Vardagsrummet

Så här blev det:




Vardag igen

Då var det återigen måndag och vi är någorlunda friska igen. Förutom lite snoriga och Heiley hostar. Men efter att ha varit hemma i 1 vecka så gick vi till öppna förskolan, och där är vi ännu.

Heiley sov till strax innan 10 så nu är iallafall jag utvilad!. Det märks att det var fullmåne för Heiley var lite orolig i natt och fick komma över till vår säng.

Vi möblerade ju om i sovrummet igår för att göra plats till spjälsängen som vi ännu inte fått upp. Skruvarna vi köpte till spjälsängen på Ikea fick vi inte hem direkt utan skulle skickas hem till oss. Det blev alltså inget monterande tyvärr.

Hängde upp nya gardiner i kök/ vardagsrummet vid altandörren också så nu är det fint där:-). Har några fönster kvar:-)

Nu ska jag se vad Heiley har för sig:-)




Shopping

God morgon!
Mina älsklingar sover fortfarande! Och klockan är 9:40!. Jag skälv slog precis upp ögonen från en skön sömn:-).

Igår var vi på Ikea och shoppade lite och kom hem med lite fina och välbehövliga saker. Dels hittade vi superfina vinglas som vi ska ha som allglas. 2 prydnadskuddar till Heileys säng, och en gardinstång. Vi gick även förbi kappahl och köpte bebisens BB klädsel som blev en onepice från Newbie, så söt!. Vi köpte även en ny efterlängtad skötbädd till skötbordet då Heileys gamla var helt maläten och skumgummit var en bit utanför själva plasten.Så det blev en fin vit och rosa från Elsa Beskov med svampfolk:-).

Nu måste jag nog väcka familjen innan dom sover bort hela dagen!

Kramar!




Vårfint

Hej och god morgon!

Idag känns det som att solen försöker leta sig fram mellan molnen. Det lyckades den med igår. Oj vad fint väder vi hade!. Jag fick ordentliga vårkänslor och satte igång och städa, fixa fram några gardiner, strök dom, bakade 2 satser kladdmuffins och hängde upp gardinerna. Ja något måste man ju göra när man inte kan gå ut med en sjukling.

Heiley fick ny gardin i sitt rum, likaså ena fönstret i vardagsrummet. Altandörrarna är jag ännu lite osäker på så vi får se vad som hamnar där.

Idag blir det återigen lite pysslande här hemma. Ska iväg med familjen, mormor och morfar till Ikea i Linköping och köpa nya skruvar till bebisens spjälsängen som försvann i flytten. Det kommer innebära att vi kommer möblera om i sovrummet och montera spjälsängen, bädda och greja :-). Myssss!.

Nu ska vi fixa ordning oss så hörs vi senare!

P.s råkade ta bort bilderna på gardinerna så bilderna är från instagram, ni får klara er med dom så länge:-)




V 31

Hej där ute!

Här hemma är det lugna puckar som gäller. Heiley är fortfarande riktigt dålig men trots det ville vi ta oss ut på en liten kort promenad för det brukar inte skada. Tyvärr blev hon något sämre av det så det var nog ingen bra idé. Hon hostar en massa och är så förkyld. Febern kom tillbaka i natt så det kändes inte alls kul. Under dagen håller den sig gärna någorlunda borta men är där på natten igen. Hon ser verkligen inte bra ut på ögonen stackaren!.

När det gäller vår lilla bebisflicka i magen så har jag nu gått in i vecka 31. När man går in i vecka 30 känns det verkligen magiskt, då är det på något sätt slutet av en lång resa och rent utvecklingsmässigt ska bebisen bara tjocka på sig och växa till sig lite till. Det känns sjukt!. Nu är det bara 9 veckor kvar!, ja kanske inte ens det om den väljer att titta ut tidigare. Här väntar iallafall en storasyster som längtar och gärna kramar och pussar magen så det är verkligen kärlek från alla håll!.

I helgen tänkte jag att det skulle bli lite ommöblering i sovrummet för då tänkte jag snickra ihop spjälsängen och bädda den så det känns ännu mer nära för både oss och Heiley.

Inte nog med det så ligger ett paket och väntar på Ica här i Skärblacka!!. Nämligen vagnen vi beställde för bra länge sedan men som vart försenad av leverantören men som nu är här!. Gissa om jag tänker slita upp den och montera liggdelen i den!, jo jo mänsan!.

Nu ska jag knapra på lite müsli sedan blir det kudden!
Kram på er!




Stackars liten!

Nu har mitt lilla hjärta blivit sjuk också!, stackaren!. Jag hinner knappt bli frisk själv förrän hon får hosta, grym förkylning och hög feber. Nu ligger hon utslagen här i soffan.

Innan hennes sjukdom slog ut så var vi en sväng till öppna förskolan och träffade hennes barndomskompis:-), dom har känt varandra sedan dom bara var 5 veckor gamla och nu är dom båda två år och kramade tom varandra hej då. Hur gulligt är inte det!?.

Självklart blir det en hemmadag imorn för både Heiley och mig. Jagmår bättre nu men problemet är att det är så svårt och ta sig fram nu när det är töväder. Jag orkar ju knappt inget längre!. Min tanke var att små träna lite under den här graviditeten men jag får såån foglossning och har så ont i någon vecka efteråt. Det håller sig i ganska bra så länge jag inte gör något fysiskt så jag får väll ännu en gång ta tag i träningen när denna graviditet är över. Så länge får jag nöja mig med att gå fram och tillbaka till dagis och putta en vagn framför mig:-).




Syskonkärlek!

Heiley är så fin med sin lillasyster!, redan nu:-) <3




Betyg från 3:an

God morgon!

Har precis kollat på Nyhetsmorgon som idag diskuterade om att politikerna funderar på att införa betyg redan i 3:an. Jag förstår inte tanken alls!. Precis som Paolo Roberto sa så mår dagens ungdomar redan dåligt och många tar livet av sig. Att införa betyg redan i 3:an skulle bara innebära att barnen i tidig ålder lär sig att man duger inte om man inte har bra betyg. Man lär sig på tok för tidigt att ta ansvar över sitt liv, för det du gör nu kan ge konsekvenser senare i livet när du är vuxen. Politikerna påstod att tanken med att införa betyg så tidigt var att barnen som har svårt med skolan lättare kan få tidig hjälp. Det betyder ju ännu mer att man alltid måste sträva efter att vara bättre eller lika bra som dom som redan är bra. Vilket i sin tur gör att barnen bara mår dåligt.

Jag själv är väldigt medel vad gäller skolan. Haft mina favoritämnen som jag försökt få bra betyg i och även hatämnen som jag fått bara godkänt i. Jag har VG och MVG i vissa ämnen men majoriteten består av godkänt. Borde egentligen inte ett godkänt räcka?. Inte i dagens samhälle verkar det som. Vi ska bara jobba mer och mer och längre upp i åldern. Dör vi inte av sjukdomar så lär vi dö av att vi jobbar ihjäl oss eller tar livet av sig pga av psykiska sjukdomar till följd av alla höga krav och då i tidig ålder.

Eller har jag fel?




Gårdagens lek

I bilder:-)




Vi föräldrar Gravid

Hej och god dag vänner!

Fortfarande tokförkyld och känner mig så hängig!. Trots det var vi ute och lekte i lekparken någon timme och tog hunden med. Hon fick springa fritt och det var populärt!. Det var skönt och komma ut en stund i friska luften och Heiley tyckte det var så kul och springa efter hunden :-).

Ni missar väll inte nya numret av vi föräldrar gravid?, jag och Heiley är med i en liten artikel om förlossningsbrev:-). Det var ett tag sedan vi var med men den kom inte ut förrän nu:). Fick den i brevlådan så det blev perfekt läsning nu när man är sjuk:-).




Februaristuga

Hej på er!

Här ligger man i sängen och är jättesjuk...igen!. Har så ont i kroppen och känner mig febrig!, förkyld och ont i halsen. Kan jag inte få vara frisk resten av graviditeten!. Med Heiley var jag nog inte sjuk en enda dag men med den här lillfisen är jag sjuk jämt!.

Det är så jobbigt! Framförallt eftersom man vill vara en glad och pigg mamma. Speciellt nu när man ändå inte orkar/kan göra vissa saker pga attman är gravid. Då är det ingen hit att låta Heiley vara hemma och inte göra något.

Bara därför tog vi oss en liten promenad till mormor och morfar eftersom hon ville det. Blir därför bara en hemmadag för vår del idag.

Igår på alla hjärtans dag kom Heiley hem med ett hjärta gjort av pipränsare som hon gjort på dagis till mig och pappa. Så underbart gulligt<3 min älskling.

Nu ska jag vila innan pappa kommer hem med halstabletter och Alvedon.




V 30

Hej och god morgon!. Den här dagen började på det sämsta settet någonsin!. Det började lagom med att Heiley inte kunde sova på nästan hela natten!, hon sov Max 4 timmar trots att hon sov hos oss hela natten. Hon bökade, sparkade och hit och dit. Inte mycket sömn för mig och pappa heller bara därför.

Sedan vaknar man på morgonen och känner sig Pissdålig!. Orkade knappt dra Heiley till dagis i morse. Hosta, svullnad och ont i huvudet är inget spännande alls när man känner sig dåsig. Vardagen måste jag igenom ändå så det blir och knata till dagis vid 13 och hämta henne sedan, trots artiga inte orkar:-(.

Jag har fått önskan om att lägga upp bild på magen nu när jag gått in i vecka 30. Har varit lite dålig med det på bloggen men har lagt upp några magbilder på instagram där många bilder ofta hamnar. Sök på elinorlilja så kan ni följa mig även där:-).

Kram på er alla!.




Fint till stora tjejen:-)

Köpte lite nytt i till Heileys garderob från lager 157. Dom har så mycket fint där!.




Tröttisdag och fettisdagen

Hej på er!
Idag är det ju den så kallade fettisdagen, personligen förstår jag mig inte på den här dagen med tanke på att semlor finns att köpa större delen av året. Det blir ju ingen speciell dag om man kan äta det månader i förväg. Enligt mig iallafall.
För mig blir det nog ingen fettisdag. Jag bakade kladdmuffins igår kväll så jag tänkte hugga in på en snart tillsammans med lite kaffe förstås!.

Usch vad jag känner mig trött idag!, svullen och trött!. Usch mindre kul måste jag säga men imorn är det ju bara 10 veckor kvar för då går jag in i vecka 30 :-). Tiden går fort nu!, det gillar vi!.

Heiley fick förresten frågan igår om hon visste vad det blev för bebis (av en mamma på öppna förskolan). "Flicka" svarade hon vilket var första gången hon sagt!. Då blir man stolt för hon verkar faktiskt längta till dagen då hon blir storasyster. Jag svär på att hon kommer vara den bästa systern någonsin!




Måndag igen

Hej och god morgon där hemma!
Jag antar att Sverige vaknat för ganska länge sedan. Jag och Heiley tog sovmorgon:-). Vi vaknade kl 9 och det är bäst och passa på, det är ju trotsallt hon som bestämmer när vi går upp på morgonen och vill hon sova länge, gör jag också gärna det.

Visst hon är faktiskt väldigt duktig vad gäller sömn. Hon har aldrig varit den som går upp före tuppen så hon är nog som både mig och pappa. Vi älskar och sova länge!.

Igår blev det en liten shoppingdag till mig och Heiley. Jag köper på tok för sällan kläder och prioriterar Heiley framför mig själv. Igår hittade jag iallafall ett par mysbyxor vilket jag inte haft ordentliga på flera år. Är sugen på och köpa tillhörande Hood tröja också men jag får suga på kolan ett tag. Stod även i valet och kvalet om jag skulle köpa ett par mammabyxor till men då det bara är 2,5 månad kvar till förlossningen kändes det onödigt då jag inte planerar att skaffa fler barn.

Till Heiley blev det långt ifrån allt jag ville ha. Såg en massa fint på H&Ms hemsida men långt ifrån allt fanns i butiken så det blev lite annat. Ett superfint mjukisset i ljusblå/turkos från cubus. 2 st söta T-sherts med tingeling, en mössa från rean. Det var det jag kom hem med igår och fick duga för nu.

Idag står öppna förskolan på Schemat men först blir det en dusch för damen och lite lunch.

Ha en trevlig dag så ses vi senare!,




Bakat

Hej på er!
Nu är kvällen återigen här och jag har jordens halsbränna!, fy sjutton!. Heiley sover nu iallafall och snart blir det ett litet kvällsmål, gröt!. Vill gärna pimpa den med något men vet inte om jag har något hemma.

Kanske får pimpa den med en chokladmuffins :-), jag och Heiley bakade nämligen det tidigare idag då vi får besök på fredag. Fast nja det är nog inte så gott med muffinsgröt ;-).

Dagen har annars varit i lugnets tecken. Det har kommit en massa snö idag igen så lite skottning har det allt blivit. Tur att man har en snäll dotter som gärna hjälper till.
Nu blir det nog gröt:-).

Natti natti:-)




Tisdag 5 feb

Hej och god kväll!

Nu sover min lilla älskling och jag sitter och kollar på bygglov. Alltid kul och få lite inspiration.

Jag känner att jag varit rätt så effektiv idag:). Tidigare idag efter dagislämning åkte jag och Andy till stan för att handla lite. Snacka om att det kändes tomt utan Heiley!. Vi har aldrig åkt till en större affär och handlat utan henne så det var verkligen ovanligt lugnt!. Därefter åkte vi och bytte däck på bilen som vi köpt nya då de gamla var så slitna.

Hem igen och tvätta, hämta Heiley, laga mat, plockat undan här hemma, hängt upp all torr tvätt, badat Heiley och nattat henne.

Nu känner jag att jag gjort mitt idag:-).
Imorn är en ny dag:-).




En utedag med älsklingen

Hej sköna måndag!

Då är det dax för ännu en vecka och det är väll med lite blandade känslor. Helgen är ju alltid bäst så är det, hela familjen samlad till mys, långa sovmornar och bara ha det skönt!.

Igår var pappa till Linköping så jag och Heiley hade ett par timmar själva. Det är inte lätt och hitta på saker en sån här årstid när man dessutom är gravid. Åka pulka är ju kul men lite riskabelt om man ska ta sig upp för backar och sedan ta sig ner helskinnad. Nu har man ju ganska problem och ta sig upp från golvet och det gäller ju även pulkan hi hi.
Dock tog vi oss ut i det fina vädret på en lite längre promenad, stannade till på ett dagis och gungade, åkte kana och bara hade mys. Efter lite lek tog vi oss till affären och Heiley fick bestämma vad vi skulle äta till lunch. Hon sprang genast till salladsbaren där man plockar ihop sin egen sallad. Så ja det kunde ju varit en sämre lunch så det körde vi på. Hon älskar verkligen grönsaker, sojabönor, majs, ärtor,paprika, gurka ja mycket av grönsakerna gillar hon!.

Vi var nog ute närmare 2 timmar och det var så skönt!. Foglossningen gjorde sig påmind av att jag gick rätt mycket igår och fick lite ont i magen men det lugnade ner sig när jag fick vila lite.

Snart blir det lunch, sedan beger vi oss till öppna förskolan och leker lite:-)




Man blir tokig!

...på allt fint som finns till de små!. Jag tycker själv att H&M varit väldigt tråkiga när det gäller kläder under hösten men nu till våren verkar det vara mycket fint igen!. Jag gillar egentligen lindex bäst men H&M är ganska ok ibland tycker jag.

Här är lite av guldklimparna jag hittade:




Mysfredag

Hej lördag!

Vår lördag morgon började du sådär 8:15 då lillskruttan ville gå upp. Det blev en härlig frukost med nybakta scones med ost, mums!.

Igår blev det ett par mysiga timmar i badhuset. Heiley älskar verkligen vatten och är inte det minsta rädd för det. Dock fick hon för sig något som hon aldrig brytt sig om tidigare. I bassängen för icke simkunniga såg hon skräp på botten som bara var små lövbitar från låtsaspalmerna som stod i närheten. Det var tydligen något läskigt och hon blev stel och frågade gång på gång "va e dä?". Hi hi skruttan börjar bli så stor nu att hon upptäcker något nytt varje dag:-).

Idag blir det annars en lugn dag. Inget är inplanterat men det blir nog en liten sväng på promenad sedan, kanske går till någon lekpark om det inte är för kallt. Det är däremot strålande fint väder idag:-).

Ha en trevlig dag!

Förresten!, förutom bad igår så ville hon sätta fart och träna senare på kvällen. Hon ville helt enkelt att hon och pappa skulle träna. Sagt och gjort :-).




Fredag

Här har helgen börjat på allvar. Pappa är ledig idag så det blir en extra lång helg för vår del. Därför tänkte vi ta oss en sväng till badhuset och bada hela familjen. Först måste en ny baddräkt till skruttan som hon växt ur.

Skulle även behöva köpa trosor till damen då hon varit så duktig med att hålla sig torr i blöjan på natten och velat gå på toa istället. Även på dagarna är hon väldigt duktig så införskaffa söta trosor vore nog kul för henne:-).

Nu måste jag sluta, Men vi hörs snart igen:-)






Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0