Första träningspasset!

God kväll!

Det var ett tag sedan jag bloggade men har verkligen inte haft orken till det. Att gå upp på natten och amma tar mer på krafterna än man tror och man vill ju lägga ner mycket energi på Heiley när man väl är vaken sedan på dagen så det blir att bloggen får komma i andra hand.

Idag har vi hunnit med lite saker iallafall. I morse gick vi upp kl 7 då vi hade en tid till BVC för första gången vid 9 då vi skulle väga och mäta henne. Man måste typ lägga till 30-60 min på sin vanliga planering när man ska göra saker då det tar tid att ha en liten tjej som ska ammas, klä på henne, byta blöja, packa barnvagnen i bilen etc. Tur är så ligger BVC ca 5-10 min från oss (gångväg) så det är jätteskönt. Vi tog därför en barnvagnspromenad dit i morse. Familjecentralen som det heter här innefattar BVC, socialtjänsten, mödravårdcentral och förskola under ett och samma tak. När vi kom dit blev vi välkommnade av en kvinna som jobbade där. Hon berättade lite om verksamheten och på en tavla i entren såg jag att de hade klippt ut vår födelseannons som vi hade i tidningen tillsammans med andra som fött barn som bor i Skärblacka (dock var Heiley den enda som födds i januari som kom från Skärblacka hihi). På tisdagar och torsdagar har de babyträff på öppna förskolan och dit kommer jag gå ibland under mammaledigheten bara för att träffa andra mammor med små bebisar som också bor här, kanske träffar man någon som man kan umgås mer med sedan när man har ganska jämngamla barn:).

Hur som helst så gick BVC besöket bra. Heiley vägde nu 3675g och var 54,6 cm lång (bara +6mm sedan födseln) men dock har hon gått över sin födelsevikt och det är ju superbra!. Sedan hade hon blivit 1,5 cm rundare om huvudet hehe. Hon var jätteduktig under hela besöket och sa inte ett ljud, dock kissade hon ner hela deras skötbord men det bjuder vi på hehe:).

Efter BVC kontrollen var det hem och amma henne och sedan iväg till studion då Andy skulle göra klart en sak på demon som snart är klar (som de spelat in). Jag och Heiley satt i soffan och hade supertråkigt. Hon sov under alla tre timmar som vi var där *duktig tjej*.


I studion


I studion satt jag och Heiley i soffan och myste

Träningen
Nu är det kväll och jag har precis avverkat mitt första träningspass på över 9 månader!. Vist har jag kört några yogapass under graviditeten men det är knappt något jag räknar med eftersom det var så få. Idag testade jag dock att köra fitmamma postnatal vilket är en träningsdvd som man kan träna till efter förlossningen. Egentligen ska man börja träna 4-6 veckor efter förlossningen men jag har myror i rumpan så jag har börjat lite smått idag för att se hur det känns, dvs 2 veckor efter förlossningen. Det kändes jättebra faktiskt och inget konstigt alls. Det enda som kändes skit var kordinationen men det kan man sån tur är träna upp. Ska känna efter nu efteråt hur det känns och känns det bra kan det hända att jag kör detta pass 2 gånger i veckan till och börja med+ promenader med vagnen så får vi se var det leder:). Jag vill ju så gärna börja med pump it up men då det innehåller en hel del hopp så blir det nog att vänta då man ska undvika hopp de första månaderna. Får prata med min BM och höra vad hon tycker.

Nu blir det snart halv 8 hos mig. Ska ta en dusch och sedan mysa med min lilla tjej. Vardagen börjar imorn för Andy då han ska till jobbet för första gången sedan ledigheten, han starta första arbetspasset med att gå upp kl 4 stackarn!.

Kram på er alla

Anonym

Säg till om ni vill ha sällskap på öppna förskolan nån dag :) Kram

2011-02-08 | 21:59:05 |
Ellie

Anonym: väldigt gärna men vem är det som skriver?, du madde?. Jag kan höra av mig när jag ska dit första gången så kan vi gå dit tillsammans:)...kram

2011-02-09 | 13:08:49 |
Madde

Haha va fan jag skrev ju in mitt namn :) Ja gör det, va kul :) Dom är jättegulliga där! Kram

2011-02-09 | 22:41:05 |
Ellie

Madde: ja jo de var faktiskt väldigt trevliga. Jag skickar ett sms när jag går dit första gången. Det kan bli på tisdag den 15:de men vi får se hör av mig iallafall..kram

2011-02-10 | 16:54:55 |
Madde

Jag ska nog på babysången då, så det skulle va jättebra! Törs inte gå på nåt annat än babyöppet haha Men hör av dig :) Kram

2011-02-11 | 15:39:50 |
Ellie

Madde: jaha vad innebär babysången då?, sjunger man tillsammans?. Ha ha nej jag går inte heller på annat än det, tycker det är onödigt att gå de andra dagarna eftersom det är stora barn där då, man vill ju ha lite gemensamt med mammorna om man säger så..jag hör av mig!

2011-02-11 | 16:48:58 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0