Det där med vikten+ Bilder!

Nu var det 5 dagar sedan jag blev förlöst och fortfarande är jag superöm i "muffen" ursäkta ordet hihi. Har väldigt svårt att sitta ibland vilket kanske inte är så konstigt eftersom jag blev sydd på ett antal ställen hihi. Blöder gör jag fortfarande vilket är naturligt eftersom såret från moderkakan inte läkt. Dock är det så mycket mindre mot dagen efter och samma dag som förlossningen. Förutom ömheten där nere så känner jag mig helt normal i kroppen. En sak är dock säker och det här säger jag främst till alla gravida där ute som läser min blogg. Du får en så extremt dålig kondition efter förlossnigen!. Nog vet ni säkert att man blir flåsig etc under graviditeten men det är långt ifrån den kondition du får efter!. Jag har sååå svårt och gå då hjärtat rusar i 170 och flåsig blir man direkt!. Har även svårt att andas när jag går vilket läkaren sa berodde på att alla organ som under graviditeten varit väldigt ihoptryckta nu försöker hitta tillbaka till sitt rätta läge vilket gör att man kan få problem med andningen.

Det håller och på att släppa men ibland är det riktigt jobbigt.

Vikten innan förlossningen landade på 76,6kg och det är en viktuppgång på 12,6 kg sedan graviditetens start. Nu 5 dagar efter förlossningen har jag gått ner -7,5 kg! och som sagt detta på bara ynka 5 dagar!. Jag är riktigt nöjd måste jag säga för nu äter jag precis vad jag känner för och  då är 7,5 kg väldigt mycket. Vikten idag stod på 69,1kg vilket betyder att jag bara har 5,1 kg kvar till min startvikt på 64kg!. Jag hoppas dock att jag kommer kunna gå ner ännu mer iallafall till ca 57-58kg för då skulle jag vara grymt nöjd!.


En av bilderna i slutet av förlossningen Före


Lite skillnad är det väll allt hihi. Nu är det mest deg kvar hihi. 5 dagar efter förlossningen! Efter

Som sagt jag kommer inte försöna bilden av mig efter förlossningen och graviditeten för kroppen ändras Väldigt mycket och det är inget man kan göra något åt. Därför kanske det inte är de glamosösaste bilderna jag kommer lägga upp på formen men som sagt alla föräldras och man kan antingen göra den sämmre eller till det bättre och jag kommer välja det sistnämnda:).

Slänger in en bild på Heiley från senare idag då hon REDAN försöker resa på huvudet och då är hon bara 5 dagar gammal haha. Hon blir alltid så arg och sur när hon försöker men ibland går det inte som hon vill och då blir hon sååå arg hihi...sötaste i världen!






Självklart måste Andy ta kort på oss när vi sover haha.




En bild på en sovande Heiley i morse. Hon ligger och sover bredvid mig i sängen och kunde inte motstå att ta kort på denna söta varelse!.


Mammas ängel!


Ulrica

Känner så igen mig i hur "allt känns" nu efteråt! Men lite bättre känner jag mig ändå för var dag som går :)



Skummaste känslan var nog ändå att jag hade så svårt att hitta tillbaka till mina magmuskler så kom liksom på mig själv gå som en krum gammal gumma, ha ha, men det har rättat till sig lite bättre nu!



Hur går amningen tycker du?



KRaam!

2011-01-29 | 14:36:46 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/
Anonym

Hej gumman... Jag bara älskar när du uppdaterar bloggen och läser den slaviskt, men det vet du kanske...hi hi 12 veckor kvar för mig till BF.. :)Glöm inte att skriva en förlossningasberättelse när du har tid över... Om vad du tog för smärt lindring, vad man ska tänka på osv... :) Och guuud så fin du är på båda bilderna, både med magen och nu efter... <3 Kraaam Maria

2011-01-29 | 16:15:15 |
Ellie

Ulrica: Jag vet inte om jag blir bättre för varje dag direkt. Har så svårt för att förflytta mig, speciellt i sängen när man ska amma henne på natten och man ska försöka ändra henne, flytta sig själv etc det gör sååå ont. Magmusklerna tycker jag nog sitter på sin plats förutom att jag fort får ont i ryggen om jag bär henne stående under en längre tid. Vet du hur det är med magträning nu efter förlossningen?, när kan man börja med det?.

Amningen tycker jag går jättebra!, går bättre och bättre faktiskt och det gör lite mindre ont i tuttarna för varje dag som går men förut grät jag varje gång hon ammade eftersom det kändes som stora sår som hon sög på, inte kul. Hur går det för dig? kram

2011-01-29 | 17:28:27 |
Ellie

Anonym: Roligt att du gillar bloggen så mycket!. Självklart ska jag skriva så mycket jag kan med info som kan vara bra för dig och andra att ha i bagaget när det är er tur:). Fin och fin kan jag inte hålla med om men tack gumman!. stora kramar till dig

2011-01-29 | 17:32:15 |
Nillan

Grattis till tjejen!

Så lika ni är. Hon är en kopia av dig.

Lycka till med allt

Nillan

2011-01-30 | 23:20:24 |
Ellie

Nillan: Tack gumman!. Tycker du att hon är lik mig? många tycker tvärtom att hon är en kopia av andy hihi, munnen är iallafall min hihi :P. kram!

2011-01-31 | 22:27:01 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0