Onsdag

God kväll!.

Äntligen sitter jag ner! haha. Det har varit en ganska stressig lunch idag på jobbet men helldre det än att det är för lugnt kan jag tycka. Slutade jobbet kl 16 och sedan åkte jag hem och började städa då jag mådde dåligt eftersom det var såå dammigt. Diskade, dammsög och dammade så nu är det hyfsat städat igen:). Efter middagen gick jag och Andy ut en liten sväng på ca 25 min med Kiwi och det var lite småjobbigt efter att ha stått nästan hela dagen. Har sån grym växtvärk i magen så det nästan känns som att magen ska sprängas (antar att det är växtvärk) och man får sååå ont i ryggen då dessutom eftersom magen liksom trycker utåt så blir det enökad belastning för ryggen. Sedan väger ju bubblan över 1 kg nu så det är inte kostigt att det blir lite tungt!.

Igår var jag på läkarundersökningen eftersom jag har så problem med sammandragningar. Äntligen fick jag komma dit bara det att det tog ungefär 4 månader innan jag fick komma. Hur som helst så kopplade de upp mig på en dator som skulle registrera bebisens hjärtslag och mäta ev sammandragningar. Hon blev lite irriterad då så hon bökade runt som bara den där inne och hjärtslagen gick upp mot 181 slag vissa stunder när hon bökade riktigt ordentligt *mys*. Dock kunde de inte se några sammandragningar just då men så kom jag till en manlig läkare som gjorde en gynundersökning på mig för att se om jag öppnat mig något (ifall något var på gång). Sån tur var det inte det hon han sa "Det blir ingen förlossning idag iallafall". Det var ju tur det hihi. Sedan tog de även ett urinprov och inget fel där heller och blodtrycket var super så jag är väll helt frisk då:).


Är nu i vecka 27+6 så imorn är jag 28 fullgångna veckor av 40!, bara 12 veckor kvar!


Läkaren konstaterade dock att hon redan nu låg med huvudet neråt men han lugnade mig och sa att det får hon. Än så länge finns det lite plats kvar där inne så hon kan rulla runt. Läste precis att vissa bebisar redan nu fixirar sig med huvudet neråt vilket hon gjort så vi får väll se om hon ligger kvar så när jag ska till BM nästa fredag.

Nehe nu blir det lite tv i form av halv 8 hos mig, sedan arga snickaren.

Ha en fortsatt trevlig vecka

Linda Ljungkvist

det va ju bra att allt såg bra ut :)



ja imorgon är det en ny vecka för oss,exakt 14dagar kvar här idag :) men tror att lillen kommer snart för har haft en hård mage nu 2dagar i rad och min katt har börjat bli väldigt tillgiven o förföljer mig ibland och vill kela.väldigt vaktig,han va så i början av min gradivitet men sen slutade han och nu har han börjat igen så hoppas på lillen kommer snart :) har även läst att folks husdjur har betett sig annorlunda när det har vart dags för dom att föda så får se om dom har rätt.



Kram

2010-10-20 | 20:29:07 |
Ellie

Linda: åhh så mysigt att det är så kort tid kvar!, nu kan den ju faktiskt komma när som helst!. Lova att säga till när det är dax (eller när h*n kommit). Det där med husfjuren stämmer nog!, min hund har varit så sedan jag blev gravid och är så fortfarande. Hon hänger mer än gärna med mig till toaletten och sitter nedanför mig och håller koll. Sedan ligger hon ofta i sängen, under täcket precis bredvid magen när jag ligger på sidan för kanske hör hon bebisen när den bökar runt :). Hur känns det annars då?, nu när det är så kort tid kvar?..

Stort lycka till!

2010-10-20 | 22:22:38 |
Ulrica

Hej!



Ja vi verkar verkligen ligga nära varandra i BF! Jag väntar dessutom också en liten flicka precis som jag läste i din blogg att du också gör!



Hur går det med sammandragningarna? Själva har jag inga elaka sådana med komiskt nog har jag precis nu även tagit upp detta med min läkare som klämde på mig igår. De kommer så fort jag går längre än från köket till vardagsrummet i dagsläget så ska försöka varva ner lite för att få de att lägga sig!



Vilken fin blogg du har btw!



Kram

//Ulrica

2010-10-21 | 09:40:01 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle
Linda Ljungkvist

ja det känns skönt faktiskt :) man undrar ganska mycket om det kommer starta med värkar eller om vattnet kommer att gå. Men tror det blir med värkar.

samtidigt så är det lite svårt ibland att fatta att snart har jag ett barn det har inte riktigt gått in,gör nog det den dagen det e dags. Det känns spännade o lite skrämmande på samma gång.



I natt så behövde jag bara gå upp 2gånger för att gå på toa o det har ej hänt tidigare ¨så man kännde sig mycket piggare nu på morgonen när man vaknade än vad man gjort tidigare sen tidigt i morse hade jag ont i magen men tog alvedon och det gick över så hade nog förvärkar så jag tror att det snart kommer att vara dags :)hoppas iaf.



ja det e spännande det där med husdjur och kan ju kanske va bra att ha under en gradivitet för då kanske man kan få veta av dom när det när dags :)



va mysigt att hon ligger vid dig på nätterna :)Då vaktar hon dig o bebisen och håller koll :)



Det lovar jag att göra :) Tackar.

Kram

2010-10-21 | 10:05:07 |
Sarah

Något liknande växtvärk hade jag oxå här i förra veckan.. eller mitt liknade mer träningsvärk hade så fruktansvärt ont så på fredagen fick vi åka upp till förlossningen o kolla hur allt låg till.. dom gjorde en ctgkurva och vi fick reda på att vi har en vääääldigt livlig krabat inne i magen hjärtljuden rusade uppåt mot 210 o han sparkade o bökade hur mycket som helst...så när väl doktorn kom in så sa han att inte underligt att du har sån värk i magen det blir ju som blåmärken efter alla sparkar o slag...S Men annars såg allt bra ut här oxå!!! o snart är det ju dax bara 22 dagar kvar tills förlossning...=) Hoppas du mår bra annars förutom gravidkrämpor =) Kram

2010-10-21 | 16:46:42 | http://freijasmammas.blogg.se/
Ellie

Ulrica: ÅHH vad mysigt med en liten flicka även för dig!. Sammandragningarna kommer och går och ibland kan det vara väldigt jobbigt. Jag får de ofta när jag ställer mig upp eller står länge och det är ju mindre kul, ibland när jag sitter på toa kommer det också :S. Vad sa din läkare om dina sammandragningar då?. Var bor du föresten?



Massa kramar Ellie

2010-10-21 | 18:55:32 |
Ellie

Sarah: jasså så han är så livlig hehe. När jag gjorde ctg kurvan blev min tjej lite irriterad tror jag för hon sparkade som bara den då och och levde rullan. Inte konstigt med tanke på banden de spände runt magen hihi. Tur att allt var som det skulle för visst blir man orolig?!, man vill ju inte att den lilla ska komma FÖR tidigt. 22 dagar kvar!! åhh vad spännande!, lova att uppdatera mig vad som händer och sker!.

Jag mår annars väldigt bra förutom att jag börjar bli lite förkyld men jag hoppas det inte blir något mer än då.

massa kramar och lycka till!

2010-10-21 | 18:59:41 |
Ellie

Linda: Förstår att det måste vara jobbigt och inte veta hur det kommer att starta. Som sagt alla har ju olika förlossningar och startar olika också så det är väll lite småläskigt. Ja snart blir du mamma!, jag kan själv inte ens föreställa mig det ännu.

HU HU förverkar! ja då kanske det startar snart då. Kroppen är bra fantastisk med tanke på att den börjar långt innan förlossningen med att träna livmodern för det som komma skall, och detta helt utan att man själv behöver göra något!, helt fantastsikt.

Ha det jättebra!

Jag har gått på toa minst 200 gånger idag på jobbet, grymt irriterande! men väldigt normalt. Skönt att du fick sova ordentligt idag iallafall

2010-10-21 | 22:07:27 |
Linda Ljungkvist

ja tur e väl det att alla har olika :)ja det e det verkligen.

hehe oki,ja som min sambo säger till mig ang det med kissa mycket. Han brukar säga att jag har satt revir i halva sverige redan o halv grekland då oxå eftersom vi va där i sommras :)

Ja det va jätte skönt,blev samma i natt behövde bara gå 3 gånger så sov ganska bra i natt med :)



Men nu e det förkylning som e jobbig istället.

ha det gött o en bra helg!

kram

2010-10-22 | 12:21:57 |
Ellie

Linda: Ha ha satt revir! det var bra sagt!. Hoppas du blir frisk snart för det är ju inget vidare kul att vara sjuk när man ska förlösas!. Jag har än så länge inte varit sjuk en enda dag sedan jag blev gravid, lite småhängig bara och nyst bara men det har inte blivit något av det direkt. kram!

2010-10-25 | 12:34:13 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0