Insnöad i snökaoset

Första advent!

Nu är det bara 4 veckor kvar till jul och nedräkningen kan börja!. Jag har ännu inte julpyntat så mycket mer än att jag bytt ut någon duk här och var mot en mer juligare och tänt fler ljus än vanligt men också ställt fram adventsljusstakarna. Om jag orkar hålla mig så tänkte jag klä granen första dec men kan jag mig själv rätt så kommer jag nog göra det vilken dag som helst, kanske tom i dag hihi. Som sagt vi får se.

Vilket hämskt väder vi har det nu!. Vi var inne och storhandlade mat till veckan och det är inte lätt att komma fram nu vill jag lova!. Från Norrköping till Skärblacka har de inte skottat en enda gång på hela dagen så det var nästan omöjligt att komma fram på vägarna. Det finns både fördelar och nackdelar med att bo på landet. Dock bor vi ju i ett samhälle och då tycker man ju de borde skotta oftare än om man bor ute i bursen om man säger så. När vi sedan skulle upp för vår gata så tog det bara stopp!. Vi kom ingenstans!, däcken bara snurrade. Då blev det jag som fick hoppa ur bilen och tokskotta runt bilen vilket inte heller hjälpte. Då kom grannen och hans son och hjälpte oss att putta på bilen hela vägen upp till vårt hus. Hem kom vi iallafall till slut haha. Det är bara nov och det har redan kommit så mycket snö!, vet inte vad jag gör om det kommer hålla i sig för det finns snart inte mycket plats kvar att ha all snö. Tur man blir mammaledig snart för då får jag väll sitta inne och inte ta mig ut, större problem blir det för andy som måste trotsa snön och åka till Jönåer där han jobbar (stackare). Nu har vi iallafall införskaffat en snösläde vilket vi inte hade förra vintern så nu kan vi iallafall skotta ordentligt hihi. Vårt altantak kommer nog inte hålla denna vinter är vi nästan säkra på då det redan "lutar neråt" eller vad man ska säga.

Införskaffat lite saker till vår lilla bebis idag också när vi endå var i stan. Köpte ett till paket blöjor, denna gång från Libero så vi får testa oss fram. Vi köpte också en ny MUM flaska som ska vara bra för att förebygga kolik, denna gång i grön:). Hennes två första nappar köpte vi också:). Vi var även en sväng på stan igår och köpte en tavelram till Heileys första ultraljudsbilder i vecka 11:).





Igår blev det årets första julbak!, denna gång i form av pepparkaksbak. I dagarna ska jag också baka lussekatter för det tillhör ju julen!.







 

Nu ska jag ta och käka lite men var försiktiga i snöovädret!.

kramar!
 

Sarah

Oj oj oj... är det så jävligt på vägarna, vi som ska ut till blacka o mina föräldrar snart... ja ja det är ju bara o hoppas att man kommer fram... Ja nu är det inte allt får långt kvar för dig!! Känns väl spännande!? =) Vilken resa du kommer få vara med om... kan säga att jag tyckte det var jätte häftigt!! =) Kram på dig!

2010-11-28 | 15:52:13 | http://freijasmammas.blogg.se/
Ellie

Sarah: Jaså så dom bor i blacka?, får man fråga var?. Jag bor på Vickelbyvägen:). Ja nu är det inte långt kvar och man märker att hon har det rätt trångt där inne, om inte annat så märker jag det haha. Ja det ska verkligen bli en väldigt rolig reda som vi ska göra, det kommer säkert kännas väldigt annorlunda men samtigt häftigt som du säger :). kram på dig och flickan+ magen

2010-11-28 | 22:18:01 |
Sofia

Fin ram med UL-bilderna! :)



Hihi, jodå, hade nog tänkt EN färg på väggen i babyrummet sen ;) Och sen som du sa, dekorera och inreda med lite andra fina färger. Väggarna blir nog nån varm ljusgul/beige nyans iallafall tror jag.



Ses iövermorn! :) Kram

2010-11-29 | 15:51:36 | http://minbebis.com/blogg/happyscared/
Sarah

dom bor innan blacka från stan sett vid sörby om du vet vart det ligger... men det gick bra o ta sig dit som tur var =) Imorrn ska vi få hembesök från bvc för o se om freddie har växt något.. det ska bli intressant... han äter som en häst så lite borde han gått upp..S Nej nu ska jag gå o sova Marcus o freija sover redan o freddie sover på min mage..S Krm på dig!!

2010-11-29 | 22:41:23 |
Ellie

Sarah: vänta nu!! har du fått din lilla bebis?, det måste jag ha missat?. Blev det en pojke? hur mycket vägde han och hur lång var han?..grattis isåfall!. Bra att ni kom ut till föräldrarna! men tyvärr vet jag inte var Sörby ligger men jag känner igen namnet. kram på er !

2010-11-30 | 11:34:28 |
sarah

Jaa jag har ju fått en liten freddie =) han behagade komma ut den 19 nov trodde du hade sett det på fb S han finns på kort där. Det var en riktig stor kille på 4590g och var 53cm lång... =) Allt gick bra men lite väl fort.... vi åkte upp kl halv 1 på eftermiddagen och han var ute kl 5i4 så typ 3.5 timma tog det..=) kramkram...

2010-11-30 | 21:15:12 |
Ellie

Sarah: Åhh vad mysigt!, hoppas förlossningen gick bra annars. Jag skulle nog helldre vilja ha en ganska snabb förlossning än en långdragen men det är klart att det måste vara jobbigt med snabba också?. Hur lång tid tog din första förlossning?.

2010-11-30 | 22:53:55 |
Anonym

Min första förlossning var ett planerat kejsarsnitt så nu ansågs jag som förstföderska =) Ja jag kan ju säga att jag är glad att den gick så pass fort även om det kanske gick lite för fort jag hann inte riktigt med S hade bara krystvärkar i ca 20-25 min sen var han ute... Nej nu vrålar han efter mat igen.. han äter som en hel karl... =) kram på dig!!

2010-12-01 | 09:59:52 |
Ellie

Anonym: jaha men då behövde du kanske inte bli riktigt riktigt trött utan hade väll rätt bra energi genom hela förlossningen?. Vad skönt för dig :). Ja ska man bli stor och stark måste man ju äta ordentligt:)...kram på dig

2010-12-01 | 10:38:57 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0