Sista BM kontrollen!

God förmiddag!

Har inte orkat uppdatera bloggen på ett par dagar eftersom jag dels inte varit hemma och sedan har jag helt enkelt bara inte orkat. Här har det inte kommit en bebis alls så långt ögat når trots att jag har ont på diverse ställen hela dagarna. Går runt med en mensvärkliknande smärta typ hela tiden men tydligen inget som gör att en bebis vill komma ut hehe. Igår var jag hela dagen (från 6 på morgonen) hos mina föräldrar eftersom Andy jobbar förmiddag ett par dagar så ifall något skulle hända så är jag iallafall i stan.

Var dessutom på mitt sista BM besök igår och allt gick strålande!. Vi hoppades på att inte få träffas mer förrän ett x antal veckor efter förlossningen men denna gång med en bebis och inte ensam:). Vi har ju fortfarande en reservtid den 17 januari för ev hinnsvepning ifall hon inte viljat komma ut innan dess. Hinnsvepning är en slags "undersökning" man gör där man stoppar in fingrarna i livmoderhalsen och "rör omkring", detta för att ev starta en förlossning då det frigörs hormoner som ibland kan sätta igång förlossningen (ursäkta detaljerna). Dock hoppades vi slippa denna extratid och det hoppas jag verkligen!. Jag vill verkligen inte gå över tiden och ännu helldre bli igångsatt men ännu har hon ju lite tid på sig:).

Dagens kontroller var följande (gårdagen):

Vecka: 38+4

SF mått (livmodermått): 34,5cm dvs +1,5 cm

Blodtryck: 110/65

Fosterläge: H

Rörligt/fixerat: R (ruckbart)

Hjärtslag: 140/min

Som ni ser så har livmodern växt 1,5 cm på nästan 2 veckor vilket är ganska mycket då de senaste gångerna "bara" vuxit 1 cm på nästan 2 veckor så min lilla kicka växer precis som hon ska och följer sin kurva examplariskt *duktig tjej*. Hon hade dock inte fixerats ännu men som jag tidigare sagt så finns det ett gäng anledningar till detta bla att mitt becken kan vara ganska brett vilket gör att bebisen aldrig riktigt "fastnar" med huvudet. Eller så är det helt enkelt så att hon inte hittat rätt läge ännu. Jag vet att hon ofta byter sida och snurrar runt (ibland är ryggen till höger för att nästa min ligga till vänster) så hon tycker nog att det börjar bli obekvämt där inne *ja det är bara och komma för här ute finns gott om plats :)*.

Idag blir det förövrigt lite städ innan Andy kommer hem och sedan ska jag nog mest vila vilket jag fått som rekomendation av BM för att ha ork till förlossningen ifall den skulle starta.

Förövrigt hoppas jag att ni får en bra dag!...

massa kramar från mig och magen!



Josefin -Happy Days-

Härligt att allt såg bra ut, hoppas lillan kommer snart nu! Håller tummen! ;-)



Jag läste svaret du skrev med, bra att du skrev till mig att du svarat här. Har så lätt för att missa annars då jag är van vid att oftast få svaren i min blogg. Men jätteroligt att du är intresserad och det är bara att höra av sig sen när du känner att det är aktuellt. :-)



Ha en fin kväll, kram!

2011-01-04 | 18:11:25 | http://landhagen.blogg.se/happydays
Ulrica

Amningsbh:n känns som en dröm faktiskt! Var värt sina små kronor och ska åka och köpa en till imorgon, lika bra att ha åtminstone en till så man kan variera sig lite! Var har du köpt dina?



I måndags hade jag ett SF-mått på 35 så då har vi kanske nästan lika stora bebisar ;)



Hoppas det startar snart nu, för oss båda! Själv känner jag egentligen inga direkta tecken alls på att det ska starta förutom att sammandragningarna kommer oftare. Pratade precis med mamma om hur hon kände och hon hade ingen "mensvärkskänsla" alls så kanske inte blir mer än det här för mig! Hon födde för övrigt 2 av 3 barn på bf-datumet! Inte illa måste jag säga! :D

2011-01-05 | 21:08:37 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/
Ellie

Ulrica: Ja det är inte förrän man faktiskt provat kläderna som man förstår hur bekvämt det faktiskt är. Jag har själv två amningsBHar och det är möjligt att jag kanske behöver en till men det tar jag senare isåfall. Jag köpte mina på babyproffsen.



Jasså ja då kanske dom är ungefär lika stora. Du vet inte på ett ungefär hur lång din tjej är?.



Jag känner inga direkta tecken heller förutoma tt jag fått enorm foglossning på väldigt kort tid, sammandragningar oftare och mensvärkliknade smärta så jag knappt kan gå ibland. Dock hade jag ju en riktig värk tidigare så jag vet vad jag kan jämföra med men det är klart det kan ju sätta igång på andra sett också. Dock hoppas ajg det händer snart för jag börjar bli lite smått irriterad hehe. Jag hoppas min tjej kommer lite innan BF datumet men det är klart, helldre BF datumet än för sent.

Håller tummarna för dig att hon kommer snart!

kram

2011-01-05 | 21:56:22 | http://ellielilja.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0