Ny vecka snart här!

God kväll!

Då har Andy åkt iväg för att jobba och jag sitter här framför datorn. Ska lägga mig tidigt i dag eftersom jag ska upp tidigt imorn, redan kl 6 blir det eftersom jag ska till Barnmorskan igen för sockerbelastningsprovet kl 8.20. Jag hoppas det kommer gå bra men det kommer ta ett tag, kommer få sitta där i 2 timmar utan frukost under tiden som sockret ska "verka" om man säger så. Ska ta med mig en bok under tiden, kanske blir det så att jag somnar?, inte mig emot:). Sedan blir det att åka till jobbet efter det. imorn är det dags att inviga våra pastarätter på jobbet. Ska bli så kul och se hur populärt det blir. För en billig peng på 29 kr får man en pastaportion med valfri sås (6 olika) och dessutom med enbart färsk pasta!. Det är ju som hittat!. 

1. Pasta med färska räkor

2. Pasta med kräftor

3. Pasta Carbonara (bacon)

4. Pasta med basilikapesto

5. Pasta med olivpesto

6. Pasta med tomatpesto

7. Pasta kycklingfilé chili

8. Pasta kycklingfilé tandoori

9. Pasta kycklingfilé lime

10. Pasta kycklingfilé tomat o fetaosttäckt

11.Pasta Köttfärssås

12. Tortelloni ricotta spenat, valnötter

13. Tortelloni ricott/spenat, skinka

Tyvärr vet jag ännu inte vilka såser vi kommer ha men 6 av dessa kommer vi att ha varje dag mellan 11-15.

Som ni vet så har vi ju småbörjat lite med inredningen till Heileys rum. Egentligen har vi inte börjat heller men vi har ju slitit ut  datarummet så nu är det bara hennes rum!. Sedan ska vi ju som sagt lägga nytt golv, tapetsera och skaffa lite småsaker till rummet som gör det till "hennes". Det viktiga är att själva tapetseringen och golvet görs innan hon kommer eftersom vi antagligen inte har varken tid eller lust att renovera när hon är här. Sedan får väll saker införskaffas allteftersom.

Så här blev det iallafall när vi slitit ut datarummet:


Bebisen rum!. Det är ett rätt stort rum på ca 16 kvm så plats får hon!




Svårt och få en helhetsbild av rummet men ni ser ju lite iallafall:)


Vårt lilla krypin i hallen på övervåningen som blivit en del av datarummet tills vi gjort ordning sovrummet bredvid som kommer bli det riktiga datarummet sedan. Lite mörk bild men men.







Köpt på Tradera!

TJOOOHOO!!. Jag är så glad!. Vi blev medlemar på tradera igår då vi såg en riktigt fin bärsele med utropspris 1 kr. Bärselen var helt ny så självklart ville vi vara med och buda på den och vi vann budningen!. Priset hamnade på 175 kr+ 39 kr i frakt så 214 kr för en splitterny bärsele!, hur billigt är inte det!?. Vi hade tänkt köpa en babybjörn för 700 på coop men nu tjänade vi ju flera hundra på att köpa denna!. Den kommer tydligen från USA och är väldigt populär där och butikspris där var tydligen 1050 kr (Om det är så vet jag inte men det kan man ju tänka sig). Har redan betalat den så det ska bli sååå kul när den kommer med Shenker:).


Denna beigea blev det! såå nöjd så!!


Min största rädsla!

Var hos BM idag och jag tycker alltid det är lika roligt och prata om min lilla tjej och ta prover och lyssna på hennes hjärta eftersom man vet vad det så småningom kommer att leda till. Jag älskar verkligen min barnmorska för hon är så trevlig och så glad och man har verkligen inga problem med att prata med henne för jag fick förtroende för henne direkt.

Rn sak som jag tog upp med henne är att jag är så fruktansvärt rädd för att hon ska dö i magen eller under förlossningen (givetvis efter också). Det här tär väldigt mycket på mig och här om dagen läste jag om en tjej som bleb tvungen att avbryta sin graviditet i vecka 20 eftersom de såg att bebisen hade en missbildning. Hjärnan hade tydligen växt utanpå huvudet och därför var de tvugna att avbryta den. Det som var det värsta var att hon hade kännt den sparka precis innan och annars mådde den bra. Jag vet inte hur mycket jag grät när jag läste detta och tänkte på det länge efteråt. Jag blir tom gråtfärdig när jag tänker på det nu för jag är såå rädd att det ska hända min tjej något. Jag har även förlossningsrädsla men den är inte ens i närheten så stark som denna rädsla är. Har inte sagt det till någon förutom min BM och Andy men så är det. Min BM berättade att det är såå fruktansvärt sällan något sånt händer. Oftast går det flera flera år innan något sånt händer och alla graviditeter slutar alltid lyckligt dvs man får sin lilla bebis. Visst blev man lite lugnare men det är inte mycket. Jag skulle inte klara av att leva om det hände min bebis något! och då menar jag verkligen det!. Igår sparkade hon väldigt lite och genast blev jag sååå extremt nojig, även om jag kände henne småröra sig lite så sparkade hon inte som hon brukar. Sån tur var så skulle jag till BM idag och då fick jag höra hennes hjärtljud och fick därför bekräftat att hon faktiskt mår bra:). Imorse hälsade hon mig god morgon genom att sparka mig och jag blev jätteglad!. Min barnmorska sa att det inte är någon fara att man inte känner bebisen röra sig ibland, det är helt normalt.


Bild lånad av Netdoktor.se

Detta är som sagt min största rädsla jag någonsin haft!. Min BM frågade om jag ville ha någon att prata med om detta men jag vill helst ta itur med det själv. Hon gav mig tipset att bara tänka positiva tankar och slänga bort de negativa. Detta är något jag ska försöka göra så gott jag kan även om det inte alltid är lätt. Hon menade att tänker man för mycket negativt hela tiden så tror hjärnan till slut att det det absolut kommer att hända. Detta vet jag ju redan om men ibland måste man få det förklarat för sig för att verkligen ta till sig det. Därför kommer jag försöka att bara tänka positivt, använda mig av målbilder och ta till avslappning när jag känner att jag behöver.

Barnmorskebesöket gick bra. Vi tog blodtryck, äggviteprov, blodsocker, hjärtljud, HB och SF mått. SF måttet hade ökat 4 cm på 1 månad och det betyder att bebisen växer!, hon följer dessutom kurvan till pricken:). Hjärtljuden låg på 136 slag/min vilket ochså var helt normalt!. Alla andra prov vi tog var också superbra och kunde inte bli bättre!. Nu på måndag ska jag på ett till prov då vi ska göra en sockerbelastning eftersom min pappa har diabetes. Detta för att se om jag ev har eller kan få graviditetsdiabetes eller om bebisen har ökad risk att få diabetes. Hon trodde inte att det skulle vara någon fara eftersom jag har haft bra blodsocker hela tiden men de vill vara helt säkra. Ska därför vara fastande från kl 24 och kl 8,20 ska jag vara där. Det kommer att ta 2 timmar då de ska ta ett blodsocker när jag kommer. Sedan får jag dricka en sockerlösning och så får jag vänta 2 timmar då de sedan ska ta ett nytt blodsocker för att se hur kroppen tagit hand om sockeret. Får inte äta eller dricka något även under undersökningen mer än sockerlösningen :(.

Nu ska jag fortsätta kolla på Idol.

ha en bra lördag! kram


Shoppingrunda!

God dag!

Idag har det varit en riktigt trevlig dag!. Jag bara tokälskar att shoppa! och då speciellt till vår lilla tjej!. Idag var vi ute efter underlakan till spjälsängen då vi märkte att detta inte fanns i påslakansetet vi köpte för bra länge sedan. Hittade därför ett drag på lakan på hemtex till spjälsäng för 79:-. Sedan behöver vi yttligare en filt till vagnen då den filten vi tänkt ha på BB är på tok för stor för att få plats i vagnen. Hittade även den på Hemtex och det blev ju sååå klart en rosa:). När vi endå var på språng köpte vi även "baby" bok och den var rätt tjock så då har jag mycket och fylla i:). Den kan man fylla i fram tills bebisen blir 6 år, dock lite mindre information ju äldre bebisen blir men endå. Den var dessutom glittrig och lite speciell:), precis som vår lilla flicka:). Gick in i en affär vi adlrig tidigare vait på där de säljer barnkläder, Name It hette den och där hittade vi en del fina saker dock blev det en rosa body och ett par röda byxor. tyckte garderoben såg lite väl tråkig ut vad gäller färgkombinationerna då det mest var vitt eller neutrala färger så nu blev det lite mer färgstarkt hehe.

Till mig hittade vi en superfin öljettgardinlängd som kostat 349:- på Hemtex men nu var det halva reapriset så vi fick betala bara något på 80 kr för den!. Den var Beige och riktigt riktigt bra kvalite! så det var verkligen ett klipp. Tyvärr märkte vi att det bara var en gardinlängd i paketet (det brukar ju vara två) så vi fick ringa till butiken och be dom lägga undan ett paket till så vi har två längder. Billigt var det ju endå då det blir ca 170 kr för en hel gardin som tidigare kostat 700:-!. Ibland gör man klipp må jag säga:).


Rosa body från Name It 49,50:- stl 56


Röda byxor med en röd broderad blomma på benet från Name It 99,95:- stl 56


Det är synd att ni inte kan känna hur mjuk och len denna filt är!. Rosa filt från Hemtex 129:-


Babybok från Akademibokhandeln 149:-

Nu ska jag umgås lite med Andy.

Ha det bra!




Alla är visst gravida nu!

Det är sant!, alla är visst gravida nu!. Jag förstår bara inte hur det kommer sig. Kanske var det pga av den kalla vintern förra året som gjorde att alla valde att vara hemma och mysa istället :)?. Jag ser minst 1 mage när jag är ute och det är verkligen minst!. Visst är det superkul men man börjar fundera lite över hur fullt det kommer att vara den dagen då man själv ska föda, skulle inte förvåna mig om man blir intryckt i en skrubb eller liknande pga platsbrist. Var inne på Vanessa Frykmans blogg vilket var ett bra tag sedan sist och även hon var gravid!! (stort lycka till tjejen!). Jag vet minst 4 st som är gravida nu och fler verkar ploppa upp.



Imorn har jag gått 29 hela veckor och påbörjar vecka 30 så nu är det 11 veckor kvar!. Så här står det om bebisen i vecka 29:


Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin,
folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna. Ta en titt på vår guide till bra kost för att se till att du får alla de vitaminer och mineraler du och bebisen behöver.


Vet inte om jag skrev det men jag är vrålförkyld!. Har ont i hela kroppen och halsen vilket inte är det minsta kul. Antar att det är dessa tider nu och med det sviktande vädret blir man ju inte direkt mindre sjuk. I natt var det -3 grader och på dagen ca +5 om inte lite mer. Det har dessutom regnat nästan hela dagen så sedan i natt fryser det säkert och blir glashalt. Stackars Andy som åker så långt till jobbet (13 mil om dagen ungefär).

Nu blir det att krypa ner i soffan och kolla på tv.

krya på er alla som är sjuka nu!




Inget vidare

Hej vänner!

Hoppas ni haft en bra tisdag. Min har varit allt anant än bra. Det började igår med att jag hade riktigt ont i ryggen och mådde illa. Imorse hade det gått över vilket var tur men istället för ryggont och illamående hade jag grym huvudvärk och halsont. Ögonen känns som om de skulle brinna upp när som helst och jag känner en förkylningssmärta i hela kroppen, speciellt i ryggen och huvudet. Har legat och vilat massor och inte gjort något ansträngande. Det sista jag vill är att bli sjuk nu när jag är gravid. Ska prata med barnmorskan på fredag och fråga om hon tycker jag ska ta influensavaccinet för tydligen är gravida en riskgrupp i år, hoppas inte jag redan drabbats av den. Vet att många är sjuka nu och det var ju bara någon vecka sedan Andy var hemma med grym halsont och enormt förkyld så kanske är det min tur nu?. Man träffar ju trotsallt lite folk i jobbet så det är klart man är utsatt.


Gjorde en ruskigt god ost och kalkonpaj idag!, rek starkt!

Har läst en hel del i Förlossningshandboken idag och har redan läst ut "rädd att föda" vilket var en väldigt bra bok!, lättläst dessutom.

Min lilla tjej har sparkat en hel del idag och även om hon inte alltid sparkat så känner man något som trycker mot magen ibland och antagligen är det hon som sträcker på sig. Kan inte vara något vidare skönt och ligga ihoptryckt i flera månader utan att kunna ändra ställning ordentligt, stackars bebisar!. På torsdag har jag gått 29 hela veckor och påbörjar vecka 30, hu hu bara 10-11 veckor kvar nu. Jag räknar ner hela tiden för varje dag som går vilket är lite småjobbigt för tiden går mycket långsammare då, men vad gör man när man längtar sååå mycket för att få se sin lilla bebis?:).


Magen vecka 28+5

Nu orkar jag inte skriva mer, har så ont i ryggen.

ta hand om er!


Varit i farten hela dagen!

Hej och hå!! äntligen får jag sitta och ta det lugnt!. Har nog varit på språng precis hela dagen idag. Först jobb vid 9 till ca 15,30 sedan hem direkt och hämta Andy, sedan in till stan igen och storhandla för veckan vilket tog några timmar. Sedan när jag väl kom hem blev det att diska undan eftersom jag mår så dåligt om jag ser disk framme. Var så trött när jag kom hem att jag var på riktigt dåligt humör. John blund hänger verkligen i ögonlocken nu vill jag lova!.

Inte nog med det så mår jag enormt illa!, det kom direkt!. Magen är så spänd att jag tror att den ska sprängas vilken sekund som helst. Magen mäter nu 104 cm i omkrets och innan graviditeten var den ca 86 cm på bredaste stället. Den har växt 1 cm bara från igår!!, inte konstigt att man har ont i magen. Illamåendet kan nog bero på att livmodern trycker mer och mer på magsäcken vilket inte är direkt jättekul!. Åt på MC donalds idag och för min del blev det en big mac och 2 st äppelpåsar. Min syster som jobbar på Mc donalds bjöd oss på en varsin glass:), tack söta!.

Idag har vi inhandlat bebisens första nappflaska!, det blev en MAM First Bottle 260 ml i rosa då jag tycker den är så grymt söt. Dessutom minskar den risken för kolik då den innehåller en ventil i botten som tydligen ska få bort luften ur flaskan som gör att bebisen sväljer luft.


Denna blev det fast en 260 ml flaska, den mindre får vi köpa en annan gång :).

Nu måste ajg sova, mår inget vidare måste jag säga...

kramar!


Ny vecka på ingång

Hej hopp!

Vilket busväder det varit idag!, regnat hela dagen och det skulle inte förvåna mig det minsta ifall det fryser på sedan ikväll så man får krypa till jobbet imorn.

Dagen har varit riktigt mysig då jag träffade ett par tjejer från minbebis.com på en fika på stan. Alla givetvis gravida, men tyvärr blev vi bara 3 personer men det gjorde inget för vi pratade på som bara den endå:). Nästa gång hoppas vi alla tre att det kommer fler för nu idag var det rätt många som inte kunde komma pga av diverse andra saker. Riktigt trevligt var det iallafall!.

Imorn är det jobb igen och jag ser fram emot fredag för då blir det ett nytt BM besök där vi ska ta diverse prover, lyssna på bebisens hjärta och då förhoppningsvis får jag även veta vad jag har för blodgrupp för det tog vi prov på förra gången. Har funderat på att skriva förlossningsbrev snart så man har det gjort. Det är möjligt att man kanske ändrar sig senare i graviditeten men då får man bara skriva om. Jag var på biblioteket i fredags för att låna några böcker om förlossning då jag är rätt rädd inför den eftersom man aldrig varit med om det tidigare och man har ingen aning om hur det kommer bli, eller hur man upplever det. Vill vara så bra förberedd som möjligt och försöka få ett positivt tänkande för att underlätta. Även om smärta aldrig direkt är positivt så ger ju endå förlossningen något postivt nämligen en liten bebis:).

Lånade tre böcker:


Rädd att föda, Din väg att våga


Förlossningshandboken, Hjälper dig att föda på ditt sätt

Och


Innan du föder, En inspirerande guide till den nya psykoprofylaxtekniken

Nu har jag lite och läsa och förhoppningsvis får man lite mer kött på benen vad gäller förlossningen och den mentala träningen och andningen som antagligen kommer att behövas när det väl är dax.

Nu ska jag kolla lite på tv och sedan blir det tidigt i säng.

God natt!



Lite shopping på lördagseftermiddagen :)

God kväll!

Har varit en helmysig dag i Heileys tecken!. Har varit inne till hageby centrum och shoppat lite både till Heiley, mig och Andy. Det blir lätt att man prioriterar henne nu men ibland behöver ju även vi lite nytt:). Jag köpte ett par nya mammabyxor eftersom de jag har är på tok för tunna att ha nu när det börjar bli kallt ute. Jag hittade ett par jeans i mammatyp på H&M som satt syperskönt!. Jag brukar annars inte köpa jeans så ofta eftersom jag tycker att alla sitter så dåligt (har ju stora lår och mindre midja) men nu när jag är gravid sitter byxorna perfekt konstigt nog!. Tog en stl större eftersom jag tyckte att min vanliga stl satt lite för tight i magen och jag lär ju faktiskt bli större om magen, ännu är den inte fullvuxen hihi. Dock sitter de så pass tight i magen att dom endå sitter väldigt bra. Lite pösigare i benen men som sagt man lär ju gå upp några kilo till hihi.


Byxor från H&M 399:-


Andy fick ett par nya vinterstövlar så nu klarar han sig några vintrar till iallafall. Heiley fick ett par vita byxor med bakfickor, köpte dom på Lindex då de var rea. De hade kostat 99 kr men nu fick jag dom för 49,50!, inte illa!. Sedan hittade jag en ursöt dress med en liten "tunika" och ett par byxor i ljuslilla som jag kollat på många gånger men aldrig köpt. Nu köpte jag den äntligen och hon kommer bli sååå söt i den!. Sedan hittade jag ett par strumpbyxor till henne som hon kan ha under overallen och under byxor för att hålla sig ordentligt varm :).


Byxor från Lindex 99:- 49,50:- stl 62


Dress från Kappahl 129:- stl 56


Strumpbyxor 59,90 stl 50-56

Ännu är inte klädinköpen färdigt men måste ju dra ut lite på det, inget kul att köpa allt direkt. Ska nog köpa lite till i stl 62 och något mer kanske i stl 56 för som sagt de växer ju så de knakar!. Jag får säkert komplitera med mer kläder sedan när hon kommit för då vet man lite bättre vilken stl hon har. Det är ju inte ens sökert att hon kommer kunna ha stl 50 som nyfödd utan kanske går i 56 ditekt. Då är det ju ingen ide att köpa för mycket i 50-56 heller.

Barenhåkan och Bingo Rimer var på Hageby centrum för att signera sina nya böcker. Inget jag juvlade över direkt men lite trevligt var det ju endå:).

Efter vår shoppingrunda blev det en liten fika hos mamma och pappa.

Imorn ska jag träffa ett gäng tjejer från minbebis.com då vi träffades via formuet där. Alla är gravida men i olika veckor så nu lär det bli mycket bebis och gravidprat. Vi ska träffas på stan och ta en fika och alla bor i Norrköping med omnejd så det ska bli väldigt trevligt!. Kommer säkert ta kort under träffen också om de tillåter :).

Nu blir det lite mys i soffan

ha en trevlig lördag!



Slänger in en bild från dagens middag. Hemmagjord ostsås med kalkon och broccoli och färsk tomatpasta.




Onsdag

God kväll!.

Äntligen sitter jag ner! haha. Det har varit en ganska stressig lunch idag på jobbet men helldre det än att det är för lugnt kan jag tycka. Slutade jobbet kl 16 och sedan åkte jag hem och började städa då jag mådde dåligt eftersom det var såå dammigt. Diskade, dammsög och dammade så nu är det hyfsat städat igen:). Efter middagen gick jag och Andy ut en liten sväng på ca 25 min med Kiwi och det var lite småjobbigt efter att ha stått nästan hela dagen. Har sån grym växtvärk i magen så det nästan känns som att magen ska sprängas (antar att det är växtvärk) och man får sååå ont i ryggen då dessutom eftersom magen liksom trycker utåt så blir det enökad belastning för ryggen. Sedan väger ju bubblan över 1 kg nu så det är inte kostigt att det blir lite tungt!.

Igår var jag på läkarundersökningen eftersom jag har så problem med sammandragningar. Äntligen fick jag komma dit bara det att det tog ungefär 4 månader innan jag fick komma. Hur som helst så kopplade de upp mig på en dator som skulle registrera bebisens hjärtslag och mäta ev sammandragningar. Hon blev lite irriterad då så hon bökade runt som bara den där inne och hjärtslagen gick upp mot 181 slag vissa stunder när hon bökade riktigt ordentligt *mys*. Dock kunde de inte se några sammandragningar just då men så kom jag till en manlig läkare som gjorde en gynundersökning på mig för att se om jag öppnat mig något (ifall något var på gång). Sån tur var det inte det hon han sa "Det blir ingen förlossning idag iallafall". Det var ju tur det hihi. Sedan tog de även ett urinprov och inget fel där heller och blodtrycket var super så jag är väll helt frisk då:).


Är nu i vecka 27+6 så imorn är jag 28 fullgångna veckor av 40!, bara 12 veckor kvar!


Läkaren konstaterade dock att hon redan nu låg med huvudet neråt men han lugnade mig och sa att det får hon. Än så länge finns det lite plats kvar där inne så hon kan rulla runt. Läste precis att vissa bebisar redan nu fixirar sig med huvudet neråt vilket hon gjort så vi får väll se om hon ligger kvar så när jag ska till BM nästa fredag.

Nehe nu blir det lite tv i form av halv 8 hos mig, sedan arga snickaren.

Ha en fortsatt trevlig vecka


Fy vad jag hatar P-vakter!

God kväller!

Då var även denna dag snart slut och jag har precis avslutat ett varmt bad och ett telefonsamtal till mamma. Dagen har varit bra och Claudia kom över till jobbet och tog en fika och vi passade på att prata lite strunt :). Har så grymt ont i ryggen (framförallt höger sida). Som sagt nu börjar de flesta krämpor som tillhör graviditeten. Imorn ska jag faktiskt in till Perinantalmottagningen då jag haft så grymt ont i magen idag. Det känns som om magen ska sprängas vilken sekund som helst då den är stenhård. Jag kan nästan jämföra det med en sammandragning fast som jag haft hela dagen!. Det gör verkligen ont så jag ringde förlossningen och frågade vad det kunde vara. Hon trodde dock att det bara var livmoderns sätt att träna (som vanligt då) men eftersom jag var orolig så bokade hon en tid till en barnmorska så de får lyssna på bebisen och känna på magen.

Hon har iallafall sparkat en hel del idag så det känns iallafall skönt och veta. Dock blir man orolig att något är på gång eller att man har risk att föda för tidigt eftersom jag har haft problem bra länge nu. OBS att jag inte klagar! för jag har en grymt underbar graviditet om man jämför med många andra som tom kan bli tvugna att sitta i rullstol pga av diverse krämpor, så nej klagar gör jag inte dock tillhör det att bli orolig.

Sedan är det ju trotsallt mitt första barn och då är det ännu svårare att veta vad som är normalt och inte, jag är ju trotsallt höggravid nu och då blir det ju jobbigare och jobbigare ju längre men går. Det är ju svårt att sticka under stolen med.

Snart blir det att krypa ner till kudden!, ska bli så oerhört skönt då jag gärna hade stannat i sängen i morse. Det är ju riktigt kallt ute nu och det märkt direkt när man kliver upp för jag fryser som en gnu nu när man går upp på morgonen. Nej så morgonduschar gör jag aldrig på denna del av året för då fryser jag ihjäl utan att överdriva.
Ni skulle varit här förra veckan, då duschade jag vid 7 när jag gick upp och jag hackade verkligen tänder 1 timme efter att jag duschat och bara stod och skakade. Nej tacka vet jag kvällsduschar hehe.



Föresten!, så blev jag så enormt arg idag när jag slutade jobbet och gick till bilen för att åka hem, för på vindrutan låg det en gul lapp och självklart var det en p bot!. Vi har miljöbil och här i norrköping får man en lapp som man sätter på vindrutan så man får stå gratis inom vissa parkeringsställen där man annars betalar, iallafall var det det säljaren till bilen sa (ford). Vi har stått på dessa ställen miljontals gånger och nu helt plötsligt får vi en P bot på 300 kr och jag blev så förbannad så andy ringde genast kommunen och frågade vad det var för skämt (vi får stå på kommunens p ställen). De förklarade att det inte räcker med en lapp för miljöbil som vi trodde (och fått imformation av hos säljaren) utan var tvungen att skaffa en P skiva som man dessutom bara får stå max 3 timmar på gratis. Kan ni fatta att jag blev arg!, konstigt att man inte fått den informationen tidigare!?. Nåja nu vet vi iallafall om det men glad blir man ju inte direkt för det!!!'#&?!!"#. Visst har det inget med P vakterna att göra då det bara gör sitt jobb men vem ska man annars bli arg på hihi.

Nej nu ska jag gå och lägga mig.

vi hörs kramar!


Då var man i sjunde månaden!

Hu hu nu börjar det verkligen dra ihop sig!. Kollade på www.niomanader.se vilken månad jag var i exakt och är nu i månad 7 av 9!. Det blir mer och mer läskigt när man tänker på det men självklart så längtar jag oerhört mycket till min lilla tjej!. Det är bara förlossningen man gärna slipper men tyvärr är det ju inte så lätt.

Gårdagen var en riktigt konstig dag på alla sätt och vis känns det som. Jag och Andy började med att åka och handla lite i stan och när vi kom hem sov vi ända fram till 8 på kvällen!. Vi vet inte hur vi kunde vara så trötta båda två men vi sov bra många timmar så i morse vaknade jag vid strax innan 8,30 och ville gå upp för ryggen värkte och jag kände att jag sovit på tok för länge. Det är dock väldigt skönt att verkligen sova ut till 100%. Imorn är en ny arbetsvecka och jag hoppas det kommer bli en bra start på veckan.

Det var helmysigt imose då solen tittade fram i köket och vardagsrummet så det blev en härlig frukost i solen. Jag skulle absolut inte ha något emot hösten och vintern om skulle vara mer sol på dagarna men tyvärr kan man ju inte rå för vädrets makter.

Nu sparkar Heiley för fullt så jag ska nog lägga mig i soffan och prata lite med henne. Ska gå och lägga mig rätt tidigt idag eftersom jag ska upp kl 7 hela veckan:).

Ha en trevlig vecka!


Tog en bild av dagens frukost: 2 mjuka rågsmörgåsar med ost och gurka, ett glas grapefruktjuice (utan tillsatt socker), och ett glad mjölk.


Min dagliga latte har nästan blivit ett måste på jobbet!. Dricker iallafall en om dagen :) men tar pause under helgen hihi.


Jag har inte glömt er!

Men jag har haft lite att göra denna vecka. Jag har varit på min praktikplats hela veckan nästan för att kolla läget lite och ev lära mig lite innan det är dags att sätta igång på allvar på måndag.De ska nämligen börja med nya luncher och vi hoppas dessa kommer att gå riktigt bra och på så sätt så kände jag att det vore bra om jag kunde lite innan dessa luncher träder i kraft så att säga. De är helt underbara på jobbet!, de är ägaren och en tjej till som jobbar och de har varit såå grymt snälla hela tiden och de har redan hunnit skäma bort mig!. 

Pasta kommer vi att börja med förhoppningsvis nästa vecka och kommer att innebära att man får välja mellan 6 olika såser och vi kommer använda oss av endast färsk pasta och detta för ENDAST 29:-!!. Det är grymt billigt! så vi alla hoppas det kommer bli populärt!.

Graviditeten fortskrider i sin lugna takt. Hon har sparkat bra mycket idag och hon har börjat nå upp till revbenen nu då jag fick en ordentlig spark där förut idag *aj*. Hon har även sparkat på flera ställen under dagen och det är fortfarande lika fantastsikt!. Jag är nu i vecka 27+1 och kom att tänka på att det är mindre än 3 månader kvar tills hon är beräknad!, 89 dagar kvar om man ska vara petig. Jag börjar bli lite smått nevös och jag har faktiskt planerat att börja packa BBväskan snart då man aldrig vet vad som kan hända, det är alltid bra att vara ute i god tid!. Jag ska även skriva förlossningsplan snart men vill ha med Andy eftersom det lika mycket är hans förlossning och jag vill att han ska veta alla mina önskemål ifall jag blir så pass inne i mig själv att jag inte kan berätta vad det är jag vill han ska därför fungera som länken mellan mig och barnmorskerna.

Nehe mina vänner! det blev ett kort inlägg idag men jag är så trött och klockan är mycket. Dags att krypa till kudden.

kramar!


Då var det dax!

Hej igen!

Har lite smått tråkigt så innan jag fixar lite för morgondagen tänkte jag lägga in ett litet inlägg.

Mina gravidkrämpor börjar ta sin form *fniss*. Ni har ju tidigare fått höra att jag haft ont i ryggen när jag diskar och dammsugar men sedan igår natt har jag haft en så fruktansvärd smärta i ryggen och höften (speciellt ryggen). I går natt trodde jag skulle bli tokig eftersom det inte spelade någon roll alls hur jag än låg för det gjorde så ont i både mage, rygg och höfterna och en stickande känsla under magen vilket jag tror kan vara ligementen som spökar. Ni kan likna ryggonten som om du ansträngt ryggen under en längre period och att du har svårt att hålla ryggen rak, att du gärna vill "falla fram". Det innebär alltså att jag har ont i hela ryggen och inte bara i korsryggen vilket jag tidigare haft ont. Jag antar att det bara är att tänka positivt och förvänta sig att det blir värre för då blir man iallafall inte chockad om det skulle bli så.

Tröttheten gör sig mer och mer påmind nu. Tänker man negativt kommer man endå lätt på andra tankar när bebisen börjar sparka hej vilt för än så länge gör det inte ont så det är bara en underbar känsla när hon gör det. Imorse sa hon god morgon genom att sparka mig rätt rejält flera gånger:), det är bara sååå mysigt och jag önskar jag kunde ge er samma känsla men tyvärr är det ju svårt *ler*. Nu får helt enkelt lita på mig :).

Nu ska jag som sagt fixa lite inför morgondagen och ta mig ett kvällsmål. Det blir nog någon ostsmörgås och ett glad mjölk. Det är verkligen ett måste, MJÖLK!, jag kan verkligen inte leva utan det. Är det slut här hemma blir jag helt galen och då får jag (om det finns) dricka andys laktosfria. Finns inte det måste jag ner till affären någon gång under dagen och köpa för att sedan ta ett glas när jag kommer hem, då blir jag lugn igen :) haha.

God natt!

Föresten!, några bilder på magen från idag vecka 26+3



Midjemåttet på bredaste stället mäter nu 100-101 cm! och på den smalaste delen 87 cm.







En mysug helg med gott sällskap!

Då var det söndag ännu en gång och slutet på veckan. Vi hade det riktigt trevligt igår då två gamla killkompisar (Pontus och Jonas) till andy som numera är våra gemensamma vänner kom och småfestade lite eftersom andy fyllde 30 förra månaden. Ena killen bor i Stockholm och den andra i Örebro så det blir oftast att vi träffas 1-2 gånger per år och då blir det oftast något lite festligare ute på Jonas sommarställe. Men eftersom Vi skaffat villa så passade vi på att ha vår lilla träff hemme hos oss denna gång.


Smörgåstårtan jag gjorde. Gjord på lättmajonäs, mycket ägg mellan och mycket tonfisk mums!


Det blev en mysig kväll med smörgåstårta som jag gjorde och den var mycket uppskattad!, den var helt slut senare på kvällen så det var ju bra det :). Självklart blev det inget dricka för mig utan jag klarade mig fint på alkoholfri cider. Det tråkiga är ju att man blir tröttare snabbt om man inte dricker så jag var som däckad redan vid 23 så då fick jag gå och lägga mig. Riktigt trevligt var det endå och jag var nöjd med kvällen.

Idag fyllde pappa år så vi var över en snabb sväng för att fika. Imorn blir det att gå upp tidigt för min del då jag ska vara i stan hela dagen.

Hoppas ni får en underbar start på nya veckan

kramar Ellie och Heiley


Ute skiner knappast solen!

God morgon!

Det var med sega steg som jag gick upp när andy kom hem från nattjobbet, jag går ju alltid upp när han kommer för att äta frukost tillsammans med honom. Trots att klockan var vid 8,30 trodde jag det var mitt i natten för det var så grått och tråkigt ute så man blev nästan deppig. Regnet öser ner här i lilla Skärblacka vilket gjorde att Kiwi tokvägrade att gå ut och Kissa. Hon älskar och bada men regn är det västa hon vet. Hon stretar verkligen emot när vi ska gå ut och springer direkt till en av våra buskar på framsidan och står och trycker där och vägrar gå längre. Slet ut henne endå och det slutade med att hon kissade massor med gånger på nästan ett och samma ställe sedan ville hon bara in. Ok då jag fick väll ge mig till slut, huvudsaken är att hon gjorde det hon behövde.

Idag har jag gått 26 gångna veckor i min graviditet och ska påbörja min 27:de vecka. Det går sakta men säkert vill jag påstå. jag har ju gått 2/3 delar av graviditeten nu så det är ju inte så långt kvar endå.

Igår blev det storstädning för min del under tiden andy låg och sov. Det börjar ta emot lite nu i ryggen när man gör lite mer ansträngade saker som diska och dammsuga men det ordnar sig alltid. Knyta skosnörerna börjar bli en riktig utmaning också speciellt om jag sitter ner. Står jag måste jag stå brett isär med benenoch sedan böja ner ryggen. Jag som annars anses överrörlig i kroppen får tom jag problem att nå nu haha!, stackars dom som är stela rent naturligt *fniss*.

I denna vecka står det enligt följande om mig och bebisen, dock är det väldigt olika från bebis till bebis:



Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Din föräldragrupp kommer förmodligen att börja om ett par veckor (om den inte redan börjat). Träffarna ger information om förlossningen och början av föräldraskapet och om ni kan delta båda två, är det allra bäst. Att vara välinformerad gör resan lättare.



kvällssmootien fixad

God kväll!

Nu sitter jag här och slurpar i mig min kvällssmooties. Jag bara tokälskar att göra egna smootiesar och jag tar det jag har hemma för tillfället och hittade lite frusta hallon i frysen så det fick bli en drink av:



Frysta hallon
kesella
0,5 banan
en skvätt apelsinjuice
och
en skvätt lättmjölk

Detta blev en rysligt god och fräsch drink och inget onödigt socker (finns bara naturligt i frukterna jag använt).



Till lunch idag blev det

2 stekta ägg med lite zuccini

Det var grymt gott! och väldigt enkelt.

och middagen bestod av Tacos!

Nu ska ajg kolla på såld på hus innan det är dags att krypa ner till kojs. Lilla Heiley har varit igång en hel del idag och sparkat lite då och då så nu är det även dags för henne och sova. Dock är det lite svårt och få en bebis i magen att sova, den lever ju sitt eget liv kan man ju säga hihi:), min lilla tjej:).

God natt


Jag tror jag blåser bort!

God morgon!

Har precis kommit hem efter en liten promenad med Kiwi. Blev en promenad på ca 20-25 min i skogen och det gick bra, förutom att det blåser orkan ute. Jag ville bara hem igen till värmen. Igår var jag ute på en morgonpromenad efter frukost på ca 40-45 min. på slutspurten var det dock väldigt jobbigt för sammandragningarna satte igång som vanligt och det slutade med att jag smög hem. Inte nog med sammandragningarna så kändes det som träningsvärk på sidorna om magen och spänd som en fiolsträng haha!. Det gjorde riktigt ont vill jag lova. Sedan vart det ju promenad på stan med Claudia och även då fick jag säkert en 3-4 sammandragningar bara under de timmar som jag var ute.

Jag pratade ju med barnmorskan om detta när jag var hos henne och hon menade att man borde inte ha mer än 4-5 sammandragningar om dagen för då borde man kolla upp om det är något som är på gång. Trots det så har jag inte kommit upp dit för det enda de säger när man ringer till förlossninen är "ta en alvedon" haha ja du vad säger man!. Nu har jag blivit så trött på detta så jag har slutat ringa dit helt enkelt, jag får helt enkelt stå ut.

trots att jag hade riktigt ont igår så var detta problem som bortblåst igår kväll när lilla tjejen vaknade vilket märktes rejält. Jag vet inte om hon möblerade om i magen eller något för jag tror hon både sparkade och slog där inne så min mage levde sitt eget liv vilket man såg vädligt tydligt hihi. Det finns nog ingen mysigare känsla:)

Snart har jag gått 26 fulla veckor och snart påbörjar jag vecka 27:) det drar ihop sig!! hihi.

OJ OJ nu måste jag springa på toa vilket händer rätt många gånger om dagen nu för tiden, undrar vad det beror på hihi:D.






Mina tankar kring det hela

Ja gårdagen var nog den kostigaste dagen i hela mitt liv. Jag skriver som vanligt ett inlägg om vad jag och Andy gjort i helgen och helt plötsligt börjar folk kommentera min arbetslöshet, hur jag är som person, varför jag inte får jobb, att jag är slö och lat. Jag säger bara så här: Ni får tycka precis som ni vill men man kan behålla vissa saker för sig själva. Att ge mig diverse tips på hur jag ska bete mig på jobb och att jag ska fundera över varför jag inte fått en fast anställning etc. Då frågar jag mig själv, måste det var fel på MIG bara för att jag inte fått ett fast jobb?. Det är faktiskt väldigt ovanligt att ha en fast anställning i min ålder och jag känner nog ingen som har det heller. Jag är 23 år och har jobbat sammanlagt 4 år i mitt liv + lite sommarjobb när jag fortfarande pluggade och inte bodde i Norrköping. Jag är inte mer ovanlig än någon annan i min ålder.

Förra veckan var jag på möte för ungdomsgarantin och där satt en STOR grupp ungdomar från 19-25 år som INTE har jobb. Ska jag känna mig som den enda arbetslösa i hela Sverige och det är MITT fel att jag är arbetslös?. Har folk glömt bort att vi nyligen hade en finanskris och att jag blev av med mitt jobb i samband med detta?. Det är dyrt att anställa folk nu för tiden och det är därför det ploppar upp bemanningsföretag till höger och vänster (jag vet att många företag helldre anställer en person i bemanningsföretag under en tid än att anställa en arbetslös person pga av att det blir billigare).

Från det att jag blev gravid i april i år så har det ju inte direkt gjort saken lättare att få jobb, ingen vill ha en gravid tjej och trot eller ej men så är det i dagens samhälle!. Trots att det anses normalt att föda barn och bilda familj så kan man ibland tro att man ska få barn via storken och slippa vara gravid, den bara kommer på ett utsatt datum och så har man barnet där. Nu förstår väll alla att så är inte fallet. Dock blir det svårt ju längre in i graviditeten man kommer. Jag har bara 99 dagar kvar av dessa 280 dagar man går som gravid vilket är ca 3 månader och vem vill anställa en person i 2 månader och sedan bli tvungen att hitta en vikarie åt denna?. Jag önskar verkligen att det skulle gå men hur mycket jag än vill så är det inte så.


Vissa delar av en vill göra allt man orkat med tidigare medans den andra säger STOP du måste ta det lugnt nu!. Det är en svår balansgång och ibland vet man inte hur man ska göra eller bete sig i sin nya kropp men man måste lära sig att lyssna på sig själv. För bara jag vet vad min kropp klarar av och vad den mår bäst av i olika sammanhang och jag ska inte behöva hängas ut som en latmask för det!


Jag gör allt jag kan för att få ett jobb, mer än så behöver ni inte veta. Nej jag är inte gravid bara för att få vara hemma och slippa jobba. Jag tror säkert det även finns sånna männiksor som gör så men jag tror inte de nöjer sig med ett barn utan skaffar nog sig många barn om de inte vill jobba. Jag kan tänka mig 1 barn max 2 om jag i ett senare skede känner för det men just nu är jag väldigt nöjd med ett.

Nu vet ni lite hur jag ser på saken och jag vore glad om jag slapp bli kallad lat och slö för alla gravida kvinnor vet att amn är långt ifrån slö när man väntar barn. Det kanske är svårt för er killar och förstå det men som många andra sagt så är man inte direkt nöjd med sin tunga kropp, fötter som sväller, en magsäck som krymper och man kan äta mindre och mindre mat, tunga bröst, ryggont, foglossningar etc gör att man inte längre orkar det man tidigare orkat. Så är det bara och det MÅSTE alla inkl jag respektera trots att det kan vara svårt ibland. Man vet ju faktiskt vad man HAR klarat tidigare och varför skulle detta inte gå nu?, job för du har ju en bebis i magen som väger och som tar näring från dig.

Med dessa ord vill jag bara säga att jag är stolt och glad gravid som trots vad alla säger längtar efter den dagen då jag faktiskt har ett jobb och som jag förhoppningsvis trivs VÄLDIGT bra på!.


En trevlig dag trotsallt

God kväll!

Det har varit en mysig dag på stan tillsammans med min vän Claudia. Tog mig in till stan lite tidigare än beräknat för att strosa runt lite på stan och sedan vid 13 träffades vi på Lindahls konditori mitt i stan för att fika och prata lite skit. För mig blev det en efterlängtad latte eftersom det var sååå länge sedan jag drack en. Har ju inte varit sugen på kaffe alls under graviditeten och inte förrän nu för ca någon vecka sedan har jag börja dricka det igen, även om jag bara kan dricka max 1,5 kopp om dagen för annars mår jag riktigt illa och får huvudvärk. Det roliga med oss tjejer är att man alltid har något att prata med. Självklart blev det endel prat om barn men även en massa annat skoj. Gluttade lite i affärerna efter det och Claudia passade på att inhandla lite kläder och jag fick väll agera lite smakråd:). Jag och Claudia har bokat in en filmkväll på söndag så då blir det en helkväll med twilightfilmerna coh så klart med gott sällskap:).

efter några timmar på stan åkte jag hem och käkande lite och nu tänkte jag umgås med Andy innan han åker till jobbet. Tänkte försöka ta mig till biblioteket här i skärblacka någon dag för att kolla lite böcker, dels om gravititet men också om kaffe då kaffe blivit ett intresse jag skaffat mig, vill fördjupa mig i denna dryck eftersom den uppskattas av väldigt många. Skulle så gärna vilja lära mig latteart då jag tycker detta är så vackert och gör verkligen kaffedrinken ännu mer intressant.






Sm i Bodyfitness i västerås i helgen avgjord!

Då var årets SM över för denna gång. Jag var ju tyvärr inte där men måste se till att åka dit snart, det är ju faktiskt en underbar känsla av att vara där bland massa vältränade personer som delar samma intresse som en själv dvs träning och då speciellt tung styrketräning eller gymträning i allmänhet. Det ger dessutom så enormt mycket inspiration som räcker och bli över :). Det var länge sedan jag var där nu och det märks väldigt klart på gymträningen faktiskt, man behöver den inspirationen man får genom att kolla på tävlingar. Vare sig man vill tävla eller inte så är dessa evenemang värda ett besök.

Svensk mästarinna i bodyfitness och svensk mästare i bodybuilding avgjordes alltså i helgen och resultatet på bodyfitness sidan ser ut enligt följande:

Korta klassen -163

1a: Carina Isaksson (som även van veteranklassen)
2a: Åsa Hälltorp
3a: Malin Söderqvist

Långa klassen +163

1a: Camilla Öhman
2a: Cecilia Benjaminsson
3a: Anna- Maria Lacatus

Jag måste säga att jag bara tokälskar Maria-Lacatus fysik. Lagom mycket muskler och en perfekt symetri enligt mig, dessutom riktigt kvinnlig på alla sätt och vis. Sedan gillar jag även Camilla Öhman som van då hon har muskler på de rätta ställena :), grym symetri även där.


Bilden lånad av www.annamarialacatus.com. Några av de långa tjejerna


Bild lånad av www.lissfit.com  Några av de korta tjejerna


Även denna bild lånad av lissfit.com. Här har vi Anna-Maria och Camilla, två grymt snygga tjejer!

Grattis tjejer!!







Nu är vi helt slut!

Slutet på veckan och det har varit ett riktigt bra avslut. Igår var vi på dop av lilla Neo som är Andys systers lilla son. Det blev en trevlig dag med mycket prat och mys med Neo.


Andy sken som en sol när han höll i Neo. Det märks att pappakänslorna börjar vakna till liv:). Det är myyysigt!:)


Idag har Andy och jag beskurit buskar som lever sitt eget lilla liv så nu har vi förhoppningsvis fått ordning på dom igen. Vi har även klippt häckarna så nu är dom låga och fina och helt plötsligt fick man en mycket större tomt! och allt känns inte lika inmurat som tidigare av höga häckar och det gillar vi!. Nästa år funderar vi på att ta bort häcken och ersätta med vitt staket istället för att få det lite frächare och kanske sätta någon rosenbuske framför eller något för att få det att se lite mer öppet ut.Vi har ju inte så stor tomt (ca 400 kvm) så då vill man ju inte känna sig instängd. Vi har även hunnit med att ta bort några "buskblommor" eller vad man ska kalla dom. De är stora blommor som tagit över en stor del av vår rabatt och stora enorma rötter och sniglarna ara tokälskar bygga sina bon där, tom så pass att de lagt ägg där såg vi så nu åkte båda dom blommorna och så kastade vi en massa sniglar också så nu har vi väll tagit bort kanske 70% av alla sniglar på vår tomt (och jag lovar det var MÅNGA). När jag säger sniglar så menar jag dom med hus.


Det kanske inte syns men häcken/arna har blivit mycket kortare nu än innan.


Det enda vi har kvar nu är att klippa ner en blomma som blivit enormt stor detta år. Den har blivit riktigt risig också så ska den komma upp fint igen till nästa år måste vi nog klippa ner den helt för den ser hemsk ut. Den sitter på framsidan men det får vi ta en annan dag. Sedan ska vi åka bort med alla grenar från buskarna häcken som blivit men vi tror vi måste hyra ett släp för det så det hann vi inte idag.

Jag kan lova att det ser mycket mer trevligt ut nu på tomten, vi hade en väldigt fullvuxen tomt innan eftersom det verkar som att de som bodde innan oss inte tagit hand om den så mycket som dom borde. Hoppas vi får ordning på det till slut :).

Resten av kvällen kommer jag nog att sitta framför tv'n. Blir nog lite dammsugning senare men nu behöver jag vila. Får väldigt lätt ont i ryggen nu för tiden eftersom man börjar bli rätt tung. Har gått upp som mest 7,8 kilo nu och då har jag inte tänkt så mycket på vad jag äter, så jag ska försöka städa upp lite i kosten och inte äta så mycket mellan måltiderna och mellanmålen får bli något lite nyttigare än vad det blivit hittills. Därför ska jag göra en proteindrink gjord på kesella och banan ikväll :). Orkar jag så kommer jag gå på en långpromenad med stavarna imorn bitt också för vi (jag och bebisen) behöver röra lite på oss :).

Avslutar med en bild på mig och magen i vecka 25+3 (dvs idag)



Nu ska jag vila lite. Ha en fortsatt trevlig söndag och hoppas er nya vecka blir bra!


Varit hos barnmorskan

Hej där!

Då var vårt lilla barnmorskebesök avklarat för denna gång. Nästan BM besök blir den 29 okt så det är inte så långt kvar. Det var skillnad på hoppet från första till andra BM besöket som var på 15 veckor!, den här gången blir det ett till om 4 veckor.

Allt såg jättebra ut och enligt barnmorskan kunde det inte se bättre ut!. Vi tog ett såkallat Symfys Fundus mått (SF mått som jag kommer att fortsätta säga) för första gången och det betyder att man mäter magen från blygdbenet och toppen av livmodern, på så sätt ser man om bebisen växer som det ska. Jag hade ett SF mått på 24 cm och helt normalt!, sedan har man ju inte så mycket och jämföra med så det är svårt och veta hur mycket bebisen växt men detta gör man varje gång så då nästa gång kommer jag se mer hur mycket hon växer:). Nu är hon tydligen för stor för att man ska kunna mäta henne på ultraljud så då får man göra detta istället :). Hon tog även ett HB som var 131, lite lägre än tidigare men absolut jättebra!. Blodsockret var nere i fotknölarna men det var ju inte så konstigt eftersom det var flera timmar sedan som jag åt så det hamnade på ynka 3,9. Blodtrycket var också toppen och likaså bebisens hjärtljud som låg på ca 140 slag/min.

Vi har tom spelat in hennes Hjärtljud på mobilen så det blir ett mysigt litet minne som vi ska försöka bevara. Det lät en hel del där inne måste jag säga så det är konstigt att hon inte blir döv där inne hehe.

Nu har jag och Andy precis vilat, vi sov någon timme, helt utmattade så frågan är om det är vädret?. Rådfrågade henne lite ang träning också eftersom jag har så problem med mina sammandragningar (nu för tiden får jag ca 4-5 rejäla om dagen som gärna sitter i rätt länge). Hon menade att många från vecka 25 orkar inte med någon riktig träning med tanke på att man blir så mycket tyngre. Hon tyckte jag skulle lyssna på kroppen och vill inte den så är det oftast långa promenader som gäller för de flesta och yoga som hon påpekade var superbra träning speciellt för mig som är rädd inför förlossningen, på så sätt kan jag lära mig att slappna av.


Jag gjorde ett skrivbordsunderlägg på paint om vår lilla tjej:), myyyysigt. Vi saknar henne sååå:).


Nu ska vi ta en snabbfika sedan blir det lite fredagsmys framför idol och så ska vi kolla på kniven mot strupen på internet.

Hoppas ni haft en underbar dag!

kramar från mig och Heiley




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0