Inte nu igen!

Då var man arbetslös igen då!!!. Fick sparken idag för andra gången. Det värsta av allt är att jag inte fick någon uppsägningstid alls. Hon kom in kl typ 16,30 dvs när jag stängde butiken och sa att jag inte skulle få jobba kvar, anledningen? enligt henne så var jag inte tillräckligt intresserad av jobbet?!. HMMM hur tänkte hon där egentligen?, jag menar jag har alltid älskat jobbet och har alltid skött mitt jobb och har 100 gånger frågat om jag får fortsätta jobba och att det vore kul med en fast anställning är det då jag som är ointresserad?. Det var bara den anledningen hon hade och ska jag vara ärlig verkar det som att hon letar fel hos mig för att kunna avskeda mig.

Så nu har man inget jobb igen, tur är så sitter jag och väntar på att få svar på ett jobb jag sökt, var säger jag inte förrän jag fått svar och då måste det ju så klart vara ett positivt svar :).

Som ni förstår tar det enormt mycket energi att behöva sitta och vela fram och tillbaka om man har ett jobb eller inte. Under hela julledigheten satt jag och undrade och när man väl började igen kändes det rätt bra men någonstans förstod jag att jag inte skulle få vara kvar, jag kände det på mig. Inte nog med att det tar energi att inte veta, det tar enormt mycket energi att bli avskedad två gånger under en kort tid. Jag har ju trotsallt bara jobbat 1,5 månad sedan sist!.

För att byta ämne så ska jag nästa helg åka upp till Kalmar med klubben (NAK) då tävlingen är som jag egentligen skulle varit med på. Ska bli kul att se hur det går till och heja på mina klubbkamrater!. Kommer vara borta hela dagen och vi åker 7,30 så det blir en lång dag. Kommer ta massa bilder, det kan jag lova!.

Nehe nu är det dags att läsa lite ur min twilightbok, jag blir som förstelnad när jag läser den, sååå extremt bra!.

//kram Ellie



Nillan

Tråkit att du fick sluta igen. Kan det vara för du varit borta vid sjukdom, som hon inte vill ha dig kvar? Du är ju ganska infektionskänslig och varit borta en del. Det är stenhårt på arbetsmarknaden, men du som är så envis hittar säkert något nytt igen. Om inte annat kanske du kan jobba inom vården i sommar. Håller tumarna!!!!

2010-01-13 | 09:48:45 |
Ellie

Nillan: nej jag tror inte det berodde på det för jag har varit borta väldigt väldigt lite under båda mina anställningar om man jämför med bagaren. Hon var borta flera gånger i månaden förut och hon jobbar kvar. Det är ju infektionstider nu och träffar man mycket folk är det lätt att man blir sjuk.



Jag hittar nog något snart förhoppningsvis men det är ju inte direkt lätt att få jobb nu för tiden. kram

2010-01-13 | 10:51:18 |
Linda I Sundsvall

Hej Gumman!



Men vilken jäkla chef du har råkat ut för. Det verkar som att hon bara tar in dig när hon verkligen måste då dom har högtryck på bageriet. Jag tycker du ska prata med facket och se om det verkligen får gå till sådär.

Jag arbetade i butik förrut och en tjej drog in facket för stora problem på arbetsplatsen och det facket sa ÅHH nej är det ******* Den arbetplatsen igen.



När det ska vara som det är på arbetsplatsen kanske det är skönare att inte vara en del av det. Det jag råkade ut för på arbetsplatsen har gjort så jag fortfarande mår väldigt dåligt psykiskt men jag har bestämt att det inte ska få knäcka mig och i mitt fall så är det chefen som har förlorat en riktigt bra medarbetare och det vet han om oxå. Men samtidigt vet han att jag aldrig kommer att komma tillbaka till det stället. Jag fick inte den hjälp jag behövde under dom 6 månaderna som jag blev trakasserad på jobbet av en medarbetare och när jag sa att gör han inget så blir det en polisanmälan mot han som trakasserade mig. Då var det jag som blev av med timmarna pga att dom är bästa kompisar.

Men det är bara att sträcka på sig och gå vidare. Det var väl inte mitt drömyrke heller men inte det sämsta jobbet heller.



Jaja nog surrat om det nu.



Hur går det för er i huset. Har det blivit nå varmare ;). Där jagbor har vi haft -30 grader läääääääänge nu. Skit kul då man har direktverkande el som uppvärming. SNART är sommaren här :)



HA det så bra gumman.



Kolla upp om facket kan göra något för dig.



//Kram Linda

2010-01-13 | 11:45:59 |
Ellie

Hej gumman!



Oj det måste ha varit hemskt det du varit med om!, tänk att det finns sånna chefer!. Jag vet en kompis som också blev trakaserad på jobbet och där var det precis samma sak som i ditt fall, den som trakaserade var bästa kompis med chefen och på så sätt hände inget. Jag är glad att vara borta från det där jobbet för aldrig en gång till!.



Man kan inte behandla folk precis som man vill, jag hann inte ens säga hej då till mina stamkunder som jag vet gillar mig det gör mig mest ledsen men men livet går vidare även för mig :)



Huset går jättebra, det har blivit varmare inne, dock är elräkningen inget att leka med nu när det varit så pass kallt men det är man väll inte ensam om :)...

//kram kram

2010-01-13 | 17:27:59 |
Jonas

Hej! Vad har du för avtal skrivet med företaget? Ta kontakt med facket o kolla om hon verkligen kan hålla på så här.Jag sörjer med er hoppas du får ett jobbså snabbt som möjligt.Skönt att det finns värme i huset oxå.

HADET

2010-01-16 | 16:21:18 |
Ellie

Jonas: ja vi har faktiskt inte ens skrivit några papper om min anställning ännu. Jag ville att vi skulle göra det bara någon dag efter att jag börjat min andra gång men då sa hon att hon inte hade tid och att vi skulle ta det vid ett senare tillfälle men det gjorde vi inte. Nu har jag slutat och jag ska tydligen få papper men när vet jag inte. Får jag det int snart hör jag av mig till facket.



Jag vill också ha ett jobb snart, detta jobb har slitit mycket på energin vill jag lova men jag hoppas av hela mitt hjärta att jag får ett jobb snart!...ha det!

2010-01-16 | 22:47:51 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0