Trevlig mamma/bebis shopping

Hej igen!

Vilket konstigt väder det är ute nu! ena sekunden är det blåsigt och lite kyligt, sekunden senare är det sol och varmt, minuten senare spöregn! hmm är det något som är snurrigt så är det f*n vädret!. Det är så svårt och klä sig nu för tiden och ännu svårare att klä Heiley, hon kan ju inte säga om hon svettas eller fryser. Dock är hon väldigt varm av sig men även hon kan ju frysa.

Idag har vi varit en sväng på stan med söta Sofia och henne söta lilla dotter som idag blev 8 veckor, oj vad tiden går fort!. Vi gick så klart och kollade runt på bebiskläder. Ha ha det är ju så kul, innan man fick barn gick man kanske på stan med någon kompis och kollade kläder till sig själv men nu är det bebiskläder som gäller haha!. Vi kollade inte på ett enda plagg till oss själva haha!. När Andy kom och hämtade mig hos mina föräldrar efter vår lilla runda på stan så åkte vi till Ingelsta shopping och köpte ett par höstskor till Heiley. Vi har varit rätt dåliga på att köpa skor till henne men nu när det ska bli lite kallare så behövs det ett par ordentliga skor. Sedan blir det ett par vinterskor men det blir nog senare.


Dessa fanns på killavdelningen i olika färger men inte ett enda par på tjejsidan så jag beslutade för att endå köpa dessa på killsidan. Tyckte dom var supersöta så jag köpte ett par i stl 16/17 på H&M för 99:-. Fanns även mörkblå och grå. Dessa kommer hon förhoppningsvis kunna ha till vintern när det är dags för tjockare skor.

När vi kom hem hade vi fått mamma matprover från Nestle. På paketet står det "mat från 8 månader" och när jag kollar i paketet sp finns det tom ett prov på ersättning från 12 månader!. Hur tänker dom då?, hon är ju bara 6 månader så skulle vi göra exakt som det står på förpackningen ang åldern så skulle vi inte få använda den förrän om 6 månader?!, HMMMM. Vad tror ni? kan man testa gröten och vällingen som vi fick som är från 8 månader redan nu eller ska vi vänta?. Heiley har ju för sig ätit i stort sett allt redan så egentligen tror jag inte det skulle vara några problem men vad tror ni?.Ulrica

Heeeje!Long time!Ja men visst är det konstigt det där med 12månaders mjölk! Att gröten var från 8 månader såg jag inte förrän vi var i full färd med att käka, och hon verkar må bra ändå! Hon har i och för sig inte bajsat idag (första dagen på hur länge som helst) slog det mig i skrivande stund, kanske kan ha nåt samband? Men annars är det nog ingen fara att pröva den!Jag köpte storlek 18/19 i de där skorna. Hon får nog ganska precis plats med en tjock strumpa men utan problem med en vanlig. De springer ju inte runt en massa i snön så tror det ska räcka :)I sina sommarskor hade hon 14/15 så lite spelrum finns!Är allt bra med er? Hon verkar utvecklas snabbt din tjej! :)Kram!

2011-08-08 | 20:40:10 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/
Tränings pappan Oskar

Jag är lite emot alla konstmatrial i skor för barn. Vi gillar läder. Hittat bra skor och stövlar med rejält foder i nu på semestern. Jag tror barn ska gå barfota så mycket som möjligt både ute och inne för att få stabilitet i fötter och vrister. Plast och tyg skor inget för oss. Gummistövlar förstås har Frans fått

2011-08-08 | 22:56:30 |
Ellie

Ulrica: Ja alltså Heiley har ju ätit mat mycket längre tid än Alsira (vad jag fått för mig?) jag började ju vid 3,5 månad ungefär så det känns ju som att det borde gå bra med fullkorn nu?. Funkar det för Alsira borde det ju funka för Heiley. Tack för tipset vad gällde skorna, alltid svårt detdär. Dock köpte jag ett par höstskor nu i stl 16/17 eftersom hon ska kunna ha dom till slutet av hösten, lite stora är dom ju men då får man plats med en lite tjockare strumpa också om det skulle behövas:).Jo med oss är det ananrs bara bra!, jag älskar verkligen den här tiden nu när dom är egna små människor, egna viljor, är med hela tiden och vill så mycket och rör sig konstant (iallafall Heiley). Hur går det med sittträningen för er då? kan hon sitta/krypa etc?...kramis

2011-08-09 | 18:40:23 |
Ellie

Oskar: jag förstår lite din tanke men samtidigt anser jag att det kan vara bra och träna dom att ha skor också eftersom det kommer en vinter där Heiley (iallafall vad jag tror) kommer lära sig gå och då behövs det verkligen skor och det kan ju vara lite svårt i början att vänja dom vid det. Man vill ju inte att dom ska slita av sig dom mitt i vintern bara för att de inte är vana vid dom.

Det där med konstmaterial och liknande har jag faktiskt inte tänkt på . Vi har inte så mycket "riktiga" skoaffärer här för barn utan det är bara H&M och de gamla vanliga som gäller så det funkar för oss. Så länge hon har något att sätta på fötterna är vi glada men sedan är hon MYCKET barfota hemma och på sommaren och när det är varmt ute, självklart!.

2011-08-09 | 18:44:41 |
Linda Ljungkvist

Oskar: kanske finns en tanke med att det finns tyg och plast skor,har nämligen hört att barn ej ska ha hårda sulor tidigt och då ska man använda mjuka sulor typ tyg o plast eller gummi.tor det e tills dom lärt sig gå eller runt ett år som man kan ändra sen.

2011-08-18 | 16:51:08 |Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:TrackbackNamn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.


RSS 2.0