Att se struts!

God dagens!

Dagen idag har varit lugn på alla sett och vis men jag tävlade lite med mig själv idag på jobbet! (det finns allt en lite tävlingsmänniska i mig allt). Vi hade fått en stor beställning på 500 strutskakor till på måndag och beställningen kom igår. Jag och Malin fick lite smått panik så det var bara att sätta igång och baka idag. Mitt jobb idag blev därför att doppa alla 500 strutskakor i choklad och det tog hela dagen!. Däremot ville jag sätta ett litet mål med dagen och det var att jag skulle vara klar med alla kl 16 för då slipper sussane jobba imorn lördag. Bättre att jag får gå hem 15-30 min senare än att hon ska behöva gå upp en ledig dag och jobba för att jag varit sölig.

500 strutskakor till 16 var det alltså och jag blev klar ca 15,55 så det var på håret. Jag var så inne i min lilla tävling att jag nästan blev sur när det kom en kund, speciellt om den skulle stå och fundera i 10 min på vad den ville ha haha!, men det var så klart inget som märktes utåt men det var mitt lilla hemliga mål haha.


Bilderna lånade av www.vikbolandsstruts.se

Sussane blev iallafall glad att jag blev klar med alla och det var ju lite huvudsaken. Sedan hatar ju jag att behöva lämna saker ogjorda, allt ska vara på sin plats när dagen är slut för det är skönt att slippa ta reda på saker nästa dag när man kommer till jobbet, då är det liksom en ny dag och nya tag som gäller.

Man kan med denna dag säga att jag ser strutsar springa runt i huvudet på mig haha! fast kanske i form av strutskakor då hihi. Föresten! någon som ätit struts någon gång?, någon som vet om det är ett magert kött?. Jag är riktigt sugen på att testa så man kanske kan prata med strutsmänniksorna som kommer med strutsägg till oss:) kanske kan förhandla fram ett bra pris:) hihi.


En nykläckt strutskyckling :) P.S Hur viktigt är det för er att era livsmedel är närproducerade?

Nehe gott folk, nu orkar jag inte skriva mer men jag hoppas ni haft en underbar dag och berätta gärna hur er dag varit både vad gäller träning och i allmänhet...

kram på er!

Micke

Jag är inte säker, men jag har hört att strutskött ska vara som vanligt nötkött. Skulle vilja smaka jag med. Men vad är strutskakor för något?

2009-05-08 | 20:20:01 | http://michalw.blogg.se/
Ellie

Micke: jaha ok men nötkött är ju bra kött så då borde det vara grönt. Strutskakor är kakor som är gjorda på strutsägg, det är en mjukare kaka med gul marsipan på.

2009-05-08 | 23:52:33 |
Cecilia

Jävlar va du måtte ha legat i! Många kakor där du, men goda är de:)



Strutskött är mycket gott, särskilt torkat/rökt. Näringsmässigt vet jag inte men jag tror definitivt att animaliskt protein (oavsett vilket) är bra. Jag mår iaf toppen av att äta mejeriprodukter, ägg, fågel, fisk, fläsk, nöt och vilt. Allt kan ju dock inte passa alla.



Närodlat skulle jag vilja köpa men dessvärre är det alldeles för dyrt. Himla synd faktiskt men vi har inte råd.



Kramkram

2009-05-09 | 02:16:19 | http://www.teampalmkvist.blogspot.com
Ellie

Cecilia: Ha ha jo i slutet blev jag lite småstressad men huvudsaken är att jag klarade det :).

Jag har hört att struts ska vara riktigt gott och rökt förstår jag är supergott!.Ja viltkött är ju faktiskt nyttigt och ärvanligtvis ett magert kött och då borde nästan även struts vara det.



Vi säljer närodlade produkter från östergötland och jag tycker faktiskt inte att de produkterna är särskillt dyra, det beror nog på vad man vill ha. Grönsaker kanske är lite dyrare och likaså kött men saft, sylt etc behöver inte vara så förskräckligt. Du får komma upp/ner till Nörrköping till vår lilla butik:) hihi...kram

2009-05-09 | 10:11:32 |
Cecilia

Det vore himla kul att besöka dig i butiken:) Min svägerska bor i Linköping och hennes särbo i Norrköping. Vi besöker ju dem emellanåt, då kan jag säkert kika in hos dig.



Kram och ha en härlig lördagskväll!

2009-05-09 | 17:27:12 | http://www.teampalmkvist.blogspot.com
Ellie

Cecilia: Absolut! snart kommer vår nya hemsida upp där du kommer att se adress och massa annan bra information så håll ögonen öppna:). www.hembageri.se stor kram till dig

2009-05-10 | 09:40:47 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0