Dagislistan

Hej på er!

En lugn dag ligger nu bakom oss och vi sitter och tar det lite lugnt i soffan just nu. Idag har det bara varit en mysig dag här hemma med städning och bullbak och en ch annan promenad. Tidigare idag var vi ute på tomten med Heiley en hon gör inte seciellt mycket när vi är ute, sitter bara på rumpan och ser lite frågande ut. Jag vill ju så gärna att hon ska börja krypa även ute och upptäcka lite saker som finns ute men hon är inte direkt intressera utan sitter bara på sin lilla rumpa:).

Det där medvad man ska ha och inte behöver ha till dagis ären stor fråga och jag har fråga på min bebis forum om vad föräldrarna där tycker man behöver. Det är verkligen tokblandat och skulle man lyssna på alla föräldrar oh köpa allt så skulle man bli tokpank. Allt från Hjälmar till vantar, fodrat regnstäl och ofodrat regnställ, overaller, vantar och galonvantar, vinterskor och två par gummistövlar både fodrat och ofodrat och det ena och det andra. Någonstans måste det ju ta lite stop. Tänkte skriva en ista på det vi köpt till Heiley ifall någon tycker som jag, att det är svårt och veta vilka kläder som verkligen behövs.

Dagiskläd och pryllistan:

1 overall

1 ofodrat regnställ

1 fleecedress (hel)

fodrade vinterskor

Halvfodrade gummistövlar

1 mössa

2 par tjocka termovantar

1 par tunna vantar

1 dagisväska

Utöver detta är det så klart vanliga ombyteskläder som gäller men våra dagiskläder kommer att vara det hon redan har i sin vanliga garderob men med vissa undantag till de finaste klänningarna och andra finkläder.

Det sm är kvar att köpa nu är:

2 par extravantar

1 halsduk/halskrage

ett gäng Namnnappar (namnnappen.se)

lite fler strumpor+ ullsockor

Sedan får man ta andra saker lite efterhand om fröknarna saknar något men nu känns det endå som att man har det mest grundläggande så hon klarar vintern någelunda. Sedan är dom tydligen bara ute 1 gång om dagen under vintern så så mycket kläder kanske det inte går ut pga av att de blir blöta utomhus. Vi känner oss någelunda redo för hennes dagistart:).






Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0