Gårdagens träning-en flytande upplevelse

Oj vilket skönt väder detär ute idag!, jag kommer garanterat att vara ute mycket idag men jag hade även tänkt att det skulle bli ett sista pass för veckan, nämligen bröst.

Igår blev det ett ganska kort pass, eller nja det kanske inte var kortare än andra pass men eftersom det "bara" var ben så kändes det som att det gick fortare. Jag var verkligen i valet och kvalet om jag skulle dit för det regnade som spön i backen och för tillfället har jag ingen bil eftersom andys bilär trasig så han måste ha min bil. Hur som helst så valde jag att ta cykeln iallafall dit för man har ju faktiskt aldrig dött av regn. Väl där var jag som en dränkt katt. Jag tänkte inte så mycket på det utan började köra på. Jag har nog aldrig svettats så mykcet i hela mitt liv som jag gjorde då, jag rent av flöt där jag satt i bensparken efter att ha kört både utfall i smithen, och knäböj i smithen. Micke ägaren kom och pratade lite och tom han uppmärksammade mitt svettande. Jag brukar faktiskt inte svettas så mycket under träningarna utan är nog rätt sval oftast men nu var det verkligen obekvämt. Snacka om pinsamt!.

Passet gick väll sådär, tror att det är benen jag tappat mest styrka i. Visserkligen har jag aldrig varit stark i knäböj och liknande övningar men jag kände mig rätt ringrostig. Benspark är min absolut favoritövning för benen då jag känner att jag får en sååå skön kontakt.

Dessa övningar blev det iallafall:

* Knäböj smith
* utfall smith
* benspark
* sittande baksida lårcurl
* några ryggresningar
* crunsches med rep för magen

Passet avslutades med 5 min crosstrainer och totalt ca 20 min cykel till och från gymmet.

Nu blir det lunch

Hörs sen! 


Body is da shit!

Tjena!

En ny dag är här och jag sitter och kollar på fuskbyggarna på tv4 play. har varit en lugn dag hittills som vanligt eftersom jag ligger lite lågt på jobbfronten, nästa vecka har jag fått 2 pass natt på Hallegården så det är bäst att vila ordentligt. Jag ska ju jobba hela sommaren sedan så då blir det inte mycket vila, får passa på nu och njuta av dagsljuset för sedan blir det bara ett ständigt mörker (jobbar ju bara natt då hihi).

Idag vet jag inte hur jag ska göra med träningen, är väldigt sugen på att riva av ett pass till men med tanke på att jag har kört 2 pass än så länge och jag har fruktansvärd träningsvärk och stel som en pinne är det kanske egentligen bäst att ta en vila, men som många säger "vila gör man i graven" så får vi helt enkelt se. Väljer jag att vila blir det kanske lite hopprep på garageuppfarten och ett pass stretch för jag är riktigt stel. Jag har nog alltid varit dålig på det och därför är det egentligen bra att gå på gruppträningspass för då blir det alltid stretch i slutet av varje pass *super*.

Jag pratade lite med ägaren av gymmet i tisdags (han var grymt trevlig) och han berättade att det kommer att komma en ny klass till hösten....självförsvar!. Det kommer jag garanterat att gå på för det behlövs alltid i detta våldsamma land . En annan klass som kommer i höst är zumba och det kanske man ska passa på att testa:).

Det bästa med gymmet är att de har allt  under ett tak styrketräning/gym, gruppträning, solarier, massage, ansiktsbehandlningar, hälsoprofilbedömningar etc. Jag tror att det kommer att tillkomma en del saker dessutom och jag kommer verkligen ha som mål att jobba där.

Ang min träning så har jag ännu inte bestämt mig för vad jag vill ha för typ av schema, om jag ska ha något eller om det bara kommer att bli improvisation men jag tror det kommer bli någon form av schema. Jag tycker dock att ni varit väldigt dåliga med att dela med er av era träningsscheman så kom igen nu!:).

Nu blir det lite pysslandes här hemma

ha det superbra så länge, kram på er!


Har köpt nya body idag för att få ny inspiration till träningen. Har köpt denna tidning i lösnummer säkert 6 år utan att missa någon. Under arbetslösheten köpte jag ingen för att spara pengar och nu fick jag den äntligen!, jippi!!!


Dags för gymmet!

Japp då är det snart dags för ännu ett gympass. Just nu kan jag meddela att jag känner mig som en tant, stel överallt och träningsvärk precis överallt!!!!. Först var jag lite osäker på om jag verkligen skulle träna med denna träningsvärk men med mycket om och men så blir det nog det endå. Jag får köra så bra jag kan helt enkelt och jag har faktiskt inte riktigt bestämt vad det blir. Ben blir det inte eftersom jag vill vara fräsch i ryggen och det är jag verkligen inte nu!.

Det blir bröst eller axlar och jag får helt enkelt testa mig fram till vad som gör minst ont.

Jag skriver lite senare!!

kram


stenladdad!!!!


Här är en bit av min motivationstavla där finns bla tidningsartikel om mig och några brev från er läsare som är grymt motiverande. Blir alltid lika glad att läsa dom :)


Nu kör vi!!!


Dagens gymträning

God kväll!

Idag är jag sååå glad!. Jag har äntligen köpt ett gymkort och det blev på hälsobruket som jag provtränade på. Jag kunde helt enkelt inte hålla mig och nu känner jag igen mig själv igen. Jag har ju faktiskt en gymråtta även om man inte kan tro det ibland med mina motivationssvackor men det har vi ju alla. Tyvärr var det ganska litet och vissa saker fanns inte som jag gärna ville ha men jag pratade med micke ägaren och han sa att de ska få lite fler saker eftersom de fått önskemål om lite andra maskiner. Det känns ju bra iallafall och det blir iallafall billigare än att åka in till stan och träna.

Mitt mål var att köra lugnt eftersom jag haft uppehåll nästan 6 månader men som ni förstår så nådde jag inte målet. Jag körde tungt och i vissa övningar hade jag inte tappat så jättemycket styrka även om det kändes ovant att köra. Ryggen var rätt fräsch. Armarna var lite segare men absolut godkänt med tanke på mitt uppehåll.

För ryggen körde jag:

* Latsdrag
* maskinrodd
*Hantelrodd
*Marklyft

Armar:

* bicepscurl med Z-stång
* hantelcurl
* triceps puschdown i cable

Cardio:
crosstrainer 10 min
motioncykel 10 min
Cykel till och från gymmet ca 20 min

Ni förstår inte hur mycket jag skakade efter passet, det märktes verkligen att jag inte tränat på länge för jag skakade som bara den. Jag kunde knappt lägga tillbaka en hantel jag använt, den vägde bara 10 kilo men man kunde tro att den vägde 100 kilo haha.

Det som var lite småkul var att alla som var där tjejer som killar tokglodde på mig. En kille stod bredvid mig och körde hantelrodd när jag körde marklyft och han kollade hela tiden så först trodde jag han skulle säga något med det gjorde han inte haha. Förhoppningsvis tyckte de att jag var ganska stark för att vara tjej så det inte var tvärtom, väldigt svag haha!.

Jag har tänkt att inte lägga några som helst krav på mig vad gäller träningen, inte just nu iallafall för jag vill köra på och se vart det leder. Min förhoppnings är att jag ska träna redan imorn, men jag måste försöka hålla igen lite så jag inte kör slut på mig redan :).


Hur ser ert träningsschema ut?, dela med er av vad och hur ni tränar och varför ni tränar som ni gör vad gäller uppdelning av muskelgrupper etc. Detta för att vi alla bloggläsare på denna blogg ska få lite inspiration till nya scheman. Om ni är flitiga med kommentarer kanske jag lägger upp era scheman i ett inlägg så alla kan läsa och beskåda. Kom igen och skriv nu!!

kram


Omklädningsrummet är väldigt litet men här är dusch och toadelen. Väldigt fräscht!




Träning för hela slanten!

God dag vänner!

Som vanligt har jag varit dålig på att uppdatera bloggen men jag har faktiskt haft fullt upp i helgen. Har städat massor+ att vi på söndagen var på 40-årskalas då hela (nästan) andys släkt var samlad. Vi var blev bjudna på restaurang och det blev syriansk mat så det var intressant att prova något nytt. Jag som knappt träffat någon från andys släkt mer än dom absolut närmaste var grymt nervös men det var onödigt för det gick superbra och inget att vara orolig för. 

Idag har jag varit ute massor i trädgården som vanligt och solat, vattna blommor, grillat kycklingfile med potatissallad. Nu har andy åkt till jobbet och jag tänkte passa på att åka till Hälsobruket och provträna. Det kan vara bra när det väl är dags att köpa kort att veta hur gymmet är. Gymmet är ju helt nyöppnat från januari i år så det lär ju vara riktigt bra grejer, det ligger dessutom precis bredvid jobbet så om jag jobbar natt är det lätt att gå tex precis innan ett arbetspass och sedan gå direkt till jobbet. Vi får se hur det blir men först blir det en provträning hur som helst. Hade nog tänkt att jag skulle köra lite rygg och armar, rygg eftersom det är den som tagit mest stryk efter att jag tog bort gymkortet. Det är ju inte jättelätt att träna rygg hemma så jag passar på nu:). För er som är intresserade kan ni gå in på www.halsobruket.se . 

Nu ska jag inspirerar mig lite till träning genoma tt gå in på www.bodynytt.se de har massa trevliga profilfilmer och man blir sååå sugen på att träna:)..

pussar!

 




Jag överlevde...

tisdagsnatten!. Som ni vet så jobbade jag natt för första gången i mitt liv i tisdags då jag gick på kl 21. Det började ganska bra med lite trötthet fram mot 11 då jag börjar bli trött vanliga fall. Därefter blev jag rätt pigg från ca 01-03 och mellan 4-5 och frammåt var det nästan olidligt, då kom tröttheten som ett brev på posten och jag satt nästan och nickade och blev mer och mer opratbar. Även om de pratade med mig om jobbet så bara mmade jag och var riktigt ointresserad haha. Självklart var de förstående och sa "vi ser att du är trött *fniss*", nähää!!! jag bara sitter och halvsover haha. När klockan äntligen slagit 7 var det dags att rulla hem på cykel och det var ju inte direkt en trevlig cykeltur hem, för trött var man ju redan sedan innan och det gjorde ju inte saken bättre att det var snöblandat regn som bara tusan och riktigt kallt. Jag såg ut som en tomat när jag kom hem och jag måste sett ut som en jag vet inte vad när jag cyklade för jag kom på mig själv med en grymt hemsk hållning (lutade mig fram mot styret), kisande ögon och axlar upp mot öronen haha.

Väl hemma gick jag ut en snabbis med Kiwi och inte ens hon ville gå någon lång runda, förhoppningsvis såg hon hur trött jag var för hon ville bara gå till första bästa gräsmatta och kissa två gånger sedan ville hon hem. Sov gjorde jag, dock lite oroligt eftersom kroppen inte är van att lägga sig kl 7,30 på morgonen. Sov gjorde jag till 13,30 ungefär och sedan kände jag mig riktigt bakis!. Konsitgt nog kände jag mig riktigt uttorkad trots att jag druckit vatten på natten, huvudet händes som en ballong och ögonen hängde i knävecken, ingen skön känsla.

Jag klarade dock av natten och jag är grymt imponerad, förhoppningsvis ska det gå lättare och lättare. En sak jag märkte av var att jag blev något ofantligt hungrig på natten, även om vi mest satt ner så var jag konstant hungrig. Jag kan tänka mig att det beror på att kroppen är ovan att vara uppe och att kroppen behöver mer energi på natten när man är uppe. Trots att jag åt havregrynsgröt med massor av mjölk så var ajg lika hungrig endå. Åt därför två mackor senare på natten och när jag kom hem var jag ursvulten och tröck i mig 2 knäckemackor. Hunger är min värsta fiende och speciellt när man dessutom är trött för kroppen blir ju inte direkt piggare av att vara hungrig.

Nåja nog av min natt. Innan nattpasset hann jag faktiskt med ett styrkepass här hemma. Det blev rygg och armar och det gick riktigt bra, dock har jag grym träningsvärk i armarna och det är väll inte så konstigt. Kroppen är inte van och träna styrketräning längre haha!, måste jobba på så jag har råd med ett kort snart :).

Idag blir det nog bröst och lite ben om jag hinner, ska försöka med ett hip hop abspass också men vi får se hur mycket jag orkar. Idag blir det nämligen ett nattpass igen så jag ska försöak hinna vila lite också.

Hoppas ni haft en fantastisk vecka hittills och ni får tänka på mig i natt:).

kram på er!



En bild från natten: En trött och sliten Ellie!


När jag vaknade låg både misse och kiwi under täcket




Det händer lite saker

så det är därför jag inte kunnat/orkat blogga så mycket. Idag är det min första dag på hallegården och kommer jobba natt i natt. Börjar kl 21 till 07 imorn så jag har försökt sova så mycket jag bara kan, tyvärr blir det lätt för mycket sovande också vilket inte heller är bra. Trött kommer jag nog ändå att bli med tanke på att jag aldrig jobbat natt tidigare. Att ha två nya jobb är ju riktigt kul med tanke på att jag fått två riktigt bra jobb med bra variation trots att båda är innom vården. Sjukhus och äldreboende är ju faktiskt två helt olika ställen och en undersköterskas uppgifter tycker jag är som dag och natt på dessa ställen.

Igår jobbade jag på sjukhuset, ett dagspass från 7-15 och det var en riktigt lugn dag. Våra de flesta av våra patienter kunde klara sig själva och skulle hem samma dag så det var inte mycket att göra. Hade inte en enda provtagning på hela dagen, heller inga kontroller (puls, blodtryck, vikt, spo2 etc). Det enda jag gjorde var en bladder på en patient som inte ens var min (bladder= ett slags ultraljud som kollar hur mycket resurin som finns i urinblåsan, vanligtvis efter att ha haft en kateter). Pga av bristandet på arbete tog jag ett blodsocker på mig själv innan lunch och visade 5,4 mmol tror jag det står i. Tog dessutom en satration och det visade 96% och en puls som låg på 49 i sittande läge:). Det är kul att jobba på sjukhus hehe:).

Det har blivit lite dåligt med träning på sista tiden och föklaringen är att jag inte känt mig 100% pigg. I 2 veckor har jag haft problem med otrolig huvudvärk som kommit och gått så jag har helt enkelt legat lite på latsidan men eftersom det händer en hel del endå så har det inte gjort så mycket. Tänkte klra ett pass strax till dvdn och vad får jag nog se. Börjar bli lite trött på dessa dvder men det var ju bara en tidsfråga.

Dags för träning

kram!


Äntligen Fredag!

Hej igen!

Då var det äntligen fredag och veckan har inneburit lite jobb. Både idag och igpr blev det två dagpass på sjukhuset och det kändes riktigt bra båda gångerna, jag börjar komma in bra i jobbet och eftersom jag jobbade på samma jobblag båda dagarna så kände man ju vissa patienter från gårdagen. Det roligaste med jobbet på sjukhuset måste vara den stora variationen på människor man träffar. Det är ju en ortopedavdelning vilket innebär att det är väldigt blandade åldrar på patienterna vilket är riktigt kul eftersom det aldrig blir tjatigt. Patienterna stannar oftast också bara några dagar upp till ca 5-7 dagar som max om inget speciellt händer och det gör ju att det alltid kommer nytt folk. Vissa patienter blir man nästan lite kompis med och jag har många gånger fått höra att jag alltid är så glad och positiv och visst det måste jag väll hålla med om. Jag skulle själv inte vilja träffa en tjurig kärring om jag låg inne på sjukhus och var sjuk för visst blir man nästan lite sjukare då?. Nej det är bättre och vara glad för jag lovar!, oftast smittar det av sig!.

Nästan vecka kommer jag att gå inskolning på Hallegårdens äldreboende och det kommer innebära 2 nätter. Det ska bli kul och se hur det går eftersom jag aldrig jobbat natt tidigare. Tur är ju att jag är mer kvällsmänniska än morgonmänniska:).  En sak som förvånat mig är hur många som hört av sig ang jobb. Jag tror det ringt mellan 6-7 jobb inom en månad och då är det mest från äldreboenden men också ett cafe etc. I förregår ringde tom kriminalvården, där har jag alltid viljat jobba men som sagt så har jag ju redan jobb och man kan ju inte få allt :). Det jag fått höra av många är att jag gjort så mycket olika saker för att vara så ung och det håller jag med om. Jag tror det är viktigt att ha bred erfarenhet och våga göra olika saker för jobbar man på ett och samma jobb i 30 år kan man ju faktiskt bara det jobbet och det är ju faktiskt inte alltid bra även om man blir bra på just det jobbet.

Min filosofi är att våga pröva på olika saker, vad det än är träning, jobb etc för hur ska man kunna utvecklas som person om man inte vågar testa nya saker?. Vissa saker kanske inte alls blir bra men då har man ju lärt sig något nytt och det är ju faktiskt bara positivt!.

Efter jobbet var jag så trött att jag somnade och sov två timmar. Hoppade träning idag så det blir ev något imorn istället, hoppas på bra väder för då kanske det blir en powerwalk i fina vädret. I Nyköping toksnöade det när jag var på jobbet, riktigt stora flingor dessutom så ettt ag trodde jag det hade blivit vinter igen men nu ör det borta, tack och lov!.

Nu blir det lite fredagsmys sitter och funderar på om det blir gröt eller chips. Andy ville ha chips men jag vet inte om jag är sugen. Tappade faktiskt suget på chips och godis efter påsken så vi får se.

Hoppas ni haft en underbar dag!.


Våga testa på olika saker, det är bara då du verkligen vet vad vad det är du gillar!


En onsdag med mycket fläng

God kväll!

Äntligen är man hemma efter en ganska snurrig dag. Har varit inne i stan hela dagen och åkt runt och gjort massa ärenden. Lämnade massa papper till arbetsförmedlingen, skatteverket och en massa annat. Nu har jag iallafall fått helt nya däck och det känns riktigt fräscht och köra nu :). Tyvärr så var det tydligen inte det som var felet som gjorde att bilen låter så mycket, vad det är vet vi faktikt inte men vi tror att det ev kan vara bromsoken som behöver bytas. Måste säga att det är grymt läskigt och åka när man vet att det är något fel eftersom man är rädd att det ska hända något. Ska jobba imorn förmiddag så jag måste tyvärr åka med bilen men sedan hoppas jag att vi kan fixa det för som sagt så mycket jag det är läskigt.

Det konstiga är att det bara låter om bilen när jag kommer upp i prick 90 km i timmen och kör jag tex 100 så låter det inte alls kanppt så det är ju lite lustigt.

Har inte hunnit med någon träning idag men jag får väll ta det imorn ev. Snart ska jag gå och lägga mig tänkte jag, ska bara äta något innan och det får nog bli min middag som består av hemmagjord hamburgare. Eftersom jag inte varit hemma idag så har jag inte hunnit äta den förrän nu.

En sak som jag märkt är att jag har blivit helt galen i havregrynsgröt igen. Jag har alltid hatat det innan men när jag dietade första gången så började jag älska det (man blir lite konstig när man dietar, allt blir helt plötsligt vansinnigt gott även om man aldrig ätit det tidigare). Sedan efter dieten stod det mig upp i halsen så då åt jag det inte på VÄLDIGT LÄNGE men nu älskar jag det igen. Jag gillar det så pass mycket att jag äter det oftast 2 gånger om dagen till frukost och till kvällen med mycket mjölk och kanel! mums!!. Tänk så konstig man kan bli :).

Nu måste jag äta sedan blir det krama kudden

Natti natti!


En gammal bild från hösten 2006.


Träningsupdate

Hallå igen!

Det var länge sedan jag berättade lite om träningen så jag tänkte berätta lite om dagens pass som idag blev lite styrka i form av axlar och lite rygg på ca 20 min. Därefter gick jag ut på garageuppfarten och hoppade lite hopprep i 5 min för att värma upp lite och så gav jag mig ut på en ca 20 min lång intervallrunda. Jag joggade en låt vilket ligger på ca 3-4 min  och gick sedan tills pulsen gått ner lite så totalt blev det ungefär 6 intervaller där den sista avslutades upp för en liten backe. Det var grymt skönt och springa denna vårdag eftersom det var så behagligt varmt.

Väl hemma blev det lite stretch och 6 min mage  till ett expresspass hip hop abs.

Det var passet idag och jag känner mig riktigt pigg men samtidgt lite trött efter träningen. Pigg efter all D-vitamin jag fått idag av solsken och bara slappande och lite promenerade.

Imorn blir det fullt upp för min del. Ska in till stan och köpa däck, gå till arbetsförmedlingen, åka till skatteverket och lämna in deklarationen och en hel del andra saker. Dock kommer jag se till att jag får lite sol även imorn om den finns även imorn för det kan man aldrig få för mycket av enligt mig :).

Jag passar på att dela med mig lite av bilder jag tog idag med mobilkameran, väldigt blandat men en hel del vårbilder:)




En av blommorna som finns på vår tomt :)


...och dessa


Jag har nog aldrig sett en hund som njuter så mycket av våren/sommaren som Kiwi. Hon rent av lyser energi. Hon älskar att ligga mitt i solen och steka, och lukta in alla vårdofter som finns överallt nu. Min lilla flicka :)


Denna väg ligger några hundra meter från oss, den löper längs en stor hästgård som har massa hästar, snacka om lantlig känsla! och jag älskar det!.




En av många hästar som finns här :). Jag blir alltid lika sugen på att börja rida igen när jag ser en häst, speciellt denna gård för här har de riktigt stora och ståtliga hästar!.

Kiwi älskar hästar trots att hon är så liten. Hästarna kollar alltid ner på henne och undrar säkert vad det är för en skit haha.


här efter ett styrkepass, nöjd och glad!

Efter ett bra intervallpass:)

Puss på er!



Det är så härligt!

Hej vänner!

Förlåt att jag varit så dålig på att uppdatera er men som ni säkert vet så är det ett fantastiskt väder ute. Jag har inte haft någon vidare lust att sitta inne vid datorn. Idag tex så har jag varit nästan hel dagen ute. Jag har hunnigra lite ärenden också men annars har jag bara varit hemma. egentligen skulle jag jobbat igår me påväg till nyköping böjade bilen låta något förskräckligt och jag fick åka av vid kolmården för att ringa min pappa och fråga vad det var. Det var givevis svårt att säga på telefon så jag kunde inte annat göra än att ringa jobbet och säga att ag inte kunde komma. Kl var halv 3 och jag skulle börja 4 så det var svårt att skjuta på jobbet eftersm de redan skjutit jobbet från 14 till 16. Givetvis bv de inte så glada men vad gör man när tekniken inte fungerar. Det var inget annat än att åka hem igen och nu tror vi att det kan ha varit däcken som var så dåliga så imorn ska vi köpa nya. Hoppas det var dom för jag ska jobba på torsdag också.


Idag har det som sagt varit en fantastisk fin dag och jag har varit ute massor på tomten, gått skogspromenad med Kiwi och gjort massa mysigt. Just nu sitter jag ute på tomten och upppdaterar er med men laptop som jag drog med ut. Det börjar blåsa lite så det är nog dags att dra sig in snart.

Igår blev det ett väldigt sent pass hip hop abs cardio, klockan var nästan 12 på natten när jag var klar haha!, sån är jag.

Nu ska jag sluta men ev hörs vi ikväll annars hörs vi imorn..

kram


Då var det nästan klart

Hej vänner!

Har egentligen inte tid att blogga nu för jag ska iväg till jobbet, det blir ett kvällspass idag igen och ev även imorn så jag har fullt upp. Ang blogginlägget igår om mina funderingar så tänkte jag berätta om det nu då det nästan är helt klart.

Som ni vet så skulle ju jag jobba på nyköpings lasarett i sommar och även nu som extra på timmar. Det har blivit lite ändringar. Det ringde nämligen en tjej från ett äldreboende här i skärblacka (ca 5 min med cykel) och undrade om jag ville jobba hos dom i sommar. Jag berättade att jag redan hade sommarjobb och tackade nej till erbjudandet. Tyvärr kunde jag inte släppa tanken på att faktiskt jobba här hemma istället för att pendla 16 mil varje dag så jag ringde upp igen efter någon timme och ja att jag gärna tackar ja om det inte blir några problem med sjukhuset. Jag pratade med min chef på sjukhuset och för henne var det inga problem att jag bytte jobb så vi kom överens om att jag skulle jobba på timmar nu i vår, och i höst och att jag jobbar sommaren på äldreboendet.
Jag ringde därefter tillbaka till äldreboendet och hon blev jätteglad att jag ville jobba och vi ska träffas på måndag för en liten intervjuv. Hon sa att om jag var trevlig så fick jag jobbet så det ska inte vara några större problem :).

Helt plötsligt har jag ett jobb precis här där jag bor vilket jag inte hade nyss, då skulle jag bli tvungen att pendla varje dag till jobbet och jag är endå glad att jag slapp det. Jag har inget emot att pendla men man tackar ju inte nej om man får jobba där man bor :). Det är dessutom inte varje dag man får flera jobberbjudanden samtidigt. Jag har faktiskt fått 4-5 jobberbjudanden denna sommar men tackat nej och nu kunde jag inte motstå :).

Jag kommer nu i vår att joba extra på två ställen och likaså i höst och det är ju bra att man kan kombinera flera. I sommar kommer jag jobba ständig natt på ca 70-75% och det kan vara ganska skönt för då får man ju dagaran på sig att sola och bada vilket annars går till spillo när man jobbar dag.

Jag är med andra ord väldigt nöjd att jag endå fick som jag ville. Jag får min erfarenhet från sjukhus samtidigt som jag utvecklar mig inom äldrevården och det är ju inte fy skam :).

Så nu vet ni min situation, nu ska jag iväg till jobbet men ha en underbar dag!

//kram


En gammal bild från 2006 som jag hittade på internet :)




Mycket funderingar

Hallå där!

En ny dag är här med mer jobb. Idag är det min första vardag efter påsken och jag kommer jobba kväll idag. Det har uppstått en hel del funderingar och tankar de sista dagarna. Vad det är för funderingar kommer jag berätta lite senare, förhoppningsvis i veckan när det ev är lite mer klart med vissa saker.

Pga av mina funderingar har jag inte sovit så mycket i natt vilket är typiskt när man ska både jobba kväll och jobba dag imorn hmmm.

Det här blir inget långt inlägg som ni märker för nu ska jag dricka lite kaffe, äta lite och sedan bege mig till stan för att lämna av kiwi innan det är dags för bilfärd till jobbet.

kram!


Påskhelgen är över för denna gång...

och jag har haft en jättemysig helg. Har varit ledig hela helgen och Andy också så det blev ett par dagar tillsammans. Påskmat blev det hos föräldrarna och ganska mycket godis har intagits under dessa dagar vilket märks på alla sätt och vis. Dels har man känt sig mer eller mindre bakis i flera dagar och ömmande mun pga av sockerintaget men nu blir det inget sånt på ett tag. Både jag och Andy är riktigt trötta på godis. Det har varit ett fantastiskt väder här hela påskhelgen med massor av sol och värme, jag och andy passade därför på att fixa lite snyggt på tomten genom att kratta bort massa gammla löv, ta bort ogräs, plantera lite kryddor etc. I söndags var vi ute precis hela dagen i solen och det blev även korvgrillning fram på eftermiddagen. Det har med andra ord blivit mycket sol och syre för mig och det har varit fantasktiskt. Grannarna börjar också leta sig ut vilet märktes klart i helgen då alla var ute och beskar sina buskar, häckar etc och barnen var ute och lekte.

Igår däremot var folk som bortblåsta då det var kallt, snöigt (inte så mycket men för mycket med tanke på vårkänslan vi fick i helgen) och grått hela dagen. Vi passade därför på att vara inne och spela lite dataspel:).

Jag har därför inte orkat uppdatera bloggen något vidare. Jag har behövt en vila härifrån och det fick jag, dock glömmer jag er inte så lätt och delar därför med mig av några bilder från helgen då vi grillade och hade mysigt på tomten:







Imorn är det dags för veckans första arbetspass. då kommer jag att jobba 14-22 och dagen efter 7-16. Det blir inte mycket sova den natten eftersom jag slutar så pass sent, kommer hem sent dvs strax efter 23 och går upp 04,30 men men jag får väll bita ihop.

Nu ska jag fixa lite käk men vi hörs!

/kram


Då var man nystylad!

Jag och andy var för att klippa oss hos min systers kompis och så här blev resultatet:









Jag blev faktiskt riktigt nöjd, dock kommer det ta ett tag innan man kan styla det ordentligt och innan man får till en riktigt bra frisyr som man trivs med men det kommer :)




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0