Jag har många ideer

Hej i stugorna!

Hoppas ni haft en bra vecka! för det har jag haft med en hel del bak som ni förstår på jobbet. Inte nog med att jag bakar på jobbet så har jag nu också bakat här hemma. Det är nämligen så att jag vill komma på fler smaker till skorpor eftersom jag tycker att jag börjar bli lite trött på smakerna jag bakar på jobbet. Jag har därför kommit på två nya smaker och det är

* Äpple/kanel
* banan/choklad

Jag håller fortfarande på att fundera ut fler smaker men just nu har jag inte kommit på fler har ni några tips?. Vi har många smaker på jobbet som tex:

*Kardemumma
*kardemumma fullkorn
*saffran/mandel
*saffran
* choklad/mandel
*Mandel
*kokos
* Choklad/apelsin
* Lavendel
* Kaffe
*Pepparkaka
*kanel
*Nöt

Tror det var alla faktiskt men kom gärna med fler!

Jag tänkte faktiskt ev börja baka skorpor och ge bort till vänner och bekanta för visst är det en väldigt personlig present?. Jag kan ju nästan påstå att jag är skorpexpert haha!.

De jag bakade idag var alltså äpple/kanel och är helt fritt från konserveringsmedel och tillsatser och endast äkta vara, hur mer hembakat kan det inte bli!. Det innehåller nämligen färska äpplen och först trodde jag inte att det skulle funka eftersom alla skorpor annars innehåller bara torra ingredienser men ja det funkade!!. Kanske funkar även riktiga bananer!.


Min sista plåt skorpor är inne i ugnen, hemma luktar det verkligen kanel och äpple just nu haha!.


Färdig! baka hackningen kvar!


Hackade och klara för sista delen dvs torkningen som sker på eftervärmen i ugnen ca 3-4 timmar eller tills de torkat helt.




Nu ska jag kolla mina skorpor som nu står för torkning vi hörs!



Anonym

Prova blåbär/vaniilj kanske? om det inte går med färska blåbär så finns det ju torkade med.... Lycka till!

2009-09-12 | 23:43:23 | http://metrobloggen.se/lillamiia
Ellie

Anonym: ja!! det lät som en bra smak faktiskt, får undersöka saken lite närmare vid något tillfälle:), tack!

2009-09-12 | 23:51:25 |
Veronica

Testa lakris och citron. Jag vet att det låter skumt men jag har testat det i muffins och det finns de som älskar det. Det är värt ett försök i alla fall. Kramar

2009-10-16 | 08:48:12 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0