Ny nattningsmetod


Igår var vi på öppna förskolan med Annicka och Hannes. Jag passade på och byta BVC sköterska, eller vet inte direkt om jag bytte heller för den vi hade har slutat och de har inte skaffat någon ny ännu så jag tog tillfället i akt att byta till den andra sköterskan som jag tycker är helt underbar!, helt enkelt bäst!. Jag vill ju gå hos någon som känner heiley och även om hon inte varit vår sköterska så är båda sköterskorna väldigt "nära" då det är ett litet ställe. Vi har varit hos henne några gånger tidigare men hon har endå varit med sedan heiley var nyfödd. Det kändes inte mer än rätt att ha henne då:-).

Föresten har jag nu infört en ny nattningsmetod. Heileys sömn är fortfarande jättesvår och hon har så svårt att komma till ro på kvällen. 1-2 timmar varje kväll är inte ovanligt så nu är jag så trött på det. Istället för att sitta på sängkanten satte jag mig nu på en stol bredvid sängen, pussade henne god natt, satte händerna gör ansiktet och huvudet mot bröstet och satt helt tyst och stilla trots att Jon bökade och pratade med mig. Efter mycket om och men somnade hon helt själv men med endast min närvaro. Det tog 35 min så sov hon. Helt ok endå men bättre kommer det förhoppningsvis bli:).

Jag känner mig som en så trött och sluten mamma pga av dessa långa nattningar så nu hoppas jag att det här hjälper.



Carl

Metoder, metoder och metoder. Det är en av baksidorna i vårt informationssamhälle. Vi förlitar oss på dietmetoder, träningsmetoder, barnuppfostringmetoder, karriärsmetoder, nattningsmetoder osv. De jag känner som aldrig haft problem med sina barn är konstigt nog samma människor som inte alls är aktiva eller till väldigt liten grad på internet. De läser alltså inga forum, bloggar, facebook eller liknande. Deltar inte i några föräldrargrupper osv heller så de slipper höra om alla andra barns utveckling och föräldrarnas patenterade hopsnickrade lösningar på div vardagsproblem. Barnen är också mycket mer avslappnade än andra barn jag träffat. Det får en att ta till den gamla klyschan "Det var nog bättre förr"

Svar: Ja tyvärr är det ju så, håller med dit till punkt och pricka men som förälder vill man vara så bra man kan och ibland kan det bli lite för mycket men ibland blir man desperat som förälder också när inget fungerar. Jag är inget fan av metoder överhuvudtaget och det är just därför jag försökt skapa vår egen. Det tar tid men det får det väll göra.
Elinor Lilja

2012-08-11 | 12:49:02 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0