Utveckling

Hej igen!

Kom och tänka en hel del på Heileys utveckling idag. Idag har jag tydligt märkt att hon börjar utvecklas lite till. From idag har hon försökt sitta själv!, sätter man henne med ryggen mot min arm i knät så böjer hon sig framåt precis som att hon vill sitta utan stöd. Sedan om man sitter i soffan med böjda ben och fötterna på bordet och sätter henne med ryggen mot knäna (riktad mot mig) så försöker hon använda magmusklerna för att dra sig upp till helt sittande. Detta var något jag märkte idag och inget hon försökt med tidigare. Dessutom har hon försökt dra sig upp från liggande till sittande med hjälp av mina händer. Jag blev helt överlycklig när jag märkte det och har tränat med henne flera gånger idag bara för det. Tror hon säkert kommer lära sig sitta snart om det fortsätter så här:).


Heiley har blivit så stark i sin nacke. Hon kan ligga mer än 5 min med huvudet uppe utan några problem. Hon är så duktig min lilla tjej!.


Sötnosen nummer 1!


Ett försök till rullning:).


Gladast i världen!




Hon blir så glad när jag berömmer henne, då vill hon fortsätta ännu mer:). Det är nog en av de bästa sakerna med att ha barn, just att utvecklingen ibland går väldigt fort. Att från en dag inte vara det minsta intresserad av att klara av en viss sak till att jobba gärnet för att klara av det. Hon har tom försökt rulla runt från mage till rygg idag:). Därför är det sååå lätt att man missar barnets utveckling om man av någon anledning inte är närvarande under den första tiden med sitt barn. Det finns ju många föräldrar som jobbar på konstiga jobb som kräver att dom är borta längre stunder och då är det svårt att hänga med och man missar oftast den första utvecklingen med sitt barn. Jag är sååå glad att jag märkte det idag och ville så klart visa det för Andy och han blev lika glad som jag när han märkte hennes små försök:).

Nehe snart blir det att krama kudden. Imorn kanske Sofie kommer hi igen:).

God natt ännu en gång


Barnvagnsjogging

Hallå där!

Vilket skönt väder det varit idag!. Våren kommer väldigt tidigt i år måste jag säga!, vilket antagligen betyder att sommaren blir kort. Idag kom söta Sofie och hälsade på med sin lilla son Wille som också är 3 månader (3 dagar äldre än Heiley) och vi filade och hade jättetrevligt, dock lite för trevligt kanske för jag blev grymt sen till babymassagen. Det gjorde dock inget för massage kan jag så jag hade mycket väl kunnat umgås hela dagen men pga av att jag var sen så passade jag på att jogga till förskolan. Det är inte långt, 10 min gång men jag passade på och jogga och det gick ju superbra med barnvagn!. Nästa gång jag springer får jag dock lämna skötväskan hemma för den var lite i vägen. Väl på förskolan var jag supersvettig och lite smått uppstressad. Det var ju inte direkt kallt inne heller så svetten rann vill jag lova!.



Dock blev det en mysig stund endå och Heiley älskar att bli masserad. Dock får det bli en lite längre stund i kväll för det blev lite väl kort tycker jag. Heiley blev iallafall nöjd och somnade efteråt:).

Efteråt satt Annica, jag, och Pernilla och småpratade lite (mammagruppet) och bestämde att vi skullle träffas för en fika på tisdag nästa vecka på bageriet i Skärblacka. Det ska bli supermysigt!. Älskar dessa mammaträffar! för alla mammorna är såå trevliga och har supersöta bebisar.

Nu ska jag nog försöka skapa en grupp på facebook för Heileys dop där man kan anmäla sig om man kan komma eller inte. Sedan ska jag lägga in lite koder till liberoklubben:).

Ha en fortsatt trevlig dag!

kram


babymassage

God kväll!

Äntligen kan man sitta här ett tag. Har inte hunnit sitta här knappt något alls idag eftersom Heiley varit vaken en del och när hon sovit har jag passat på att göra annat braigt här hemma. Tänkte ta mig i kragen någon dag och sätta upp den nya hissgardinen vi köpte i Ullared och sätta upp lite foton i sovrummet på lilla skrollan. Dock blir man inte direkt glad när man kommer in där för jämför man med Heileys rum som snart är nyrenoverat så ser det ut som ja ni jag vet inte vad!. Fulare tapet får man leta efter tycker jag. Det får dock bli ett projekt senare men man kan ju göra så gått man kan med det hämska man redan har hihi.

Idag har det dock inte varit den bästa dagen hittills. Jag har haft sprängande huvudvärk vilket jag haft sedan igår och varit så där kallsvettig ibland. Det blev ju inte direkt bättre när jag blev tvungen att väcka Heiley för att gå ut med Kiwi nu nyligen. Hon blev sååå ledsen för tydligen sov hon som bäst då och hon var mer eller mindre otröstlig. Kan säga att huvudet dunkade ännu värre då. Nu har hon iallafall fått mat och kunnat somna om så nu har jag bestämt mig att aldrig väcka en björn som sover!, speciellt inte på kvällen när hon tänkt sova för natten.


En gammal bild, här är hon ca 2-2,5 månad 

Glömde säga att när vi var på BVC sist så vägde och mätte vi Heiley. 6235g vägde hon så hon hade bara gått upp 28 gram på 1 vecka. Detta säkert eftersom jag försöker hålla lite någelunda mattider för när man ger ersättning blir det lätt att man kan ge för mycket mat eftersom det finns obegränsat. Dock är 28 gram på tok för lite i viktuppgång så vi fick ge henne när hon helt enkelt är hungrig då hon verkar behöva det. Det är en svår balansgång det där. Hon var iallafall 0,5 cm längre nu på en vecka vilket betyder hela 62cm lång.

Imorn är det dags för babymassage på förskolan igen. Försöker massera henne varannan dag till varje dag för dels kan det hjälpa mot kolik och man kommer närmare sitt barn och kan lättare tolka dess signaler. Det sägs också att barn som blir masserade minskar risken för sömnstörningar. Dessutom ökar det kroppsuppfattningen hos barnet. Innan massagen kommer Sofie med sin lilla Wille på fika och det ska bli jättetrevligt för det var länge sedan vi träffades nu.

Nu ska jag nog kolla på kl 8 hos stjärnorna på tv4 play...

god natt!


Känner mig som världens elakaste mamma!

Fy så hemsk denna dag har varit. Vill helst inte uppleva den igen. Idag var det nämligen dax för Heileys första vaccinationsspruta som innebär ett stick i vardera lår. Stick är inte rätt ord för det egentligen för hon stack in HELA nålen i benet på henne och jag trodde nålen skulle komma ut på andra sidan. Innan sprutan gjorde jag dessutom illa henne så hon blev jätteledsen. Självklart var det inte meningen men jag skulle sträcka mig efter nappen på golvet och råkar klämma hennes ben i stolens armstöd och det blev blått och svullet. Jag kände mig sååå elak men sa tusen gånger om ursäkt men det hjälper ju tyvärr inte:(. Detta var strax innan hennes spruta och när hon väl fick sin första spruta så blev hon sååå ledsen och gallskrek!. Jag har aldrig hört henne skrika så högt förut och tårarna sprutade. Då kunde jag verkligen inte hålla mig och jag brast ut i total gråt samtidigt som jag försökte trösta Heiley som var helt otröstbar!. Sedan var det dax för andra benet precis som om inte den första sprutan var nog. Hon skrek så klart ännu mer då och jag kände mig sååå elak och jag mådde så psykiskt dåligt över att ha gjort illa henne så med dessa hemska sprutor+ att jag klämde henne innan.

Jag var så ledsen flera timmar efter och det är nästan så jag sitter med gråten i halsen. Jag trodde de flesta mammor överdrev när de sa att det tyckte dessa sprutor var så hemska men nu förstår jag dom!. Det känns verkligen som att man sitter ihop med sitt barn. Man lider något så fruktansvärt när de har ont så jag kan inte beskriva. Trodde aldrig att jag skulle bli en så "känslig" mamma men herregud vad naturen kan göra. Jag har verkligen blivit en hel annan person sedan jag fick Heiley och det är något jag själv märkt av+ att Andy mäker av det.


Älskade älskade dotter!, vad skulle jag göra utan dig!!?

Heiley är verkligen mitt allt, utan henne vore livet kast!. Jag undrar hur jag kunde leva utan henne så pass länge som jag ändå gjorde (vi har ju trotsallt varit tillsammans i 9 år i maj). Jag var rätt egoistisk innan jag fick Heiley och ville bara tänka på mig själv men nu tänker jag BARA på henne och att hon ska ha det så bra som det bara går!.

Eftersom Heiley varit så ledsen idag så har jag bara tillägnat dagen till henne och vi har myst hela dagen!. Hon har sovit massor på mitt bröst (vi somnade tillsammans) och så har hon varit i min famn hela tiden och hon har inte viljat vara själv heller vilket inte gjort något för jag ville verkligen vara med henne idag.

Nu sover hon så sött efter att ha fått mat vid 21,30 och nu kommer hon med största sannorlikheten att sova till hmm typ 03,30-04 ungefär för sedan vill hon ha mer mat. Sedan somnar hon om och vaknar väll vid 7-8 och har jag tur somnar hon igen och sover till ca 10.

Föresten så är vi snart klara med tapetseringen i hennes rum. Sedan är det bara en dekorlist som ska sättas upp och nya golvlister+ lägga nytt golv och inreda så är hela hennes rum klart!. Än så länge så är jag grymt nöjd och precis som jag hade som bild i mitt huvud så det ska bli kul och se det färdiga resultatet sedan!.

kram och god natt!


Bilder+ videoklipp

Lovade ju att jag skulle ge er lite bilder från Ullared och här har ni dom.

Lägger även upp ett videoklipp från bilen under en av våra fikapauser på vägen. Vi tog upp Heiley ur bilbarnstolen eftersom hon inte gillar att ligga i den för läge och la henne på sätet. Hon älskar att jag sjunger för henne och vill gärna sjunga med vilken ni kommer höra på klippet:).

OBS!! Ni får ursäkta min sångröst hihi.






På parkeringen i ullared




Fikapaus för oss och matpaus för Heiley i Ullareds restaurang


Pappa och dotter:)


vår kundvagn:)


Heiley i bilen:)


Stannade för matpause påväg hem i Gislaved


Ullaredskvittot tyckte Heiley var gott


Påväg hem stannade vi vid en gammal borg som ligger strax utanför Jönköping. Kan säga att det var oerhört vackert då det var en vacker solnesgång över borgen.


SÅÅ vackert





Nu blir det film!!



Ullaredsshopping!+ bilder

Hej i vackra vädret!

Nu är snart helgen över och det känns som att man inte gjort annat än varit igång sedan i torsdags då Andy gick av sitt nattpass. I fredags var vi ju till Ullared och vi hittade verkligen massor med bra saker. Hade skrivit en inköpslista och vi hittade alla saker vi behövde och till väldigt bra priser:). Alltid kul när man kan göra fynd!.

Det vi köpte var bla i bilder:


Nalle puh påslakanset till spjälsängen 89:- (normalpris 200:-). Ursäkta min min men efter att ha kört hela vägen dit och halva vägen hem+ att man gick inne på ullared i 5 timmar så var man rätt mör när man kom hem.


En hissgardin i lantlig stil 90:-! brukar normalt kosta minst 200 där jag kollat.


Bestikset till Heiley 30:-


Stor telåda 49,90:-


En ny skötväska då vår gamla bara hade ett stort fack som var såå opraktiskt!, blöjor, salver, kläder etc i samma fack är inget bra så nu köpte vi en med 3 stora fack+ skötunderlägg+ flaskväska man kan sätta på utsidan av väskan. Allt detta för 249:- och skötväskor brukar kosta MINST 500:- annars!


Superskön lammpläd till Heiley 89,90:-


Tröjan 139:- (normalpris ca 249:-), tunikan 99:-.


2st exklusiva satinpåslakanset 149:- st (normalpris ca 300 och uppåt)

Totalt handlade vi 77 varor! och kalaset kostade 2500:-. Utöver detta köpte vi bla:

* kläder till Andy
* Kläder till Heiley
* saker till Dopet
* 2 dukar
* handukar
* nagelack
* maskara
* sminktillbehör
* en matstolskudde till Heiley för 90:- (normalpris ca 200-400kr)

Lite annat smått och gott som jag inte kommer ihåg nu

Nu ska jag iväg till stan och handla lite mat. Lägger upp lite bilder från Ullaredsresan+ en video på Heiley senare ikväll så håll ett öga på bloggen:)..

kram


Vi bara flänger runt!

Hej hopp!

Äntligen börjar denna dag ta slut. FY så trött jag är!, jag har flängt runt hela dagen. Först i morse till förskolan på babymassage och tyvärr fick jag bli själv där då alla andra verkade upptagna. Heiley fick en härlig helkroppsmassage och hon blev så nöjd att hon kissade rakt på underlaget:), sedan somnade hon som en stock:). När Andy vaknat åkte vi in till stan för att kolla efter ett soffbord men hittade inget så vi kollade samtidigt soffor då vi absolut måste köpa en ny!. Hittade en superskön på Rum interiör som vi blev jättenöjda med. Massa härliga kuddar och med schäslong så det var exakt det vi letade efter!. Har lagt handpenning på den så nu väntar vi bara på den, skulle ta 3-4  veckor ungefär. Sedan åkte vi till K rauta för att inföskaffa golv till Heileys rum och hittade ett superbilligt men rätt ok golv så nu har vi det också. Sedan shoppade vi några klädersplagg till Heiley eftersom det börjar bli så varmt nu. Hon föddes ju på vintern så vi har en hel del varma kläder men inte så mycket tunna så det blev en hoodtröja med byxa och ett linne som hon kan ha under. Hittade även en supersöt dopmössa som hon ska ha från Kallahls Vintage sortiment:).


Soffan vi beställt kostade flera tusen billigare än vad den skulle gjort då det var kampanj. Hur mysig som helst och färgen heter Elenor så det passade ju utmärkt!.


Heileys dopmössa Kappahl 149:-


Linne från H&M 39.50:-


Superfin färg!, älskar verkligen den här gröna!. Set 129:- H&M.

Nu ska vi förbereda inför morgondagen!, hoppas det blir lika fint väder som idag. Vi kommer att åka vid ca 06.00 så vi måste lägga oss snart för vi lär ju få gå upp vid 4 kanske:).

God natt !


Skrollan sover och vissa irriterar mig!

 Är helt slut nu då Heiley varit väldigt ledsen större delen av dagen. Varför vet jag inte men det kan kanske ha med att vi försöker få lite koll på maten och därför känner hon sig inte riktigt nöjd?, jag vet inte eller så är det magknip för hon blev lugn när jag masserade magen på henne så ev kan det vara det. Sedan tror jag att hon är i någon form av utvecklingsfas för hon har blivit väldigt svårt när det gäller att sova på kvällen. Så fort jag ställer mig upp i sängen för att gå iväg så vaknar hon till, men när hon väl somnar så sover hon gott!.

Är dock så himla glad för när hon inte är ledsen är hon en väldigt glad tjej som har väldigt lätt till skratt. Idag fick jag henne och nästan gapskratta när jag fulade mig med konstiga ljud. Det gillade hon skarpt!. Nu märker man så tydligt att hon börjar bli en egen person och det är så härligt. Tidigare idag var hon helt besatt av min tumme som hon stoppat in i munnen och rent av försökte tugga sönder. Hon tuggade verkligen och det var HÅRT så frågan är om det börjar klia i hennes mun?. Ja det finns mycket frågetecken men det enda man kan göra är att vänta och se.

En helt annan sak som jag bara blir så irriterad av som jag egentligen inte vill lägga någon vidare energi på men som jag helt enkelt behöver ventilera ut. Vissa har tydligen stora problem med att jag och min familj ska till Ullared på fredag. Varför? ja det undrar jag med!, visst är det en bit att åka men vad gör det? vi åker väll endå dit om vi vill. Ja jag vet att jag är offentlig med min blogg men vissa kommentarer skrämmer mig något så fruktansvärt ibland. Tänk att man inte kan få åka på en liten minisemester utan att folk ska behöva lägga sig i var, när, hur och varför man ska göra det?. Jag ifrågasätter aldrig någon om varför dom gör si eller så och därför undrar jag varför alla andra ska göra det med mig?. Kan man inte bara sköta sig själv och skita i andra?. Jag är väl medveten om min familjs ekonomi och behöver inte några "tips" på hur vi kan spara in pengar och vi behöver heller inte veta vad bensinen kostar och hur mycket slitaget på bilen blir i pengar etc.

När det gäller ekonomin så har jag sagt att det är något privat och inget jag vil dela med mig av till andra och då vill jag heller inte ha tips om den, speciellt inte på ett så oseriöst dett som via bloggen, där går gränsen!. Sedan får ni gärna fråga mig om saker och kommentera men de val jag gör är helt upp til mig.

Skönt att få skriva av sig lite, nu blir det kudden!

Ha det!


Ikeashopping

God kväll!

Klockan är på tok för mycket för att blogga för jag känner att jag börjar somna snart. Dock tänkte jag göra ett lite snabbt inlägg. Var på Ikea idag för att inhandla lite småsaker som behövdes. Tänkte även kolla lite på soffor oh soffbord. Någon som vet något om Ektorpsofforna? är dom bra?. Jag tycker dock är grymt snygga men har öven hört att de ska vara väldigt dåliga?, någon som vet?. Hittade tyvärr inget soffbord som föll oss i smaken men det finns ju på fler ställen sån tur är.


Heileys första matservis:) inhandlad på Ikea för 39:- för ett set:).


Dessa tvättlappar är tydligen en stor hit bland föräldrar, har fått tipset att köpa ett gäng eftersom dom är bra till allt!. 10 st för 29:- så jag köpte två pack med titalt 20 st för 58kr:).


Köpte även denna låda som Heiley ska ha sina leksaker i. 3st kostade 19 kr men vi köpte bara en.


Denna servis köpte vi i 18 delar, superbra!.


Tidigare idag var vi på BVC för lite vägning och mätning och jag höll på att få en chock vilket även bvcssk också fick för Heiley vägde nämligen 6205g vilket betyder att hon gått upp yttligare 335g på 1 vecka!. Måste se till att få lite ordning på mattiderna och dra ner lite för hon får ju inte rulla fram!. Hon mätte även 61 cm lång vilket är +0,5 cm på 1 vecka.


Denna gjorde jag för ca 1 vecka sedan på öppna förskolan. Heileys hand och fot!. Tyvärr blev namnet och daturmet bak och fram eller snarare bokstäverna. Fick dock förklarat att det är rätt charmigt så det fick bli så:).


Mammas lilla sockis:)



Nu måste jag krypa ner och krama kudden och min kära dotter som ligger och TOK snarkar:), av någon anledning blir man väldigt avslappnad av att höra henne snarka, dock gäller det inte när Andy snarkar haha. Gav henne nyligen massage så hon blev nog trött :).

God natt!


Lite måndagsshopping

Problem med blogg.se tydligen. Har inte kunnat sett min blogg på hela dagen och därför kan jag heller inte svara på kommentarer så ni vet. Lovar att svara så fort jag ser bloggen igen.

Dagen har varit mysig. Åkte in till stan när Andy vaknade och shoppade lite småsaker, bla en sommarhatt till Heiley (en vit solhatt), en långärmad T-shirt till Heiley och ett par vita strumpbyxor ed spets i rumpan som hon ska ha på dopet. Passade på och köpa ett par rosa vanliga strumpbyxor också. Jag hittade ett par leggins och det kan man aldrig ha för många av enligt mig!. Påsken står ju framför dörren så det blev och inhandla en massa godis och påskägg. 2,5kg godis uppdelat på 8 personer blir nog bra :). Usch jag är inget större fan av godis måste jag ju säga men påsk är alltid påsk och man blir ju sååå fruktansvärt trött på godis när påsken är över så man klarar sig gott och väl ett helt år utan godis hehe.

Nu ska jag strax lägga mig. Heiley ligger och sover efter mycket om och men och jag tror hon blir påverkad av fullmånen. Månen är äckligt låg igen (stod om det i tidningen för ett tag sedan att den var ovanligt nära jorden) och det var den idag med, lite läskigt faktiskt så ibland undrar man om det är påväg och hända något med jorden trotsallt.

Kan lägga upp bilder på dagens inköp ev imorn men nu orkar jag inte, ska till BVC imorn och väga Heiley.

Sov gott!


Härlig start på veckan!+ dagsformen

God dag i solen!

Visst är det ett strålande väder ute idag!, vilken härlig start på den nya veckan!. Idag blir det en promenad i fina vädret iannan Andy vaknar efter sitt nattjobb. Heiley har precis somnat vilket hon brukar göra vid lunch trots att hon sov fram till 9.30!. Det är inte lätt och klä på henne nu för tiden vill jag lova!. Lika mycket som man inte vill att hon ska bli kall så vill man ju inte heller att hon ska bli stekhet vilket hon oftast blir trots att hon har tunna byxor och en hoodtröja i vagnen. Det är svårt och få till det så det blir lagom.

Igår blev det en långpromenad i vårvädret och det blev en runda på 60 min. Gymmet lockar inte det minsta nu när det är så härligt väder. Dock har jag inte heller kunnat träna något sedan början av förra veckan för förkylningen att gjort sig påmind. Inte nog med att man haft magsjuka nyligen, nu ska man bli tokförkyld också!. Det kliar konstant i näsan och nyser gör jag hela tiden känns det som, rinner som en vattenkran hihi. Det får bli mycket promenader nu istället och så tänkte jag premiärhoppa hopprep snart också:).

På fredag tänkte jag och Andy åka till Ullared!. Det blir en slags semestertripp dit eftersom vi helst inte vill åka mitt i sommaren då det är som mest folk där. Har ingen lust och stå 3 timmar i kö för att komma in och 3 timmar för att komma ut. Det blir en härlig tripp och vi ska inhandla enhel del bra att ha saker. Ska dels kolla efter en barnmatstolsdyna till Heiley, köpa påslakanset med nalle puh som där bara kostar 99:-! istället för 200 här. Strumpor till Heiley blir det också då dom bara kostar 12kr för 2 par och en hel del annat ska shoppas!. Det blir att åka väldigt tidigt eftersom dom stänger kl 17 då och det tar ca 4 timmar att åka dit inkl någon rast. Ska bli sååå kul!.

Kollade dagsformen lite idag och trots att jag ätit massa skräp i helgen pga av födelsedagar och babyshower så stod vikten idag på 66,5kg så jag hoppas det börjar peka neråt nu!. Jag tar formen just nu rätt avslappnat så alla kilon jag kan gå ner endå är bara bra!. Äter någelunda mindre nu också så det kanske gör sitt förhoppningsvis.

Lite bilder från i morse på dagsformen:


Känner mig som ett sladder men men sedan har man ju fött barn nyligen också:).
-10kg sedan förlossningen. 2,5kg kvar till startvikten.



Lite skillnad är det ju iallafall:P.

Och så dagens frukost: 1 glas apelsinjuice, 3 stekta ägg, 1glas minimjölk, 1 banan

 

Och så några bilder från gårdagens promenad:




Man ser våra hus långt långt bort




Varför?

Ja det kan man fråga sig!. Inget kan bli sämre just nu!. Först är jag lite småsjuk då jag har så fruktansvärt ont i halsen och ont i huvudet så det känns som att jag har pöshuvud. Jag tror det beror på min bristande sömn för fortfarande prioriterar jag andra saker än att sova på dagarna. Det blir ju inte bättre när Heiley antagligen är mitt inne i en utvecklingsfas då hon är väldigt orolig på nätterna med att vända och vrida och på dagen blir hon lätt väldigt ledsen och då speciellt när hon inte ser mig. När jag ger henne nappen som hon ev tappat suger hon tag i min hand och vägrar släppa mig. Det är tydligen väldigt vanligt när de är i en sån fas. Det ska ju tydligen vara en utvecklingsfas kring 12 veckor och Heiley blir ju 12 veckor på söndag (eller 3 månader den 23:dje). Hur som helst så sover jag på tok för lite även om jag får mina 8-9 timamr sömn (- ca 30-60 min när jag går upp och ger henne mat på natten). Att avbryta sömnen gör nog det mesta faktiskt och nu när hon är lite extra gnällig så tar det bra mycket energi. Dock är hon ju sååå söt så jag sover gärna lite mindre än jag borde:).

Inte nog med det så skulle jag sätta mig vid datorn här om dagen och märker att skärmen är helt svart!. Jag får panik för utan dator är jag inte!. Andy kollade upp problemet och det var skärmen som la av så det var bara och åka in igår kväll vid 18 fort som tusan till Media markt innan de stängde och köpa en ny. Det blev en 21,5 tum så nu ser allt väldigt maffigt ut. Känns som det kan vara bra och ha en större eftersom jag tränar en del på datorn via dvder. Snacka oma tt vissa saker kan vara inpulsköp, 1300kr fattigare :(.


Vår nya dataskärm. Dock syns det inte så bra men men.

Tvättmaskinen var vi ju tvugna och köpa ny nyss också så jag förstår inte varför allt ska gå sönder samtidigt!.

På fredag (långfredagen) ska vi åka till Ullared igen då jag inte kunde köpa det jag ville när jag var där med syrran. De stänger kl 17 så det blir at gå upp TIDIGT!. Hoppas jag slipper dessa äckliga långtradare (sorry Veronica) som ligger 10 cm från bilen och pressar, mitt i natten!. Sedan har vi planer på att köpa en ny soffa eftersom vår är en skitgammal ikea soffa som gått sönder för kanske 8 år sedan haha. Det finns en hel del saker som vi ska införskaffa inom en välsigt snar framtid men det tar jag sedan:).

Ne he nu ska man kanske gå och kolla lite hur det går med Andy som målar klart Heiley rum. Sedan blir det att tapetsera, jippi!..

Kram!

Lite bilder på Heiley från dagarna:).


Min duktiga tjej!


Förutom sina Händer så är Babygymmet hennes favoritleksak:)



Man ser nästan kärleken i hennes ögon *ler*




Idag var vi hos moster och kusinerna (2 av dom) och Heiley fick tom plats i Chloes dockvagn hihi så gulligt!.




Gårdagens strapats

God förmiddag!

Igår var en mysig dag tillsammans med mammagruppen som vanligt på förmiddagen. Idag var dagens samtalsämne Kommunikation mellan bebisen och föräldrarna. Det är väldigt viktigt att man pratar med sin bebis och låter den svara (även om den inte har ett språk så svarar den oftas på andra sett). Pratar man inte med sin bebis och ger den närhet så kan den om jag förstod det rätt få svåra skador senare i livet ex adhd etc. Man ska gärna berätta för bebisen vad man ska göra med den tex "nu ska mamma byta blöja", "Nu ska mamma klä på dig", "lyft på rumpan" etc. Visserligen pratar jag alltid med Heiley men det är ju alltid bra och veta hur viktigt det är.

Hittade en bild från dagen innan Heiley kom till världen!. Vattnet hade gått så jag var uppe på en kontroll senare på kvällen, helt oventandes om att jag dagen efter skulle hålla världens bästa dotter!


Som vanligt stannade vi kvar en stund med gruppen och pratade lite allmänt om saker och ting. Nu blev vi dessutom en extra i gruppen. En mamma och sin lilla 6 veckors tjej som hette Bella. Får se om hon nappar på och vill vara med även nu när våra träffar är slut. Det är ju vår grej har blivit, att träffas varje tisdag och prata och fika så det kommer vi fortsätta med:).

På öppna förskolan igår gjorde jag en gipstavla av Heileys fot och hand formad som ett hjärta så snart ska jag iväg dit och hämta den. Hoppas den blev bra:). Sedan ska jag träffa Madde där så vi blir kvar där ett tag.

Träning:

Träningen denna vecka har gått rätt ok. Jag har ju inget direkt schema som ni vet utan kör det jag känner för just då, det kan vara nog svårt att få in träningen i veckorna ibland så då får man köra det som man är sugen på vid varje tillfälle. I måndags blev det ett PUmp it up pass på 60 min och igår blev det ett pass på gymmet, axlar och rygg blev det. Gjorde lite frivändningar och körde lite stör (från tyngdlyftningen) så det kändes bra. Lite mage hann jag få in också. Ryggen fick sitt genom Marklyften och lassade på 65 kg. Det kändes väldigt tungt måste jag säga, man kan inte tro att man var uppe och snuddade på 91 kg innan graviditeten...hmmm.

har kommit underfund med en sak. Jag tål inte bröd!, eller jag sväller som en gris när jag äter det!. Har inte ätit bröd på några dagar och vikten stod igår på 66,2 kg!, lägst hittills. Sedan åt jag ett par mackor under dagen och idag stod vikten på 67,5!..pust!. Visserligen blir jag inte förvånad med tanke på att det innehåller så mycket kolhydrater i smörgåsar men att det var så trodde jag inte. Kolhydrater har ju en förmåga att dra till sig vatten också så viktuppgången var antagligen inte fett utan vätska men endå!.

Nu måste jag klä på Heiley och sedan gå ut med hunden. Sedan bär det av till förskolan!

ha en bra dag!




Börjar Heiley få en tand!!!?

Sitter här framför datorn och har precis kollat klart på glamorama. Ja jag vet egentligen är det INTE bra men av någon anledning kollar man endå?. Heiley ligger och sover i sin babysitter. Jag har hunnit med en liten promenad i det superfina vädret!, vet inte riktigt hur varmt det är nu men i morse när jag var ute (vid 10) så var det 15 grader redan då och jag skulle tippa på att det är mycket varmare nu!.





Igår målade andy det andra lagret färg i Heileys rum och än så länge ser det toppen ut!. Det blev såå mycket ljusare direkt och ni som känner mig vet att jag bara tokälskar när det är ljust inne, det kan inte bli för vitt och ljust om man säger så:). Jag ska göra allt som står i min makt för att få vårt hyfsat mörka hus att bli ljust. En sak som jag skulle vilja göra är att öppna upp en fönster på övervåningen som liksom sitter i taket (snetaket) men det är ju bara en dröm jag har hihi. När Heileys rum är klart så tänkte vi hoppa på att måla om taket i köket och sedan blir det väll att göra vårt sovrum eller allrummet på övervåningen som liknar ett byggprojekt haha.

Skulle vilja köra ett pass Pump it up nu men frågan är om jag får godkännande av fröken Heiley för även om hon sover nu så är hon dukig på att vakna BARA för att jag tänkt göra något, så typiskt men jag ska verkligen försöka!.

Föresten!

Innan jag avslutar detta inlägg sp måste jag tillägga att jag tror Heiley börjar få en tand!. Det är ingen av dom längst fram utan 2 tänder åt sidan på underkäken (ögontanden) eller hörntanden. Jag har känt den rätt länge men nu ser det jättefitt ut, lite svullet och när jag känner med fingret och lite försiktigt med nageln så känner jag tanden, nästan som att det inte är något tandkött precis just där. Jag hoppas verkligen att det är den för det skulle vara sååå gulligt!, min stora tjej!.

Ha en varm och skön dag!


En lugn söndag

God dag där hemma!.

Hoppas ni haft en underbar helg för snart är helgen över för denna gång och vardagen gör oss snart påminda. Min vardag är dock väldigt trevlig nu för tiden, inga måsten utan bara "ta det lugnt", öppna förskolan på tisdagar och ev på torsdagar, lite träning, städning, tvätt, och en hel del mys. Tänk om det alltid såg ut så här då skulle jag trivas som fisken i vattnet. Man kanske skulle se till att bli rik så man kan vara hemma mer :) (skämt å sido). Jag hoppas dock Heiley blir bättre till på tisdag för då är det sista mammagruppsträffen och den vill jag INTE missa. Vi har dock bestämt att vi mammor ska fortsätta träffas även efter dessa träffar så det är superkul!.


Mamma och dottermys tidigare idag!


Lite fika blev det också!, lite glass och jordgubbar!,mums!!

På torsdag ska jag och Heiley på  babymassage för första gången och det ska bli så mysigt. Ska försöka passa på och göra ett fot och hand avtryck på öppna förskolan på tisdag om vi kan gå för man vill ju inte att hon ska bli för stor, ju mindre desto bättre. På öppna förskolan kostar det bara 20 kr och det är ju nästan gratis så då vill man ju passa på!.

Förövrigt så ser min vecka ut så här än så länge;

Måndag:

Tisdag:
Öppna förskolan 10.00
            Vägning öppna förskolan 9.30

Onsdag: Ev träffa Sofia (grannen) 

Torsdag: Babymassage förskolan 12.30

Fredag:

Lördag: Sofias Babyshower 18-22

Söndag: Jeanettes födelsedagsfika

Jag ska dock försöka boka in lite andra grejer under veckan men det får komma som det kommer. Förutom detta ska jag förska fixa in lite träning också. Kanske fler promenader nu när vädret är strålande!. Vi hade 18 grader som mest idag, tyvärr blåste det en del men det var såå skönt!.

Nu ska jag kolla till Andy som målar Heileys rum. Ha en fortsat trevlig kväll!

kram



Sjukstugan fortsätter..

Och denna gång är det stackars Heiley som råkat ut för magsjuka. Stackare har bajsat typ 7 gånger idag + att hon kräkts mer än vanligt. Ringde sjukvårdsrådgivningen och de tipsade om att köpa vätskeersättning på apoteket och ge henne så det blir att inhandla det senare. Jag önskar jag kunde byta plats och att jag kunde vara sjuk istället för henne:(. Hon har sovit hela dagen förutom en paus under 1 timme då vi var ute med Kiwi och jag gav henne mat som inte var så intressant.

Senare blir det att åka och storhandla för det ekar verkligen tomt i kylskåpet. Först ska Andy komma hem då han är på kurs i ledarskap. Senare ikväll blir det att fixa lite med Heileys rum. Hoppas vi hinner bli klara med rummet nu i helgen.

Nu när jag förutsätter att alla fått sina dopinbjudningar som vi bjudit så kan jag nu bjuda på en bild på hennes dopkort som är i stl C5 tror jag det heter :).




En bild som är tagen för bara någon dag sedan då Heiley fortfarande var frisk. Det svider i mammas hjärta när jag vet att du inte mår bra :(...min lilla tjej.




Sjukstuga

Hej mina vänner!

Sorry för dåligt uppdaterande men jag har varit sjuk i magsjuka ett par dagar så jag har verkligen inte orkat blogga alls. Jag kan säga att det har kommit från alla håll och kanter och har varit väldigt dålig. Andy var också krasslig så han var hemma från jobbet i två dagar. Nu är vi dock bättre så nu sitter jag här hos mina föräldrar. Tror Heiley är lite krasslig också för hon har kräkts väldigt mycket (ovanligt mycket)+ att hon inte har någon vidare matlust. Det märks dock inte på henne annars vilket är bra det.

Som ni säkert förstår har jag inte tränat något denna vecka då jag varit sjuk. Måste nog kurrera mig till nästa vecka för det känns fortfarande i magen (kräktes i förregår).

Nu ska jag vara lite social, ska ut med Kiwi en sväng sedan också...

Ha en fortsatt trevlig dag!



Föräldragruppen med Heiley

Hej i stugorna!

Här sitter jag och jäspar munnen ur led. Är så trott att jag knappt vet vad jag heter. Det roliga är att jag får verkligen sova på nätterna!, behöver bara gå upp 1 gång under natten och ge Heiley mat. Hon har skaffat sig en egen rutin och det är att gå och lägga sig kl 21 på kvällarna (har gjort det några dagar), jag själv sitter uppe till ca 23-24 och innan jag lägger mig ger jag henne mat (hon äter i sömnen typ) och sedan sover hon till ca 4-5 då hon vill ha mat igen. Sedan somnar hon om direkt när jag lagt ner henne i sängen igen och så sover hon till ca 9-9,30 så jag ska absolut itne klaga, men trots att jag får sova så tar det mycket energi att ha en liten tjej här hemma. Jag går ständigt runt och undrar vad jag ska göra nästa gång hon sover träna?, vila själv?, städa?, diska? eller bara glo på tv?. Ja det finns alltid saker att göra vill jag lova.

Hade verkligen behövt träna idag men jag är så trött efter att ha gått upp 7,45 för att göra oss i ordning till föräldragruppen som är på tisdagar kl 10. Jag vill dessutom komma dit 30 min innan för att väga henne. Dock kan jag säga att jag har en så grym träningsvärk i hela kroppen att det tog typ 5 min att ta sig upp från sittande på golvet till stående.







Här har vi hela gänget samlat!. Från vänster, Sofie med lilla Wille, Jag och Heiley, Pernilla och Joar, Emma och Isabell, Annika och Hannes. Alla är Januaribebisar utom Emmas Isabell som är lite över 3 månader och därför decemberbebis. Annars är det bara några dagar mellan våra bebisar:).


När vi kom hem bänkade vi oss i soffan och myste lite::).


På förskolan fick vi en pastgrej som ska likna bebisarnas strupar. Den kan man använda sig av om man av någon anledning skulle vara osäker att ge en leksak eller liknande till bebisen så kan man se om leksaken får plats i "strupen", gör den det så går det att svälja leksaken och på så sätt öka kan bebisen sätta den i halsen. En riktigt fiffig grej då bebisar har en förmåga att stoppa allt i munnen!.


Hur som helst så vägde jag bubblan och hon vägde 5675g och var 60,5 cm lång så på 2 veckor har hon gått upp 655g:) hennes kurva pekar stadigt uppåt vilket är bra eftersom den gick neråt när hon föddes. Nu har hon dessutom hittat mitt hår som hon glatt traslar in sina händer i om hon får chansen hihi.

På föräldragruppssamtalen har vi bara en gång kvar men vi bestämde att vi skulle fortsätta träffas även efter då vi träffats sedan barnen var väldigt små och vi har fått så bra kontakt så vi har även bestämt att träffas hemma hos varandra vilket är grymt kul!.

Nehe nu ska jag kolla till bubblan som ligger i sängen och sover för glatta livet!, har varit så snäll hela tiden när vi var på förskolan trots att barnen skrek och inte ville komma till ro så låg hon snällt och bara tittade eller sov. Hon blev iallafall inte det minsta störd hihi.

Får se om det hinns med lite träning ikväll när hon sover, får se om jag hinner piggna till tills dess, dock blir det bra träning här hemma men ajg hoppas jag kommer iväg imorn till gymmet för det skulle behövas..

ha det super! kram!


Yes yes yes!

Tjohooo så bra dagens pass gick!. Kände mig riktigt motiverad när jag åkte iväg till gymmet. Det var från början meningen att jag skulle köra enbart lite axlar och triceps, axlar eftersom jag inte hann köra så mycket av det tidigare i veckan och axlar är ju något jag prioriterar. Kan säga att det blev väldigt blandat på gymmet idag. Förutom det jag verkligen skulle köra så körde jag 2 övningar ben (dock väldigt försiktigt eftersom jag fortfarande har ont i knät sedan min lilla "olycka" tidigare i veckan), 1 övning bröst, 2 övningar mage, 1 övning korsrygg, 2 övningar axlar, 1 övning baksida axel och en övning framsida axel.

Försökte dessutom köra så tungt jag kunde allt efter dagsformen och jag tror jag lyckades väldigt bra. Tänk så mycket musik (ipad) gör på gymmet!:). Det har hunnit blivit lite träning denna vecka vilket är grymt skönt. Dock inte lika många pass på gymmet som jag tänkt men huvudsaken att det blir någon träning av över huvud taget. Så här har det sett ut denna vecka:

Måndag: Promenad 60 min+ Turbofire 30 min

Tisdag: axlar och rygg

Onsdag: Pump it up 50 min

Torsdag: vila

Fredag: vila

Lördag: vila

Söndag: Axlar och triceps + lite blandat 60 min

Jag får väll vara hyfsat nöjd iallafall. Får se om det blir träning imorn eller om jag kör på tisdag. Något ska jag väll kunna trycka in i morn men om det blir gymmet vet jag ännu inte.

Föresten såg jag att gymmet hade skaffat magasin kroppsnytt som jag ville att de skulle skaffa innan jag blev gravid. Har itne sett den där förrän nu sp jag blev jätteglad!. Det är en gratistidning som gym får beställa (även det gratis). Där står en hel del om träning och kost, superbra!.



Nu ska vi käka lite här hemma men vi hörs som vanligt imorn..
kram på er!




Herregud så fint!, tror jag blir galen!

Var inne på kappahls hemsida och hittade deras vintage stories där man kan köpa supersöta kläder till sina små flickor:). Blir helt galet så gulliga kläder det finns där!. har aldrig sett det tidigare. D4e hade tom en dopklänning där för bara 499;-!. Detta skulle ajg vilja köpa till Heiley:


Dopklänningen för bara 499:-!!!


Söt klänning 179:-



149:-


Byxor 149:-


Har ganska nyligen kommit hem från Linköping då Andy var på Audition till Idol 2011!. Tyvärr kom han inte vidare vilket jag tyckte var helt sjukt. Han fick inte ens träffa den riktiga juryn utan blev skickad först till en annan jury som skulle "sollra" ut lite bland deltagarna. Alla 6 som gick in innan Andy fick inte heller gå vidare trots att Andy tyckte dom sjöng rätt ok. De sa till Andy att det inte var vad dom sökte. han hade läst innan att Ander Bagge ville ha "unga" denna gång (precis som att det inte brukar vara massa ungdomar som kommer dit). Nåja intressant var det iallafall.


Påväg till Linköping och hämta Andy


Heiley också "påväg":)


Heiley fick en fjäder från påskriset och leka med och det gillade hon!:)


Blev dock ingen träning igår men tänkte försöka hinna med det idag istället. Förhoppningsvis blir det gymmet, i värsta fall blir det väll här hemma..

Nu ska jag lyssna lite på Rammstein som jag lagt in i min mp3 till gymmet, bra gymmusik är det!.

kram



Jag är puckotrött nu!- dopinhandling

Hmm finns det något som heter det?, tror inte det men det lät bra iallafall haha!. Vi har inhandlat lite till Heileys dop som som är den 14 maj så nu har vi köpt kuvert till inbjudningarna och hennes dopklänning. Det blev ingen vanlig tradititionell dopklänning utan vi kände att vi ville vara lite udda så vi har köpt en vanlig klänning fast lite finare. Det blir både billigare och lite sötare kan jag tycka. Då kan man lägga pengarna på annat nämligen:).

Hittade även en ny mössa till Heiley då hennes Born 2011 är för liten nu. Den här var ursöt så jag var bara tvungen att köpa den!.


Hennes nya mössa+ hennes nya tröja vi blev tvugna att köpa för några dagar sedan då hon blir sååå varm nu. Trots att hon hade en body och en kortärmad tunn klänning+ strumpbyxor och tunna tunna byxor över och sin nya tröja så svättades hon som en gris så ja det är en svår balansgång det där.


Detta fick bli hennes dopklänning. En gröddvit sådan. Det roliga är att på hemsidan står det att den är Beige men det är den INTE!. Köpte stl 68 så vi hoppas hon kan ha den då, vår lilla tjej är ju rätt lång så det skulle inte förvåna mig om vi kommer behöva lämna tillbaka den och köpa stl 70. Köpte den på Kappahl.


Denna mössa ska vi köpa till sedan:) 49.50:- Kappahl.

Heiley har varit på strålande humör idag och söm vanlig har hon fått massor med glada blickar av folk som gått förbi henne. En kvinna på Kappahl som jobbade där kom fram till henne och Heiley gav henne ett jättestort leende så hon blev jätteglad. Hon tyckte hon såg väldigt "flick flickig ut". Med det menade hon att hon verkligen såg ut som en flicka på utseendet och det är ju tur det:). Har själv sett vissa bebisar som man ibland undrat lite om det är en flicka eller pojke då det skulle kunnat vara båda delarna så jag blev iallafall glad att man ser att hon är flicka:) (även om det sååå klart INTE är något fel på pojkar heller men jag hoppas ni förstår vad jag menar). Dessutom var vi på Hageby centrum i torsdags och fikade och då stannade flera st och sa högt och tydligt "men ÅHHH så söt hon är!! " eller "gud så liten!". Man blir alltid lika glad när något uppmärksammar henne:).

Nu hade jag tänkt träna lite, egentligen orkar jag inte men måste få tillbaka rutinen och någelunda diciplin. Jag hann ju inte gå till gymmet då de stänger 20 på helgen men men, huvudsaken är ju att man tränar:).


En glad mamma det är vad jag är!. Har sagt många gånger att jag inte kunde fått en sötare och snällare dotter!. Älskar henne så!.

Nu ska jag dricka lite kaffe så man piggnar till så blir det som sagt träning sedan...

kram!


Dagarna i bilder

 God kväll!.

Klockan börjar bli på tok för mycket för att blogga och jag är grymt trött. Igår vaknade jag redan vid 6 eftersom det skulle komma en kille och installera vår nya värmepump!. Nu kan jag säga att det är såååå varmt här hemma, vi har bara 20 grader på värmepumpen och ingen värme på elementen och det är typ 23-24 grader inne!. Det är som att komma till himlen då vår gamla var sååå dålig!, var tvungen att ha 30 grader på den HELA tiden för att få upp en värme på typ 22 grader.

Hur som helst så gik jag upp 6 och hamnade inte i säng förrän kl 02 på natten. Idag vaknade jag dessutom vid 9 då Heiley inte ville sova längre och nu är det snart dax att krypa ner i sängen igen men dock ska vi kolla på vampire diaries på datorn.

Tänkte lägga upp några bilder från dagarna som gått.


För ett par dagar sedan åkte vi till Bolagret då de hade 50% på i stortsett hela butiken!. Dessa koppar köpte jag två st av för endast 10kr st!!, supersnygga tycker jag:).


Formen för ett par dagar sedan. Vikten står fortfarande helt still. typ 67,0-67,3 kg väger jag nu. Hoppas kunna börja småjogga lite snart så kanske det sätter fart på fläsket hihi.


Var på öppna förskolan i torsdags och träffade Sofie och då fick jag denna bok av förskoleläraren eftersom jag inte var med på föräldragruppen i tisdags (pga efterkontrollen). Tydligen får man boken av skärblacka bibliotek, Superbra tycker jag!.


Efter förskolan passade jag på och sola lite på bakgården hemma, superskönt vårväder!


På bakgården börjar massa blommor att ploppa upp, nu är det verkligen vår:).


Heiley har blivit så duktig på att hålla i saker och har blivit medveten om sina händer. Tror dessutom att hon kommer få sna första tänder snart (framtänderna på undrkäken) då jag ser lite utbuktat ut där+ att det är lite vitare just där. Hon stoppar in händerna i munnen så fort hon får tillfälle och älskar att bita i fingrarna på mig haha. Min stora tjej!.


Vår nya SUPERFINA värmepump som vi är så nöjda med, dock smakare så kostar det :S.


Heiley redo för 60 års kalas:)

God natt!


Inget bloggande

Har tyvärr inte bloggat något på några dagar nu eftersom vi inte haft något internet. Vi håller nämligen på att ändrar från bredbandsbolaget till Telia (vilket jag ångrar lite nu då det alltid är en jävla mass strul). Dock lovar jag att uppdatera bloggen mer lite senare för snart ska vi iväg till mina föräldrar för mamma fyller 60 år idag!:).

Heiley mår bara bra och hon har blivit väldigt duktig på att greppa saker nu. Hon älskar att hålla i sin nappflaska när hon äter och så älskar hon att hålla mig i handen. Detta är något jag märkt av för bara några dagar sedan så utvecklingen kan tydligen gå väldigt fort, från en dag till en annan:).

Ha en fortsatt trevlig Fredag så länge




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0