Viktigpetter

Hallå igen!

Oj vilken dag det varit än så länge!, har bara gjort nyttiga saker idag. Imorse var vi på banken för att prata om husköpet och göra klart lite saker där. Där satt vi i nästan 2 timmar innan vi äntligen kom därifrån. Sedan när jag kom hem satte jag mig ner och sökte MASSOR med jobb. Utan att överdriva så har jag säkert ringt 20-30 olika företag och skickat många CV'n. Jobb jag säkt är bla:



...Som undersköterska



...I butiker



...i cafeer och bagerier

Jag har sökt i Söderköping, finspång, linköping, norrköping och skärblacka så j'vlar om ingen hör av sig då kommer jag att ställa mig på torget med en skylt "arbetsökande" eller kanske skriva det i pannan?. Det jag hoppas mest på är att jag får något jobb som undersköterska då jag pratade med en mycket trevligman som tydligen hade hand om alla vikarier inom vårdcentralerna och sjukhuset här i norrköping med omnejd så han ska skicka en blankett till mig där jag kan söka som undersköterska så skickar han den vidare sedan till olika ställen. Det hoppas jag verkligen på då jag vill få lite mer erfarenhet som undersköterska och då speciellt inom dessa områden :).

Nu är jag riktigt het på att hitta ett jobb, jag vill INTE vara arbetslös mer! min tid borde komma snart.

Nu ska jag pusta ut lite då jag sökt jobb i över 2 timmar och telefonen har gått het väldigt länge, jag har nästan ingen röst kvar hihi.

Pga av mitt jobbsökande hoppade jag träningen idag, tråkigt tycker jag då jag verkligen ville träna men men jobb ÄR och kommer alltid att vara viktigare än träningen.

Ha det super så länge

//kram kram


L

Har du bett en vän som är bra på att skriva och uttrycka sig att kolla igenom ditt CV och ditt personliga brev? Man brukar kunna få många bra tips då.

2009-11-04 | 17:06:23 |
Ellie

L: nej det har jag tyvärr inte men jag tycker jag har fått många fler svar sedan jag ändrade mitt cv faktiskt så jag tror nog inte att det är något fel på det. Jag har gått mycket efter tips på nätet om hur man skrivet cv och jag tycker faktiskt den är riktigt bra.

2009-11-04 | 18:19:43 |
Linnea

Gud vad jag hoppas att du ska få dig ett arbete. Hoppas du får komma ut i vården! Jag tror inte att jag har berättat det för dig förut men jag går (som du gjorde för några år sedan) omvårdnadslinjen och tycker det är SÅ roligt!

Alla arbeten man kan få är bra men att jobba med människor på de viset är underbart!



Kram på dig!

2009-11-04 | 22:14:17 | http://www.eranfigaro.blogspot.com
Ellie

Linnea: Ja tänk att det hoppas jag med!:), inom landstinget är det på något sätt roligare och jobba eftersom det händer lite mer. På äldreboenden blir det lätt samma sak varje dag. Visst är det kul på omvårdnad!!!, det var det som var det bästa med gymnasiet att man valde en linje som var så rolig och mycket praktiskt och väldigt intressant dessutom. Tyvärr är det väldigt svårt att få jobb som uska nu för tiden men väl inne är det lätt att stanna kvar:). Kram på dig

2009-11-04 | 22:44:54 |
Daniel

Var har du fått det ifrån att det är svårt få jobb inom vården? I min bekantskapskrets används vården som backup om de inte får andra jobb eftersom där kan man alltid få gå på timmar även om man är outbildad. Din tid kommer inte - den måste man själv skapa.

2009-11-05 | 09:11:43 |
Ellie

Daniel: Du har så fel man kan ha. Man får inte jobba alls inom vården om man inte är utbildad, så var det förr då kunde man jobba som vårdbiträde om man inte var utbildad men det är ändrat sedan 2007-2008 någon gång om jag inte minns fel. Dessutom är det svårt att få jobb inom vården nu för det finns för många undersköterskor. För att få jobba extra inom vården här i norrköping måste man vara med i en vikariebank som de öppnar för nya ansökningar lite då och då som sedan stängs när de fått in för många vikarier. Den har varit stängt här i norrköping väldigt väldigt länge för det finns för många. Jag får därför inte jobba inom äldrevården pga av att jag inte är med i denna vikariebank vilket är tråkigt men sant.



Så att säga att det är lätt att få jobb inom vården är bara skitsnack, och är det som du säger att dina vänner jobbar på ställen utan att vara utbildade så bryter de mot lagen för det får man inte.

2009-11-05 | 09:37:35 |
Saga

Så synd att du missade norrköping. Vikariebanken sökte 60 timmisar. Man måste vara med i matchen när den spelas

2009-11-06 | 05:18:38 |
Ellie

Saga: Jo jag vet de sökt 60 st och 390 personer sökte!. eftersom jag inte har varit arbetslös förrän nu så missade jag det helt enkelt, inte så mycket att göra åt.

2009-11-06 | 08:50:38 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0