Lite smått nervös

Ja dagarna tickar på och allt är lugnt här hemma. Det har varit väldigt lugnt nu måste jag säga sedan igår, känner inte av något speciellt alls förutom lite smärta i höger höft. Jag hoppas det är "lugnet före stormen" och att det gärna får sätta igång idag.

Imorn blir det nämligen en BMkontroll om hon inte kommit och då är det väll tänkt att göra hinnsvepning vilket jag så klart gärna slipper så därför har hon idag på sig och komma:). Jag måste säga att jag är rätt nervös inför imorn för som sagt hinnsvepning gör man för att ev sätta igång förlossningen på naturlig väg genom att frigöra hormoner som sätter igång förlossningen. För endel hjälper det och de får värkar nästan direkt medans för vissa händer inget speciellt utan de får bara massa sammandragningar som inte leder till något alls. Jag hoppas dock att det kommer gå bra för mig. Dock kommer inte Andy att följa med då han måste jobba så självklart är jag även orolig att han inte ska hinna in till förlossningen OM något skulle hända. Vi har ju haft sånt tur tidigare ed att han inte fick se vad det blev för kön på bebisen så man vet inte om vi har lika otur denna gång men jag försöker och inte tänka på det, hann hinner eller hur?!. 

Idag känns inte som någon bra dag förövrigt. Jag har varit väldigt nere, trött och seg. Vet inte riktigt varför heller för sovit har jag gjort bra i natt och igår sov vi ända till 11,30+ att vi tog en vila på ca 1-2 timmar senare på dagen.  Tagit det väldigt lugnt hela dagen igår och idag blir det nog lika lugnt.

Idag tog jag föresten två nya magbilder. Dessa är som sagt från 40+3 eller BF+4 och dessa måste väll ändå vara de sista bilderna!?. Jag kan dock konstatera att magen sjunkit väldigt mycket väldigt snabbt vilket är ett tecken på att bebisen tryckt sig längre ner i bäckenet. Ibland ser det nästan helt tomt ut längst upp på magen, lite småkonstigt ser det allt ut haha. Vet inte om det syns så mycket på bilderna men jag kan lova att det ser helmysko ut hihi.


40+3 eller BF+4 och hela 111cm i omfång! (ca 3 cm större på 10 dagar!)



Nu blir det lite käk men vi hörs!

Linakuijl

ÅHH!!!!! Snart kommer hon!!! När jag åkte in till förlossningen första gången hade jag haft kraftiga värkar i 36 timmar och bara öppnat mig 0,5 cm. Efter att bm kännde på livmoderhalsen så blev värkarna ännu kraftigare och kom non stop i bilen påväg hem. Då gick det mkt fortare. Hoppas det sätter igång det för dig!! Hoppas du slipper en lång förlossning men om det blir så så passa på och sov och ät så mycket du kan nu!!! Lycka till! Vi håller tummar och tår för er!!!!!

2011-01-16 | 15:10:45 | http://fitnessguru.se/lina
Ellie

LinaKuijl: hihi ja det gör hon! trots att inget verkar hända så kan det ju bara säga poff så händer det. Händer det som sagt inte idag så KAN det hända imorn. Hennes födelsedag är väldigt nära myser. Ja sova känns det som jag gjort rätt mycket nu i några dagar, tom så att jag känner mig lite bakis vilket inte är så roligt heller hihi men den ev "överenergin" lär väll som sagt försvinna rätt snabbt när det väl sätter igång:). Tack så mycket för lycköbskningarna!! jag blir alltid lika glad:)..massa kramar till er lilla familj!

2011-01-16 | 16:15:49 | http://ellielilja.blogg.se/
Ulrica

Hoppas hinnsvepningen ger resultat! Själv var det första gången jag hörde ordet när du skrev det så nope, ingen har erbjudit mig det om det inte sätter igång. Verkar ju betydligt bättre en en igångsättning så hoppas verkligen att det ger effekt!!! Spännande spännande!!!



Håller tummarna!



Kramar!

2011-01-17 | 09:01:26 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/
Linda Ljungkvist

du behöver nog inte oroa dig han lär nog hinna in till sjukhuset om han jobbar,förlossningen brukar ju ta ca 12 timmar om ej mer så då ska han nog hinna in till sjukan ska du se.kram

2011-01-17 | 10:43:22 |
Ellie

Linda: ja jo han borde ju hinna in men min syster och för mamma gick det väldigt fort men under en timme är nog väldigt ovanligt att det tar iallafall hihi.



Ulrica: jasså vad konstigt att du inte fått det erbjudandet. Det är ett naturligt sett för igångsättning så fråga gärna efter det. Det är juförsej inte alla det fungerar för men enligt min BM så hos alla hon gjort det på så har det funkat för 50% av alla. Har fått tid för ställningstagande den 27 januari ifall hon inte vill komma ut innan dess, ifall jag ska bli igångsatt så det hoppas jag verkligen att jag slipper. BM sa dock att det bara gäller dagar innan det sätter igång så vi hoppas på det:). Om denna hinnsvepning ger resultat så kan det hända på några timmar upp till en dag:), håll tummar och tår!...kram

2011-01-17 | 13:18:08 |
Ulrica

Ska till min bm imon så hon kanske säger nåt om det då, är ju trots allt 5 dgr kvar till min bf! Ska reka med henne då! Men har du gjort hinnsvepningen nu eller ska du iväg och göra den snart?



Hoppas, hoppas verkligen att det funkar för dig!



Spääännande!!!

2011-01-17 | 13:30:34 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/
Ellie

Ulrica: Jag har varit hos BM för 5 timmar sedan och har haft väldigt många sammandragningar sedan dess+ att jag fått riktig mensvärk och tryck neråt så jag hoppas det händer ikväll/natt. Skriver ett inlägg om det sedan...kram

2011-01-17 | 16:06:34 |
Ulrica

WOW! Nu händer det nog! (det är inget man kan göra på sig själv det där?!)

2011-01-17 | 16:22:47 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/
Ellie

Ulrica: Visst kan du väll kanske försöka men det kan vara väldigt svårt och nå ända upp dit eftersom den förkortas innan förlossningen. Dock så tycker jag du kan fråga din BM imorn OM hon kan görad et på dig för endel har BM gjort det även om de inte gått in i vecka 40. Fråga kan man ju alltid göra och då får ju hon avgöra. Om du nu ska försöka med något själv så var noga med hygienen. Sök på internet om du hittar något om att göra det själv det skulle jag gjort. kram!

2011-01-17 | 17:06:32 | http://ellielilja.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0