Proteinpankaka helt utan kolhydrater!

God dagens!

Då var snart denna dag slut och jag tänkte sammanfatta dagen lite.

Blev idag lite blandat, det var inte direkt ett enda långt pass utan det längsta passet blev på ca 50 min och var till en dvd med cardio och lite styrkeövningar med hantlar. Innan dess blev det en promenad med Kiwi en liten bit in i skogen där jag småsprang lite men tyvärr blev detta ingen långvarig grej eftersom det inte var en väg genom skogen utan bara en liten stig som folk hade gått på, detta resulterade i att jag höll på att vricka fötterna av mig eftersom snön var så pass hård och ojämn men men små bäckar blir till en stor å som man brukar säga. Sedan blev det lite cardio till en snutt av en dvd, den var så svår att hänga med på eftersom det var första gången att jag fick köra lite och sedan köra styrkeövningarna som fanns med. Jag får helt enkelt öva mer på den för den var annars riktigt kul, kordinationen behöver jag som sagt träna upp men det ska väll gå :). Pump it up aeroburn heter videon iallafall.



Resten av dagen har jag faktiskt inte gjort så himla mycket, har försökt få lite inspiration från lite bloggar och videoklipp via youtube så det har varit en lugn dag.

Jag tänkte faktiskt dela med mig av ett recept på en proteinpankaka som är helt nästintill fri från kolhydrater!. Man behöver nästan ingenting i den heller och går riktigt snabbt att slänga ihop.


Jag fuskade lite och toppade med lite hallonsylt och linfrön i smeten:P


Du behöver:
3-5 äggvitor
1 skoppa proteinpulver (lite mindre om du bara har 3 äggvitor)
salt
några droppar minimjölk

Rör ihop allt till en jämn smet, för att göra detta krävs att du vispar smeten ganska hårt för att proteinet inte ska klumpa sig. Stek sedan pankakan tills den blir gyllenbrun och sedan är den klar att servera!.

Denna passar utmärkt till kvällsmål om man inte vill ha i sig massa kolhydrater innan sänggående. Vill du däremot ha den till lunch eller efter träningen rekommenderar jag att ha i ca 1-1,5 dl grovt mjöl av någon sort för att få lite kolhydrater och om detta inte räcker kan man lägga till en grov smörgås med något magert pålägg så har man fått en perfekt lunch eller efter träningsmål :) .


En bild från tidigare idag






Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0