Julen intar vårt hus!

Sitter på bussen igen påväg hem från ännu en arbetsdag. Dagarna går fort hemma hos oss och vardagarna ( och ofta helgen också) ser precis likadana ut. Det gillar jag till viss del om helgerna var helt fria, tyvärr är dom inte det! Då ska det storhandlas och tvättas vilket inte är någon hit. I helgen dock har jag planerat att julbaka, lite lussebullar, pepparkakor och lite knäck är det som står på baklistan.

Igår intog julen vårt hem på allvar!. Då satte vi upp julstjärnorna i fönstren och genast blev det så mycket mysigare och julkänslan infann sig direkt!. I helgen är tanken att granen ska komma upp också, lagom till 1 dec tänkte jag:-).

Ingen julklapp är ännu köpt och jag börjar få lite panik!. Andreas är snart långledig fr.o.m. 12 dec- 7 jan så vi får väll bocka av lite då om än tidigare:-).

Nu är jag snart hemma och ska hämta skruttan på dagis och sedan blir det middag, lite mys och ev om Heiley orkar så ska det duschas också:-).
Jag får önska er en mysig onsdagskväll!

/kramar!
Kärlek! <3

Jag älskar den här tjejen bara mer och mer för varje dag som går! <3
 Heileys utveckling 22 månader

 
Ja min lilla (stora) skrutt bara växer och frodas! det är verkligen så underbart att få följa sitt barn bli en egen person för varje dag. Hon pratar en massa! hon kan säga så många ord! och så kan hon räkna till tre:). Hon har börjat lägga ihop fler och fler ord nu till små meningar, sjunga kan hon också. Bä bä vita lamm är hennes favorit då hon sjunger "bä bä vita lamm ullull" haha!. Sedan idag började hon sjunga på Idas visa om lille katt. Så himla duktig!. Tackar för maten har hon gjort länge nu men hon har utvecklat det mer och säger nu "tack så mycket" och varsågod.
Hon är en väldigtt bestämd liten tjej som verkligen blir superarg om hon inte får som hon vill. Samtidigt är hon så snäll och varm och riktigt omtänksam. Hon delar ofta med sig om det är något gott hon har, även om hon bara har en bit kvar av någonting så ger hon hellre bort den än att äta den själv. Medkänslig är hon också!, har jag ont så säger hon  "mamma ont" och ser ledsen ut. Är jag ledsen av någon anledning tittar hon på mig allvarligt och ger mig en kram. Det är verkligen inget vi har lärt henne. Inget av det ovannämda har vi egentligen lärt henne utan kommit naturligt.
 
Porträttbild från dagis tagen i okt:). Ingen bra bild men tog den med ramen på:).
 
Hon är inne i en riktig mammaperiod nu där inget annat existerar än mamma, speciellt inte pappa!. Jag måste alltid sköta nattningarna och om pappa byter blöja blir hon jätteledsen och skriker nej!, oftast iallafall. Så här har hon varit i över 1 månads tid nu och lika mycket som det är så underbart mysigt så vill man ibland bara slippa och natta någon kväll ibland men nej!, inte så länge Heiley får besämma:).
 
I kläder köper vi alltid 98/104 men nu nyligen när vi köpte ett nytt sett tunika och leggins fanns det antingen i stl 98 eller 104 och i byxor har hon alltid 104 och i överdel 98. Jag köpte dock stl 98 men det var lite för trångt och byxorna är lite för korta så dom kommer hon inte kunna ha länge. Härdanefter blir det stl 104 i allt tror jag:).
 
Köpte en jättefin julklänning på Name It i stl 104 och den satt jättebra!.
 
 
Idag blir det en sväng in till stan och kolla lite efter ett par mammabyxor. Jag kan inte ha vanliga byxor längre då det stramar för mycket om magen. Ska bli skönt och släppa ut magen ordentligt:).
 
 
 Sitter på bussen

..påväg hem från jobbet. Det har varit så dåligt med uppdatering här men dagarna bara flyter på och det är så mycket inför jul nu med bröllop ( då min bästa vän ska gifta sig 12 dec) och en massa andra saker.

Igår gick jag in i vecka 18 men lilla mini buppanen som vi kallar den lilla i magen. Tiden har gått. Ofantligt fort med med tanke på att jag gick veta i vecka 4 att jag var gravid!. Konstigt nog känner jag inte av graviditeten så mycket mer än trötthet och en grym smärta i ryggslutet/ ländryggen/ rumpan men det tycker jag endå är ganska ok för med Heiley hade jag ju konstanta sammandragningar tidigt som gjorde att jag knappt kunde gå.

Har inte känt mini så mycket ännu vilket gör mig lite orolig. Heiley kände jag inte förrän vecka 23-24 pga att moderkakan låg i framvägg och tog emot alla stötar så jag hoppas det är samma sak denna gång. Ska på rul den 4 dec så då får jag väll veta. Tänkte försöka hålla ut till dess.

Tänkte mig ett utvecklings inlägg senare ikväll om Heiley om hon tillåter:).

Nu sitter jag som sagt på bussen hem och hoppas på lite mat när jag kommer hem:-).

Kram på er alla!.
Nya vinterskor

 
God morgon Torsdagsmorgon!
 
Det börjar ta emot nu och gå upp på morgonen, axlar som värker, en ischias nerv som ständigt ligger i kläm och gör att jag knappt kan gå ibland och allmän smärta i hela kroppen. Stå hela dagar på jobbet blir jobbigt trots att jag inte jobbar heltid men nu käns det kan jag lova!.Jag känner mig aldrig riktigt utvilad heller, idag tex har morgonen varit lång och jag börjar inte bli människa förrän nu dvs 2 timmar efter att jag gick upp vid 8.Jag påbörjade vecka 16 i onsdags så veckorna går faktiskt riktigt fort!. Nu är det knappt 1 månad kvar till andra rutinultraljudet som är den 4 dec. Idag är det dessutom 2 månader kvar tills vi ska få se könet på vår lilla bebis den 10 januari!. Ska bli så spännande och jag är redan så himla nervös!. Jag hoppas det blir en liten kicka till och det är mest pga av att det skulle bli så smidigt med tanke på att vi har det mesta från Heiley kvar. Det är istortsett bara vagn och bilstol som behövs och lite småprylar då men inget större. 
 
 
I veckan, direkt efter jobbet åkte vi och köpte vinterskor till dagis, man vet ju aldrig när den riktiga kylan tänkt komma så det är bäst att vara förberädd:). Det blev ett par Trotters från Din sko som verkade vara riktigt bra och stod emot väta. Köpte även hennes första hårdiadem då hon vägrar att jag sätter upp en liten tofs på henne tesade jag med diadem och det accepterades och hon blev såå fin i det:). Nu blir det att införskaffa fler sånna:) .När det gäller vinterskor stod jag lite i valet och kvalet om jag skulle ha ett par "mindre bra" vinterskor och ett par fodrade gummistövlar att ha och blanda med beroende på vad det är för typ av väder men efter lite tips från dagis och funderande här hemma tyckte vi det var smidigast och bäst att ha ett par bättre vinterskor som både står emot väta, är varma och sköna på foten. Därför blev det just dessa från din sko. Dagis tyckte dom var jättebra och det är ju huvudsaken eftersom det är där hon är mest och leker. Dom har redan börjat använda skona så det är bra att dom kommer till användning. Det bev en stl 24 i dom skorna:).
 
 
Idag är det fars dag och då kommer Andys familj och Heileys kusin och fikar. Igår firande vi min pappa så idag är det farfars tur:).
 
Hoppas ni haft en bra helg hittils.
 
massa kramar från oss!
 
 
 
 
 
 

Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.


RSS 2.0