längre tid när vi kommer att använda övervåningen mer än vad vi gör nu. Nu har andy bara sin studio där uppe, 3 av de andra rummen där uppe används inte direkt. Två är faktiskt helt tomma!. Vi hade tänkt att slå ut en vägg mellan två rum för att få ett stort rum som kommer att bli ett sovrum till oss då vi ligger där nere just nu. Det rummet är riktigt ljust och passar därför väldigt bra till just sovrum :).


www.google.se

Hur som helst så blev det städning. Därefter blev det faktiskt lite målning. vi har två synliga träbalkar intill taket som vi vill måla vita då dom är naturfärgade från början så den målade jag+ lite i köket som kommer att vara vitt. Sedan ska vi tapetsera på vissa ställen också men småställen målar vi helldre vita så det gjorde jag idag. rubriken lyder "En vit måndag" och som ni förstår så menar jag målningen och inget annat :).

För att hinna med lite träning målade jag bara en gång på dessa ställen, får väll fortsätta på torsdag då jag är ledig, iallafall vad jag vet just nu.

Passen gick bra, dock är jag lite försiktig med mitt knä eftersom jag fortfarande har ont. Imorn är det jobb som gäller och då blir det ett dagspass från 7-15 så jag måste gå och lägga mig nu, blir bara 6,5 timme sömn men det får väll räcka...

natti natti!




V12

Hej läsare!

Det var ett tag sedan jag skrev och jag ber så mycket om ursäkt för detta. Har inte haft orken alls faktiskt. Har jobbat 5 dagar förra veckan mån- tors och söndag så jag ville vila när jag kunde. Jag jobbade för första gången helt själv som undersköterska igår och det gick riktigt bra. Jag var grymt stressad på morgonen då det alltid är mycket att göra på morgonen när alla patienter ska upp, äta frukost, klä på dig och tvätta/duscha. Dessutom är det ofta mycket prover som ska tas innan kl 9, matbeställningar etc men när detta gjorts blev det superlugnt. Vu hade väldigt självständiga patienter så det blev en lugn dag. När jag kom hem somnade jag direkt och kunde knappt vakna.

Nästa gång jag jobbar är på tisdag då jag ska inskolas på avd 7 som är en medicinavdelning. Detta ska jag även göra på onsdag.

Rent träningsmässigt förra veckan blev det ingen höjdarvecka. Har inte kommit in i rutiner riktigt ännu vad gäller jobbet och träningen så jag tar den när jag har orken. Det är viktigt och vila nu när man pendlar så mycket. Dessutom så har jag fått problem med mitt vänsterknä. Det började när jag började jobba att jag fått väldigt ont precis där man böjer knät, på baksidan (tror jag). Jag kan knappt gå ner på knä utan att det gör ont och jag har ingen ordentlig styrka i det benet när jag reser mig upp. Det är också en anledning till varför jag tagit det lite lugnt med mitt hopp och skuttande i träningen. Jag tror att det ev kan vara ett muskelfäste men för att vara på säkra sidan så har jag tagit det lugnt.

Det har blivit 3 pass denna vecka (har inte skrivit in dom i bloggen)

Måndag: Cardio & recistance 40 min

Fredag: Max intercal sports training 55 min

Lördag: Max interval circuit 60 min

Eftersom jag tränat rätt dåligt denna vecka har jag kört lite längre pass på dvd beachbody insanity. Fredag och lördag är längre pass som ni märker och dom är säkert 10 gånger så jobbiga som de kortare passen på 40 min är. Dels är de längre men det är mycket jobbigare övningar också. Sports training är ett pass där övningarna kommer från olika typer av sporter som tex basket, gymnastik, friidrott etc, jobbigt är bara förnamnet.

Idag är jag riktigt sugen på att köra ett jogginpass men jag är ännu inte riktigt säker, kanske blir ett annat pass eller så blir det det+ ett lite lättare pass framför datorn.

Jag återkommer senare för nu ska jag städa lite..

puss!


Snart är sommaren här!! (Jamie Eason)


På krigsstigen

God kväll vänner!

Fy tusan vilken dag det varit. Den började bra men senare nu på kvällen har jag varit oförskämt trött och sliten efter att ha jobbat kväll igår och gått upp rätt tidigt idag. Imorn blir det förmiddagspass vilket innebär att jag börjar 7-16 så jag kommer att gå upp kl 04,30 :). Hoppas jag är lite piggare imorn för annars kommer jag nog inte vara så sällskaplig imorn haha. Utbildningen gick bra men vi var bara jag och en annan tjej där. Efter utbildningen var det bara att åka hem igen. Har inte orkat träna idag faktiskt, jag har varit så trött att jag tom var på riktigt dåligt humör tidigare ikväll hehe.

Igår blev det ett litet pass cardio power & resistance på 40 min, det fick räcka.

Nu är det dags att krama kudden, det är en lång dag imorn.

Kram på er!


En bild från utbildningen tidigare idag


Igår damp änligen new moon ner i postlådan!. I helgen blir det att kolla på den, det ska tydligen finnas massa roligt extramaterial i också:).


mmsbloggat från mobilen

dsc00739 (MMS)

Idag är jag 'ledig' från jobbet men däremot ska jag på BMS utbildning så jag lär mig data systemen så jobb blir det nästan endå. Ses senare




Vecka 11

God kväll!

Då var veckan snart slut och det har varit många nya intryck, då syftar jag mest på jobbet. Det är skönt att börja röra lite på kroppen och inte bara sitta hemma i soffan och dega. Rent träningsmässigt har veckan varit skräp, har inte tränat knappt något alls på hela veckan. Tyvärr har jag ingen riktig förklaring till varför men en anledning kan ju vara att jag börjat jobba och innan rutiner infinner sig så blir det lite si och så med träningen. Dock tränade jag 2 pass idag, ett på 51 min till insanity dvdn och ett på 25 min hip hop abs. Det får räcka för idag.

Imorn blir det jobb från 14-22 så vi får se om det hinns med ett pass innan jobbet.

Förövrigt tuffar dagarna på som dom ska och jag längtar tills jag får min första lön från jobbet nästa månad. Hoppas jag få mycket tider fram till dess bara :).

Lite bilder från veckan:


På jobbet har vi grym utsikt över nyköping. Jag jobbar på avd 10 dvs 10 våningar upp och sjukhuset har 12 våningar totalt. Så här fin utsikt har vi från alla salar och denna bild är från vårt personalrum :).


I fredags blev det bullbak!


MUMS!!!


En bild från idag innan träningen

Nu ska jag gå och vara lite social med andy. vi hörs imorn!

//kram


Tänkte testa det här med sms blogga. Ska s...

Tänkte testa det här med sms blogga. Ska strax iväg till stan då andy ska repa. Jag kommer att ta en fika hos mina föräldrar under tiden. Jag återkommer senare!




Undersköterskor har bäst handhygien

En studie som gjorts på sjukhusen i västerbotten visar att undersköterskor har bäst hygien inom sjukvården. Läkare var faktiskt sämst och det känns ju rätt hämskt!. bra handhygienen är ju vårt bästa vapen mot bakterier och minskar risken avsevärt att patienter smittar varandra. Jag vet att det var en som berättade att det faktiskt till stor del personalen som gör att patienter smittas på sjukhus genom att vi går runt till alla patienter och är i regel väldigt nära personerna. Det är därför väldigt lätt att man sprider bakterier runt på sjukhuset och sörre risk är det ju om man har kass handhygien. 


Vårt bästa vapen mot de läskiga bakterierna:), handdesinfektion

Det känns ju bra att vi undersköterskor enligt denna undersökning är bäst på detta:). Är ni intresserade av att läsa resten av artikeln klicka här:

http://www.netdoktor.se/?_PageId=4&Tab=News

Idag är det annars en lugn dag, jag är ledig hela tre dagar från jobbet så nu blir det mycket vila av. Har städat och just nu bakar jag lite bullar:), fredagsmys!.

Dessutom sitter jag och väntar på att New moon ska dimpa ner i brevlådan för jag fick ett sms igår om att den är påväg!, kommer sätta mig ner och kolla på den direkt när den kommer :).

Nej nu måste jag kolla till degen


/kram


A blood lover *fniss*

God kväll där hemma!

Här sitter jag och är helt sömndrucken. Kom hem vid ca 17,30 och var så trött att jag såg dubbelt så jag gick och la mig en timme och vaknade precis nu av att hela lägenheten var bäcksvart hehe. Jag skulle egentligen behöva träna idag men jag vet inte om jag orkar faktsikt. Det blev iallafall ett pass igår kväll som tog emot rätt bra men när jag väl satt igång hade jag bra med energi men tyvärr blev den inte sp långvarig för jag blev snabbt trött och seg. Det blev dock ett pass på 40 min pure cardio så jag är nöjd.

Idag hade jag ett litet "studiebesök" på röntgen. Fick se hur det gick till där och de visade mig hur man tog bilderna, vad det var man såg etc. Riktigt intressant och riktigt kul att träffa massa nya trevliga människor. Det finns en sak som jag verkligen skulle vilja och det är att få komma till BB och vara med under en förlossning. Har även en dröm om att få vara med på någon form av operation, kanske en gastric bypas operation då vi ofta får sånna patienter. Det kanske inte skulle vara helt omöjligt?.



Jag kommer ihåg när jag var liten, jag älskade att följa med pappa till sjukhuset och jag älskade att titta på. Jag var absolut inte rädd för blod utan var nog snarare farsinerad och jag kollade alltid på när pappa gjorde något på sjukhuset tex mindre operationer. Det kanske är därför som jag jobbar som uska? hehe.

Nu täbkte jag snart sätta igång med lite kvällsmål som kommer bli något lätt. Är inte dikrekt sugen på något det enda jag vill nu är att soooova!. Imorn jobbar jag iallafall kväll så då får jag sovmorgon :).

Natti natti kram! 




I'm a zombiebride

god kväller människor!

Då var andra dagen avklarad på jobbet och jag är sååå trött!. Oftast känns det inte så jättemycket när man väl är på jobbet men när man kommer hem!. På något sätt släpper väll alla spänningar och jag har ju trotsallt gått upp rätt tidigt varje morgon och är man inte van+ att man pendlar, ja då tar det på krafterna. Jag ska dock inte klaga för jag gillar mitt jobb. Från att ha gått från ett bageri där det bara var 2 anställda och jobba helt själv till att komma till ett sjukhus där man träffar nya medarbetare varje dag. Kommer nog faktiskt bara ihåg två tjejers namn som jobbat i mitt vårdlag och då är det illa :S. Igår gick jag upp 4 och idag tog jag lite sovmorgon till 4,30 eftersom jag tyckte det var lite onödigt att komma FÖR tidigt till jobbet. Idag kom jag till jobbet ca 6,10 och det är ok.

Det är mycket och lära sig måste jag säga! men å andra sidan så när jag väl kommit in i arbetet går det ju mycket bättre och då är jobbet säkert 1000 gånger lättare.

Orkar faktiskt inte skriva mer så jag berättar i bilder.


På min födelsedag var jag och andy ute på tomten och skottade bort lite snö (observera lite!). Ni ser ju snöhögen jag står på.


Kiwi älskade att springa runt på tomten lös. Hon är inte van att springa lös och det märks för hon blir som en liten vilde när vi släpper henne.


min lilla älskling eller kanske inte lilla, han är ju trotsallt 33 cm längre än jag


Min tårta jag gjorde när jag fyllde år. Består av mosad banan, hemmagjord nougatmousse, grädde, mandariner, daim prickar och cocosflingor supergod!


En av mina presenter. Denna fick jag av mina föräldrar:)


Påväg till jobbet tiiiiidigt på morgonen!. Här ser vi utkanten av nyköping.


På jobbet! här gott som nyvaken!

 Nu ska jag lägga mig och vila ett tag. Ha det gött puss!





Första jobbdagen imorn!

Hej vänner!

Klockan är ganska mycket så jag kan tyvärr blir det ett kort inlägg. Ska krama kudden nu eftersom det är min första jobbdag imorn!, kommer jobba 7-16 så jag kommer gå upp kl 4 *pust*. Jag vill ju vara hyfsat fräsch första dagen så då gäller det att lägga sig i tid, sedan får man hoppas att jag klarar av att somna så jag inte ligger och tänker hela natten det brukar lätt bli så.

Gårdagen, dvs min födelsedag blev en lugn och trevlig dag men en del presenter. Jag blev riktigt nöjd över vissa men det får jag berätta mer om imorn efter jobbet.

Vi ses imorn och då är det en ny vecka!

//kram kram


God natt!


Det är min dag idag!

För idag fyller jag 23 år:). Ska baka massa tårta idag och så kommer närmaste familjen hit så det blir nog inga fler inlägg idag men ni vet ju vad jag sysslar med :).




Hälsometoder, vilken funkar?....egentligen

Ni vet ju hur mycket myter och osanningar om kost, träning och hälsa det finns. Hur man uppnår hälsa på det bästa sättet, hur man snabbast och bästa sättet att gå ner i vikt, bygga muskler etc. Det är alltid lika roligt att läsa om olika metoder, vissa är bättre än andra. Jag tror det absolut viktigaste att fundera på vad man själv tror fungerar, ta vissa saker med en nypa salt.

Jag funderade faktsikt på det här med hälsa och kost. Många frågar hur man ska äta...egentligen!, om ni suger lite på frågan där....Hur kan en människa fråga en sån sak egentligen?. Djur vet redan när de föds vad de ska äta, det behöver ingen lära dom. En fågel skulle aldrig äta en häst (om det kanske inte vore sträng svält kanske), en älg skulle aldrig äta en ko etc etc. Det är bestämt  innan de födes vad de ska äta, vet man inte vad man som fågel ska äta lär man dö ganska snabbt. Samma sak gäller oss människor, vi borde ha en medfödd "gen" för vad vi ska äta och få i oss. Har vi inte denna gen skulle det vara väldigt lätt att äta något som är rent av livsfarligt eller gifitgt. ¨


Hur ska vi egentligen äta för optimal hälsa?

Dagens männiksor frågar vad man ska äta för att få maximal hälsa. Egentligen skulle man bara svara, vad tror du? gå efter din djuriska sida, vad skulle du äta om du vore stenåldersmänniska. För visst är det så, visst borde vi egentligen äta nötter, fröer, fisk, grönsaker,frukter etc som redan finns i naturen?. På något sätt har vi människor programerat om oss så vi på något sätt kan äta all sorts föda (nästan). Visst är det hemskt?, det är tom så illa att folk frågar vad de egentligen ska äta för att maximera sin hälsa. Skulle det inte finnas några aldernativ till vår ursprungsmat skulle vi nog faktiskt ha en bra hälsa utan att behöva göra något alls eller ens fråga någon om det.
visst är det mycket maten som styr hur vi mår?, vilka sjukdomar vi får (kost är en stor anledning till många folksjukdomar idag), om vi är normal, överviktiga. underviktiga etc.

Här nedan finns en länk till bodynytt där de intervjuvat en man som jobbar på Swedpharma, där de dagligen får folk att må bättre med sina metoder. Om det han säger är rätt eller fel får ni helt enkelt själva avgöra och jag påstår inte att allt han säger är rätt dock fick det mig att fundera en hel del på vad vi faktiskt egentligen ska äta som människor.

http://www.bodynytt.se/alternativ_medicin.htm

Vad tror ni?


Jag orkar knappt vänta länge!

Nu har den offeciella eclipse trailern kommit ut och jag vet inte vad jag gör men jag vill inte vänta längre!!. Snart kommer dessutom new moon ut på dvd och den kommer nog dimpa ner runt den 20 mars i brevlådan :) *längtar*.



//Ellie


Äldre blir allt friskare

Fick en liten nyhet på mailen idag från netdoktor att äldre dvs över medelåldern blir allt friskare medans yndre och meldelålders blir sjukare!. En anledning kan vara att yndre personer stressar allt mer. Personligen tror jag också att äldre på senare år insett fördelarna av att röra på sig och att yndre inte "hinner" röra på sig i samma utsträkning som äldre. Rörligheten har även ökat hos äldre och det är väll av just den anledningen som jag nämde tidigare om att röra på sig.

Sedan finns det säkert 1000 olika andra anledningar men det är lite skrämmande att vi yndre blir sjukare, det borde ju endå vara tvärtom. Kom att tänka på en sak som man ofta hör och det är att om man av någon anledning inte mår bra, ont i ryggen, förkyld etc och man säger det till en äldre blir det ofta reaktioner som liknar detta "du som är så ung!, du är ju frisk som en nötkärna". Vem säger inte att en ung person kan vara sjuk?, nu har vi ju faktiskt fått svart på vitt att yngre blir sjukare hehe.

Hela artikeln är här nedan:


Bild: aftonbladet

Äldre blir allt friskare

Samtidigt som yngre och medelålders får allt sämre hälsa blir äldre allt friskare och piggare. Enligt Statistiska centralbyråns tidning Välfärden, är både kvinnor och män i dag piggare högre upp i åldrarna än för tjugo år sedan. Till exempel har rörelseförmågan förbättrats avsevärt.

Kroppsliga problem är vanligen relaterade till åldrandet, men en trend som nu märks är att problemen ökat bland yngre personer och numera är skillnaden mellan yngre och äldre inte lika tydlig som tidigare. Dessutom konstaterar SCB att besvär med ängslan, oro eller ångest, sömnproblem och andra hälsobrister som varit vanligare bland äldre numer även drabbar många unga. De senaste årens utveckling har inneburit en försämring i yngres och medelålders psykiska välbefinnande och resulterat i en utjämning mellan olika åldrar.

Den senaste tidens utveckling sammanfaller med ökningen av stressrelaterade sjukdomar som lett till bland annat långa sjukskrivningar.


Källa: Dagens Nyheters nätupplaga 2010-03-10 © Netdoktor.se Jozephine Hagenlöf




Morgonsol!

God morgon!, sitter här och är fortfarande lite halvt sömndrucken. Gick upp strax innan 9 idag då det gäller att ställa om sig eftersom jag börjar jobba snart. Funderade först på att gå upp 8 men så pigg var jag tyvärr inte för det. Jag behöver nog gå och lägga mig lite tidigare om kvällarna också, dock är det lite svårt för jag har ju faktiskt ingen aning om hur mina arbetstider kommer se ut. Jag kommer att börja jobba extra och sedan i juni kommer jag gå på som sommarvikarie fram till augusti och har de behov kommer jag även att fortsätta efter sommaren vilket hon förutspår att kommer finnas.

Kommer för övrigt bli en lugn dag, har fortfarande ont i foten så det blir lite lugn träning som gäller. Tänkte dock köra lite styrka idag och ev ett cardiopass men vad vet jag inte, som vanligt:).

Solen skiner redan ute och det är snart dags för promenad med Kiwi

ha en bra dag!




Då var det äntligen klart!

Jag kommer börja jobba på Nyköpings Lasarett nästa vecka! JIPPI!!!. Hon ringde idag och frågade om jag kunde börja min inskolning då och om man kan jobba extra därefter fram till sommar då jag kommer gå på som sommarvikarie!, Självklart sa jag. Nu känns det redan mycket roligare, har något att se fram emot och nu kan jag ta vara på min ledighet på ett helt annat sätt. Dessa dagar kommer att innebära mycket slappade för min del och så kommer jag att ta vara på vårvädret och vara ute mycket. Sedan kommer jag kunna gå på som undersköterska och vara utvilad, förhoppningsvis :).

Träningen idag blev lite axlar och bröst tidigare idag+ en liten stund hopprep. Nyligen körde jag ett pass med Jillian N:3 och det får räcka för idag, måste fira på något sätt men vet inte riktigt hur ännu hehe.

nu har jag slut på ord, är så glad!. Ska hoppa in i duschen nu

ses!


Min nya arbetsplats!


Tro på dig själv!

Varför är det så svårt
att tro att man är bra,
att känna att just jag
är den jag helst vill va.

Nån annans kvaliteer
är sånt man bara vet.
Men uppskattning från andra
tas emot med tveksamhet.

Tänk om vi bara kunde
byta plats ett litet tag
och genom andra ögon
se oss själva för en dag.

Då skulle du få veta
det du inte tror på nu
-att det är helt fantastiskt
att det finns någon som du.


En tanke värd att tänka på


Gudrunwalla.se




D-vitamin boost

Hej vänner!

Vilket underbart väder det har varit här idag!. Helt otroligt!, vi hade 3+ vilket vi inte haft någon gång i år. Jag blir ju överlycklig när temperaturmätaren visar över 0:an och då på plussidan så då vill jag göra allt annat än att sitta inne. Jag kokade mig en kopp kaffe, slet med mig 2 st chokladskorpor (mina egna så klart) och gick ut på altanen och solade och drack mitt kaffe och under tiden läste en bok. Tror ni inte att efter att jag varit ute (ca 1 timme) hade det ploppat upp massa fräknar!. Jag har inte varit ute alls mycket i vinter pga av att det varit så kallt och grått, när jag sedan går ut och får lite D-vitamin, ja då ploppar dessa bruna prickar upp *pust*. Nåja så farligt är det kanske inte men lite irriterade är det faktiskt speciellt eftersom man annars inte har några!.


Det är sååå härligt med solen!


Från min synvinkel



Tänkte faktiskt hoppa träningen idag. Jag tror min fot blir glad av det så jag tar en förlängd vila. Jag tränar ju faktiskt 6-7 dagar i veckan vanligtvis så jag tycker jag kan ta en välförtjänt vila nu:). Egentligen enligt mitt schema har jag bara fit testet idag och den kan jag mycket väl hoppa, styrkan får jag ta en annan dag av de 5 träningsdagar som återstår:).

kram


Sammanfattning av veckan som gått

God morgon!

Sitter här lite sömndrucken efter att ha ätit lite frukost bestående av havregrynsgröt, 1 äggvita i, multivitamin, massa kanel och mjölk :). Snart ska jag ut med Kiwi vilket jag mer än gärna gör idag då det är är plusgrader ute och massa sol.

För att sammanfatta förra veckan så blev det en bra vecka med rätt mycket träning. Tyvärr är inte foten bra ännu så jag får tyvärr ta det lite lugnare än vanligt, dock inte sagt att man behöver vila helt från träningen men ta det lite lugnare iallafall :). Det blev totalt 466 min träning och det får väl duga. Idag är det meningen att jag ska köra ett fit test efter att ha kört i två veckor men jag vet inte om jag kommer göra det, det märks senare. För eftersom foten inte är bra kommer resultatet antagligen inte att bli rikitgt 100. Har faktiskt inte planerat träning idag alls men på något sätt är det skönt, att bara köra det man känner för just vid tillfället är extremt bra och det får än att motivera sig på ett helt annat sätt. Det kanske kommer bli någon form av styrka utan tv,n och ett pass med tv hehe.

Nu måste jag ut med Kiwi

hörs senare!


Ny vecka och nya utmaningar!




Vårigt värre!

Åhh vad härligt det är med sol!. Det märks att mäniskor älskar solen, vår vår gata har grannarna redan plockat fram solstolar och ställt i solen för att kipa lite sol nu när den äntligen är här. Människorna börjar dessutom komma ur sina iden efter den extrema vinter vi haft. Från att knappt sett några människor alls här i närheten på hela vintern ser man nu både barn och vuxna som är ute på promenader, leker i snöhögarna etc.

Själv har jag och Kiwi varit ute på långpromenad 2 gånger idag. Passade på nu när det är så härligt väder att se sig för lite i krokarna, så jag och kiwi gick runt bland alla hus som finns här. Skärblacka är ju ett till mestadels villasamhälle med massor med villor, mitt i centrum finns ett par enstaka lägenhetshus men annars är det mest radhus och villor.

Såg iallafall ett vårtecken när jag var ute. Knopparna börjar synas lite överallt. Tyvärr har jag inte sett några snödroppar ännu men det är ju tvärr ganska mycket snö kvar på marken så de syns nog inte ännu:P.

Har ni några speciella vårtecken?. Mitt tecken på att våren är här är solen, bar mark och värmen som sakta men säkert smyger sig på. Det läskiga är att temperaturerna är långt ifrån stabila, i morse hade vi -15 grader och nu har vi +0,3!. Är det klimatförändringar? vad tror ni?, en del anser att det bara är skitsnack med klimathot etc men det tror absolut inte jag!. Jag ser dagligen tecken på att jorden inte mår bra vilket är väldigt skrämmande. Är det så att jordens undergång är 2012 som det finns folk som påstår? *ryser*.





 


Näradöden upplevelse

Då var kvällen till ända och av någon kostig anledning är jag partysugen, inte ofta jag blir det men ibland kommer den känslan fram när jag lyssnar på riktigt bra musik som nu:)



Det här är verkligen musik om något!




Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så var jag lite småtrög och lite seg idag men när jag satte på mig träningsskorna och började lyssna på riktigt bra musik så satte träningsnerven igång i mig. Jag kan vara riktigt galen ibland vilket Andy kan intyga. Jag kan få sånna extrema fnattanfall och bara stå och hoppa och dansa runt som en vild hyena om inte värre!. detta drabbades jag av idag innan träningen. Blev helt galen och stutsade runt som aldrig tidigare så jag helt slut när den riktiga träningen satt igång, men det gick bra endå:). Det blev ett pass cardio power & resistance och efter det ett pass Jillian level 3. Fick lite av en näradöden upplevelse med mitt skuttande och träningen därefter som är riktigt jobbig. Tyvärr måste jag säga att jag tror jag blivit lite skadad i vänster fot för jag har grymt ont på vänster sida av foten, ovanpå liksom. Det gör riktigt ont när jag speciellt hoppar vilket det blir en hel del i träningen. Antar att mina fötter inte är vana vid den formen av träning med mycket hopp, skutt, hopp åt sidan etc. Måste nog tyvärr ta det lite lugnt med speciellt Beachbody dvdna och får helt enkelt köra lite andra pass med lite mindre hopp i, iallafall tills foten känns bättre.

Förövrigt gick passet riktigt bra och som vanligt väldigt svettigt!.

Snart kommer Andy äntligen hem och då blir det lite fredagsmys :).

Ha det bra så länge
//puss



Hög på kaffe

God dag!

Sitter här ensam hemma igen. Andy är på utbildning och kommer inte hem förrän vid 22 i kväll, jag får därför försöka hålla mig sysselsatt men med vad?. Imorn är han också borta på utbildning och kommer hem 16 så även den dagen är nästan förstört *pust*.

En positiv sak är iallafall att våren är påväg!, har varit grymt skönt ute idag och jag och Kiwi var ute på tomten och skottade lite snö för att få bort lite från vår enorma snöhög som gör att man knappt kommer in på baksidan alls. Jag skulle vilja skotta bort all snö så gräset kommer fram för att intyga mig själv att våren faktiskt är påväg, och sommaren!.


Tänker på sommar när jag ser den här bilden (jag och andy på vår förlovning 7/9 2002. Jag var 15 och andy skulle fylla 22 :) )


Har en så länge bara druckit 2 kommar kaffe idag men känner mig redan hög haha! vad ska man annars göra när man inte har något annat att göra?, visst är jag tråkig. Ni får ursäkta mig men jag bara längtar tills jag får börja jobba för då blir ens lediga dagar på något sett heliga och man kan ta vara på dom bättre. Jag tror jag även pratar för resten av alla arbetslösa när jag säger att arbetslös är man absolut inte frivilligt!. Jag förstår inte folk som vägrar jobba eller bara hatar att jobba, visst jag gillar inte att jobba alla gånger men eftersom jag vet att det är mycket värre att inte ha ett jobb så är jag endå glad för det jobb man har eller får.

Tänkte ta mig i kragen snart och träna lite så man vaknar till lite, känner mig lite som en sombie.

Föresten är det ingen som gett mig tips på vad man kan göra för gott till min födelsedag!, kom igen nu! jag väntar fortfarande på att få massa kommentarer om detta!.

Hörs lite senare!


Då var dagen avklarad

Då var man klar med dagens träning. Idag stod det egentligen cardio recovery vilket är ett lugnare pass för återhämtningen, jag kände dok att eftersom jag inte tränade så jättehårt igår kunde jag lika bra köra gårdagens pass idag vilket var Plyometric cardio eftersom jag kände mig lite bättre idag. Passet fick jättebra och nu är jag riktigt svettig och go hehe. Imorse innan frukosten körde jag även ett 30 min pass som blev hip hop abs cardio och även det gick suveränt. Frukosten smakade härligt efteråt:).

Mina föräldrar kom och hälsade på under kvällen eftersom jag kände mig så ensam. Inte alltid kul att sitta hemma i huset helt själv men jag antar att jag börjar bli van, förhoppningsvis får jag ju jobba snart så jag får väll ta vara på den lediga tiden :).

Orkar faktiskt inte skriva så mycket, ska ta mig en dusch sedan blir det lite käk.

God kväller på er!


Idag är jag nerspeedad

Goda dag!

Idag blev det inte riktigt som jag tänkt mig vad gäller träningen. Skulle kört ett pass Plyometriv cardio circuit pass och ev något mer pass men eftersom jag kände av halsen och kände mig allmänt nerspeedad och lite hängig tyckte jag det var bäst att ta det lite lugnt idag. Istället blev det ett pass med Hip hop abs för hela kroppen dvd ,med lite mer styrka än de andra passen. Dessutom blev det ett pass Hip hop abs hips, buns and thighs på 25 min. Som ni märker blev det endå 2 pass men då dessa pass inte är alls lika jobbiga så tyckte jag att det är bättre att göra något än inget alls. Det blev ju bra till slut iallafall :) .

Annars har jag inte gjort så mycket idag, läst en hel del och kollat lite gamla body och fitness tidningar för att få lite inspiration. Blev faktiskt lite sugen på att köra ett pass styrka utan dvdn men jag tror jag lugnar mig. Jag vill ju vara bra imorn och det är inte säkert man blir om man endå går emot kroppens signaler, oftast slutar det med att man bara mår sämre och det ska vi undvika:).

Min födelsedag närmas dessutom med stormsteg, funderar faktiskt på vad jag ska göra för smarrigt och bjuda på. Har ni några förslag?, nu tänker jag på någon form av bakverk så kom gärna med förslag!.

Nu blir det att läsa lite till och sedan ska jag ut med Kiwi en sista gång innan det är dags att krama kudden. Hoppas ni haft en underbar onsdag!

kramar Ellie




Ja men det där gick ju bra!

God kväll läsare!

Då var dagens planering till ända. Har hunnit med lite skit idag faktiskt. Som ni vet var jag ju på intervjuven i morse. Ställde klockan på 7,45 för att få ordentligt med tid på mig. Kl 9 åkte jag in till stan för att hämta upp mina föräldrar som ville följa med. Därefter blev det en ca 50 min lång resa till Nyköping. Väl där var jag ca 30 min för tidig (perfekt!). Chefen var jättetrevlig och det slutade med att hon skulle höra av sig ang lön och när jag kan börja:). Jag sa att jag skulle kunna börja när som helst eftersom jag inte har något jobb vilket hon tyckte var jättebra för då kanske jag kan börja redan nu med att jobba extra så har jag kommit in bra i jobbet fram till sommaren då jag ska gå på ett vik. Även i höst såg det ut att behövas folk så det var verkligen superbra nyheter!. Vare sig man gillar att pendla eller inte så blir man något ofantligt trött av det, jag var så trött efter åkturen att jag somnade hemma hons mina föräldrar :). Nu sitter jag bara och väntar på att chefen ska höra av sig :), hoppas hon hör av sig snart!.

Det blev ett par sena pass idag eftersom jag kom hem rätt sent från mina föräldrar. Jag var såå trött när jag kom hem att jag funderade på att skita i träningen men det kunde jag inte!. Det blev Pure cardio 40 min, dock kände jag att jag konstigt nog hade energi kvar att ge så jag körde ca 35 min upper body och faktiskt även 6 min hip hop ABS då det finns ett last minute pass. Det var träningen för dagen och trot eller ej så måste jag erkänna att det är riktigt kul!, jag har faktiskt riktigt svårt att sluta när jag väl börjar. Jag hoppas verkligen att denna känsla alltid kommer finnas där för jag gillar inte toppar och dalar om ni förstår vad jag menar. Det bästa är väll dock att ta emot det och göra det bästa av situationen.

Nu är jag rätt trött, dags att krypa till sängs och läsa lite Twiligt:)

Natti natti!

Föresten så har Nillan bett om att se dagsformbilder och precis som jag sa till henne så har jag inte det bästa självförtroendet att jag vill visa ännu men eftersom jag är så glad idag så bjuder jag endå på ett par bilder. Jag är långt ifrån nöjd men som jag sagt så prioriterar jag inte en super fit kropp.





Som sagt ni får ta det för det är:), dagsformbilder.




Bra början på veckan!

God kväll!

Veckan har börjat grymt bra måste jag säga!. Var lite omotiverad tidigare idag till träning men vilken tur att det vände!, istället blev det hela 3 pass idag!. Det ni!, körde ju mitt obligatoriska pass tidigare idag som var Cardio power & resistance och vid kl 20 blev det ett pass med Jillian på 30 min och så ville jag testa en ny träningsdvd som heter Hip hop ABS och som även den kommer från Beach body. Det är ett hip hop inspirerat pass men fokus på magen. Dock kände jag för att köra hela kroppen och då fanns det ett pass på 40 min som så klart innehåll massa magövningar men även dansinspirerat som ska koppla in hela coremuskelaturen. Dessutom fanns det övningar för triceps, ben, bröst etc. Därför blev det även ett pass på 40 min så det blir totalt 110 min träning där det både varit massa cardio och en del styrka :). Jag kan väl inte annat än vara nöjd idag och vem tror ni kommer ha grym träningsvärk i magen imorn? om inte jag själv hihi.



En sak jag vet att jag har blivit starke i är just tunga armhävningar (på tå). Jag har alltid varit grymt dålig på dessa men det är ju en riktig grundövning för bröst och detta finns med i nästan alla träningsdvder idag så det blir en hel del sånna. Det har ju gett resultat med tanke på att jag kan göra rätt många nu :).

Nehe nu är det snart dags att krypa till sängs, först måste jag duscha och gå en snabbis med Kiwi. Ska ju upp tidigt imorn (kl 8) då jag ska till Nyköping på intervjuven. Det tar väll ca 50 min att åka från Skärblacka och dit så jag måste åka tidigt för att hinna, det är ju inte det bästa vädret ute precis så det gäller att åka lugnt. Som jag alltid brukar säga, bättre att komma för tidigt än för sent. Denna teori har jag alltid levt efter och jag är alltid väldigt tidig till jobbet, detta eftersom jag helldre sitter ett tag och tar det lugnt inna arbetspasset än att komma inspringande ett par min innan och har andan i halsen. Hela dagen blir förstörd då.

När jag jobbade på Willys tog det ca 20 min att cykla dit, trots det var jag nästan alltid 1 timme för tidig. Oftast satt jag och fikade lite innan eller pratade med någon som hade rast just då. Det är det optimalaste om man vill ha en lugn dag enligt mig, komma i tid till det mesta!.

God natt mina vänner!


Jennifer Nicole lee har grymt snygg mage :)




Ny träningsvecka med power!

God morgon där hemma!

Då var det en ny träningsvecka med nya tag. Förra veckan blev en jättebra vecka rent täningsmässigt och jag hoppas även denna kommer bli bra. Idag blir det ett pass Cardio power och resistance. Vi får se om det blir något extrapass men extrapass lägger jag bara in om jag känner att energin finns, annars känns det ganska meningslöst. Förra veckan såg ut enligt följande:


Måndag: Plyometric cardio 40min+ Jillian styrka/cardio 30 min

Tisdag: Cardio power & resistance 40 min+ Uper body weight training 45 min

Onsdag: Cardio recovery ca 30-35 min

Torsdag: vila

Fredag: Pure Cardio 40 min + Jillian cardio+styrka 30 min

Lördag: Jillian level 2 30 min+ Plyometric cardio 40 min

Söndag: Vila

Det blir inga långa pass varje dag men det räcker tycker jag. Om bara denna förbaskade snö kunde försvinna så det kunde bli vår för då skulle jag ut och cykla, köra inlines etc. Om ni inte redan märkt det så har jag börjat föra träningsdagbok här på bloggen, i vänsterkant ser ni alla pass jag kör under veckan ifall det skulle vara intressant.

Nu ska jag kolla lite på True Blood, långt ifrån lika bra som Twilight men något måste man ju se innan Eclipse kommer :)..Vi hörs sen!

Kram





Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0