Varit hos barnmorskan

Hej där!

Då var vårt lilla barnmorskebesök avklarat för denna gång. Nästan BM besök blir den 29 okt så det är inte så långt kvar. Det var skillnad på hoppet från första till andra BM besöket som var på 15 veckor!, den här gången blir det ett till om 4 veckor.

Allt såg jättebra ut och enligt barnmorskan kunde det inte se bättre ut!. Vi tog ett såkallat Symfys Fundus mått (SF mått som jag kommer att fortsätta säga) för första gången och det betyder att man mäter magen från blygdbenet och toppen av livmodern, på så sätt ser man om bebisen växer som det ska. Jag hade ett SF mått på 24 cm och helt normalt!, sedan har man ju inte så mycket och jämföra med så det är svårt och veta hur mycket bebisen växt men detta gör man varje gång så då nästa gång kommer jag se mer hur mycket hon växer:). Nu är hon tydligen för stor för att man ska kunna mäta henne på ultraljud så då får man göra detta istället :). Hon tog även ett HB som var 131, lite lägre än tidigare men absolut jättebra!. Blodsockret var nere i fotknölarna men det var ju inte så konstigt eftersom det var flera timmar sedan som jag åt så det hamnade på ynka 3,9. Blodtrycket var också toppen och likaså bebisens hjärtljud som låg på ca 140 slag/min.

Vi har tom spelat in hennes Hjärtljud på mobilen så det blir ett mysigt litet minne som vi ska försöka bevara. Det lät en hel del där inne måste jag säga så det är konstigt att hon inte blir döv där inne hehe.

Nu har jag och Andy precis vilat, vi sov någon timme, helt utmattade så frågan är om det är vädret?. Rådfrågade henne lite ang träning också eftersom jag har så problem med mina sammandragningar (nu för tiden får jag ca 4-5 rejäla om dagen som gärna sitter i rätt länge). Hon menade att många från vecka 25 orkar inte med någon riktig träning med tanke på att man blir så mycket tyngre. Hon tyckte jag skulle lyssna på kroppen och vill inte den så är det oftast långa promenader som gäller för de flesta och yoga som hon påpekade var superbra träning speciellt för mig som är rädd inför förlossningen, på så sätt kan jag lära mig att slappna av.


Jag gjorde ett skrivbordsunderlägg på paint om vår lilla tjej:), myyyysigt. Vi saknar henne sååå:).


Nu ska vi ta en snabbfika sedan blir det lite fredagsmys framför idol och så ska vi kolla på kniven mot strupen på internet.

Hoppas ni haft en underbar dag!

kramar från mig och Heiley

Anders

Saknar ni henne? Är hon död?

2010-10-01 | 17:46:14 |
Ellie

Anders: Man hör väll inte hjärtljud om någon är död?, tycker kanske du borde fundera på vad du skriver för så säger man bara inte. Du förstår nog mycket väl vad jag menade.



2010-10-01 | 18:29:58 |
Anders

Nej? Menar du längtar när du skriver sakna?

2010-10-02 | 22:19:27 |
Ellie

Anders: ja det skulle nog vem som helst förstå om man läser hela inlägget. Hade hon varit död hade väll jag inte skrivit att allt var som det skulle?. Kanske borde tänka lite mer nästa gång?.

2010-10-03 | 09:50:21 |
maria

förstår att ni längtar efter henne!

kul att allt var som det skulle och både du och hon mår bra!



kram

2010-10-03 | 16:46:10 | http://lilliss84.blogspot.com/
Ellie

Maria: Ja det var väldigt skönt och veta. Jag känner henne ju sparka varje dag och det är ju också ett kvitto på att hon mår bra :).

2010-10-03 | 17:06:58 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0