En lång dag

Ja då satt man här i igen då. Det har  varit en grymt lång dag och ändå är flytten inte klar ännu. De åker och hämtar sista lasset nu. Jag sitter här och pimplar kaffe och hoppas andy kommer snart, jag längtar till att bara få krypa ner i sängen och bara ha det mysigt. Jag lovar att det ska jag göra direkt när jag kommer hem.tänk att man kan älska en möbel så mycket som en säng. Man lever ju faktiskt bra många timmar i en säng om man ser till hela livet. Det är inte klokt egentligen om man tänker efter. Tänk då en katt som sover stora delar av dagen, de måste ju sova bort typ halva livet haha.

Imorn är det modellforografering på modell house och det ska bli kul, kan alltid vara bra och öva på att bli bra på kort:).

Nehe det blir inte mycket mer prat just nu men jag kommer tillbaka snabbare än ni tror....kram på er!



Jamie Eason så klart!!




Flytt dax

Ja nu är man på plats i mina föräldrars halvtomma lägenhet. De håller just nu på med första lasset. Jag hatr verkligen att flytta, det finns inget som är så tråkigt som det. Däremot finns det inget roligare än att packa upp alla saker och bestämma hur det ska så, helt enkelt efter eget tyckte och smak.

Mitt jobb kommer att påbörjas efter detta lass, när vi är på det nya stället. Det finns en så grymt liten hiss i det här huset att mina insatser inte skulle göra mycket nytta om man säger så haha.

Antar att detta kommer ta hela dagen men jag kommer blogga endå så gott jag kan, är det inte smidigt med en laptp:).

Vi hörs senare...puss på er!! oxh ha en strålande dag!



Träningen var en katastrof

Ja kära någon!!, jag kom till gymmet iallafall men mer än så var det inte....typ. Jag hade ju som jag sa väldigt ont i huvudet men jag valde endå att gå till gymmet och köra så gott jag kan. Jag började med bänkpress och jag hade verkligen ingen energi det bara var superjobbigt och huvudet började pulsera ännu mer. men jag körde ett par set oxh skulle gå vidare till en bänk för att köra hantelpress. Det var upptaget, då gick jag till cablen för att köra stående flyes och började, det var så gymt svårt att ta i för bara jag började köra övningen började huvudet tokpulsera som om något blodkärl skulle brista. Jag körde endå men när jag kom ill bicepscurl med rep i cable så gav jag upp, det finns ingen anledning och ansträna sig så mycket som styrketräning innebär när man har sååå ont i huvudet. Nu när jag kom hem mår jag jätteilla så det ar nog tur att jag inte fortsatte. 

Jag brukar vara duktig på att lyssna på kroppen (nästan lite för snäll) men nu för en gångs skull när jag gick endå utan att lyssna på den så funkar det inte. Kanske är det så att jag känner min kropp så pass bra att när det är något så är det verkligen så och då kan jag verkligen inte köra?. Det gick verkligen inte bra iallafall.

Så nu när jag kom hem tog jag ett rykande varmt bad, har smörjt in mig, målat tånaglarna, haft fötterna i ett bad med fotsalt så nu kan jag gå på måln ett tag framöver haha. Nu är det bara händernas ur att bli ompyslade.





Dessa produkter använde jag. Atrix handkräm, babyolja att smörja in fötterna med (man får silkeslen hud), dove summer glow body lotion, Loreal revitalift, Sally Hansen neil growht miracle för starka naglar som växer fortare, och ett lila nagelack från Yves Rocher och badsalt som inte finns med på bild.


Imorn ska andy hjälpa mina föräldrar att flytta så självklart kommer jag ta med mig datorn så kan jag blogga därifrån, det är sååå skönt och kunna ta med den överallt.

Nu ska jag vänta på andy, han kommer snart hem från jobbet oh då ska vi ha en myskväll. ha det!!

   


Träning?

Jaha då var man här igen då. Sitter här  valetoch kvalet om jag ska skjuta fram träningen till imorn förmiddag istället. Anledningen att jag jag haft jätteont i huvudet i flera timmar nu, ni vet en sån där huvudvärk som bara pulserar så man knappt kan röra huvudet. Dock ör jag inte säker, ska äta lite först så får vi se om det går över.




Skriver dagens träningsschema


Superdieten är här!

Nu har de gjort det igen, hittat en "mirakeldiet" som gör att man ska gå ner massa i vikt på rekordtid. Självklart pratar jag om Aftonbladet. Denna gång är det en så kallad Iso dieten och går ut på att äta stora portioner proteiner och många mellanmål. Det är lite småkul faktiskt för vem försöker de lura egentligen?, hur många dieter finns det egentligen? ja det finns en hel uppsjö och de lovar att man ska gå ner massor i vikt på några veckor. Jag tror absolut de funkar det är inte det. Men vem vill leva i en diet hela livet? vill man inte kunna unna sig saker. Och varför kan inte folk bara vara lite förnuftiga?. Jag tror alla vet vad som man inte bör äta och det behöver ju inte vara svårare än så att dra ner på det mindre nyttiga och öka grönsaksportionerna. Det måste inte vara svårare. Istället väljer folk att gå efter tex GI, Atkins, flytvärdinnedieten etc. Varför ska man hänga upp sig på vad man får och inte får äta när det bara gäller att tänka förnuftigt?. På något sätt tror jag att folk inte vill tänka själva utan vill ha allt på svar och vitt, gärna ett klart kostupplägg och självklart är det bra med kostupplägg men det man ska tänka på är att ett dietupplägg inte ska användas hela livet utan bara en begränsad period och att man sedan ska fortsätta äta sunt. Att då gå efter den ena och den andra dieten efter  den andra och sedan tappar suget så börjar de äta mer normal mat och kanske går upp alla dessa kilo igen.Varför utsätta sig för det när man kan ha långvarita resultat av att bara äta kontrollerat och avslappnat.

Jag tror ingen mår bra av det i längden att gå på en diet som är långt ifrån samma mat man tidigare ätit. Ta tex dessa soppdieter som liknande nutrilett etc. Hur bra kan det egentligen vaa och bara dricka sin mat?, tänderna är till för att tugga med och det vet kroppen. Dricker man bara är det sååå lätt att bli hungrig även om man precis ätitför kroppen vill ha något att tugga. Det är liksom en naturlig reaktion. Dessa soppor är heller inte till för att äta hela livet ch vad händer då när dom sluar med dom och börjar äa normalt igen?, jo som sagt de går upp i vik igen.


Det är sååå mycket lättare att äta normal mat men kolla efter nyttigare alternativ mot onyttig mat, nu för tiden är det ju sååå lätt att hitta nyttigare alternativ till orginal så varför inte göra det lätt för sig?. Är man räd att äta för mycket? ät enligt tallriksmodellen så har du ett utmärkt måttband för ungefär hur mycket du kan äta.

Sedan finns det "dieter" som inte anses som en diet och det tycker jag bla är stenålderskosten och den går ut på att äta så naturligt som möjligt. Nötter, frukt, grönsaker, vilt, fisk, bär, ev ris etc är exempel på mat som man kan äta i stenålderskoten och de som förespråkar denna diet anser att det är den kosten vi är skapta för att äta då det  produkter som finns i naturen och det som de första människorna åt. Det här tycker jag inte är en diet i en benämningen eftersom det är en livsstil. Har man valt att ta bort alla konstgjorda livsmedel som tex bröd, pasa etc så anse jag itne att det är en diet direkt. Man måste heller inte gå ner i vikt av den här dieten utan handlar bara om att lägga om dina matvanor för att få sundare vanor helt enkelt. Självklart kan man gå ner i vikt av den också men det måste inte vara huvudsyftet.

Ja själv gillar inga dieter alls och har aldrig testat något direkt. Jag vet at det är bättre att balansera alla näringsämnen och för att gå ner i vikt minska portionerna och ev dra bort lite kolhydrater eller byta ut pasta, ris etc mot frukt och grönt istället. På så sätt sätter man inga hinder för sig själv utan kan leva precis normalt utan att behöva gå med kostschemat under armen hela dagarna och kanske äa sån man absolut inte gillar. Det blir aldrig bra i slutänden.

Vad anser ni om dieter? skriv och berätta.


Stressad?


På Top formula har de en helt naturlig produkt som är de senaste inom välmående och anti stress. Prrodukten är ett extrakt som kommer från Vildhavre som  påverkar humör, minne, koncentrationsförmåga och drivkraft.

Denna produkt är ett bra alternativ till kemiska substanser då denna är helt naturlig. Tyvärr räcker det inte att äta vanlig havre för att få samma effekt på humöret då vanlig havre är framstäld för att växa snabbt och därför tappar den sin förmåga på dessa ovannämda fördelar som produkten gör.

¨
På top formula får du denna produkt för bara 169:-

Anger du dessutom Elinor som rabattkod vid din beställning får du fri frakt!

Gå genast in på www.topformula.se


Att inte kunna sova

God morgn!. Jag har knapt kunnat sova i natt, anledningen är så enkel som att mitt knä började smäta som vanligt. Jag hade sååå ont att jag knappt visste vad jag skulle göra, jag kunde knappt ligga still i sängen. Den här gången var det höger ben som gjorde ont och jag tror det beror på att jag ansträngde mig i plåtningen igår. Körde lite lätta knäböj med bodypumpstång närmligen och eftersom jag har så grym träningsvärk fortfarande i benen sedan i måndags så kanske det inte var bra att anstränga knäna. Hur som helst så släppte det när jag fick i mig alvedon och sakta hamnar i sömn det var sååå skönt när det började släppa för då känner man sakta men säkert smärtan försvinner och man hamnar i ett dvalane stadie där man känner att man är på väg att somna .....sååå mysigt.

Därför kommer det inte bli någon form av cardio idag, iallafall inget hårt för jag vet av erfarenhet att det knappast blir bättre att ansträna knäna ännu mer så vi får se hur det blir med det. För övrigt blir det bröst, triceps och mage som ska köras idag.

Mina föräldrar kommer hit på fika runt 13 också så trängen blir nog lite senare idag. Redan igår kväll fick jag artiken från journalisten och fick se vad hon hade skrivit, jag fick lägga till lite saker som hon missat och det tyckte jag var riktigt bra för det fick jag inte göra förra gången när jag var med i NT, fick inte ens se artikel innan tryck så det var absolut ett plus i kanten.

Vid runt 23 igår kväll inkom ett mail från en kompis som behöver hjälp md kosten så det blir till att svara på det nu. Vi hörs iallafall senare!




Ursnygga plagg!

Hittande dessa ursnygga plagg på www.hm.se  och jag blev sååå shoppingsugen!, vet inte när jag shoppade senast. Det glamorösa livet som arbetslös haha!!






Ursnyggt träningslinne!!


Jag vet inte men jag alltid hatat brunt i speciellt kläder men mer och mer på senaste tiden har jag blivit galen i brunt. Det är bara såå snyggt!!, stilrent och bra :). Träningslinnet är också urläckert!!





Intervju med SN

Japp då var man hemma igen och det gick jättebra på intervjuven. Det blev en personlig intervju där de frågade mig om min träning endel omkosten och även hur jag äter under diet. De frågande även endel om sporten body fitness och det är riktigt kul att folk verkar bli mer intresserade nu för tiden, kanske beror det på att de som engagerar sig i sporten gärna skriver om den och pratar om den. Kanske kommer fitness och bodybuildning bli en riktigt stor sport precis som andra sporter. Tävlingarna växer ju faktiskt med deltagare efter varje år så det är ju ett stort plus i kanten. Vi tog bra många bilder så vi får hoppas det finns några bra bilder.

På Worldclass i väntans tider på att reporten och fotografen skulle komma. Jag var där redan 14.30 och de skulle komma 15.15. Jag är alltid ute i god tid :).

Världens bästa gym, WORLDCLASS!

Men guuuud så jobbigt det var!!, jag fick göra 1000 reps av olika övningar så nu har jag tränat genom hela kroppen haha!!. Jag började skaka väldigt mycket och jag blev helt slutkörd efteråt så min egen träning blev inte särskillt  långvarig hihi. jag var sååå trött i musklerna. Man är ju van att köra tung träning med färre reps och trots att jag hade väldigt lätta vikter så kändes det som sagt haha. Jag körde dock igenom lite snabbt och det får väll räcka.

Nu sitter jag och äter Kycklingkebab som jag hittade på Lidl för 20 kr för 300 gram!. Det var bara 3 g fett per 100 gram och 113 kcal så det är ju perfekt! supergott dessutom!. Efter min middag blir det bara att ta det lugnt, nu är det bara modellfotograferingen kvar som är på söndag så det blir att ladda inför den:).


Föresten så kommer de antagligen att publicera repotaget i mars troligen beroende lite på. De var väldigt nöjda lät det som och de skulle ha ett repotage om olika typer av kroppar och då var det jag i form av styrketräning, en kanotist och en fotbollspelare. De lät dock nästan som att de var mer intresserade av min intervjuv än de andra så vi får se om de blir bara jag eller om de blir de andra också för då funderade de på att publicera en bild där alla tre var med så man får se lite skillnad. Då kanske man hinner gå på en lite minidiet haha!!,

De lät även intresserade på att göra en uppföljning på hur det går för mig och mina body fitnessdrömmar så vi får se om det blir sågot av det :).

Nu ska jag äta klart men vi hörs senare!!




Intervju med Södermanlands Nyheter

God dag vänner!!. jag sov verkligen som en prinsessa i natt och jag skulle helt klart kunnat sova hela dagen, jag var så trött men nu är jag lite piggare efter att ha slurpat i mig en sockerfri "redbull" som jag köpte på Lidl nyligen. Hallelulja för sockerfritt!!. Har precis ätit lunchen som idag bestod av tacos mmm jag verkligen i himmelriket så got det var!.

Snart dvs om ca 45 min ska jag bege mig till gymmet då jag ska bli intervjuvad av SN då de ska göra ett repotage om träning. Jag är grymt nervös och jag hoppas verkligen att det inte är mycket folk där för jag skulle dö av pinsamhet haha! men det kommer säkert gå bra, går man runt och tror att det ska gå dåligt så lär det garanterat göra det också. Det är här som mentala träningen kommer in. Tänka positivt så går det oftast bra.


Jag har inte haft den bästa dagen heller hittills juförsej, det började redan i badrummet i morse att jag absolut inte fick till håret alls och jag kan lova att det var nära att jag tog rakapparaten och rakade av mig allt för jag är sååå trött på det nu. Det är på tok för långt för att kunna fixa med, jag bara väntar tills jag får klippa page och färga håret då kommer jag blir superglad för just nu känns allt bara skit med håret. Det har blivit mer slitet ochså eftersom jag måste tvätta håret varje dag eftersom det annars ställer sig rakt upp som om jag sett ett spöke. Måste också plattånga det varje dag för jag har naturligt lite lockit hår och plattar jag det inte så ser jag ut som en golvmopp eller något. För att få volymen måste jag även föna det varje dag vilket även det sliter massor på håret. Vad fiss allt ska vara då.

En söt bild på Kiwi när hon satt i bilen i "vintras". Helt underbar

Tänkte iallafall passa på att träna efter intervjuven när jag endå är på gymmet och då kommer det bli axlar och mage.

Vi ses senare och önska mig lycka till....puss allihop.


Nattligt inlägg

Ja nu börjar jag verkligen bli trött, men jag har ännu en sak kvar att göra innan denna dag är slut för min del och det är att gå ut med Kiwi en sväng när andy kommer hem. Det är faktiskt en tradition för oss och det är att när han jobbar eftermiddag dvs han kommer hem vid 01,00 ungefär (han pendlar till jönåker som är 4,5 mil*2) och då finns det inget bättre sätt att avsluta agen genom en promenad och lyfta tankarna. Vi frågar varandra vad som hänt under dagen och då svarar oftast andy att det strulat med någon bandare haha!! det är rätt vanligt faktiskt (han jobbar på en takpannefabrik), och jag berättar oftast om träningen eller något annat som vanligtvis händer varje dag (ja mitt liv är inte så variationsrikt för tillfället). När man sen kommer hem och är lite smått genomkyld så finns det inget skönare än att krypa ner i sängen och sova.

imorn ska det faktiskt hända något ovanligt. Då kommer Södermanlands Nyheter och gör ett träningsrepotage med mig, vad det ska handla om vet jag faktiskt inte  riktigt. Vi kommer ta en del bilder också och den här gången ska jag be om att få bilderna på mailen, glömde det förra gången så det får jag absolut inte missa (jag var nämligen med i Norrköping Tidningar 2007). Jag är faktiskt jättenervös för vi kommer ta bilderna vid 15-16 tiden och det är då som de flesta börjar droppa in på gymmet, snacka om pinsamt men det gäller att stänga ute alla personer som kollar snett och undrar vad f*n man gör haha!.

Ang företaget så OM jag itne får öppna det jag tänker på så kommer jag kanske kunna öppna något annat, ska prata med Nyföretagarcentrum på måndag och då ska jag säga om det här förslaget också. Ev kommer vi kunna ta mindre lån då eftersom det är lite mindre verksamhet men detta är inget franschise utan något jag helt kommit på själv så det är lite andra saker och fixa också. Jag har många planer vetni haha!!.

Jag sa ju att jag hittade massa snygga bilder på Jamie Eason så jag tänkte dela med mig av några....Ja vad säger man?











För er som inte vet vem jamie Eason är så är hon både glamourmodell och IFBB Pro (fitnessfigure proffs i USA). Jag bara älskar hennes frisyr!!, den ska jag klippa nästa gång och färga mitt hår ljusare:). Många har ju pratat om att jag skulle passa i Page så jag får väll klippa till det när mitt hår växt ut lite.



Dagens träning

Då var dagens träning avklaad och det känns skönt att bara slappa. Det blev rygg och vader och passet gick helt ok, känns som jag fick bra kontakt vilket jag tycker är riktigt svårt. jag körde dock inte marklyften eftersom jag har mycket ondare i låren efter benträningen i måndags. Ska jag vara rikitigt ärlig så kan jag knappt gå normalt och inte börja mig ner heller, det roliga är att folk tror väll jag är knäpp som går som jag gör för jag går långtifrån normalt haha. Det blev istället hantelrodd, stångrodd, latsdrag med T-bar, och en annan övning som är ny som Anna lubeck visar i hennes blogg, vet dock inte vad den heter. Vaderna fick sig en omgång i stående vadpressen.


Efter passet blev det gång på löparbandet i 10 min därefter blev det intervaller med 5 min där jag sprang och 2 min vila, sprang igen i 5 min och avslutade sedan så det blev ett snabbt pass på 20 sammanlagt. 

Nu har jag hunnit äta middag i form av 5 äggvitor och en gula som jag gjorde till äggröra detta med tomat och stekta burkchampinjoner som jag älllskar haha. Snart ska jag även ta mig en kiwi.

dagens innan träningsmat med massor av kalkon!! bara tokälskar varma mackor!

MIDDAG!

Glömde säga att jag skickade iväg kursansökan idag till komvux för att få plugga ämnen som jag behöver. Hoppas bara jag kommer. Just nu känns det som jag har bloggtorka tyvärr så det är nog bäst jag går och lägger mig (trodde jag ja), nej det ska jag inte ännu på bra många timmar men jag får väll blogga runt och kolla lite andra bloggar.

kram på er alla!


Mitt första Blogginlägg från min laptop!

WIIIII vad roligt!! just nu sitter jag i köket och bloggar från min nya laptop med internet instalerat och håller just nu på att uppdatera olika program på datorn, kul kul!,

Jag har mest suttit här hela morgonen eftersom vi installerat olika program etc. Det funkar kanon måste jag säga, datrn kommer få hänga med på många roligheter framöver och sååå lätt att ta med sig med mina fina smidiga väska också hihi.

Idag hade jag tänkt att det skulle bli träning av faktiskt, det är rygg och vader som ska piskas ordentligt. Jag måste nog vara ett riktigt träningsfreak endå för igår kväll satt jag inne på datorn medans jag väntade på att andy skulle sluta jobbet. Så jag gick runt lite på www.bodybuilding .com och såg att Jamie Eason har en myspacesida så jag klickade mig in där och såg flera 100 bilder på henne!!! wow det var verkligen som i himelriket. För er som inte känner mig så vet alla mina läsare att ja älskar Jamie då jag tycker hon har grymt snygg kropp och grymt vackert utseende. så jag satt igång och kopierade över massa bilder på vår dator så nu har jag massor med snygga bilder att ha för att få bätte inspiration och motivation. Det roliga med det hela är att igår när jag fått ner massa bilder så blev jag sååå motiverad så jag hoppade upp på crosstrainern och körde stenhårt i 40min och kl var 23.30!! HELT SJUKT!!. Men kostigt nog blev jag riktigt pigg av det men sedan när andy kom hem hade jag jätteont i huvudet, kanske inte så konstigt eftersom jag rent av lurade kroppen från att nästan vara i sängläge till att köra jättehårt haha!.
 
Gårdagens crosstraineroutfit haha!! sexigt va? haha!!, svettig och äcklig hehe.


Innan passet var var jag inne på www.traningsprofilen.se för att svara på frågor som medlemmarna ställt. Som ni vet är jag skribent och kostexpert där :).

Så hel vila blev det som sagt inte igår, får se om jag kör lite på gymmet sedan, vi får se hur långt tid passet tar. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och bara njuta!,

Ses snart igen!! puss


Blandade bilder forts...

Vet inte när dessa bilder togs men någon gång under min senaste diet iallafall.





Lite senare in på dieten




Här var också någon gång under dieten men detta var nog en tid innan bilderna ovan.





En väldigt gammal bild på mig och Pelle när jag andy, pelle och ett litet gäng var på the cromwell house. Det är killen jag pratade om som har en webbfirma och det är även han som gjort min ursnygga header. Länk till hans hemsida är www.oneman.se


Jag och patrik första gången vi träffades (en underbar vän!) som var på ålandsfärjan tillsammans med ett gäng av hans polare (till vänster Liselott en av hans polare som var med under färden:))


Hos frisören någon timme innan mitt och andys bröllop som ägde rum 9/12 2006!. Frisyren gjorde jag hos andys faster som är frisörska och äger salong NON i norrköping. Jag blev grymt nöjd och älskar den ursnygga håruppsättningen!.


Jag och andy utanför kyrkan precis efter vigseln i matteus Kyrka (vi bor några 100 meter därifrån hehe). Andy var fortfarande långhårig där:)

Det var verkligen en salig blandning bilder. Jag bara äslar bilder!!.
Glömde föresten säga att jag fått hem det nya mobila bredbandet nu!. Tyvärr kunde jag inte hämta ut det eftersom andy står på det och han jobbar men det blir att blogga från min  nya laptop för första gången imorn...JIPPI!!.





Blandade bilder

jag var faktiskt inne på lunar idag vilket var grymt längre sedan jag var och hittade lite gamla bilder som försvunnit eftersom vi var tvugna att tömma hårdisken rätt nyligen så alla bilder försvann men nu hittade jag lite blandade bilder som jag tänkte dela med mig av:

Dessa bilder är tagna innan dieten som pågick från April 2008- September 2008. hade ett samarbete med Pelle som tog dessa bilder tillsammans med en kompis till honom som är bra på foto. var tänkt till min hemsida.












Det får nog faktiskt räcka med dessa bilder i detta inlägg, det blir så ruskigt långt annars men jag delar med mig av lite andra bilder lite senare....kram på er!




Tatueringar

Jag kom och tänka på mina tatueringar igår. Min franska lilja jag har på armen tänker jag ofta på eftersom den sitter på ett rätt bra ställe där man alltid ser den. Jag ångrar den inte alls utan gillar den fortfarande lika mycket (vill jag inte se min egen kan jag alltid kolla på andys för den är precis likadann på precis samma arm också dvs vänster hihi). Min andra som jag sällan tänker på men som faktiskt sitter där den sitter är min andra lilja som jag gjorde som en hedring till min döda mormor som jag älskar över allt annat. Hon hette Sara Lilja och av just den anledningen en Lilja precis som jag :) . Den gjorde jag väll för ca 1 år och tog mig 3 timmar av smärta att göra, om ni undrar om det gjorde ont så svarar jag direkt JA. Jag trodde inte att det skulle göra så ont faktiskt eftersom den den första jag gjorde inte kändes ett skit men den här gjorde inte från första sekunden men jag klarade endå 3 timmar utan vila!. den sista  timmen kan jag säga att jag hade riktigt riktigt ont, det var dessutom väldigt svuellet vilket gjorde att det gjorde ännu ondare så klart och det gjorde ju inte mindre ont när han var tvungen att tatuera i såren :S.

Det jag däremot kan säga är att man överlever!, det är liksom inte en sån smärta som är så pass hämsk att man slutar. Jag kan tom säga att det gör grymt mycket ondare att ha riktigt ont i magen eftersom det är en smärta som kommer innefrån. Jag är dock grymt glad att jag gjorde den. Det finns även en banderoller som det står:

In loving memory of grandmother

och jag tokälskar den!, jag glömmer lätt bort att den sitter där men igår kom jag på att den satt där och kollade på den genom badrumsspegeln och jag ånfrar ingenting på den!, den är absolut värd att ha ont för!.


Togs igår.

Jag bara älskar tatueringar och jag vill väldigt göra iallafall 1 till och då funderar jag på att skriva Lilja någonstans men vet inte var. Många är ju oroliga över tatueringar att man ska ångra sig men jag anser att  är det något man verkligen tror på eller verkligen gillar så är det ingen risk. Jag tex bara älskar Liljor och på så sätt ångrar jag inte någon tatuering. Det man dock borde tänka på när det gäller tatueringar är just detta tycker jag:

< Välj en tatuerare du tror på!, jag älskar min tatuerare då han fyllde i min gammla tatuering och tyckte han var bra, på så sätt valde jag honom även göra denna som han ritade helt åt mig. Kan därför rekommendera house of pain i Norrköping.

<Välj ett motiv du verkligen kan leva med, många gör konstiga motiv som de sedan ongrar och det tror jag beror på att man oftast får för sig att man verkligen gillar tex döskallar men efter kanske något år kanske man inte gillar det längre och vill därför inte ha tatueringen heller kvar. Tänk på att den ska sitta HELA ditt liv.

< Ta hand om den ordentligt i början, smörj ofta med fet salva då den inte får torka!. 
< klia absolut inte på den! även om det för många kliar enormt pga av läkningen så kan det förstöra hela tatueringen.
< Fyll inte i tatueringen FÖR många gånger på så sätt kan det bli mycket ärrvävnad som förstör tatueringen, dessutom är det lätt att kroppen stöter bort färgen eftersom man redan varit på det stället och tatuerat. Det hände mig när jag fyllde i min första, dock syns det inte så mycket men händer det på många ställen ser det ut som att färgen flytit ut och det är inte så snyggt.


Ja man blir lite omtumlad haha

In action och tatueraren mange som är grymt bra! och trevlig.

Konturerna på plats, aj aj

Halvklar

FÄRDIG!!

Några timmar senare. Ha ha rund och god, detta var 2007.

Imorn är det egentligen vilodag för min del men jag tror jag hoppar träningen idag och tar det imorn istället för jag ska strax till mina föräldrars nya lägenhet och kolla. De kommer bo några 100 meter från oss hehe.

hörs senare sköt om er!

 




Tisdag 27 januari- En dag som alla andra

Hej allihopa!! Dagen idag är inget särskillt, står i tvättstugan dock (trots att man har egen tvättmaskin haha, smart och spara på elen). Andy har åkt till jobbet precis som vanligt och nu har man en lång dag helt för sig själv och jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. Förhoppningsvis blir det lite träning i form av rygg och kanske lite cardio om mina ben pallar det vill säga. Satan vilken enorm träningsvärk jag har idag från benpasset igår!. När jag körde sista benövningen för framsida vilket var benspark så kände jag hur det sved i musklerna. Långt ifrån mjölksura var det utan det kändes mer som att man trasat sönder muskelfibrerna och på så sätt sved det enormt!. Idag har jag den känslan konstant i både rumpa och lår och höll knappt på att kunna vända mig om i sängen i natt haha!.


Det är riktigt härligt att få så pass bra kontakt som jag faktiskt fick igår. Körde riktigt djupa knäböj igår i smithen och det är nog därför jag har så grymt ont i dag.

Jag kommer nog tyvärr inte kunna köra marklyft idag eftersom jag knappt kan börja benen (vilket man måste för att kunna köra riktig marklyft) så det får nog bli något ganska likvärdigt och det är stångrodd som var rätt länge sedan jag körde, sedan får det nog bli lats och kanske hantelrodd?. Det räcker nog för ryggen och vaderna får sig nog en liten omgång i form av sittande vadpress. Det får dock bli en senare fråga för nu ska jag stå klart i tvättstugan och äta lite middag innan för annars stupar jag. Jag har riktigt svårt för att träna om jag inte ätit ordentligt under dagen. jag har ingen energi alls så därför är inte morgonträning något jag föredrar. Dock tycker jag att morgonträning annars är skönt för då är träningen avklarad och kan göra vad man vill.

En bild från i höstas med Kiwi, jag och Aisha på promenad!

Världens bästa kompis Aisha!


Jag sitter i valet och kvalet om jag ska skicka in kuveret till Komvux eftersom jag funderar på att plugga upp några ämnen som jag inte läst nämligen Eng A, Eng B och matte B. Tänkte läsa dessa på distans + ev några andra kurser som jag tycker är intressanta, jag menar jag har ju endå itne mycket att göra om dagarna. Jag är lite tveksam för skulle företaget bli av så skulle jag säkert inte hinna plugga (inte ens på helgen). Jag får se hur jag gör för samtidigt är det en viktig grej för OM jag skulle plugga vidare någon gång så är det bra och ha dom ämnena.

Nu ska jag ta en kopp kaffe .....Love You!!


Tankeboken

Jag skrev tidigare att jag ge ett tips på hur man kan få kontroll på sina tankar och annat som rör träning och kost. Jag kallar det tankeboken, en bok där du när du själv känner skriver ner en tanke, den kan både vara positiv och negativ. Självam grejen med boken är att du ska kunna fundera över varför en tanke kommer och på så sätt reflektera över den. Säg tex att om du råkade äta godis trots att du avgett et nyårslöfte om att äta detta max 1 gång i veckan och då på lördagar. Skriv ner vad det var du gjorde och fundera på varför du gjorde så. Du kanske ätit dåligt under dagen, mått allmänt dåligt vilket resulterade i att du började tröstäta, etc. När du nu funderat över varför du tänkte eller gjorde på ett visst sätt så ska du fundera ut vad du kan göra för att minska risken att det händer igen. Äta oftare kanske?, eller se tilla tt du gör något helt annat om du mår dåligt som tex kan vara att gå ut på en promenad, läsa en bok, gå på stan etc. På så sätt lär du dig exakt vad du ska göra när en viss tanke kommer eller om du är påväg att göra något du inte borde göra. När du skrivit ner en tanke eller något du gjort som inte var så bra så se det inte som ett misslyckande (jag kan säga det hur många gånger som helst) ´tänk istället på att du lärde dig något nytt om dig själv och ta nya tag.

Den här boken kan du använda till andra saker också, tex att utvärdera ett träningspass som var väldigt bra eller som var mindre bra. Gör alltid samma sak och fundera ut varför det blev som det blev eller varför du tänkte som du gjorde. Boken kan du som sagt använda till vad du vill så länge du reflekterar över det du just skrivit och gärna går tillbaka till boken när du känner att du behöver ny inspiration eller helt enkelt bara kolla i den för att se vad som gått snett tidigare och för att på så sätt minska risken för att det händer igen.


Jag brukar rekommendera personer att göra en sån här bok om de vill ha ny motivation för har man något att fundera över när det gäler sin träning eller kost så blir det inte bara träning utan även en slags utveckling i rätt riktigtning för att få så bra resultat som möjligt i det du gör. När du tänker en negativ tanke om dig själv kan du även då skriva i boken och byta ut den negativa tanken till en positiv tanke vare sig det handlar om dig eller något helt annat. Negativa tankar tar väldigt mycket på energin och den kan du lägga på mycket bättre saker.

Säg tex att du bråkat med dina föräldrar, du bara hatar dom massor och du går och muttrar i flera timmar efteråt. Tänk då så mycket du skulle kunna göra eller tänka som var positivt istället, man blir faktiskt mycket gladare av att tänka positivt. Att skratta åt ingenting gör att man blir glad också, trot eller ej men så är det faktiskt. Hjärnan är så lättlurad att om du försöker intala dig att du är glad och pigg så blir du det!, testa!.

Detta gäller även tankartänker du negativt om dig själv blir du garanterat mycket mer negativ inställd till dig själv. Du påstår att du inte klarar någonting, du är värdelös, du vinner aldrig tävlingar, du kan inte laga mat etc. Genom att bara tänka så gör att du blir just "dålig". Tänk istället att jag klarar det här, jag kan laga mat, jag tycker om mig själv precis som jag är, jag är unik etc och jag lovar att du kommer må mycket bättre.

Det är svårt!, jag vet men ju mer man tränar på det desto lättare blir det. När man endå tränar och står i kan man lika bra träna mental träning för att på så sätt få tex bättre resultat i träningen, på jobbet etc. För det stämmer, det du säger eller tänker blir verklighet. Om vi ska ta ett exempel till, du vill så gärna ta 50 kilo i bänkpress men vet att du aldrig kommer klara det, testar du då så kommer du garanterat inte klara det men däremot tänker du och ser framför dig hur du klarar det så kommer du med stor sannorlikhet att göra det!. För även här är det hjärnan som spelar dig ett spratt. ser du dig själv göra det tror hjärnan att du precis gjorde det och när du sedan testar så funkar det. Så enkelt är det, testa nästa gång du är på gymmet men glöm inte! var fokucerad!.

Undrar ni över något vad gäller just detta eller något helt annat så får ni så klart skriva till mig, gärna via mail som ni hittar till höger...................>

japp nu ska jag ut med Kiwi på en kissrunda, det blir itne sova ännu på ett tag då andy kommer hem ca 01,00 *puhhh*.

God natt sedan! 



Ben, triceps och magträningen avverkad!

ÅHHH vad skönt det var och träna!! jag behövde verkligen det kändes det som!! , nu är jag mycket klarare i huvdet än tidigare och känner mig fräschare på något sätt. Passet gick riktigt bra men det blev ingen cardio, styrkan blev på 1,5 timme så jag tyckte det skulle bli på tok för länge som jag tränade så jag hoppade det, får bli imorn istället när jag itne har så många muskelgrupper att träna. Jag blev verkligen helt slut i benen!! körde 3 övningar för framsida lår och 2 övningar för baksida med 5 set på varje och 10-12 reps. Det var grymt jobbigt så efter passet var jag så grymt hungrig så jag hade inte kunnat köra någon cardio endå.

Nu har jag ätit mitt efter träningsmål som idag bestod av 0,5 tonfiskburk, sallad, tomat, 1 ostskiva och 1 päron och det var grymt gott!!.



Snygg frilla va? haha!


Nehe gott folk nu blir det ltie tv tittande med Kiwi. skrivs senare!! kramis!!


Träning ska bli av!

Nej nu orkar jag inte sitta här och tycka synd om mig själv!, efter att ha suttit och kollat lite på Maria Anderssons blogg som är en stor inspirationskälla då hon skriver mycket om träning och kost men även bra mycket om mental träning. Det är en perfekt sida att på inspiration från och det är mycket från hennes blogg jag lärt mig en hel del om mental träning. Därför blir det nu träning för mig ikväll. Det kommer bli ben, triceps och mage och om jag hinner och orkar blir det även lite cardio.


Jag satt framför min laptop och bloggade i sängen (endast för mig själv då jag brukar göra detta för att skriva ner mina tankar. kan skriva mer om det ikväll). Då slog det mig att man ska inte tycka synd om själv utan göra det man kan göra just för tillfället och det är ju faktiskt att träna så det får bli så!! det är jag ju endå bra på haha.

Till middag fick det bli en nutrilett bar då jag inte orkade fixa något. Perfekt de dagarna man inte orkar eller hinner laga något.

Här har vi dagens träningsupplägg. som sagt ben, mage och triceps!

Hörs senare!!


Hinder på vägen

God dag i stugorna!. då satt man här igen efter en rätt turbulent dag, dagen har inneburit bra mycket ringande till olika ställen ang företaget och jag måste väll säga att vi har stött på ett litet hinder på vår rätt krokiga väg. I dessa tider så anser banker etc att de inte vill låna ut pengar hur som helst och till vilka företag som helst då man inte vet om det skulle fungera med företaget. Detta har så klart satt käppar i hjulet som gör att det går lite trögre än det kanske borde men som jag sagt till andy att jag ger mig inte i första taget!, jag vet att det här skulle funka och det är inget snack om saken men hur man än säger till banken så är dom endå tveksamma och väldigt beslutsamma. Vi har därför nu bokat ett möte med en person på Nyföretagarcentrum så vi kommer gå igenom lite saker och hopps på att det kommer ge bra resultat. Vad det verkar som så lyssnar bankerna ganska mycket på nyföretagarcentrum när det gäller företag som vill starta så det kanske kan ge oss en liten skjuts  i rätt riktning, iallafall vad jag hoppas på.

Det är dessa hinder jag pratat om att är så viktiga att hoppa över för att kunna komma vidare i livet. Hoppar man inte över dessa hinder vad det än gäller i arbetslivet, privatlivet, fritidsintressen, personlig utveckling mm så kommer man heller inte komma vidare i livet. Många kommer till ett hinder men förblir stirrandes upp på det och undrar vart det kom ifrån. Mångs väljer att stanna kvar nedanför och fundera ut hur man ska komma upp och över för att sedan göra detta och kunna vandra vidare på livets stig. Andra vilket de flesta gör är att komma till hindret, stanna till och förstår inte varför det helt plötsligt ska gå så trögt och förstår inte varför man måste hoppa över alla dessa hinder, de är ju bara jobbiga säger de och vänder snabbt om igen och går tillbaka där de kom ifrån och verkligen inte komma någonstans.

Man måste se hindret som en utmaning och försöka blicka över för att på något sätt se ljuset i den annars så mörka tunneln.

Jag kommer  att försöka hoppa över hindret, ok alla hinder är inte till för att hoppa över, endel är allt för höga för att man ska komma över dom men då får man gå tillbaka igen senare när har bättre förutsättningar för att verkligen hoppa över och kunna fortsätta vandra på livets väg.
Jag brukar kunna vara riktigt envis så jag får försöka använda den förmågan nu  haha.


Livets väg kan inte alltid vara rak och helt hindersfri men det är viktigt att försöka ta sig över hinder som korsar din väg trots att det kan kännas riktigt tungt. Det är dessa hinder som vi lär oss av och på så sätt utvecklas som person.

Just nu känns allt bara så tungt, har minst 2000 tankar i huvudet och alla handlar så klart inte bara om företaget utan mycket handlar om att jag vill ha ett jobb....NU!!. Det var svårt att hitta jobb innan finanskrisen för min del och säkert för en hel del andra med men dessa tider gör saken verkligen inte bättre.

Jag har precis dammsugit klart och tänkte snart sätta mig och kolla lite på film via min nya laptop och ta en kopp kaffe till det. Sedan får vi se vad som händer och sker, ev blir det lite träning senare ikväll men ska jag vara riktigt ärlig är jag inte så sugen på det med tanke på allt som händer och inte händer nu. Jag får ta nya tag efter filmen

vi hörs mina vänner!!


Wanja sjödin 72 år- 115 kg i knäböj !

Ja vad säger man!! är det inte grymt bra jobbat för att vara så gammal att vara så grymt stark som henne?. Det är nästan så man bli avundsjuk. Många säger att det är för sent att börja träna när de börjar komma upp i åldrarna men detta tror jag garanterat inte på. Wanja började träna som 46 åring och nu är hon 72 och kanske sveriges starkaste 72 åring?, vad tror ni?. I aftonbladet gjorde hon 54 armhävningar i sträck och jag tror aldrig jag har träffat en så fräsch och pigg 72 åring. Denna kvinna kommer nog leva i många härliga år framöver!. Läs mer om artikeln här http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4251856.ab .


Jag tycker att det aldrig är för sent att börja träna vare sig man är 60 år och börjar eller 20, det är alltid lika bra och man kan få mycket bättre hälsa och mycket bättre förutsättningar att vara gammal och frisk än att inte träna alls och aldrig börjat. Detta gäller även att röka, genom att sluta röka trots att man är i äldre år minskar risken avsevärt för sjukdomar redan efter 1 år har risken minimerats med 50% och det är det många som inte förstår eller vill förstå. På www.traningsprofilen.se har jag skrivit en artikel om hjärtinfarkt, övervikt etc där man kan läsa om just rökning om ni skulle vara intresserade.

Jag har aldrig rökt och aldirg ens testat! och det är jag grymt glad för, för på så sätt så har jag aldirg varit ens sugen på att börja för jag anser att om man aldrig testat så behöver man heller inte vara orolig för att vara fast eller liknande. Jag är enormt stolt över detta och jag minns många gånger i framförallt högstadiet, många var på mig om att testa och många blåste tom röken på mig men jag har aldirig, och då säger jag aldrig varit intresserad eller ens nära att testa. Jag kunde stå tillsammans med mina kompisar i rökrutorna men att jag själv skulle testa var jag stenhård på att jag inte ville och jag lovar, det var måååånga som försökte men jag var så säker på vad jag ville att jag kunde stå emot grupptrycket vilket jag är grymt tacksam för idag när jag ser hur svårt folk har att sluta.

Min mamma har rökt i väldigt många år men slutade för säkert 10 år sedan om inte lite mer och jag är oerhört stolt över henne, hon slutade röka på 2 veckor via plåster och hon tappade totalt suget efter dessa 2 veckor och jag tror mycket det beror på hur stark vilja man har också för har man inte viljan tillräckligt så går det endå aldrig, det tror jag.

Nyligen vart det faktiskt en lite lyxigare fika, andy var lite sugen på lyxig choklad så han gick ner i affären och köpte några chokladbitar i lösvikt på hemköp och 6 bitar (3 st var) kostade 18 kr!! nåja det var riktigt gott till kaffet och att lyxa till det gör saker lite extra trevliga som just denna lilla stund.


Nej nu blir det film, jag vet jag har sagt det många gånger men nu lovar jag att det blir folm haha...

sov gott sedan!!


Så här såg jag ut i morse i håret, andy höll på att skratta ihjäl sig. Nej jag ligger absolut inte still på nätterna men det syns väll? haha.


Min egna laptop!!!

Jag är verkligen superglad!! jag har fått en helt egen laptop!, eftersom jag fyller åt den 13 mars så fick jag den i förskott och jag är såå glad!!. Jag stod i valet och kvalet om jag ville ha en miniPC eller en vanlig men efter mycket om och men och väga för och nackdelar vart det en laptop med 15,4 tum skärm. Det fanns ju dessutom dvd brännare i den också och eftersom vår på vår vanliga dator är paj så passade det utmärkt. Det fick helt enkelt bli en fujitsu siemens dator.






Självklart behöver man en smidig väska att kunna bära med sin älskade dator i :)

Nu har vi dessutom beställt ett till bredband nämligen trådlöst så man kan bära med sig den var man vill!!, så nu kan jag även blogga på bortaplan superkul!.  Tyvärr kommer jag ju inte kunna använda internet förän det kommer men jag längtar verkligen.

Det är väll jäkligt synd att jag inte kan vara glad fullt ut, sedan vi kom hem efter att ha köpt laptopen har jag haft en så fruktansvärd huvudvärk så jag knappt kunnat röra mig, jag har frysit och mått lite småilla så man vill bara lägga sig och sova. Jag känner mig verkligen helt död verkligen, hoppas man inte börjar bli sjuk nu!.

Nu blir det snart lite mat sedan kanske det blir en film så ni får ha en underbar söndag kram på er alla!!


Sovmorgon

Hej vänner!!. Herregud att jag inte skäms!!, vi vaknade kl 10,45 i morse!. Hade som vanligt ställt kl på 9 men då jag vet att andy vägrar gå upp då så ställde jag kl på 9,30. Klockan ringde som vanligt då vid 9,30 men andy ville sova till 10 *pust* men tror ni inte att jag glömmer ställa kl då så därför sov vi så pass länge. Egentligen gillar jag inte att gå upp så sent eftersom hela dagen går i ett naffs och då har man bara sovit.



Dagen blir nog som vanligt väldigt lugn men det är nog bäst att ta vara på den vilan för som ni vet så är det bra mycket och göra nästa vecka. Hittils har jag detta uppbokat:

  • Måndag ringa massa samtal till bla olika banker, arbetsförmedlingen för starta eget bidrag, ev ringa nyföretagarcentrum.
  • Torsdag vara med i ett träningsrepotage i Södermanlands Nyheter.
  • Söndag: Modellfotografering

Ev så kommer det komma in lite möten och grejer i veckan eftersom vi ska boka ett gäng med olika personer men det får vi se då. Nu ska jag göra ordning mig för jag ser ut som en fågelskrämma haha!!

pussar!


Inte en så bra början

Nu när jag kommer skriva här istället för på metro så ska jag visa ett av mina mindre bra sidor. Jag förstår egentligen inte hur jag får till dom men både jag och andy höll på at skratta på oss, jag tom grät för det ser så fruktansvärt ut. Det var en läsare på förra bloggen i ett tidigare inlägg som tyckte att min grimage som jag gjorde då var den värsta hon sett men jag måste säga att den här är 1000 gånger värre haha!!.







Om ni undrar så ser jag inte alltid ut såhär men bara när jag druckit coca cola light med grönt te haha!!, förskräckligt!.

Idag vart det äntligen storhandling så nu har vi lite mat så man överlever ett tag till haha!!. Dagen har annars varit lugn och nu fortsätter kvällen med en film....som vanligt!!.

Vi hörs puss på er alla!!




Ny fräsch blogg

Hej vänner!, som ni ser har jag nu bytt blogg och det känns jätteskönt. Här kommer jag att skriva alla mina dagliga inlägg men inte riktigt riktigt nu då jag ännu måste fixa bra mycket med bloggen innan jag är riktigt nöjd men den. Jag ska även flytta över alla gammla inlägg från min förra hit så ni slipper slängas från två olika bloggar. Jag kommer att ha kvar den på metrobloggen för att på så sätt ex få in nya läsare därifrån och hit.

För er som är nya hoppas jag att ni vill följa mig och mina vardagliga rutiner som innebär mycket träning, tankar och en del tips och diskutioner. Jag ska även ev starta mitt första företag inom en mycket snar framtid och här på bloggen får ni följa hela min väg!.

Min gammla adress är www.metrobloggen.se/fitnessfox

Hoppas ni hänger på!

Många stora kramar Ellie




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0