Pigg som en nötkärna....

eller vad det nu är man säger, trots att jag jobbat från kl 8 i morse och gick upp ca 5.30 så är jag rätt pigg, kanske beror på att jag just tränat?. Har nämligen tränat lite hemma på crossen och lite lätt styrketräning för att hålla igång lite. En sak jag funderat på är hur jag ska kunna träna tyngdlyftning nu när jag bor här. Utan bil blir det lite svårt då sista bussen går 20,40 och eftersom jag slutar jobba kl 17 så är jag inte på träningen förrän kanske 17,30 om jag går. Bussen som går innan sista bussen går kl 18,40 så det blir väldigt tight. Då ska jag dessutom efter träningen ta mig tillbaka mot jobbet till mina föräldrar (de bor utanför mitt jobb) och hämta Kiwi och därifrån till tågstationen som tar ca 15 min och sedan åka hem. HMMM måste fundera ut något bra för jag VILL VERKLIGEN förtsätta med tyngdlyftningen.

Idag har det varit en rätt lugn dag på jobbet med mycket skorpbak, dvs 3 satser blev det och med andra ord ca 18 plåtar och över 12 kg skorpor haha. Dagens bak blev choklad apelsin fullkorn som är bakat på spelt och spelt fullkorn vilket innehåller mer proteiner än vanligt mjöl, även mer vitaminer.

Idag fick jag föresten besök av vår granne som bor bredvid oss, en grymt trevlig kvinna i ca 35-45 års åldern som visade mig lite funktioner på vår luftvärmepump som vi haft lite problem med. Älskar verkligen grannar när man bor i hus känns på något sätt mer gemensamt och trevligt:).

En annan sak som är mysigt med hus är att man kan träna och dunka hur mycket man vill utan att någon blir störd. Som tex idag när jag stod på crossen med dunka dunka musik och jag spratlandes på crossen, var som mest uppe i hastighet 22,3 vilket jag aldrig kört tidigare. Snacka om frihet!!!.

Nu ska jag fixa ordning mig efter duschen och sedan blir det en promenad med Kiwi.

p.s I morse när jag väntade på bussen kände jag lukten av häst, snacka om lanligt trots att vi bor i ett samhälle :).

kram kram




På plats!!

Då var vi på plats i vårt nya hus. I fredags efter att vi fått våra nyklar blev jag så sugen på att flytta redan då, varför vänta till dagen efter när man kan flytta direkt!, så efter jobbet vid 17 bar ett flyttlass ut till huset och här sov vi i fredags natt och nu är vi helt klara med flytten. Snart har vi dessutom packat upp allt men lite smågrejer som måste upp på hyllor vi inte fått upp ännu.

Allt känns superkul men problemet är bara att det är lite kallt här inne då vi inte fått igång vissa element men med lite fix och lite nya inköp så kanske det kommer till sin rätt snart:).

Återkommer ev imorn nu måste jag fortsätta packa upp kram!!




Era lyckönskningar fungerade!

JAG KLARADE UPPKÖRNINGEN!!!

 Jag trodde faktiskt jag hörde fel när han sa det för han sa "din helhetskörning är godkänd" så jag satt bara och väntadepå ett MEN, det kom inte. Istället kom min körlärare stefa inrusandes och frågade om jag blivit godkänd, då säer uppkörningsledaren "ja hon är godkänd!". Inte förrän då förstod jag att ja faktiskt blivit godkänd och då blev jag så glad att jag knappt kunde hålla mig för gråt. Stefan sa att killen jag körde upp med är stans absolut bästa uppkörningsledare så jag hoppades verkligen att han hade rätt vilket han så klart hade!.

Ni kan inte ens gissa hur nervös jag var! jag skakade hela tiden under körningen och även efter, det kändes som jag hade 40 graders feber MEN konstigt nog så tog jag det väldigt lugnt och om jag ska sammanfatta körningen själv så gick det inte alls bra för jag fick motorstopp typ 2-3 gånger och sista gången på väg in till vägverket efter körningen mitt framför min körlärare haha!.


En riktigt glad Ellie!


Han märkte att jag var nervös men tydligen gjorde jag inget större fel eftersom jag klarad det. Hela vägen hem log jag som aldrig förr och när jag kommer hem till mina föräldrar och berättar att jag blev godkänd så vrålade båda två ut "NÄHÄ!!!! GRATTIS!!" då kunde jag inte hålla mig längre då började jag storgråta av lycka!.

Jag har suttit ända sedan dess och tänkt på att jag inte behöver bevisa körningen för någon mer, härdanefter klarar jag mig själv. Dock måste jag gra teorin innan jag kan köra själv men den fick jag inbokad 3 dec kl 8,15 :).

Idag blir det fest! ska unna mig något riktigt idag för idag har jag varit DUKTIG.


Tack så oerhört mycket för era lyckönskningar, det har varit guld värt. Innan jag skulle iväg pratade jag med min mormor i himlen att hon skulle hjälpa mig, jag tände även mitt dopljus vilket jag brukar göra om jag vill samla lite krafter+ att jag hade med mig min gula lyckonalle som jag fått av mamma så det var inte konstigt att jag klarade det :)...

Tack ännu en gång, idag är jag den lyckligaste i världen!

//


Med burr och kaffemuggen i högsta hugg...

Sitter jag nu här och har lite fjärilar i magen och dunkande huvudvärk, det kunde varit värre kan jag lova. Hoppas denna känsla inte blir värre för då blir jag för nervös för att klara av mig själv haha!.



Jag får trösta mig med att kl 9 är en bra tid att ha uppkörning på då de flesta är på jobbet redan. Nu är det INTE långt kvar tills jag ska gå till skolan och köa min lilla minilektion med stefan. Idag om jag klarar uppkörningen så är det sista gången vi kör, ska bli lite tråkigt då han är en grym lärare som är hur trevlig som helst. Det blir väldigt mycket prat när vi kör kan jag säga, därför kommer jag bli världsbäst på att prata under tiden jag kör haha. Många vill ju ha dettyst runt sig, jag är nog tvärtom haha, en pratkvarn som jag är haha!.

Det blev några timmars sömn i natt men när andy gick upp kl 4 vaknade även jag och kunde inte sova efter det, tyckte det var onödigt att gå upp för vila är ju endå vila så jag låg kvar till 6.

Nu måste jag ut en snabbis med Kiwi sedan är det dags att dra sig vidare till skolan och avverka min uppkörning som kommer....

GÅ GALANT!!!, KOM IGEN NU ELLIE DU ÄR BRA PÅ ATT KÖRA!, DU KLARAR DETTA!

/


10 timmar 51 min kvar!!

Hej hopp!

Huuuu vilken start på veckan det varit, inte nog med att jag varit sjuk hela helgen+ måndag och idag så har jag under den tiden även haft en del att göra, inte ligga på latsidan här inte!.

Det har blivit mycket körning på körskolan även fast jag varit sjuk (susanne vet det om det!)+ att man försökt plugga så mycket som möjligt efter förmåga på teorin. Jag har kört på körskolan fredag, måndag, tisdag och så imorn är det en liten lektion på ca 40 min från 8,20-9,00 då det är dags för uppkörning så vi åker direkt dit. Min körlärare stefan tror det kommer gå jättebra men å andra sidan vet man ju inte hur det är med nerverna heller, hoppas jag har en förstående och trevlig uppkörningsledare. Jag har även hunnit vaccinera mig för svinflunsan som blev lite på impuls när vi endå var ute och övningskörde lite. Har grymt ont i huvudet bara därför så vi hoppas verkligen att jag inteblir sjuk av vaccsinet imorn!.

 
Hoppas jag blir så här glad imorn efter uppkörningen!

Kommer vara hemma från jobbet imorn med då Susanne inte ville släppa min mig på jobbet riktigt ännu, jag berättade att jag inte mådde hundra ännu så jag fick vara hemma imorn också, inte mig emot med tanke på att jag ska köra upp imorn och behöver full fokus på det. Vill ju inte sitta i bilen och vara orolig att man kommer för sent till jobbet vilket jag skulle gjort om jag jobbade så att ha dagen fri känns skönt.

Efter uppkörningen som jag hoppas ska gå bra, så pass bra att jag klarar den så kommer jag ligga på telefonen för att få en så snabb tid som möjligt för teorin...igen.

PUSSTTT och STTTÖÖN! så nervös har jag nog aldrig varit så lova mig nu att ni håller alla tummar och tår ni har (gärna fingrarna om ni kan också) att jag klarar uppkörningen imorn. Gör allt som krävs säger jag bara för jag fåååår inte göra bort mig. Mina föräldrar, andy, och min lärare stefan tycker jag kör bra så varför skulle allt gå skit just då?, det får det inte göra!.

Nu ska jag försöka slappna av lite och andas!!!

Ha det super mina vänner!

/




En bild från förra veckan på jobbet!


Har ni fixat nyårslöfterna ännu?

Hallå igen!

Då var det måndag och jag sitter här och är fortfarande väldigt krasslig, att bara gå ut med hunden är väldigt jobbigt.

Jag satt och funderade lite på det här med nyårslöften, själv har jag inte riktgit spikat mina ännu men å andra sidan så anser jag inte att det är några direkta löften utan mer nyårsdrömmar eller nyårsplaner för vad som jag vill ska hända året som kommer. Jag har ju ganska mycket nya saker som händer och det ska bli grymt kul och se hur det utvecklar sig. Jag bor ju faktiskt i hus när det nya året kommer och bara det är ju grymt spännande. Att få uppleva alla årstider i hus och vad det innebär är ju jättespännande. I sommar kommer vara höjdpunkten på hela året, då kommer jag fixa många grillkvällar ute i trädgården, tjejmidagar och massa annat skoj. Ut och påta i trädgården när man har tråkigt funkar ju alltid!.

På tal om tråkigt så kan jag säga att det inte är något vidare roligt att vara sjuk i det här hemmet just nu, nästan allt är nerpackat förutom min korkortsbok och en annan bok nämligen Asyl som jag håller på att läsa så det bli mycket läsa just nu haha.

För att återkomma till nyårslöften så har jag spikat ett än så länge och det är att någon gång tävla i TL under 2010, när vet jag inte men det vore grymt kul att tävla för första gången. Nu ska de FAKYISKT öppna ett gym i skärblacka till Januari och ni kan inte fatta hur glada jag och andy blev när vi såg det. Det kommer ligga mitt i skärblacka centrum och heta Hälsobruket. Det har nog aldrig funnits ett gym där tidigare och det passade ju perfekt att de skulle öppna till januari eftersom vi flyttar dit i slutet av året hihi.

De har tydligen både gym och gruppträning vilket kommer vara grymt kul, man kommer dessutom ha tillgång till gymmet även när det inte finns personal där i form av en slags medlemskortsnyckel och det är ju ännu bättre!. Det finns nämligen inga sånna gym i norrköping så det är ju perfekt att det finns bara 10 min från där vi kommer bo! perfo!.


I skärblacka finns ett känt industribruk nämligen billerud. Det är en anledning till varför gymmet kommer heta bruket för i folkmun säger många just bruket om billerud. Många vill inte flytta till skräblacka då de är rädda att de luktar från just bruket vilket man brukar känna väldigt mycket ibland, där vi bor har vi dock aldrig känt det:). Dessutom är jag van då vi bott i oxelösund bara någon kilometer från SSAB som även det är väldigt känt.

Många påstår att oxelösundsbor lever kortare pga av de utsläpp som SSAB gör. Hoppas detta inte gäller i skärblacka på samma sätt haha!.


Hela SSAB området är GRYMT stort och det finns nog ingen som går igenom det till fots.

Lite onödig information kanske men har man tråkigt så har man haha

Nehe gott folk då kanske man ska fixa lite här hemma

ni får ha det götrt så länge kram kram


Brand hos sockerbagarna

Häromdagen brann det i ett av norrköpings största bagerier nämligen sockerbagarnas delikatesser. Branden tros vara anlaggd och tydligen är det andra gången som bageriet bränns ner. Jag tycker det är så hämskt för vad jag tror så är det någon av de större konkurenterna som känner sig hotade av dom och på så sätt gör allt fö att få dom ur kurs. Sockerbagarna har 4 olika butiker där en ligger i linköping, deras huvudbageri ligger på lindö och så klart det som bränts ner. Nu står alla butiker stängda pga av det som hänt och många stora kunder blir utan bröd. Bageriet totalförstördes.

Stackars killarna på sockerbagarna, hoppas ni kommer på fötter snart och stort lycka till till er!.

Här är en länk från NT (norrköpings tidningar) om branen

http://www.nt.se/24nt/Default.aspx?tab=1&mp=5642429&autoplay=true

http://www.sockerbagarna.se


Bild lånad av DN.




Från sjukbädden

Hej min läsare!

Då var det söndag ännu en gång och jag sitter bara här hemma och tycker synd om mig själv. Jag har ringt och sjukanmält mig till susanne då jag mår på tok för dåligt för att överhuvudtaget vistas bland livsmedel och med kunder. Dessutom känner jag att jag inte orkar jobba bär jag är så nere. Det blir till att plugga på teorin nu när man är hemma:), någon nytta måste man väll göra :).

Inte nog med det så flyttar vi ju faktiskt om mindre än 1 vecka nämligen på lördag och det känns sååå roligt för nu längtar jag verkligen. Lite nervös är man väll endå eftersom det är ett hus det handlar om, lite större än vad vi är vana vid eftersom vi bott i en tvåa nu på 70 kvm haha!.

Nu ska jag fixa lite mat i form av pytt i panna med 3% korv, råstekt potatis och lök mums!!.

kram kram




Det är inte min period nu

Hej igen läsare!, det var ett tag sedan sist och ska jag vara ärlig har jag varken orkat eller hunnit uppdatera er. Nu får jag iallafall försöka för jag är nämligen riktigt sjuk nu igen! jag har extremt ont i halsen och huvudet och är riktigt förkyld så det skulle kunna vara bättre. Blir nog till att ligga hemma idag tror jag.

Jag antar tt ni vill veta hur det gick för mig på körkortsteorin som jag skrev igår?!. För att bli godkänd skulle man ha 52 rätt av 70 möjliga, jag hade 51!!!!!!!!. Kan ni fatta hur arg och sur jag var efteråt!, saken blev ju inte bättre av att jag dessutom visste vad jag gjort för fel för hade jag svarat rätt på den frågan som jag vet att jag svarat fel på så hade jag iallafall klarat mig. Det var en fråga jag satt med i slutet, satt och tänkte så huvudet rykte och så tar jag fel svar trots att jag förstod senare att det varjordens största felsvar och nu får jag göra om hela provet igen bara för ett litet fel! AHHHHH!!!.

Hela dagen på jobbet igår gick jag runt och funderade på provet, jag känd mig som en skit som inte klarar något. Att vara ett ifrån godkänt kändes förjävligt. Så hä i efterhand hade jag hellre sett att jag haft kanske 5 frågor från godkänt för det hade iallafall känts mer värt att göra om.

Nu är det uppkörningen som är kvar och den är på onsdag. Ja måste verkligen köra som en galning nu för jag bara måste klara den. Jag körde med stefan i torsdags (på körlektion) och han sa att om jag tar det lite mer lugnt framförallt i rondeller så trodde han att jag skulle klara det. Jag hoppas han har rätt. Nu fram till onsdag blir det att plugga mycket på att helt enkelt ta det lugnare och plugga ännu mer på teorin för nästa gång kommer jag klara det om jag inte klantar till mig igen. Jag får helt enkelt skylla på att jag var sjuk igår :).

Nu vet ni lite huir det gick iallafall och jag är minst lika irriterad fortfarande över mitt felsteg men men det är bara ta nua krafter!

Kram kram


Hem ljuva hem!

Då var man äntligen hemma efter att ha varit borta precis hela dagen!. Gick upp strax efter 8 och gick till jobbet vid 9,30 och slutade vid 17 och var hemma och föräldrarna tills nu.

Vi har börjat baka paltbröd på jobbet efter att ha haft uppehåll hela sommaren och jag måste väll säga att det inte är direkt jättemysigt att göra rent kärlen efter bakningen. De är nämligen fult med blod, tur är väll att det finns handskar!. Idag ivigde jag min första skorpsats sedan jag började min anställning för andra gången haha!. Det blev 2 satser saffran, det luktade saffran hela bageriet efteråt haha snacka om julkänsla!.

Genom att baka skorpor så går min dag väldigt fort vilket i sig är väldigt skönt för då slipper man slänga ögonen på klockan hela tiden för det finns nog inget värre!.

Hemma hos föräldrarna satt jag och pluggade järnet till teorin som jag ska skriva på fredag, börjar bli lite smånervös då jag är rädd att min pluggning inte kommer räcka till men det märker jag tyvärr inte förrän det är över.

Det blir ingen träning för mig denna vecka så det får räcka med ett pass som var i måndags. Jag måste lägga ner allt krut på pluggandet nu för jag vill inte göra om det!. Egentligen skulle jag gå ner till trafikskolan idag ochplugga men eftersom jag kom för sen t ut från jobbet dvs vid 17 och de stänger 18 så hann jag inte så det fick bli bokplugg istället :).

Och dagen D närmar sig med stormsteg! det är bara 9 dagar kar tills vi flyttar dvs inte den här helgen mn nästa. Det ska bli sååå kul!. Från att ha 2 min till jobbet så kommer man nu ha ca 30 min med buss, det kommer kännas konstigt.

Nu är det dags att sova men ni får ha en trevlig fortsatt vecka

kram kram

p.s som ni märker är det dåligt med bilder i bloggen men det beror på att jag av någon anledning inte får in bilderna från mobilen längre? får kolla vidare på det någon dag.


Ett superpass!

God kväll!. Då var dagen snart slut och snart är det dags för mig att krama kudden ännu en gång. Dagen har varit jättebra. Jag fick till ett superbra pass på tyngdlyftningen, tränaren sa att det var mitt bästa pass hittills. Det blev ryck och ett riktigt intensivt sådant också. Körde ca 5-6 set efter varandra vilket är väldigt jobbigt, jobbigare än man kan tro faktiskt men HELA kroppen jobbar verkligen. Efter passt blev det som vanligt ryggresningar och magträning i en 90 graders ställning. Superjobbigt men oj så effektivt!.

En sak jag märkt är att jag har utvecklat ryggmusklerna ovanför svanken, vilket märks väldigt tydligt när jag kör ryggresningar för dessa muskler blir grymt pumpade vilket resulterar i att det blir som en grop längs ryggraden om ni förstår vad jag menar haha (har aldrig varit bra på att förklara!).

Första dagens på jobbet gick också stålande, förutom att allt var upp och ner efter att jag varit borta. Inget var som det skulle vilket jag även fick konstaterat av malin så det var bara att sätta igång och få allt tillrätta vilkt tog hela dagen. Kunderna blev jätteglada att se mig och det kändes skönt att komma tillbaka. Jag hann dessutom doppa chokladbiskvier och apelsinbeskvier.

Nu är det iallafall sängen som kallar, har ju börjat jobba mer än jag gjorde förra gången jag jobbade på norells. Då jobbade jag 75% nu jobbar jag 88% vilket alltid är välkommet!. Hoppas bara det håller i sig så också så man slipper sluta en gång till.

Vi hörs!

kram kram




Kvällsuppdatering

God kväll vänner!

Snart är det dags för mig att krama kudden, men först är det läge med ett kvällsmål i form av min grymt goda proteinsmootie med kesella och jordgubbar!. Dricker den varje dag till frukost och nu sitter jag och dricker den för andra gången idag MUMS!.

Det blev lite ändrade planer för min del vad gäller jobb. Ska börja jobba redan imorn eftersom hon inte hittade en ersättare för just måndagen så vårt möte blir flyttat till tisdag istället. Det blir att skynda sig till träningen imorn efter jobbet för träningen börjar 17 som vanligt på måndagar och jag slutar ju egentligen inte förrän 17 (kan gå hem tidigare eftersom jag stänger butiken 16,30). Ska bli kul och hälsa på alla kunder!, har saknat dock faktiskt!

Vi hörs imorn!

Natti natti!




Hur länge håller det denna gång?

Hej läsare!

Det har inte blivit mycket bloggande i helgen och anledningen till det är för att vi fått ett enormt virus på datorn som gjort att vi inte kommit in. Det är lite saker som behövs återställas men man kan vara inne på internet iallafall:).

Det har hänt lite sedan jag skrev sist och inte så lite heller. Jag kommer att få tillbaka min tjänst på Norells Hembageri!. Anledningen vet jag egentligen inte men det hon sa var "du kan ju ditt jobb". Vi har hunnit prata en hel del nu i ett par dagar hur vi känner och vi har kommit överens om att jag, malin och susanne ska sitta ner imorn och diskutera allt så alla får en ny chans. Det är trotsallt inte bara mitt fel att saker blivit som det blivit utan vi har ju endå varit ett team som inte fungerat och detta ska vi reda ut imorn. Jag kommer därför börja jobba igen på tisdag 17 nov och jobba fram till nyår och därefter får vi se hur det går. Har det blivit bättre och allt går som vi hoppas så är möjligheten stor att jag får fast men det är om allt funkar.

Pga av detta så frågade hon mig i fredags om jag ville jobba på lördag (igår) på Eklunden för att servera ute i vikbolandet och det tyckte jag var en kul grej så jag, Ella och susanne serverade 110 personer på en fest och jag kom inte hem förrän halv 1 på natten. Kan ni gissa hur trött jag var i morse?. Jag sov till 11 och kunde ha sovit mycket mycket längre helt klart.

Det känns iallafall skönt att ha ett jobb igen, det ska bli kul och träffa mina gamla kunder och ja mina skorpor har nog saknat mig en del haha!. Så fom på tisdag jobbar jag igen!.

Nu ska jag fika lite tänkte jag och återigen har man ett jobb och som sagt inte arbetslös....än så länge...

kram kram!!


Exklusiv förhandstitt på vårt hus!

Igår var det en riktigt intressant dag för jag och andy lånade en släpkärra och flyttade ut en hel del saker ut till huset då vi fick låna nyckeln till huset så vi kunde åka med lite saker redan nu. Det slutade med att vi tig hela källaren + 9 lådor som var i lägenheten bara på 1 lass!. Så nu när vi flyttar på riktigt om 2 veckor så kommer det vara mycket mycket lättare!, kanske bara möbler och lite småsaker som behövs flyttas, sååå skönt!.

Jag gick så långt igår att jag satte upp adventsljusstakar i fönstren i köket och vardagsrummet :). Varje gång jag kommer till huset så blir det bara finare och finare eftersom tiden för flytt blir allt mindre och snart är huset vårt!. Vi hade redan igår fått vår första räkning till huset!, nämligen villaägarnas riksförbund haha!. Inte nog med det så hängde jag upp vårt nya duschdrapperi som vi köpt haha, alltid något.

Säljarna berättade för oss att grannarna hade frågat som flera gånger när vi kommer flytta in i huset för de är nog precis lika nyfikna som vi vad gäller vilka grannar som finns i närheten:). Jag kan säga som så att det var långt ifrån varmt i huset när vi var där. 14 grader stod mätaren på *buurrr*, dessutom luktade det rätt instängt och det är ju inte så himla konstigt med tanke på att det stått helt obebott sedan i maj!.

Jag tänkte visa er lite bilder på huset som jag tog igår. OBS dock att bilderna inte alls är något bra och det är svårt att se helheten eftersom det för det första är helt tomt och dessutom helt orenoverat från vårt håll. Dessutom är det svårt att få bilderna att se bra ut från en en vinkel. Jag har dock gjort det jag kunnat för att ni
ska se lite hur vårt hus ser ut.



Vårt spökhus! buuuuhhhh!. Vårt hus är 136kvm stort och 7 rum och kök med 2 toaletter+ garage och stor altan 25kvm och 405kvm stor tomt.


kök


Del av vardagsrum där vi självklart ska tapetsera om!.


Del av vardagsrum


Del av sovrum


En dålig bild på toalett NR1


rum2 övervåning (som ni ser behöver vi byta golv!)


Toalett NR2 övervåning


rum NR3 övervåning som kommer bli studio åt andy


Del av hall övervåningen


Del av hall övervåning. Bolhyllan fick vi av säljarna+ några andra saker:).


Del av entrehall


Del av entrehall

Som ni märker så har vi inte tagit några bilder på 3 av rummen, det glömde jag faktiskt haha!. Nu har ni iallafall lite hum om hur vårt hus ser ut :). Det finns lite småsaker som behövs göras men det ser vi bara so, en rolig utmaning eftersom det kommer bli mer personligt sakta men säkert!.











Ännu ett steg närmare..

Att bli husägare!. För idag ringde en kille från städfirman som säljarna bokat in för att städa huset som vi ska flytta till. Säljarna hade gett dom till den 20:de på sig att städa huset och idag ringde dom och sa att de var klara och att de ville att vi skulle komma och kolla städningen. Så kl 16,30 ska vi dit och kolla så nu kan vi redan idag börja ställa in prylar i huset! jippi!. Vi kanske tom kan hänga upp lite gardiner så ser det lite mer bebott ut innan vi flyttar in. Jippi vad glad jag är!.

Annars har det varit en lugn dag. Från början tänkte jag göra en god middag till andy när han kommer hem som en överaskning men nu ska vi ju iväg till huset så det blir ingen direkt överaskning men jag har heller aldrig gjort maträtten jag ska göra då det bara är ett rent hopkok. Dessa ingridienser har jag:

Kycklingfile
fetaost
persilja
minitomater
bacon
potatis
matlagningsyoghurt
vitlök

Så jag hade på något sätt tänkt göra ett snitt i kycklingen och peta i lite fetaost, persilja och lite olja och kryddor och sedan linda in detta i lite bacon för att sedan steka och ev lägga in det i ugnen en stund. Till detta blir det hasselbakspotatis och vitlöksdessing (hemmagjord) och till efterätt kladdkaka (hemmagjord), grädde och psysalis:) mumma!. Får se om det blir lite bilder på maten sedan. Och nej jag vet att det inte är någon vidare nyttig mat men jag kände bara för att hitta på något gott för visst är det så att övning ger färdighet:).

Nu ska jag dricka lite kaafe:) haha!


Dubbel träningsrapport

Hej sötnosar!

Hoppas det är kanon med er!, jag och andy var för första gången i huset idag och lstade in lite saker från källaren i garaget. Nu börjar det verkligen pirra lite i flyttnerverna när man faktiskt varit i huset, sett de andra husen och känner den lugna atmosfären och lite lampor som är tända i husen. Påväg bort från huset dvs 5 min gång finns affären som alltid är livad, bilar kommer och går. Mysigare kan det inte bli!. Problemet är bara att man blir lite suktad när man inte kommer in i huset utan bara får vara utanför men snart snart får vi komma in i värmen och ha det skönt.

En sak som är nackdel med att köpa hus är alla dessa konstiga medkostnader som man aldrig behövt betala tidigare dvs vatten, värme, tomtavgälldsavgift ( eftersom marken inte är köpt), sophämtning etc etc men det lär man sig så småningom men till en början kommer man nog vara riktigt sparsam med allt vad gäller vatten, el och värme innan man vet hur mycket som krävs och hur mycket det kostar för visst kostar det.

Dagens träningspass

Idag har jag annars tränat TL. Jag var väldigt krasslig i natt då jag mådde riktigt illa och hade huvudvärk och frös så först trodde jag inte att jag skulle kunna träna men fram mot morgonen blev det bättre så det blev ett snabbt, lugnt pass med veronica för vi skulle städa lite i lokalen också. Passet gick inte alls bra då jag var riktigt ringrostig efter måndagens tunga träning, jag hade riktigt ont i axlarna och i slutet kunde jag inte göra ett enda korrekt lyft för jag hade så ont i axlarna. Veronica trodde att de blivit väldigt utmattade eller lite slitna så pga av träningen. Jag körde ju tyngre än jag någonsin gjort i måndags så det är inte konstigt men det är sååå kul:).

Måndagens pass:

Gick väll rätt ok faktiskt med tanke på att jag hade tyngre än tidigare så var jag riktigt nöjd. Jag känner att tekniken iallafall sitter bättre för nu känns den lättaste vikten jag haft på tok för lätt och det är ju alltid positivt så det inte går åt andra hållet;). Jag och veronica har bestämt med tränaren att vi ska strukturera upp träningen lite mer nu så det inte bli så mycket plottrande med övningar hit och dit utan vi ska träna som idioter på ryck och stöt och varje måndag när vi träffar Johan (tränaren) så blir det en liten "utvecklingscheck" och då kollar han vad som behövs tränas upp och då ev få någon övningar att traggla lite så man bli bättre på just det momentet. I måndags blev det mycket stöt och jag måste säga att jag gillar det momentet bäst. 

video från måndagens pass, fick inte till överstötet men men





Killen som hjälper mig i andra klippet har vunnit världsmästartiteln för veteraner 2004 om jag inte minns fel.


Våra husplaner

God morgon läsare!

Jag har ju lovat er att skriva lite om de husplaner jag och andy har. Därför tänkte jag ta mig tid att göra det nu, ska försöka att skriva det mesta men jag har lite tight om tid då jag ska gå till Norells och lämna lite papper, ut med Kiwi och därefter så kommer Veronica och hämtar mig för dagens tyngdlyftningsträning.

Hur som så har jag tyvärr inte några bilder jag kan dela med mig av på huset eftersom jag inte har några själv än de bilder som fanns med i prospektet när vi kollade på huset men jag kommer garanterat lägga upp fler bilder sedan när vi får nyckeln och kommer in :).

Igår var vi förbi säljarna i deras nya hus för att hämta garage nyckeln som vi blivit lovade så vi kan slänga in lite saker från källaren redan nu så det går snabbare sedan att flytta. De visade oss runt i deras stora hus på över 200 kvm och en stor pool som de håller på att renovera :D, det ni!.

 

Det absolut första vi kommer att börja med vad gäller renovering av huset är att tapetsera om i de flesta rum, dock inte i sovrummet som det ser ut nu utan det absolut viktigaste är vardagsrummet och hallen på övervåningen. När vi ska göra detta vet vi inte men vi hoppas på snart, men vi vill nog bo in oss lite först för visst finns det sååå mycket fina tapeter och färger att välja mellan!?. En annan sak vi ska ta i samband med detta är att måla om taket i köket eftersomd et är trätak och det blir ju sååå mycket finare med vitt så det kommer vi också göra väldigt snart.Vårt nästa projekt blir att byta lite golv, speciellt i alla sovrum då dessa var väldigt slitna. Dock är hallgolvet helt nylagt med golvvärme och så även i toaletten på nedrevåningen så det lär vi inte ändra på ett tag. I hallen på övervåningen får golvet ochkså vara kvar för det är ett rätt bra golv (inte matta iallafall). Vardagsrummet har ett äkta trägolv som behövs oljas lite då och då men det kommer vi nog också byta så småningom men absolut inget måste.

Byta alla fönster blir vårt första stora projekt då dessa var lite slitna, dock klarar dom sig ett par år till men det är en sak vi iallafall vet att vi behöver fixa. Sedan vet vi faktiskt inte om vi vill slå ut några rum på övervåningen för att få ett lite större allrum då det nu är 4 smårum där. Dock är det något vi får se för vi vill ju inte ångra oss.



Vårt sista projekt som jag tänkt lite på är att det finns en vind idag som inte används alls i framtiden kanske man skulle kunna totalrenovera den och göra ett rum eller två till eller helt enkelt öppna upp ha ha som ett loft från övervåningen och upp till vinden?.

Som sagt det finns lite potensital och visst har vi ideer men de större projekten är inget vi spikat utan vi får leva i huset så får vi se. Trädgården kommer så klart få sig ett lyft av diverse blommor, hallon, vinbär etc.

Våra planer i lista:

* Tapetsera de felsta rum
* Måla taket i köket till vitt
* Byta golv i alla sovrum
* Byta alla fönster
* ev slå ut någon eller några väggar (dock inget vi vet ännu om vi vill)
* största projektet blir att renovera vinden till rum eller loft.
* Året runt: Plantera blommor, hallon, vinbär etc i trädgården

Det var våra drömmar än så länge, sedan har vi ju som sagt inte bott där ännu så visst kan det vara så att vi ändrar oss på vägen men det är också bra att ha lite drömmar att vilja förverkliga för att göra huset till just vårt eget. Vi får hoppas att vi kommer bo där i många många många år framöver.

Jag har lite andra saker att blogga om också men det hinner jag inte nu, bla om träningen i måndags men det skriver jag senare.

Kram kram


Bilder på köket är det enda vi har :)





Kaffedag

Hej läsare!

Då var det dags för veckans första dag igen, MÅNDAG!. Måndagar är nog den värsta dagen på veckan, ny arbetvecka och massa dagar fram till nästa helg, lite småtrött är man nog alltid på måndagen efter helgens strapatser (dock inte enligt min mening eftersom jag aldrig festar eller liknande men jag vet trotsallt att det är MÅNGA som gör det). Jag som är arbetslös betyder måndagar oftast att det är dags att börja ringa runt halva förmiddagarna till olika ställen. Inte alltid för att söka jobb nej idag var det olika samtal till A-kassa, arbetsförmedlingen etc.

Dessutom har jag tvättat, vilat och druckit kaffe. Ha ha när jag jobbade drack jag nästan aldrig kaffe bara någon kopp ibland nu när man är arbetslös så dricker jag iallafall 3 koppar om dagen vilket är mycket för mig men vad gör man annars för att hålla sig vaken?. Jag måste nog faktiskt erkänna en sak och det är att man faktiskt är mycket tröttare att vara arbetlös än att jobba.

Jobbar man märker man oftast inte att man är trött förrän man kommer hem men är man arbetlös hinner man känna efter både en och två gånger därav mitt kaffedrickande haha!.

Dock kan jag inte förstå de som blir beroende av kaffe!, jag har aldrig varit och kommer aldrig bli det, ibland dröjer det flera dagar innan jag dricker kaffe och känner inget behov av att göra det. Anledningen till varför jag dricker kaffe är nog för att det är gott ibland och för att ev få en lite större energi kick hehe.


Mitt favokaffe

Lite senare kanske jag kan skriva om mina planer för vårt nya hus eftersom det är många som efterfrågat ett inlägg om just detta.

nu ska jag dricka klart mitt kaffe

PUSS!!


Misse är en riktig liten livsnjutare :P




Söndag och slutet på veckan

Hallå alla läsare!

Då var även denna vecka snart slut och jag försöker att sumera veckan som varit. Det har varit ganska rörigt stundvis eftersom det är mycket som behövs göras nu. Det är ju bara drygt 2,5 vecka kvar tills vi flyttar och vi har bara börjat packa lite. Dessutom så håller jag på och ta körkort mitt upp i allt och ska ha teoriprov den 20 november och uppkörning 25 november. Jg börjar bli riktigt stressad eftersomd et är mycket annat som behövs göras. Om inte detta vore nog så är jag ju dessutom arbetslös och söker febrilt efter ett jobb vilket inte är så lätt. Så den här veckan har det blivit mycket jobbsökande mest, inte så mycket teoriplugg och heller inte så mycket träning.

Det blev 1,5 pass denna vecka kan man säga, måndags och idag söndag. Idag blev det dock ett ganska snabbt pass eftersom Veronica hade mycket att göra så vi får ta nya tag nästa vecka. Samtidigt som jag vill lägga mer energi på pluggandet eftersom det är väldigt nära, just nu måste endå det gå före träningen. Jag ska dock försöka få ihop det endå med träning och plugg men det kommer bli mycket den sista veckan innan mina prov.

Efter flytten kommer det dock bli lugnare på de flesta stadier, då kommer det mest bli jobbsökande om jag inte hittat något sedan dess. och så hoppas jag ju så klart att jag får mitt körkort.

Nu blir det ut en sväng med Kiwi sedan kallar nog sängen.

Ha det bäst// kram kram


VÄRLEDENS BÄSTA SÅNGARE!! -JAG RYSER!



OHH MY GOD säger jag bara!, Kollade på idol igår vilket jag säkert inte var ensam om. En kille där har jag alltid varit sååå imponerad av och som sjunger något sååå oerhört grymt bra och jag tror ni förstår vem jag menar...Erik Grönwall!. Jag blev så oerhört rörd av hans framträdande i gårdagens idol att det inte var långt ifrån tårar. Många delar nog samma känsla då både juryn och HELA publiken ställde sig upp och juvlade, så magiskt!. Jyrun påpekade att de lika bra kunde lägga ner idol och att så pass bra kommentarer har de aldrig gett i hela idols historia.

ERIK GRÖNWALL BARA MÅSTE VINNA!!!

Om inte annat kommer jag se till att han gör det!.

Både jag och Andy satt som förstelnade när han sjöng igår, när andy gillar en sångare då måste han vara bra då han själv är riktigt insatt i sångare och hur dom ska låta för att verkligen vara bra. Detta eftersom han själv är sångare så klart :).

Lyssna själva för jag smälter som aldrig förr!!

Erik Grönwall- The show must go on




Viskar horoskopet något till mig?

Jag tror faktiskt på horoskop speciellt det som står på www.spray.se det är ett större horoskop och många gånger stämmer det som står där, kika in själva så får ni se. Frågan är om horoskopet denna månad försöker säga mig något?, ett nytt jobb kanske?.

Månadshoroskop - november 2009

 I början av månaden kan du säkert alltjämt känna en viss tillfredsställelse på grund av någon positiv utveckling som har ägt rum i oktober, men vid mitten av månaden känns det desto mer spänt, kanske på grund av någon utveckling som har internationella förvecklingar, eller bara på grund av intensiva diskussioner om principsaker och rättvisa. Även på arbetet förekommer ökad stress, till och med när möjligheterna till expansion ökar. Det kan också finnas en del komplexa undertoner som försvårar relationerna på arbetsplatsen, och romantiska snedsprång där kan inte uteslutas. Vid tiden för nymånen den 16:e november förekommer en ännu starkare känsla av förvirring kring din framtida inriktning, och din fantasi tenderar vid denna tid att konstruera katastrofscenarier som kan sakna all verklighetsförankring. Kort därefter kommer mycket positiva karriärtrender som för med sig möjligheten till en stabil inkomst från nya källor. Du går in i en period när din ekonomiska situation präglas av mycket större trygghet och säkerhet, men detta kommer inte att hända utan en viss ängslan. Månadens sista helg bjuder på radikala förbättringar, särskilt i termer av yrkesmässiga och personliga relationer. Det förekommer en lovande internationell utveckling och en ny anda av optimism ger förnyade impulser till expansion.




Det är en såå grå dag!- Lite vill ha saker

Fy tusan vad jag känner mig negativ nu för tiden. speciellt de sista veckorna. Det är grått, kallt, mörkt och så är man arbetslös hur bra mår man av det? inte alls bra kan jag lova!. Jag har fortsatt söka lite jobb och ska faktiskt in och prata med en kille imorn, dock hade han inget just nu men är man riktigt trevlig så kanske han kan fixa något endå:). Jag har hittat en suverän sida där man kan köpa massa saker till vårdyrket och jag var som ett litet barn på julafton när jag kollade vad som fanns detta vill jag ha:



Ett superbra systerur att ha när man mäter pulsen manuellt :) 395:-



En undersköterske brosch, ser lite snyggt ut på den vita tråkiga T-sherten man använder. 100:-


Den här blusen är sååå snygg, mycket snyggare än de vita tråkiga kläderna man har annars på sjukhus/vc.

Alla produkter finns på www.everand.se 

En sak jag måste tillägga är att vårdkläder är nog det absolut skönaste man kan jobba i, det känns nästan som att gå runt i pyamas på jobbet, skönare kläder får man leta efter.

Märks det att jag har tråkigt? haha nej det tror ni bara ;).

kram kram



Då var det jul igen!

Nästan iallafall för idag kom den absolut första snön till Norrköping och visst är det fint men jag håller mig helst inne. Grymt kallt har det dessutom varit vilket är ett stort minus med vintern, kan inte vädergudarna få hit sommaren istället!?. Eller förersten jag skulle nog bli ganska rädd om det blev sommar mitt i vintern, men härligt skulle det vara.

Tom Kiwi fick inviga sin vinterjacka idag på kvällspromenaden och vilken skillnad det blev på henne!, hon ville vara ute och därför blev det en lite längre promenad med en hund som var piggare än mörten och detta pga av att hon tycker att det är sååå skönt att ha kläder på sig, speciellt nu när det är riktigt kallt ute:).

Nu lider denna dag mot sitt slut och jag tänkte komma i säng lite tidigare idag. Har nämligen inte lagt mig förrän tidigast 01,00 eftersom andy kommer hem då och jag har pysslat lite här hemma, men nu ska jag allt lägga mig i tid.

Lite träning blev det faktiskt idag i form av lite träning med skivstången och lite magövningar. Det är verkligen suveränt att ha en stång hemma för man kan verkligen köra hela kroppen med den. Idag blev det tex knäböj, axelpress, biceps, triceps, bröst, mage. Det blev dock högreps men det är ju bara bra det med, bättre det än inget:).

God natt alla läsare!




Viktigpetter

Hallå igen!

Oj vilken dag det varit än så länge!, har bara gjort nyttiga saker idag. Imorse var vi på banken för att prata om husköpet och göra klart lite saker där. Där satt vi i nästan 2 timmar innan vi äntligen kom därifrån. Sedan när jag kom hem satte jag mig ner och sökte MASSOR med jobb. Utan att överdriva så har jag säkert ringt 20-30 olika företag och skickat många CV'n. Jobb jag säkt är bla:



...Som undersköterska



...I butiker



...i cafeer och bagerier

Jag har sökt i Söderköping, finspång, linköping, norrköping och skärblacka så j'vlar om ingen hör av sig då kommer jag att ställa mig på torget med en skylt "arbetsökande" eller kanske skriva det i pannan?. Det jag hoppas mest på är att jag får något jobb som undersköterska då jag pratade med en mycket trevligman som tydligen hade hand om alla vikarier inom vårdcentralerna och sjukhuset här i norrköping med omnejd så han ska skicka en blankett till mig där jag kan söka som undersköterska så skickar han den vidare sedan till olika ställen. Det hoppas jag verkligen på då jag vill få lite mer erfarenhet som undersköterska och då speciellt inom dessa områden :).

Nu är jag riktigt het på att hitta ett jobb, jag vill INTE vara arbetslös mer! min tid borde komma snart.

Nu ska jag pusta ut lite då jag sökt jobb i över 2 timmar och telefonen har gått het väldigt länge, jag har nästan ingen röst kvar hihi.

Pga av mitt jobbsökande hoppade jag träningen idag, tråkigt tycker jag då jag verkligen ville träna men men jobb ÄR och kommer alltid att vara viktigare än träningen.

Ha det super så länge

//kram kram



Om sockerberoende...

En intressant klipp om sockerberoende och vad detta gör med våra hjärnor.

http://tv4play.se/aktualitet/efter_tio?videoId=1.1311022&selId=1.923761&currPage=0 




Gårdagens hårda träning

Hej igen!

Då var den nya veckan inledd och veckans första träningspass blev igår. Som ni vet blev det ca 20 min långt cardiopass. Senare på dagen blev det dags för veckans första TL pass. Det gick väldigt bra, men ojjj så trött jag blev!. Efter att vi kört olika övningar blv det en kompliteringsövning vilket var utfall. 35 kg och 10 reps på varje ben gånger 4 set kanske inte låter så jättemycket men efter ca 1 timmes övrig tyngdlyftning hade man lagom geleiga ben haha!. Idag kan jag lova att jag har enorm träningsvärk i speciellt rumpan. Inte nog med grym träningsvärk såhar jag blivit 15 blåmärken rikare på låren plus två stora på nyckelbenen. Detta pga av att man stöter upp stången med knäna. Min kropp är med andra ord ganska skör idag hihi.Man kan nog tro att jag blivit misshandlad men det lovar jag att jag inte blivit :). Efter Tyngdlyftningen blev det lite bröst, mage och rygglyft som alltid tränas.

Idag har jag inte gjort alls mycket, ringt lite ärenden men annars har jag bara vilat då jag varit enormt trött, säkert pga av mörkret som nu blivit alltmer påtagligt. Idag var det kolsvart redan vid 17?!. Jag längtar till sommaren!.

Imorn är det dags för träning igen, vi får se hur det går med tanke på att jag har sååå ont. Dessutom har jag inte mått så jättebra då jag har en enorm huvdvärk och känt mig väldigt risig, det skulle inte förvåna mig om det är dagsa att bli sjuk nu igen.

Nu ska jag kolla på halv 8 hos mig

kram kram




Uppe lite efter tuppen...

För att köra ett pass Cardio innan frukosten. Körde på crosstrainern och körde lite lätt styrka med min skivstång för att få upp pulsen lite yttligare. Blev ca 20-30 min och allderles lagom. Nu sitter jag och äter min frukost bestående av :


Min supergoda proteinsmootie! som består av lättkesella, frysta jordgubbar, fun light, minimjölk, canderel :).

Snart dvs vid 12,30 ska jag träffa Veronica och hennes Krille då vi ska ta en lunch på ett arbetarcafe som ligger i stan. Sedan vid 17 är det dags för dagens andra träningspass nämligen TL.

Vi hörs snart igen!


Nytagen, svettig och dann tidigt på morgonkvisten

Lite inspiration av Jennifer Nicole Lee:)






Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0