Jäkla värmepump!

Hej på er!

PUHH vilken natt det varit!, inget roligt alls. Denna gång har det inget med Heiley att göra utan detta jäkla hus!. Jag och Heiley låg och sov som bäst är jag vaknar till och tycker det är väldigt kallt inne i sovrummet. Jag stiger upp och tänder lampan men det gick inte så jag tänkte att lampan måste vara trasig. Jag går fram till elementet och vrider upp värmen men inget händer!. Den är helt stendöd! precis i samma sekund kommer jag på att värmepumpen är helt tyst (vår värmepump låter som ett ångvält vilket ni kan fråga vem som helst som varit hemma hos oss), när den är tyst förstår man att något är fel och det slår mig direkt att strömen gått igen! (det var bara några veckor sedan sist). Detta innebär att inget fungerar i hela huset inkl alla värmekomponenter så jag springer ut i hallen och flummar fram ficklampan och ändrar på switshen som det brukar ändra på sig vilket gör att strömen bryts. Inget händer!, jag testade igen, inget hände!. Jag fattar mobilen och ringer Andy som jobbade natt och han kunde inte komma hem. Jag som är helt off på ellära och att byta ev proppar ringer pappa som får komma och kolla vad som är fel. Vi hittade inget men Andy pratade med en kille på hans jobb som bad oss att stänga av alla element. Det gjorde vi men inget hände så vi slog på dom igen och drar ur värmepumpen ur väggen och då klickar elen igång igen!. Vi satte i värmepumpen i väggen igen men då bröts elen så ja värmepumpen är trasig!.

Detta är nog det värsta som kunde ha hänt med tanke på att vi bara har 3 element i hela huset+ värmepumpen (vi har klarat oss rätt bra med det). och nu när värmepumpen inte fungerar så blir det så klart svinkallt här hemma. Tur var så hann inte temperaturen gå ner så jättemycket med tanke på att vi hade det väldigt varmt inne igår men 19 grader hade vi inne som kallast iallafall (24 igår kväll) och nu har vi ynka 20 så det är kallt.

Vissa skulle kanske tycka att 20 grader är rätt ok men i ett hus blir det gärna ganska rå luft vilket gör att det känns mycket kallare. Så nu är det bara att köpa en ny värmepump *jippi*.

Sedan det hände så har jag inte kunnat sova ordentligt och när jag sedan gick upp vid 9 var jag sååå trött. Jag tog upp Heiley ur sängen och gick till soffan och bänkade mig med henne på bröstet och vi båda somnade bums. Jag är fortfarande lika trött och tydligen Heiley också för hon har sovit hela natten+ hela morgonen+ nu.

hade ev tänkt att träna lite idag men vi får se, har fortfarande ont i halsen till och från så vi får se hur jag gör.


Min lilla tjej här om dagen när vi var ute med kiwi


Det finns inget som jag älskar mer än denna lilla tjej. Jag kunde inte fått en bättre dotter. Tack älskling för världens sötaste och vackraste dotter!.




Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0