Fredag Axlar och Mage

Det blev ett riktigt sent inlägg det här men bättre sent än aldrig. Idag var det axlar och mage på gymmet och direkt kände jag en energi som inte fanns där tidigare. Trots att jag då bara hade ätit kolhydrater i form av en smörgås och massa sallad så hade jag sån energi och motivation att köra tungt!. Det kändes riktigt härligt och det är sånna dagar som denna som gör att man förstår varför man tränar!, det är så grymt och sååå skönt!.

Som ni förstår gick passet kanon och jag ska absolut inte klaga, Ellie är på banan igen!.

DAGENS ÖVNINGAR:

*Hantelpress: 13kg*8 reps 3 set. Nja jag kände mig faktiskt rätt stark i hantelpressen idag, de gångna veckorna jag gått på diet har det gått riktigt trögt men nu kände jag att de faktiskt var på uppgång rent styrkemässigt, bra där!.

*Hantellyft: Här körde jag 8,5 kilo men även något reps på 10 kilos hantlarna! yeeeehh haha!. Jag var på G kan man säga!.

*Framåtlutade hantellyft på bänk: Jag brukar inta likande position som hantelrodd för ryggen, på så sätt kan jag koncentrera mig på endast en arm/axel i taget och får dessutom stöd för ryggen då jag har ena benet på bänken (kan visa hur jag menar någon gång). Här blev det 8,5*3 reps

*Upprätt rodd (skivstångsdrag mot hakan): Här vart det 25 kilo*3 set* 8 reps.

MAGE:

*Crunches med rep (på knä): I Love this exercise!! grymt bra kontakt får jag om jag ser till att cruncha tills jag når knäna i slutläget. 59kg*12reps*4 set

CARDIO:
* 20 min crossen och 10 min powerwalk på löparbandet.

Detta var mitt superpass idag!, jag är på riktigt bra humör idag!

/Ellie
Inför axlar och mage

Då satt man här mätt och belåten efter att ha ätit en grymt god lunch bestående av räksallad och nya ramlösa mango. Det märks ganska klart att man inte är van och äta, min mage är som en gravid kvinnas haha. Orkande inte ens hela salladen så lite får bli till middag sedan tillsammans med en proteindrink?. Salladen vestod av sallad, gurka, tomat, riven morot, och fransk vinigrett och 100g räkor.

Nu blir det strax träning och lite cardio. Solen kom precis fram så jag hoppas jag hinner komma ut innan den försvinner.OBS: ser att min klocka i bloggen går helt fel? undrar hur man gör då?.


Orkar inte

Nu har jag bestämt mig för en sak och det är att jag ska lägga ner mindre tid på att svara på alla kommentarer. Det tar på tok för mycket energi av mig då många vill trycka ner mig, anser att jag är dålig etc på flera olika sätt och den energin behöver jag så jag kommer bara svara på vissa kommentarer.

Jag blir så arg när folk fortfarande tror sig förstå mig och att säga att jag fortfarande inte kan klara ett chefsjobb pga av min utbildning, HALLÅ! utbildning är faktiskt inte allt och alla är långt ifrån bra chefer även om de har en utbildning. Som sagt ni vet inte hur min CV ser ut därför tycker jag att ni kan hålla tyst om just den saken. Härdanefter funderar jag på att bara skriva om min träning vilket jag tycker är tråkigt men det tar så pass mycket energi för att jag ska behöva sitta och övertala mig själv om att jag faktiskt klarar saker bättre än ni tror vilket även min man kan intyga.

Jag tror säkert inte bloggen kommer bli lika rolig men jag har försökt att öppna mig som person men det verkar inte uppskattats så som jag hoppats.En vanlig frukostmorgon

God morgon!

Nu har jag ätit min frukost som idag faktiskt inte bestod av jordnötssmör, jo lite gjorde den men inte mycket. Idag åt jag en vanlig frukost bestående av en dubbelsmörgås med jordnötssmör, ett glas minimjölk, 0,5 proteindrink och multivitamin och c-vitamin. Det var riktigt gott med riktig frukost och även om det inte var den största frukosten så vill ja ta det lugnt till en början.

Ser kanske lite torftigt ut men jag hade inte mycket i kylen efter att ha ätit JS i 3 veckor haha!

Jag sov som en liten prinsessa i natt och funderade en hel del på hur jag ska lägga upp träningen och kosten nu när jag som sagt inte går på JS-dieten längre. Visst jag ska försöka äta lite till varje mål men inte alls lika lite som en liten JS klick haha. Jag kommer att köra tung träning from nu och dra ner lite lite på mina övningar, så får vi se vad det resulterar i. Idag blir det träning och jag sitter och funderar lite på vad jag ska köra, vad jag anser viktigast. Jag tycker rygg är absolut viktigast på mig men eftersom jag har sån grym träningsvärk i ben och rumpa och kan därför inte köra riktigt tunga marklyft så får det bli axlar och armar idag istället och även lite cardio, har dock inte tänkt ut vad det blir riktigt ännu men jag kör det jag blir sugen på när jag kommer dit. 

Till lunch idag kommer det bli räksallad! en egen komponerad, såååå gott verkligen, till det kommer det bli en vinigrett (stava det så?) . Ev kanske kanske det blir någon brödbit till men det beror på när träningen blir av.

Ska bli riktigt kul att börja handla igen och inte springa till JS hyllan direkt och ut, det är ju endå en social grej att gå och storhandla vilket vi alltid gör tillsammans i vår lilla familj:), så ska det vara!

/Ellie


Kvällspromenix

God natt vänner kanske man kan säga, kl är nämligen 23,28 och jag sitter här och funderar en del...som vanligt. Jag var nyligen ute på en lite längre promenad med Kiwi, jag tror hon märker att jag är väldigt seg och trött för i flera dagar har hon bara viljat gå ut och kissa ett par gånger och tvärvänt hemåt och vägrar gå längre+ att hon sover hela dagarna. Har hört att hundar gärna tar efter beteenden efter husse och matte så det kanske stämmer?.

Det var iallafall väldigt skönt att komma ut efter att ha varit hemma hela dagen och faktiskt inte gjort något!, eller jo jag tvättade ju som jag sa. Det börjar krypa ganska mycket i kroppen nu, jag har varit arbetslös i 5 månader nu och det börjar verkligen tära på en. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag får lifejobbet, just nu önskar jag mig inget heldre!.

Jag må vara väldigt negativ och jag ber verkligen om ursäkt för det, men det känns så orättvis för på något sätt så känns det som att folk som faktiskt INTE vill jobba för ett jobb vare sig det är av ams eller för att de sökt ett och fått det. Jag som absolut vill jobba får inget jobb pga av det *rycker på ögonbrynet*.

Nej nu måste jag vara positiv här, det är klart jag får jobbet! varför skulle jag inte? varför skulle hon ta ut mig som den enda icke chefsvana om jag inte var så pass intressant och att hon faktiskt trodde att jag skulle klara det?. Jag hoppas hoppas hoppas!!.

Nu sitter Kiwi och blänger på mig så det är väll bäst att sluta här

Natti!/ Ellie
Det är för tyst!

Hej läsare!

Här sitter jag i sängen och väntar på att tvätten ska bli klar, funderar även på att sätta upp nya gardiner då det känns som att julen faktiskt är över en gång för alla haha!. Jag mår verkligen inget bra idag!, det var nog ingen bra ide att träna igår för idag har jag grym huvudvärk igen. Sitter jag helt still känner man hur huvudet pulserar. Frågan är vad det kan vara?, har haft detta i flera dagar så någon gång måste det väll släppa?. Vet därför inte om jag kommer klara av att träna idag, jag får se senare hur jag mår. Jag har knaprat alvedon tidigare men det har inte hjälpt, vatten har jag också druckit. Jag vill verkligen träna men jag kommer ihåg en gång när jag skulle träna med samma huvudvärk och det slutade med att jag nästan svimmade då huvudet puserade så det kändes som att någon stor ven eller likande i huvudet skulle gå sönder, det gör jag inte om!.

Jag är dock glad för att jag tränade igår, jag hade sån energi på passet så det var såå grymt. Idag istället vill jag bara bädda ner mig i sängen och bara sova, jag höll knappt på att komma ur sängen imorse!.

Vikten idag stod på 59,2 så det har iallafall gått neråt, det känns jättekul!. Har gått ner från 61,9 till nu 59,2 på snart 3 veckor. Idag blir det faktiskt lite torsk istället för två proteindrinkar. Snart måste jag ju lägga om kosten igen då jag inte kan leva på jordnötssmör hela livet. Jag har dock gjort ett schema som kommer ligga på ca 1800 kcal och då kan jag även unna mig småsaker som sås till maten, eller om jag blir bjuden på något, lite juice eller liknande så jag tror det kommer bli bra. Kommer självklart inte att räkna ut exakt vad jag äter sedan men bara så jag har ett hum om vad det kan röra sig om.

Om det inte blir träning idag kommer jag bara att sköta om mig själv (vem annars? andy jobbar ju hihi). Ta ett långt bad, skrubbas från topp till tå, fixa naglarna, smörjas, ansiktsmask ja ni vet sånt som tjejer gillar att pyssla med:) och så kommer jag lägga mig i soffan och kolla på du är vad du äter. Om det verkligen stämmer att man blir som man äter, då ser jag nog ut som en jordnöt nu haha!.

Det är endel som kommenterat om att detta inte är en ren träningsblogg och därför vill jag veta vad just NI vill läsa i min blogg.Det är dock ingen renodlad träningsblogg vilket jag inte vill ha men jag vill att ni tänker ut något som ni vill jag ska skriva om, träning, kost, motivation, mental träning etc? Kom igen tänk nu, jag skriver inte bara för min skull utan även för er så kom med förslag nu.

/Ellie


Pauline Nordin


Onsdagens Träning

God kväll!!

Nu har jag kommit hem från gymmet efter att ha kört ett pass ben, triceps och lite mage. Det var riktigt skönt och komma till gymmet efter ett par dagars vila. Passet gick dessutom suveränt bra!, tyvärr tog passet sammanlagt 2 timmar men för mig gjorde det inget för jag tog det ganska lugnt och vilade 1-2 min mellan seten. Jag hade konstigt nog mycket energi även om styrkan givetvis skulle kunnat varit lite bättre men för att gå på minimalt med kolhydrater så gick det strålande. Kanske var det så att jag behövde den där vilan när jag var lite krasslig?, det man måste tänka på under diet är just att återhämtningen inte är lika bra som när man inte dietar och man får lättare infektioner och jag vet att min kropp mår bäst av det av att vila under sånna förhållanden :). 

Passet började med ben eftersom det en en stor muskelgrupp och övningarna blev:

*Utfall i smith, dock inte så tungt men jag kände att jag ville få ordentligt med kontakt och verkligen trycka till i slutläget, det vart en vikt på 35 kilo och 5 set med 10 reps i varje.

*Hacklift, även där var det inte supertungt utan vikten hamnade på som mest 50 kilo+20 kilo för ställningen, sammanlagt blev det där 5 set. Denna övning är absolut min favorit för ben då jag ofta får bra kontakt och slipper tänka på ryggen.

*Benspark, en väldigt bra avslutsövning som jag brukar köra i slutet av mina framsidabenpass. Här blev det 41-48 kilo och seten räknade jag dock inte.

Raka marklyft: Tyvärr inte min bästa övning då jag sällan känner något i baksida ben utan för mig är det mer en rumpövning. Då jag är väldigt överrörlig i kroppen kan jag stå med helt raka ben och endå nå golvet med vikten, även om jag står på en pall hjälper detta tyvärr inte. Körde dock 70 kilo med 6 reps och totalt 4 set.

Triceps:

*Frenchpress, 20kg med 10 reps och 4 set totalt

*Pusch down med rep, 32 kg och 3 set med 10 reps i varje

*Hantelkickbacks, fick bli min slutövning för triceps. Här blev det en lätt vikt för att få lite slutpump. 6 kg*3 set 10 reps

Mage:

Crunches med rep i cable, 59 kg*4 set*12-15 reps

Cardio:
 Gång på löparband
30 min ca - 170-180 kcal

Som ni ser blev det även cardio i form av gång på löparband i slutet av passet, det var faktiskt riktigt skönt att få röra på sig mer än bara styrkan. Har ju mer eller mindre bara suttit hemma hela dagarna men förhoppningsvis ändras det när tjejen på Life ringer. Hoppas hoppas hoppas!!!.

Nu blir det nog......ännu en jobbig proteindrink. Börjar ärligt talat bli lite trött på drinkarna, dock skulle jag kunna äta upp hela min JS burk haha!! *mums*

Kanske hörs senare!


Bild från 2006
Nya body!

WIIII jag bara älskar body! köpte nya nummret idag och det är alltid lika roligt och lusläsa om  profiler etc. Det som var konstigt var att fitness magazine inte hade kommit och de brukar ju alltid komma samtidigt?!, får springa förbi hemköp sedan och kolla om dom fått in den.

Inte nog med det så var jag inne på bodynytt.se och såg att de hade massor med jättebra videor på profiler och självklart som vanligt så blev jag grymt motiverad och därför blir det träning idag:). Det får helt enkelt bära eller brista så att säga. Igår hade jag geym huvudvärk att jag bara ville ligga i sängen men lite huvudvärk har man väl aldrig dött av. Går det helt enkelt inte får jag väll gå hem men då har jag iallafall försökt.

Därför blir det ben, triceps och lite mage vilket jag inte körde förra veckan. Ska iallafall försöka få in 3 pass den här veckan för på lördag kanske jag och Aisha ska gå på chokladfestivalen i linköping haha. Har aldrig varit där så det kan vara kul och gå på det. Tänkte även få in lite cardio efter passet i form av antingen crosstrainer eller gång på löparbandet. Tyvärr har jag ingen MP3 då Kiwi bitit sönder hörlurarna i ren protest för att bli lämnad hemma för ett par veckor sedan. Nåja jag får köra så gott jag kan.

Skriver senare hur passet gick men under tiden kan ni ju kolla in en av videorna som fanns på www.bodynytt.se men som även fanns på youtube.


Vikthysteri och size zero

Jag kan inte nog många gånger skriva hur ledsen jag blir varje gång jag tänker på framförallt unga tjejer som gör allt för att nå dagens ideal av hur en kvinnokropp ska se ut nämligen size zero. Jag kollade på reprisen igår av "sanningen bakom size zero" där en tjej i Storbrittanien testar med hjälp av en läkare hur det är att banta sig ner till det många tjejer och kändisar strävar efter nämligen stl size zero. Det var ett väldigt bra program där man fick se hur mycket tjejerna kämpar för att komma i sin såkallade "drömkropp".Jag blir även så ledsen när jag läser bloggar som handlar om denna vikthysteri, tjejer som tränar  extremt hårt och stirrar sig totalt blinda på kcal in och ut och som dricker äppelcidervinäger istället för att äta.


Jag kan heller inte förstå de personer som stöttar dessa tjejer att göra det. Igår var jag inne på en blogg där en tjej skrev att hon hade stl 26 i jeans och hur äcklig hon kände sig och bara var tvungen att gå ner i vikt. Då var det en hel del som skrev likt "åhh jag har också den stl, jag måste också gå ner" eller "lycka till med ditt mål!! du kommer bli jättefin". Jag blir så arg att jag nästan har god lust att skriva och skälla ut dom. Jag menar det är ju precis som att stödja tjejer till att få ätstörningar!.

Jag blir lika rädd när folk påstår sig tycka att jag är överviktig. Snälla! var är den här världen på väg?, jag säger bara det helldre mullig och glad än mager som en pinne och döende. Jag hoppas ni anser detsamma.Jag mår bra av att se ut som jag gör och det har jag inte alltid tyckt. Jag har brottats med dåligt självförtroende hela min uppväxt då jag aldrig varit smal som många andra men jag har alltid följt min utvecklingskurva som man kollar på hos sköterskan på olika kontroller etc. Jag vet att jag inte är byggd för att vara en smal och spinkig tjej och det är något jag accepterat. Därför har jag valt att bygga muskler och forma om min kropp och har drömmar om att tävla i body fitness, även detta en enorm utmaning då jag inte gillar att visa upp mig inför massa folk men det är något jag vill göra och vet därför att jag kommer klara det. Jag minns en gång när jag var hos sjukgymnasten, hon skulle kolla min hållning och kommenterade att jag såg riktigt stabil ut, inget man puttar omkull så lätt. Det tog jag som positivt.


Under min utbildning till undersköterska skrev jag om ätstörningar i mitt projektarbete och det är något jag är väldigt intresserad av, jag vill hjälpa andra tjejer att få bättre självförtroende, detta har jag alltid viljat. Nu har jag därför hört mig för lite vad det innebär att vara Voltionär på anorexi och bulimi kontakt här i norrköping www.abkontakt.se för att ev göra något bra för dessa tjejer som kämpar med någon form av ätstörning.

Har du haft någon form av ätstörning? eller har du haft och blivit frisk? skriv till mig och berätta. Ange om du vill ha ett eget inlägg för din berättelse och självklart får du vara anonym. Adress hittar ni till höger.


(Bilden från 2006)  Ätstörningsfrågor anser jag vara väldigt viktiga  i vårt vikthysteriska samhälle


(Fett)isdagen

Hej vänner!

Idag är det den såkallade fettisdagen och det kan man glatt säga att det just är, en fettdag haha!. Jag kan inte undgå att säga att jag är riktigt sugen på en semla faktiskt, har ju inte ätit någon alls i år. Jag älskar semlor vilket jag inte gjorde si sådär 1 år tillbaka, det var nämligen förra året jag åt min första semla på väldigt väldigt många år och då gillade jag den faktiskt!. Men det blir nog ingen för mig i år:(, men man kan ju alltid hoppas!. Tror säkert att andy sitter på jobbet runt 16,30 och äter semla haha.


Idag händer nog inte så mycket, jag sitter febrilt och väntar på att Rekryteraren på Life ska ringa. Tyvärr har hon inte gjort det så jag ringde henne själv och undrade lite hur det gick. Hon svarade att det gick ganska långsamt då hon är hemma och fått vinterkräksjukan *stackare*. Hon ursäktade sig att hon inte ringt men jag förstår ju henne. Hon hade massor att göra sa hon men eftersom hon är sjuk har hon inte kunnat gjort något. Hon hoppades att hon kunde ringa mig imorn. Jag sa att det inte var någon panik och att hon borde ligga och bara ta det lugnt (hon är riktigt trevlig och det känns som känt varandra ett tag). Vi får väll se om hon är på fötter imorn, hon förstod iallafall att det måste vara jobbigt och vänta men hon lovade att ringa.

Jag förväntar mig faktiskt inte så mycket när det gäller jobbet, det är nog bättre att förvänta sig att man inte får det så man blir riktigt glad om man skulle få det för jag vill verkligen ha jobbet. Det vore grymt kul att få jobba på Life då jag som sagt sökt tjänster där ett par gånger och haft bra kontakt med de som jobbar där. Kan bara inte jag få ha tur den här gången!.

Snart blir det dags att springa ner till tvättstugan, ibland kan man tro att det är ett helt fotbollslag som bor här för så mycket tvätt trodde jag inte att två personer kunde skrapa ihop på bara 1 vecka haha.

jag skriver senare igen!!

Kramisar


Crossing

Åhhh vad man blir irriterad!, som jag sa så var jag trots ont i halsen och trött så ville jag upp på crossen för att iallafall röra mig lite. Hoppade därför upp och började köra och kände direkt av halsen som kändes riktigt tjock under passet. Det ska väll vara typiskt!. Det blev dock 30 min som jag kämpade på så gott jag kunde och jag får väll bli nöjd för det jag kunde åstadkomma, det var iallafall rätt skönt och röra på sig.

Snart ska jag ut med kiwi på en liten promenad sedan blir det nog att krypa ner i sängen och kanske kolla på något program via webbtv?, imorn hoppas jag kunna träna igen för det känns inte som jag har tid att gå runt och vara små sjuk, vill ju bygga massa muskler så gott det går nu under diet och sedan efter dieten sätter den hårda träningen igång på alvar och förhoppningsvis med mer energi.

Nu msåte jag fixa håret och sedan ska jag ut i kylan, ska bli skönt med lite bitadne kyla efter ett varmt träningspass. För er som bor långt upp i vårt avlånga land är det nog itne så kallt men här är det -6 grader och här kan det vara riktigt kallt! iallafall för mig som alltid fryser haha. Snön har även kommit tillbaka vilket är mindre kul, för några dagar sedan var det helt tort på marken och på bara några timmar var norrköping snötäckt *burr*

kram på er


En bild från 2007 där jag och andy var i marmorbruket (Kolmården)


En kall dag

Jag hatar verkligen och frysa, det är sällan jag är riktigt varm förutom när jag tränar. Ibland kan jag sitta med flera lager kläder, ok det hade varit en sak om jag gått flera månader på diet och haft minimalt med underhudsfett men det har jag inte. Tror min kropp går på sparlåga.

Hur som helst så sitter jag och väntar på att rekryteraren på life ska ringa, hon trodde hon skulle vara klar till på måndag sa hon så jag hoppas verkligen hon ringer snart, jag blir lätt så nervös. Förövrigt sitter jag och pratar med en gammal kompis som bott flera år utomlands med som nu kommit tillbaka till sverige och bor nu i Gävle, vi har patat om att träffas snart då vi inte träffats på säkert 6 år. Känns som vi har bra mycket och prata om.

Jag har bestämt mig för att ta en vila idag från träningen, jag vill verkligen inte bli sjuk ifall jag skulle på jobbet på life. Jag brukar nämligen ha grymt otur med att bli sjuk precis när jag ska börja ett jobb vilket jag blev på scandic. Var toksjuk de första dagarna när jag egentligen skulle jobbat och det ser inte så bra ut, har fprtfarande ont i halsen. Har ingen ork, i morse ville jag bara ligga och sova och i förregår somnade jag strax innan 22 för jag var såååå trött. Har garanterat något skit som ligger och lurar men som inte vill bryta ut ordentligt. Tänkte endå hoppa upp på crossen sedan och känna hur det känns för jag vill ju egentligen träna men jag vet precis hur det blir, oftast blir jag sjukare och det är absolut inte meningen nu.

Nu ska jag gå och prata lite med kiwi och diska lite, sedan blir det nog crossen....hörs sen!!
Lätt tonfiskröra

Jag har alltid tokälskat tonfiskröra och jag kommer ihåg att jag alltid när jag gick på gymnasiet (den mindre nyttiga tiden) alltid istället för att äta skolans mat (som då alltid var på en restaurang, ja ni läste rätt vi hade ingen matsal så under 1-2 års tid så vi fick vi äta restaurangmat). Jag och mina kompisar var sååå enormt trötta på denna form av mat att vi åt i skolans cafeteria istället (kanske därför jag inte gillar att äta på restaurang så mycket?).  I cafeterian hade de alltid grymt goda och dagsfärska baugetter med olika röror och snabbt blev vi stamkunder, det var dessutom billigt då en stor baugette med sallad och röra kostade 15 kr!. Jag tog alltid tonfiskröra men precis som jag så vet ni ju att det inte är så nyttigt. Därför har jag kommit på en med bara 2g fett per 100g!! hur bra som helst så därför ger jag er nu receptet på den:Lätt tonfiskröra

1 dl fettfri majonäs
2 dl viktväktarnas cream fraische
ca 1 dl fryst upptinad majs
svartpeppar
salt
lite oregano
1-1,5 burk tonfisk i vatten

Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylen ca 20 min och det är klart!!. Denna röra är gott till i stortsätt allt då du kan ha det som ett lätt pålägg på mackan, som röra i bakad potatis, till pasta eller andra goda rätter!. Absolut en tonfiskröra som håller måttet!.

(Bild lånad av kryddburken.wordpress.com)
Sjukling?

Hej där!!

Nu sitter man här och mår värre än någonsin. Har varit i Linköping hela dagen och andy har varit och klippt sig hos min systers kompis nu på kvällskvisten. Runt 17 tiden började jag må riktigt dåligt!!, har grym huvudvärk så jag knappt kan röra huvudet, mår illa, är hungrig, fryser och ja ni vet. Det är väl typiskt!!, skulle inte förvåna mig om jag är sjuk imorn och det är ju den vanliga turen jag har!!.

Idag på Ikea köpte vi lite smått av varje bla två nya badhandukar, en avlång värmeljusstake, 2 vita djupa tallrikar då våra gamla är från stenåldern (typ), 2 st frukosttallrikar. Det var det vi fick oss hem, det klassiska när man är på ikea är att äta köttbullar med potatis som är grymt gott men för mig var det en cola light och sitta och titta på haha. När vi var hemma hos min syster hade hon bakat kladdkaka och till det grädde (se men inte röra), där vart det cola zero för mig haha!!.

Nu håller jag på och exploderar känner jag så jag måste vila nu känner jag....

vi hörs!!


Myshelg

Gårdagen vart en väldigt lung och skön dag. Det enda vi egentligen gjorde var att kolla på melodifestivalen. Jag är egentligen inte mycket för att bara vara utan vill alltid göra något, speciellt när man vet att helgerna går så fruktansvärt fort. Annat var det i julas när andy var hemma hela jul och nyår, då satt vi bara och inte gjorde något. På något sätt var det jätteskönt för då visste man att han var ledig så länge att det inte gjorde något att bara slappa. Hela julen och nyår satt vi och spelade olika former av dataspel, hej och hå vad tiden går fort då!!.

Idag blir det dock att åka en sväng till linköping och Ikanohuset och kolla runt lite, kanske blir en kaffe också:)?.

Måste sticka nu, skriver sen....puss


Shoppingdag

God kväll!!

Äntligen är man hemma efter en lång dag på stan, det var såå grymt kul att få gå och strosa runt på stan. Det är såå mycket jag behöver nytt och kunde införskaffa lite bra saker. Vi var på shoppingrunda runt 3,5 timme och därefter var vi hemma hos mina föräldrar för en fika. Nu har vi kommit hem efter att ha varit borta nästan hela dagen. Innan vi shoppingrundan hann jag tvätta lite sängkläder så nu får man sova i nya frächa lakan *mys*.

Ett helt set kunde jag köpa, det blev:


Väldigt dålig bild men toknöjd över mina jättesköna kläder jag köpt idag.Tunika från New Yorker 129:-
Svarta tjockare strumpbyxor H&M 98:-Jättesnygga stövlar från Skokanonen 350:-New Yorker hade de världens underklädesrea så jag köpte tre par trosor för 29:- st!Då min ansiktskräm är slut köpte jag även en Garnier Soft från H&M 54.90:-
Tog mig även en sväng förbi Yves Rocher och köpte min favoritdoft i hudlotion nämligen COCOS 55:- och blev även medlem i deras klubb då jag gillar en del av deras produkter.


Det var min shoppingdag, allt jag köpte var verkligen behövligt och nu känner mig sig fin och fräsch igen. Har ni haft en trevlig fredag? 
Dagsform

Hej allihopa!

Efter 2 veckor av denna diet visade vågen idag på 59,6kg. Det betyder en viktminskning på -1 kilo denna vecka, det känns rikigt bra att ligga på tiotalet 50 nu för då vet jag att det inte är långt kvar till mitt mål. jag känner faktiskt en rätt stor skillnad endå och speciellt då i kläder. Mina byxor sitter nästan lika löst som de gjorde när jag gick på min förra diet som jag gick på i 5 månader och det känns riktigt skönt. Rent praktiskt skulle jag nog kunna leva mitt liv på jordnötssmör och drinkar om jag bara fick unna mig något speciellt ibland eller om jag blev bjuden alternativt ha någon form av ätardag 1 gång i veckan. nej jag är sällan hungrig och det kommer nog bli lite svårt att hoppa av den sedan.

Bara för skojs skull så kollade jag mitt BMI tidigare idag. Jag vet att man inte kan göra detta när man styrketränar då muskler väger mer än fett men mitt BMI hamnde på 23,6 vilket klart ligger på normalvikt (någon påstod att jag var överviktig!), då måste man även ta hänsyn till att jag har  lite muskler som också tar upp några kilo.

Strax ska jag och andy gå på stan, ska bli kul för det var säkert nästan 1 år sedan jag gick grundligt på stan och kollade. Idag tänkte vi göra det, kanske blir det även något kaffe?.
Sömn/ Sömnproblem


Bild lånad av aftonbladet.se

Alla har någon gång har problem med att sova. Kanske är det så att man stressar, både positiv och negativ stress  är en stor anledning till att man får sömnproblem. Att ha sömnsvåriheter under en kortare period är oftast inget problem då kroppen lätt tar igen detta, men långvariga sömnsvårigheter borde man kolla upp då sömnen är en väldigt viktig del av vårt liv. Det är under sömnen vi kan återhämta oss, får välbefinnande och en chans att  vila från alla dagens intryck.

Alla har olika sömnbehov och en vuxen människa behöver vanligtvis sova 6-9 timmar varje natt medans barn behöver sova mycket mer.

Vid långvariga sömnproblem borde man kolla igenom sin livsstil. Kanske är det så att man är deprimerad, stressar mycket, oro, nedstämdhet etc och för detta finns bra behandlingsmetoder. Kognetiv beteedeterapi har setts som en bra behandlingsmetod för detta.

I vissa fall används även olika former av  läkemedel för att kunna sova bättre. Detta borde man dock vara försiktig med då dessa ofta är väldigt beroedeframkallande och bör bara användas under en kortare period.

Vissa sjukdomar kan även ge sömnproblem som tex diabetes, hjärt-kärlsjukdom, hormonrubbningar, sömnapné och depression men detta är i väldigt sällsynta fall.

Tips hur du sover bättre:

* Se till att ha några grader kallare i rummet du sover i och se till att rummet även är mörkt.

*Se till att inte äta och dricka för nära inpå sänggående. koffeinhaltiga dycker och alkohol ökar vakenheten och gör att det blir svårare att sova. 

* Ta en lugnare promenad för att lugna ner dig ordentligt.

* Se till att få bra rutiner både vad gäller kostintag och sömnvanor. På så sätt vänjer sig kroppen och blir lättare trött i rätt tid.

* Se till att inte ha alltför ljust i rummet du vistas i under kvällstid. Då är det lättare att symbolisera vakenhet än att ha mörkare i rummet vilket lättare framkallar sömn.

* Ett personligt knep som jag brukar använda mig av är att dricka en kopp varm mjölk om jag har problem att sova. Då sover man gott kan jag lova!

Vid långa perioder av sömnproblem trots att du ransakat din livsstil bör du uppsöka läkare 
Butikschef på Life?Hej allihop!!

Nu är jag hemma från en väldigt turbulent dag där jag fått mycket nya intryck. Min överaskning var nämligen att jag för en tid sedan sökte ett jobb som butikschef på Life. Igår kväll ringde rekryteraren och ville att JAG skulle komma på intervju!. Ska jag vara riktigt ärlig så höll jag på och svimma!, jag satt bara och gapade. Tänk att JAG blivit utvald av 360 personer som sökt tjänsten får komma på intervju. Hon tog ut 8 st av dessa 360 och jag var en av dom, de som var absolut bäst av alla var tre personer och jag var en av dom!. Kan ni fatta så glad jag blev!. Hon sa idag att hon tyckte mitt CV lät väldigt bra och nu när hon träffat mig så tyckte hon att CV't stämde väldigt bra med verkligheten och det är ju bara positivt!. Hon kände igen mig från tidigare ansökningar så det visar ju att jag är intresserad av konceptet. Att jag var både kostrådgivare och undersköterska var ju bara positivt för henne.


Det var som sagt tre personer som var väldit bra och de två andra var tydligen chefer redan och så får JAG som inte har erfarenhet från yrket som chef komma bland en av dom tre! snacka om att jag kände mig utvald!. Rekryteraren som var en tjej var jättetrevlig och och kom enda från Luleå för att göra dessa intervjuver. Tjänsten skulle tillsättas snarast och det passar ju super eftersom jag inte har något jobb.

Självklart kommer jag att ta detta jobb om jag får det vilket jag får veta senast måndag trodde hon. Det lät iallafall inte negativt. Så KANSKE kommer ni se mig som butikschef snart :), vad ska man säga?.

Vi var även på banken och det gick väll inte så superbra, eftersom jag inte har ett fast jobb så ansåg han att det var svårt att låna ut pengar i dessa tider framförallt. Han lovade dock att han skulle räkna på det och höra av sig nästa vecka.

Som jag sagt älskar jag life och deras koncept och skulle verkligen tycka att det var en dröm att få leda och utveckla life och även coacha mina medarbetare till att göra ett bra jobb. Ja för vad ni än tror så älskar jag att leda och coacha.

Ni måste verkligen hålla tummarna för mig nu! trodde som sagt aldrig jag skulle komma så långt jag gjorde som att komma på intervju eftersom jag inte har någon erfarenhet från chefsyrket men hon såg det som att alla är vi barn i början:).

Nu måste jag smälta allt detta och hålla tummarna stenhårt!.

p.s Som ni kanske vet så har jag låtit alla kommentarer publiceras av just den anledningen att vissa begärt detta för att kunna hålla diskutioner på bloggen. Jag komemr dock inte kunna svara på alla kommentarer bara därför eftersom det blir väldigt rörigt då jag får så många kommentarer. Så vill ni verkligen säga eller diskutera något hänvisar jag till min mail för där kommer jag alltid att svara. Jag kommer självklart läsa era kommentarer endå så det ni säger kommer att komma in endå:).

Ha det så länge!!OBS: Jag har valt att ta bort alla kommentarer på detta inlägg då jag anser att ni inte känner mig som person och kan ge en rättvis bild av mig som person. Som sagt vill ni mig något så skicka ett mail.


Sötningsmedel istället för socker

Har hittat en mycket intressant artikel på livsmedelsverkets hemsida om Sötningsmedel. Som sagt, jag älskar sötningsmedel och äter eller dricker aldrig den sötade läsken eller livsmedlet om det inte är så att jag blir bjuden. Jag anser dessutom att det är godare att dricka light och äta light än sockrade produkterna. Som svar till en som ansåg att jag inte lever som jag lär bara för att jag dricker pepsi max och fun light så kan jag säga att under min utbildning lärde vi oss inte att sötningsmedel kunde vara farligt. Dock ska man vara lite försiktig om man anser att man blir hungrigare eller mer sugen på sött när man dricker det. För blir man det har man tappat poängen tycker jag.

Bild lånad av fitnessguru.se

Jag anser heller inte att det på något sätt är farligt att inta sötningsmedel så länge man inte äter på tok stora mängder men så är det ju med allt, överkonsumerar man så blir ju det mesta ohälsosamt vad det än gäller. Är man en frisk person är det inga problem att inta sötningsmedel enligt min mening.

Jag vet hur socker är beroendeframkallande och även om man vet att man är en stor godiskgris eller är colaberoende så är det iallafall bättre för hälsan och tänderna att äta sockerfritt och lightläsk etc.

Nu hinner jag inte reflektera mer, ska byta om för snart ska jag till banken...

Läs och skåda!

http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=11373&epslanguage=SV


Dagens händelser

God morgon i stugorna!

Nu har man precis vaknat och hunnit duscha. Idag blir det verkligen en händelserik dag, för det första ska vi till banken igen kl 16,30 och sedan ska jag göra ännu en sak som är grymt rolig som jag helst inte vill berätta för er nu men det får bli en överaskning. Jag höll iallafall på och svimma när jag fick veta det haha dit ska jag någonstans vid 15, ska ringa och bekräfta tiden.

Jag är grymt nervös av båda dessa händelser som kommer hända idag. Jag hoppas verkligen få ett bra svar från banken redan idag (hoppas det går). Nu känns det som att man jobbat på tok för hårt med allt vad gäller företaget om det inte skulle bli något av det för jo pengar måste vi ha för att kunna göra detta och det är inga pengar man blockar fram i madressen precis, inte hos oss iallafall.

Förövrigt är det vilodag idag, har tränat tre dagar på raken 3 styrkepass och 2 cardiopass så det kan behövas nu vilket kändes igår. Det var ett bra pass igår men man känner endå att man inte vilat på tre dagar så nu ska det bli skönt att göra det och vad passar bättre med att göra massa ärenden på stan?.

Igår var vi och storhandlade.....jordnötssmör igen haha!! 7 burkar blev det till mig och 3 burkar som vi köpte till Aisha eftersom hon ska testa dieten. Folk tror nog man är galen som köper så mycket eftersom folk på något sätt ser jordnötssmör som något väldigt onyttigt (vad jag har märkt iallafall) och visst finns det mindre bra märken men väljer man rätt så är det ju nyttiga jordnötter i och inte massa socker och annat.

Nu ska jag göra ordning mig, vi hörs senare.


Matdebatten- Tillsattser och E-ämnen

Var precis inne på fitnessgurus hemsida (http://www.fitnessguru.se/) där han publicerat en debatt på svt om tillsatserna i vår mat. Författaren till "den hemlige kocken" och "äkta vara" Mats-Eric Nilsson minst sagt irriterad på hur producenter förstör maten genom att tillsätta massa tillsattsämnen i form av E ämnen etc. Socker och fett ska tillsättas för att få en bättre smak. Färgämnen tillsätts för att maten ska se aptitligare ut etc. Visste ni tex att skinka och kalkon är rosa på grund av färgämnen?. Skinka är egentligen helt grå till färgen och därför tillsätter producenterna färger för att det ska se godare ut. Jag såg faktiskt själv ett exempel på hur skinkan ser ut på riktigt, och visst det kanske inte såg så roligt ut men det är ju endå äkta vara.


Jag kan ta ett exempel på en maträtt som jag tror är ganska vanlig i svenska hushåll. Jag äter dock det aldrig men bara en sån här enkel mat kan innehålla sååå mycket om man kollar på innehållet. Det är ganska läskigt

Felix krögarpytt Innehållsförteckning:

Stekt potatis (potatis, vegetabilisk olja), korv (nöt- och griskött, vatten, potatismjöl, bacon, köttprotein av nöt, potatisfibrer, salt, kryddor bl a paprika, svartpepparextrakt, antioxidationsmedel askorbinsyra, konserveringsmedel E250), stekt gul lök (lök, vegetabilisk olja), kokt griskött, kokt nötkött, worchestershiresås (vatten, socker, ättika, kryddor [bl a chilipeppar, vitlök, muskot, libbsticka], maltvinägerextrakt, lök, arom, salt), salt och kryddextrakt. Till Pytten har 21% köttråvara använts. Salthalt: 0,9%


Nu finns det självklart värre exempel men man kan ju tänka sig själv att gör man en pytt i panna själv så använder man absolut inte lika mycket tillsattser som det finns i denna. Min pytt i panna brukar tex bestå av kokt potatis, kalkon(eller lättkorv), och lök stekt i rapsolja som är kravmärkt. Mer än så ska det väll inte behöva innehålla?.  Visst det handlar om pengar och hållbarhet etc men som de sa i debuten så ansåg många att det säkert finns en hel del tillsattser som går att ta bort. Bara för att man FÅR använda tillsattser är det ingen som säger att man måste använda det i allt ,uttryckte sig någon.

Det kan man ju verkligen tycka.

Många färdiga rätter innehåller knappt inget protein alls. Ett exempel är Dafgårds lasagne som endast innehåller 10% köttvara. Ibland undrar man lite vad det är man betalar för. Självklart handlar det om pengar men det roligaste var att några i debatten ansåg att det är extemt svårt för många konsumenter att välja rätt livsmedel pga av att innehållsförteckningarna är så enormt svårlästa och endel förstår inte ens hur man tolkar en. Hur ska då en konsument kune hitta de bästa livsmedlen?. Måste man vara utbildad något inom kost för att förstå vad man stoppar i sig? och vad som egentligen står på förpackningarna?. Vad betyder tex dessa E-ämnen? att skriva E250 hjälper väll knappast en konsument mer?. Vissa ansåg att konsumenterna är mycket smartare än så och vet vilka livsmedel som de behöver för att uppfylla sitt behov. Jag håller nog med de förstnämnda.

Vad anser ni om denna mat debut och alla dessa tillsattser som idag används för att vår mat "ska smaka bättre och se bättre ut för ögat"?

Det är absolut inget nytt vad gäller denna fråga men det kan vara bra och reflektera lite i den eftersom det endå är vår mat det gäller.

Länk till debatten:

http://svtplay.se/v/1445202/storforum/storforum__maten?cb,a1364145,1,f,104994/pb,a1364142,1,f,104994/pl,v,,1422010/sb,p104994,1,f,104994
En hungrig morgon

God morgon!

Då satt man här och väntar på att proteindrinken och allt skum ska lägga sig så man får dricka sin drink som blir min frukost idag. Eftersom det blev så sent som vi fick hämta mitt protein igår från posten blev det att jag fick dricka 3 proteindrinkar nästan på raken för att hinna dricka allt innan vi skulle lägga oss. Självklart resulterade det i att jag mådde grymt illa och jag måste medge att proteindrinkar INTE gör mig något vidare mätt. Tom 100 g räkor gjorde mig mycket mättare men men det är bara och bita ihop.

Imorse hade jag gått ner 1,8 kilo sedan start och jag är helnöjd!, jag som gick på 5 månader diet och gick ner 7 kilo borde kunna gå på den här dieten och kanske kunna gå iallafall 8 veckor för att ev kanske få samma resultat. Får testa det någon gång. De här veckan har jag med andra ord gått ner (än så länge) 4 hg. Fast om jag ska räkna med det jag gick upp på kolhydratladdningen så har jag gått ner 8 hg för jag gick nämligen upp 4 hg av den. Självklart är det bara (mest)vatten som kolhydraterna binder till sig (drack som en gris på lördagkvällen efter kolhydratsladdningen då jag var sååå törstig). Nu har jag 3,1 kilo fram till min målvikt sedan får vi se vad som händer.

Idag tänkte jag att det skulle bli lite bröst och biceps på gymmet, men som jag sa igår så blir det ingen cardio.

Idag blir det för övrigt en lugn dag vilket känns skönt, känns bara som att jag sitter och väntar in torsdag då vi får gå till banken. Hoppas han är trevlig för då blir hela samtalet mycket lättare. Ígår kollade jag runt lite på skatteverket om skatter, arbetsgivaravgifter, lagar etc och bara det är ju en hel värld!. Nu har jag laddat ner massa brochyrer från skatteverket så det blir till att läsa in allt. Ringde företen en kille från kassaregister igår och han sa att han skulle skicka lite brochyrer om kassaregister som ev skulle passa oss (JIPPI praktiska saker ÄLSKAR jag!).

Mina böcker från Bokus (studentlitteraturen) har inte kommit ännu och jag blir sååå extremt stressad av detta väntande!! kommer det inte idag så blir jag krontokig.

Nu ska jag dricka min drink och sedan gå ut med kiwi

Bye

En gammal bild från förra dieten, här vägde jag kanske typ 60kg


Axlar & mage

PUHHH då har man kommit hem från gymmet efter att ha kört ett riktigt tungt axelpass. Jag blir så arg på mina axlar!, varför är jag sååå enormt svag i dom?! dom blir aldrig starkare känns det som fast jag försöker öka med vikterna och ta i för kung och fosterland!. Jag blev så irriterad att jag körde extra hårt idag. Började först med hantelpressar, det gick så där fick tvinga upp 13,5 kilo hantalarna?! dessa har jag tagit många gånger tidigare men nu den sista månaden har det varit riktigt tunga. Jag tvingade endå upp dom och det gick!. Därefter körde jag militärpress stående och det hamnade på 27 kilos stången. Kände att jag hade enormt ont i ländryggen från träningen igår och även i trapsen. Därefter vart det hantellyft åt sidorna på 8,5 kg med en arm i taget då jag tycker jag får bättre kontakt och bättre konsentration.

En gammal bild på min favoritövning, crunches med rep. Super för magen:)

Baksida blev omvända pecdec på 27 kilo, och framåtlutade hantellyft bara ett par set eftersom jag kände att trapsen tog för mycket av träningen och det är ju inte meningen. Magen fick sig också en rejäl omgång och det blev crunches med rep på 59 kilo! YES! snart uppe i 60!. Där körde jag 5 set för att sedan köra en övning på bänk där andy fick hålla i mina fötter och jag kör situps med vikt som jag sedan roterade åt sidorna. Det var en riktigt jobbig ovning men OJ vad den tog bra!.

Efter vårt pass blev det 20 min på crossen och -122 kcal blev det.

Imorn blir det att vila från cardion. Egentligen helt från gymmet då vi har en vilodag men eftersom vi ska till banken efter andys jobb på tosrsdag så kör vi imorn med.

Nu ska jag dricka mina två sista proteindrinkar för dagen...

/Ellie


Storshopping!!

Hallå där!!

Nu har jag äntligen fått mitt älskade proteinpulver från AST!. Det var verkligen på håret eftersom mitt är helt slut även mina räkor så det var tur att det kom idag. Från och med idag blir det att äta enbart proteinpulver och jordnötssmör vilket inte är mig emot för jag bara älskar mitt VP2 citrus protein:). Det vart 4 st burkar :)


Måste föresten fråga vad ni tyckte om Melodifestivalen del2??. Jag måste säga att jag bara tokälskar HEAT, direkt när jag hörde lånen fastnade den i mitt hjärta och både jag och andy har lyssnat på den minst 100 gånger redan haha!!. Jag blir så glad av låten när jag hör den så jag vet knappt vad jag ska säga. De skulle verkligen kunna vinna allt!! det tror jag verkligen!. Måns var också väldigt bra som vanligt men inte lika bra som HEAT. Vem hejade ni på?

bilderna lånade av gylleneskor.se


Snart är det dags för axlar och mage, är lite småtrött men det ska nog gå bra endå. Bäst att inte tänka så mycket på det för då blir man bara tröttare.


En bild från tvättstugan tidigare idag.

Hittade den här bilden i min mobil som jag tog för några veckor sedan. Visst är den söt? ett hjärta i löken:)


Frukosten avklarad

Ja ha då har man ätit frukost och som vanligt bestod av en klick jordnötssmör, det är konstigt egentligen jag har ätit denna kletiga massa i över 1 vecka nu men jag har inte tröttnat ännu!. Det konstiga är också att jag inte känt mig så himla hungrig heller mot vad jag brukar göra när jag går på diet, det kanske är ett tecken på att det faktiskt är en bra diet för mig?.Jag har heller inte varit så värst sugen på sötsaker etc, det mesta jag varit sugen på är varm mat för det är den ju långt ifrån vad jag äter nu haha.

Brukar dela upp jordnötssmöret på tre. Frukosten är borta och kvar är lunch och middag :)

Det finns dom som undrar varför jag lägger in gamla bilder i mina inlägg och inte lägger in  nya och påstår att det säkert är "min dåliga form" som är orsaken. Nej det är absolut inte den som är orsaken och dessutom är jag inte i så farlig form som ni tror, absolut inte så jag tycker ni ska sluta dömma folk efter vikten. Att jag skulle vara en usel kostrådgivare bara för att jag inte hållt vikten. Hallå!! jag bestämmer väll själv var jag vill ligga i vikt!?. Jag kan tex säga att jag vägde inte ens lika mycke som jag gjorde innan min förra diet som då låg på 63 kilo prick. Så snälla lägg av med era kostexpert grejer vi är vuxna människor och vikthysteri hatar jag och det borde ni veta. Jag äter som jag lär och mer än så behöver jag inte säga för jag tycker det bara är sjukt att jag ska behöva försvara min titel som kostrådgivare bara för att jag gått upp ett par kilo över vad jag anser vara min "målvikt".

Gå gärna in på min kompis blogg som jag känt sedan vi gick i 7:an på högstadiet. Hon är ett bevis på att man kan åstadkomma vad man vill så länge man har viljan. En grymt stark tjej som är guld värd. Henne har jag hjälpt med lite tips för att gå ner i vikt och hålla en sund livsstil, hon är ännu inte klar men har gjort fantastiska framsteg sedan vi gick i gymnasiet. Läs hennes blogg! www.westlifecarro.blogg.se

Idag ska jag stå i tvättstugan ett tag och sedan tänkte jag plugga lite mer på företagsekonomi, det var så grymt kul igår:). Träningen blir senare idag och då tänkte jag köra lite axlar och mage, ska bli kul!
Rygg och Vader

God kväll!! nu är dagens träning avklarad!, eller ja det har den varit ett par timmar men eftersom bloggen är såååå seg så har jag inte kunnat uppdatera förän nu. Träningen gick riktigt bra idag men i marklyften kände jag mig rätt svag i kanske beror på att jag inte körde mark förra veckan?. Det fick iallafall räcka med 80 kilo på 5 reps så inget PB där idag, mitt nästa PB blir väll på typ 86-87kg någonstans. Det känns som att det är rätt långt dit men jag tror jag ska försöka traggla bra mycket på 80 nu för att bli ordentligt stark i det för att sedan gå vidare. Snart kanske man är uppe i 100 kg  *smile*.

Det blev även lats bakom nacken, sittande rodd, hantelrodd och ryggresningar. Även korsryggen kändes svag idag och det beror bäll som sagt påa tt jag inte heller körde ryggresningar förra gången. Jag är väldigt svag i just korsryggen och därför kör jag både marklyft OCH ryggresningar.

Efter passet blev det 30 min gång på löparbandet. Stegrade sakta men säkert i lutning så de sista minutrarna hamnade jag på 6,0 i lutning. det blev -220 kcal ungefär kommer inte exakt ihåg.

Jag bokade iallafalll tid till ett bankmöte till på torsdag så nu får vi verkligen hålla tummarna. Läste lite om företagsekonomi också tidigare idag, rätt intressant faktiskt!. Nu på kvällskvisten har vi försökt (Läs försökt) att reda ut frågetecken i flretaget men det var mindre lyckat.

nej nu måste jag sova, andy väntar på mig men i ses imorn....puss


En gammal bild från, ok benpass men det likanr iallafall lite vanliga marklyft hehe 


Företaget går framåt!

God morgon i stugorna!
Vad skönt det är när företaget tuffar på framåt. Det har stått still ett bra tag nu och det är skönt när det iallafall rör på sig lite!. Vi gjorde ju klart affärplanen igår och nu är det sista men absolut viktigaste vi ska göra innan vi vet om vi får starta eller inte, gå till banken!. Vi tänkte gå till ett mindre kontor här i norrköping vilket vi fått tipset av killen på Ny företagarcentrum eftersom dessa kan vara lite mindre hårda eftersom det är just mindre, de har heller inte riktigt lika mycket att göra så de kan sätta sig ner och "hinna vara lite trevligare" vilket vi haft problemet att vissa inte varit som vi kommit till.

Ha ha kommer och tänka på när vi var hos Nordea. Vi kom inte alls bra överens med dom (eller det var dom som typ hatade oss trots att vi är stora kunder hos dom). Så vi är så trötta på dom så om vi får lån hos någon av bankerna kommer vi att flytta över allt vi har från Nordea till den andra baken vilket betyder att de kommer få oss som kunder och Nordea tappar oss, men vi kanske kan få bättre deal med den nya banken då om vi flyttar över, vi ska nog förhandla hehe.

Vi har varit med om lite motgångar redan men det tillhör, på så sätt kan man man slåss för det man tror på och det tror jag är viktigt. Att inte ge upp sin dröm/sina planer bara för att det går lite trögt. Jag har haft dålig motivation flera gånger under denna resa med företaget och det har oftast berott på att det bara stått still men så fort det rör sig lite så på något sätt får man ny energi och kommer ett steg närmare sitt mål med starten. Jag har tidigare viljat starta eget företag men kommit så långt som till vilka planer jag har (dvs knappt startat alls) och så har det hamnat på is. Nu är det verkligen inte långt kvar och man blir sååå stark av det!

Jag tänkte berätta för er vad det är för företag så fort vi vet om vi får veta om vi får lån på banken, det är ju som sagt det som är det viktigast. Kontakt med VD'n har vi och han vet precis våra planer så nu jävlar måste vi impa på bakerna!.

Jag ska därför sätta mig ner typ nu och ringa och boka ett möte med SEB till senare i veckan så får vi hoppas på goda resultat. De ska vara mycket för småföretagare vad vi hört av NFC och andra också så hoppas hoppas hoppas!. Sedan ska jag fortsätta plugga på företagsekonomi och börja lite smått på min presentation i engelska som jag tjatat massor om hehe. Det är det mina planer är idag, senare idag blir det träning och då är det rygg och vader.

Måste kila, ha en bra dag!
Dagen fullspäckad!

Hej läsare!
Förlåt att jag inte skrivit något idag men jag har haft fullt upp precis hela dagen!. Först direkt när vi vaknade stack vi till biblioteket för att låna böcker om företagsekonomi och bokföring. Vi hittande 4 väldigt bra böcker:
* Företagsekonomi en introduktion
*Småföretagande
*Projekt och Företagande
*Att kunna vara chef


Så nu ska vi läsa dessa böcker. Egentligen ville jag gå en kurs i företagsekonomi B men jag anser att jag inte har tid att läsa både eng A, jobba med företaget och allt annat som måste göras så det får väll bli i framtiden haha. Har suttit och läst lite i ena boken idag och nu har jag suttit i flera timmar med affärsplanen och nu äntligen är den klar!!. Det känns jätteskönt så imorn blir det att ringa och boka möten med banker ännu en gång och denna gång med en affärsplan i handen!! YES!.

Nu fick jag dessutom ett jobb och göra, min kompis skre precis och behövde hjälp med sin blogg som hon ska göra så jag få sitta med den också men jag kanske inte hinner det ikväll så då får det blir imorn. Sitter och försöker få i mig min jordnötssmör mellan varven haha!. Imorn måste ja gta tag i min presentation om mig i engelskan *pust*, hoppas bara mina böcker kommer imorn annars kan det bli svårt att plugga.

Skriver ev ett inlägg till sedan....pusssssFunderar- Dagsform

Här sitter man och funderar fram och tillbaka om man ska ha en kolhydratladdning (vilket man ska ha ca 24-36 timmar 1 gång i veckan om man styrketränar). Det vore grymt bra eftersom jag känner att jag blir väldigt svag i styrkan, kanske skulle det hjälpa att göra denna laddning?.

Jag får fundera ett tag till, har iallafall ätit min sista klick jordnötssmör så nu är jag riktigt mätt. Blir det laddning äter ajg det lite senare så man hinner bli lite hundrig iallafall haha.

Jag har iallafall gått ner -1,4 kilo sedan start dvs i månadags och jag är riktigt nöjd med det, det får väldigt gärna bli lika mycket nästa vecka för då kommer jag vara klar med mitt lilla mål väldigt snart:). Ni får inte se någon bild ännu iallafall:)..

Nu kom Aisha, ska vara lite social nu...pussAlla Hjärtans Dag

God morgon vänner!! Glad alla hjärtans dag på er!!. Dagen kommer bli väldigt lik alla andra dagar för min del, hade jag inte gått på diet nu hade jag kanske ätit något vaniljhjärta eller liknande bara för att piffa upp dagen med men det verkar inte som att det kommer ske. Hela helgen kommer jag att slappa för veckans träning är nu avklarad och det blev 4 pass+1 cardiopass.

Anledningen till varför jag inte skrev om gårdagens träning är väldigt enkelt, bloggen krånglade!. Jag hade skrivit ett långt inlägg och när jag skulle posta det stod det "sidan kan inte visas", sååå typiskt. Träningen igår blev annars helt ok. Som ni vet körde jag rygg och vader och passet började med med en ryggmaskin som jag inte vet vad den heter, det likanar lite en slags rodd fast hantagen är snett uppåt som man sedan drar ner mot magen/ryggen. Denna blev det ca 5 set på och 10-12 reps. Därefter blev det lats bakom nacken vilket var grymt länge sedan jag körde då jag tycker jag får lite småont i runt axelpartiet så jag brukar vanligtvis bara köra vanliga lats. Idag gick det dock bra och kände mig ganska stark i den trots att det var så länge sedan. Nästan övning följdes av smala lats och som en sista ryggövning hantelrodd som jag kände mig ganska stark i också, lite konsitgt eftersom det var den sista övningen men jag körde på ganska tungt och stönade för fulla muggar haha. Vaderna körde jag en övning på och det blev vadpress i benpressen.

Lite cardio blev det också i form av 20 min gång på 2,0s lutnng+ gång till och från gymmet ca 10 min så sammanlagt 30 min.

Det känns skönt att ha all träning avklarad för då kan man verkligen lägga energi på annat tex min presentation som jag ska göra i engelskan, och göra klart affärsplanen. Any har precis gått och ska repa med sitt band så jag funderar på att gå en powerwalk i det fina vädret. Här är det ca -3 grader, kand et inte bli sommar snart!!.

Vi hörs senare!! puss


Rekord!

Jag blev så oerhört glad när jag precis kom in på bloggen och kollade min statestik och såg att jag har slagit mitt besökarrekord på den här bloggen!. Just nu har jag 359 sidvisningar bara idag och det skjuter verkligen i höjden!, jag är så grymt glad att ni löser min blogg och att ni faktiskt kommer tillbaka. de unika besökarna är stadigt på 143 ca och jag är så glad för det!, självklart vill jag ha mer besökare så det är bara och sprida bloggen vidare!

Jag vill ge er alla en stor stjärna i himlen för att ni kommer och hälsar på så ofta och mycket!, Tack! ni är bäst!¨

Stora pussar till er!
Och ett stort hjärta till er då det är alla hjärtans dag imorn!
Att vara vältränad?

Hej läsare!
Jag måste fråga er en sak, vad betyder ordet vältränad? vad är vältränad för er? hur ser man ut då?.

Det är något jag undrat väldigt länge. Många i modellvärlden kan tycka att en benig modell med inga lår och armar är vältränad, en annan kan tycka att en person som tränar är vältränad, eller att de enda som är vältränade är bodybuildare. Vad anser ni?

jag tycker att en vältränad person ska träna flitigt både styrketräna och köra konditionsträning. Vara i bra form men av den anledningen måste inte kroppsfettet ligga på 2% utan kan mycket väl vara normalviktig. Att vara sund i allmänhet anser jag vara att man är vältränad. En tyngdlyftare som har mer kroppsfett är ju självklart vältränad men jag tror många inte ser dessa personer lika vältränade som en som är "fit" med lågt kroppsfett och väl markerade muskler. Vem säger egentligen att dessa är vältränade? att ha lågt kroppsfett innebär att även små muskler syns och man behöver inte träna grymt hårt för att dessa ska synas men blir en person automatsikt vältränad för det?. Det finns många personer som är smala i grunden men som aldrig satt en fot på gymmet, är dessa också vältränade bara för att de har lågt med kroppsfett?.

Jag anser mig själv inte direkt vältränad men muskler har jag! och jag är starkare än medeltjejen men vem säger att inte jag kan vara vältränad för det?. I andras ögon kan jag vara både smal, grymt vältränad, tjock, normal etc detta måste väll endå betyda att det inte finns något som heter vältränad? när personer kan ha så olika åsikter om saker.
 
Nu vill jag att vi reder ut detta.

Hur ser din vältränade kropp ut?.


Nu blir det lets dance...puss


Fredagen den 13:de


Dessa filmer älskade jag när jag var liten, man kan säga att jag är uppväxt med dom. Konstigt?.

Hej vänner!!. I
dag är det fredagen den 13:de februari vilket betyder att det är min dag!! hehe. Om exakt 1 månad fyller jag 22 år. Varför jag säger att det är min dag är helt enkelt eftersom jag föddes Fredagen den 13 :). Så för mig är det en turdag:).

Är ni rädda för fredagen den 13mars? om ja varför?

Snart tänkte jag gå iväg och träna, blir rygg och vader idag men innan passet blir det lite lunch för att öka förutsättningarna till ett bra pass haha. Jag är iallafall riktigt motiverad just nu. Morgonen började med att jag hoppade och stutsade av energi, det behövdes!. Jag var också glad eftersom jag gått ner 1,1 kilo sedan i måndags:). jag har satt upp ett mål och det är att gå ner ca 3,8-4 kilo till så vi får se hur lång tid det tar. Då hamnar jag nämligen på min trivselvikt på 57 kilo.

Vi hörs efter träningen!Jag drunknar!!

God kväll läsare!. hör sitter jag och fylle hickar haha!!  hinkar nämligen i mig vatten. huvudvärken sitter fortfarande i och nu har jag haft det i ca 3 dagar *pust* hoppas det försvinner snart för jag tar inte värktabletter i onödan så helst slipper jag. Kvällen har varit relativt lugn, har stått i tvättstugan hela kvällen och skulle behöva diska. Jag sitter iallafall och hoppas på att mina skolböcker ska komma imorn för jag har ingen lust med att vänta hela helgen för att plugga när jag vet att jag har en hel del att göra. Redan i april är det ju Nationellt prov i engelskan och jag som inte ens börjat plugga!!, jag kommer säkert få plugga på rätt bra.

Mellan varven har jag även hunnit med att läsa lite på internet om Ketogen diet vilket är grymt intressant.

nu ska ajg gå och lägga mig i söngen med Kiwi, hon sitter nämligen nedanför mig och tycker jag är grymt tråkig...vi hörs imorn!


Välkommen till rökrutan

I Aftonblandet har de skrivit en artikel om att en tjej vid namn Jeasmine 17 år m ställt tobaksjätten mot väggen pga av att hon anser att det är förjäkligt att det är så många ungdomar som får tag på cigaretter även om de är under 18 år. Enligt artikeln är det hela 40% av sveriges gymnasieelever som röker och hela 95% säger att det är väldigt lätt att köpa ut även om man är under 18. Ni vet ju redan vad jag anser om rökning men jag kan bara inte förstå att det är så lätt!. Att handla på systemet och vara under 18 är nästan helt omöjligt men att få tag på cigaretter är så pass lätt kan jag inte förstå. Borde det inte vara lika hårt som att handla på systemet?.

Jag vet själv att det är lag att begära lägg på ungdomar, tvekar man det minsta om ålder måste man begära leg annars kan man själv som säljare hamna i fängelset. Jag kommer ihåg en gång när jag jobbade på Willys i förbutiken där de så klart säljer både snus och cigaretter. En dag kom två utlänska killar till mig när jag jobbade, ena var äldre än den andra som säkert var många år yngre. Den äldre killen skulle köpa cigaretter, jag var nästan 100% på att killen var under 18 men jag la fram cigaretterna på bänken och sa
- Har du lägg?
- JA svarar killen och räcker fram legget
Jag granskar leget och ser att det står 1990 tror jag att det stod (det var 2007). Dvs han skulle fylla 17 det året.
- Jag kan tyvärr inte sälja till dig för du är undr 18. Säger jag till killen
- Men jag fyller om 1 månad
- Ja det gör du men inte 18 då fyller du 17 för det står ju på ditt leg
- Nej jag lovar säger killen som tror jag är helt dum
- Jag kan inte säger jag och börjar bli irriterad
Han hämtar då sin pappa  som säger att cigaretterna inte är till honom utan till en annan.
- Det spelar ingen roll säger jag, jag kan inte sälja till någon som är under 18 även om det inte är till honom.

Då gav de upp och gick.

Om ni röker, varför röker ni och när började ni röka?

Som sagt jag är riktigt glad att jag aldrig rökt och ens testat så vad ni än gör! börja inte röka!, det är absolut inte värt det och man mår säkert mycket mycket bättre av att hålla sig undan, tro mig!


Bojkotta rökning!, Röker du? jag kan nästan garantera dig att du mår mycket bättre utan dina cancerpinnar :)

 
Träningen avklarad!

Hej igen!
Nu har man kommit hem och hunnit smälta dagens pass som blev ben, triceps och mage. Ska jag vara riktigt ärligt var det en skit dåligt pass, jag hade verkligen ingen styrka alls! det var sååå tråkigt pga av det! Kanske var det som sagt för att jag tränade så tidigt mot vad jag brukar?. Jag körde iallafall så hårt jag kunde och är endå ganska nöjd över passet. Jag fick grym kontakt i hela magen när jag körde och det var en riktigt skön känsla. Det var veckans 3 pass och imorn blir det veckans sista och då blir det rygg och vader.

Nu har jag dessutom beställt nytt protein som jag ska kunna äta av istället för min tonfisk och mina räkor. Kommer alltså äta 100% efter jordnötssmördieten när proteinet kommer. Det blev 4 st burkar VP2  från mina sponsorer AST som är det absolut godaste proteinet jag druckit. Jag skojar inte!, jag har ätit rätt många proteinsorter i mina år som jag tränat och jag har alltid mått lika illa av alla sorter jag druckit och när Sid coachade  mig rekommenderade han dom. Precis som alltid hade jag inga större förhoppningar som vanligt  eftersom alla påstår att det och det proteinpulvret är såååå gott och så när man väl smakat har det smakad skit. När jag väl fick hem min första burk blev jag sååå glad, det var såååå gott!!. ni kan jämföra det som att ni dricker saft. De flesta proteindrinkar är ju ganska mjölkiga i smaken vare sig man använder vatten eller mjölk men det här smakade ren citrussaft! hur gott som helst!.

Om någon får för sig att beställa så rekommenderar jag just Citrus för den smakar absolut bäst, men finns i smakerna vanilj, choklad, frukt/punch och Citrus http://www.ast-ss.se/html/product_cat.asp?CategoryID=1


Aisha var här nyligen och fikade och pratade lite skit men snart ska vi träffas igen för vi ska gå ner ner på stan efter hennes jobb och hon ska visa ett ställe där det snart kommer att finnas en lokal som vi kanske kan hyra, den är ännu inte byggd!? men vi ska dit och kolla lite vad det är för område. Nu har vi ev 2 st lokaler som vi är intresserade av nu är det bara banken som avgör, förhoppningsvis kan vi boka möte nästa vecka.

Nu måste jag fixa ordning mig men vi hörs senare!!


Förmiddagsträning

God morgon vänner!! hoppas ni sovit gott!. Igår natt blev det 30 min på crossen, det tog emot lite sista 15 min men jag orkade köra på endå och glad är jag för det för det var riktigt skönt att få röra sig efter att ha vilat hela dagen!.

Snart blir det träning, ja jag tar träningen nu istället för sen för jag tycker det är bättre att få det överströkat och kanske ta en promenad ute senare med mina gångstavar. Jag ska bara göra iordning mig först, på gymmet blir det för övrigt ben, triceps och mage så det blir ett långt pass.

Vi hörs efter träningen...Rock on!


En gammal bild som långhårig :)


Kvällen i all ära

Men ibland tror jag nog att jag går igång på kvällen. På ett sätt tror jag det för precis nyligen tänkte jag bara lite småtankar om att det skulle vara mysigt med att köra ett pass på crossen, det var ju typ 1 vecka sedan sist. Ja klockan är nu 23,37 men det har inte hindrat mig förr :P. Trots att jag har fruktansvärt ont i huvudet (fick ont i hivudet redan igår kväll och en smärta på höger sida av nacken) så känner jag endå för att göra det. imorn är det träning igen och då är det benen, triceps och mage som ska få sig en omgång. Jag får se om jag går med och kör med andy, min kropp säger gärna ifrån när det gäller morgonträning speciellt när man bara ätit lite protein till frukost som nu. Ev kan det bli runt 15 tiden istället men då hänger jag nog endå med till gymmet på förmiddagen och kör lite gång på bandet.

Kvällen har varit väldigt lugn, likaså eftermiddagen. kollade lite på lyxfällan via webben och så kollade jag på top modell finalen. Jag hade hoppats att Analeigh skulle vinna för jag tycker hon var väldigt söt.

Finalisterna.  Mitten vann och Analigh till vänster
Bilderna lånade från googlenehe nu blir det dags att byta om till träningskläder, kommer bli ett pass på max 30 min beroende på hur trött jag blir och om inte andy hinner komma hem innan....

Natti natti!


Läsarfråga

hej elli pelli =)
tänkte komma med en fråga även om jag typ vet de, men skulle va kul om du skrev de i din blogg oxå, för de är ju iaf viktigt, så här kommer min fråga så får vi se om du tar med den nån gång eller inte =P
 
Om du ska hjälpa någon att försöka förlora några kilon, vad är det första du skulle lära den personen, eller det viktigatse att tänka på/jobba med?
 
KRAM PÅ DIG BABE!! PUSS CARRO


Hej gumman!!

Det är en ganska svår fråga du ställer för jag gör lite olika beroende på vad det är för person. Det är viktigt att först lära känna personen gendom att ställa lite frågor både privata och lite midnre privata för att få en bild av personen. Om det är en person som inte kan så mycket om näringslära men som vill gå ner i vikt försöker jag först berätta lite snabbt om de olika näringsämnena och vad de har för uppgift, det tycker jag är viktigt  för någonstans så vill man ju inte leva på en kostrådgivare hela livet utan de vill ju oftast klara sig själva till slut. Jag brukar även råda dom att låna hem böcker om näringslära så småningom för att lära sig så mycket som möjligt i ämnet (detta om de vill förändra sin livsstil men kan även vara bra för en person som vill gå ner i vikt och må bra). Självklart lägger jag upp kostscheman om så önskas men jag försöker att poängera att schemat bara borde följas under en viss period då en varierad kost är nyckeln till en långvarit livsstil som man trivs med. Som prio 2 är det  träningen den ska utföra eftersom träning står till 50% av resultaten man får. Prio 3 är den mentala träningen för den är också väldigt viktig oavsett mål, att puscha sina klienter  till framgång och att tänka positivt även om det inte alltid går bra. Det är väldigt roligt och en viktig del i hela processen.
 
Som sagt så strävar jag efter att lära personen så mycket jag kan om näringslära för att kunna leva ett sunt liv även efter min tid och det absolut viktigaste att lära personen är vad som kan hända om man äter så som personen i fråga gör för tillfället (säg tex att personen röker och äter väldigt mycket på mcdonalds och äter godis som kvällsmål) så berättar jag vad som kan hända om de fortsätter som de gör (är ju undersköterksa också), på så sätt hoppas jag att personen ska få en bättre inblick i sitt liv och förhoppningsvis även få mer motivation att ändra sina vanor. Att öka personens självförtroende är något jag också strävar efter i mitt arbete, att tycka om sig själv är väldigt viktigt om man vill åstadkomma något med sin kropp för gillar man den inte i grunden kommer man aldrig att göra det oavsätt hur lätt eller tung man än är.
 
Hoppas du fått svar på din fråga:) annars vet du att du är välkommen tillbaka..
 
Kram på dig tjejen
Mindre trevlig natt

Hej vänner!! hoppas ni har en stårlande dag idag!!, just nu mår ja kanon förutom att jag har väldigt huvudvärk. Idag är det vilodag från träningen enligt schemat och det känns faktiskt skönt för jag skulle behöva göra lite saker här hemma. Jag har iallafall beställt min studentlitteratur nu och det blev ingen billig historia, jag beställde på bokus.se och tre böcker (en stor bok och 2 häften) för 550:- ca. Det finns absolut mycket dyrare böcker men det är inte varje dag man betalar 500 för böcker.

Har varit iväg och handlat lite också då jag har blivit sååå trött på min tonfisk (om ni vill testa tonfisk i dieten så avråder jag er för att äta tonfisk till frukost). Jag åt tonfisk igår till frukost och det var det värsta jag kunde göra, det blev sååå tort i halsen efter en natts sömn att jag hade nog att göra för att få ner tonfisken för den ville stanna halvvägs nere i magen haha. Imorse blev det istället jordnötssmör och det var 100 gånger bättre, och godare:). Idag i affären köpte jag istället räkor som jag kan ha på dagarna också istället för bara tonfisk och jordnötssmör och det var himelskt gott!!. Nu kommer jag äta 2 st tonfiskburkar, 2 portioner/dvs 200g räkor och 170g jordnötssmör om dagen+en proteindrink då efter träningen så lite mer varierade blir det.

I natt var nog den absolut värsta dagen i mitt liv! jag vaknade av att jag var såååå grymt hungrig att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, hade dessutom jätteont i magen pga av det så jag visste knappt hur jag skulle ligga, inte nog med det hade jag fruktansvärd huvudvärk och skakningar. Jag förstod direkt att jag måste haft enormt lågt blodsocker och jag försökte verkligen somna om men det bara gick inte!!. Därför sprang jag upp och tog en vasa sportknäcke och ca 0,5 dl frysta hallon för att få upp blodsockret lite och efter mycket om och men så släppte det och jag kunde somna om igen. Det var nog min absolut värsta natt, jag kunde inte annat göra än att ta lite "förbjudet" för att få stopp på det  och det funkade ju så det var ju bra.

Bild lånad av expressen.se

Nu mår jag iallafall bättre och jag har bestämt för att försöka lägga lite mer mat till just innan läggdags för att förhindra samma problem igen, för visst finns det inget värre än att vakna mitt i natten och vara dödshungrig?.

Hittils på 2 dagar har jag gått ner 6 hg, vet inte om det är bra eller dåligt men det går ju iallafall neråt, nu ska jag väga mig igen på fredag för att se vad som hänt.

Nu måste jag fixa lite här hemma men vi ses senare!!...kram
Plugga Plugga

Hejsan!!
Då har man börjat plugga också :) helt plötsligt fick man mycket mer och göra på dagarna fast det tycker jag är skönt för då slipper man gå runt och undra vad man ska göra, kommer alltid ha något att göra. Som ni kanske vet så kommer jag plugga kursen Engelska A som jag inte läst alls, kommer plugga detta på öppet komvux vilket betyder att jag pluggar på distans men att jag kan komma till skolan om jag behöver hjälp vid speciella lektionstider så det tycke jag lät väldigt bra. Dessutom har jag ju ca 10 min till skolan så varför inte köra kursen öppen? så lat får man inte vara :). Redan i april är det nationellt prov så man får plugga järnet:).

Det var mycket information på en gång då de hade möte både för eng A och B och det var olika information till de olika kurserna så man blandade lätt ihop det hon sa. Nu är det bara litteraturen som fattas innan jag kan börja och jag ska försöka hitta någon som inte kostar skjortan. Redan imorn tänkte jag kolla lite på böcker och redan då skicka in min första i inlämningsuppgift som kommer att bli en presentation av mig, på engelsa så klart.

Nu sitter jag hos mina föräldrar, och fikar (bara kaffe för mig). Försökte tidigare idag att gå igenom affärsplanen för företaget men jag sitter lite fast med budgeten, det är riktigt svårt att skriva en budget innan man hittat en lokal, skaffat försäkringar etc men det får jag får jag fortsätta med imorn när andy är med. essutm har vi ringt en kille ang en lokal som vi är intresserade av men den är på 1900 kvm så vi kan ev dela på den tillsammans med andra OM det finns fler som är intresserade av en del av lokalen. Vi behöver liksom bara 100-150 kvm. Jag har faktiskt funderat lite på att så småningom även plugga företagsekonomi B för det kan vara riktigt bra och göra det om man blir egen företagare:). Jag har ju redan läst företagsekonomi A men det var inte så mycket att hänga i julgranen direkt men ajg såg att det var lite mer intressanta saker i B kursen vilket man kan läsa på distans.

Nu ska jag vara lite social med föräldrarna, snart blir det min sista del jordnötssmör....kram
Zombie Brud?-Fredagen den 13:de

God dag allihoppa! nu sitter jag här och äter min lunch bestående av jordnötssmör. Var precis på gymmet och körde axlar och mage och jag kan säga direkt att min tid för träning på den här dieten är inte på förmiddagen iallafall. Jag vaknade kl 9 och åt frukost, nämligen tonfisk och sedan vart det att direkt gå till gymmet. Att träna på morgonen med endast tonfisk i kroppen var inget roligt!. Först gick det bra men sedan efter kanske halva passet blev jag grymt hungrig och när jag blir hungrig när jag tränar dyker min prestation ner till fotknölarna och jag orkar ingenting, precis så blev det idag och jag orkade verkligen ingenting utan blev sååå matt. Jag körde iallafall allt jag skulle och det är jag glad för, nu sitter jag som sagt och äter jordnötssmör och jag bara tokälskar den!!, skulle kunna äta upp hela burken men det skulle nog inte vara så populärt då det är 176,8g fett på hela burken hehe. Har föresten sån grym träningsvärk i biceps och bröst sedan igår vilket jag tror gjorde mycket att jag hade så dålig styrka idag då jag körde axlar, bröst involveras ju faktiskt lite i axelträningen också.
 
Min matlåda!, detta ska räcka vid tre måltider :)


MMM mitt älskade jordnötssmör


Kom föresten på igår att jag fyller ju faktiskt år snart!, den 13 mars fyller jag:). Ska det vara exakt så föddes jag faktiskt Fredagen den 13 mars hehe det ni!!!. När jag fyller år önskar jag mig inte så jättemycket utan det är bara pengar jag önskar mig! skulle vara så grymt kul att få shoppa lite då det var riktigt länge sedan, det är så mycket jag skulle behöva att pengar vore väldigt bra att ha just nu.

Idag tänkte jag också gå förbi komvux vid 18 för de har introduktionsmöte då, då kommer jag få veta allt om kursen och vad som behövs. Då blir det till att skaffa böcker snart också, det är bra att blocket finns:).

Nu ska jag fortsätta småmumsa lite här men vi hörs senare!Kosten

En sak som är mindre kul att äta mycket tonfisk är att man ständigt går runt med tonfisksmak i munnen, det låter inte trevlig och det är det inte heller. Får nog köpa mig massa tuggummi om jag ska slippa gå runt och lukta tonfisk om dagarna *ler*. Igår satt jag mig ner och räknade lite på hur mycket jag skulle få i mig av diverse "mat" dvs tonfisk och jordnötssmör för att få i mig det jag behöver under denna lilla diet. Jag kommer att äta:

*186g jordnötssmör/dag
* 351 g tonfisk/dag
*28g proteinpulver (efter träningen)

Total Kcal: 1549,3  Protein: 158,3g  Kolhydrater: 24,2g  Fett: 92,7g

Nu ska jag snart äta min sista jordnötssmörklick men jag har även 117g tonfisk kvar att inta:)


MMMMMMM!!! TONFISK!!! hihi

Nu tänkte jag kolla lite på svensson svenssom, jag kan se denna serie hur många gånger som helst!!. Tänkte hinna skriva ett inlägg till innan jag somnar, om jag inte hinner somna inna dess vill säga

kram
Träningen Måndag

Hej igen!! Kom nyligen hem från träningen efter att ha kört ett pass bröst och biceps. Oj vilken pump jag fick!! jag körde 10-15 reps och det gick superbra trots lite mat i magen!. Jag kan väll inte säga att jag kände mig så värst stark men eftersom jag tränade så dåligt förra veckan så förstår jag det. Jag fick grym pump i både biceps och bröst och det är sällan jag får det i alla muskelgrupper jag kör just det passet. Det vart iallafall dessa övningar

Bänkpress
Lut bänkpress
pec dec
omvända bicepscurl med stång
hammarcurl
liggande bicepscurl i cable (svår att förklara men kanske visar den någon gång)

Detta var mitt pass idag och jag är grymt nöjd, jag har sååå glad och pigg efter passet att jag nästan flög hem. Har precis hunnit äta min middag bestående av....jordnötssmör haha ovanligt va? . Jag har tre mål kvar innan det är dags för läggning men just nu känns det riktigt bra iallafall, har inte känt av någon vidare hunger än så länge iallafall och det är skönt. Snart ska jag diska lite och sedan blir det bara att mysa lite med Kiwi som bara ligger och sover. Hon har precis börjat löpa igen och hon blir så orkeslös och hängig precis som vi tjejer hehe jag förstår precis vad hon genomlider.

vi hörs senare....kramMailen är het!!

God dag vänner!! hoppas ni har precis lika mycket sol som jag har just nu här i Norrköping. Nu sitter jag i köket och har under hela förmiddagen funderat tillsammans med Andy på affärsplanen, den börjar sakta men säkert ta form och det gillar vi!  för varje gång vi skriver något nytt i planen desto närmare kommer vi en färdig produkt och det är riktigt riktigt kul. Min mail har däremot gått riktigt het idag då jag skrivit mail med höger och väster och en underbar bloggläsare som själv startat franschaise har hjälpt mig lite. Alla kontakter är värdefulla speciellt från dom som själva är i samma branch och som gått igenom samma saker som en själv.

Jag har dessutom Ätit min lunch som bestod av jordnötssmör haha!!. Klibbigt och gott var det och ja faktiskt blev jag ganska mätt, dock en helt annan mätthet som man känner om man äter mer mat men helt ok endå. Snart ska jag iväg till gymmet men först ska jag ut på en liten promenad med Kiwi. Ska försöka ta tag i lite städning senare fr det ser verkligen förjävligt ut här hemma just nu.

jag måste säga att det är riktigt riktigt kul att det är så pass många som är intresserade av jordnötssmördieten, jag trodde aldrig den skulle bli så uppmärksammad som det verkar som på både Sids hemsida och även jag själv har märkt av att folk blir mer och mer intresserade. Jag själv tror på den stenhårt så det ska bli kul och se vad andra får för resultat av den. Om ni påbörjat den får ni väldigt gärna dela med er om hur det känns, hur resultatet blivit etc gärna vila mail men uppge gärna om ni vill ha en liten spalt i bloggen också, om ni vill vara anonyma eller inte. Jag är väldigt intresserad!

Hoppas ni tar vara på de solchanser ni får för man vet aldrig hur morgondagen blir.

En gammal bildFrukost på morgonkvisten- Tonfiskburk

Här sitter jag i vardagsrummet och ute är det strålande solsken!, det var väldigt länge sedan man vaknade till detta fantstiska väder. Jag har precis ätit min frukost och nej det var ingen höjdarfrukost kan jag lova, det blev en tonfiskburk. Tonfisken jag köpte igår var ingen höjdare, att äta 120 gram tog mig 40 min att äta för en tugga tog 5 min att tugga. Jag valde nog inte den bästa tonfisken för en torrare har jag nog aldrig ätit haha *asg* , hade tom svårt att svälja den men nu är den äntligen där den ska vara....i magen. Till detta tog jag en energi drink sockerfri så klart för att ha något att svälja ner tonfisken med. Snart blir det även lite vatten.

Andy ligger fortfarande och sover för han ska jobba eftermiddag idag, när han gått till jobbet blir det jag som går till gymmet för att köra bröst och biceps. Jag får kasta om schemat lite den här veckan eftersom jag tränade så dåligt förra veckan så tar jag det som jag inte körde då i början på veckan. Jag kommer ligga ganska lågt på cardio så här i början av denna diet för att se vad som händer om jag inte kör. Vecka 2 kanske jag lägger in lite promenader (promenader kör jag ju endå eftersom jag har hund men då kommer det bli mer medveten cardio om man säger så). Om jag känner mig rätt så tror jag säkert att jag kommer köra cardio endå men inte idag iallafall men kommer iallafall lägga in ca 3 riktiga promenader nästa vecka.

Nu ska jag dricka lite vatten men vi hörs senare!


 
Se ut som en jordnöt?

Dagen idag har varit väldigt lugn, har varit hos föräldrarna ett par timmar tidigare idag som jag berättade. Jag har konstigt nog inte hunnit med så jättemycket endå idag så jag förstår inte var tiden tog vägen. Vi var hos mina föräldrar fram till 17 och därefter kollade andy lite på en film och jag surfade runt lite bland bloggar. Sedan satt vi och diskuterade lite smått om dieter etc och då så klart om jordnötsmör dieten så vi åkte iväg och storhandlade lite, detta hamnade på inköpslistan:


7 burkar jordnötssmör, 8 burkar tonfisk, 1 st tidningen aktiv träning, 2 st snygga kaffekoppar

Jag har fått frågan om var naturellt jordnötssmör finns förutom på Sids Hemsida där han sedan kommer att sälja ett helt eget så har jag hittat ett på City Gross som heter Green Choice kravmärkta som endast innehåller havssalt och jordnötter Näringsvärdet per 100g är:

Kcal 625  Protein: 29g  Kolhydrater: 13g  Fett: 52g

En burk kostar 32-33 kr på City gross. Det enda som skiljer Sids smör från detta är att detta innehåller 6 kcal mer än hans. Ett väldigt bra alternativ till hans tills han är klar med sin produktion.

Jag kommer småbörja på den här dieten imorn fast jag kommer börja med 1 vecka för att se vad som händer. jag kommer ändra den lite då jag för tillfället inte har så mycket proteinpulver hemma så kommer jag äta Tonfisk istället för proteindrinkarna som egentligen ska intas under dagen. Jag kommer räkna så att jag kommer få i min ungefär lika mycket som om jag skulle ätit proteindrinkarna fast i en anna form :).

om jag räknat rätt än så länge så ska jag äta 186g jordnötssmör om dagen+ 3 tonfiskburkar. Jag kommer så klart att räkna ut detta mer men det var det jag kom fram till väldigt snabbt. Man kan säga att jag snart kommer likna en jordnöt, fast det är nog bättre det än att se ut som ett chips, godis eller något liknande *ler*. 

För er som tycker denna diet låter intressant kan ni läsa allt om den på Sids hemsida på www.fitnessguru.se (OBS han går själv på denna diet inför hans tävling på Sweden grand prix i april med MYCKET bra resutat).
 
Bättre form inför sommaren?

Har suttit och kollat på endel bilder från dieten som jag gick på förra året, 5 månader och jag längtar riktigt mycket efter den formen. Den formen skulle vara perfekt att ha som off form vilket skulle innebära att jag skulle vara grymt nöjd. Kanske blir ett projekt att sträva mot till sommaren om inte lite lite bättre?.

På dessa bilder vägde jag ca 56,3  dvs -7 kilo från grundformen jag hade då. Höfterna är något som släpper väldigt sent på mig så därför fick jag inte bort allt under tiden jag dietade men kanske kan man bli av med det fram till sommaren? den som lever får se haha.
Här vägde man lite mer än de bilderna ovan men inte så dåligt endå kan jag tycka :)..

Alltid kul att ha bilder som man kan sträva efter. Jag vet ju iallafall att jag kan nå denna form igen eftersom jag varit där tidigare, då kanske det är på sin plats att försöka pressa sig neråt lite lite till nästa gång :).
Melodifestivalen och Lets Dance

Ja då var melodifestivalen 2009 i full gång och jag blev så enormt sur och arg igår. Jag gillade Nina Söderqvist jättemycket och sedan gillade jag även alcazar, Marie Serneholt och Shirley. Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå varför ugglas och scots fick fortsätta. Jag skrattade igenom hela ugglas låt, det var ett enda fjasko anser jag. Skickar vi henne till Eurovision då kan jag slå vad att vi aldrig någonsin kommer vinna.

Många verkar rösta för att de gillar en viss artist inte för låten i sig och det är just pga av det som det var sååå länge sedan vi vann. Skulle folk rösta mer efter vad de verkligen tycker om låten skulle det nog bli helt annorlunda. Alla de stora artisterna fick inte ens gå vidare i tävlingen och vad jag vet så har de alltid fått gjort de tidigare? och nu anser jag att det faktiskt fanns väldit mycket bättre låtar än just Emilia och Ugglas, snälla skicka inte dom till eurovision!.

Bilden lånad av svt.se

Jag kollade även på reprisen av lets dance vilket är ett enormt roligt program dock gillade jag mer stjärnor på is. Jag måste säga att morgan är riktigt riktigt bra, jag har alltid gillat honom som artist/skådespelare sedan jag var liten då jag var kär i honom (asg) när han var med i barnprogrammet soptippen. Nu medverar han i Lets Dance och är grymt bra och juryn älskar honom. Nu sist fick han 34 poäng och en klart vinnare sett till poängen. Även Magnus Samuelsson kunde mycket väl svänga sina lurviga i en samba. Det hade man verkligen inte trott i första anblick när man fick veta att han skulle vara med. Vem vet kanske blir han världens bästa dansare istället för världens starkaste man?.

Bilderna Lånade av tv4.se


Idag blir det en lugn dag, vi ska över till mina föräldrar och hjälpa till med en parabol som mina föräldrar vill sätta upp. Jag ska även planera träningen lite inför nästa vecka för här måste tränas!, har tränat väldit dåligt förra veckan då det kommit mycket saker i vägen. Nu är iallafall bilen avklarad så då kan man iallafall stryka det på sin lista "att göra". Hoppas jag får mailet från Komvux då jag inte har en aning om när jag ska börja. Distanskurser har ingen start eller slutdatum utan man kan börja när som, så det måste jag ha svar på. Företaget ska jag också fortsätta spåna på men problemet är att jag måste fortsätta söka jobb då jag så klart är med i ams vilket inte är så kul när man vill starta eget. Jag har därför även sökt endel jobb under tiden jag planerat företaget, man är ju inte lika på när man söker jobb nu eftersom man vill starta eget men jag måste ju tydligen söka jobb också.

Ne he nu ska jag göra ordning mig lite, vi hörs senare!! kramar
Vår turbulenta bilresa till Fjärås

Hej mina vänner!! förlåt att jag inte uppdaterade bloggen igår men tror ni inte jag glömmer datorn hemma!!, jag har ännu inte fått det som rutin att alltid ta med datorn när jag ska iväg så det får bli lite mer träning på den fronten.

Tack för alla fina frågor jag fick under frågestunden. Jag ska försöka ta tag i någon fråga under dagen och publicera någon men jag är så trött sedan gårdagen då det blev bra många mil att åka (ca 62 mil minst). Det  blev en väldigt lång dag med både snöstorm, snöslask och regn där vi först tog oss ner till Fjärås och det var inte jättelätt att hitta kan jag lova, eller jo det hade varit lätt om det inte vore så att hitta.se hade lurat in oss i på skogsvägar. Vi drog ut en vägbeskrivning hur man tog sig till exakt den vägen vi skulle till. åka på motorvägen bra länge när det tillslut står att vi borde ta av vid någon liten avfart som skulle leda oss in på en mindre väg. Vi försod egentligen inte varför vi skulle ta av där för vi ansåg att vi måste komma till samma ställe om vi fortsatt på motorvägen men för säkerhets skull tog vi av och märkte ganska snart att vi hamnade bland bondgårdar, herrgårdar, dvs mitt på landet med väldigt många krokiga vägar.Påväg till Fjärås i bilen som vi nu inte har kvar :(. Helt oventande om vad som komma skall

När vi väl kom fram till Fjärås bil där vi skulle göra våra byten blev vi varmt välkommnade av killen som vi haft dialog med på telefon. Vi pratade om vägen vi tagit och han småskrattade lite och berättade att motorvägen låg bara några 100 meter ifrån bilaffären. Där hade vi snurrat som yra höns på vägar som vi trodde skulle ta oss till kina och inte till Fjärås och precis som vi försod kunde vi tagit motorvägen hela vägen från Norrköping till Fjärås utan att behöva krångla men nu blev man en erfarenhet rikare:).

Här sitter vi på Pizzeria Jamaica i Ulricehamn


Vi kollade på bilen som vi skulle köpa och tyckte den var helt ok för det priset vi skulle ge för den men efter att ha druckit kaffe och småsnackat om köp etc så testade vi den och det gick ju bra!, tills vi åkte upp i högre hastighet (90-100)och märkte att hela bilen skakade ofantligt mycket (då menar jag väldigt mycket och inget man åker 32 mil med). Jag förstod direkt att något inte stod rätt till så jag sa till andy att genast vända på klacken och åka tillbaka. När vi kom dit igen testade säljare+ en bilmekaniker bilen och märkte samma fel. De trodde dock inte att det var någon större fara att det bara var något som behövdes ställas in men då vi ansåg att det var nog så riskabelt (det var inte bara det som behövdes göras på bilen utan även service ganska snart med kamremsbyte, lite lackskador som behövdes åtgärdas, etc) att åka så många mil hem och det kunde innebära att bilen som var billig att köpa kanske skulle kosta välidigt mycket i slutänden när vi fixat allt på den.

Bilen som var meningen att vi skulle köpt från början

Under vår bilfärd tillbaka till bilhandlaren tog vi ett snabbt beslut. Andy hade kollat in en av de andra bilarna i hallen som var en hyundai accent i silver (som jag inte alls lagt märke till) som han var väldigt intresserad av. Så när efter att säljare sagt att det antagligen inte var något större fel sa vi att vi ville ha den silvriga Hyundaien istället för den bilen. Han blev väldigt chockad kan jag lova för vår ide från början var att få tag på en så billig bil som möjligt men att vi nu skulle ha en lite dyrare bil som vi inte ens pratat om. Det anda han sa var "det ska vi nog kunna ordna" och såg fortfarande chockad ut efter vår tvära vändning.
 
Han började berätta om bilen och vi ansåg att det var absolut rätt bil för oss då han hade kostat på den rätt mycket då med full service med kamremsbyte precis gjorts, det var en 2004 års modell, väldigt fin i lacken (ett enda stenskott på vingen dock) och den hade gått ca 8000 mil vilket inte gjorde något för oss då andy endå måste pendla med den. Vi slog till direkt och vi var sååå glada att säljaren var så trevlig som kunde häva köpet på den andra bilen och istället byta mot denna som vi fick med oss hem.

Det bästa med bilen är att den känns nästan som vår älskade Getz (chili som hon hette) när vi körde den. Inget konstigt hände med bilen på väg hem, den tickade på som den skulle och står nu på vår parkering på gatan. Trots att det låter som att dagen gick väldigt fort så gjorde den det absolut inte, alla papper som skrev, skiftades etc tog bra lång tid+ andra kunder som kom in. Vi kom dit vid 15 tiden och åkte vid 19 tiden. Säljaren hade slutat kl 18 men var så snäll som inte kastade ut oss utan bil, vi var ju som sagt tvugna att ha en bil tillbaka till Norrköping och fick en absolut bra bil som vi älskar!, nu vet vi att det inte var någon vidare förlust att sälja Getzen som vi var rädda för med den första bilen vi tänkte köpa utan köpte en "silver" istället.

Här stod den och var såååå fin!!!

tillslut blev den vår och vi kunde åka hem men vår nya fina bil.

Vår fina (gamla) Hyundai Getz (Chili)

När vi kom hem var vi helt slut, en lång dag med tvära svängar och små hinder som vi hoppade över i rätt tid men som slutade med en ny mycket bättre och snyggare bil än vad vi skulle haft....egentligen!.

En annan väldigt rolig sak som jag märkte när vi kom hem igår var att jag hade fått brev från Komvux att jag kommit in på min Engelska A kurs som jag sökt till!!, så nu blir det plugga av för min del! dock på distans vilket är väldigt skönt. Kommer att ha lite att göra nu men jag bara ÄLSKAR DET!!

Med det sagt så blev det en riktigt riktigt bra dag endå tillslut!Frågestund

Hej mina vänner!! jag tänkte nu införa en frågestund där ni helt enkelt får ställa alla frågor ni har. Jag ser helst att ni mailar då jag tänkte en stor del av frågorna i olika inlägg så fråga på bara. Jag svarar på alla frågor så sätt er ner och fundera riktigt ordentlgit så hörs vi imorn!.
Imorn åker vi till Göteborg, ska ta med mig datorn så det kommer antagligen bli något inlägg med bilder på vägen...kram på er!
Som en död sill- Recept på Äggröra

God morgon vänner!! äntligen kunde jag dra mig upp ur sängen!, jag sov ganska oroligt under natten men fram på morgonkvisten kunde jag äntligen sova djupare vilket resulterade i att jag knappt kunde gå upp ur sängen. Jag var så enormt trött! och igår kväll mådde jag inget vidare bra heller, det kändes som någon konstig känsla i kroppen lite ungefär som om man håller på att bli sjuk och imorse vaknade jag med ont i halsen (konstigt att jag kände som jag gjorde igår?). Jag och andy har bestämt för att lägga allt krut på vår affärsplan nu eftersom det är det som måste bli klart så fort som möjligt. Det som är problemet då är att eftersom andy jobbar så konstiga tider (06-15 och 15-00) varannan vecka så måste vi sitta ner med affärsplanen när han slutat jobbet vilket den här veckan tex gör att träningen blir lite lidande. Vi har bestämt att vi måste få den klar till på måndag så det blir att köra hårt i helgen, men det är ju det enda nöjet jag har så jag gråter inte haha!!.

Imorn ska vi ev till Göteborg också!! för vi ska sälja bilen till en bilhandlare som var intresserad av den. Andy har mer och mer insett att det inte är någon bra ide att ha en ny bil när man pendlar så mycket som han gör. Milantalet flyger i höjden väldigt snabbt med tanke på att ha åker 9 mil varannan dag. Vi har haft bilen i ca 8 månader och bilens värde går ner så ofantligt mycket av att åka så mycket med den så vi valde att köpa en äldre bil. Den här bilhandlaren hade själv en bil som vi kunde "byta med" så det kommer antagligen bli en mitsubishi carisma  -99  rödmetallic. Vi har viljat ha en tidigare då vi såg en grönmetallic här i Norrköping men då kunde vi inte köpa den av någon anledning så nu fick vi chansen:). Ska bli kul och ge oss ut på en liten tripp, det är inte så ofta det händer tyvärr.

Jag fick föresten frågan om jag kunde lägga in mitt recept på äggröra som jag brukar göra och visst kan jag gör det!, det är busenkelt.

Äggröra

Valfritt antal ägg (till frukost brukar jag ha 3 annars 5)
Milda culiness lätt
Minimjölk
mineralsalt

Jag brukar aldrig mäta så det bästa är att ni helt enkelt testar er fram men jag ska ge ungefärliga mått. Allt beror på hur många ägg du har.
Ha i lite Milda culiness i en kastrull och låt smälta. Knäck äggen i en kastrullen, jag behöll 1 gula och resten vitor. Dra ner värmen ordentligt (jag brukar ha på ca 5 då vi har 9 olika grader)så det fastnar väldigt mycket i kastrullen (har ännu inte kommit på hur jag ska undvika detta), tillsätt lite salt och rör om, tillsätt därefter ca 2 msk minimjölk till 3 ägg och rör hela tiden tills det bli klumpigt och ser klart ut. Då är det klart att lägga upp och servera!


Jag brukar äta detta tillsammans med en banan till frukost men passar utmärkt till lunch också men då rekommenderas fler ägg.


Det är mitt lilla recpet på äggröra men är det något ni undrar får ni så klart fråga. Jag kommer även lägga ut receptet på Liljas cafe så ni får så klart inte missa att gå dit ibland och kolla om något nytt dykt upp  www.metrobloggen.se/liljascafe .

nu måste jag fixa ordning mig för jag ska ut med Kiwi, jag ser verkligen ut som ett spöke just nu haha!! men vi hörs senare!! puss


Här sitter man ofta nu för tiden haha. Ser ni Kiwi vid min hjärtkudde:P?


Helt slut

Äntligen är jag klar med städningen!!, har varit igång och städat hela förmiddagen + stått i tvättstugan. Snart ska jag ut med Kiwi igen men först ska jag ta mig en välförtjänt kaffe.

En del på den här bloggen verkar ha fått min blogg om bakfoten när det gäller vad jag skriver om. Jag skrivet MINA tankar och funderingar kring olika ämnen. Ibland är de vetenskapliga artiklar jag läser för att sedan tycka till om, andra inte. Många verkar tro att ALLT jag skriver är vetenskapligt bevisat men NÄR blev personliga tankar vetenskapliga referenser?. Jag själv skriver efter att ha hört, sett och av egna erfarenheter och vad jag själv tror och tycker. När det gäller det här med att jag ansåg att barn blir överaktiva (mer energiska) av att äta socker (läs godis, glass etc) är pga av att jag har lite barn omkring mig då min syster har ¨två, jag har även hört att vissa föräldrar har problem med att barnen blir mer energiska och har svårt att sova av godis. Tv program och artiklar i tidningar kan även övertyga att föräldrar tycker detta.

Nu anser jag inte att det alltid är så! men många har det problemet. Kanske kan det vara så att vissa barn är mer känsliga för socker lika mycket som vissa knappt kan äta kolhydrater utan att expandera (tex jag, har lätt att dra på mig massa vatten speciellt) medans vissa kan äta mängder utan att märka någon större skillnad. Vad vet jag? jag bara gissar .


Så det jag skriver är BARA vad jag tror och tycker. Hade jag skrivit om vetenskapliga artiklar och att alla mina belägg beror på venenskapen skulle jag helt klart skrivit annorlunda i min profil till höger, men som ni ser har jag skrivit mina tankar!.

Så ni hoppas jag verkligen att vi rätt ut det här problemet (som inte är ett problem för mig men tydligen för andra).

Ikväll blir det träning och vad det blir då är jag inte säker på. Jag har sååå ont i ryggen efter träningen igår vilket är väldigt ovanligt så jag vet inte vad som är bäst att träna då bröst eller axlar?, jag vill ju inte anstränga ryggen ännu mer utan ha maximal energi i musklen jag kör med. Får se vad  det blir..

hörs senare!
Protestera mot Säljakten i Kanada!

Snälla gör som jag precis gjorde skriv på protestlistan för att förbjuda säljakten som just nu pågår i Kanada. Även där är det 1000 tals sälar som får lida av att vi människor ska leva ett så kallat bättre liv med varma pälsar etc. Så snälla skriv på!!

http://www.djurensratt.se/portal/page?_pageid=60,4870241&_dad=portal&_schema=PORTAL


Bild lånad av djurensratt.se


Strong Ellie

Det Var väldigt nära att jag var tvungen att hoppa över träningen även idag men jag gav mig inte!. Mitt nya mobila internet är helt knäppt! den stänger av sig själv även om jag är ansluten så stänger den bara ner internet eller säger att sidan kan inte visas. Under denna tid blir det dessutom väldigt segt. Så här blir det oftast från 6 och senare på kvällen. Bara idag hr jag fått stänga av internet och snluta igen minst 5 gånger!!. Vi ringde bredbandsbolaget för några dagar sedan och de skickade ett nytt med nya uppdateringar men det har inte hjälpt så vi ringde idag igen och det var därför som jag nästan var tvungen att stana hemma för de lovade att ringa upp ca 1 timme senare och klockan var då runt 19. Sån tur var så var andy snäll och stannade hemma istället och vakta telefonen så jag kunde gå och träna som tänkt.
Bild lånad av www.t-nation.com

Passet gick faktiskt riktigt bra!, jag kände mig rätt stark, så pass stark att jag kunde göra ett PB i marklyft och det var bra länge sedan!. Det var inget stort PB men jag körde 4 reps på 85 kilo!!, tidigare har jag kört 3 reps på 85 men det var senast i oktober förra året! så jag blev riktigt glad att jag klarade iallafall en till på 85. Kanske beror på att jag nyligen haft en lång vila och började året med ca 4 veckor lätt träning för att variera mig och "chocka" kroppen. Jag blev jätteglad så jag nästan skrek YES rakt ut i gymmet haha.

Därefter blev det smala latsdrag och även där gick det bra, det kunde så klart gått lite bättre men jag är helnöjd för att ha varit mitt första tunga pass för året. Det blev 8-9 reps på 48 kilo, men då hade jag kört ett par set med 41 kilo också så jag var redan bra trött. Därefter blev det hantelrodd och där blev det 23,8 på 8-10 reps. Vader vart sittande vadpress på 25-35 kilo, som jag sagt tidigare så är det inget jag prioriterar då jag redan har enorma vader vilket jag tror jag fått från mamma (tack mamma :) ). Lite rygglyft med 5 kiloshantel hann jag också och där var mitt pass. För att varit ett väldit sent pass som inte blev klar förän vid 21.30 så gick det riktigt bra. Orkade inte köra någon cardio då jag har mått väldigt illa i ett par timmar, jag känner att jag har tappat matlusten, har inte ätit ordentligt på flera dagar av just den anledningen att jag inte alls haft matlust. Börjar man bli sjuk?

Nu ska jag lägga mig och sova, imron blir det städ och tvätt hela dagen så det gäller att vara utvilad...

sov gott!
Lättmjölk & lättmargarin i skolan?

Jag har tidigare pratat om att jag tycker att vi borde införa mer och bättre idrott i skolan http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.6614420#lasKommentarer och nu tänkte jag skriva lite om en artikel jag såg på livsmedelsverkets hemsida slv.se om att de rekommenderar lättmjölk och lättmargarin i skolorna. Tydligen var det många som undrade varför och de menar att de tog fram denna rekommendation då de ville att barnen skulle  erbjudas de livsmedel som ansågs absolut bäst för deras hälsa. 95% av alla barn äter mer mättat fett än rekommenderat och det är enorma procentantal, därför är det kanske inte så konsitgt att barn blir överviktiga idag och får urkassa matvanor där godis går före mat etc. Många barn gillar ju faktiskt röd mjölk (orginal) med 3% fett  och kan man ju förstå då fet och sockerrik mat är godare (i regel) .Om de dricker 0,5 liter mjölk om dagen får de i sig så mycket som 15g fett! och av detta är 10g mättat fett! dvs det mindre bra fettet som ökar risken för hjärt och kärlsjukdomar. Bara genom att dricka denna mjölk får de i sig nästan hälften av intaget för mättat fett för barn och då blir det som sagt inte mycket kvar att äta annan mat för som tex pizza, glass, köttbullar eller annat som barn gillar.

Tar man då istället lättmjölk och dricker 0,5 liter av så kommer personen/barnet endast få i sig 2,5g fett och det är ju enormt stor skillnad mot den röda mjölken.

Genom att äta enligt rekommendationerna för barn (även vuxna) så får man bättre blodfetter och insulinkänslighet än om man skulle äta mer mättat fett. Som vi alla förhoppningsvis vet så ökar risken för hjärt och kärlsjukdomar med ett för högt blodfett. Att dessutom lägga usla grunder för barn redan i tidig ålder gör ju absolut inte saken bättre utan snarare tvärtom.

Därför är det sååå lätt att för skolan att bara byta ut det onödiga fettet mot bättre produkter, barn skulle må sååå mycket bättre bara genom att göra små förändrigar, för som jag sagt tidigare så lägger vi grunden för barns matvanor redan i väldigt tidig ålder. Ger man barn chips och godis direkt när de föds så är det ju så klart mycket större chans att barnen även får dessa matvanor att hålla livet ut och får på så sätt ett antagligen kortare liv än om de hade haft bättre utsikter från början rent kost och motionsmässigt.

Det handlar ofta om pengar när man får skolan på tal med just lättmjölk och lättmargarin kostar i regel inte mer och gör det det är det max ett par ören och det kan man väll faktiskt kosta på våra barn?. Visserligen tycker jag att det är kass mat i övrigt med i skolorna då de tillsätter väldigt mycket fett, kanske även socker, vetemjöl etc i maten för att det ska bli billigare etc. Jag kommer själv ihåg skolans makaroner för att ta något som exempel, ibland bokstavligt badade de i fett och var helt överkokta, eller så kunde de vara som en enda gummisnodd alltihop. Många barn hatar skolmaten och istället för mat äter de ingenting eller så går de direkt till brödavdelningen och äter massor med mackor istället vilket så klart resulterar i att de får i sig på tok för mycket kolhydrater vilket inte heller är särskillt bra att äta för mycket av om man vill ha/få bättre hälsa. Godis är också en dålig vana som barn och ungdomar tar till om de inte äter skolmaten (kanske annars också).

vi vill ju att våra barn ska lära sig så mycket som möjligt i skolan och inte skolka pga av trötthet (kan bero till stor del av dåliga matvanor och dålig sömn) eller att de äter så dålig mat att de inte orkar tänka och koncentrera sig för visst tappar man lätt koncentrationen om man har dåliga matvanor. Att ständigt vara hög på socker som kommer via godis eller annan mat gör ju så klart att de blir hyperaktiva. Kanske något att tänka på?.

länk och referenser till artikeln är här: http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=15710&epslanguage=SV
Dunindustrin

Ni har säkert inte undkommit det som alla pratar och diskuterar om nämligen dunindustrin. Jag kollade på tv i förregår om just dunindustrin och hur de framställer dun. Jag mådde så enormt dåligt och grät när jag såg det, tänk att människan är så grym och ibland så skäms jag för att vara människa. Hur kan man vara så grym att man flår djur levande och drar av duna från fåglar när de lever? eller en sån sak som att misshandla djuren innan slakt. Ja jag har sett det själv och det är nog tyvärr vanligare än man tror. Jag har bott på landet många år under min uppväxt och vid ett tillfälle bodde vi på en gård där de hade 2500 grisar (nej det luktade ju inte särskillt gott på gården som ni förstår), 2 hästar och ett gäng får. Jag mådde alltid så dåligt när slaktbilen kom, för redan innan slaktbilen ställt sig tillrätta för att transportera in djuren i  bilen så kände de på sig från lång väg att något var påväg att hända. De skrek som aldrig förr ,alla i kör för de visste väll redan då vilket öde de skulle vänta sig. Jag minns att det var jättejobbigt att se hur de kunde slita in grisarna i lastbilen och dra de i bakbenen och gå likt "skottkärran" med dom  för att få in dom. Jag menar vem blir inte rädd och panikslagen av det? vem som helst blir väll rädd att bli behandlad så.


Varför inte bara göra allt lugnt och stilla så slipper de allt slit med att få dom dit de vill och inte nog med det så blir det ju bättre för djuren i fråga eftersom de kanske inte förstår lika snabbt vad som håller på att hända. Detta är nog ett litet exempel på att manaldrig vet hur djuren lider innan slakt och bara en sån sak som att framställa dun att de inte är slaktade innan de utför sin tortyr. Ni vet säkert själva hur det känns att vaxa en kroppsdel, det gör ju fruktansvärt ont! tänk då att någon sliter av er allt hår ni har på kroppen utan någon helst bedövning!. Djuren har ju ingen chans att försvara sig då de binder ihop benen och så håller människorna dom i ett järngrepp runt vingar och hals för att inte sprattla och flyga iväg. De blir "rykta" upp till 4 gånger per år innan de slaktas, men varför då inte ta dunen när de är slaktade? jo för då skulle de inte få ut lika stora mängder dun från en och samma fågel som om de skulle vänta tills det växer ut igen.

Det är tur att det faktiskt finns de som trotsallt tar dun från fåglar när de är slaktade men om de är många eller få ja det vet de nog inte då de säger att det är enormt svårt att veta om de är tagna från levande eller döda fåglar. Många av fåglarna dör säkert under själva ingreppet av ren skräck och chock.

När jag såg det här så fick jag så ont i hela mig, jag är en enorm djurvän som aldrig skulle kunna göra något elakt mot ett djur. Jag börjar nästan gråta när jag ser en död ekorre eller liknande på vägen och så ser man något sånt här. När jag såg inslaget kollade jag genast om jag hade något i dunväg tex täcken, kuddar eller liknande men sån tur var hade jag inte det. Jag kommer aldrig köpa något med du efter att jag sett detta och jag hoppas ni inte gör detsamma.


Vad anser ni om detta om djurplågeri och tortyr mot djur? skriv gärna och berätta.
God morgon!

Har precis hunnit få i mig frukosten och sitter och kollar på Top modell Australien. Tänkte ta mig en titt förbi mina föräldrar snart och förska hinna med att kolla lite på affärsiden som jag måste få fram. Trodde aldrig att det skulle vara så mycket oxh skriva om endå som var viktigt i början av ett företagsstartande, fast samtidigt är det riktigt intressant för man lär ju verkligen lära känna sitt företag väldigt grundligt när allt är klart haha. Vissa saker har jag inte ens tänkt på men det är ju bra för då får jag helt enkelt fundera över det nu.

Min frukost idag har bestått av det gamla vanliga nämligen en banan och äggöra *mums*. Senare ikväll blir det träning och då blir det rygg och vader som jag skulle kört igår men då jag fick endel att göra senare på kvällen efter kontakten med NFC så tyckte jag det var bäst att ta tag i det redan då.

Jag och andy har dessutom börjat dela upp företaget i delar för att bestämma vem som ska göra vad i företaget och jag kommer att vara chef hehe det känns riktigt nice haha. Andy har ju som sagt redan ett heltidsjobb så han kommer mest jobba extra med hans arbetsuppgifter men det kommer bli sååå bra tror jag. Ska fundera på att berätta vad det är men måste prata med andy först.

Nehe nu måste jag fixa ordning mig, ja ser ut som ett troll med håret åt alla håll och kanter, men kanske uppdaterar jag hos mina föräldrar....


En stor puss till er!Glömde föresten visa sminket jag hade på modelldagen. Mer smink än vad jag brukar ha men jag blev väldigt nöjd!. Det är viktigt med mycket smink vid fotning då de starka bloxtarna suddar ut endel av sminket, likaså på tävling på schen, man kan verkligen se ut som ett spöke på schen om man inte dränker sig i smink haha.

Ha ha!!

Detta ska jag lägga ner mycket tid på just nu, nämligen min affärside.
Ny Företagarcentrum
Då var man hemma igen efter att ha pratat med nyföretagarcentrum ang vårt företag. Nu har jag fått lite mer motivation efter att det legat en stund då man inte kan göra hur mycket som helst innan allt är klart med framförallt banken. Han på NFC tyckte det lät som en bra ide och yckte inte i borde släppa iden. Han sa att vi sulle gå hen och spåna lite på affärsiden då vi fick lite hjälpmedel bla en skiva och ett block om exakt vad vi ska ha med. Detta för att vi ska kunna ta med till banken sedan så de har något att gå på för tydlige är det därfö som deflesta inte får lån, just för att man inte gjort någon affärside.

Nu kommer därför hela kvällen att behövas för att göra denna *puuhhh*, jag kan ju säga direkt att det finns roligare saker att göra  men men det här är verkligen  ett nödvändigt ont. Lite mer kött på benen har vi iallafall. Nu ska vi som sagt sitta ner och diskutera denna så det ska bli lite intressant, ibland önskar jag at man bara kunde hoppa över allt sånt här och bara ta lån och köra på, tyvärr ska det vara mycket mer invecklat än så. Jag vet inte hur mycket vi snurrat runt hittils men som jag sagt tidigare så vill jag helst inte släppa iden. Även om det inte skulle bli just den här iden så SKA jag skaffa eget företag så är det bara!!.

Nu blir det till och spåna lite på detta men vi hörs senare gott folk!!....kram 


Träningen uppskjuten

Till förhoppningsvis lite sneare ikväll då jag fastnade hos mina föräldrar haha!!, det är verkligen lätt hänt haha!!.Snart kommer andy hem och då ska vi iväg till Nyföretagarcentrum och höra av de har att säga om våra ideer, har 2 förslag på företag som jag vill starta så vi får se vad de säger.

Har smådiskat lite ochs kulle egentligen behöva städa men det hinner jag inte nu, skulle även tvätta idag vid 19 men det verkar som jag inte kommer hinna med det om jag ska träna. Ibland önskar man att man hade ett par timmar till varje dygn men tyvärr inte.

Ha en superbra dag så hörs vi senare, då ska jag försöka skriva om en hemsk sak som just nu granskas.

puss
Kurrande mage

Idag blir det träning i form av rygg och vader, vi får väll se om jag kan köra någon form av cardio. Problemet är bara att jag har blivit så trött på alla dessa konditionsmaskiner i gymmet, egentligen hade jag viljat köra något jag verkligen gillar typ rida eller simma eller något annat kul men det kostar ju tyvärr också pengar. Idag föresten ska vi gå till nyföretagarcentrum och prata lite om mina ideer, vi får väll se om vi blir något klokare. Förövrigt ska jag skicka in ett cv till häktet för att se om man ev skulle kunna få något jobb där eller på anstalten. Andy jobbade på anstalten som vårdare när vi bodde i nyköping och det verkar grymt kul, då sa han att de tog in folk som framförallt var undersköterskor eller hade någon annan liknande utbildning som också anses bra. nej nu ska jag börja göra ordning mig, kiwi ska ut och kissa sedan blir det träning. Kastar kanske över Kiwi hos föräldrarna nu när de bara bor ca 100 meter härifrån haha.... OBS: Då det verkar vara något fel med blogg.se kan jag inte lägga in någon bild, får bli en senare :) från modelldagen hihi


Jordnötsmördieten+ Modellbilder

Måste säga att jag blev riktigt trött efter den här dagen, genom att gå runt och vara nervös och så släppa alla dessa spänningar gör att man blir grymt trött men nu har jag återhämtat mig och pratar nu en del med Sid (länk till höger) och vi har pratat en hel del om diet och jordnötssmördieten och jag måste säga att jag är riktigt sugen på att testa den för vem gillar inte jordnötsmör?. Sid har själv gjort dieten genom att läsa välidgt mycket runt omkring för att på så sätt göra en diet av något han verkligen gillar och i detta fall jordnötsmör. Han har testat denna  diet på många klienter och man kan tro att man kanske borde tappa muskelmassa men inte i detta fall då du får i dig stora mängder protein av all jordnötsmör ochproteindrinkar som du äter under dagen. Vissa vitaminer och omega 3 intas också men annars är det endast proteindrinakar och jordnörssmör som äts. Du kan dessutom äta när du vill under dagen så länge du äter så mycket du skhttp://www.fitnessguru.se/?p=147a ha under hela dagen.

På hans blogg finns ett exepel där en av hans klienter gått på denna diet och tappat 11 kilo på 4 veckor! och dessutom ökat i styrka! vilket är ett kvitto på att musklerna inte brytits ner. Det finns dessutom bilder på personen i fråga. Sid själv använder sig av denna diet just nu och fått grymtbra resultat.

En positiv sak med dieten är också att  du inte behöver stå timtal framför spisen för att fixa matlådor till 1 vecka framåt. Det enda som krävs är att du väger upp rätt mängd jordnötssmör i en buke och tar med till jobet och äter när du får lust. Proteinet kan du potionera ut också och är superlätt att ta med.

Träningen för personen i bloggen var styrketräning 3 dagar i veckan+ lågintensiv träning i form av morgonpromenader 45-60 min 5 dagar i veckan. Inte fy skam det inte!!.

Läs mer om dieten här :

http://www.fitnessguru.se/?p=147 


Ska nog testa dieten ganska snart för att se om det är något för mig, 4 veckor är ju inte direkt en lång tid så det ska man väll orka? och jag behöver gå ner typ 11 kilo för att komm i min livs bästa form dvs 50 kilo prck!.

Nu ska jag sova, pussar!!


 


 
Fitnessguru!!- Sid Knutsson


Ni har väll inte vågat missa en av de absolut bästa bloggarna inom fitness, bodybuilding, kost och träning? nämligen Sid knutssons blogg Fitnessguru.se. Det är en av de bästa bloggarna enligt mig och han är grymt bra på allt vad kost och träning heter och är en grymt trevlig kille. Han var bla min coach en stund under min satsning till FF08 (som jag tyvärr fick avbryta). Han skriver riktigt bra vetenskapliga artiklar om kost och träning och bjuder även på fria kostprogram som man kan följa, helt gratis!!. Gå med i hans forum och snacka om artiklarna i hans blogg, träning eller kost eller varför inte fråga honom något när ni ändå är förbi?.

Jag rekommenderar den sidan starkt så lova att kolla förbi den!.

www.fitnessguru.se


Hans grymma fysik inför Sweden grand prix i april då han ska tävla i Classic bodybuilding, det får vi inte missa!


OBS: Länken finns även under länkar här till höger. 
Min fotodag!

Hej vänner!! nu har jag kommit hem efter en lång dag med väntande men det var verkligen värt!! det var sååå grymt kul och jag blev sååå nöjd med alla bilder. Det bästa av allt var att fotografen sa direkt efter första bilden att jag måste gjort det förut då den första bilden blev perfekt. Han gillade dessutom mina poser väldigt mycket då jag försökte komma på lite nytt. När jag sedan skulle kolla igenom bilderna med en tjej som hade hand om bildutskrivningen så sa hon att jag hade gjort kanonbilder!. Hon skulle bocka för de bästa bilderna menhon sa att det inte fanns några dåliga bilder för alla blev såbra på sitt sätt. Att både fotografen och tjejen gillade mitt leende gjorde inte saken bättre och de sa att jag hade jättefint ansikte:).

Jag skulle vilja dela med mig av alla bilder jag har men jag får börja med några så lägger jag upp allt eftersom...

vi börjar med daens absolut första bild:
Ni får nöja er med dom så länge. Det blev sammanlagt 80 bilder och tjejen tyckte att 50-55 st av alla bilder blev perfekta. Jag tar det som positivt. Så vad tycker ni?

Hörs sen!!
Fotografering- Modell house

hej allihopa!!. Nu är man lite småmör efter gårdagen och känner sig inte direkt på topp efter en flytt och speciellt  inte för en fotografering haha!!. jag kommer dock att göra så gott jag kan för en av mina 100 drömmar är ju att få bli fitnessmodell någon gång i framtiden så jag får jobba hårt. Funderar på att nästa gång jag dietar att kontakta en fotograf som förevigar min form :P Nästa gång ska jag försöka nå sträcket -56 kilo iallafall så jag som absolut minst vägde 55 men det var bara under någon dag haha!!.

Jag har så grymt dåligt med kläder så jag vet knappt vad jag ska ha på mig så det får bli någon form av träningsoutfit som vanligt haha.

Nu måste jag rusa, ska packa ihop lite saker som jag ska med mig och så ska jag komma dit osminkad!!!?, jag då får man gå och göra bort sig för hela stan genom att skrämma livet ur folk jag möter haha!!. Det får jag bjuda på iallafall idag

Ses efter fotograferingen för jag ska försöka knäppa lite bilder under tiden också. Min syster och hennes dotter kommer vara med och bli modeller för en dag....


Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.


RSS 2.0