Undersköterskor har bäst handhygien

En studie som gjorts på sjukhusen i västerbotten visar att undersköterskor har bäst hygien inom sjukvården. Läkare var faktiskt sämst och det känns ju rätt hämskt!. bra handhygienen är ju vårt bästa vapen mot bakterier och minskar risken avsevärt att patienter smittar varandra. Jag vet att det var en som berättade att det faktiskt till stor del personalen som gör att patienter smittas på sjukhus genom att vi går runt till alla patienter och är i regel väldigt nära personerna. Det är därför väldigt lätt att man sprider bakterier runt på sjukhuset och sörre risk är det ju om man har kass handhygien. 


Vårt bästa vapen mot de läskiga bakterierna:), handdesinfektion

Det känns ju bra att vi undersköterskor enligt denna undersökning är bäst på detta:). Är ni intresserade av att läsa resten av artikeln klicka här:

http://www.netdoktor.se/?_PageId=4&Tab=News

Idag är det annars en lugn dag, jag är ledig hela tre dagar från jobbet så nu blir det mycket vila av. Har städat och just nu bakar jag lite bullar:), fredagsmys!.

Dessutom sitter jag och väntar på att New moon ska dimpa ner i brevlådan för jag fick ett sms igår om att den är påväg!, kommer sätta mig ner och kolla på den direkt när den kommer :).

Nej nu måste jag kolla till degen


/kram




Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0