Det fortsätter..

Ja då var det måndag och ny vecka. Idag var jag uppe med tuppen då jag kl 7,40 ska iväg och ha körlektion fram till 9. Jag hade verkligen inte sagt nej till att sova till 9 som vanligt då jag faktiskt blev riktigt överaskad när larmet ringde i morse. Jag trodde nämligen att jag var ledig idag för så snabbt tycker jag att helgen har gått, tråkigt när man känner så.

Efter lektionen bär det hem till föräldrarna en liten stund för lite kaffe innan jobbet vid 11. Sedan blir det jobb fram till ca 17. Idag får jag inte komma hem direkt efter jobet, nej för idag är det visning av vår lägenhet!. Jag är riktigt nervös och samtidigt förväntansfull. Det kommer vara visning både måndag och tiskdag och jag hoppas verkligen att det kommer många:).

På onsdag är det en lång dag för inte nog med jobb så ska jag direkt efter jobbet till körskolan och ha risketta utbildning från 16,35-20,30 ungefär så det blir en riktigt lång dag men å andra sidan är det ju riktigt kul också. Jag måste se till att ta mig ner till skolan oftare så jag kan göra lite tester på deras datorer, tiden går fort nu så jag har bara 8 körlektioner kvar efter idag innan det är dags för uppkörning!.

Jag var så extremt stressad i helgen pga av det att jag körde precis överallt dit vi skulle! bara för att få öva så mycket som möjligt, det blev mycket blandad körning och för första gången i mitt liv har jag fickparkerat!, det tog ett tag men jag kom in tillslut haha!. Jag åkte dessutom i stadstrafik bland en hel del bilar och det var också första gången så framåt går det :).

Ne he nu måste jag fixa ordning mig innan jag ska iväg, blir att ta cykeln men jag drar mig lite faktiskt då det är ca 11-12 grader ute och jag har redan börjat frysa!, ritkgit jobbigt att alltid frysa så fort det blir lite kallare ute....

ha det super!

kram


Konditor Elinor :)

He he ja idag har jag faktiskt fått agera konditor på jobbet:). Då malin fortfarande är sjuk så blev det jag som fick uppdraget att göra 2 st tårtor som var beställda. Igår gjorde jag också en tårta och så här blev resultatet:


Frukttårta med grädde, färska blåbär, vindruvor och mandariner, vaniljkräm, hallonsylt


Jordgubbstårta med grädde, färska jordgubbar, vaniljkräm och jordgubbssylt.



Frukttårta utan grädde med vindruvor, färska blåbär, kiwi, gele, vaniljkräm, mandelspån och hallonsylt.


Swartsvaldtårta med mycket grädde:)


Jag är nog faktiskt ganska nöjd själv faktiskt. Imorn blir det yttligare 3 tårtor att baka och då blir det tre jordgubbstårtor:). Det finns nog inget som är så roligt som att baka tårtor, det blir liksom ett slags hantverk som man alltid kan fixa och trixa med. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att bli konditor, inte bagare för det verkar inget roligt. Jag hatar nämligen att baka bröd, kondiskakor, bakelser, tårtor, smörgåstårtor etc det är riktigt rikttigt kul. En brun tråkig limpa är sällan något roligt medans en färgglad tårta är mycket mer ögonfallande och mer hantverksaktigt:).

Igår blev det faktiskt träning!, det gick inget vidare bra måste jag väll säga då styrkan försvunnit en del. Jag körde iallafall högrepsare för att få fart på musklerna för jag kände att tung styrka är nog inte att föredra om man inte tränat på några veckor. Det var iallafall skönt att röra sig lite och inte bara röra sig i form av att springa ärenden eller springa runt på jobbet för det är liksom inte samma sak.

Imorn blir det till att börja jobba 8 igen och det är skönt att det är fredag imorn för nu känner jag att jag behöver lite efterlängtad vila. På måndag är det min andra körlektion på skolan och därför ska jag passa på att köra mycket i helgen+ att jag på lördag ska gå till skolan och göra ett test på teorin för att se hur bra jag är haha. Den andra september är det dessutom dags för riskettan och den kostar 850 kr och är en obligatorisk utbildning from 1 spril i år där de tar upp trötthet, alkohol i samband med bilkörning och mycket mycket mer. Blir till att gå hem tidigare från jobbet då eftersom utbildningen börjar 16,35 och jag stänger butiken 16,30.

Ne he nu är det dags att krama den efterlängtade kudden.

Vi hörs!


Ljus i tunneln

Hej vänner!

Herregud så länge det var sedan jag bloggade men med handen på hjärtat så har jag faktiskt inte hunnit. Det har varit mycket på jobbet och även provat så när jag väl kommit hem har jag bara viljat vara hemma och inte göra något. Nu har vår mäklare iallafall lagt ut vår lägenhet för försäljning på blocket och på måndag och tisdag är det visning. Ska bli kul och se hur många som blir intresserade av den:), hoppas vi får så mycket som möjligt för den så vi kan renovera vårt hus:).










Bilderna lånade av husfoto.se. Lägenheten finns nu på www.hemnet.se

Det är så extremt mycket nu med både hus, lägenhet och körkort att det inte blir mycket tid över till annat. Inte nog med det är Malin sjuk så jag har fått börja jobba 8 idag och imorn, hoppas hon kommer på fredag så jag får sova lite för i natt kunde jag bara sova 3,5 timme för jag låg och funderade på körkortet haha!. Försökte repetera lite vad gäller bilkörning etc hihi.

Inte nog med det så har pappa varit på sjukhuset i 10 dagar då han hade så extremt hög feber som de inte visste vad de kom ifrån, det visade sig att det berodde på en extremt stor infektion i foten som de var tvugna att operera men detta hjälpte inte så de blev tvugna att kapa 2 tår :( usch vad hämskt det var både för familjen och för pappa så klart men nu är han hemma med gips efter 10 dagar på sjukhuset.

Andys pappa ligger dock fortfarande på sjukhuset efter att ha legat där i över 1 månad.

Som ni förstår är mitt liv lite upp och ner just nu men jag ser ljuset i tunneln vilket är bra det. Dessutom har vi ju något riktigt kul att se fram emot, nämligen vårt "lilla" hus:).

Ska jag vara riktigt ärlig är jag faktiskt sugen på att träna, får se om jag tar mig till gymmet men då får det bli högreps för jag har inte tränat på flera veckor *host*.


Måste sluta nu....vi kanske hörs senare!


Videoklipp

Hinner tyvärr inte skriva så mycket då jag och Andy storstädar hela lägenheten och rensar ut massa saker. Det är nämligen så att en fotograf ska komma hit imorn och fotta lägenheten eftersom den ska läggas ut för försäljning på onsdag. Inte trodde jag att man var tvungen att riva loss hela lägenheten och möblera om för att sälja lägenheten!. Man måste tom rensa ut kläder i garderoberna när det ska vara visning, micron ska tas bort lika så kaffebryggaren, hmmm?!.

Nåja iallafall så har vi häcken full samtidigt som jag försöker övningsköra så mycket jag kan och jag har kommit så långt att jag har börjat komma in i stan lite smått och köra. Då landsväg blivit lite för enkelt så måste jag dra mig inåt haha. Imorn är det min första riktiga körlektion på trafikskolan kl 07,40 och i eftermiddag kl 16,35 är det min första teorilektion. Igår gjorde jag faktiskt om teoriprovet på Bonniers trafikskola för att se hur mycket jag kunde och kom ihåg då det var länge sedan jag läste i boken och även denna gång blev jag godkänd!. De två gånger jag gjort provet har jag blivit godkänd så det vore ett under om jag blev underkänd på det riktiga teoriprovet.....dock ska man aldrig ropa hej ännu :).

Igår var det dessutom andys första spelning med hans nya band EYA och det blev på stora Rix FM schenen i vasaparken. Riktigt bra var det och här nerdan har jag ett filmklipp från soundchecken innan "minikonserten".

http://www.youtube.com/watch?v=n0Rp2nbXV7c

Nu måste jag sluta, ska lägga mig skapligt då det både är körning tidigt imorn+ jobb+ lektion.

Hoppas ni haft en underbar helg, vi hörs!

//kram






Missa Inte!!

Imorn lördag kommer andy och hans band Eya att spela på Rix Fm schenen i Vasaparken kl 13,45 så se till att ni är där om ni är i trakterna!. Det är hans första spelning med bandet och det ska bli bra röj det lovar jag :).

www.myspace.com/eyatheband





Leka lite

...med mobilkameran i de nya spotlighten som vi köpte i går till hallen :)







Visst måste jag haft tråkigt? haha

//Kram


Fötterna upp och huvudet ner

Hallå där!

Det var ett par dagar sedan jag hörde av mig men jag har som vanligt fullt upp, hoppas allt lägger sig snart för nu börjar jag bli riktgit trött mentalt med allt som händer nu. Det var stressigt på jobbet idag för att hinna göra alla skorpor som skulle göras och direkt efter jobbet fattade jag och Andy cykeln för att cykla ner till banken för att fixa lite saker med huslånet. Nu får jag äntligen sitta efter att ha stått....håll i er...8 timmar utan att sitta ens 1 min och jag överdriver inte!. Inte nog med det har vi hittat en ny mäklare som förhoppningsvis kan sälja vår lägenhet väldigt fort då det fanns intressenter som ville bo i vårt område. Mäklaren kommer redan imorn och om allt går som det ska så kommer fotografen på måndag så vi kan lägga ut den fort som sjutton för nu VILL JAG FLYTTA!!.



I måndags var vi iallafall och skrev kontrakt så nu är vi inte långt ifrån att vara husägare på riktigt!!.

Egentligen skulle jag stå i tvättstugan idag men då vi är så trötta både fysiskt och psykiskt så tar vi det imorn istället. Dammråttorna har dessutom slagit sig till ro i hörn och dansar glatt över golvet, jag kan tom höra dom skratta åt mig när jag går förbi dom. Jag vet vad ni tror, att jag håller på att bli galen men så är det inte haha!.

Jag hoppas allt ska bli som vanligt snart så man kan ta nya fräscha tag med träning och allt vad det innebär för fortfarande har jag en dröm jag ska förverkliga:).

Nu ska jag fixa lite men vi hörs snart igen!

//kram


Nu är vi lyckliga husägare!

...Ja iallafall rent juridiskt sett för idag skrev vi kontraktet med säljarna så snart är huset vårt!. Även om vi är grymt glada så är det verkligen blandade känslor då vi idag har stressat som två knun då vi först jobbade båda två, efter andys jobb var det 5 personer som ringde honom på väg hem från jobbet. Då var det både mäklare, bank, köpare av vårt barbord, en kille som har hand om bandspelningar då andy ska spela i vasaparken nästa vecka på Rix fm festivals schen+ att vi skulle göra andra ärenden. Jag som slutade kl 17 fick bokstavligt talat dyka in i bilen och gasen i botten åka till mäklaren för att skriva på kontraktet. Detta tig ca 1-1,5 timme och inte nog med det så var det saka väge till affären för att inhandla kattsand till min mamma, därefter åka hem med sanden till mamma och sedan åkte andy och tvättade bilen och här sitter ajg nu äntligen efter en turbulent dag. Kl är nu 20,52 och nu får jag äntligen sitta ner och andas.



Nog viste vi att det skulle vara mycket att köpa hus och sälja en lägenhet samtidigt men inte såååå mycket. Vi sitter i valet och kvalet om vi ska lägga nytt golv i sovrummet eller inte, allt för att få upp värdet på lägenheten men samtidigt är vi såååå omotiverade då vi bara vill flytta till vårt nya och bara stessa av. Som sagt vi får se men just nu har vi minst 1000 saker att tänka på. 

Säljarna var iallafall jättegulliga då de tillät oss att påta i trädgården om vi ville fast vi inte flyttar in förrän 1 dec, gulligt av dom tycker jag!.

Nej nu orkar jag inte skriva mer, nu vill jag BARA sova..

Ha det gött!! 


Röja för cardiopass

Hej igen!

Då jag kände att jag hade lite energi över på kvällskvisten så körde jag ett cardiopass i form av Pump It Up videon jag skaffat. Så jag röjade alla möbler för att få plats på golvet så det såg nog ut som att jag höll på att möblera om. Det bästa när vi flyttar till huset är att jag kan ha ett allderles eget träningsrum:). videon är verkligen ett riktigt cardiopass då det är så grymt jobbigt. Svetten verkligen forsar!. Rekomenderar den starkt, jag menar vem har sagt att dessa träningsformer är dåliga? all träning är bra så länge den blir utförd och då kan det vara allt från promenader till tunga styrkepass på gymmet. Allt räknas faktiskt!. Denna vecka har jag hunnit med ett styrkepass *fy på dig* och två riktiga cardiopass, det fick räcka men jag ska försöka få in lite mer nästa vecka men vad vet jag inte riktigt ännu.

Några bilder från passet jag körde nyss:)


Vilopause under magträningen som ligger efter High impact delen

Plankan är en populär övning för mage, denna var givetvis med i passet.

Natti natti!!


Lite andningspause

Hej och hå så mycket som händer i mitt liv just nu. Det är mycket med huset just nu och samtidigt gör vi allt för att kunna få upp lägenhetsvärdet så vi inom ett par dagar ev kan lägga ut den för försäljning. Inte nog med det så håller vi på att sälja vårt gamla barbord som vi hade till köksbord innan vi köpte vårt nya.

Igår var vi till huset och träffade säljarna som var ett väldigt trevligt par, där fikade vi och pratade om allt som handlade om huset och runt om kring som grannar, ev växlighet, driftkostnader, tekniska grejer som golvvärmen i hall och badrum, värmepumpen och så. Vi passade även på att kolla lite i området och det är verkligen ett lugnt och harmoniskt område nära till natur, affärer, och stora åkrar och en hel del gårdar i närheten. Det ska verkligen bli kul att få komma igång med lite småsaker då vi får komma till huset och renovera innan vi flyttar in om vi vill då de redan nu håller på att flytta. De vill helst att vi flyttar in 1 november så vi hoppas vi kan hitta någon som kan flytta in i vår lägehet då eller i värsta fall den 1 dec.

Det är som sagt mycket att tänka på nu men det är BARA roliga saker och OJ så mycket inredning/trädgård/villa tidningar jag ska köpa nu:)

I fredags blev det lite träning på gymmet och jag var riktigt ringrostig efter att inte tränat styrka på ett tag, samtidigt som jag började 2 timmar tidigare på jobbet hela veckan vilket man givetvis inte var van vid så det gjorde mina resultat och prestationer lite väl dåliga haha. Idag blev det en lång cykelrunda till affären och sedan hem till Andys Syster Jeanette som köpt en liten perser kissebebis, så givetvis ville vi dit och kolla in den lilla krabaten:).

Här kommer lite bilder från området där vi ska bo:)


En del grönområde som sagt. Detta ligger några meter från vårt hus.





Vår lilla gata. Längst ner ser man en stor åker.

Längst ner på vägen ser man åkrarna sträcka ut sig *mys*



Längst ner på vår gata ser man Ica supermarket, nära och superbra!

Jeanettes kisse Apollo:)


Jag är överlycklig!

Ja som ni vet 'r det mycket som händer just nu. Jag har en stor överaskning!, huset jag pratade om på 7 rum och kök på 136 kvm kommer att bli vårt!!!!. Det var tydligen bara vi som ville betala utgångspriset av de sju som var och kollade så jag blev sååå överlycklig idag på jobbet när jag fick veta det att jag nästan började gråta. Hoppas nu bara att vi kan sälja vår lägenhet snarast annars kand et bli lite jobbigt men det ska verkligen bli grymt kul att få ett helt eget hus!.

Vi åkte faktiskt dit idag och kollade lite i området och det finns gått om promenadställen och det är ju viktigt!:). Inte nog med det är det jättenära bussen in till Norrköping (Huset ligger i skärblacka som ligger ca 1,5 mil från Norrköping). Affären ligger bara några minuter från huset. Skärblacka är ett litet samhälle med mycket villor men även vanliga lägenheter men majoriteten är villor.

Inget är klart ännu vad gäller inflytt men de som bor där nu vill helst flytta ut 1 november men det blir ju lite svårt för oss då vi inte fått vår lägenhet såld ännu. Det ska bli såååå kul och äntligen får jag odla mina HALLONBUSKAR haha!!.

Efter jobbet åkte vi som sagt till vårt nya hus och därefter åkte vi till Söderköping för att övningsköra lite. Blev mest landsväg men det gick bra :).

Nehe nu måste jag krama kudden, det är ju som sagt en dag imorn också:)..

kram!

Vårt nya hus- detta blir alltså vårt


Tomten är ca 450 kvm och helt lagom för oss:) Här är verandan, en liten del av trädgården.




Köket är från 2002:)



Hur kan de!...

God morgon!

Vilken dag säger jag bara!, jag menar gårdagen för som ni vet så blev det en lång dag igår och inte nog med det så strax efter att jag skrivit ett inlägg så ringer en mystisk tjej (kl var väll vid 21 tiden) som inte sa vem hon var men att hon sökte Andreas Lilja. Hmm jaha tänkte jag och svarade att han är på jobbet men frågade henne vad saken gällde. Jo det var tydligen andys pappa som för tillfället ligger på sjukhus för ödem i ena lungan (vätskeansamling) men som nu fått en hjärtinfarkt.

Det som var det värsta med allt var att de hade fått det att låta som om han låg inför döden då de sagt till Andys syster att de gör allt för att rädda honom. Självklart ringde jag andy så fort jag kunde och berättade det och sa att han var tvungen att komma hem NU. Så han åkte hem snabbt som ögat och jag, andy, jeanette, och matte åkte upp till Linköings lasarett där han låg.

De kollade frågande på oss då vi var där vid 23 på kvällen och då har besökstiden gått ut för länge sedan. Vi sa som det var och de sa att vi inte hade behövt komma men när vi endå var där kunde vi gå och säga hej till honom. Vi blev så klart sura då vi blev oroliga och så kalrt ville åka upp och se till honom. När vi träffade en ansvarig syster berättade hon att läget är väldigt stabilt och det hade inte varit så hemskt som det låtit (eller ja hjärtinfarkt är ju alltid livshotande men de hade haft kontroll hela tiden) så vi sa hej till honom och åkte hem.

Jag förstår inte varför systern ringde och gjorde oss så pass upprörda om det inte var så alvarligt, givetvis ska man ju ringa och berätta men att säga det så pass klumpigt som hon gjorde det var fruktansvärt. Nu hade vi åkt hela vägen till Linköping, sent på kvällen för i stortsätt ingenting.

Vi var inte hemma förän vid 01,30 vilket innebär att jag sovit ofantligt lite denna natt. Sitter och nästan sover samtidigt som jag skiver. Hade ju dessutom sovit väldigt dåligt natten till igår också och haft en lång dag på jobbet, denna dag kommer nog inte bli den smärtfriaste om man säger så.



Hoppas jag blir piggare än jag är nu men det är väll för mycket att hoppas.

Måste skynda mig till jobbet nu, men ta hand om er

kram


En lååång dag lider mot sitt slut

Hej och hå vilket lång dag det varit idag. jobbet kallade kl 8 och jag gick inte från jobbet förän strax innan 17,30. Jag var helt slut efter dagen då den varit ganska hektisk med mycket skorpbak och tårtbak. Gjorde 3 satser skorpor vilket innebär ca 15-18 plåtar+ att jag hjälpte susanne att göra 6 st tårtor till imorn. Eftersom jag jobbade över idag hann och orkade jag inte med någon träning. Min plan var att ta mig till gymmet då jag hade med mig min fullpackade träningsväska+ cykeln för att det skulle gå extra snabbt till gymmet men så blev det inte så jag hoppas kunna köra ett pass imorn istället.

Har faktiskt inte orkat gjort något alls när jag kommit hem, satt och degade lite hos mina föräldrar och nu sitter jag här. Jag har precis läst ut körkortsboken och tänkte börja läsa om den igen men nu tror jag faktiskt att jag ska gå ut med Kiwi en sista gång och sedan krama kudden tidigt då jag sov så enormt dåligt igår natt..

Får återkomma imorn

god natt och kram på er




Pump It Up som sagt

Puuhhh det var jobbigt!, har precis kommit hem från en kvällsrunda med Kiwi och innan dess blev det ett introduktionspass från min nya träningsvideo Pump It Up. Ja vadå erkänn att det är mycket roligare att kööra cardio på så sätt framför tv'n än att stå och trampa på en crosstrainer och inte komma någon vart?, det tycker iallafall jag. Det roliga var att det växkte lite gamla minnen från den tiden då man var friskis och svettisvärd, visserligen är ju friskis lite mer gammalmodigt mot dagens aerobicspass men det hade sin charm det också.

Videon kan jag iallafall starkt rekomendera då det var riktigt jobbigt och riktigt fartigt. Kordinationen finns inte riktigt där ännu men den blir nog snabbt sitt gamla jag när jag kört ett tag. Problemet var att med den fruktansvärda värmen inne blir det inte direkt jättemysigt att träna inne då det blir dubbelt så svettigt. Ni skulle sett hur ajg såg ut, tom så att setten rann in i ögonen när jag låg på golvet under stretchen då är det illa haha.


Ja vart som tusan var det! (ser ni föresten vad ljushårig jag blivit? hehe det är mer min naturliga hårfärg dock har jag nog lite slingor kvar men nart tänkte jag bli lite blondare:))

Det som dessutom var bra med videon var att det efter passet var ett långt stretchpass vilket alltid är bra då jag är så grymt dålig annars att just stretcha trots att jag vet hur bra det är. Jag är ju annars väldigt överrörlig men när jag säger att jag är stel så är det långt ifrån vad "vanliga" rörliga anser.

Imorn om allt går som det ska tänkte jag ta mig till gymmet och köra ett pass axlar, eftersom träningen varit lite si och så på senare tid så kommer jag köra högreps för att få fart på förbränningen en aning för att så småningom övergå i tyngre vikter men just nu vill jag bara komma igång och träna lite mer igen.

När jag kom hem efter jobbet somnade jag direkt på sängen, jag var helt utmattad efter jobbet. Det märks att man inte är van att gå upp så tidigt, det märktes dock inget på jobbet men när man kommer hem och slappnar av kommer tröttheten som ett brev på posten:).

Nu ska jag ta mig en drink då jag precis ätit upp några valnötter (man blev hungrig efter passet kan jag lova hehe)

kram


slänger in en bild från mitt senaste gympass


Nyhet i min träning

God morgon!

Kl är nu 07,08 och det är snart dax för mig att bege mig till jobbet. Ska jobba 8- ca 17 idag och resten av veckan. Är lite sömning i ögonen men det är ju inte konstigt när man stiger upp 2,5 timme tidigare än vanligt. Efter jobbet idag ska jag testa en ny träningsvideo jag har här hemma. Pump it up heter den och jag skulle kunna jämföra den med dance aerobics. Jag tycker det ser extremt kul ut och då kan jag ju köra lite hemma ibland också som cardio.



Nu måste jag fixa ordning mig det sista men ha en underbar dag allihop så kanske vi ses senare

//Ellie



Ett inlägg mellan varven

God dagens!

Det har verkligen varit en intensiv vecka på alla sett. Jobb har det ju självklart blivit från mån till fredag men efter jobbet har det hela tiden varit något som ska göras. Inte nog med att vi varit på husvisning så har jag även övningskört, renoverat lägenheten, planerat, inhandlat nytt köksbord, varit på Ikea, och en hel del småsaker därtill. Det är riktigt kul att det händer saker nu för veckan har verkligen gått i rasande fart.

Som ni vet var vi ju och tittade på ett stort fint hus i torsdags och det är verkligen ett hus vi vill ha, det var 5 st personer som kom sammanlagt med oss och när det var dags för besiktning av huset vilket var dagen efter för de som var intresserade (de rekommenderade verkligen att gå) så var det bara andy som kom och ingen annan haha!, tänk om det bara är vi som är intresserade? då får vi köpa huset:). Det är juförsej bara önsketänkande men vi sitter och verkligen hoppas!. Det var lite småsaker som behövdes fixas bla lite väggmålning och ev golvbyte om man ville och lite andra småpyssel som inte var direkt akut men som vid ett senare tillfälle behövde fixas. Som sagt nu hoppas vi bara!.

Igår var vi till Ikea och köpte ett nytt köksbord då vi bara har ett litet barbord för två personer, flyttar vi till hus så småningom lär vi behöva ett större bord att fylla ut med hehe. Dessutom har vi blivit så enormt trötta på vårt lilla bord då vi inte direkt kan bjuda hem några på middag då vi har ett litet bord och endast en 2 sitssoffa. Nu hittade vi ett bord för 4 stolar men med 2 iläggsskivor så bordet kunde bli 2,5 meter och då får man ju verkligen plats fler:).


Vårt nya bord och stolar från Ikea:)


Nu håller vi på att måla om det sista i sovrummet då det är en fondvägg kvar. Det blev 3 vita väggar och en ljusblå fondvägg, ljust och fräscht helt enkelt:).

Hela nästa vecka kommer jag att börja jobba 8 istället för 11 då Malin är ledig en hel vecka så då behöver jag och Susanne hjälpas åt så det kommer nog bli en lång vecka, inte mig emot då jag trivs sååå bra på jobbet:).

Ne he gott folk nu måste jag sluta men berätta gärna hur ni haft det i veckan...kram på er

p.s Igår körde jag för första gången på landsväg i mörker, jag var riktigt nervös och några små felsteg blev det men inget som jag inte kunde hantera, det är ju sååå kul och åka bil:).


Ursäkta mig...

men jag har haft fullt upp de sista 2 veckorna att jag inte haft tid att överhuvudtaget blogga, knappt något annat heller. Idag direkt efter jobbet åkte vi på ännu en husvisning då det förra inte alls föll i vår smak. Denna gång ett MYCKET större hus på 135 kvm och hela 7 rum!. Det låg i ett jättefint barnvänligt område med många liknande hus bredvid. En liten tomt med plats för att odla lite och en stor altan. Jag hoppas verkligen vi kan köpa det huset för där skulle jag kunna bo i MÅNGA år då man verkligen kan expandera i det om man säger så haha.



Ska jag vara riktigt ärlig så har det blivit dåligt med träning i veckan och det beror helt på att jag har så roligt med att både jobba, leta hus, plugga på körkortet etc att nu känns det verkligen som att jag är på G. Mitt liv har stått så still bra länge nu att jag vill att allt ska hända på en och samma gång. Det vet jag ju att inte går men jag mår så bra nu!. Jag ska försöka lägga träningen till helgerna så jag kan fixa med andra saker i veckorna dvs husvisningar, jobb etc.

Inte nog med det så fick vi andys handledartillstånd idag så nu har vi alla godkänanden och papper för att få övningsköra och vad passade bättre än att åka på sin första övningskörningsrunda!. Det blev på en enskild väg mot en gård, en smal lite krokig väg och det gick såååå bra!. Det kom tom lite hinder i form av gångare med två hundar som gick mitt i vägen och lungt och sansat åkte jag förbi dom, utan att köra på dom! det är ju alltid ett plus haha!. Har tom hunnit backa för första gången och det var lite läskigt då en bil är väldigt stor och klumpig för lilla mig som säkert ser ut som en liten pygme i bilen haha!.

Hoppas ni förstår att jag inte haft tid att blogga och jag ska försöka uppdatera oftare!.

Jobbet går annars strålande. Har börjat komma igång med skorpbakningen igen på alvar efter semestern och har redan 3 beställningar som jag ska baka till, en stor och två lite mindre. Våra kunder börjar sakta med säkert hitta tillbaka efter semestern och det är skönt att de inte övergivit mig hihi. Synd är bara att det är så grymt fint väder ute, men det är väll så det alltid är, dåligt på semstern och fint när man jobbar visst?.

Nehe nu ska jag dricka ett glas mjölk men vi hörs!

Ha en underbar fortsatt vecka och dela gänra med er av något roligt som hänt er på senare tid...

kram


Allvaret börjar igen

God söndag på er!

Hoppas ni haft en härlig söndag!, själv har jag bara varit hemma och ladda de sista batterierna som behövs för höstens jobb som kommer att börja imorn måndag. På något sätt får man lite ångest över att börja jobba igen men å andra sidan ska det bli skönt att komma tillbaka till rutiner, få saker gjorda och så måste jag väll vara ärlig och säga att jag saknat mina kunder en del:), jag har ju en hel del stammisar så det ska bli kul och höra hur det varit för dom:). Det är bra med stammisar men i höst ska jag försöka få igång entreklockan i butiken så det plingar mycket oftare än den gjort i vår. Har lite små förslag som jag ruvat på ett tag så vi får se vad chefen säger:).

Idag har jag annars, förutom att jag bara tagit det lugnt även hunnit städa, två skitgrisar som har semester samtidigt kan bara betyda en sak, KAOS!. Nej så farligt är det inte men jag har ingen lust att komma hem första dagen på jobbet efter semestern med ett stort diskberg likt mounteverest och nya husdjur i form av familjen dammråtta.

På tisdag ska vi på vår andra visning av hus och detta ligger på landet ca 2,5 mil från norrköping och 4,5km in i skogen. Ett litet hus på 82 kvm med sjöutsikt och hela 7500kvm tomt (inkl en stor hästhage och med två boxar för två ponnyn). Huset är inte direkt superfräsht men heller inte ofräscht utan med lite färg, och en pensel går det lätt att fixa. Det vore helmysigt att bo där då det är grymt fin utsikt och jättefin tomt!.








Med så här mycket tomt kan man bygga norrköpings största hemma pool haha!



För er som undrar hur det blev när vi målade om i vår lägenhet kan jag visa dessa:


Före: Hela vardagsrummet var i ljusgrått

Efter: En ljusgrön fondvägg istället för den grå tråkiga färgen


Före: En svart fondvägg framför tv'n gjorde att rummet kändes litet


Efter: En helvit vägg öppnade upp hela rummet och genast blev det fräschare. De återstående 2 väggarna blev också vita:)

// kram på er



Sammanfattning av vårt lantliga besök

God dag i fina vädret!

Vilket underbart väder det är ute idag!, här i Norrköping skiner solen massor men det är väll typiskt så här några dagar innan semestern tar slut och alvaret är här igen.

Jag hade ett riktigt trevligt dygn på landet från torsdag till fredag och nu i efterhand kan man inte skymta med att man längtar tillbaka till lantlivet. Ja för trot eller ej så har jag faktiskt varit en riktig bondunge haha!, nej så farligt är det inte men jag har nog mest bott på landet under min uppväxt. Bla har jag bott på en gård med 2500 grisar (luktade inte tårta precis!), hästar och får+ att jag bott på ett par andra ställen på landet där det inte finns någon stress alls, åkte buss fram och tillbaka till skolan vinter som sommar och minst 60 min varje dag fram och tillbaka. Det är verkligen livet!.

Vi letar ju som sagt efter ett hus och jag är riktigt kräsen vad gäller hur mitt hus ska se ut, jag vill att det ska vara i stortsätt helt nyrenoverat men en mysig trädgård, men nu när jag varit på landet och liksom återupplever det mysiga med just den lantliga livet så gör det inget om det finns lite småsaker att göra så länge det inte finns FÖR mycket att göra. Det ska ju endå finnas gott om potensial.
Så lite bilder från mitt härliga dugn på landet!:


Ha ha Jonas i sin fina regnutstyrsel, det regnade och åskade VÄLDIGT MYCKET tyvärr. Jonas släkt äger sommarstället och bra mycket mark runtom "avis"

En grymt vacker regnbåge sträckte sig över oss!

Andy och Jonas

Självkalrt grillade vi!, jag grillade kycklingfile och sjömansbiff, champinjoner, mina hemmagjorda vitlöksbröd gjort på rapsolja och riven vitlök och sallad!

Dagens grillkock: Ponta!

Min mat! hemmagjord potatissallad, sallad, grillad kycklingfile och mitt grillade vitlöksbröd!.

Det var en så grym utsikt över åkrar och ängar! (det bästa med landet är att man kan klä sig hur man vill utan att någon bryr sig :P).



Den vackra utsikten



Som sagt det var nog det vackraste jag sett!



En stor lada en liten bit från huset var också deras

Kiwi var som i himelriket då hon fick springa fritt, en stor anledning till att man vill flytta till landet, Kiwi älskar landet!

Huset med stort H som de håller på att renovera en smula.

En liten del av den STORA tomten

Gästhuset där Jonas och ponta sov. Vi fick sova i en dubbelsäng i stora huset med duntäcken, lyxigt va!?

Under kvällen drack jag endast 2 drinkar då jag inte alls var på något vidare festhumör, detta ledde till att jag somnade redan vi 10 på kvällen haha!.

Nu ska jag plugga lite på körkortet sedan kanske jag hoppar upp på crossen då det blivit väldigt dåligt med träning denna vecka. Andy har börjat måla sovrummet igen, måste bli klara med det innan jobbet börjar på måndag!.

Kram!






Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0