Äntligen fredag igen!

God kväll i stugorna!

Det var ett tag sedan jag bloggade men jag har haft en hel del att tänka på. dela så har jag brottats med illamående, enorm trötthet, huvudvärk, spänd och uppsväld mage som i 9:de månaden och massa andra hämska gravidsymtom. För mig har det nästan blivit ett heltidssysselsättande att må dåligt och jag har inte orkat med något alls. Träningen lyser med sin frånvaro ännu, städning har inte varit på tal, gardiner som jag tvättat har ännu inte kommit upp *pust*. Jag hoppas det blir bättre snart!.

Idag däremot har jag faktiskt tagit mig i kragen och städat en hel del. Jag har även orkat med att cykla ner till affären och nu på kvällskvisten även sjungit för fulla muggar haha!, jag tror inte bebisen gillade det för jag fick genast ont i magen hihi. Snart kommer andy hem från jobbet och då blir det chips och dip:).

Igår tog jag cykeln till apoteket och köpte lite åksjuketabletter för enligt barnmorskan ska detta hjälpa mot illamåendet så det hoppas jag verkligen!.

Nu är jag i vecka 7+ 3 och jag längtar tills magen börjar växa ordentligt så man kan gå runt och visa upp sin bulle, för visst är det underbart att se stora bulor gå runt på stan :).

Nu ska jag mumsa i mig mina sista vindruor, jag hungrar ihjäl snart!

Kramar från gravidstugan




Kunde det inte varit nog

Hej

En ny vecka är här och jag sitter här i morgonrock, nattlinne och mysbyxor kl snart 2 på dagen. Jag har verkligen inte mått bra nu i två dagar. Igår hade jag så ont i magen att jag trodde jag skulle dö, magen var så spänd så jag trodde jag skulle explodera vilken sekund som helst. Detta pågick även under natten vilket resulterade i att jag inte kunde sova alls. Jag ringde därför barnmorskan eftersom jag var orolig att det var något fel men när jag beskrev den smärta jag hade så trodde hon at det var något annat och inte "gravidmagen" som hon så fint utryckte det. Han bad mig ringa sjukvårdsupplysningen ifall det kunde vara något annat som spökade och mycket riktigt. Sjuksköterskan jag pratade med sa att det går väldigt mycket magsjuka just nu och hon trodde jag hade drabbats av det.



Jaha ja precis som om det inte vore nog att vara gravid och ha ont lite överallt pga av det, nu ska man bli magsjuk också!!!. Snacka om vilken otur jag har.

Nu har jag med andra ord två olika känslor i magen, en som säger att jag städigt är hungrig och en som säger att jag mår ialla och borde absolut inte äta något, hur tolka man det?.

Barnmorskan berättade även att eftersom tarmarna ändrar plats när man är gravid för att livmodern ska få plats så kan det göra att magen blir svullen också och kan låta. Detta gör ju att det är svårt och veta vad som är magsjuka och vad som är gravidsymtom *pust*

Som sagt det kunde deffenetivt varit en mycket bättre start på veckan men jag hoppas det blir bättre. Imorn går jag in i vecka 7 på min graviditet så det går sakta men säkert.

Så här står det på babycenter att fostret utvecklas i 7:de veckan:

Nu är embryot ungefär 1,25 centimeter långt (ungefär så stor som ett litet smultron) och har utvecklat tydliga fingrar och tår med lite simhud emellan. Det hoppar och far i plötsliga perioder av aktivitet. Levern producerar stora mängder röda blodkroppar tills benmärgen har utvecklats och tar över den rollen.

Nu ska jag gå och lägga mig igen och vila. Hoppas ni inlätt er träningsvecka och att ni har många nya mål med veckan...

kram kram


Ett oväntat besök!

Hej mina vänner!

Det var länge sedan jag skrev sist och jag lovar att jag haft mina skäl. Dels har jag inte orkat blogga alls för jag liksom har haft annat att tänka på om man säger så. Egentligen är det lite tidigt att berätta men jag känner att jag inte har något att förlora på det utan kanske snarare tvärtom.

Det är nämligen så att jag är gravid!, jag ska bli mamma!. Nu undrar ni säkert om det var oplanerat men det var det inte, jag slutade med p-piller för ca 3 månader sedan och när jag sedan inte fick mensen som jag skulle så kände jag på mig direkt att jag måste vara med barn. Mycket riktigt!, i lördags förra veckan testade jag mig och det blev genast 2 streck. Man ska egentligen vänta 5 min men mitt test gav utslag på bara någon sekund. För säkerhets skull testade jag mig på morgonen dagen efter och det blev positivt då med:).

Jag är nu i vecka 6 + 4 dagar och egentligen ska man inte berätta förrän man är i ca vecka 12 eftersom det är väldigt kritiskt i början. Dock känner jag att det alltid kan hända något under en graviditet och man kan faktiskt få missfall även i slutet av en graviditet. Jag vill ju dela med mig av min lycka till er och därför berättar jag det nu.

Därför har jag varit väldigt dålig på att blogga. Jag har inte mått så jättebra under den här tiden utan är ständigt hungrig (fast jag ätit precis), tröttare än någonsin (barnmorskan sa att gravida kvinnor kan vara så trötta att de står och sover). Det spelar ingen roll hur mycket jag sover så vaknar jag endå och är väldigt trött. Brösten ömmar massor och har blivit lite "hårdare".



Det var en anonym bloggläsare för ett tag som kommenterade min dagsformbild och undrade om mina bröst blivit större. Jag bara skrattade åt det och förstod inte alls vad denne menade men nu i efterhand så vet jag ju att jag var gravid och det visste jag ju inte då:). Inte ens Andy såg skillnad då så det är bevis vad bra ni bloggläsare känner mig haha!.

Som sagt så har jag 9 långa månader nu och bara vänta. Har redan varit hos barnmorskan för ett informationssamtal och den 16 juni ska jag dit igen och skriva in mig. Jag har inte orkat göra något alls under den här tiden, har inte orkat träna alls den här veckan, inte städat bara legat och vilat pga av tröttheten. Jag hoppas det blir bättre både med det och hungern för annars kommer jag rulla fram haha!.

Nu vet ni iallafall hur det står till och kanske förstår ni även om jag väljer att inte träna ibland för nu har jag ju faktiskt en till och tänka på :).

Nu börjar den långa resan och jag hoppas ni vill följa oss hela vägen!

/Kram Ellie och på en liten kant Andy




Ny vecka - Måndag

God kväll där hemma!

Snart är det dags för mig att krypa till sängs efter en ganska lång dag. Har varit ledig idag och jag jobbar inte förrän den 25 nästa gång så nu får jag vila ordentligt. Jag har märkt att jag inte är någon nattmännsika för fem öre, redan kl 2 på natten är jag riktigt riktigt trött och jag känner mig riktigt rejält bakis när jag sedan vaknar fram mot eftermiddagen. Det tar några dagar innan jag är i balans igen, så nej det är nog inte sunt att jobba natt för någon egentligen. Jag söker fortfarande jobb så klart och på tisdag nästa vecka ska jag på intervjuv på Lindahls konditori som är ett stort företag här i norrköping. De har 5 olika butiker och på de absolut bästa platserna nämligen i de stora köpcentren. Det ska bli kul och jag hoppas verkligen på att får jobbet!.

Idag blev det hur som helst lite städning. Om allt blir som vi vill så kommer vi att renovera vardagsrummet lite genom att  tapetsera, nu är det nämligen en ful orangeaktig 70 tals tapet som absolut inte är jag. Nu ska det bli vitt vitt vitt!!, jag ska se om jag hittar en fin vitrandig tapet för det tycker jag är grymt snyggt.



Det blev lite träning idag, ett ansbbt pass eftersom jag ville se svenska hollywoodfruar. Det blev iallafall bröst och rygg och det blev 3 övningar rygg och 2 övningar bröst och det fick räcka för idag.

Nu blir det sängen, god natt på er!


Söndag

Hej vänner!

Har inte orkat uppdatera bloggen faktiskt och har inte orkat träna heller så jag kör igång imorn istället. Vi har varit inne en stund i stan och hälsat på mina föräldrar, nu när vi bara har en bil är det inte ofta jag tar mig till stan så det är bäst att passa på.

För övrigt har det inte hänt så jättemycket i helgen och jag har inte så mycket och säga just nu men vi hörs imorn iallafall.

kramar!




Träningens torsdag

God kväll!

Idag har det varit en bra dag för att sammanfatta kort. Det har blivit lite träning i form av axlar och lite kort cardio på 15 min cykel. Jag kände mig stark, så pass stark att jag tom tog en tyngre hantel i hantelpress. EFörsta passet blev det en handel på 10 kg, andra 13 kg och nu 3:dje 16 kg! och två reps. Jag var grymt nöjd för det var väldigt länge sedan jag orkade köra så pass tungt och oftast har jag behövt lite hjälp. Förhoppningsvis har min långa vila resulterat i ökad styrka och det är ju alltid en bonus för med styrkan kommer ju förhoppningsvis även muskelmassa:).

Här om dagen fick jag besked om att mina nya glasögon som jag beställt kommit. Mina gamla har jag nämligen tappat bort för ett tag sedan och nu fick jag därför beställa nya på smarteyes. Jag blev jättenöjd med dom eftersom mina förra var så tråkiga, tunna svarta var dom och dessa är lite mer färgglada. Jag behöver ju dom när jag kör bil och kollar på tv så det var verkligen skönt att dom äntligen kom:).


De är mörkbruna runt och innanför bågen är den organge. Utsidan är smyckad med stjärnor som också är oranga.




Nu ska jag snart lägga mig, imorn är det jobb som gäller och gymmet.

Kram kram


Här har ni vår nässelsoppa vi gjorde här om dagen, snacka om närproducerad:).






Träning Vecka 18

Träning totalt vecka 18:

Stryka: 4 pass = 3 timmar 8 min

Cardio: 3 pass = 70 min

Sammanfattning

Veckan i helhet har gått riktigt bra, jag har känt mig rätt stark med tanke på ett långt uppehåll men haft ganska hög motivation som jag hoppas ska utvecklas ännu mer. Kom gärna med motivationstips som ni brukar köra med när motivationen tryter:). Det är alltid bra att ha i bagaget ifall att:). Jag hade gärna sett mer cardio på schemat men som jag sagt tidigare så vill jag börja lite försiktigt. Sedan när de är klara med cykelvägen till Kimstad så kommer jag garanterat att gå/ köra inlines och cykla dit för det är ca 3-5 km och det blir en perfekt runda om man åker dit och tillbaka.

Denna vecka kommer nog förhoppningsvis att innehålla 4 pass även denna vecka, men cardion är jag ännu lite osäker på. Har jag tur kanske det blir ett gruppträningspass som jag ännu inte hunnit köra på det nya gymmet. I höst kommer de även att ha självförsvar och zumba och det är ju något man absolut måste testa!. Sedan har jag ju lite träningsdvder här hemma som jag kan köra som cardio om jag inte har lust att vara på gymmet eller ute. Det är bra att ha lite och välja mellan :).

Nu blir det hemmagjord nässelsoppa för första gången, gjord på nässlorna från tomten:), snacka om närodlat!!.




Ett gammalt videoklipp från 2008


Vilket strålande väder!

Oj vilket härligt väder det varit idag!, från att ha varit kallt till att i stort sett vara sommarväder!. Jag hoppade gymmet idag för att köra lite trädgårdsträning istället. Det blev att klippa gräsmattan med handjagare (jobbigare än man tror), klippa lite buskar, vattna, kratta etc så rört på mig har jag gjort endå. Jag kände att jag ville ta vara på värmen när den är här eftersom jag ska jobba natt inatt.

Vi plockade även lite nässlor som vi ska göra nässelsoppa på. Jag har aldrig ätit det förut så det ska bli intressant och se hur det smakar. Vi har stått och pratat en massa med grannarna också och gått runt lite med Misse i koppel. Problemet var att han rullade runt på asfalten så katten blev går istället för svart, vi fick helt enkelt duscha honom och han blev en helt annan katt. Inget han gillar man det gick rätt bra endå förtom lite jamande.

Nu har jag tagit en välförtjänt dusch och snart ska jag lägga mig och vila inför jobbet. Kanske blir lite kaffe först:).

Hoppas ni haft en underbar dag!, vi hörs!

kram!


Heeeelt GALEN!

God kväll Sverige!

Jag skulle nog lika bra kunna säga god natt för klockan är så mycket som 23.23 men jag väljer nog endå god kväll:). Jag har faktiskt precis avslutat ett pass på crosstrainern och det var helt galet roligt!. Jag brukar tycka att dessa pass är rent ut sagt skittråkiga men man måste göra så gott man kan endå och försöka ha kul endå. Jag brukar helt enkelt ha lite discotime på mina små crosstrainerpass, det hela går ut på att helt enkelt bara flippa ur helt när man kör. Det liknar nog lite dans men endå helt sjukt fult. Detta resulterar att man blir helt galet trött, mycket tröttare än att bara köra som vanligt. Detta borde ni testa nästa gång ni har tråkigt på era pass, flippa ur vetja!. Man får verkligen enorma endorfinkickar och speciellt om det är riktigt bra musik också. De första 22 min av passet inleddes lite lugnare med halv 8 hos mig påslaget på datorn. Sedan från det och fram mot 35min så blev det i form av musik och galenskaper. Jag har faktiskt laddat upp ett videoklipp från passet. Det är absolut inget glamoröst klipp men det är ju heller inte meningena tt någon ska se när man kör haha!, testa vetja!.

Det lev också ett ganska dåligt pass rygg idag. Styrkan hade jag men jag var så galet trött och har varit precis hela dagen, lite huvudvärk dessutom gjorde inte saken bättre. Det blev ett kort pass på ca 35-40 min men jag klarar mig, jag får köra hårdare imorn.

Hittade faktiskt lite klipp på youtube från den tiden då man körde ganska seriöst och jag tyckte inte då att jag var direkt vältränad men jag måste säga att i efterhand så tycker jag nog om min form rätt bra rent muskelärt även om lite fett hade behövt springa ifrån mig så var jag nog rätt nöjd. Jag ska nog sträva efter den formen men snäppet vassare så klart :). Jag ska bli mer seriös med träningen helt enkelt, men på ett plan utan måsten och mest för att det är kul och så får man se vad som händer.


Detta är slutet av mitt pass. Om ni undrar vem jag vinkar till så är det Andy som är ute med Kiwi:)




Söndag- the end

Ja då var det snart slut på veckan och jag har hunnit köra ett sista pass på denna vecka vilket blev ett bra avslut. Kom till gymmet vid 11,30 och det var helt dött, jag var helt ensam på hela gymmet, inte en enda själv var där. Det kändes skönt men fram mot 12 kom två killar i 30-årsåldern och ena killen började prata med mig och sa att jag var riktigt stark. Först trodde jag inte han pratade med mig men det visade sig att han gjorde det. Då stod jag och körde baksida axlar i cable med rep. Alltid kul att höra sånna kommentarer speciellt av folk man inte känner.

Därför blev jag genast mer motiverad att köra ännu tyngre och ännu hårdare och nu känns det redan att jag kört hårt:). Passet gick riktigt bra så jag är helnöjd. Har redan träningsvär i trapsen men det är ju bara positivt.

Tänkte lägga in några bilder på dagsformen, tyvärr är jag rätt svullen men det brukar ju vara så ibland :).




bullmage haha!


Lördagsträning

Hallå sverige!

Då var det snart slut på denna lördag och det har varit riktigt upp och ner i flera dagar. Dels har jag jobbat natt som ni vet och har bara sovit 4 timmar på 2 dygn!. Jag kan lova att det kändes men nu har jag försökt ta igen det. Dessutom har vi varit på akuten med Andy eftersom han inte mår bra för tillfället och det blev många timmar och bara sitta. Igår var vi tillbaka dit eftersom han inte blivit bättre men eftersom de hade så mycket att göra och vi garanterat hade fått vänta ännu längre än förra gången så valde vi att åka hem och ta det på måndag igen.


En bild från sista jobbnatten. Här är kl ca 6 på morgonen efter en lång natt med smärta och trötthet.


Detta gjorde att jag inte har tränat sedan i tisdags. Det gör inte så mycket eftersom det trotsallt finns några dagar kvar att fylla med träning, idag och imorn.

Det blev alltså träning idag och det blev ben. Kände mig så trött och ben brukar gå ganska fort. Det blev:

*Knäböj fri stång 60 kg (alltid varit svag i knäböj)

*Raka marklyft 60 kg

*Benpress utan lutning ca 69kg

*Benspark 32 kg

*sittande baksida 18kg (väldigt tung maskin)

*absoller

*magcrunsches med rep 70 kg


Personalen på Hälsobruket. Bild lånad av
http://junitessan.blogg.se/. Micke står till vänster och ägare av gymmet, likaså tessan som sitter längst till höger.


Ägarna själva, grymt trevliga!. Bild lånad av junitessan


Det var det som hans med idag. Som sagt så var jag väldigt trött på passet så det kändes kan jag säga, jag kände mig både seg och lite omotiverad men men för köra hårdare imorn. sista natten jag jobbade var ingen rolig natt vill jag lova. Jag hade så ont i magen att jag knappt kunde stå, eftersom magen inte är van vid nattarbete så tror jag den absolut inte mår bra för jag hade magkramper hela natten igenom. Jag låg på sidan i soffan när det blev lugnt och då gick det bra men so fårt jag ställde mig upp kändes det nästan som tarmvred. Inget roligt inte!.

Idag hände iallafall något riktigt kul. Jag har nämligen anmält andy till en musiktävling på East fm där man kan vinna ett skivkontrakt och från början var det meningen att de skulle kidnappa andy eftersom han fyller 30 i september. Tyvärr blev det inte så eftersom det var meningen att andy skulle jobba idag egentligen men jag berättade det för honom och han blev jätteglad. Han och hans Bandgitarrist från Eya var audition idag och det gick super!.


Andy och Philip var lite nervösa när de snart skulle in på audition:)


Strax innan action!

En av tjejerna som höll tävlingen sa att han hade grym röst och riktigt bra tryck. Det kan ju bara betyda lycka :). Han får veta på måndag om han går vidare till kvartfinal, heja!!.

Nu blir det lite tv och så blir det att ladda inför ett axel och bröst pass imorn..

kram!


Lite bilder från gymmet.







En SEEEEEEG dag/natt

Ja ni då sitter man här, sömndrucken kl 18,52 på kvällen. Har jobbat natt i natt vilket nästan var lika hämskt som första natten jag jobbade. Eftersom det var över en vecka sedan jag jobbade sist så har man kommit ur sin nattrutin som man ev hade då och nu var det hämskt att vara vaken så länge. Jag var sååå trött vid 03-07 och det är rätt många timmar och man försöker räkna ner tiden var femte minut men tiden går sååå sakta. Det som var tur var att vi var ute i hemtjänsten vilket betyder att jag körde bil stor del av natten när vi var ute. Vi kör långt ut på landet i många fall och då blir det att man får konsentrera sig ordentligt då det vimmlar av djur där ute. Jag tror det var det som höll mig vaken men annars var det en ren pina nar vi sedan åkte in till personalrummet och bara väntade på att få åka hem.

Idag är det ännu en natt på G och jag har bara sovit 4 timmar på morgonen och nu 1,5 timme, på tok för lite men när telefonen ringer HELA tiden blir man lätt störd.

Imorn ska jag och Andy dessutom på ett ärende i stan som vi båda måste vara med på och den avtalade tiden är kl 10 så när jag slutar vid 7 blir det inget sova för mig. Jag får nog sova vid 12 så det kommer bli grymt segt även där. Då har jag nästan varit vaken i 2 dygn om man räknar bort de 5,5 timmar jag sovit lite, annars blir det ett dygn helt utan vila *pust*.

Som ni förstår blev det därför ingen träning för mig idag, det är ju meningen att jag ska överleva också och då måste träningen få stryka lite på sig *fniss*. Det är mycket gnäll över mig idag och jag ber om ursäkt för det och hoppas att ni har lite förståelse iallafall.

Nu ska jag fixa ordning mig för jobbet.

Natti natti!




Onsdag: Träning och jobbdag

Hej allihopa!

Det blev ingen träning alls igår även om jag planerat det. Jag kan säga som så att det kom andra saker emellan. Idag däremot blev det ett pass biceps/triceps som skulle varit igår egentligen. Passet gick bra men tyvärr kände jag mig inte så stark som jag hoppats på, energin höll sig dock hela passet igenom. Som en liten belöning satt och slurpade min proteindrink vid barborden intill receptionen och snackade lite med personalen.

Nu ska jag förbereda lite till nattpasset som jag ska gå på kl 21-07. Ska testa och äta soppa i natt och lite yoghurt så får vi se hur länge jag står mig på det. Ska dessutom se till och försöka sova lite men det blir säkert inte så lätt för det har hänt lite roliga saker här som jag ännu inte vill berätta förrän jag vet mer om det. Blir det något så får jag återkomma:).

Hoppas ni får en bra onsdag och tänk på mig i natt :)

kramisar/Ellie


Hittade den här bilden på träningsprofilen.se som jag helt glömt bort. Här i slutet av dieten.




Blir vi lurade i affären?

Jag tänkte ta upp ett ämne som idag är väldigt väldiskuterat, nämligen vad vår mat egentligen innehåller och att maten vi äter ofta innehåller massa onödiga tillsatser och socker. Jag hittade en intressant artikel som Anki Sundin publicerat i hennes blogg Ngruppen som är bra att tänka på.

Hur långt skulle du kunna gå för att få mindre socker i dina livsmedel som egentligen inte behövs i livsmedlet?. Jag anser själv att jag gärna kan gå väldigt långt när det gäller detta. Vem har tex dött av att få en lite surare yoghurt? eller ett livsmedel som kanske inte smakar lika mycket pga av mindre socker och mindre fett?. En produkt blir väll mer naturlig då? och vad gör att den smakar dåligt för det?, jag skulle nog tycker tvärtom. Ju mer naturlig desto godare, oftast iallafall.

Iallafall värt att tänka på tycker jag!


Text: Anki Sundin, NGruppen www.ngruppen.blogspot.com

E-nummer, förkortningar och ”socker i allt”. Det är tre av skälen till att 2 av 5 konsumenter känner sig lurade ofta eller ibland när de går och handlar, enligt en ny undersökning som Livsmedelsverket har beställt. (Bild lånad från jnytt.se)

Livsmedelsverket skriver i ett pressmeddelande idag att 2 av 5 konsumenter känner sig lurade ofta eller ibland när de går och handlar.

Det handlar om allt från innehållsförteckning till datummärkning. 98 procent av de tillfrågade ansåg att innehållsförteckningen är viktig, vilket också syns i statistiken - det var just innehållsförteckning, ursprungsland och tillverkare som konsumenterna i den här undersökningen oftast läste på en förpackning.

Vill inte ha ”fuskingredienser”

Konsumenterna i den här undersökningen uppger bland annat att tillsatser, socker och huruvida man kan lita på den ekologiska märkningen är viktiga spörsmål när man handlar. Någon uttryckte att man känner sig lurad av ”fuskingredienserna” i maten, och nämner färgämnen och "vätskehållande medel" som exempel.

Vad finns i den bästa av mataffärer?
Om vi utgår från att svaren i den här undersökningen är representativ för Sveriges befolkning i allmänhet, kan vi med rätta ställa oss frågan vad som finns i den bästa av mataffärer.
  • Hur ska förpackningarna vara märkta för att ge tydlig information?
  • Hur ska vi upplysa konsumenter om innehållet i livsmedlen?
  • Vad är vi som konsumenter beredda att ge avkall på för att få mindre socker i maten vi handlar? Det är en problem som handlar om såväl smak som konsistens och som inte är helt enkelt att lösa ur ett marknadsperspektiv. Kan du tänka dig rinnigare yoghurt som smakar lite surare om vi tar bort sockret? Eller insisterar du på samma smak och konsistens trots förändrat innehåll?
Nästa steg
Det är en viktig undersökning som Livsmedelsverket har låtit göra. Den visar vad som behöver förtydligas för att konsumenter ska känna sig ännu tryggare, och hur man upplever mathandlandet. Den speglar också en större medvetenhet kring livsmedel, innehåll, ursprung, miljöaspekter och djuretik, som jag menar att livsmedelsindustrin behöver besvara i ännu större utsträckning. Frågan är nu vad nästa steg bör bli. Min uppfattning är följande:

Livsmedelsverket behöver bli tydligare med informationen kring de frågor som konsumenterna själva tar upp.
Vi som arbetar inom nutritionsfältet på olika nivåer behöver assistera Livsmedelsverket i arbetet med att upplysa konsumenter kring praktiska detaljer såsom hur vi tyder en innehållsförteckning och vad de olika E-numren står för.
Konsumenter behöver göra sina röster ännu kraftigare hörda. Vi har som individer möjlighet att påverka utbudet i den lokala butiken genom att framföra våra önskemål. Prata med butikschefen och berätta vilka livsmedel du vill se på hyllorna.

Referenser
SIFO 2 Känner du dej vilseledd när du handlar? Gjord 8-14 december 2009 bland 1000 personer under allmänheten, 15 år och äldre, i Sifos telefonbuss. Länk via SLV:s pressmeddelande Två av fem känner sig lurade


Lånad av www.matstallen.se

Tom bullar som kommer direkt från bagerier innehåller oftast tillsatser av något slag. Personligen tycker jag det låter helt otroligt med tanke på att det endå borde vara meningen att det är helt fritt från konstiga tillsatser. En bullpåse jag har hemma som kommer från ett bageri innehåller tex ett E nummer och lite annat smått och gott. Borde inte dessa bakverk vara gjorda på vanliga traditionella baktekniker och livsmedel?.


Ryggpasset


2006

Hej vänner!

Då var det måndag igen och en ny träningsvecka är påbörjad hos de flesta, så även för mig. Idag var det ett pass rygg och mage som stod på schemat och till en början tänkte jag hoppa det eftersom vi hela kvällen ska städa vår gatas lekplats vilket alla ska göra. Dock kunde jag inte hålla mig så det blev att ta cykeln till gymmet. Det blev ett riktigt bra pass och det känns som att det kommer bli en bra vecka rent träningsmässigt.

Det blev ett riktigt tungt pass där jag försökte köra så tungt jag kunde för att verkligen få tillbaka min styrka så fort som möjligt men utan att bli skadad så klart!.

Så här löd passet:

Började lite uppvärmning i roddmaskinen men sedan:

Roddmaskin: 3*52 kg

Lats: 3*39 kg

Marklyft: 60kg*6 ,  70kg*7 , 70*6 , 70*6

stångrodd: 30kg*10 , 40kg*8 , 40kg*6

Abroller: 3 set* 15reps

crunsches med rep: 65kg*3

Det var dagens pass och jag måste säga att jag kände mig riktigt stark i marklyften endå. Jag körde ju som max 90 kilo innan uppehållet men för att ha varit vilande i 6 månader så tycoer jag 70 kilo låter riktigt bra. Då speciellt eftersom jag orkade köra 6 och 7 reps. Magen är fortfrande rätt stark så nu är det bara och nöta på med alla muskelgrupper så kommer jag nog komma igen snart. Förhoppningsvis utvecklar jag mig mer än sist också eftersom man haft en lång pause. Ibland är det ju faktiskt det som krävs för att faktiskt bli bättre.

Snart blir det hemmagjorda hamburgare för att fylla på energiförådet sedan blir det ut och städa lite. Vi ska tydligen grilla efter städningen också och då blir det korv med bröd:) *mums*. Det är ett superbra tillfälle att lära känna grannarna lite mer :).

massa kramar!

//Ellie



Min grönsaks/fruktträdgård hittills

Hej!

Helgen lider mot sitt slut och det har varit en rätt händelserik söndag. Jag och andy har varit ute precis hela dagen och påtat i trädgården. Vi stack in till stan och kollade lite på blomsterlandet och plantagen efter något roligt man kunde sätta. Vi hittade hallon som verkligen är ett måste i trädgården, det blev en buske med gula hallon och en med röda. Vi köpte även en liten planta oregano som jag satt bland de andra kryddorna jag satt som frö. Det blev även en tomatplanta och jag har ju redan satt huvudsallad sedan innan så nu har jag en trevlig liten salladskål haha!. Jag funderar även på att sätta silverlök med det får bli lite senare.

Bilderna hittade på google


röda hallon

gula hallon

Jordgubbar

Oregano

Tomat

Huvudsallad

Smultron


Dill

Vi köpte en stor spade eftersom vi inte hade någon sedan innan och hela eftermiddagen har gått åt att sätta alla plantor på rätt ställe. Som prick över i köpte vi också en liten ros som satt i kruka som jag hände upp från taket. I trädgården kommer det en hel del olika blommor men vi har ingen aning om vad det är, därför kommer vi vänta med att rota för mycket i rabatterna innan vi vet vad som kommer eller inte. Nästa sommar kanske bli sliter upp allt och lägger lite nytt.

Föresten så glömde jag säga att vi köpte 2 plantor jordgubbar också som vi satt bland smultronen så nu har vli lite god frukt också:).

Träningen har jag tagit vila från hela helgen för det kan verkligen behövas. Har kört ganska hårt endå för att ha varit vilandes i 6 månader men nästa vecka blir det flera tunga och hårda pass:).

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, vi hörs!






Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0