En mulen dag

Hej vänner!

Tänk att jag saknar er riktigt mycket när jag inte bloggar här så mycket, den andra bloggen är ju mysig i sig men jag känner mig mer hemma här vilket kanske inte är så konstigt. Som ni ser har jag uppdaterat designen lite och jag blev väll ganska nöjd.

Idag har jag inte gjort något speciellt. Vi har varit i Linköping och hämtade Andys pappa på sjukhuset då han blivit opererad. Vi passade samtidgt på att åka till babyproffsen där och köpte ett skötbordsunderlägg som man lägger bebisen på när man byter på den. En jättesöt bege med en nalle på. Sedan hittade vi en mysig filt med nalle puh som vi också köpte, perfekt att ha på BB sedan när bebisen kommer.

Jag blev faktiskt lite sugen på att ge mig ut i skogen och se om det finns något kul och ätbart, kanske någon svamp eller lite blåbär. Jag är absolut inget bra på att plocka svamp ska jag medge, jag är nog inte så ihärdig men kanske kan bli om inte annat :).

Hoppas ni haft en bra sommar hittills, ni får gärna dela med er av vad ni gjort i sommar.

kramar /Ellie och bebisen

Linn

Hur kommer det sig att ni valjer amerikanskklingande namn? Ni har, vad jag forstatt, ingen direkt anknytning till landet i vast. Om Elena nu ska uttalas som Elina, varfor inte gora det enkelt och bara namnge barnet Elina?

2010-08-10 | 11:43:25 |
Ellie

Linn: hej Linn! nu kommer det antagligen inte att bli dessa namn men vi har andra amerikanska namn som vi ska ta istället. Anledningen är helt enkelt att vi gillar amerikanska namn mer än svenska. Vi tycker alla svenska namn är tråkiga och vill ha ovanliga namn. Visserkligen blir det vanligare och vanligare men vi gillar sånna namn:).

2010-08-10 | 14:26:07 |
Linn

Tack for svar. Då forstar jag hur ni tanker :) Sjalv har jag alltid tyckt att de foraldrar som ger sitt barn ett "udda" namn snarare gor barnet en bjorntjanst. Udda stavningar, uttal som frangar svenska uttalsregler (Cewin, Chandra etc) och allmant krangliga namn forsvara bara for barnet och kommer sakerligen leda till att det i slutandan kallas for ett smeknamn. Det blir lite som: "jag heter Chandra, men det uttalas Sandra". Men nu gick jag lite fran amnet eftersom era namnforslag inte var av den har typen :)

2010-08-11 | 13:26:49 |
Ellie

Linn: Jag förstår vad du menar men de som ändrar stavningar etc gör det ju bara svårt för sig själva (och barnet så klart). Vi har nu funderat på Hailey till en flicka och Andy till en pojke (Andy efter pappa Andreas).

2010-08-11 | 14:18:37 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0