Då var det snart nytt år

Och nya utmaningar väntar 2010. Ska man sammanfatta mitt år så har det varit ett väldigt turbulent år rent arbetsmässigt men också ett bra år då vi skaffade hus. Ska bli kul och se vad 2010 har att erbjuda:).

Själv har jag blivit brunett igen, jag var så trött på min naturliga hårfärg och eftersom jag trvs väldigt bra i brunt och tycker själv jag passar så passade jag het på att färga det nu innan det nya året,jag blev helnöjd!.





Häromdagen var vi iväg till Orga kvarn som är en kvarn där de maler eget mjöl, jobbet får mjöl från dom då det är närproducerat och nu tyckte jag det var på tiden att ta sig dit själv eftersom de har en liten gårdsbutik precis intill deras kvarn. Vi bor bara ca 3 km från den så det föll sig in naturligt nu när vi bor där. Det var väldigt mycket plandat i butiken både sylt, drycker, saft etc från brunneby musteri som ligger i borensberg som ligger utanför Linköping vilka vi också har produkter ifrån, lokala ägg, knäckebröd, djurfoder även det lokalt producerat mm. Vi köpte en burk lingonsylt från brunneby, en strut knäckkola från sockerbagarna i helsingborg, och en musli från självaste orga kvarn. Åt den till frukost idag och den var en av de godaste jag ätit, det märks att det är sjort på RIKTIGA råvaror!, massor av smaker!.

 

Det som är lite synd med dessa produkter är att alla är sötade, men ibland måste man välja närproducerat eller light där det innehåller massor med konstigheter och knappt riktiga varor?. Den här gången valde jag rikiga råvaror:).



Idag är det som sagt nyår och det kommer bli en lugn dag, vi ska strax in till stan och köpa ännu ett element då vi bara har 2 fungerade i hela huset, Varför? det är en lång historia men man kan säga som så att säljarna var nog inte riktigt så trevliga som vi hoppats på. Vi kan säga som så, vi har nu 18 grader inne och i köket 16 grader det säger ett och annat.

Ikväll sedan blir det nog att mina föräldrar kommer hit och firar lite. Har köpt en cider till mig och en stor champagne som vi ska dela på (jag gillar faktiskt champage mer än cider nu för tiden om det ska vara något). 

Hoppas ni får en underbar nyår och god fortsättning på er alla!!

p.s tränade igår föresten, lite här hemma och det gick ganska bra. Vill vara lite försiktig med min hand och kan inte träna TL ännu på ett tag men får komma igen sedan :)

kram kram  


Jag är kääär!!

Hej hopp!

Som ni vret var jag ju på bio här om dagen, vi såg new moon eftersom vi såg den första filmen någon dag innan dvs Twilight och den filmen gjorde mig kär direkt. Andra filmen new moon var minst lika bra som den fösta och guuuud så kär jag är!. Det är absolut de bästa filmerna jag någonsin sett. Den var både romantisk, sorglig, lite äventyrlig, lite action samtidigt som det står på filmen att det är en thriller så den hade verkligen allt!!.
Så här står det om filmen Twilight, första filmen:


Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulla och förföriska Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr hemlig, men nu går ingen säker, minst av allt Bella, som är den person Edward älskar mer än någon annan. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.

Se trailern här: http://www.youtube.com/watch?v=S2T7d8j6I5I 

Den andra filmen New moon:



Bella firar sin födelsedag tillsammans med Edward och hans familj. Men firandet får ett minst sagt abrupt slut när Bella skär sig på en glasskärva och familjens “yngsta” vampyr inte kan lägga band på sina känslor utan kastar sig över henne.

Händelsen får Edward att inse vilken fara han och hans familj utgör för Bella och han ser ingen annan utväg än att lämna henne…

Se trailerna här: http://www.youtube.com/watch?v=RnyDdfVgqnQ

Som sagt så kan jag verkligen rekommendera dessa filmer som kommer från böcker. Böckerna finns i 4 olika exemplar och just nu håller den tredje filmen eclipse  på att filmas och kommer på bio den 30 juni 2010. Jag blev så kär i dessa filmer att jag köpte den första idag och kömmer garanterat att köpa de andra tre också.





Besök på akuten

Hej läsare!

Hoppas ni haft en underbar jul. Jag har både haft en bra jul och en mindre bra. På julafton var vi hemma hos mina föräldrar och firade med massa mat och en del julklappar och bara hade det lugnt och skönt. Jag fik en hel del julklappar bla:

Ett par mysbyxor
Lite pengar
lacklegings
Duschgel i små och en sto flaska med massa olika hoda dofter bla hallon!.
Fonudation och leppstift
julskum
Presentkort på ikea
mm mm

På juldagen var det en mindre lyckad dag. Vi skulle ha en liten julfika med andys pappa och syster och hennes sambo, jag hade bestämt att ta med en tårta som jag skulle göra på jobbet i form av en prinsesstårta. Allt gick bra tills jag skulle mjuka upp marsipanen i micron (det gör man för att det ska bli lättare att arbeta med den, den ska dock bara vara inne etyt par sek). Jag lägger in marsipanen i micron och går iväg och gör lite på tårtan. När jag sedan skulle ta ut marsipanen tar jag tag i den och möts av en fruktansvärd smärta som inte finns av denna värld. Då upptäckte jag att den hade smält och kokande socker vet vi ju alla hur varmt det blir!.

Jag fick panik och slängde mig till diskhon och försöker febrilt få bort marsipanen som bränner i handen. Jag har nog ALDRIG haft så int i hela mitt liv, det brände och sved som om hela handen brände. Jag sköljde handen i 1 timme utan att det blev ett dugg bättre. Så fort jag drog bort handen från strålen brände det som eld och jag grät nog i ett par timmar av smärtan.

Vi bestämde oss därför att ringa akuten och fråga vad vi skulle göra och de tyckte vi skulle komma upp direkt. Resan dit var nog en mardröm, jag skrek, grät om vart annat eftersom det brände något så fruktansvärt. Väl där fick jag sitta under kallt vatten igen så sammanlaggt satt jag nog 1,5 timme så jag frös något så fruktansvärt och skakade i hela kroppen säkert pga av chock också. När läkaren kom sa han att det kunde vara en andra och tredje gradens brännskada men det är svårt och veta innan det laggt sig så jag ska komma tillbaka på söndag för att utreda det.


En söndergråten Ellie på akuten.


Tyvärr ser man inte brännskadan så mycket här i från men man ser att fingrarna är lite svullna, och ont gjorde det kan jag lova!!


Så här ser man ut nu, vackert!

I värsta fall måste jag ta mig till linköping till brännskadekliniken och utreda om det är något som kommer att påverka min rörlighet i fingrarna när det läker sedan men det får vi veta på söndag.

Igår fick jag morfin på akuten+ att jag fick hämta ut en stor burk panodil, morfin och ett annat smärtstillande medel ifall jag skulle behöva. Sån tur är har jag inte behövt det ännu.

Som ni förstår var det ingen lyckad dag igår, dock blev min tårta klar mellan gråtattackerna och senare på kvällen satt jag söndergråten i andys syrras hus och åt tårta.

Idag ska jag och andy gå på bio, det blir vår lilla julklapp till oss båda, vi ska se new moon då vi såg 1:an här om dagen och det var en av mina bästa filmer jag sett. Det ska bli riktigt kul!.

Nu ska jag fixa lite julmat här hemma då vi inte hunnit äta något här hemma ännu. Ha det bäst och god fortsättning på er!

Jag, Andy och Kiwi önskar er en riktig god jul och gott nytt år!!




Sista dagen nu

Som jag ska jobba. Det ska bli skönt med lite julledigt efter en intensiv bakperiod. Nu sitter jag här före tuppen och ska strax iväg till jobbet, Malin är sjuk idag och dåse jag allti börja kl 8 stället för 10. Det
blir långa dagar kan jag lova och idag har jag grymt ont i ryggen, vet faktiskt inte varför men jag visste knappt hur jag skulle ligga i natt för att underlätta. Får be om lite sittpauser under dagen.

Nu är det dagen innan jul och det är en hel del jag måste fixa innan morgondagen, vilket jag tror de flesta har. Det är nog det tråkigaste med julen, alla dessa stressmoment. Då menar jag inte bara mig utan man märker hur uppstressade folk är och då är det inte så konstigt att det händer massa olyckor i trafiken. Jag själv ska ta bilen nu på morgonen för andy är ledig from idag så jag slipper ta bussen *pust*.

Idag blir det ingen träning för mig, det blir på tok för sent men det får bli någon form av träning hemma istället. En sak måste jag införskaffa mig och det är en reflexväst så man kan vara ute och promenera i mörkret. Här i skärblacka är alla jätteduktiga med reflexer, nästan alla har västar och man ser de väldigt tydligt, en sån vill jag också ha!.

Häromdagen blev jag sååå sugen på att börja gymtäna igen, har ju varit borta från "gymmet" i bästan 2 månader och nu börjar suget komma tillbaka. Det känns konstigt att inte ha ett gymkort längre eftersom jag haft det i nästan 8 år utan uppehåll. Får se när gymmet här hemma öppnar om det blir att jag kör där de dagar jag inte tyngdlyftningstränar men det får vi se då, kan vara skönt att ha nära till träningen också.

Nu måste jag fixa mig lite, måste ut och skrapa rutorna på bilen, det har snöat massor i natt

Ha det supebra så hörs vi imorn!!!

kram kram


HEMSIDAN UPPE!

Nu har äntligen Norells hembageris hemsida kommit upp. Tydligen har den varit uppe sedan okt vilket är kostigt eftersom jag försökt komma in, ingen har heller sagt något så nu blev jag riktigt chockad när jag fick se att den var uppe så passa på och kolla in vår hemsida

www.hembageri.se




Snöbollar

Jag har fått förfrågan om jag kan lägga upp receptet på snöbollarna jag skrev om i förra inlägget och tänkte därför passa på och göra det nu:



Snöbollar ca 20 st

200g vit choklad
2,5 dl kokos (+ lite att rulla bollarna i)
1-1,5 msk citronsaft


Gör så här:

Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron, var dock försiktig så du inte bränner chokladen!. Blanda i citronsaften och kokosten och rör till en jämn smet, ta en bit smet och rulla till lagom stora bollar och rulla i kokos. ställ i kylen en stund och servera kalla. Vill man att det ska smaka mer citron är det bara att ha i efter smak.

Idag blev det ingen träning, jag kom ut på tok för sent från jobbet och dessutom var jag och andy tvugna att åka och inhandla sista saken till julklapparna för det är ju faktiskt jul om två dagar!. Det är konstigt men faktiskt så känner jag ingen direkt julkänsla, kanske beror på att man jobbar fram till den 23:dje?, man hinner ju knappt tänka på att det är jul då.

Nu ska jag kolla lite på tv innan det är dags att krama kudden ännu en gång. Föresten!, vad ska ni göra i jul?, vilka ska ni fira med? skriv gärna och berätta!.

/Ellie





julstämning ända ut i hårtopparna

Hej på er bloggläsare!

Det har inte hunnits med så mycket bloggande på sista tiden vilket ni säkert märkt. Jag gick och jobbade i fredags och kom inte ut från jobbet förrän 17,40! så det blev en kort dag. Idag har vi fixat så julstämningen är på topp!, det har bakats, ätits lite julmat (smygbörjade idag hehe), plockat fam vår lilla gran, gjort en julkrans av lit granris från vår gran som finns på tomten och mycket mycket mer.

Strax ska jag kolla på anna ankas jul som går på tv, det måste man ju bara se!.

Imorn blir detev träning, badhuset ska vara stängt så vi hoppas att det inte är något som kommer drabba oss på atletklubben men det lär man väll inte märka förrän imorn. Det blir även en del jobb imorn, jobbar fram till på onsdag och därefter har vi julledigt men jag vet inte om jag får fortsätta efter julledigheten. Jag bad att få veta det innan jul så jag om jag har ett jobb efter jul men hon sa inget om det, skulle inte förvåna mig om jag inte får fortsätta.

Nu ska jag fixa lite til här men jag delar me mig av lite bilder jag tagit idag från bakningen, granen och lite naturbildr av den vackra snön som ligger som ett vitt täcke hör hemma. Bilderna togs på väg in till stan tidigare idag.


Snöbollar



Ischoklad


Min krans jag gjorde idag haha!







//kram kram




Då var jag igång igen...

...med att baka hihi. Det är rätt kallt inne nu när det är -4,1 grader ute och snön ligger som ett tjockt vitt täcke utanför. Då passar det jättebra att baka lite för att få upp värmen och julkänslan. Idag blev det bullar som stod på schemat och det blev äpple/kanel bullar och vanliga kanel. luktar det nog bullar i hela kvarteret haha!. Tänk så kul det är att baka!, faktiskt mycket roligre än att laga mat även om mat faktiskt är godare så finn det inget härligare än att baka något riktigt gott och känna den färska lukten av tex bullar eller några riktigt goda kakor hihi. Jag hittade faktiskt en tidning med BARA recept på bak och jag tror faktiskt inte jag hittat någon tidning tidigare med enbart bakning. Hoppas den kommer fler gånger för den var super!. Hembakat heter den och kommr från tidningen hem trevligt, det fanns bla massor med kakor, surdegsbröd och saffransbröd så här i juletider:).


Här har ni sjuklingen:P


Några av bullarna jag bakade. Jag gillar inte bullar med pärlsocker och det är förklaringen till varför det inte finns något på:P hihi. Inget slår nybakade kanelbullar!, visst?


Tidningen ja pratade om!!


Vår bakgård tidigare idag!, myyyysiigt.

I morse när jag vaknade såg jag att det ar massor med snö ute, när jag kollade ut mot verandan såg jag ingen gran. Tankarna började snurra och jag börjadefundera på om någon hade tagit den, nej då inte alls den hade blåst ner av stormen som varit i natt. Det blåste så mycket att vår namnskyltpå dörren flög iväg och vår flagga som sitter på garageväggen hmmm!.
//kram




Då var det kört igen!

Det har inte varit mycket bloggande för min del på ett tag nu anledningen är att jag blivit sjuk igen!. I måndags fick jag gå hem från jobbet då jag mådde så oerhört illa, tur var väll det för när jag kom hem kräkts jag som alrig förr plus att jag var sååå kass i magen. Hela kvällen kräktes jag som en gris vilket resulterade i att jag under min halva dag som magsjuk gick ner 2,6 kilo!!!. Jag åt inget alls under gårdagen för det kom upp direkt igen så det var riktigt hemskt. Idag har jag ätit lite mat, blåbärssoppa, coca cola (den sockrade då det inte finns något bättre mot magsjuka). Blir nog hemma minst en dag till iallafall.

Idag fick jag hem mitt riktiga körkort!! så nu har jag körkort på riktigt. Nu slipper jag gå runt med mitt stora pass i väskan och slippr ha mitt stora a4 papper i väskan som bevisar att jag har körkort, skööönt!!.

Det var meningen att jag skulle tränat i går men som ni förstår blev det inget. Hoppas jag håller mig frisk from nästa vecka för ska jag ha någon chans att tävla i januari så måste det tränas på.

Nu väntar ja på att få vara ledig hela julen, vet ju för sej inte om jag får fortsätta på jobbet efter jul men får jag det så jobbar jag till den 23 dec och är ledig fram till iallafall 7 jan och det ska bli såå skönt för andy ska också vara ledig hela julen:).

Ne he nu ska jag gå och bädda ner mig i sängen, börjar känn mig jättehungrig igen vilket tyder på att jag iallafall är på bättringsvägen :)

Må gott!!

//Ellie


Kortet jag är väldigt stolt över:)


Utanför köksfönstret, på verandan ser man vår fina julgran vi fick av fastighetsbyrån eftersom vi är kunder hos dom:).


Elinor Bakar

Hej i stugorna! idag var det dags att baka lite igen och idag blev jag sååå sugen på att baka eget lyxgodis i form av mandlar från barcelona. Dessa finns ofta bland naturgodisen i affären och är mitt absolut godaste godis. Dessa passar även utmärkt nu till jul eftersom det är smak av kanel och kakao:).


Så här blev resultatet och jag kan säga att det inte är det enklaste godiset men gott är det!.

Mandlar från barceona

1 dl sötmandlar
2/3 nougat a 250g
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk kanel

Sätt ugnen på 200g. Rosta mandlarna ca 5-10 min och låt svalna. Blanda kakao och kanel i en skål.Rulla eller klä mandlarna med ett tunt lager nougat och rulla i kanelblandningen. ställ in i kylen och servera dessa gärna kylda:)



Tänkte även i morn baka ett godis som heter snöbollar med vit choklad och kokos, alltid kul och mixtra lite :).

/Ellie

p.s Återkommer imorn om gårdagen tyngdlyftningspass








Elinor Bakar

Hej i stugorna! idag var det dags att baka lite igen och idag blev jag sååå sugen på att baka eget lyxgodis i form av mandlar från barcelona. Dessa finns ofta bland naturgodisen i affären och är mitt absolut godaste godis. Dessa passar även utmärkt nu till jul eftersom det är smak av kanel och kakao:).


Så här blev resultatet och jag kan säga att det inte är det enklaste godiset men gott är det!.

Mandlar från barceona

1 dl sötmandlar
2/3 nougat a 250g
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk kanel

Sätt ugnen på 200g. Rosta mandlarna ca 5-10 min och låt svalna. Blanda kakao och kanel i en skål.Rulla eller klä mandlarna med ett tunt lager nougat och rulla i kanelblandningen. ställ in i kylen och servera dessa gärna kylda:)



Tänkte även i morn baka ett godis som heter snöbollar med vit choklad och kokos, alltid kul och mixtra lite :).

/Ellie

p.s Återkommer imorn om gårdagen tyngdlyftningspass








Rörig bröllopsdag

God kväll ute i kalla sverige!

Det var ett tag sedan jag skrev sist och jag ber om ursökt för det men jag har hamnat i en väldigt stressig period just nu på jobbet. Som ni vet så bakar jag skorpor och är ansvarig över dessa. Nu innan ju har det bokstavligt talat regnat in skorpbeställningar och jag är den enda som bakar skorporna så det är något ofantligt stressigt just nu. Jag har 5 ställen som väntar på skorpor och kanske 3 av dessa är riktigt stora beställningar. Jag känner att jag just nu inte gör annat än bakar skorpor och börjar bli lite sliten. Tyvärr är det bara att bita i det sura äpplet och fortsätta vidare för visst är det kul att de är så populära men visst kan det bli lite för mycket av det goda också.

I natt tex så vaknade jag av att jag började tänka på hur jag skulle hinna baka alla skorpor så alla kunder blir nöjda, jag har även idag nu på kvällen försökt att planera hur jag ska baka skorporna under dagarna men det är inte det lättaste, hoppas allt löser sig snart. Jag vet inte när jag hade en riktig lunchrast senast. När jag väl tar mig tid så kan jag bara få i mig ett par tuggor för sedan blir jag så stressad att jag inte ska hinna att jag tappar matlusten. Oftast hinns det bara ätas en smörgås eller liknande i farten, inte bra inte!.

Inte nog med det så försöker jag träna så bra jag kan efter jobbet. Blev ju träning i måndags och egentligen idag med men eftersom jag och andy har bröllsopadag idag så ville vi bara vara hemma med varandra. Vi firar 3 år idag som gifta och vi är inne på vårt 8:de år tillsammans, det är inte klokt vad tiden går fort!!. Så idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt vilket behövdes för igår direkt efter jobbet gick vi till vår gamla lägenhet och städade lite. Jag har som sagt tusen saker att göra och det blir inte mycket vila här inte vilket märks både fysiskt och psykiskt men förhoppningsvis vänder det snart.

Imorn blir det jobb, jobb och åter jobb. Om jag hinner kanske jag tränar på något sett här på hemmaplan menden som lever får se. Nu är det dags att krama kudden så jag får lite sömn, ska bli sååååå skönt!!!

natti natti!!


Det är dessa jag bakar, bakar, bakar och åter bakar jämt jämt och åter igen jämt!. Snacka om att jag är proffs på dom nu :P. Dessa är saffran/mandel





Inledande träningsvecka

Hej!

Veckan började med ett kanonbra pass på tyngdlyftningen!, väldigt ringrostig var jag men rätt ok endå för att vara tre veckor sedan jag tränade. Det blev 3 övningar i tyngdlyftningen inkl frontböj. Dessutom blev det som vanligt mage och korsrygg efter passet. Jag hann även med att köra lite axlar med hantlar innan det var dags att dra sig hemåt. Nu är jag lagom mör och jag känner redan nu hur träningsvärken kommer smygande. Blåmärkerna sitter där dom sitter redan nu, ser helt blåslagen ut på låren men det tillhör väll. Fick grymt ont i händerna idag också så jag tog nog i rätt bra endå haha.

I helgen var det fitnessfestivalen och tyvärr kunde jag inte gå, har ju hänt en hel del för min del den senste tiden så det räcker och bli över men riktigt kul hade det varit om man hade varit där. Grattis alla vinnare!!!, bra kämpat!!.

Nu blir det lite tv och sedan är det dags att krama kudden men ha en fortsatt trevli kväll!


Helgen snart slut

och vi har stökat hela dagen jag och andy. Först var vi en sväng till stan eftersom andy skulle repa. Under tiden tog jag bilen och kollade om det fanns någon fotobutik öppen men jag hittade ingen så efter andys rep tog vi oss en snabbis på stan och og kort hos expert till mitt körkort så nu är det fixat. därefter åkte vi hem och började packa upp det sista i huset och dessutom har jag hunnit baka hallongrottor. Andy älskar hallongrottor så jag passade på att göra honom glad genom att baka några.





Vi var även på stan igår och inhandlade en jättemysig stickad tröja till mig och ett par strumpbyxor.

Imorn börjar träningen på alvar och det ska bli sååå kul att få komma igång igen, känner mig både trött och sliten av att inte träna. Har tex haft så extremt ont i ryggen i någon vecka nu så jag knappt kunnat böja mig ner vilket är rätt förståligt med tanke på att man inom tyngdlyftningen använder mycket rygg.

Nu tänkte vi faktiskt gå på en liten promenad, tänkte testa en runda som jag kommer börja gå lite då och då och då vill jag veta ungefär hur lång den är, dessutom tänkte jag hänga på mig mina bentyngder så det blir lite extra jobbigt att gå hehe, varför göra det lätt för sig? hihi..

kram kram




Mot nya mål!

Japp då var två av mina mål uppnådda dvs körkort och hus. Jag har redan nu spikat ett nytt mål. Jag kommer nämligen att tävla min första tävling i tyngdlyftning i januari!. Jag fick förfrågan via sms av min tränare Johan och med lite råd och förfrågningar av min vän och coach Veronica så svarade jag så klart ja på förfrågan. Nu kommer klubben skaffa licens till mig så jag kan tävla under hela 2010 om jag vill:).

Tävlingen är en serietävling dvs där vi kommer att tävla i lag från 4 olika städer (har jag för mig). Poängen som varje person drar in i respektive lag räknas ihop och de lag som får högst poäng vinner så det är ingen individuell tävling vilket kan vara bra till en början så man inte känner sig helt ensam utan man kan peppa varandra riktigt ordentligt:).

Så from på måndag kommer det bli hårdträning för min del, Veronica trodde att jag skulle få ett schama på tre dagars träning i veckan och det är tydligen rätt tufft. Det är ett schema som är rätt gamalt men som funkat för alla som tävlat i klubben så det vore väll gå för mig med :).

Väldigt kul med ett nytt mål, nu kan jag iallafall träna ordentligt för nu har ju allt blivit lugnare vad gäller hus etc. Jag hade ju dock lite problem med hur jag skulle ta mig till träningen när jag jobbar men efter lite prat med föräldrarna så kom vi överens om att jag skulle få låna deras bil på träningsdagar (de bor ju bredvid jobbet) så jag kommer dit och så lämnar jag den hemma hos dm igen och tar bussen hem, det blir nog smidigast för då kommer jag snabbt till träningen iallafall.

Det ska bli kul och intressant med tävlingen, vi ska först tävla på hemmaplan med sedan reser vi tydligen runt i olika städer (vad jag vet just nu iallafall). Vi kommer ha ett mer detaljerat möte senare. Veronica ska också tävla så vi kommer nog puscha varandra :).

Nu ska jag fixa lite här hemma med ni får ha en underbar dag!

Kram!!

p.s Jag körde för första gången utan andy. Jag och mamma åkte till affären :), snacka om frihet!!!!



Nu börjar hårdträningen!!


Snacka om vuxenpoäng!!

Hallå igen!!

Som ni vet så hade jag mitt teoriprov på vägverket idag och.... JAG KLARADE DET!!!! JAG HAR FÅTT KÖRKORT!!!

Det roliga är att det känns fortfarande väldigt konstigt, det känns liksom inte som att jag riktigt tror på det själv men så är det!. Jag var väldigt nervös, precis som vanligt och mycket eftersom jag inte hunnit plugga något alls på dessa två veckor som varit efter att jag klarade uppkörningen, jag har bara hunnit blädra igenom boken lite. Provet som var idag var helt olikt det första provet, MYCKET SVÅRARE!!. Jag satt nog 15 min med två frågor på slutet och klurade och klurade, jag satt tills det var 4 min kvar, det tog emot något enormt när jag skulle trycka på avslutaknappen som skulle göra att jag inte skulle kunna gå tillbaka till provet och ändra och att om jag trycker så kommer jag få det läskiga resultatet. Jag tyckte själv att det gick väldigt dåligt under provet då jag tyckte det var svårt, många svåra frågor men när jag sedan avslutade provet och såg att det faktiskt stod GODKÄND med stor grön stil kom det en djup suck från min sida. Äntligen klar!!, med ett stort leende gick jag fram till tjejen som suttit med under provet då jag skulle få ett intyg på att jag klarat provet plus mitt körkortsbevis, så snart har jag mitt körkort i handen:).



Egentligen hade jag viljat köra en sväng för att fira men andy jobbar eftermiddag viket betyder att jag inte har någon bild:(. För fira i helgen med något riktigt trevligt!.

Träningen har det blivit dåligt av då jag kommer hem vid 19,30 på kvällen, vore super om man skaffade kort på gymmet här hemma då skulle jag kunna gå  jag kommer hem och endå veta att jag bara har ca 5 min cykelväg dit och 5 min hem, får se sedan hur det blir.

Nu ska jag ta mig en välförtjänt dusch och tack för att ni höll tummarna för mig!!

Kram//




Då var pirret där igen!

God kväll denna kalla kväll.

Det har varit en riktigt riktigt stressig dag idag på framför allt jobbet, tom efter jobbet var jag riktigt stressad. Tog mig en andningspaus hos föräldrarna innan det var dags att ta bussen hem till kära huset. Jag har fått in 4 stora beställningar på skorpor som ska vara klara snarast och eftersom jag är helt själv med att baka skorpor så blir det väldigt mycket och det är riktigt rörigt just nu, hoppas det inte kommer fler beställningar.Jag vill ju gärna bli av med några innan det får trilla in nya haha.

Imorn är det dags för körkortsteori skrivning för andra  gången, jag har inte hunnit plugga något alls sedan förra srivningen så jag hoppas alla änglar och gudar är med mig imorn så jag klarar det för klarar jag det imorn så har jag körkort!!. Jag hoppas verkligen!!!!. Lova att hålla tummarna som ni gjorde förra gången, då ska det nog gå bra :).

Jag trivs väldigt bra i nya huset, varmare kunde det vara men vi försöker hitta felet, vi tror iallafall att säljarna inte varit helt ärliga men något större fel tror vi inte att det är iallafall men nu när det är riktigt kallt ute så är det klart man vill ha ordentligt med värme. Det går riktigt bra och åka buss till och från jobbet, varannan vecka lämnar jag kiwi hos föräldrarna och varannan andy som lämnar henne. Så hon har fått lära sig att åka buss, riktigt mysigt!.

Har tagit lite bilder, dock inte så mycket på huset ännu eftersom vi inte är hundra procent klara men några på mig iallafall:).


En bild från kalla skärblacka, här längst ner på vår gata.


En bild från busshållsplatsen i morse, hur vackert som helst nr solen är påväg upp:)



Här har vi vårt villaområde sett från busshållsplatsen


Jag väntar på bussen i kylan, burrrr


Mysfaktor i vardagsrummet:)


Dag 2 i huset, ljuset från höger är marsaller:)

kram kram/




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0