Sandpapper är bra att ha!

God kväll. Här hemma snörvlas det i kör kan jag säga, jag tok nyser hela tiden och det kliar i både hals och näsa hela tiden så snart kommer jag nog att slita bort näsan införskaffa ett grovt sandpapper att klia halsen med för snart blir jag tokig!! Jag vill bli frisk!!!. Jag äter i alla fall på ordenligt så förhoppningsvis gör det i alla fall lite nytta i slutänden.


I morse när jag var ute med Kiwi för första gången för dagen var det grymt jobbigt, att andas var nästan omöjligt eftersom den kalla luften gjorde att halsen gjorde ondare och kändes torr (som sandpapper) *atchooo!!.... igen*. Så jag har i stort sätt varit hemma hela dagen idag förutom att vi var och storhandlade tidigare idag.
 

Jag lovade ju att jag skulle visa en bild på träningslinnet jag fick i födelsedagspresent men först glömde jag bort det och just nu orkar jag inget annat än att bara vila, ska försöka vila så mycket som möjligt men ändå göra nyttiga saker under tiden dvs kanske läsa om något intressant tex om ekologiskt då jag behöver färska upp minnet lite mer om vad det exakt går ut på. Kanske lite mer om närodlat och så tänkte jag försöka hitta lite info om diabetes men det låter jag ligga till imorn för snart blir det att lägga sig och sova.


Har ni gjort något roligt idag annars? Hoppas i alla fall att ni håller er friska, även om det inte är så himla lätt när det känns som att halva Sverige är sjuka just nu men men man får göra det bästa av situationen helt enkelt.


Sov gott!!


/Ellie


Dagens lunch idag bestod av:
Quornburgare med lite grillgrydda stekt i repsolja
Lite fullkornspasta med några droppar ketchup (mindre socker mindre salt)
Och fräst riven morot och 0,5 glas ekologiskt apelsinjuice från god morgon . Detta var en grymt enkel måltid men smakade gudomligt!. Smakerna passade verkligen ihop som det kommer bli en standard lunch för min del :).



sid

Hett tips. Drick ALDRIG juice, det är nog en av de mest bidragande orsakerna jämte godis och läsk till diabetes (nej jag skojar inte). Och nej jag hatar inte kolhydrater. Jag är dock av en absolut åsikt att mer eller mindre alla (i västvärlden iaf). Äter för mycket kolhydrater. Vilket är den största bidragande orsaken till välfärdssjukdomar som just, diabetes, metabola syndrom, fetma osv.



Vi alla är unika på vårt sätt och alla har olika bra insulinkänslighet (oavsett om vi har diabetes eller ej, notera att jag pratar om diabetes typ II nu). Men generellt är det så att tjejer tenderar till att hantera kolhydrater mycket sämre än män. Antagligen är detta bundet till skilda hormon profiler oss mellan.



Om jag skulle komponera ihop din måltid du åt ovan (och den inte låg direkt innan alt. efter hård styrketräning vilket den inte torde göra pga. din sjukdom) så skulle jag köra 2/3 av pastan alt. helst byta ut den till söt potatis. Lägga till bönor istället för morötter eller blanda.



Ta bort juicen helt och byta ut mot ett stort glas vatten. Byta ut Quornburgaren mot dubbla mängden äkta kött.



Ha det bäst!

2009-03-19 | 23:13:16 | http://www.fitnessguru.se
Anna-Lisa

Har du fräst moroten???

2009-03-20 | 09:58:09 |
Ellie

Sid: Nu anser jag inte att min måltid på något sätt är dålig och att byta ut enstaka saker i en måltid för att göra den "ännu bättre" tycker jag är att överdriva en smula faktiskt. Jag går inte på någon som helst diet nu och jag är dessutom sjuk och då har jag ingen större ork att börja fundera på vad jag kan äta istället för pasta etc. Jag äter sällan pasta, det kan hända ibland och allt handlar som sagt om mängd. Quorn är väldigt gott och faktiskt rätt proteinrikt så jag ser inget fel i det. Juicen innehåller inget tillsatt socker och är dessutom ekologisk, du kan jämföra det med att äta en apelsin och jag tror absolut inte att du brukar avråda människor från det? iallafall hoppas jag det inte då apelsin är väldigt nyttigt likaså andra frukter så länge man itne äter för mycket av det. Dessutom som jag sagt tidigare är jag sjuk och behöver ha i mig alla vitaminer jag behöver.



Men tack för ditt tipsen

2009-03-20 | 12:38:38 |
Anonym

fast juice är alltid ett sämre alternativ än tex en apelsin. Beror på att dryck snabbare går ut i blodet och ett större insulin påslag..

2009-03-20 | 17:23:06 |
sid

Elinor, Oj vet inte ens vad jag ska börja. Mitt tips är då jag ödmjukast försökte hjälpa dig är att läsa på otroligt mycket mer än kost än vad du hittills gjort.



Juice och frukt är totalt skilda saker (nu ser jag horder av människor påpeka att juice och frukt är exakt samma sak, men snälla bespara er).



Att äta en apelsin är absolut okej, att dricka ett glas juice går dock inte jämföra med att äta en apelsin av självklara anledningar. Läs på!



Att inte gå på en diet ser jag inte som någon anledning att äta dåligt. Precis som att vara sjuk inte ger mig någon anledning att äta sämre.



Snälla ta till dig ny forskning och lär dig mer och ha inte det gamla "tänket".



Att säga att juice är bra för att det inte är tillsatt socker och att den är ekologisk är att totalt dumförklara dig själv. Faktiskt.



Med all väl mening Elinor, läs på och det är mycket.

2009-03-20 | 17:59:54 | http://www.fitnessguru.se
Ellie

Sid: Jag håller med, självkalrt är frukten mycket bättre än juicen då juice lättare går ut i blodet (snabbare) än frukten i sig så ja det visste jag redan men jag dricker sällan juice och jag anser att det är värre att tex ta sig en godisbit än att dricka ett glas juice för vitaminernas skull.



Äta dåligt? då kan väll inte i din vildaste fantasi säga att maten jag åt är dålig? ärligt talat blir jag lite sur på att alla ska poängera hur jag äter hela tiden, varför inte lägga större energi på de som faktiskt behöver hjälpen bättre än jag som faktiskt vet hur man äter bra och nyttigt? och för att må bra?.



Detta säger jag absolut inte bara till dig utan i stort sätt alla på min blogg.



Jag ska inte behöva känna att du behöver överbevisa mig varje gång då det bara är löjligt att tjafsa fram och tillbaka. Jag är glad för dina tips men att påstå att jag äter dåligt är rent ut sagt löjligt allt beror självklart på vad man jämför med men jag mår bra och det är huvudsaken.

2009-03-20 | 18:38:46 |
Ellie

Anonym: Det håller jag med om!

2009-03-20 | 18:39:33 |
ralf

faktum är, att Sid kan aldrig argumentera eller förklara sina teorier. han skriver alltid följande:

läs på!

har sett detta både på din (ellinor) blogg, hans egen blogg o body magazines forum.



jag tror faktiskt inte han har så bra koll, för då förklarar man sig när man har åsikter om andras handlingar och åsikter.

2009-03-20 | 19:00:01 |
Ellie

Ralf: Tack för kommentaren!

2009-03-20 | 19:21:35 |
sid

Ralf, Sunt förnuft är få förunnat idag ser jag även dig.



Åter till ämnet, nej dåligt skulle jag se som en överdrift (förutom juicen). Dock så skrev jag det jag skrev då det inte är en hemlighet att du försöker gå ner i vikt samt har problem med det, eller hur?



Du säger att fitness är ditt liv och träning är ett väldigt stort intresse hos dig även maten. Gör du då ett inlägg om vad du äter och jag har åsikter om det varför inte hjälpa till?



Kram

2009-03-20 | 19:43:45 | http://www.fitnessguru.se
Ellie

Sid: sunt förnuft stämmer, där håller jag med!.



Ja jag har viljat gå ner i vikt men just nu har jag lagt det på hyllan tills jag vet om mitt lilla problem beror på vilket du vet vad det handlar om. Du vet lika mycket som jag att jag gjort allt jag kan med olika dieter och jag tror min kropp bara kommer streta emot ännu mer om jag tar FÖR mycket kontroll över vad jag äter och därför blev jag upprörd. Just nu äter jag för att må bra med sund kosthållning och lite juice då och då är knappast skadligt då det är många som äter godis varje dag då är det knappast något att klaga på...tycker jag.

2009-03-20 | 21:06:03 |
sid

Elinor, Helt rätt min kommentar upplevdes antagligen alldeles för fientligt (kan vara mitt fel). Ville bara gott! Och ja du äter nog bättre än de allra flesta.



Krya på dig och grattis till jobbet!

2009-03-20 | 21:53:53 | http://www.fitnessguru.se
Ellie

Sid: Det är lugnt jag vet att du vill väl men jag vet vad bra mat är och äter mer än gärna det men sedan är ju ingen perfekt självklart, och ja jag vågar påstå att jag nog äter bättre än många andra. Tack! jag är väldigt glad för jobbet!.

2009-03-20 | 22:50:48 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0