Picknik med mammorna!

Hej och hå vad varmt det varit idag! det har varit olidligt!. Man hinner ju aldrig vänja sig vid tempraturskillnaderna nu när vädret byter skepnad snabbare än blixten. Hur som helst har det varit en riktigt mysig dag. Det blev picknick med några av mammorna från mammagruppen här på hemmaplan fast på en stor gräsmatta som ligger en bit från vårt hus. Barnen låg och hade det supermysigt och det slutade med att alla somnade:). Vi pratade på som vanligt och vad är mer aktuellt än mat för våra små räkor:)?.


Heiley hade fötterna uppe i det blå:) min lilla skrutta:)


Annicka till vänster, Emma med lilla Isabell och lilla Heiley i magläge:)


Heiley sov som en stock efter att ha vägrat att ligga still i mitt knä!.


Min prinsessa!



Vi var på BVC en snabbis för att kolla upp hennes utslag och det verkar ha blivit bättre, dock inte helt bra så vi får fortsätta smörja hennes små kinder:). När vi endå var där passade vi på att mäta och väga henne:

vikt: 7635g

Längd: 68cm

Enligt sköterskan låg hon över normala i både längden och vikten!. Inte konstigt eftersom hon tänkt bli en lång och ståtlig tjej, det är iallafall förhoppningen:). Vikten har gått upp ca 400 g på 2 veckor men det kan bero på att vi börjat med välling. Har bestämt att bara ge henne det till kvällsmål och ev ge henne erstättning OM jag av någon anledning inte kan ge henne vanlig mat.

Idag smakade hon grillad kyckling och currydressing vilket hon gillade till en början, sedan rös hon och fick kväljningar haha stackare:). stark korv är iallafall något hon tokälskar!, det fick hon smaka här om dagen och det var ingen min där inte:)...

Nu ska vi sova...god nattis


Sommar igen?

Jaha har sommaren kommit tillbaka nu?, jag hoppas det! för man trodde nästan att sommaren var över där ett tag!.

Gårdagen bjöd på lite Ikeashopping, i letar fortfarande efter ett soffbord men har inte hittat något!, blir snart galen för så svårt kan det väll inte vara!?. Det fick bli lite småsaker till hemmet istället så som skärbrädor, ett par gardiner, och lite annat. Sedan gick vi lite på Ikanohuset eftersom de hade rea och jag hittade en underbart söt liten "dress" eller vad man ska kalla det. Det är en sån med både shorts och linne som sitter ihop och runt magen var det ett snöre som man kunde knyta. Den var såå somrig så jag var tvungen att köpa den, dock inte på rea men det gjorde inget:). Det passade väldigt bra idag när det var så varmt ute!. Ska försöka får bild på den så förstår ni vad jag menar.

Idag blev det en sväng till mina föräldrar samtidgt som Andy skulle åka och jobba. Blev väldigt lugnt och jag blev hemskjutsad vid 19 tiden eftersom Heiley började bli trött och ville ha sin kvällsvälling:). Nu sover hon så sött och jag tänkte själv lägga mig strax. Imorn ska jag tillbaka till BVC för att visa upp Heileys utslag som hon har/hade på kinden. Det börjar bli bättre efter att ha smörjt in ansiktet med miniderm salva men inte riktigt så vi får se vad hon säger.

Sedan hoppas jag det blir en promenad med Karin som vanligt och jag hoppas min förkylning lagt sig lite bättre så man kan börja träna lite igen.

Nu kallar kudden men sov så sött!


Midsommardagen

Ja ibland undrar man var sommaren tog vägen!. Sommaren kom med stormsteg men försvann verkligen. Dock säger dom att det ska bli 28 grader på tisdag och 30 grader på onsdag så vi får väll se om det stämmer.

Midsommaren har varit lugn. Har jag blivit sjuk!, är så grymt förkyld och grym hunudvärk. Vaknade igår på självaste midsommarafton och kände mig dösjuk, jättekul tänkte jag eftersom jag skulle laga en del mat tills min föräldrar och min systers familj skulle komma och fira med oss. Dock slängde jag i mig lite alvedon som hjälpte lite. Jag mår fortfarande inte bra så det har inte blivit någon promenad eller träning, hade verkligen behövt träna idag men inte med denna förkylning!.

Igår kväll åkte vi in till statoil för att köpa lite chips som vi skulle ha till kvällen och OJ så mycket fol det var!. Det var nog inte bara vi som var sugna på annat än midsommarmat för alla hade verkligen samlats där. Då kom det fram en äldre kvinna och tittade på Heiley bakom oss och så sa hon "gud vilket söt unge ni har!" och sken upp. Det är alltid lika kul med komplimanger:). Sedan ställer vi oss i kassan och då var det ett gäng killar i min ålder i kassan bredvid som såg Heiley och utbrister "åhh så söt, visst är det en tjej?", ja sa vi och de började diskutera hur han kunde veta det (hon hade ju rosa kläder på sig men kompisarna tyckte nog att det var dumt av honom att fråga eftersom det syndes). Då sa kille igen "vilka stora blå ögon hon har!". Självklart blev vi jätteglada och han började gissa på hur gammal hon var "6 månader trodde han", Nej 5 sa vi. "ja du ser! jag är rätt påläst" sa han och skrattade. Kompisarna tyckte han var lite smårolig haha. 

Killarna har redan börjat flocka sig kring henne hihi:).

Nu blir det en lugn kväll, var så sugen på att hitta på något tidigare idag men inget var öppet. Så tråkigt tycker jag för midsommardagen tycker jag är en kass dag och inget direkt att fira (tycker man bara firar midsommarafton). Nåja imorn blir det nog ikea för att kolla efter ett soffbord som passar bättre till vår soffa:)..

Glad midsommar på er iallafall!


En trött liten tjej sovandes i sin spjälsäng:) 


Heiley 5 månader+ Namnsdag

Hej åh hå vad tiden går!, Heiley är nu redan 5 månader idag och dessutom har hon namnsdag!. Det är Alice idag som är ett av hennes andranamn. Hela hennes namn är ju Heiley Ellie Alice Lilja, Heiley finns inte i svenska almanackan men enligt svenskanamn.se har hon namnsdag någon gång i september (kommer inte ihåg när exakt). Ellie hade namnsdag i april och Alice idag den 23 Juni:).

Idag har jag och Heiley varit inne i stan med Karin och hennes som Elliot och lilla Felicia och tog en fika på cafet jag praktiserade på. Sedan åkte vi en sväng till Maxi och kollade runt lite i affärerna och självklart kom jag hem med lite reakläder till Heiley. Får väll säga att det är namnsdagspresent då:).


Köpte en body i exakt samma igår och hittade dessa idag så jag var tvungen att köpa dom:). H&M stl 68 50:-


Stod i valet och kvalet igår om jag skulle köpa dessa men kunde inte motstå dom idag. Även dessa hittade jag på rean. Name It stl 74 50:-

När Andy vaknade efter att ha jobbat natt åkte vi in till stan igen för att storhandla och när vi endå var inne försökte vi leta rätt på ett soffbord men jag hittar inget som faller mig i smaken!. Vill ha ett vitlackat bord som är max 1m långt men det är inget lätt. Jag vill helst inte lägga 3000 på ett litet bord heller. Nu är jag helt slut, ont i ryggen och knäna (börjar känna av dom nu igen). Gick ju upp vid 8 i morse eftersom Karin och vi skulle in och fika vid 10 (tog våran bil). Heiley ville inte gå upp när jag väckte henne vid halv 10 utan ville sova vidare men jag fick dra upp henne endå:(.

Imorn är det midsommar och vi ska fira det med min familj (mamma, pappa, min syster och hennes familj) och vi kommer att vara här hemma. Vi har ju en trädgård som vi kan vara i (om vi har tur med vädret) och det är ju lite mysigare.

Nu ska jag gå ner till Andy, blir att krama kudden snart men först ska jag pusta ut lite efter idag:).

God natt och glad midsommar på er!


Min älskling, alltid så glad!. Hon blir nog en linslus när hon blir stor:).


Heiley visar stolt upp sin napp. Vilken underbar pose hon gör :).


Igår kväll var vi ute på en liten provtur i den nya vagnen. Det slutade med att hon somnade:).


Aj aj i baken

Oj oj stackars lilla Heiley. Tror det är något hon inte tål för i snart 1 veckas tid har hon haft prickar i ansiktet men blossar upp lite då och då under dagen. Sedan verkar hon ha väldigt frätande bajs för hon är kanonröd i lilla rumpan, så pass att hon gallskrek när jag tvättade henne nu i kväll, Stackare!. Ska ta henne till BVC imorn tänkte jag och prata med dom för jag vill veta vad det är!. Hon äter ju precis allt nu så det är ju så svårt och veta vad hon inte tål. Jag ger henne bara burkmat men det är så stor variation+ att jag nu börjat med välling så det är absolut inte lätt. Hoppas dom tar prov så våre det väldigt myckt lättare!.

Idag hämtade vi bilen som vi ev ska köpa. Vi ska ha den till imorn för att klämma och känna lite på den. Jag testade den tidigare idag och Andy körde en liten runda med den och OJ vilken skillnad på bil mot den vi har nu!. Det är som dag och natt och jag känner mig som en liten räka i den stora bilen!. Sedan var det superstort bagageutrymme så man kan nästan sova där (om man kryper ihop lite). Sedan är det ju dragkrok vilket är superviktigt för oss har vi märkt eftersom vi bor i hus och det är väldigt ofta som vi behöver låna släp för att kasta ev grejer. Då har vi alltid fått ringa in pappa för att hjälpa oss men nu kan vi fixa det själva:).

Vagnen som vi beställt har ännu inte kommit. Vi ringde och de sa att den hade blivit försenad till slutet av juni så de ringde till Haninge och lät dom skicka ner en sån vagn eftersomd e hade den på lager så vi ska få den senast i slutet på veckan.

Nu ska jag nog sova!, ska upp vid 8 imorn för att träffa Karin för vi ska till öppna och jag ska till BVC samtidigt tänkte jag.



Min älskade gumma!, ÅH vad jag älskar dig! <3






Heileyshopping....igen:D

Ja då var jag där igen då!. Shoppat igen!, jag kan sgäa att jag har inte varit så ärlig mot er på sista tiden för jag har shoppat mycket mer än jag sagt. Det var ju ett tag sedan jag uppdaterade om mina köp (kanske tur det). Nu var jag iallafall på jakt igen efter kläder till Heiley för hon har inte alls mycket kvar nu!. Knappt inga bodyn och hon som äter mat nu så blir det alltid massor med tvätt så man behöver en hel uppsättning kläder!. Sån tur var så fick vi ju barnbidraget igår och det RÅKADE vara rea på hageby centrum så jag hittade en massa på cubus, lite på H&M. Hon behöver en hel del i stl 74 men har bara enstaka plagg och tyvärr hittade jag bara två plagg i det och resten blev i 68 som hon har nu. Det blev iallafall detta:


Body H&M stl 68 49:50


2 st pyamaser i stl 68, denna och en rosa med en stor blomma. Dom såg jättestora ut men de satt perfekt på henne!. 2 st för 149:- Cubus


På cubus var det halva priset så denna kostade 39:- stl 74


Tunika+ rosa leggins 74:- stl 68 Cubus


Tunika från Cubus stl 68 39:-


Mjukisbyxor från H&M stl 74 50:- (REA)

Det var det jag hittade. Hade kunnat köpa mycket mer men man måste ju spara lite pengar till en annan gång:). Vi ska ju snart till Ullared igen och då kommer jag passa på och köpa massor och då i stl 74-80 så hon har ett tag framöver:).

Nu blir det fruktsallad och grädde:)...mums




Sofias bebis är här!



Skriver ett litet inlägg som är något försenat men bättre sent än aldrig. Sofia fick nämligen sin efterlängtade lilla bebis den 13 juni!. En liten flicka som ska heta just Juni:),  3570g och 51 cm lång. Jag trodde hela tiden ända sedan vi träffades första gången när hon var i vecka 9 att det skulle bli en flicka och det blev det!. Imorn ska jag dit och hälsa på, ska bli sååå mysigt. Då får mans e hur liten Heiley faktiskt varit då Heiley och Juni nästan vägde lika mycket som nyfödda (Heiley 3560g och 54 lång).


Hoppas det inte gjorde något att jag lånade några bilder från din blogg:).

Stort grattis tjejen!, lovar att du har en underbar tid framför dig!.




Ny bil!:)

Hej hopp!

Ännu en dag till ända och jag har hunnit med att fixa lite här hemma innan Heiley somnade. Nu för tiden somnar hon vid 22 och det är väll rätt ok även om 21 hade varit den optimala tiden!. Dock får jag inte glömma att hon sover till mellan 9 och 11 på morgonen så vill jag hinna med saker kan jag ju alltid gå upp tidigt även om jag inte gillar det alls!.

Idag har vi hunnit med en hel del. Först åkte vi till stan till bilfirman vi köpt vår bil hos då det varit så mycket fel på bilen, rättare sagt 5 st (den gick inte igenom besiktiningen vilket var den första vi gjort sedan vi köpte den för 1 år sedan). Sedan har ju inte firman gjort det som de sa att skulle göras innan vi fick ut bilen för ett år sedan, bla dra ut en bucka, laga lite rost, etc etc och nu är det massor med fel på bilen så firman sa att eftersomd et kostar både oss och dom pengar om de skulle laga upp den så skulle vi få en helt ny bil!. Hur bra var inte det!. Var därför och kollade på en bil idag som vi ev ska köpa/få som säljaren hittat åt oss och tyckte skulle passa oss. Det är en Opel vectra -06:a 2,0 kombi och det är en stor och bra bil och säkert mycket bättre än vår. Den kostade egentligen 92900:- (vår bil köpte vi för 60 000) men säljaren menade att vi skulle få bilen för ungefär samma pris som vi köpte vår för så vi inte skulle få betala massor emellan så det var ju grymt snällt!. Snacka om att gå ner mycket i pris på den!. Sedan vill han nog att vi ska bli nöjda efter allt skit som inneburit med denna bil vi har idag och massa väntande på att saker ska lagas. Nej nu hoppas vi att detta kommer bli mycket bättre!.


En sån här ska vi köpa!, Opel vectra 2006 silver

Bild lånad av järna bilcentrum.


Sedan efter biltitten åkte vi till Heileys faster på 1 års kalas då Heileys kusin Neo fyllde år.

Nu på kvällskvisten blev det lite träning i form av ett pass Hip hop ABS så jag hade lite ångest efter att ha ätit tårta och mcdonalds idag. Det gick super och förhoppningsvis regnar det inte lika mycket som idag så kanske man kan ta en promenad med Karin.

nu ska jag kika runt lite på internet sedan blir det sängen, god natt!


Dagis? och ev jobb på G?!

Ja men herregud så tiden går fort! jag skulle kunna säga det hur ofta som helst för det är inte klokt. I torsdags träffade jag Sofie och lilla Wille på BVC eftersom dom skulle dit och då hade hon frågat om papper om anmälan till dagisplats!. Det har inte jag haft en tanke på mer än att jag bara funderat VILKET dags hon ska gå på. Man måste tydligen SENAST anmäla 6 månader innan och Heiley är ju snart 6 månader (om lite mer än 1 månad) så jag blev nästan lite ledsen. Tänk att tiden gått så fort att man snsart ska sätta sin lilla skrutta på dagis *pust*. Om jag fortfarande är arbetslös så kommer hon bara att gå 15 timmar i veckan eftersomd et är gratis. Självkalrt hade jag helldre viljat ha henne hemma men OM jag får ett jobb strax efter hon blir 1 år och mina mammadagar är slut så måste jag sätta henne på dagis och då kommer jag inte ha någon plats. Därför måste jag sätta henne på dagis fast jag är arbetslös för att hålla upp en plats ifall jag skulle få jobb.

Igår var jag på Cafet och skulle träffa Vivian men till min förvåning så var hon inte där!. Hon hade gått tidigare på dagen så jag ringde henne och frågade varför hon inte var där. Hon hade tydligen fått sluta (pga av olika anledningar) så jag blev jättechockad. Sedan kom Chefen in och blev jätteglad att se mig (vi satte oss och fikade där). Då berättade han varför hon hade fått sluta och att han ev vill ha mig i slutet av sommaren!!!. Helt plötsligt så får man ett jobb serverat!bara för att jag praktiserat där som höggravid och ha gilalde mig, hade nästan glömt tanken på att jobba där med tanke på att jag trodde han bara sa att han gillade mig och att han skulle se om det fanns behov i höst. Om det går som han vill så vill ha ha mig redan efter sommaren, dock är jag fortfarande mammaledig och Heiley kan inte vara på dagis innan 1 år men då kommer vi att lägga mina tider så det passar med Andys. Samma sak gäller när hon kan vara på dagis så kan vi fixa lite med tiderna sa han men han ville helst att jag skulle vara där vid 10-18 men vi får se. Hoppas verkligen att han behöver mig för jag tycker det är min tur och få ett ordentligt jobb!.

Nu får ni hålla alla tummar att jag får jobbet! vore så skönt och slippa tänka på alla vad arbetsförmedlingen heter!. Nu måste jag snart boka in mig på en utbildning till Barista för nu behövs den utbildningen mer än någonsin!. Kommer nog gå utbildningen på Barakademin i stockholm där de utbildar bartendrar, servitriser etc så det ska bli kul!.

Nu ska jag vara lite med familjen och gå över till Karin och äta fruktsallad med grädde:)...mums!


Dagsformen 5 månader efter FL

Ja jag tänkte uppdatera er med lite dagsformbilder. Dessa är tagna igår och vikten stod då på 65,5kg dvs ca -1,4 kilo sedan början på förra veckan. Nu är det snart 5 månader sedan förlossningen (den 23:dje) och jag är väll rätt nöjd endå. Det finns dom som har betydligt sämre form och glöm nu inte att jag inte styrketränat något sedan förlossningen i stort sätt. Nu kör jag bara lite promenader och viss annan förbränning.



Bilderna tagna igår (ursäkta kvaliten men det är lite svårt att ta själv)






Stora Tjejen!

Hej där hemma!

Då var kvällen här och vi försöker få Heiley att sova men icke sa nicke!. Hon vill sova när vi går och lägger oss så vill vi att hon ska sova tidigt så blir det nog vid 8-9 vi får lägga oss och det vill vi ju inte!.

Tidigare kväll blev det en promenad med kära Karin som blev på ca 50-60 min skulle jag tro. Tog en sväng förbi affären också eftersom jag skulle köpa lite mat till Heiley och hon skulle köpa chips till sin sambo hihi. Det var riktigt skönt med promenad faktiskt förutom en rejäl regnskur som kom efter lite mer än halva vägen, super!. Dock blev vi inte så extremt blöta vilket var rätt tur. Igår blev det dock ingen promenad men för att herr ågren skulle lugna ner sig så blev det ett 40 min pass hiphop abs total body burn vilket är lite cardio och lite styrka fast mest med egna kroppen som hjälp. Det var väldigt skönt och få aktivera musklerna lite.

Dagen idag försökt jag tillbringa på öppna förskolan då de hade öppet för alla åldrar idag. Dock var det mer bebisar än större barn vilket var väldigt skönt, blir lätt så högljut annars. Sedan hade ena bvc sköterskan lugnt så då passade jag på att väga och mäta Heiley som hon börjar bli en stor kicka:).

Vikt: 7200g

Längd: 67 cm

det betyder en viktuppgång på 110g på 2 veckor och 3 cm på ca 4 veckor. Vi pratade lite mat och då Heiley kräks varje gång hon har ätit ersättning så undrade jag vad jag skulle göra åt det. Hon frågade om hon var tvungen att äta ersättning. Ehhumm nej eller ehh nej men eftersom man ska amma minst 6 månader så måste jag väll ge henne ersättning minst 6 månader men det sa hon att det behövde jag inte. Antingen kunde jag ge henne gröt eller testa välling istället om jag ville och ge mat resten av tiderna eftersom hon äter så bra och har tom lärt sig att tugga lite. Dessutom sa hon att jag kunde göra ordning den maten vi äter och ge henne och att jag inte skulle vara rädd att krydda maten för ju mer smaker desto bättre!. Sedan sa hon att salt inte är farligt så länge det inte är mat med FÖR mycekt salt. Ska vi äta mat som innehåller mycket salt kan man ta lite mat tidigare innan man saltat så mycket och ge henne men lite salt gjorde absolut inget!. Korv tex kunde jag ge fast det innehåller salt.


Var bara tvungena tt testa dessa glasögon. Tuffing va!?:) 

Ja man blir ju gråhårig med allt vad mat heter vad gäller barn. Ena personen säger si och den andra så vem ska man tro på?. Jag antar att man borde lyssna på sin BVC. Sedan pratade vi om det där med vagn och hon tyckte inte alls att det var några som helst problem att vända henne. Man märker ju hur barnen blir men det brukar aldirg vara några problem och är man rädd att man ska tappa kontakten med barnet kan man mysa och gosa lite med den andra tider på dygnet när den inte ligger i vagnen.

Vilken tur säger jag bara!

Nu ska jag gå ner till Heiley, hon är lite ledsen!, imorn bär det av till karin som bor såååå långt borta (huset mitt emot hehe).

natti natti


Vagn beställd!

Japp då var vår vagn beställd och betald!. Vi var till babyland i helgen och kollade lite på vagnar och det stod mellan två st en emmaljunga sulky eller en city mini jogger och jag tror vi var i butiken över en timme innan vi verkligen bestämde oss. Vi kollade i emmaljungakatalogen och citymini katalogen för att se vad det fanns för färger etc men den enda färgen som tilltalade mig på emmaljunga var en rosa men den var slut och skulle inte göras mer så det var kört. Dessutom tyckte jag den såg för "vanlig" ut så efter mycket testande så blev det en mörklila citymini som tydligen är en helt ny färg. Anledningen till varför vi tog just den var många dels så var den lätt att vika ihop. Mitt där barnet sitter finns ett mjukt handtag som man bara behöver lyfta i så viks hela vagnen ihop och blir superhändig att gå och bära på (som en väska) och tar väldigt lite plats. Dessutom var den lätt att få från sitta till ligga och det var fullt liggläge. Sedan vid huvudet där barnet ligger var det ett stort nät som fungerar som "luftkonditionering" och man har lätt att se in till bebisen. Sedan hade den 2 eller 3 tittluckor i sufletten vilket jag gillade. Sedan går suflettena tt dra ner i 3 lägen där sista läget nästan täcker bebisen vilket är suveränt om hon skulle sova.

Ända nackdelen med vagnen är att den är framåtvänd och eftersom det är 3 hjul på den så är det lite bökigare att ta sig fram om det är mycket snö men det menade säljaren på att det är det ju mer eller mindre med alla vagnar. Dock kunde man låsa framhjulet så det bara går rakt fram vilket underlättar vid ev snö. På vintern kan man ju annars damma av vagnen vi har nu och köra med om det skulle vara väldigt svårt vintertid men det tror jag inte.

Jag blev supernöjd iallafall och nu kommer den om 1-2 veckor hoppades dom på iallafall. Emmaljunga skulle vi fått vänta på minst 12 veckor eftersom det är lång leveranstid men sedan är det ju sommar och de stänger ett par månader. Det är den stora nackdelen med emmaljunga



Denna blev det! City mini jogger


Så här lätt är det att vika ihop den!. Lätt är den dessutom!. Det finns tom en väska som man kan ha vagnen i som man kan köpa till om man reser mycket, smidigt!.


Denna stod det mellan men som sagt lite för tråkig för min smak speciellt eftersom det bara fanns typ svart och grå och välja mellan.

Nu blir det sängen!

Natti natti


Sommaren är här med lite bilder

Ja det finns väll inte så mycket och säga om den saken mer än att den verkar vara här på allvar nu!. Jag har ännu inte vågat mig i för ett riktigt dopp men det kommer nog snart tror jag. Någon som vet hur många grader det är ungefär?. Måste nog säga att vi behöver en hel del regn till (jag är tråkig, jag vet) men det behövs verkligen!. Vår gräsmatta är snart gul vilket den blev förra året med. Funderar faktiskt på att köpa en vattenspridare.

Heiley sover som bara den, hon tycker nog att det är varmt på kvällarna nu och det är svårt och veta vad hon ska sova i för här blir det rätt kallt i huset om tempen drar ner till 10 grader ute för då kommer likosm kylan in. Hon är nästan vaken hela dagar nu förutom någon tupplur på ca 2 timmar mitt på dagen ibland mindre. Jag tror hon älskar att vara med och vill inte missa något. Igår kväll innan vi skulle lägga oss låg hon och sparkade lite i soffan och tjoff sa det bara så rullade hon från rygg till mage:). Det har hon aldrig gjort tidigare!, duktig tjej!.


Är så stolt över min lilla Heiley!. Jag har sagt det förr men jag är lyckligt lottad som fått en så söt och snäll tjej:).

Jag och Karin har bestämt att vi ska gå powerwalk varje dag runt 19 på kvällen. Dels för att få ner kilona lite och dels för att det är skönt och få lite frisk luft på kvällen. Får se om det händer något med vikten då:). Min vikt ligger nu på 65,7 i morse och då har jag gått ner 1,3 kilo på ca 1 vecka så jag tycker det är bra gjort!. Tänkte jag skulle få till en dagsformbild men tar nog det imorn för jag tänkte lägga upp lite bilder på bloggen idag så det räcker:). Ibland kommer jag att ta med vagnen på promenaden men det är om Andy jobbar vilket då ger lite extra vikt så det är ju bra!. Annars ska jag nog ta på mina benvikter för att få det lilla extra. Kanske tar med stavarna någon gång också:). Har inte tränat så mycket annars som jag velat eftersom det varit så varmt!. Här i huset blir det sååå varmt på dagarna och vi har haft som mest 26 grader inne *pust*. Tur att det finns promenader då!.

Vad händer då idag?, inte mycket tror jag kommer nog gå över till grannen ett tag på lite kaffe kanske och senare ikväll blir det ju som sagt vår powerwalk.

Här kommer lite blandade bilder:


Picknick med grannen karin, robban, lilla felicia 4,5 månad och deras son Elliot snart 4 år.


Andy blev barn på nytt:)


Mammaträff i torsdags förra veckan med Annicka (från kameran sett), Emma till höger och Karin till vänster:)


Gunga med mormor


söta tjejen hos mormor:)

En annan sak som Heiley börjat med är att när hon ler så biter hon ihop med käkarna och visar sin tandlösa mun...så himla gulligt så man smälter varje gång:).

Nej nu har hon vaknat, märkte att hon inte låg på kudden utan låg längs den och pratade so bara den när jag kom in i sovrummet hihi. Nu ska hon få lite gröt...

Ha en skön dag vänner!



Mycket att göra!

Hej och hå vad dagarna går!, det känns som att jag lever i en drömvärld för så trevligt som jag haft några veckor nu är bara något man får ha när man är mammaledig hihi. Inga direkta tider att passa (vissa tider finns det ju alltid) men inga direkta måsten utan man tar dagen bara som det kommer. Orkar inte uppdatera bloggen just nu men ska verkligen försöka göra det imorn. Kommer lägga upp lite bilder från dagarna också:).

Vi mår annars superbra och Heiley har som vanligt inte lagts sig ännu för natten men vi tänkte göra det nu så hon har inget annat val. Tror nästan hon vill sova när vi ska sova för oftast somnar hon rätt fort om vi bäddar ner oss också.

Hur som så hoppas jag ni haft det superbra i värmen...

kram och god natt


Äntligen är skrollan sövd!

Pust, stonk och lite all möjligt!. Förstår inte vad det är med Heiley, hon har såå svårt och sova på kvällen. Nu somnade hon vid 23 och tidigare sov hon alltid vid 20-21. Jag gjorde verkligen allt för att få henne och sova. Gav henne flaska med ersättnign trots att hon åt gröt innan eftersom hon kanske vill ha "tryggheten", la henne på mitt bröst men då skulle hon bara pilla på soffan, lägga henne i sängen, ja jag tom gav henne tutte!. Jag tänkte att hon kanske skulle somna då för även det är ju en slags trygghet. Visst tuttade hon lite men så gav hon mig världens största leende typ flera gånger så det kändes mer lustigt haha!. Inte hjälpte det heller så jag gick ut till soffan igen och la mig själv i soffan med henne på bröstet (istället för sittande) och då somnade hon direkt. Nu är jag helt slut. Det är inte så att hon tokskriker eller gråter, nej hon är lugn som en filbunke men det är ju så irriterande när hon inte somnar trots att hon håller på att peta ut ögonen på sig själv.

Idag blev det annars en kvällspromenad till konsum med min vän "karin grannen" för att hämta ut en förstoring som jag fått från fujidirekt som vi beställt. Sedan gick vi förbi macken för att pumpa vagndäcken då de är nästan tomma på luft. Hon och jag stod säkert 15 min och försökte få i luft men det enda som hände var att vi tömde ut luften+ att vi inte såg på mätaren hur mycket/lite luft det var i så vi chansade bara. Dock blev det mindre luft i än det var innan men vi orkade inte stå och hålla på längre. Det blev rätt tungt påvägen hem:P men jag får be Andy att pumpa åt mig istället:).

Annars har det varit en lugn dag. Jag och Karin och Emma från mammagruppen (Karin tillhör numera mammagruppen) var över hos Annicka på mammaträff och tog en fika och prata bebisar och allt vad det innebär. De börjar bli stora våra små sötnosar:). Kanske kan lägga upp några bilder men det gör jag imorn för jag är sååå trött nu.

Hoppas ni haft en skön dag trots åskväder...kram


Det där med vagn?

Ja det tycker jag är en svår fråga. Vi är väldigt sugna på att köpa en ny då vår "gamla" är rätt dålig vad gäller sittdelen och sufletten. Eftersom jag bytt till sittdelen nu men vill ha Heiley liggandes i den så blir det att sufletten inte går att dra fram så mycket som jag vill vilket resulterar i att hon ofta får solen mitt på sig vilket inte är bra!. Har därför kollat runt lite på andra vagnar (då framförallt sittvagnar som går att få liggandes helt). Jag har dock inte hittat någon snygg som jag gillar och som dessutom är bakåtvänd. Det är ju på tapetern nu att man inte ska ha små barn framårvända förrän de är MINST 1 år då de dels kan bli överstimulerade och få andningsstopp om det blåster för mycket på dom i vagnen. Sedan finns det dom som påstår att barn som sitter framåtvända pratar och skrattar mindre eftersom de inte ser sina förlädrar och blir pga det även otrygga. Jag listan kan göras lång men var hittar man en bra, snygg vagn som är bakåtvänd och som man kan ändra till framåtvänd och som max får kosta 3500?. Någon som vet?.


Har kollat på denna som jag älskar!, sufletten är stor och når långt ner vilket jag gillar väldigt mycket nu när jag går mycket på promenader. Nackdelen? den är bara framåtvänd!.

Sedan har vi kollat lite på ny bilbarnstol då Heiley börjar växa ur sin. Vi har flyttat upp bältet till sista delen för länge sedan och benen börjar komma utanför bilstolen så vi funderar på att köpa en större dvs nummer två efter "nyföddastolen". Vi hittade en som det var erbjudande på babyland.


Denna har vi också kollat på. Går dena tt få i en annan färg är det ju så klart bonus:). Någon som har den?, vad tyckte ni om den?.

Idag har jag och Heiley annars varit hos grannen (som vanligt) och badat i deras pool. Så skönt nu när det är så varmt!. Heiley har varit så gnällig idag vilket jag förstår för hon blir sååå het. Det där mes att ha heltäckande kläder pga solen på bebisar det skulle jag aldrig kunna sätta på henne för hon blir verkligen dösvett av att bara ha blöja och linne så nej, naken vore bäst hihi.


Min stora tjej som kan stå nästan själv!, balansen är så klart inte den bästa men styrkan är det inget fel på!. Bilderna tagna i helgen.






Sitta går också bra men ibland tror jag att hon tror att hon kan hoppa över att lära sig sitta för när jag sätter henne ner spänner hon benen och försöker ställa sig upp genom att dra i mina händer. Om jag hjälper till så ställer hon sig upp:)..Är sååå stolt över min tjej.

Nu ska jag gå ner för här uppe är det dövarmt!...kram






Veckan i bilder

Ni får ursäkta mig för dålig uppdatering här på bloggen men det har varit så, fantastiskt skönt väder och Andy har varit ledig så vi har passat på att bara umgås och bara vara. Sedan har vi haft rätt mycket att göra dessutom så det har verkligen inte funnits tid till bloggande. I flera dagar har vi umgåts med grannen mitt över oss och deras lilla familj+ att vi hälsat på Heileys faster, moster, mormor/morfar, och som sagt grannen. efter dessa träffar har det varit en del shoppande, handlade mm så det har varit fullt upp. Idag gick jag och Karin (grannen) på en promenad på ca 40 min sedan träffades vi när vi båda höll på och mixtra lite på våra tomter. Jag och Andy rensade ogräs och Karin och Robban målade huset så det blev lite snack från häck till häck haha.


Innan ogräsrensning blev det korvgrillning. Heiley satt med och lekte med sitt lilla bi:)




bla i går var vi hos grannen och Andy och Robban bakade rabarberpaj. Jag och Karin tog det bara lugnt vilket vi tyckte förtjänade som tar hand om barnen om dagarna :) hihi.


Heiley sov med sin lilla kanin när vi var på Maxi och shoppade kläder till henne:). Växer så det knakar gör hon:).


En trött liten familj vid 9,30 på morgonen:P.


Det är kul och orientera sig i pappas ansikte:).


Mys med lilla familjen:). Heiley 4 månader


Heiley ca 1-1,5 månad:), tiden går så fort!

En annan anledning till varför jag inte kunnat blogga är för att Heiley vägrat sova på kvällarna. Hon har somnat vid midnatt varje natt nu ett par dagar och vaknat väldigt tidigt (i natt kl 4) och vägrade somna om så det har varit lite dåligt med egen tid i flera dagar men det är väll så med bebisar som både växer och upptäcker nya roliga saker att göra, finns ingen anledning att sova då:).

Sommarens semester verkar mer eller mindre bokad!. Vi kommer att åka ner till Ullared igen men denna gång tillsammans med Karin och Robban och lilla Felicia (född 1 dag efter Heiley), så det kommer bli kanonkul!.

Imorn blir det att återigen påta med tomten eftersom vi har prioriterat på tok för mycket annat nu så kommer ogräset ta över vår trädgård annars (om den inte redan gjort det!) så det blir väll det hela dagen i stort sätt kan jag tänka mig.

Hoppas ni haft en underbar helg med mycket sol!

Massa kramar från familjen




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0