Det är sent

Så jag skriver inget långt inlägg ikväll, vill bara gå och sova då jag är extremt trött. Har tränat ikväll iallafall och det gick grymt bra, träffade en tjej på gymmet som jag dett där tidigare men som jag aldrig pratat med. Hon kom fram och sa att jag var riktigt stark (körde marklyft då). Hon är också en riktig byggartjej så det var jättekul att prata med henne.

Mer får ni itne veta ikväll, lovar att skriva imorn vid lunchtid...

natti natti


Blir sugen och motiverad

Vilken underbar dag det är idag!, solen skiner allt mer ute och man börjar få riktiga vårkänslor. Sååå härligt då jag tok längtar till sommar!. Jag och Kiwi var ute på en ca 60 min lång promenad tidigare idag och det var såå härligt. Just nu har vi ca 10,4 grader varmt i Norrköping. Under dessa dagar som är varmare mår man bara såå enormt bra, jag gör i alla fall det, det pirrar nästan i benen och då är det en stor känsla om att våren är här. Min kropp känner det på sig och då förstår den att det snart är dags att börja gå ut på riktigt långa promenader igen vilket jag inte gör allt för ofta när det är kallt ute då ni säkert vet att jag är anti kyla haha!.


Nu har jag precis ätit min lunch som idag bestod av:



3st quornbileer, ca 50g klyftpotatis och grillade grönsaker+ sallad och citronvatten till det.

Nu väntar sängen och lite läsning, fick nämligen låna två böcker av Susanne igår om diabetes och första boken av Mats-Erik Nilsson "den hemlige kocken", riktigt intressant läsning!.


Ikväll blir det dessutom träning av vilket blir mitt första pass denna vecka, det ska bli riktigt skönt och få pressa lite:) . jag tycker jag behöver bygga en hel del muskler till för att över huvud taget kunna tävla och vilken tur då att jag tänkte vänta lite med tävlandet eftersom jag då hinner bygga maximalt tills det verkligen är dags. Om ni undrar när jag tänkt göra det så vet jag ännu inte, jag gör det när jag känner att allt är på plats vad gäller jobbet, det mentala och självklart musklerna som jag hoppas kunna bygga på lite lite till i alla fall. Det som är en fördel är att jag jobbar på bageri för när jag väl ska på diet så kanske jag blivit trött på alla dessa bakverk och då kanske jag inte ens blir det minsta sugen vilket så klart är en fördel i dieten :) . En annan sak som är bra är att jag kanske kan köpa lite billigare ägg av dom och då kan jag basera min diet på ägg haha!, ska fråga i alla fall så får vi se om det blir så.

Jag tycker själv att jag skulle behöva bygga lite mer rygg, axlar och lite ben för att bli ok i tävlingssammanhang vad tror ni?.


Nu ska jag läsa lite men vi hörs efter mitt pass ikväll som blir rygg och vader :) .


/Ellie

    
Jag kan inte sticka under stolen med att jag blir grymt sugen på att vara i denna form jämt men just nu vill jag vänta tills jag varit på min undersökning som förhoppningsvis kommer bli i maj. Därefter kan jag köra på:)
 
Benbild, inte den bästa bilden men men. Måste säga att jag ser grymt liten ut till höger :)

På dessa bilder vägde jag ca 56,3kg.




Baka baka kaka!

Hej

Idag har jag inte varit hemma många minuter alls. Har varit iväg hela dagen då jag först gick upp kl 4 i morse då jag skulle prov baka på jobbet. Jag gjorde speltbullar och det gick riktigt bra men det är väldigt ovant och göra så stora degar som jag gjorde idag. Jag hjälpte även Malin att baka och gjorde lite allt möjligt bla biskvier, biscotti/skorpor, doppa bullar i socker etc. Fick dessutom packa lite beställningar och min dag var grymt rolig!, jag och Malin kommer väldigt bra överens vilket gör att det underlättar jobbet väldigt mycket så klart!. Nu har jag dessutom fått en tid till att jobba och kommer då att bli servering på en minnesstund som jag gjorde för ett par veckor sedan, ska göra detta på torsdag då jag även ska träffa killen som ska göra vår hemsida. Äntligen börjar det hända saker i mitt liv och det är såå kul.

På jobbet idag fick jag även stå i kassan/butiken där jag verkligen känner mig hemma, det är ju framför allt där mitt jobb kommer att vara och jag har faktiskt lärt mig lite redan. Det är lika bra att suga åt sig så gott man kan redan nu så det blir lättare när jag börjar på alvar sedan:).


wow vad snygg man var! haha. Måste köpa ett nytt förkläde då mitt är på tok för stort så man ser nästan gravid ut!. Ingen bra bild men lite roligt endå:)

Malin står och pratar i telefonen:)

Lite av det goda:). Nu undrar ni säkert om jag blev sugen på allt gott som fanns eftersom jag trotsallt jobbar i ett bageri så svarar jag, NEJ absolut  inte, inte ens lite faktiskt! att jobba med sånt som annars kanske kan fresta gör att man inte alls blir sugen och det är ju bra!.

Efter jobbet följde Malin med mig hem och fikade och vi hade riktigt trevligt. Jag lovade att vi skulle gå på krogen när hon fyller år nästa månad och det ska bli intressant då jag inte festat på över 1 år haha!.

När Malin gick hem gick jag vidare till mina föräldrar och skulle hämta Kiwi som var hos mormor och morfar hihi. Självklart somnade jag då jag sovit grymt dåligt i natt. Andy och jag gick och la oss kl 12 och jag kunde inte somna mot fram mot 1 och även då kunde jag inte sova riktigt bra, helt plötsligt ringer klockan och det kändes som att jag bara hade sovit 10 min innan det var dags att gå upp. Jag slängde mig upp för att inte hinna känner efter hur trött jag var. Kastade på mig kläderna och åt en ganska stadig frukost och stack iväg till bageriet, ute var det fortfarande mörkt. Malin hade jobbat 2 timmar ungefär när jag kom inklampandes vid 5. Ska jag vara riktigt ärlig var det ganska mysigt att vara uppe så tidigt och baka vilket man inte är så van vid.


När Andy sedan kom hem vid 16 var det stan som gällde då vi skulle köpa en present till min mamma som fyller år på onsdag (1 april) så det blev ingen träning idag. Även om jag hunnit hade jag inte tränat ändå eftersom jag sovit såå grymt dåligt i natt så det blir nya tag imorn. På torsdag blir det nog heller ingen träning då jag ska jobba från 9 till sen kväll då jag som sagt ska servera och ha ett möte tidigare på dagen. Jag får ta i extra hårt tisdag, onsdag och fredag, ev också på lördag :) .


Nu ska jag se lite tv, hoppas ni haft en strålande dag!...kram kram




Har du tid för förändring?

God kväll!

Jag har tänkt på en sak. Många lägger upp ,mål och nyårslöften om att gå ner i vikt och liknande och det är ju inget fel med det, snarare tvärtom men det jag blir lite fundersam på är att folk verkar ha vilja att göra saker men sedan när det ska till med en förändrig så blir allt så enormt svårt. Som ni vet är jag kostrådgivare och arbetat på gym tidigare men jag har även läst om folk som vill göra förändring i sin livsstil men sedan när man väl säger att de måste exempelvis äta mindre för att gå ner i vikt och att personen måste äta på ett visst sätt för att kunna nå sitt mål. När man sedan går igenom deras livsföring och frågar om de gjort de dom ska när det gäller kost och träning så kan det lätt bli ett svar "nej jag har inte orkat", "jag har inte vägt/mätt maten för jag tycker det tar för lång tid", "jag hinner inte laga mat". Jag kan hålla på i all oändlighet med vanliga fraser som man ofta får höra.


Varför vill man gå ner i vikt eller liknande om man inte är beredd att ta sitt ansvar och lägga ner lite extra tid för att kunna göra det?. Oftast handlar det heller inte om särskilt mycket tid, allt beror på hur stort målet är och hur livet sett ut innan man börjar.

Jag hörde tex en kommentar av en person som gått på JS-dieten att han/hon inte hade vägt upp "maten" utan personen tyckte sig veta ungefär hur mycket han/hon skulle ha i sig varje dag och åt därför direkt ur burken. Denna person hade tydligen heller inte gått ner i vikt alls och genast förstår man vad problemet är. Givetvis kan man höfta vad gäller mat MEN är man nybörjare har man vanligtvis ingen som helst bra uppskattningsförmåga vad gäller portions stolekar och även om man har det är det inte en så bra tid att göra detta under en diet. Jag själv skulle aldrig kunna gå på diet och "höfta" mig fram. Det kan innebära många extra kcal om dagen som gör att man inte går ner i vikt. När klientens PT sedan hade sagt att man måste väga eller mäta för att få exakt mängd då det är väldigt viktigt för att kunna få resultat så hade personen sagt att den inte hade tid att göra det.


Var är världen på väg undrar jag? Vad gör vi egentligen med vår tid när vi inte ens kan lägga några minuter på sin egen hälsa förän det blir en katastrof?. Mål och drömmar kan man ha men kan man inte lägga ner lite tid på att nå målet kan man lika bra strunta i det. Givetvis gäller inte detta alla.


Mitt tips är att har man ett mål MÅSTE man kunna lägga ner lite extra tid om dagen för att nå det för annars kommer man aldrig lyckas. Är man van att gå på Mcdonalds varje dag och är på så sätt van att få maten serverad under 5 min så förstår jag att det är svårt att helt plötsligt göra egen mat eller kanske försöka hitta bättre mat än just Mcdonalds maten. Verkligheten är tyvärr inte så enkel, vill man få till en förändring måste man låta det ta tid innan man får det till ett invant mönster / en rutin i sin vardag. Till dess måste man ge det en chans och verkligen lägga manken till. Självklart kommer det bli svårt en tid men om man jämför med hur långt ett liv är så är det bara en fis i rymden.


Det anser i alla fall jag.


Nu ska jag sova, ska upp tidigt och baka på bageriet då jag ska få provbaka. Det första jag ska baka är nämligen Speltbullar. Det blir att gå upp vid 4 så det är bäst jag lägger mig nu


Kram på er!


Bild lånad av vandpunkt.se




Earth Hour, Ikväll 20.30-21.30



hej vänner!!

Ni har väll inte glömt att släcka ner ikväll kl 20,30-21,30 för att värna om miljön. Detta tycker jag är en grymt bra sak som man egentligen borde göra ofta. Varför inte släcka ner och stänga av alla tekniska aparater i sin lägenhet under ca 60 min en gång i veckan eller liknande. Det tycker jag alla borde göra för jag tror vi skulle spara grymt mycket på miljön om alla gjorde så. Tänk så mycket man borde spara på miljön om hela världen gjorde det, även om alla inte kommer göra det så är det nog en väldigt bra och framför allt billigt sätt att värna om miljön. Dessutom sparar man ju säkert en liten slant varje månad i elräkningen haha. 

Jag kommer garanterat att släcka ner, kommer du?




Ett enormt lyft för byggarvärlden!


Bild lånad av aftonbladet..se

Jag är så grymt glad!! Magnus Samuelsson vann hela Letc Dance 2009! det här är värt att firas!. Tänk en så stor kille som han på ca 150 kilo i bara rena muskler vinner en tävling som är helt åt skogen mot vad han är van vid, det är sååå grymt!. Att över huvud taget våga ta chansen är bara det värt ett pris och nu tror jag hela byggarvärlden jublar över :

Världens Bästa MAGNUS!

Och söta lilla Annika blev så enormt glad att hon nästan svimmade är ju bevis på att de var värda allt detta!.

Ännu ett stort GRATTIS TILL DIG MAGNUS!


Anorexi & Bulimi kontakt

Hej vänner!

Här i Norrköping är det snöstorm utan dess like. Var iväg till affären tidigare idag för att köra lunch och jag höll bokstavligt talat på att blåsa iväg. Nu kan man ju undra var våren tog vägen!?. Hur som helst så har dagen bara bjudit på lite viktiga saker som att betala räkningar som är ett nödvändigt ont och så har jag haft ett litet "telefonmöte" med Susanne ang hemsidan och våra pike tröjor som vi ska beställa att arbeta i. Jag har även försökt styra upp ett möte som jag ska ha med en tjej på anorexi och bulimi enheten här i norrköping

( www.abkontakt.se ) då jag funderar på att bli voltionär för att just hjälpa anhöriga eller drabbade personer med just ätstörningar. Vi får se vad det leder till men det vi har pratat om är att jag ska få sköta lite av mail kontakten med personer som mailar till dom.


Jag tror jag kommer hoppa över träningen idag, jag tycker tre dagar räcker bra efter att ha varit sjuk, då kör jag fyra dagar nästa vecka istället. I morn ska jag, Andy, mamma och ev pappa åka till Kungsör och träffa vår morbror som vi inte varit hemma hos på säkert 15 år och se hur han bor nu och så vill mamma gå runt och kolla lite där då hon har en del kopplingar därifrån. Hoppas pappa också kan hänga med men just nu ligger han fortfarande kvar på sjukhuset då han legat där i fem dagar.


Hoppas förövrigt att er träning går bra!


Ha en underbar fredag så hörs vi lite senare!


/Ellie




Axlar och mage+ träningsbilder

Huuu vad trött jag blev efter passet, jag kunde mycket väl kunnat lägga mig och sova för jag har varit grymt trött idag. Aisha var här tidigare och tom hon såg hur trött jag var haha!!. Jag fick en present av henne dessutom eftersom jag fyllde år, en jättesnygg liten väska som jag önskat mig! Hur söt som helst var den.


Passet gick ganska ok idag, lite för tidigt för mig då jag sällan har energi så tidigt på dagen. Det blev i alla fall ett axel och mag pass tillsammans med andy och jag hade faktiskt hyfsad styrka trots att jag varit ifrån träningen nästan 2 veckor och har enorm träningsvärk över hela kroppen!. Övningarna blev:


Hantelpress: trots enorm träningsvärk klarade jag 13,5kg hantlarna*3 set*6-8 reps


Hantellyft sidan: körde en arm i taget för att få maximal kontakt. 11kg*1set 6reps och totalt 3 set


Framåtlutade hantellyft på bänk: Kör alltid med ena benet på bänk med en startposition som i hantelrodd för rygg fast lyfter istället utåt, detta avlastar ryggen bättre än vanligt utförande.


Baksida med rep: 55kg*2set och 8 reps med totalt 3 set.


Benlyft: Här gjorde jag olika varianter så jag räknade inte seten, såg bara till att jag blev ordentligt trött i magen.


Dagens Lunch:



På väg hem från gymmet gick vi förbi ett cafe som är grymt mysigt men som vi aldrig varit på tidigare, det heter Cafe täppan och andy blev sugen på en kycklingsallad så vi hoppade in och beställde två st. Jag har nog aldrig ätit en så god sallad tidigare!, smakade mycket och smakade verkligen inte bara sallad som vanliga sallader brukar göra. Serverades med bröd som jag åt då det blev ett bra efter tränings mål :) .


En superbra övning för hela magen är denna, jag får grym kontakt och är absolut en övning jag rekomenderar!. Detta är startpositionen.....


...och slutposition

/Ellie




Morgonträning

God morgon!!

Solen skiner även idag och det verkar som att våren är här på alvar nu, i alla fall får vi väll hoppas det för nu vill jag verkligen inte ha snö mer. Jag har precis intagit en frukost och ska iväg till gymmet. Var lite i valet och kvalet om jag ville träna idag men så blev det. Passet idag blir axlar och mage och jag har grym träningsvärk i HELA kroppen så det ska bli riktigt intressant och se hur det går. Pigg och glad är jag i alla fall så det kanske hjälper till lite J .


Skriver senare om hur passet gick.


Kramisar

/
Ellie




Onsdag: Ben, Triceps och Mage

Hej igen!


Nu är man hemma och ny duschad efter att ha varit på gymmet för ett pass ben, triceps och mage. Det gick hyfsat bra dock var jag riktigt seg i benen, inte så konstigt kanske då jag inte tränat ben på typ 2 veckor!. Jag körde i alla fall så tungt jag kunde och orkade och mage ja den är jag precis lika stark i som innan. Triceps var väll si sådär men ett helt ok pass och jag blev helt slut!. Övningarna idag blev:


Knäböj i smith: Skulle egentligen ha kört knäböj med stången fram men då den fria stången var upptagen fick jag göra det bästa av situationen och fick gå till smithen och köra vanliga knäböj. Jag orkade bara 40 kg! , det blev 3 set och 8 reps. Vad var det jag sa? Jag var ju ringrostig!.


Hacklift: Min favoövning och jag flyttar gärna fötterna lite olika för att det ska ta på olika delar av låret. Här blev det 70kg*4set*8-10 reps.


Benspark: pumpade ut det sista med denna övning, en grymt bra övning om man vill ha ordentligt med kontakt. Behöver heller inte köra så tungt om man inte vill då blir det en bra avslutare med rejäl pump!. Här blev det 41/48 kg *8 reps och 4 set totalt.


Liggande bencurl: Denna maskin är grymt tung på mitt gym så det blev BARA 18 kg*2set*8 reps och 4 set totalt.


Raka Marklyft: Hade tyvärr inte mina dragremmar med mig så jag kunde inte ta så tungt 40kg*3set*8reps.


Pusch down i cable med rak stång: Herregud så stark jag var här idag!, jag gjorde tom ett PB på jag vet inte vad! Mycket var det i alla fall. Tror jag tog 35 kg*8 reps*3set. Vet inte exakt vad vikten hamnade på då jag glömde skriva upp det :( .


French press: 22,5*3 set*8reps.


Crunches med rep i cable: 59kg*1set*12reps och totalt 3set.


Benlyft i ställning: 3set*10reps


Cardio: 30 min


Som sagt så blev det MYCKET träning idag men konstigt nog tror jag att det bara tog 60 min!. Jag förstår inte hur jag kunde köra så snabbt men så var det, jag passade på att köra lite cardio efter passet på 30 min. Nu är jag helt slut och skulle kunna somna när som helst.


Dagens middag:

Quornburgare med broccoli och tomat och ett stort glas C-vitamin *mums*

Nu ska jag kolla lite på webtv men vi hörs imorn!.

/Ellie







Inför Hardcore på gymmet!!

Idag är en sån dag där man skulle vilja vara ute istället för att sitta inne. Det är grym solsken här i Norrköping och visst det är lite små kallt men eftersom det är så skönt med sol gör det liksom inget. Kiwi ville tom gå långpromenad idag och det är sällan hon vill det nu för tiden. Har köpt nya body idag och har suttit och fått massa inspiration till mitt pass idag. Ben, triceps och mage ska piskas idag vilket betyder att det kommer bli ett ganska långt pass och speciellt då jag tänkt köra lite cardio också men men, när jag kommer hem väntar middag så jag får köra hårt. Jag kan ju alltid lockas med att köra jag inte tillräckligt tungt på styrkan får jag ingen middag :) , vad jobbigt det skulle bli haha.


Ben har alltid varit min hatmuskel som jag hatar att träna, det är liksom inget roligt. De flesta muskelgrupper på överkroppen älskar jag att träna men just ben är inget jag gillar men tyvärr måste man ju träna igenom alla muskelgrupper för det skulle se lite småkul ut om man hade enorm överkropp men pinnben. Nej det är nog inte riktigt mitt ideal, vad är ert ideal på den perfekta kroppen om den nu finns?.


Nu ska jag fixa proteindrink och sedan bär det av till gymmet som sagt, hörs ikväll !


/Ellie


Denna ursnygga tjej nämligen Anna-Maria Lacatus inspirerar mig enormt just nu!. Vinnare av långa klassen body fitness på fitnessfestivalen 2008.




Besök av ambulansen

Hej!

Det har blivit lite dåligt med bloggande i dag måste jag säga. Igår var det en ganska tråkig dag tyvärr, min pappa blev hämtat av ambulansen då han fick problem med sitt hjärta. Han har sedan ett x antal år tillbaka haft hjärtfel och har nyligen fått pacemaker så det är klart att man alltid blir orolig när något händer när det kanske borde vara i alla fall mycket bättre än innan. Jag var påväg hem från gymmet när mamma ringde och berättade det och minuten efter att jag lagt på hör jag ambulansen komma farandes med blåljus en bit bort, självklart förstod jag att det borde vara den som ska hämta pappa men för säkerhet skull sprang jag så jag lättare skulle se vart den tog vägen (var nästan hemma då och mamma och pappa bor bara ca 100-200 meter från oss). Mycket riktigt var det till pappa den skulle och när jag såg den närma sig huset blev jag så klart väldigt nervös och ledsen och nästan så håret på armarna reste sig upp. Jag har alltid varit svag för brandbilar och ambulanser i utryckning men denna gång visste jag att det var för pappas skull.

Jag skyndade mig hem med gymväskan och sprang hem till mina föräldrar och ambulansmännen som nyligen anlänt. Det var absolut ingen panik för så bråttom var det inte men det är ju inte varje dag ambulansen hälsar på. När de var klara tutade de iväg igen.

Pappa har ännu inte kommit hem men har nu flyttats från Linköpings sjukhus till Norrköpings så snart får han förhoppningsvis komma hem.


Satt hela kvällen hemma hos mamma och gjorde henne sällskap och idag har jag även varit där och fikat med henne och var där ett par timmar. Det blev därför ingen träning idag, jag hade dessutom grym huvudvärk så för att ta det säkra istället för det osäkra så stannade jag hemma. Tanken är ju inte att jag ska bli sjuk igen...liksom.

Imorn tänkte jag dock träna igen så det kanske bara kommer bli 3 pass denna vecka men det gör mig inget, bättre ett pass för lite precis efter sjukdom än ett pass för mycket.


Var en sväng till jobbet idag också då jag Susanne och fotografica hade ett avtalat möte ang hemsidan och förhoppningsvis kommer det bli riktigt bra, både jag, Susanne och fotografica har planer och idéer så det är absolut ingen bristvara.


Nu tänkte jag nog ta mig ett ordentligt bad och fixa till mig så kanske jag blir piggare. Har blivit massa vitlök idag igen :P i form av min älskade avokadodipp J .


Sov sött
/Ellie




Måndag: Bröst och Biceps

God Kväll!

Nu är veckans första träningspass avklarat och även första träningspasset efter sjukdomen och det gick faktiskt riktigt bra. Lite ringrrostig var jag när jag skulle köra bröst men i biceps kan man säga att jag gjorde ett PB!. Jag sa ju att jag skulle försöka ta det lugnt men vem tror jag att jag lurar?. Körde precis lika tungt som innan men hoppade över cardion när jag såg att alla crosstrainrar ochlöparband var upptagna.

Dessa övningar blev det:

Skivstångscurl: Började lite smått på 22,5 kg för att se hur seg jag var i musklerna, jag blev riktigt förvånad för jag visste att jag kunde ta mer. Tog därför 25kg stången och körde 8 reps, bättre kan jag! och körde på 30 kg och 6 reps! och därmed ett PB!. Jag har kört några reps på det tidigare men det var nog typ ett år sedan :). Grattis Elinor¨. Totalt blev det 3 set.

Hantelcurl: Här har jag nog aldrig varit riktigt stark, det är grymt lätt att hjälpa till för mycket med axlarna och ryggen men här blev det som max 13,5 kilos hantlarna på 2 set och reps totalt 3 set.

Dubbelbiceps i cable: Vet inte riktigt vad denna övning heter egentligen men hoppas ni förstår vad jag menar. Här körde jag 3 set på 18 kg och 6 reps.

Bröst:

Hantelpress: Som sagt så var jag lite ringrostig här idag men jag försökte endå köra några reps på samma som jag körde på innan jag blev sjuk så det blev 16,5 kg och ca 4-6 reps och 2 set och totalt blev det 3 set.

Flyes: här gick det dock bättre. Började lugnt och körde på 6 kg men tyckte det var lite väl lätt så jag tog 8,5 kg och 4 set och 8 reps. Ett tips jag har som jag sagt tidigare är att försöka rotera bak armarna lite på väg ner och till slutet av övningen, detta gör att man få extremt bra kontakt i framförallt övre bröstmusklerna, super bra!.

Flyes underifrån i cable: Detta är en övning som jag absolut inte tar mycket i, speciellt inte i mitt gyms cablecross för den  är såå tung. Här körde jag 10 kilo och 3 set med 8 set, jobbigt var det hihi.

Det var mitt pass idag, som jag sa blev jag grymt nöjd endå trots att det var över 2 veckor sedan jag körde sist. Det var så skönt att komma till gymmet, det känns som kroppen på något sätt blir lättare när man tränar, att blodcirkulationen sätter igång och drar ut massa slaggprodukter i musklerna. Oftast känner jag inte riktigt det här när jag tränar regelbundet för då lär man sig den känslan men har man haft en viloperid känner man det direkt och då förstår man varför man faktiskt tränar.

Nu ska jag vara lite social, är nämligen hos mina föräldrar och kollar på spårlöst. Vi hörs imorn!

/Ellie




Hardcore!!!

Äntligen kommer träningen bli av!, jag känner mig fortfarande lite småkrasslig men nu är jag så pass motiverad till gymmet att jag ärligt talat struntar i det, man kan faktiskt bli bättre av att träna lite också så jag hoppas på det :). Det blir som sagt bröst och biceps och jag har fixat dagens övningsschema och nu sitter jag bara och försöker få i rätt hardcore känsla. Om jag känner mig rätt så kommer jag inte alls att ta det lugnt på gymmet, jag menar är man van att alltid försöka köra så tungt man kan så är det svårt att helt plötsligt bara ta det lugt :).

Cardio tänkte jag köra idag men det blir nog en lite längre promenad med Kiwi senare i kväll bara eftersom jag inte vill ta ut mig FÖR mycket när jag nyligen varit sjuk.

Nyligen vart det Lunch och det var grymt gott måste jag säga. Det blev:

Stekt kycklingfile med "marinad"gjord på färsk vitlök, och kryddad med lite grillkrydda och svartpeppar. Coscosgrönsaker från felix som jag värmde i ugn och lite värmd majs. Grymt gott!.

Nu ska det bli grymt skönt som sagt att få träna lite och jag ska ut med Kiwi lite först och suga åt mig lite mer motivation i form av bilder och videoklipp.

Tummen upp!

Nu jäklar ska här tränas!!

Lite motivation :)









Bilderna lånade av www.metrobloggen.se/fitnesstar

Hörs sen, träna hårt mina vänner!

/Ellie


Träningsdag idag?

God morgon läsare!

Då var det en ny vecka och nya förhoppningsvis friska tag. Jag har lite smått ont i huvudet idag men tror inte det är något alvarligt så jag hoppas och tror att det blir ett pass senare idag. Om det blir ett pass är det tänkt att köra bröst och biceps, det kommer bli ett väldigt lätt pass mest för att köra igång kroppen lite och få igång maskineriet efter att ha varit borta från träningen på tok för länge. Ibland är det rätt bra att vara sjuk, förstå mig rätt nu, det jag menar är att man får en chans att vila ordentligt från träningen och sedan komma tillbaka förhoppningsvis motiverad att köra tungt och hårt igen.

Ibland kan det vara riktigt segt att dra sig till gymmet de första dagarna efter en vila men ger man sig f*n på att det ska gå så kommer man oftast iväg. Det man också kan tänka på är att allt känns mycket skönare efteråt, för visst är det skönt och träna?!.


Om det mot förmodan inte skulle bli ett pass idag, om jag känner att jag inte riktigt blir bättre från huvudvärken så kommer det i alla fall bli en långpromenad, det kan göra gott för själen!.

Snart ska jag börja med lunchen som idag blir stekt kycklingfilé, Coscos och grönsaker. Tänkte dessutom smeta in kycklingen i lite vitlök, allt för att bli ordentligt frisk :).

Glömde föresten säga att jag gjorde en grymt god smootie igår kväll:

Jag använde mig av verum hälsofil jordgubb, hallon med bra bakteriekultur för magen, frysta blåbär och hallon, lite minimjölk och så mixade jag detta. Det blev en grymt god och nyttig smootie. Man behöver ingen sötning då filen innehåller lite socker (lättsockrad). Det var fantastiskt gott och något jag garanterat kommer göra om!.


Tog denna bild på Kiwi igår, en väldigt dålig mobilbild men hon såg helt död ut!! haha!.

/Ellie




Smakar skitlök

Hej!

I natt var det grymt skönt att sova! för första gången på flera dagar har jag kunnat sova utan att vakna med enorma host attacker och enorm snuva. Jag fick sova hela natten och orkade knappt gå upp i morse, de tidigare nätterna har jag vaknat runt 7 och inte kunnat sova. Det borde betyda att jag börjar bli fisk :) . Jag har dessutom varit i affären idag och hos mina föräldrar på fika så kroppen börjar nog återhämta sig bättre nu.

Om inte annat så borde den göra det nu för dagens middag bestod av en hel del kryddstark mat. Vi åt nämligen tacos till Lunch idag och köttfärsen var ekologisk som vi kryddat med torkad chilikrydda (grymt stark!), grillkrydda och salt. Vi gjorde dessutom en hemma gjord avokado dipp med massor med vitlök och det smakade bra med vitlök kan jag lova!. I tacosen sedan hade vi massa röd lök, avokado dipp, sallad och köttfärs inlindade i chili och jalapeno tortillabröd. Det blev väldigt mycket goda smaker och nu smakar det (v) skitlök i munnen som aldrig förr haha!!

Min så kallade bli-frisk-bomb :)

Vår hemma gjorda Avokadodipp. Recept finns på www.metrobloggen.se/liljascafe . Gillar man inte mycket vitlök kan man dra ner på vitlöksklyftorna. Vi hade två st i och vi tyckte det smakade MASSOR med vitlök :).


Vitlök sägs ju vara bra för förkylning och både rödlöken, avokadon och säkert chilikryddorna som vi använt innehåller nog en del antioxidanter. Har dessutom ätit både multivitamin, och c-vitamin idag så jag borde nog bli frisk nu :).

Igår kväll kom min kära syster och lämnade över lite byxor som hon haft men som hon inte ville ha längre. Det var 3 par jeans och ett par andra byxor och två av dessa par satt perfekt. Det är bra och ha en syster måste jag säga :).

Mina "nya" byxor


Nu ska jag kolla på Laila på landet, vi hörs...kram




SYRE!!!

God kväll!

Idag har det varit en grymt härlig dag med mycket sol och jätteskönt väder! Trots att jag inte var med om så jättemycket sol så var det ändå skönt att se solen titta in genom fönstret, man mår genast bättre!. Idag har jag faktiskt varit ute för första gången på några dagar och gud så härligt det var!, jag har tom hunnit varit ute på två lite längre promenader för att få igång kroppen lite för ja jag tror att man faktiskt kan bli friskare snabbare om man ser till att få lite frisk luft efter ett par dagar för jag har märkt att man ibland kan bli sämre av att bara vara inne med dålig luft. Först var jag rädd för att få tillbaka halsontet men det fick jag inte! Jag kunde tom andas bättre genom näsan efter att jag varit ute en stund, om inte annat så har man täppt näsa så börjar den garanterat att rinna om man går ut haha!.


Först var vi ute med Kiwi ca 30 min tidigare idag och hon blev så glad att vi gick ut alla tre. Nu kom vi dessutom hem efter att ha varit ute på en långpromenad runt strömmen på 1 timme. Ni skulle bara sett Kiwi så glad hon blev!, hon gick hela tiden före oss och studsade fram och var verkligen jätteglad hela rundan och när hon kom hem började hon genast hoppa på katterna och leka med dom. Jätte roligt att se att hon mådde så bra då hon varit lite nere på senaste tiden.

Så jag har varit ute i 1,5 timme idag och det är jätteskönt!, tror jag är på bättringsvägen då jag inte har lika ont i halsen längre. Lite hosta har jag fortfarande och snorig men värre har det garanterat varit. Idag har jag dessutom varit såå sugen på att träna efter att ha kollat på massa bilder på Linda F- E innan hon blev gravid och jag säger bara det, vilken kvinna!. Så otroligt vacker!, snygg fysik dvs hon har verkligen allt!. Att hon dessutom är kortare än mig är också ett stort +, tror jag är ca 4-5 cm längre än henne och jag är bara 158 cm över marken hihi.

Nu ska jag kolla lite på tv men vi hörs imorn....


Linda Fodor Egelstig är verkligen en enorm förebild och har alltid varit! och kommer alltid att vara!


Vad säger man!! OHH MY GOD! Bilderna lånade av www.metrobloggen.se/fitnesstar

Dagens Lunch och middag:


Lunchen idag bestod av en VP2 proteindrink och ett äpple (orkade inte göra något större)


Middagen bestod av hemmapanerad fisk med ekologisk klyftpotatis, majs och lite avokadodip (ja avokadodip funkar verkligen till allt!).

Kramis!


/Ellie




Jag blir sååå sur!

...på folk som inte kan lära sig att göra rätt ifrån sig!. Jag skulle tvätta idag vilket verkligen behövdes eftersom jag skulle tvättat i början av veckan men då jag mått så dåligt har jag bokat om den två gånger och nu hamnade på idag kl 13. När jag kommer ner i tvättstugan ser jag att någon har tagit BÅDA tvättstugorna! och det är samma person! (det är 2 tvättstugor i 1). Varför har folk så enormt svårt att boka något så simpelt som en tvättid?. Jag som egentligen inte hade lust att tvätta idag eftersom jag nyser hela tiden och får använda en toa rulle varje gång jag ska snyta mig men eftersom man kan tro att jag inte tvättat på 1 år tänkte jag göra det, men nu går det ju inte!!. ÅHHHH vad sur man blir!, nu har jag lust att bara och dra något gammalt över mig.


Föresten kollade ni på Lets dance igår? Det var grymt jämt måste jag säga men jag hade hellre velat att Morgan och Magnus skulle gå vidare men men vi får önska Magnus stort lycka till nästa fredag!.

Nu ska jag städa lite för att och så får jag väll kasta in lite tvätt i vår tvättmaskin istället då även om jag inte gillar att hänga massa tvätt i lägenheten.


Skrivs senare!


/Ellie




Brödbak- Nyttiga Solrosfrallor

Ja jag är ju långt ifrån frisk ännu, dock har jag varit piggare idag vilket känns skönt. När jag ändå var piggare än tidigare passade jag på att små städa toaletten, tvätta lakan hemma i lägenheten och så har jag till och med bakat bröd!, det blev grahamsfrallor med solrosfrön, och vetegroddar och självklart var jag tvungen att smaka!. Vilken stor skillnad det är på att äta hembakat då både smaken är godare och det märks direkt att det är ett bättre bröd än det man köper i affären (oftast). Mina bullar väger säkert 3 dubbelt så mycket som en vanlig grov fralla som man köper i affären, sedan vet man ju precis vad sitt bröd innehåller om man bakar det själv.


Här är i alla fall mitt recept på mina grova frallor:


Solrosfrallor:


1 pkt jäst orginal

ca 20g smör eller flytande margarin

5 dl vatten

1 1/2 tsk salt

1 dl vetegroddar

1 dl solrosfrön +ca 0,5-1 dl till topping

1/2 dl krossade linfrön

3 dl grahamsmjöl

ca 6-8 dl vetemjöl

0,5 dl russin



Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vatten och rör om och värm till 37 grader. Häll lite grann över jästen och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt resten av deg vätskan. Rör ner salt, vetegroddar, solrosfrön och linfrön och ev russin. Rör ner grahamsmjöl. Tillsätt sedan lite i taget av vetemjölet och rör till en deg. Tillsätt så pass mycket mjöl att degen släpper från kanterna och känns smidig, det gör inget om den blir lite kladdig. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk 30 min.

Ta upp degen på en mjölad bänk knåda degen så den blir formbar och inte kletig. Dela degen i två delar. Knåda varje del till en avlång deg. Dela i ca 12 bitar och forma varje del till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra delen. Låt sedan jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bullarna med vispat ägg och strö sedan över solrosfrön. Grädda bullarna mitt i ugnen i 18-20 min i 225 grader.

Gillar man inte russin kan man ta bort dessa, jag valde dock att ha i detta då det blev en god sötma. Jag hade endast 0,5 dl russin men man kan med fördel ha i mer.

Detta är riktigt matiga och perfekt till frukost för att stå sig länge.


penslad med ägg, nu fattas bara solroskärnorna så ska dom in i ugnen:)

Bulle i ugnen:)

Färdiga frallor!, dock ingen bra mobilbild.

:P

Dagens middag:

Dagens middag bestod av fläskfile kryddade med svartpeppar och lite grillkrydda. Grillade grönsaker och lite klyftpotatis. Jag är grymt rädd för köttfett och hittar sällan bra kött som "jag kan äta", blir det fläskfile tar jag bort ALLT synligt fett hihi.

p.s: Kommer lägga upp receptet på frallorna www.metrobloggen.se/liljascafe senare.

/Ellie


Sandpapper är bra att ha!

God kväll. Här hemma snörvlas det i kör kan jag säga, jag tok nyser hela tiden och det kliar i både hals och näsa hela tiden så snart kommer jag nog att slita bort näsan införskaffa ett grovt sandpapper att klia halsen med för snart blir jag tokig!! Jag vill bli frisk!!!. Jag äter i alla fall på ordenligt så förhoppningsvis gör det i alla fall lite nytta i slutänden.


I morse när jag var ute med Kiwi för första gången för dagen var det grymt jobbigt, att andas var nästan omöjligt eftersom den kalla luften gjorde att halsen gjorde ondare och kändes torr (som sandpapper) *atchooo!!.... igen*. Så jag har i stort sätt varit hemma hela dagen idag förutom att vi var och storhandlade tidigare idag.
 

Jag lovade ju att jag skulle visa en bild på träningslinnet jag fick i födelsedagspresent men först glömde jag bort det och just nu orkar jag inget annat än att bara vila, ska försöka vila så mycket som möjligt men ändå göra nyttiga saker under tiden dvs kanske läsa om något intressant tex om ekologiskt då jag behöver färska upp minnet lite mer om vad det exakt går ut på. Kanske lite mer om närodlat och så tänkte jag försöka hitta lite info om diabetes men det låter jag ligga till imorn för snart blir det att lägga sig och sova.


Har ni gjort något roligt idag annars? Hoppas i alla fall att ni håller er friska, även om det inte är så himla lätt när det känns som att halva Sverige är sjuka just nu men men man får göra det bästa av situationen helt enkelt.


Sov gott!!


/Ellie


Dagens lunch idag bestod av:
Quornburgare med lite grillgrydda stekt i repsolja
Lite fullkornspasta med några droppar ketchup (mindre socker mindre salt)
Och fräst riven morot och 0,5 glas ekologiskt apelsinjuice från god morgon . Detta var en grymt enkel måltid men smakade gudomligt!. Smakerna passade verkligen ihop som det kommer bli en standard lunch för min del :).




Något irriterar mig!!


Nytagen, måste säga att jag ser lite rosig ut om kinderna.

Även idag är det strålande solsken och man vill inget annat än att vara ute. Tyvärr har jag blivit värre, jag har grymt ont i halsen och irriterar i halsen samtidigt som jag hostar. Känns som jag bara vill krypa ner i sängen och sova bort dagen. Det ska jag dock inte göra, jag har ätit multivitamin, c-vitamin och vitlökskapslar så får vi se vad det kommer göra för gott. Det roliga är att folk påstår att man inte kan bli sjuk om man är fysiskt och psykisk balans. Jag har då aldrig hört något värre!!. Självklart kan man bli sjuk endå genom att bara ta i ett handtag kan göra att man får flera miljader bakterier på händerna och personen som tagit i handtaget innan kanske nös i händerna och tar sedan i hantaget och så lätt kan man bli sjuk. Har man dessutom ett mindre bra immunförsvar för tillfället som jag så är det klart man lätt blir sjuk. 

Sedan finns det personer som säger att jag tror jag kan allt. Det har jag aldrig sagt men det ni glömmer bort är att jag läst vård 3 år som undersöterska och just smitta smittspridning är ett rätt stort kapitel då detta är A och O inom vården därför vet jag hur jag ska göra för att inte bli smittd, självklart hjälper det inte alltid. 


Igår var jag på föreläsningen som författaren till "hemlige kocken" höll och det var grymt intressant och riktigt trevligt. Jag och Malin börjar känna varandra ganska bra redan och det är ju jättebra då vi kommer jobba tillsammans och det hjälper ju alltid om man går bra överens:). Vi pratade om allt mellan himmel och jord och alla som jobbar i både restaurangen och bageriet är grymt snälla. Visserligen är det bara 4 st + chefen som jobbar där men det gör det verkligen jättemysigt och man känner sig redan som en i familjen :). Nästa vecka har jag bokat in ett möte med företaget som ska göra deras hemsida och jag har även redovisat till Malin och Susanne färger jag vill ha på hemsidan och jag tror de gillade dom :) . Ska bli kul och se det färdiga resultatet sedan.


Hann bara ta en bild av föreläsningen och den blev rätt suddig.


Nu ska jag se till att fixa lite här hemma, så grymt dammigt att man nästan får astma bara man tänker på det haha.


/Ellie

OBS: Jag har valt att lägga till en liten kommentar om detta inlägg och det är att jag vet att jag kommer bli mindre sjuk etc när jag väl jobbar och får en tryggare livssituation vilket jag inte haft sedan jag tog studenten 2006. Har man inte ett stabilt jobb så är det lätt att man oroar sig för framtiden etc. Nu har jag dock hittat en väldigt bra jobb och jag trivs grymt bra med mina arbetskamrater så jag mår väldigt bra just nu trots min lilla sjukdom :). Hoppas ni förstår vad jag menar och att det inte kommer bli några missförstånd.




Föreläsning "hemlige kocken" Linköping idag

Hej mina vänner!

Vilket strålande väder det är i dag!!, här skiner solen massor vilket den inte gjort hela dagen. I morse när jag skulle till jobbet på möte regnade det ute och mina hemska skor som läcker!!, mina fötter var härligt blöta när jag kom hem vill jag lova. Ikväll ska jobbet inkl jag på föreläsning då Mats-Eric Nilsson som skrivit boken "hemlige kocken" ska föreläsa i Linköping ikväll vid 18,30. Så det blir jag, Susanne, Natalie och Malin som åker dit och suga åt oss information och det ska bli grymt intressant.

Bild lånad av aftonbladet.se


Förövrigt börjar jag nog bli sjuk igen. Häromdagen rosslade det i bröstet på mig och jag har börjat småhosta, har dessutom vaknat två dagar i rad med enorm halsont men jag har sagt till mig själv att INTE bli sjuk igen så jag får äta massa vitlökskapslar och vitaminer. Dock blir det tyvärr vila från träningen igen!!. Jag blir så trött på dessa jobbiga förkylningar som ska härja. Mina två systerdöttrar var nyligen enormt sjuka och hade 40 graders feber och hosta och min systers festman och sambo har också varit jättesjuk i flera veckor så jag antar att det går något skit.

Nu ska jag kolla runt lite om det finns receptböcker på bakverk för diabetiker. Vet ni någon bok om detta?, vi behöver nämligen lite inspiration i jobbet då vi ska börja baka massa nyttiga bröd och sockerfria bakverk så har ni något förslag så skrik gärna till!.


Sedan ska jag läsa lite mer om diabetes då jag behöver färska upp minnet lite.


Pussar och kramar så länge

/ Ellie


p.s Ska försöka ta lite bilder ikväll när vi ska på föreläsningen, hoppas någon vill vara med ;).




Första jobbdagen



God kväll i stugorna!! nu har jag precis kommit hem efter att ha jobbat från 12 till ca 19. Jag är helt slut efter dagen!, det var länge sedan jg jobbade och den sista timmen när vi skulle diska och plocka ihop allt började tröttheten komma dock var det en grymt rolig dag med nya erfarenheter. Allt gick kanonbra och nej jag tappade inget i golvet haha. Det var 42 personer vi serverade smörgåstårta och vanlig tårta till och visst var det lite knivigt men det gick!. Alla blev jättenöjda och det är ju huvudsaken.

Det blir ingen träning för mig idag då jag kom hem så sent och matintaget har varit väldigt dåligt idag så det blir bättre att köra imorn.Imorn ska chefen, jag och Malin ha ett möte vid 10 så det blir det som händer då, träningen kommer dock bli imorn kväll.

Vi hörs imorn, nu ska jag gå och lägga mig och smälta alla nya intryck från dagen.

/ servitrisen Ellie




Skjortletande och jobb

God morgon!!

Ute lyser solen som aldrig förr och man skulle nästan kunna tro att det är sommar!, ute är det 8,8 grader varmt så jag klagar absolut inte!!. Idag ska jag jobba min första dag på jobbet, inte på bageriet dock utan jag ska servera på en minneslund lite utanför norrköping. Det ska bli grymt intressant då jag aldrig tidigare gjort det men någon gång ska väll vara den första :). Igår hittade jag en vit skjorta Gina Tricot  vilket var grymt tur. Det tog en stund att hitta då det bara fanns i stl 44-46!! Och det blir lite väl stort för mig haha. Det är lite små konstigt det där med storlekar, jag har alltid haft problem att hitta jeans som passar för i låren ska de sitta supertight eller inte ens på upp dom över låren. Eller så sitter de perfekt i låren och för stora runt magen, hallå!! Hur ser människor ut nu för tiden egentligen?. Det samma gällde mitt val av skjorta, jag hittade en på H&M i lördags men endast i stl 36 men den tyckte jag var på tok för genomskinlig och lite för tight för min smak. Igår hittade jag denna skjorta som jag köpte och den satt väll helt ok men innan jag bestämde mig för den var jag på New Yorker och hittade en nästan likadan men då kom jag inte i stl 38 för då var armarna i skjortan för små!!?, den satt perfekt runt magen men armarna kunde jag knappt böja. När man styrketränar får man vara glad för de kläder man hittar vare sig dom sitter perfekt eller är lite små sladdriga här och var haha.


Det är mycket därför jag väljer att ha mjukiskläder på mig för det blir ett galet letande varje gång jag ska hitta något som passar vilket är grymt tråkigt men man får vara glad att man i alla fall kan ha några kläder haha!.


Snart är det dags för jobb som sagt, jag vet inte när jag slutar exakt då mycket beror på gästerna men Susanne tippade på runt 18. Får se om man hinner med ett pass ben annars får man helt enkelt ta vila idag istället för på onsdag.


Måste sticka nu men ha det bäst!!


/Ellie




Sammanfattning av min födelsedag

Igår hade jag en rätt ok dag. Det tråkigaste var att Andy åkte till jobbet redan vid 11,00 och kom inte hem förrän vid 20,45 på kvällen vilket gjorde dagen mindre rolig. Mina föräldrar kom först och var där fram till 14, därefter kom Aisha vid 18,30 och min syster vid 19 så jag satt hemma själv större delen av dagen vilket var lite synd. Jag fick dock en mysig dag och fina presenter.


Av Camilla (min syster) fick jag tre toppar vilket var väl välkomna då jag behöver nya kläder. Alla var väldigt fina och satt perfekt så det var toppen!. Mitt födelsedagsfirande fortsätter idag då Andy syster kommer och så ska jag försöka få hit min morbror som är på besök hos mina föräldrar. Här nedan är lite bilder från några av mina presenter. Av Andy fick jag ju min laptop tidigare i år och så på morgonen fick jag 10 röda rosor :) såå gullig så. Idag blir det firande med honom också eftersom vi knappt sågs igår.


En bild från i morse helt ny vaken, ett år äldre haha. Visst är man vacker haha!!.

Nyfixad!


En av topparna jag fick av Camilla.

En annan

Den tredje satt lite tight i armarna och vid bröstet men det funkade endå:), man lär väll märka om den sitter för hårt då armarna blir blå haha.

Parfym, duschgel, handkräm, cocostvål *mums*, och lipgloss av mamma och pappa

En bild från igår då jag var ute med Kiwi på sin Kisstur.

Fick ett träningslinne av mamma men den får ni se senare. Nu ska det dammsugas.

Hörs sen mina vänner!!

/Ellie




Födelsedagen hittills i bilder

Nu har mina föräldrar varit här och fikat och jag fick lite småpresenter, mest skönhetsprodukter i form av lipgloss, parfym, cocostvål som jag gärna trycker upp i näsan då jag tok älskar cocos!, duschgel, och ett träningslinne. Tårtan som Malin gjorde var grymt god och var väldigt lik prinsessnårta fast bara hälfen haha. Sidorna var nämligen doppade i chokladströssel och på tårtan var det ett marsipanlock. Innuti var det hallonsylt *mumma*. Här är lite bilder en så länge från min dag:


Dagen började med en stadig frukost då dagen annars inte kommer vara den nyttigaste dagen i mitt liv precis. Den bestod av verum hälsofil päron/vanilj lätt och lättsockrad, goldmusli, blandade nötter bla mandlar, solroskärnor, Cashewnötter etc och till detta en grov osötad smörgås med ost och tomat och ett glas färskpressad juice apelsin och grape.

Dags och baka snoddas, här är glasyren


MUMS!!

Färdig!

Malins tårta från Norells så klart!.

Mitt lipgloss jag fick av mina föräldrar

Lite suddig


Min dag fortsätter!

/Ellie


MIN FÖDELSEDAG IDAG!!

Japp då sitter man här och funderar på om det känns något att fylla år, och som vanligt gör det inte det. Andy ligger fortfarande och sover men han sa grattis till mig redan när han kom hem i natt vid 01. Då var man alltså 22 unga år. Jag kommer ihåg att när jag var liten tyckte jag alltid att var man runt 20-25 så var man verkligen vuxen och det är oftast då man skaffar sitt första barn . Nu är man där själv och ja det känns väll inget speciellt, barn får allt vänta ett par år i alla fall. Nu har jag 8 år kvar till 30 vilket är ganska länge ändå medan stackars Andy fyllet 30 om ca 1,5 år hihi. Jag vet i alla fall en som ska reta honom sedan *ler*.


Nu på morgonen blir det lite frukost och sedan kommer jag sätta igång och baka, tror det kommer bli snoddas för det är något jag älskar. En sak jag vet jag kommer sakna är Norells biskvier, jag bara tok älskar biskvier och jag har faktiskt hunnit smaka på deras och de var grymt goda!!. Måste be Malin lära mig att baka dom!. Sedan vid 12 ska jag hämta min tårta som Malin gjort, jag har ingen aning om hur den ser ut då jag gav henne fria händer så det blir en överraskning.


Idag kommer mina föräldrar och komma och även Aisha, ska försöka få hit Carina också. Imorn ev Andys syster kommer om inte hon fortfarande är i Teneriffa (vet inte hur det stavas) men jag hoppas Andys pappa Göran vill komma i alla fall.

Det blir min dag det, uppdaterar nog ikväll.

Ha en fantastisk Fredagen den 13!!

/Ellie

MySpace  Graphics
MySpace Graphics



Torsdagens träning- Rygg och cardio

God kväll!!

Nu sitter jag här och äter mitt kvällsmål som består av omelett med tomat och majs och på sidan 1 stekt lök vilket är grymt gott!!. Det blev ett pass rygg idag lite senare vid 19 och konstigt nog tog passet bara ca 45 min vilket var grymt skönt!. Passt såg ut följande:


Latsdrag bakom nacken: Tycker denna övning är grymt bra i början av ett pass då man blir rätt varm i hela ryggen. Här vart det 41kg*8reps och totalt 4 set.


Hantelrodd på bänk: Som ni förstår älskar jag denna övning och idag gjorde jag ett PB här! Wii. Förra veckan körde jag på 29 kg hantlarna men idag var det 31,4!!!*2 set med 6 reps och totalt 4 set.


Sittande rodd: det var grymt länge sedan jag körde den här övningen men idag fick det bli den. 48kg*1set*8reps men totalt 3 set.


Rygglyft: +5 kg viktplatta.



Cardio:
Eftersom styrkepasset gick så pass fort idag passade jag på med ett cardiopass i form av gång och löpning på löparbandet. Gick 15 min i raskt tempo och med 4,5 lutning. Därefter sprang jag 10 min med 0 lutning och till sist 5 min ned varvning och totalt 30 min. Något jag märkt är att jag mår så extremt illa ca 2 timmar efter att jag kört ett högintensivt pass där hjärtat får anstränga sig mycket, ibland känner jag mig nästan sjuk, undrar vad det kan vara?.


Som ni ser blev det ingen marklyft idag vilket jag blev väldigt besviken på men stången var upptagen HELA passet och jag kände att det är extremt onödigt att stå och vänta i flera år innan den blir ledig, så det fick som sagt bli sittande rodd istället och rygglyft.


Sammanfattningen av passet är att det gick grymt bra trots att jag var grymt trött och hade en hel del att göra. Jag har städat hela dagen, tvättat, tränat, handlat och lite annat smått och gott så min dag har gått snabbt faktiskt.

Imorn fyller jag 22 år!!, det är verkligen min dag imorn eftersom jag är född fredagen den 13 mars!, det ni!!.


Sov gott!!


/Ellie


Min omelett gjord på 3 äggvitor och 1 gula med tomat, och majs och stekt lök på sidan.

Här har ni mitt nya jobb!!, hur mysigt som helst!. Om ni undrar vad det står på skylten så står det "Stans godaste semlor":)
 
En trött Elinor som fyller år om exakt 42 min!. Bäst att gå och sova!




Ett grått moln

Hänger över mig just nu!, idag har jag varit såå grymt trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Kanske börjar jag bli sjuk? måste vitaminbosta senare och äta ordentligt för jag FÅR INTE bli sjuk. Skulle tränat tidigare idag men jag och Andy bestämde oss för att åka och handla istället, vi hade nämligen ingenting hemma!. Eftersom jag inte har något körkort ännu kan jag ju heller inte åka och handla själv så det fick bli så idag. Snart är det dags att gå ner till tvättstugan och stå där ett par timmar och så måste jag fixa lite här hemma då jag fyller år imorn!. Imorn kommer jag garanterat inte hinna träna alls då jag ska baka och så kommer lite folk här senare på dagen.


Ska försöka hinna med ett sent pass ikväll istället. Får gå och vila mig nu så är jag förhoppningsvis lite piggare sen.

Jag kom på att jag måste köpa en vit skjorta i helgen eftersom jag ska servera på jobbet på måndag. Något jag dessutom önskar mig är en svart kavaj för det är något jag tycker är grymt snyggt. Till det en liten axelväska skulle vara grymt snyggt. Det får jag köpa sen när jag får lön så småningom :) .


Hittade denna enkla på HM för 149:- kanske blir det en sån?.


En grymt snygg kavaj på H&M för 398:-


Dessa snygga pumps till sommaren vill jag ha, passar grymt till kavaj också :) 298:- H&M


Denna har jag ALLTID viljat ha, stilren och snygg! 198:- H&M

På H&M hittade jag även detta snygga träningslinne 149:-




Inför rygg och vad passet

God morgon! Nu sitter jag här och väntar på att Andy ska vakna, jag gick nämligen upp lite tidigare idag för att fixa ordning mig till träningen. Jag vet inte riktigt vad jag ska köra idag då jag bara kört ett pass denna vecka då jag hade vila igår och i tisdags valde jag att jobba lite på och läsa lite i min bok jag fick från jobbet. På två dagar har jag nu läst ut den . Jag tänkte att jag skulle träna på lördag istället för det passet jag inte körde i tisdags.


Igår satt jag dessutom en hel del med hemsidan och knåpade ihop lite snygga färger som jag tror skulle passa, vi får se vad Susanne tycker.


Jag tror det blir rygg idag faktiskt, skulle behöva köra ben men eftersom Andy ska till jobbet får det blir ben imorn när jag tränar själv då det passet tar lite längre tid då det både är ben, triceps och mage som ligger på det passet.

Jag skriver senare hur passet gick!



/Ellie


En bild från 2006




Avokado dip med färsk vitlök


Som ni vet så var jag på lunch hos Aisha för någon vecka sedan och då lovade jag att jag skulle dela med mig av de olika diperna och salladen som vi åt då. Nu tänkte jag bjuda på det jättegoda receptet på avokado dip med vitlök. Dessa recept kommer även hamna på www.metrobloggen.se/liljascafe .




Avokado dip med färsk vitlök


1 avokado

2-3 klyftor färsk vitlök

Citronsaft från 0,5 citron

1 tsk cayennepeppar

Lite olivolja


Mosa/hacka vitlöken fint mosa sedan avokadon och blanda med citronsaften. Blanda vitlöken i avokado röran, tillsätt peppar och olivoljan och rör ihop allt väl och ställ i kylen några minuter innan servering.

Klart!


Denna avokado dip är riktigt god till många rätter tex taco, kyckling, på smörgås etc.




Allt klart

Det blev dåligt med bloggande igår men det var inte så konstigt. Jag låste nämligen mig ute!! Jag skulle träffa Susanne vid 14 tiden igår vid restaurangen som hon också äger och eftersom Andy skulle till jobbet samtidigt så skjutsade han mig dit, självklart var det han som låste och jag glömde därför helt att ta med mig nycklarna vilket jag inte märkte förrän sent på kvällen.

Jag skulle nämligen träffa Sussane och skriva på anställningsavtal och allt gick så klart väldigt bra, jag kommer att börja min anställning på bageriet from 11 april och blir då butiksansvarig vilket känns grymt kul!. Jag fick dessutom redan nu några arbetsuppgifter som jag ska ta i tur med fram till på tisdag nästa vecka då jag ska spåna lite på en annons som ska vara med i NT (Norrköpings Tidningar) då de ska ha en billaga som handlar om ekologisk mat och närodlat som heter mat glädje. Jag har dessutom fått i uppgift att ta tag i deras hemsida som legat nere ett tag vilket också är grymt kul!, jag har redan några idéer på färger och lite som kan finnas med så vi får se om Susanne går med på det. Jag ska även ev börja blogga på hemsidan om olika bröd vi producerat fram etc, dvs sånt som rör bageriet i stort och även nyheter. Inte nog med det har jag redan fått min första arbetsdag dvs på Måndag nästa vecka då jag ska servera för första gången i restaurangen då jag och en annan tjej ska åka iväg och servera på ett ställe. Det ska bli riktigt intressant, det kommer bli en del övande här hemma med tallrikar etc så det gäller att ha en ordentlig uppsättning haha!.


Jag fick med mig en bok hem som jag har börjat läsa som handlar om olika gårdar i Sverige som brukar vara med i bondens egen marknad som arrangeras en gång per år där gårdar kommer och säljer sina egna produkter. Detta är mest för att jag ska komma in lite mer i tänket kring närproducerat, ekologiskt etc. På tisdag har vi vårt första möte med Malin mig och Susanne där vi ska prata om framtiden för bageriet :) .

Det händer lite saker nu och det känns så skönt att äntligen få göra lite nytta i vardagen, det är precis det här jag behöver!.


Om jag ska komma tillbaka till att jag blev utlåst igår så hade jag direkt gått till mina föräldrar efter mitt lilla möte med Susanne och kl 21 igår kväll när jag skulle gå hem kom jag på att jag inte hade nyklarna! Så det enda jag kunde göra var att stanna hos mina föräldrar fram till kl 01,00 då Andy skulle komma hem från jobbet. Det var riktigt jobbigt att vara borta så länge då jag inte varit hemma alls på hela dagen och att veta att man inte kan gå hem om man vill gör att man blir ännu mer rastlös, snacka om att jag var trött när jag kom hem och ville absolut inte komma upp i morse. Endå gick jag upp kl 7 för att gå till bageriet och fråga om malin skulle kunna göra min tårta till min födelsedag på fredag men tyvärr var hon hemma och var sjuk L . Får ringa henne senare J .

Det var min dag igår och idag ska jag sitta och tok läsa boken och börja spåna lite, jag älskar att diskutera och spåna på saker som ni säkert vet haha. Det var min dag det, hoppas ni har haft det superbra i helgen som varit och att ni har en fortsatt bra dag!.


/Ellie




Ny bok: Näringslära för kroppsbyggare

I april kommer en ny bok som är skriven av Anki Sundin som riktar sig till näringslära för kroppsbyggare. Jag kommer garanterat köpa den sedan!, riktigt intressant läsning. Man kan redan nu förhandsboka boken. Skicka ett mail till [email protected] så blir boken kraftigt rabatterad. Läs mer på deras blogg www.ngruppen.blogspot.com.



Näringslära för kroppsbyggare och andra kraftidrottare

av: Anki Sundin

Näringslära för kroppsbyggare och andra kraftidrottare är en specifik bok för dig som själv är idrottare, tränare eller undervisar i ämnet idrottsnutrition.


Här fokuserar Anki Sundin på näringslära för kroppsbyggare, alla sorters fitness-utövare, lyftare och andra idrottare med inslag av kraftsport i sina grenar, och går på djupet bland protein, grenade aminosyror, kolhydrater och IMCL.



Här förklarar Anki också varför glykogen är viktigt även för kraftidrottare, varför fett ökar prestationen och vilka tillskott som är värda att satsa på och inte. Du får en genomgång av vitaminer, mineraler och antioxidanter, går på snabbvisit hos hormoner som påverkas av din träning, och får en uttömmande förklaring om hur du räknar ut ditt energibehov och analyserar din egen kostdagbok.



Kort sagt - Näringslära för kroppsbyggare och andra kraftidrottare är oumbärlig för dig som har höga mål med din träning och inser att kost och näringslära är helt avgörande för att nå dit.



Näringslära för kroppsbyggare och andra kraftidrottare är den enda boken på svenska som vänder sig till läsare utanför akademin och ändå återger den senaste forskningen inom detta spännande område av idrottsnutritionen.




Liljorna jublar



Hej mina älskade läsare!. Jag vill här med berätta en väldigt god nyhet och det är att jag fick jobbet på Norells hembageri!!!. Jag blev så enormt glad att jag inte visste vad jag skulle säga. Jag ville bara åka till henne och ge henne en stor bamsekram för äntligen kommer man få den trygghet som jag sååå länge strävat efter!. Jag ringde henne vid 10 tiden och hon sa att det var självklart att jag skulle få jobbet och att hon var helt säker på att vi som jobbar i bageriet (dvs 3 st med henne själv) kommer jobba väldigt bra ihop och allt kommer gå superbra när jag börjar jobba. Det känns bara som en dröm alltihop, (Tack söta sussane för jobbet!!, en grymt bra fördelsedagspresent).

Vi kommer träffas imorn och prata om när jag kan börja jobba och jag hoppas det blir så snart som möjligt för nu när jag vet att jag har ett jobb som väntar vill jag inte vänta.


Dagens träning:
 
En bild från gymmet, här efter passet

Idag vart det tidig träning då andy börjar jobba eftermiddag. Passet gick grymt bra men det är väll inte så konstigt efter mitt positiva besked. Dock blev jag riktigt sur när vi skulle gå till gymmet. Vi gick och diskuterade jobbet när det kommer en lastbil i världens fart och totalt stänker ner mig genom att åka i en stor vattenpöl!!! det är inte första gången det händer och jag blir lika sur varje gång. Ska man verkligen behöva klistra fast sig som ett klistermärke på husväggarna när det kommer bilar för att inte bilisterna kan ha lite respekt?, självklart blev mitt vänstra ben helt dyngsurt!, mindre trevlig att träna med!.

Väl på gymmet blev det bröst och biceps och dessa övningar:

Hantelpress sned bänk: började med att köra på 16,5 kiloshantlarna och dessa börjar faktiskt bli ganska lätta och därför körde jag med lite hjälp på 18,5 kg! och där blev det 3 set och 6 reps! riktigt nöjd!.

Hantelflyes: här testade jag att rotera bak armarna lite påväg ner  och detta gjorde att jag fick en grym kontakt med övre bröstmusklerna 8,5kg*2set*8 reps total 5 set

Stående flyes i cable: PB!! 23kg*1set*6reps! denna cable är grymt tung så jag var riktigt nöjd att jag klarade 23 då jag tidigare bara orkat 18 kilo!.

Biceps:

Bicepscurl: Har tappat lite styrka i biceps eftersom jag inte kört de så seriöst på länge men nu ska jag försöka köra tungre i dom och därför blev det bara 13,5 kilos hantlarna*2set*6reps totalt 3 set.

Stångcurl med stöd: De två sista seten var grymt jobbiga och mina små armar var helt slut så de två sista fick jag lite hjälp upp. 20kg*2set*6reps totalt 3 set.

Detta var mitt pass idag, får se om jag kör någon form av cardio senare idag. Ska städa lite sen efter helgen. det är inte klokt vad 2 personer kan stöka ner!!.

/Ellie 


Så här glad är jag nu!!!


Dubbla funderingar

God morgon!

Nu har man hunnit smälta gårdagens intryck och jag kan lova att jag hade miljoner olika tankar och ja det har jag fortfarande. Då mitt ev jobb på bageriet kommer innebära att jag får komma med nya ideer på bröd etc som ligger i tiden genom att samarbeta med bagaren Malin så har jag funderat på massa olika bröd jag skulle kunna tänka mig är optimala bröd om man vill vara nyttig och leva hälsosamt. Jag har verkligen tänkt på allt jag jag är verkligen jättesäker på att jag vill ha det här jobbet.

Det roligaste av allt var att jag märkte att rekryteraren på Life sökt mig och lämnat in ett medelande på min mobil att även hon vill erbjuda mig jobb! haha!! det är ju riktigt kul faktiskt. Från att ine haft ett enda jobb och inget svar från någon till att man får välja bland jobb, det är inte dumt!.

Dock har jag skrivit ett mail och tackat NEJ till Lifejobbet. Jag tror nämligen att bagerijobbet kommer vara mycket bättre och jag kommer kunna trivas bättre där med min arbetskamrat och chefen då de är grymt trevliga. Så Sussane om du ser detta så vill jag som sagt ha ditt jobb, men det visste du ju redan :).

Nu ska jag iväg och kolla på en soffa som vi ev ska köpa senare i sommar men ha det så bra så länge

/Ellie




Lyckligast i världen!


Sorry att jag inte uppdaterat på länge men igår tränade jag inte och hade inte tänkt göra det idag heller för idag har min lycka tagit över allt!. Jag berättade ju att jag hade en sak jag skulle berätta för er för några dagar sedan och det är nämligen så att jag har varit på arbetsintervju!. Jag har alltid varit intresserad av ett bageri som ligger MAX 200 meter från där jag bor, se säljer endast närodlade produkter och använder bara närodlade livsmedel till deras bakverk och bröd och säljer även ekologiskt, och jag har alltid gått förbi där och kollat då det ser så mysigt ut. Här om dagen bestämde jag mig för att gå in och lämna min CV då jag inte tagit mig för att göra det tidigare.

Jag möttes då av en jättetrevlig tjej som var bagare i butiken/bageriet och jag frågade så klart om de behövde någon personal. Hon blev jätteglad och sa att hon faktiskt trodde att de sökte någon då en tjej skulle sluta. Jag lämnade därför min cv och hon sa att hon skulle säga till chefen att jag varit där. Jag går hem med en riktigt bra magkänsla över att det gick riktigt bra. 10 min senare ringer tjejen i butiken och berättar att hon pratat med chefen och att hon vill att jag ringer henne direkt, hon ville dessutom påpeka att hon läg VÄLDIGT intresserad. Mitt hjärta gick säkert i 210 och jag blev sååå glad, direkt när jag lagt på luren ringer jag upp chefen som även hon var väldigt trevlig. Hon berättade att hon tyckte jag var väldigt intressant och att hon gärna ville träffa mig, det hon dessutom tyckte var så bra var att jag var kostrådgivare då det är väldigt bra att man har bra kostkoll och vet vad närodlat står för, ekologiskt och tycka om nyttigt bröd etc. Vi bestämde därför att hon skulle ringa tillbaka när hon visst när jag kunde komma för en intervju.

Idag strax innan 9 ringde hon och ville träffa mig redan vid 10. Jag blev sååå glad och mina nerver spelar mig verkligen ett spratt då jag skulle kunna hoppa och skutta. Jag gick till bageriet som sagt vid 10 och jag fick jättebra kontakt med tjejen jag pratade med första gången (bagaren som skulle bli min arbetskamrat), det kändes som om vi redan kände varandra och chefen berättade en del om företaget och frågade mig en hel del. Det verkade vara ett grymt bra ställe där man verklien jobbar i team och alla försöker få företaget att komma framåt.

Det jag blev så grymt glad för var att chefen sa att de väntat på en som mig, de vill göra så mycket med företaget men att de tycker det fattats något och det var tydligen mig de väntade på!. Allt lät verkligen superbra och allt har gått så grymt fort, så jag räknar NÄSTAN med att jag fått jobbet då vi ska höras av på måndag och ev skriva avtal etc, dock kommer jag inte få börja direkt på tjejen som skulle sluta måste sluta först  men jag är nog den absolut gladaste i hela världen!!.

Det kommer antagligen börja med en tjänst på 75% men kommer att öka, jag kommer ev jobb 11-17 och kommer ha 2 min till jobbet! hur bra som helst!. Ni vet ju att jag funderade på att bli konditor tidigare och nu kanske jag kommer lära mig detta så Malin som bagaren hette gärna ville lära mig och baka (kommer även få baka lite ibland i jobbet). Det var verkligen bra nyheter! och jag tror absolut att mina kostkunskaper kommer komma väl till användning här och kunna utvecklas väldigt bra vilket hon nästan lovade.

Jag fick dessutom med mig deras surdegsbröd och deras helt egna dinkelbiscotti med safran och mandel, hur snällt som helst!. Dessutom gick jag dit senare och köpte några biskvier som jag bara tokälskar och de var GRYMT goda. Senare blir det till att smaka på brödet:). Det roliga var dessutom att chefen berättade att Malin väldigt gärna ville jobba med mig vilket hon hade berättat till chefen där och då känner man sig väldigt hedrad:)!. Mailn är precis lika gammal som mig så vi har väldigt mycket gemensamt!.




Som ni försår är jag i eld och lågor nu och vilken bra födelsedagspresent om jag får detta jobb vilket är 99% säkert:).

Nu ska jag fortsätta vara glad, gå gärna in på deras hemsida som just nu är på uppbyggnad

www.hembageri.se


Onsdag: Axlar och mage

God kväll!

Nu sitter man här efter att ha ätit en del kolhydrater efter passet. Det var ett rätt hyfsat pass idag och jag känner att min styrka kommit tillbaka helt efter dieten, det vände väldigt snabbt från att varit väldigt orkeslös och knappt orkat något alls i gymmet till att köra lite tyngre än innan dieten!. Mina övningar för dagen blev:

Hantellyft: Enarms: brukar jag köra som ni vet och det blev en 8 reps på 11 kilo*3 set.

Hantelpress: Här försökte jag ta lite tyngre än förra gången, dock fick jag hjälp eftersom det blev bra tungt men man måste ju börja någonstans. det blev 16,5*5-6 reps och 2 set totalt blev det 4 set.

Militärpress smith: Här var jag dock kanske svag idag, kanske beror på att det var sista övningen? 20kg*8reps*3set

Baksida axlar:

Framåtlutade hantellyft enarms: Här blev det ett PB, brukar köra 8,5 här men idag vart det 8kg*8reps*3set!

Baksida med rep:
55kg*8reps*3set

framsida axel med viktplatta: 15kg*8reps*3 set

Mage:

Crunsches med reps: Här gjorde jag ett PB idag! från 59 kg till 64kg!*8reps*3set total 4set

Benlyft på bänk: 12 reps*3set

Det var mitt pass idag, tror passet tog max 60 min så det var riktigt skönt!

Imorn väntar jag på ett samtal, ett riktigt trevligt samtal faktiskt men vad det handlar om får ni inte veta ännu:).


Dagens träningsoutfit


Haha ser ut som jag ska till nordpoolen. Min jacka är för mycket för stor men sååå grymt mysig!.


Kosten:

Förutom min vanliga frukost och min räksalladlunch vart det bla detta till middag och "fika"

Stekt kycklingfile med tzatsiki, 1 grov osötad smörgås med kycklinskinka och paprika och sallad bestående av rivna morötter och fryst majs.


Fika efter maten med kaffe och 2 rutor 72% choklad.




Återhämtning efter träning

Hittade denna artikel på  www.ngruppen.blogspot.com och handlar om återhämtning efter ett träningspass (OBS att jag fått tillåtelse att publicera detta).

Återhämtning efter träning är ett lika viktigt moment för prestation och resultat som själva träningen är. Återhämtningen kan innebära olika delar av den fysiologiska anpassningen till den belastning som du har utsatt kroppen för. Ofta inom uthållighetsidrotter ingår återbildandet av glykogenförråden i begreppet, men även produktion av ny muskelmassa, reparation av redan befintlig, samt återbildande av IMCL ("muskelfett") är viktiga för att utvecklas i din träning.

Proteinets roll vid återhämtning

De flesta studier visar att tillräckliga mängder kolhydrater (1,0-1,2 g/kg) inte behöver något protein för att kunna ge en bra glykogenåterhämtning. Om mängden kolhydrater som intas däremot ligger under tröskeln för vad som krävs för maximal glykogensyntes, eller om man äter med mer än en timme mellan måltiderna, kan protein (ca 0,4 g/kg) öka glykogeninlagringen. Denna proteineffekt verkar dock vara begränsad till den första timmen efter intag.


Protein behövs självklart efter träning också av andra orsaker. Vävnadsreparation och inlagring av muskelprotein kräver protein i anslutning till återhämtningsperiodens början. Vanligtvis hör vi att vi ska äta något protein- (och kolhydrat-)rikt så snart vi kan efter träning eller tävling. I studier man har gjort är det anabola fönstret öppet i upp till två timmar efter aktivitetens slut. Dock kan det vara klokt att faktiskt äta eller dricka ordentligt med energi och näring ganska omgående för att försäkra oss om att inte missa tillfället när kroppen kan ta det till sig som bäst.



Bild lånad av lifeportalen.se

Fett som muskelsubstrat och vid återhämtning

Eftersom fettlagren i kroppen är relativt stora även hos den mest vältränade idrottaren, har inte fettoxidationen tidigare ansetts vara någon begränsande faktor för prestationen. Dock har ett ökat intresse för intramuskulära triglycerider, IMTG/IMCL, nu lett till konsensus att fett är mycket viktigt för muskelkontraktionen.

Fett som muskelsubstrat och vid återhämtning

Eftersom fettlagren i kroppen är relativt stora även hos den mest vältränade idrottaren, har inte fettoxidationen tidigare ansetts vara någon begränsande faktor för prestationen. Dock har ett ökat intresse för intramuskulära triglycerider, IMTG/IMCL, nu lett till konsensus att fett är mycket viktigt för muskelkontraktionen.


Det kommer fler och fler indikationer på att en högkolhydrat-lågfett-kost under återhämtningsperioden efter långvarig träning inte kan förse musklerna med fett i den utsträckning som vore önskvärt för återhämtning och prestation under kommande träning eller tävling.



Effekten av att äta en högfett-lågkolhydratkost i 1-3 dagar under fortsatt träning sänker muskel- och leverglykogenvärdena. Under så kort tid verkar inte fettoxidationen kunna ersätta bortfallet av kolhydrater som bränsle. Under längre perioder av högfett-lågkolhydratkost (mer än 7 dagar) ökar däremot fettoxidationen betydligt under träning och kompenserar på så vis den minskade kolhydrattillgången. Studier på tränade personer som följt högfettkoster (mer än 60-65 E% ) under 5-28 dagar visar markant högre fettoxidation under submaximal träning jämfört med en lika energigivande högkolhydratkost. Det ska dock nämnas att undersökningarna som har gjorts på området ibland uppvisar en aning spretande resultat i form av såväl ökad som minskad prestation.


Alkohol

Alkohol konsumeras i vissa idrottssammanhang i stora mängder efter tävlingar, särskilt inom lagsporter. Studier på råttor har visat att alkohol stör glykogeninlagringen under 30 minuter av återhämtningen efter högintensiv träning hos oxidativa, men inte icke-oxidativa, muskelfibrer.


Studier på vältränade cyklister vid efter åtta respektive 24 timmar in i återhämtningsperioden då alkohol konsumerats direkt efter träning har visat att muskelinlagringen av glykogen hämmas av alkohol. Det verkar således som om återhämtningstiden alltså ökar när man dricker alkohol.



Ur referenslistan

Burke LM, Kiens B, Ivy JL. Carbohydrates and fat for training and recovery. J Sports Sciences 2004;22:15-30.


Burke LM, Loucks AB, Broad N. Energy and carbohydrate for training and recovery. J Sports Sciences 2006;24(7):675-685.


Campbel C, Kreider RB, Ziegenfuss T, Bounty PL, Roberts M, Burke D et al. International Society of Sports Nutrition position stand: protein and exercise. J Int Soc Sports Nutr 2007;4:8.




Onsdagens morgoncardio- bilder

Ja tänka sig!, jag var ute på morgoncardio för en gångs skull! det var bra länge sedan jag var ute på morgonpromenad innan frukost men därför kände mig mig rätt sugen på det idag. Vaknade redan kl 8 och gick ut strax innan 9 med en kopp kaffe i magen. Nu har jag även hunnit äta min frukost,men nej promenaden är inte slut ännu för snart är det Kiwis tur att rastas hihi. Rundan blev 45 min vilket är en perfekt runda! och som vanligt gick jag min favoritrunda, först gick jag till strömmen och så ett halvt varv runt den och detta hamnade på 45 min som sagt. Glömde nog säga det igår att trots att jag hade en vilodag igår så körde jag 30 min cardio på crossen.

Min runda i lite bilder:

Fullt påpälsad var jag redo med musik i öronen att gå min lilla runda! (lite suddig)


Precis i början av min halva runda runt strömmen, vackert va?




Det var en som inte riktigt passade in bland de andra ankorna, nämligen en VIT anka!!??. Jag har då aldrig sett en helvit förut! hur fin som helst!. Jag bara älskar ankor för det finns nog inget vilt djur som är så tamt som just en anka.


Naturen skvallrade om att det snart börjar bli vår!.


En bra cardiotrappa!!


Utanför mina föräldrars hus är det riktigt fin utsikt över strömmen!


Väl hemma igen väntade en god frukost bestående av 2 havresmörgåsar med ost, gurka, kycklingskinka,paprika, grönt te, c-vitamin. miltivitamin,2 silica, och en järntablett. Detta tillsammans med metro och extra östergötland!.

Så där var min runda slut, senare ikväll blir det styrka och då blir det axlar och mage så vi ses då!.

/Ellie


Vila

Idag blev det vila från träningen, andy kom hem grymt sent från jobbet då han varit på intervju på ett annat jobb som ligger här i Norrköping så nu hoppas jag verkligen han får det för det skulle betyda att vi slipper massa bensinkostnader på nästan 2000 som han betalar bara genom att komma till jobbet.

Själv har man sökt 2 jobb idag i två olika städer bla katrineholm och Nyköping så nu har jag sökt bra många jobb men det är så tråkigt att inte hör av sig!.

Vi skulle egentligen vilat imorn men eftersom det blev som det blev idag så blir det träning imorn istället och då blir det axlar och mage.

Nu går jag och gräver ner mig (nja i sängen iallafall)

Natti!


Ta sig i kragen

God morgon vänner!. Jag vill bara säga att jag nu tagit mig i kragen!, jag har nämligen ringt vårdcentralen och berättat ännu en gång om mitt sk problem nämligen om min trötthet etc och att jag skulle vilja ta prover på bla sköldkörteln. Hon jag pratade men var förstående direkt och satte upp mig på en väntelista så nu kommer jag få en kalelse runt mitten på maj. Visst det är ett tag kvar men då vet jag att jag snart kommer få en tid och förhoppningsvis bli av med detta.

Det här kanske låter konstigt men jag hoppas faktiskt på att det ska ge utslag på proverna för gör det inte det så har jag ingen aning om vad det kan vara. Då är det bättre att jag kan ha låg ämnesomsättning och faktiskt behandla mig för det så vet jag det iallafall. Mina symtom just nu är:

* Kronisk trötthet
* frusenhet
*dåligt minne (har alltid haft grymt dåligt minne)
* svårt att gå ner, lätt att gå upp i vikt

Jag har säkert fler men det är dom jag kommer på.

Nåja nu vet ni det iallafall, skrivs senare!.

/Ellie



Måndag: Jag är såå duktig!

God kväll i stugorna!

Nu har jag precis kommit hem från dagens pass rygg och vader och herregud så bra det gick!! Träningen får faktiskt riktigt bra just nu (peppar peppar) och jag känner mig grymt stark!.

Idag gjorde jag PB i varenda övning! och jag tror aldrig det har hänt förut, jag är sååå grymt nöjd över dagens pass. Riktigt motiverad var jag också!. Dagens övningar blev:

Marklyft: Tidigare har jag MAX kör 85 kilo med 4 reps, idag vart det 85 kilo och 5 reps!!!. Ok det är inte mycket som jag ökat men det är alltid något!. Jag körde 1 set 85 kilo och 2 set 80 kilo och sammanlagt 3 set och 4-6 reps. PB!

Hantelrodd: Även här blev det ett PB. Har tidigare MAX kört 25 kiloshantlarna men idag körde jag 29Kilo*8 reps och 3 set! hur nöjd får man bli?.

Lats bakom nacken: Det här är en relativt ny övning för mig, brukar vanligtvis bara köra vanliga lats men har börjat köra bakom nu. Tidigare har jag kört max 34 kilo men idag blev det 8 reps på 41 kilo! och även där 3 set.

Vader:

Sittande vadpress: har som max kört 35 kilo men idag blev det 37,5 och 8 reps! här var det 3 set.

Cardio:
10 min stepmaskin och 10 min cykel= 20 min

Som ni ser gick mitt pass superbra och dessa ökningar hag jag bara gjort med 1 veckas mellanrum och jag känner mig riktigt glad och nöjd!.
Hur gick ert gympass idag?

Middagen innan träning blev detta:

köttfärssås med purjolök, rivna morötter och paprika. 1 havresmörgås med ost och lite grönsaker. 1 glas minimjölk.

Snart blir det omelett!.

/Ellie


Premiär X-Fit!



På worldclass är det  nu premiär för ett helt nytt gruppträningspass. Passet heter X-Fit och  enligt  worldclass är det ett pass för dig som vill utsätta din kropp för livets utmaning!, visst låter det spännande?.

På deras hemsida beskrivs passet enligt följande:

Då har det äntligen kommit en pass för dig. Poliskår, brandkår och en mängd athleter har under lång tid tillbaka tränat detta. Nu har träningsformen äntligen kommit till World Class. Passet riktar in sig på människor som vill förbättra sin fysiska prestationsförmåga. X-Fit är en kombination av styrketräning och konditionsträning som bygger på funktionella övningar. Passet genomförs både med och utan redskap, med enkla styrkeövningar jobbar du igenom hela kroppen. Dessa utförs under hög intensitet och med ständig variation


Dessutom ett pass utan krånglig koordination!

Visst låter det kul!? jag funderar själv på att testa. Någon som redan testat?

Snart bär det av till gymmet för rygg och vader.

Är ni fit for fight?, det är jag!!

/Ellie







Lunchmättnad!

ÅHHH vad gott det var med lunch, magen hade börjat kurra rätt rejält. Dagens lunch blev min oerhört goda räksallad med fransk vinigrett. Jag vägde för skojs skull vad allt vägde och inkl 100g räkor och några msk vinigrett hamnade min måltid på 566g!! haha. salladen bestod av sallad, riven morot, gurka, tomat och så självklart räkorna. Jag skulle kunna äta sallad hur mycket som helst! sååå himla gott.

Var nyligen ute en sväng med Kiwi i blåsvädret, jag flög nästan iväg och riktigt burrigt var det ute också.



En bild från häromdagen, glad som en sol!

Min och Kiwis lilla promenadväg en bit in i folkparken.

566g sallad!! MMMMMM!!

Senare idag när andy kommer hem blir det träning och då är det ryggen som ska piskas
Hörs då!

/Ellie


Söndagens träning

Det blev ett sent inlägg måte jag säga, jag var ju hos Aisha direkt efter träningen och åt en gymt god lunch som bestod av hemmagrillad kycklingfile, klyftpotatis även den hemmagjord, och en libanesisk sallad som besod av massor med persilja och massa annat gott i, hemmagjord vitlöksdip och hemmagjord avocado. Hur gott som helst var det!! och till efterätt blev det en liten mörk chokladruta. Därefter var vi flera timmar på ikanohuset.

Mästerkocken




avocadodipen

Libanesiska salladen gjord på persilja, lök,tomat,couscous och olivolja

Träningen idag gick faktiskt rätt ok, dock hade jag väldigt svårt att koncentrera mig, inte konstigt egentligen då Proteinfabriken hade fotodag på worldclass i gymmet och det var en del bodybuildarkillar som fottades i bar överkropp så blicken föll automatiskt ditåt, tänk så snyggt det är med muskler!. Även några BF tjejer var där och en bodybuildartjej. Jag var trots det rätt nöjd med bröstpasset då jag fick grym pump och jag måste erkänna att jag börjar få en snygg separation mellan bröstmusklerna :). Biceps blev det bara lite av då jag hade ganska bråttom att bli klar eftersom vi skulle vara i linköping kl 13.

Tyvärr hinner jag inte skriva övningarna idag, jag och andy ska hitta på något men imorn blir det rygg och mage och då blir det ännu en uppdatering....

kram



Inför söndagens träning

God morgon!. Vilkenstålande dag det är idag!. Jag vaknade av ett strålande solsken så det här kommer nog bli en bra dag idag!. Jag har precis ätit frukost och ska snart iväg och träna, det är väldigt sällan jag tränar på helgen men det får bli ett litet undantag idag. Det blir iallafall 3 pass den här veckan och det är jag nöjd med även om det hade varit bra med 4. Ryggen får jag köra imorn för jag har fortfarande grym träningsvärk från benträningen som jag körde i början av veckan!, dessutom har jag jätteont i axlar och konstigt nog även latsen?.

Det ska bli skönt och komma iväg till gymmet idag, var grymt sugen på det även igår men jag stod över. Jag och andy var tvugna att handla massa mat som vi inte haft i kylen på över 3 veckor så nu är det fullt med grönsaker och annat bra!.

Ska iväg hem till Aischa i Linköping idag och hon skulle bjuda på Lunch när jag kommer!, det ska bli riktigt kul för det blir nog någon form av vegetariskt för hon är vegetarian, verkligen intressant!.

Vi hörs efter träningen!




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0