Heileys språkutveckling

Hej och god kväll!

Dagarna rullar på som vanligt och det är minst tusen saker att tänka på. nu för tiden längtar man alltid efter kvällarna för då vet man att det snart är läggdax. Heiley har blivit en riktig utetjej på sista tiden. Sedan dom började gå ut med dagis så har hon inte viljat vara inne alls!. så fort vi närmar oss ytterdörren påväg in så blir hon jätteledsen och gråter en bra stund innan det lägger sig. Hon vill vara ute och påta och upptäcka. Hon gillar inte alls att sitta i vagnen längre!, hon ska gå själv vilket är lite småjobbigt ibland också för det tar ju sååån tiiid innan man når målet haha. Hon ska springa runt, gå åt fel håll, pilla på stenar ja allt!.

Det är så himla härligt att se hennes utveckling för nu börjar språket komma tillrätta. Hon har länge "pratat" med oss och är verkligen alvarlig när hon säger saker till oss, precis som att hon verkligen pratar och kommunicerar med oss, tittar oss i ögonen när hon pratar:). Igår sa hon gurka för första gången och det var något jag inte alls väntat mig. Jag gav henne bara en bit gurka och då sa hon guka hihi. Fröken på dagis sa att de ofta äter gurka innan maten och då föll allt på plats:).

Sluta har hon också sagt några gånger och även bada ibland. Sedan hon började på dagis så har hennes utveckling verkligen gått framåt så jag ser det bara som positivt att hon går på dagis. Dom jobbar mycket med språkutvecklingen också så jag tror det bara är bra för de små att lära sig det tidigt.

Annars tjatar hon en hel del på mamma som vanligt:). Ibland ropar hon nog mamma 100 gånger om dagen hihi. tiita och där är ord som hon är välidgt bra på och som hon i stortsett säger helt rent, så även mamma då:). 

Det är intressant och se hur barn lär sig för jag tror att anledningen till att barn upprepar ord de lärt sig så pass många gånger är just för att de ska lära sig uttala orden rätt och för att "inte glömma orden". Det är ju som att lära sig i skolan. Man måste upprepa samma sak flera gånger för att lära sig, vad det är är. så man ska nog titta på hur barn lär sig saker för det är nog den absolut bästa inlärningen eftersom den kommer helt naturligt:).

Nu ska jag snart krama kudden men ha en fortsatt trevlig vecka!


En bild från promenaden i söndags med familjen. Mammas lilla skrutt:)


Påväg hem från dagis igår var hon tvungen at leka lite:) 
Vill ha Heiley med mig 24/7

Därför pryder numera hennes namn och födelsedatum min underarm. (Gjord förra fredagen)


In action:)
Storshopping


Hej bloggen!

Här har våren kommit på allvar nu tror jag och Heiley har fått inviga sin nya vårjacka som vi köpte för ett par veckor sedan. En supersöt jacka på Lindex. Idag blev det storshoppande då det fattas en delkläder och skor i Heileys vårgarderob och då speciellt till dagis. Idag blev det därför ett par dagisskor och ett par gummistövlar till dagis. Vi fick även med oss ett par bonusskor för köpte man 2 par skor på Din Sko fick man 100 kr rabatt så ett par fick vi bara betala 79kr för:). Det blev även lite basplagg som leggins och en lite tunnare knäpptröja som kan vara bra att ha under vårjackan.

Vi tänkte faktiskt åka tillbaka till maci och köpa ett par gummistövlar till då de bara kostade 69:-.På skylten stod det 99:- men när vi kom fram till kassan sa de 69:- så vi hade bra tur:). 


Hennes superfina vårjacka vi köpte för ett par veckor sedan på Lindex.

Dagens inköp:

 
Solgula leggins från Lindex 69.50:- stl 92

 
Leggins från H&M stl 92 49.50:-


Vit knäpptröja stl 86 H&M 69.50:-


Röda och vita skor från Din Sko stl 21 (ev dagisskor?)


Rosa och vitprickiga skor i stl 21 Din Sko (eller dessa som dagisskor?)


Dessa gummistövlar från Ica Maxi fick duga i stl 21 69:- :).  Vinterns skönaste unge- TävlingsbidragHej vänner!

Nu är Heiley med i ännu en tävling. Denna gång tävlar man i att bli vinterns skönaste unge. Självklart är det Heiley!. Vore jätte tacksam om ni ville rösta på min lilla skrutt, här kommer en direktlänk till vårt bidrag!:

http://goo.gl/lgry7

Jag vill dessutom tacka alla underbara som röstat på Heiley i vi föräldrars omslagstävling men tyvärr var hon inte en av finalisterna. Nu hoppas jag så klart att det blir bättre lycka den här gången:D.

Massa kramar från Heiley och mig
Vi föräldrar!

God kväll!

Veckan har inletts med stormsteg och måndagen har varit väldigt trött, både för mig och Heiley och hon somnade direkt när jag le ner henne i sängen vid 19. Jag är själv välidgt sugen på att sova nu men det är lite för tidigt för min del. Först ska det kollas på familjen annorlunda iallafall:).

Här om dagen blev jag så glad när Vi föräldrar hörde av sig på mailen och frågade om de kunde få lite bilder på Heiley inkl telefonnummer och födelsedag. När jag skickade bilderna tycke hon att Heiley var så go (som hon sa) så hon skulle höra av sig om det fanns omslagsjobb åt henne eller ev andra jobb som kunde dyka upp. Snacka om att jag blev glad!. Min lilla tjej liksom:).Bilder från fotograferingen November 2011Hoppas dom hör av sig! och att det blir snart:D


Lägesrapport

Hej på er alla vänner!

Det var länge sedan!. Dagarna bara rusar väg och alla dagar ser precis likadanna ut vilket på många sätt är superskönt!, man vet liksom vad so ska hända och vad som behövs göras. Självklart kan även det både vara jobbigt och tråkigt men just nu är det bara skönt. Man behöver liksom inte tänka så mycket:).

Våra dagar ser ut enligt följande:

7.00: ringer klockan, har jag tur fortsätter Heiley attsova så jag kan fixa ordning mig innan jag väcke henne.

7.15: Väcker Heiley och klär på henne

7.30: Frukost

ca 8.00: fixar lite smått eller sitter framför nyhetsmorgon.

8.20: borstar våra tänder

8.30: går till dagis

Oftast hinner vi med att gunga en liten snabbis innan vi går in till dagis.

8.50: Jag går till bussen

10.00- 15.00 Jobb

15.45: hämtar Heiley på dagis

16.00-17.00: Lite lek eller annat som faller oss in

ca 18.00: Äter middag

19.00: Heiley nattas efter att ha fått lite välling och borstat tänderna

19.30: Egen tid fram till 21-22 då jag går och läger mig för natten:).


Så här ser våra dagar ut exakt varje dag. Det är inte mycket annat som hinna med trots att jag jobbar så lite. Jag pendlar ju till jobbet så det bli ca 1 timme extra tid varje dag att bara sitta på bussen, dock trivs jag bra med det så jag klagar inte:).

Jag ska försöka uppdatera lite oftare än jag gjort, jag lovar!

kram


Min lilla busa:)


Min lill bus tidigare idag:)

   
Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.


RSS 2.0