Grå och regnig fredag

God morgon!
 
Det var ingen vacker syn som slog mig i morse när jag öppnade ögonen. Ute spöregnar det och så grått så man blir deprimerad. Jag trodde allvarligt talat att klockan inte var mer än 5 för det har mörkt i sovrummet. Klockan var rättare sagt 7:30 så jag hade rätt fel kan jag lova!.
 
Det märks att hösten är här nu!, nu blir vi tvugna att ha lampor tända mitt på dagen och tröttheten gör sig sakta men säkert påmind. Idag blir det nog bara en mysdag med lite shopping för Andy är ledig från jobbet idag så det blir in till stan och shoppa lite höstkläder till Heiley. Framförallt lite bra saker till dagis och tanken är att vi ska köpa en overall nu också.
 
Jag fick många tips igår på facebook om hur jag ska göra med vinterkläderna jag skrev om och det verkar så de flesta verkar vara överens om att overall är bra till dagis och ha att leka i och 2 delat är bra om man är hemma, ska till äffären och liknande så det blir nog att köpa ett av varje. Tack för alla tips! det värmer!.
Jag är välidgt sugen på att köpa parkasen från Lindex som jag har bild på här nedan men hur är lindex som vinterkläder?, tror inte det är fix utan deras eget märke?. Vore tacksam för lite recensioner från er som vet!.
 
Tänkte åka in en sväng till Coop också och kolla in vinterskorna från Pax om det är något och ha i år eller om det blir ett par skor från barnens hus eller ev din sko. Din sko tycker jag är ett superbra ställe och köpa barnskor då det har ganska bra priser så det blir en sväng dit också:).
Vad jag kommer hem med får ni se senare:).
 
Ha en skön och mysig fredag!
 
 



Vinterkläder igen

Usch vad svårt jag tycker det är att hitta de perfekta vinterkläderna till Heiley. Förra året valde vi en overall från Name It som jag tyckte var superbra!, sedan köpte vi en billigare "extraoverall" från H&M. I år tänkte jag istället köpa 2 delat då det blir enklare att klä av och på Heiley när man är i affärer+ att man när det blir lite varmare ute endast kan anväda jackan och ett par byxor till. Det är ju bara så svårt och välja bland jungeln av vinterkläder som finns. Lindex har en supersnygg parkas men frågan är menad för vintern?. Name Its kläder vet jag ju är bra trots att vi inte köpte den dyraste overallen därifrån så var den absolut jättebra. Har sett en superfin jacka och byxor där som egentligen ligger lite över vår budget på vinterkläder men är dom tom bättre än overallen jag köpte förra året är det absolut värt det!.
 
Vad kollar ni på när ni köper vinterkläder till era små?.
 
Jag vill ju att det ska vara prisvärt utan att det behöver kosta skjortan.
 
Vad tycker ni om de jag hittat hittills?. Det blir nog att gå runt och klämma och känna på dom en del men det som r synd är att H&M alltid är så sena med sina säsongskläder vilket ofta leder till att man redan köpt när de väl kommer ut i butik, eller ännu värre! de finns bara i webbutiken!. När man sedan frågar dom om den eller den varan kommer till butiken svaar de alltid "vi vet aldrig vad vi får så tyvärr har vi ingen aning" *pust*.
 
Sedan har vi en annan tanke och det är att köpa en overall, ett par termobyxor och en snyggare vinterjacka som man kan ha "hemma" men som sagt det återstår lite mer tankeverksamhet innan jag bestämmer mig:).

 
 
 



Vecka 6 5+0

Hej vänner!
 
Här händer det inte så himla mycket!, väntar fortfarande på att få börja jobba. Mitt jobb renoverar fortfarande om cafet till restaurang så jag sitter bara och väntar på att få börja. FY vad tråkigt det är att bara vara hemma!, man blir så deprimerad och känner sig verkligen helt obehövd!. Dock så ska vi snart komma igång och det kommer bli både läskigt och kul men mest nervöst. Helt plötsligt kommer man till ett helt nytt jobb, fast endå sitt gamla med både J och J som chefer men också en till extra i personalen utöver mig och cheferna. Allt är ju liksom från start och alla kommer vara lika ovana över situationen, alla är liksom nybörjare:). Ska försöka hitta några byxor till jobbet också som jag kan jobba i. Passar vinröd skjorta och tjocka leggins?, jag vill ju att det ska vara bekvämt speciellt nu när man är gravid:).
 
Min stora tjej är på dagis. Jag vet inte om hon känner på sig att jag är gravid eller om hon bara kommit in i en ny fas för hon har blivit så himla klängig!. Jag ska gå ch bära runt på henne hela tiden och samtidigt börjar hon bli stor, det märks. Nu vill hon ligga och dra sig på morgonen innan vi går upp. Vill jag gå upp säger hon bara "sussa!, sussa" och ser allmänt groggy ut:), min stora flicka:). Det kommer mer och mer ord från hennes lilla mun och nyligen har hon börjat säga äpple eller snarare bäbble hihi så sött!. Här om dagen sa hon Pizza också då hon tidigare sagt kaka om allt runt hihi (hon har en låtsas pizza i sitt kök).
 
Med den lilla i magen går det framåt för också. Man kan verligen kalla den liten för idag går jag in i vecka 6 eller rättare sagt 5+0 och den är stor som en torkad ärta haha, gud så gulligt!. Jag gjorde föresten ringtestet idag och det innebär att man ska hänga en ring i ett snöre ovanför magen och snurrar ringen blir det en pojke och gungar den fram och tillbaka blir det en flicka. Min gungade fram och tillbaka på samma sett som när Heiley låg  magen:) *fniss*
 
Så här står det om bebisen i veck 6:
 
 
Denna vecka är embryot ungefär lika stor som en torkad ärta. Om du kunde se hur det ser ut därinne, skulle du se att fostret har väldigt stort huvud i förhållande till kroppen. Ansiktsdragen börjar formas och det finns mörka fläckar där ögonen kommer att utvecklas, öppningar för näsborrar och små gropar där öronen kommer att sitta.

De knoppar som så småningom blir armar och ben är tydligare nu. Embryots händer och fötter ser ut som små paddlar. Muskelfibrer utvecklas och tallkottkörteln håller på att formas. Ännu hörs det inte, men hjärtat (som redan har två kamrar) slår med ungefär 150 slag per minut – dubbelt så snabbt som ditt hjärta.

Medan allt detta pågår inne i kroppen, kanske du också märker förändringar. Din sinnesstämning kan vara väldigt föränderlig, till exempel och detta är helt normalt. Delvis beror det på hormonnivåerna, men det är inte så konstigt att man känner sig känslig, när livet håller på att förändras så mycket. På sidan början av graviditeten kan du få råd och information som är särskilt bra att veta nu.



Dessa hormoner!

Dessa hormoner blir jag snart knäpp på, jag antar att det är dom som spökar för ibland fryser jag och måste sätta på mig fleecetröja och nästa sekund är jag kallsvettig, vadå klimakteriekossa?.

Humöret svänger likt en berg och dalbana. Det är mindre kul kan jag lova.

Jag är nästan jämt sugen på något!, det behöver inte vara något speciellt utan bara att äta något. Vi får väll se när illamåendet kommer på allvar, än så länge känner jag inget alla förutom det jag tidigare nämnt.

Här hemma har vi börjat gjort kväll. Kvällsplocket är gjort, heiley har badat och intagit sin kvällsvälling och pyjamasen är på. Snart blir det läggning för hennes del.
Morgondagen bjuder inte på något speciellt men jag återkommer!

God kväll!

Lite äppelpaj bjöds det på till efterrätt idag:-)




Nytt bloggnamn

Jag har uppdaterat bloggnamnet lite som jag hoppas ni ser. Nu är jag ju inte bara mamma till Heiley även om den lilla i magen knappt är en bebis än men vadå:), hjärtat har ju börjat slå så en liten människa är det allt:).
 
 
 



Likt en Zombisnigel

Hej hej!
 
Här sitter man likt en zombi med gravidhjärna och väntar på att kaffet ska puttra klart. Jag känner mig helt slut i huvudet!, trots att det blev en bra natt och Heiley sov riktigt bra så vaknar man och känner sig helt död. Vet inte om det är pga av graviditeten eller om det helt enkelt är vädret för det är ju långt ifrån ok idag. Regnigt och så äckligt klibbigt att jag nästan klibbade fast i marken. Ja jag känner mig ungefär som en mördarsnigel, lika klibbig och slemig och lika långsam också.
Heiley är lämnad på dagis iallafall så jag tänkte ev krypa ner i sängen ett tag till sedan. Sedan vid 15:30 ska Heiley till tandläkaren för första gången:). Det ska bli spännande och se vad dom gör för Heiley HATAR och borsta tänderna så får dom ens röra hennes mun så blir iallafall jag chockad:).
 
Nu vankas det kaffe!
 
 
 
 



En liten överaskning!:)

Hej vänner!
 
Vi har fått en liten överaskning. Heiley ska nämligen bli storasyster!, jag är gravid!. Än så länge är det väldigt tidigt då jag bara är i vecka 4+5 (inne i vecka 5) och mycket kan hända men som en vän sa till mig "man väntar barn inte missfall" och det tyckte jag stämde till punkt och pricka. Visst kan allt hända men misfall kan man få även efter vecka 12 (de första 12 veckorna anses välidgt kritiska) och det finns ingen garanti.
 
Självklart är vi jätteglada över vårt lilla tillskott och det var planerat. Än så länge är förlossningen beräknad till 1maj 2013 så det kommer nog bli en hel del prat om graviditen även denna gång men lika mycket allt annat som händer.
 
Jag har inte mått så jätteilla än så länge, någon gång till och från i ca 2 veckors tid men inget allvarligt. Brösten är ömma och humöret inte på topp vill jag lova:).
 
Det ska bli spännande och se hur denna graviditet kommer att bli, vad som skiljde sig från när Heiley låg i magen. Men framförallt ska det bli spännande att se vad det är för en liten krabat som ligger och skvalpar där inne:). Vi är näsan 100 % säkra på att kolla könet även denna gång, allt för planeringen för ev kläder som behövs införskaffas. Får vi en flicka behöver vi knappt köpa några kläder alls och likaså blir det en pojke blir det tvärtom så för oss är det skönt och veta. Dock kommer det dröja ett tag:).
 
 
 
Det var min lilla tisdagsöveraskning det:)
 
 
kram på er!
 
  



Höstinköp

Hej och god kväll!.

Det blev en liten tripp in till stan även idag. Vi tänkte kolla lite efter vinterkläder till heiley och det som föll mig mest i smaken var name its tvådelade vinterset. Kollade även på stadium men det var inget som jag gillade. Hm har ju en jättefin jacka men som vanligt är dom alltid väldigt sena ute så det hade inte kommit in en en enda vinterpryl förutom mössor och vantar.

En sak kunde vi dock bocka av från viktsenheten och det var ett fleeceset som hon hade ett likadant förra året fast då i lila från lager 157. Det finns inget jag helldre skulle köpa en dessa, för 100:- får du byxor och tröja och det är inte fy skam!. Denna gång blev det ett rosa set i stl 98/104.

Heiley har föresten invikt sina nya skor!, så himla söt!.




Lördag

Hej hopp vänner!

Nu sitter jag i bilen påväg hem från Linköping med andys pappa som varit och handlat till sina fiskar. Sedan blir det en tur till mirum galleria och handla mat till veckan. Jag lovar att det verkligen behövs!, totalt tomt hi hi:-).

Hoppas ni får en trevlig lördag uran regn för så skonade har inte vi blivit:-).




Ett jäkla rännande!

Vad är det med mig egentligen?. Jag kan verkligen inte sitta still och inte bara vara ens för en enda dag!. Så fort jag vet att heiley är ledig från dagis så passar vi på att åka in till stan och föra något. Inte vara då föresten utan även efter dagis har det blivit en hel del rännande till stan.

Idag var heiley ledig så vi åkte in med pappa som skulle till jobbet vid 10. Han lämnade oss hos mormor och morfar och vi fikade och åt lunch där. Sedan tog vi spårvagnen till stan då jag skulle göra ett ärende på väglednings centrum.

Väl där vägrade heiley sitta still i vagnen!. Hon skulle springa runt som en virvelvind precis överallt!. Till slut för att jag skulle få lite andrum satte sig 3 av personalen och började busa med henne. Då kunde jag prata med vägledaren ha ha!.

Sedan var tanken att vi skulle ta bussen hem men den skulle gå om 20 min. Jättekul!, nåja så jag tog en promenad till nästa hållplats. Står där och väntar och när den väl kommer åker den förbi mig!!!. Snacka om art jag blev sur!. Slet upp mobilen och kollade nästa som skulle gå om 25 min!, ahhh!!! Varför?!. Då tog jag ännu en promenad till nästa hållplats och då fick jag äntligen åka hem!. Vilken tur att heiley sov under den tiden för annars hade jag nog gått hem!.

För ca 2 timmar sedan åkte moster och kusinerna hem efter en liten kväll med fredagsmys här hemma. Trevligt!. Heiley lekte som en liten galning och blev så glad och pigg när dom kom!.

Nu är jag helt slut och ska strax krama kudden. Natti natti!




Genom trött

Hej och god kväll!
 
Oj så trött jag är nu!. Även idag blev det en massa fläng med buss, tåg och spårvagn för att ta sig till stan (gick inga bussar direkt till stan) så det tar en massa extra tid och energi för att ta sig. Nu är jag dock hemma tackvare min kära syster som körde hem mig och Heiley.
 
Stackars lilla Heiley som varit på dagis sedan 14 och bara sovit 45 min på hela dagen var så trött påväg hem att hon inte kunde hålla ögonen öppna och smnade strax inna vi kom hem. En massa dagisbus och bus med kusinen Chloe sätter sina spår:).
 
Nu är det kväll och jag ska bara dricka ett glas mjölk <3 och diska inna det är dags att krypa ner och krama kudden.
 
Hoppas ni haft en underbar torsdag?, snart är det helg!
 
Några söta bilder på Chloe och Heiley:
 
Heiley ser enorm ut om man jämför med Chloe 1,5 resp snart 4 år:)
 
Bus i soffan:)
Busungar<3
På stan tidigare idag:). Chloes kommentar: AJ hon är så stor *fniss*
 
 



Höstskor

Idag åkte jag och heiley till stan och träffade moster. Då hittade jag heileys nya höstskor på skopunkten. Så tuffa!. Stl 23 blev det och 179:-




Som fisken i vattnet

Jag sitter här och tittar på svenska hollywoodfruar och filosoferar som vanligt:-). Jag kom och tänka på hur mycket jag faktiskt trivs här i lilla Skärblacka. Jag har alltid trott att jag varit en stadstjej men så fel man kan ha!. Istället bor man i ett litet samhälle 2 mil från Norrköping och ca 3 mil till Linköping "fniss".

Jag trivs så oerhört bra här!, det finns allt man behöver, Ica supermarket, bibliotek, badhus, gym, restauranger, blomaffär, apotek, cafe/ bageri ja typ det. Sedan är det såå fin natur här runtom. Vill man så kan man gå en långpromenad och då kan man känna lukten från någon bondgård längre bort ( eller om man har otur så känner man bajslukten från bruket). Lukten är dock ingen höjdare men det poditiva med att bo här väger upp det negativa.

Vi har ju den turen att bo rätt nära orga kvarn också där man kan köpa närproduserat mjöl, musli, ägg, sylt, saft och massa annat. Ägg går vi och köper på en lokal gård i närheten, färskare kan man inte få!.

Det som är det tråkiga är att det inte finns några nyare hus/radhus eller lägenheter och köpa. Hade det funnits hade det varit i topp tror jag:-).

Bara några 100 meter från oss ligger den här fina strömmen där man kan sitta och mysa en massa :-).




Liten olycka

Händer så lätt sägs det ju. Jag och heiley var en tripp till folkparken ingår. Det är en stor park med massor med aktiviteter och en stor lekpark för barnen. Vi träffade Madde och Joanna och dom lekte en massa. I lekparken finns en ca 50 cm djup pool som barnen kan plaska i.

Heiley och Joanna satt på kanten och spratlade med fötterna i vattnet när heiley plötsligt halkar i vattnet och hamnade under vattnet. Det enda jag hann tänka var på mina nya skor ( mina träningsskor) och så hoppade jag i vattnet med både skor och alla kläder på.

Slet upp heiley som så klart var helt genomsur. Jag var totalt blöt upp till över knäna och mina ärmar på tröjan. Det var ju riktigt läskigt men det var mest lite snopet tyckte jag och vi skrattade gott vill jag lova. Allt gick jättebra. Tur att heiley gillar vatten för hon brydde sig inte det minsta. Hon ville snarare hoppa ner i vattnet igen ( lik mamma som ÄLSKAR vatten).

Vilket jäkla tur att jag hade ombyteskläder till heiley. Mer problem blev det för mig som fick gå barfota och med genomblöta leggins!. Mamma och pappa fick hämta oss då jag inte hade så stor lust och åka spårvagn och buss hem barfota och blöt:-).

Det var vår dag det:-).

Bilden här nedan är sekunder från olyckan. Kolla så nära kanten hon sitter!.




Effektivitet

God kväll där hemma!
 
Idag har vi varit effektiva familjen. Imorse åkte vi och storhandlade inför veckan och och när vi sedan kom hem blev det tvättstugan, klippa gräs och småstäda lite på kvällskvisten hans det även med lite lek i lekparken:).
Nu är Andy uppe och nattar Heiley vilket verkar vara lite bökigare. Det kan jag ju för sig förstå för hon fick sovmorgon imorse och dessutom sov ca 1-1,5 imme fram till 16 förutom idag.
 
Tänkte inte bli så långrandig utan tänkte mest komma in och berätta hur dagen varit.
 
Föresten hittade vi nya gummistövlar åt Heiley i lördags på barnens hus. De hade grym rea på gummistövlar och regnkläder bara under lördagen så vi var där redan vid öppning. Jag menar ett par stövlar som vanligtvis kostar 199:- och nu för 49:- då finns det inget att fundera över. Köpte stl 23 och det passade super!.
 
  



Marknad i helgen

Hej solstrålar!
 
Snart är helgen över för denna gång och det har knappast varit en lugn sådan. I fredags var jag en liten sväng på marknad i Norrköping tillsammans med Heiley. Det gick ju sådär kan jag säga!, hon vägrade sitta still i vagnen så jag hade jämt och göra med att försöka få henne lugn och springa efter henne titt som tätt. Hon hade dessutom inte sovit på hela dagen så efter mycket om och men gav jag upp och väntade på spårvagnen. Tror ni då inte att hon somnar!, smack sa det!. Jag stod i valet och kvalet om jag skulle frtsätta gå eller åka till föräldrarna men det blev och ta spårvagnen till föräldrarna iallafall:).
 
Sdan igår blev det marknad med lilla familjen tillsammans och jag hittade faktiskt lite som fick hänga med mig hem:). Bla en dörrskylt, en T-shirt till Heiley med texten "Världens bästa Heiley" som vi gjorde, dock lite väl stor då de bara hade stl 120 men vad gör det:). Heiley och jag åkte masken och det tyckte hon var kul, de första 3 varven sedan ville hon sitta hos mig och det var ju mer eller midnre omöjligt hihi.
 
 
 
 
Idag har det blivit stresshandling inför veckan som kommer och jag hann mitt i all Heiley-vill springa-runt-stress springa in till Lagerhouse och köpa en fin skål jag sett:).
 
Nu tänkte jag bänka mig ute på uteplatsen och ta mig en fika under tiden som Heiley sover, sedan blir det tacos:).
 
Kram på er alla!
 



Lördag morgon

God morgon vänner!

Det är knappast sommarväder ute idag, snarare molnigt och med regn i luften. Idag knatade vi upp redan vid 6:30. Idag bär det av till augustifesten i Norrköping med marknad, karuseller, artister och en massa annat.

Igår när jag och Heiley var där blev hon så glad och se karusellerna och ville så gärna åka. Hon och jag var där själva och min tanke var att köpa mellis där men så kom jag på i sista stund att jag glömt plånboken hemma!, grattis Ellie!. Snacka om att att jag kände mig pank och handikappad. Jag har dock lovat henne att få åka något idag:-).

Det är inte lätt att gå på stan med en 1,5 åring!. Hon vägrade sitta i vagnen och skulle gå själv vilket jag tyckte var en mindre bra ide då det var en massa folk. Det gjorde ju inte saken bättre att hon inte sovit någonting!. Efter mycket om och men gav jag upp och tog spårvagnen till föräldrarna och självklart somnade hon då! Kl 15-16! Snacka om att hon var helt slut!. Dock bara en timme men hon var glad endå efter att ha sovit:-).

Har ni någon marknad hos er? Och vad gillar ni det?, vad brukar ni inhandla på marknader?.

Kramar




Mamma!..bassa!

Hej och god morgon!
 
Här vaknades det tidigt idag, redan 6:30 var Heiley redo att gå till dagis. Det var inte mamma kan jag säga men det är bara och pallra sig upp. Jag kom precis hem från att ha lämnat henne. Lika tråkigt som vanligt men imorn är vi lediga så då tänkte jag åka in till Augustifesten som håller på här i Norrköping. Ni vet marknad, karuseller och fyrverkeriSM. När Heiley slutat dagis tar vi en sväng in till stan till mormor och morfar och hälsar på.
 
Föresten! Heiley har gjort ännu ett framsteg!. Imorse när vi satt och åt frukost sa hon:
 
Heiley: Mamma?, bassa!
Jag: Har du bajsat?
Heiley: Nej
Jag: Vill du bajsa?
Heiley: Ja
Jag: Vill du gå till toaletten?
Heiley: MMM
Jag: ok kom då!
 
När vi väl satt på toaletten bajsade och kissade hon massor!. ÅHH så glad jag blev!. Det är första gången hon sagt till att hon vill bajsa så vi är absolut på rätt väg!. Imorse när hon vaknade frågade jag henne om hon ville kissa på toaletten och ja det ville hon så hon kissade då också. Sedan frågade jag henne om hon vaknade för att hon ville kissa, ja svarade hon då <3 . Gud vad jag älskar den lilla tjejen!.
 
Nu ska jag slänga mig i soffan en stund!.
 
Ha en underbar dag vänner!



Vad händer nu?

Hej på er!
Är det bara jag som fryser?. Det är liksom 21 grader ute och jag sitter inne i en lägenhet som är 25 grader men ändå ligger jag och småfryser?.

Nyss somnade jag på soffan också helt slut!. Känner mig fortfarande eländig. Snart ska jag hämta Heiley på dagis dessutom. Åh jag vill ju bara sova!. Kanske blir en kopp kaffe till så man piggnar till?.

Ville bara komma in och säga hej:-)




Fint till Hösten

Hej vänner!
 
Har kollat runt lite som vanligt efter fint till hösten. Jag älskar ju ljusa färger normalt sett men till hösten gillar jag när det blir lite mörkare och mysigare. Det kommer därför att införskaffas en del i brunt, grått och svart men även mörkare färger som mörklila, mörkgrönt etc. Jag lägger upp några av de favoriter jag hittade.
 
Vinterjackan tror jag att jag hittat på H&M men jag är inte helt säker. Name it har superbra vinterkläder men tyckte den här jackan var så himla fin. Synd bara att det inte finns i likande byxor:(. Jag vill helst ha samma färg på både under och överdelen men tanken är väll att man ska ha svarta byxor till tyvärr.
 
 
Förra vinern hade hon overall från Name it men nu känner jag hon blivit så stor att hon kan behöva dela tvådelat. Dels är det smidigt när man går i i affären och bara ta av jackan och när det blir lite varmare ute kan hon bara ha jackan och vanliga byxor. Får väll åka och kolla på den helt enkelt:).
 
 
 



Heileys favoriter

Det är så underbart kul och få följa sin dotter växa upp och utvecklas!. Varje dag lär mig sig nästan alltid något nytt.

Idag har jag lärt mig att Heiley älskar bilar!. Så fort hon ser en säger hon " a bi!" som betyder en bil. Hon gillar cyklar också men när hon ser en säger hon bara "titta!". Så i dag när vi var till affären köpte vi en liten bil som hon kan leka med och hon blev jätteglad och pruttade med munnen för ja det är ju så dom låter:-).

Heiley har ju aldrig varit det minsta intresserad av tv, vilket program jag en visar henne så ratar hon det totalt!. Förutom nyss!, då satt hon som fastklistrad framför " vad blir det för mat ". Ibland utbrast hon "titta"..."titta!" och pekade på tv'n. Hon är bra rolig min lilla tjej.

Vi märker också klart och tydligt vilken personlighet hon har. Hon är väldigt givmild!. Äter hon mat eller fikar eller vad som så ger hon helldre sin kaka eller sin mat till mamma, pappa, hunden eller någon annan. Man får nästan alltid säga " nej gumman! Det är din mat ät du" eller " nej tack ät den du". Är det någon dom hon vet har tappat något så är hon snabb att ge tillbaka det. Hon vill dessutom gärna hjälpa till, när vi ska ut ska hon hålla hunden eller kommer med våra skor i hallen och ger oss dom:-).

Hon har också blivit väldigt artig!. Allt man ger henne säger hon tack för!. Ger man henne skona säger hon tack, efter maten säger hon tack eller om vi ger henne den:-). Om hon någon gång missat att säga tack behöver vi bara säga " vad säger man?" så säger hon direkt tack tack!:-).

Det är inget vi medvetet lärt henne utan det har hon väll uppmärksammat själv att vi brukar säga.

Som sagt! Det är så kul och se hur Jon utvecklas till en egen individ med egna drömmar och intressen:-).




Måndag

Då var det måndag morgon igen och det blev ett skönt utdraget uppvaknande idag och heiley var helt med på det:-). Hon och jag gick och bytte blöja, satte henne på toaletten och och sedan la vi oss i vår säng och kramades. Så himla skönt!.

Nu vankas det tidig lunch för heiley verkar redan supertrött. Jag tänkte ev passa på och träna under tiden hon sover:-).

Föresten så ville heiley rymma igår. Hon klädde på dig och sa hej då;-). Gullunge!.

 




Nytt till fnasen

Lite shopping blev det allt idag. Lite höstkläder nu när det faktiskt börjar bli något kyligare ute och kylan lär väll komma tids nog om inte nu.

Köpte 2 söta långärmade T-shirt på H&M en i stl 98/104 och en i stl 92 som jag tror sitter perfekt. Sedan köpte jag ett par jeans som jag trånat länge efter på Name It. Riktigt bra kvalité och ursnygga, stl 92 passade faktiskt henne bra konstigt nog:-).

Snart blir det nattnig och sedan blir det förhoppningsvis lite träning.

 




Mjölk med 30% extra protein!




Gjort morgon

God morgon härliga lördag!
Det ser ut att bli fint väder idag men imorse var det bara 9 grader ute när vi slog upp ögonen!.

Vi har gjort morgon för flera timmar sedan då heiley är som en klicka och har vaknat vid 7 varenda morgon!. Mindre kul tycker mamma och pappa men men:-). Heiley har redan gått loss och slitit ut en massa saker på hela vardagsrumsgolvet ( tack gumman ). Redan kl 9.30 på morgonen ser det ut som en bomb som slagit ner ha ta!

Nu ska jag fixa ordning oss lite och sedan ska jag lägga ut heileys gamla overaller som hon hade förra året. Är det någon som redan vet att dom är intresserade så får ni hojta till!




Ny nattningsmetod


Igår var vi på öppna förskolan med Annicka och Hannes. Jag passade på och byta BVC sköterska, eller vet inte direkt om jag bytte heller för den vi hade har slutat och de har inte skaffat någon ny ännu så jag tog tillfället i akt att byta till den andra sköterskan som jag tycker är helt underbar!, helt enkelt bäst!. Jag vill ju gå hos någon som känner heiley och även om hon inte varit vår sköterska så är båda sköterskorna väldigt "nära" då det är ett litet ställe. Vi har varit hos henne några gånger tidigare men hon har endå varit med sedan heiley var nyfödd. Det kändes inte mer än rätt att ha henne då:-).

Föresten har jag nu infört en ny nattningsmetod. Heileys sömn är fortfarande jättesvår och hon har så svårt att komma till ro på kvällen. 1-2 timmar varje kväll är inte ovanligt så nu är jag så trött på det. Istället för att sitta på sängkanten satte jag mig nu på en stol bredvid sängen, pussade henne god natt, satte händerna gör ansiktet och huvudet mot bröstet och satt helt tyst och stilla trots att Jon bökade och pratade med mig. Efter mycket om och men somnade hon helt själv men med endast min närvaro. Det tog 35 min så sov hon. Helt ok endå men bättre kommer det förhoppningsvis bli:).

Jag känner mig som en så trött och sluten mamma pga av dessa långa nattningar så nu hoppas jag att det här hjälper.




Mammaåterträff

Det blev en liten mammagruppsåterträff igår på öppna förskolan. Så himla trevligt och jättekul och se barnen blivit stora och verkligen helt egna individer!. Sedan 5 veckor gamla har de känt varandra, helt galet!. Hoppas det håller i sig långt upp inåldern:-)!.

Jag måste verkligen flagga för en superbra familjecentral som vi har här i skärblacka ( sågträffen). Trots att det var stängt och bara BVC var öppet så fick vi vara på öppna förskolan och ha vår lilla träff!. Det är och ställa upp det!. Vilket annat ställe skulle det?. Det är en anledning till att jag älskar och bo där jag bor!, en helt annan stämning folk emellan!. Jag är glad att heiley får växa upp här!.

Snart bär det av till öppna igen och träffa Annicka och den här gången är det öppet! Hi hi!.




Heiley sover...

Och jag sitter och kollar på twilight new moon. Ville bara kika in och säga hej och god natt för dom som tänkt krypa ner med kudden snart. Imorn kommer Bästa Annicka och lilla Hannes och hälsar på. Ska bli kul för vi har inte träffats på ett bra tag nu. Annars är det dagis som gäller för H. Ses imorn vänner, kram och god natt.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/955063/images/2012/pic_50215fc5ddf2b36030000039.jpg" class="image">




Heiley sover...

Och jag sitter och kollar på twilight new moon. Ville bara kika in och säga hej och god natt för dom som tänkt krypa ner med kudden snart. Imorn kommer Bästa Annicka och lilla Hannes och hälsar på. Ska bli kul för vi har inte träffats på ett bra tag nu. Annars är det dagis som gäller för H. Ses imorn vänner, kram och god natt.




Ensamt

Tänk så ensamt och tyst det är att inte ha lilla fnasen hemma. Det känns som att det ekar tomt. Jag har dock hunnit med och träna så nu slipper jag det. Sedan blir det nog lite utevistelse när H kommer hem. Det kan behövas:-).




Dagisdax

Hej och god morgon! Här luktar det morgonkaffe för fulla muggar *fniss* och snart beger vi oss till dagis, första dagen sedan 6 veckors ledighet. Vi får väll se hur det går och lämna henne, det kommer säkert bli lite smågnälligt i början men jag hoppas inte det. Hon behöver ju vara där och det vet hon:-). Idag är det annars väldigt lugnt. Inget inplanerat så vi får se vad jag hittar på:-) Kram på er!




En vardag som alla andra

Hej och god morgon!. Då var semestern slut och vi går in i den vanliga vardagen igen. Jag dock fortsätter att vara arbetslös ett tag till eftersom restaurangen inte är klar riktigt ännu, det har dragit ut på tiden. Jag blir hemma några veckor till. Nu ställer man sig istället frågan "vad gör man nu?". Jag och heiley har varit hemma 6 veckor och Andy i 5 så man har inte behövt tänka så mycket. Vi har kommit ifrån allt som har med rutiner att göra och nu när vardagen är här igen så blir det rutiner igen. Vi pratade faktiskt om det här om dagen, det är skönt med vissa rutiner. Att vakna på morgonen och veta vad man ska göra, utan att behöva tänka. Jag är nog en riktig planerare, jag gillar att ha klara och tydliga planer men jag gillar samtidigt det där spontana. Idag har jag och Heiley planerat att gå till öppna förskolan. Det var såå länge sedan och det kan vara kul och återuppleva mammaledigheten. En viss liten dam behöver leka av sig, tro mig:-). Vi hörs senare för nu ska jag dricka upp mitt kaffe:-)




Uppfräschning

Hej vänner!
 
Som ni ser har jag gjort lite uppfräschning här på bloggen med en ny header!. Jag är egentligen inte helt nöjd då jag helst vill ha headern på hela bredden men vet tyvärr inte hur man gör så jag får väll vara nöjd tills jag skaffar en helt ny design. Jag ändrade även bloggnamnet Ellie och prinsessan eftersom bloggen blivit mer bred och det blir inte lika mycket "Heileys utveckling". Jag blev faktiskt riktigt nöjd medsjälva Headern och bilderna så det är synd att bloggen inte kan bli som jag vill för då hade den blivit perfekt!.
 
Nåja nu ska jag upp och duscha!
 
Ha en trevlig fredag!



I Heileys rum

För någon vecka sedan hittade jag en första åretbok som jag bara var tvungen att köpa!. Lite sent egentligen men den var så fin att jag bara var tvungen. Mycket roligare med små popup fönster, horoskopslappar, minitidning som man kan klistra in små urklipp från tidningen som var dagen då bebisen föddes, en ihopvikt mätsticka och mycket mycket mer!. Den kostar 149:- på Ica maxi. Nu ska vi strax in till stan och kolla efter en onepiece som lillan kan ha till hösten. Jag saknar verkligen en!, hon hade en när hon var mindre men nu har jag inte köpt en på länge!. Synd eftersom dom är så smidiga!. Har hittat 2 st på kappahl så någon av dom blir det nog:-). Nu blir det lite lunch:-)




Kvällsträning likt en valross

Då var dagens träning över!. Det blev ett pass turbo jam punch, kick och något mer:-), totalt 50 min. Jag var riktigt trött innan men jag tycker passen är så roliga så man blir inte annat än pigg när man kör dom:-). Tyvärr kan jag ju inte ta ut mig till 100%, jag har ju faktiskt grannar nu så jag får inte hoppa och studsa för mycket för då tror väll grannarna att det är en flock valrossar som flyttat in:-). Tyvärr blir det ju mycket träning på kvällarna när Heiley sover eftersom hon annars är en hejdade på att vilja vara i vägen och får ofta för dig att vilja mysa när man är mitt inne i träningen ( sorry grannar hoppas ni står ut * ler*). Nu blir det en nutrilettedrink som jag blivit helt tokig i, speciellt smootie från dom den är galet god :-). God natt på er!




Nu kaffe!

Förlåt för dålig uppdatering men det verkar vara lite strul med bloggappen. Försöker mig på ett inlägg senare inlägg:-)






Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0