Dagarna går likt en klocka

God kväll i stugorna! klockan är mycket så jag blir inte långvarig. Har haft fullt upp i några dagar med jobb att jag helt enkelt inte orkat uppdatera er. Har haft inskolning i två dagar på avd 7 som är en medicinavd. Hit kommer mycket hjärtpatienter, nyupptäckta diabetiker, en del sår etc. Det har varit väldigt mycket och rummen fulltäckta så det har varit några långa dagar men nu är de över och jag är ledig hela påskhelgen!. Idag var jag så trött att jag nästan somnnade på lunchrasten och när jag kom hem sloknade jag på sängen och sov två timmar!. Nu har jag bara velat ta det lugnt, fixa lite här hemma och kolla på tv. Träningen har däför blivit lite isidosatt dessa dagar men veckan är ju inte slut ännu:). Imorn blir det fullt upp igen då min mamma fyller 59 år :) så vi ska ha lite födelsedagsfika. Dessutom blir det en vända på stan innan. Påskhelgen kommer att spenderas hos föräldrarna och det kommer bli mycket onyttigt kan jag säga redan nu haha. På jobbet har det blivit två bitar tårta idag då en personal fyllde år och en patient gav oss alla en tårta för att visa uppskattning av den vård han fått. Detta händer väldigt ofta och det är roligt att veta att man gör ett bra jobb, dock inget bra för formen :). Det blev ett ganska långt inlägg endå men nu vet ni lite vad jag sysslat med, vi förs imorn igen! natti natti!

Nillan

Trivs du med dina arbetsuppgifter. Såromläggningar verkar inget vidare, men du är väl van :). Tar du prover också? Toalettbesöken i sängen tyckte jag var värst :( den sommaren jag jobbade. Glad Påsk på dig!!!

2010-04-01 | 06:19:33 |
Ellie

Nillan: jo jag tycker jag trivs rätt bra med dom, vissa är ju mindre roliga men många gillar inte vården av den anledningen att man måste se mycket kiss och bajs, torka efter toabesök etc men när man väl är i den situationen accepterar man den och man tänker inte alls på det. Såromläggningar är inte så farligt, på avd 10 har vi mest operationssår men blir dessa infekterade får de inte ligga hos oss längre utan hamnar på medicin på 7:an. Prover tar jag också dvs venprover, blodsocker, temp, puls, blodtryck, ekg ja som sagt det mesta.



Eftersom jag jobbar på en ortopedavdelning blir det inte jätteofta toalettbesök i sängen eftersom vi vill att patienten ska upp och gå helst kvällen samma dag som de opererades för att få igång cirkulationen och för att patienten otroligt nog blir mycket mycket piggare när de får röra på sig vilket många inte tror när de ställer sig upp med oerhörda smärtor. De tackar oss tillslut :).

kram

2010-04-01 | 11:07:05 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0