Don't drink and drive!!!!

Hej vänner!

Nu sitter jag här med mitt kaffe sedo att snart gå till gymmet, ska jag vara riktigt ärlig är jag inte alls sugen men förhoppningsvis kommer det ändra sig. Eftersom det inte blev 4 pass denna vecka känner jag att jag iallafall behöver köra 3 pass. Kommer därför att lägga ihop bröst och rygg idag och hinner ajg kommer jag köra lite mage också.

Igår var jag och andy på en 4 timmar lång handledarutbildning på trafikskolan som var riktigt intressant. Vi pratade om en hel del blandade saker bla om högerregeln, cirkulationsplats, trötthet, droger och en del om hur man som handledare bör vara för att vara en så bra handledare som möjligt. Vi kollade även på en film om vad som kan hända om man dricker alkohol i samband med bilkörning och filmen var från verkligheten. Det var sånna brutala krockar de visade och med extremt ljud fick det mig nästan att börja gråta.

Bilar som kapas av på mitten, bilar som slängs in i träd i 110km i timmen, folk som blir påkörda och flyger ett 20 tal meter, och en massa blod. Det var ritkigt hämskt!. Nu vet jag att jag ALDRIGT som bliförare kommer köra rattfull efter att ha sett den filmen. Jag tror att även om vi männiksor vet riskerna med att dricka alkohol och samtidigt köra bil så tror folk att "det händer inte mig" men hur vanligt är det inte med rattfulla som blir dödade i trafiken varje år pga av rattfyllon?!, samtidigt som man själv svävar i livsfara. Jag tror alla behöver se liknade filmer för att verkligen förstå vad som faktiskt kan hända!.


Bild lånad på google

Vi pratade även en del om hur man kan köra Eco driving dvs hur man kör för att minska bränslekostnaderna och samtidigt skona miljön genom att bara släppa gasen utan att koppla vid raksträckor eller innan korsningar stängs bränslet av helt och du kör helt gratis!. På så sätt kan man spara flera många många tusenlappar på längre sikt. Billigt och framförallt miljövänligt!.

Inte nog med handledarutbildningen så har jag fått förfrågan av en kille på http://www.bodynytt.se/ om jag vill vara med och spela in en profilfilm, för tillfället finns personer som Linda Fodor, Natalie Allam, Marina Richardson, Catharina Wettermark, Johan Ederer,pierre chamoun med. Jag blev verkligen smickrad av denna förfrågan och självklart kommer jag ställa upp!. Vi har ännu inte bokat in en tid för det men vi diskuterar:) så snart får ni se mig där också:).

Ne he nu sla jag planera lite inför,mitt pass men vi hörs senare!

p.s: Jag har skrivit på ett kontrakt på vägverkets hemsida där jag lovar att aldrig köra påverkad och att jag försöker förhindra att andra gör det. Gör det du med! http://www22.vv.se/ddd2_templates/Page____23041.aspx



Johanna

Nu förespråkar jag inte att man ska köra rattfull, men det kanske hade varit bättre om de visat olyckor i allmänhet och inte bara för rattfylla. Det inträffar ju sjukt många olyckor som inte är alkoholrelaterade också och med hur stor säkerhet kan man säga att de där olyckorna i filmen endast berodde3 på alkoholpåverkan? Det vore ju bättre att lära ut sunt förnuft genomgående över HELA körningen istället för en specifik punkt.

2009-07-26 | 18:55:42 | http://inshape.blogg.se/
Ellie

Johanna: Jo visst är det så men på senare år har det ökat enormt mycket med just olyckor i samband med alkoholpåverkan. Sedan pratar man ju givetvis mycket om trötthet och vissa mediciner som kan göra att man blir påverkad som förare. Just trötthet är nog också rätt vanligt bland olyckor då man oftast kör väldigt långa sträckor utan att vila, enligt trafikskolan ska man max åka 1-1,5 timme i sträck och sedan ta en pause.



Jag tycker dock att rattfyllon är värre då man kan undvika en olycka väldigt lätt och det är att helt enkelt inte dricka när man kör. Vanligast är just singelolyckor och oftast är väll anledningen alkohol, trötthet etc och därför tar de upp just detta mer än vanliga olyckor i allmänhet.

2009-07-26 | 22:19:24 |
N

Alla vi som har körkort har också sett de där filmerna och jag vill minnas att de visar sådana i grundskolan också. Det kan väl inte vara första ggn du ser en sån film?

Tror det kommer gå bra för dig att ta lappen, fint att du är på G!

2009-07-30 | 16:34:50 |
Ellie

N: Jo det är troligt att dom visade en liknande film men ärligt talat tror jag inte de visar en så dramatisk film i grundskolan. Det skulle nog få många barn att bli rädda för att åka bil över huvudtaget så jag tror de visade ev en lite mildrare film faktiskt. Sedan finns det ju säkert bra många olika.

2009-07-31 | 22:59:11 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0