Onsdagens Träning

God kväll!!

Nu har jag kommit hem från gymmet efter att ha kört ett pass ben, triceps och lite mage. Det var riktigt skönt och komma till gymmet efter ett par dagars vila. Passet gick dessutom suveränt bra!, tyvärr tog passet sammanlagt 2 timmar men för mig gjorde det inget för jag tog det ganska lugnt och vilade 1-2 min mellan seten. Jag hade konstigt nog mycket energi även om styrkan givetvis skulle kunnat varit lite bättre men för att gå på minimalt med kolhydrater så gick det strålande. Kanske var det så att jag behövde den där vilan när jag var lite krasslig?, det man måste tänka på under diet är just att återhämtningen inte är lika bra som när man inte dietar och man får lättare infektioner och jag vet att min kropp mår bäst av det av att vila under sånna förhållanden :). 

Passet började med ben eftersom det en en stor muskelgrupp och övningarna blev:

*Utfall i smith, dock inte så tungt men jag kände att jag ville få ordentligt med kontakt och verkligen trycka till i slutläget, det vart en vikt på 35 kilo och 5 set med 10 reps i varje.

*Hacklift, även där var det inte supertungt utan vikten hamnade på som mest 50 kilo+20 kilo för ställningen, sammanlagt blev det där 5 set. Denna övning är absolut min favorit för ben då jag ofta får bra kontakt och slipper tänka på ryggen.

*Benspark, en väldigt bra avslutsövning som jag brukar köra i slutet av mina framsidabenpass. Här blev det 41-48 kilo och seten räknade jag dock inte.

Raka marklyft: Tyvärr inte min bästa övning då jag sällan känner något i baksida ben utan för mig är det mer en rumpövning. Då jag är väldigt överrörlig i kroppen kan jag stå med helt raka ben och endå nå golvet med vikten, även om jag står på en pall hjälper detta tyvärr inte. Körde dock 70 kilo med 6 reps och totalt 4 set.

Triceps:

*Frenchpress, 20kg med 10 reps och 4 set totalt

*Pusch down med rep, 32 kg och 3 set med 10 reps i varje

*Hantelkickbacks, fick bli min slutövning för triceps. Här blev det en lätt vikt för att få lite slutpump. 6 kg*3 set 10 reps

Mage:

Crunches med rep i cable, 59 kg*4 set*12-15 reps

Cardio:
 Gång på löparband
30 min ca - 170-180 kcal

Som ni ser blev det även cardio i form av gång på löparband i slutet av passet, det var faktiskt riktigt skönt att få röra på sig mer än bara styrkan. Har ju mer eller mindre bara suttit hemma hela dagarna men förhoppningsvis ändras det när tjejen på Life ringer. Hoppas hoppas hoppas!!!.

Nu blir det nog......ännu en jobbig proteindrink. Börjar ärligt talat bli lite trött på drinkarna, dock skulle jag kunna äta upp hela min JS burk haha!! *mums*

Kanske hörs senare!


Bild från 2006



Putte

Hej sötnos :D .. Ett tips.. när du kör raka marklyft.. böj lite lätt på knäna när du kör den... Mycket lättare o träffa baksidan då.. tycker ja ;)... Try it..



Får träffas snart tycker ja.. :D



Puss o kram

2009-02-25 | 23:43:17 | http://www.patrikhenriksson.se
Ellie

Putte: Hej gubben!! jo jag har testat det också men tyvärr hjälper det inte det heller :(. Klart vi sk träffas, det är mest upp till dig då du jobbar :P. Puss och kram!

2009-02-26 | 00:54:58 | http://ellielilja.blogg.se/
Frida

Vilken bra blogg du har!! :D

2009-02-26 | 09:35:17 | http://fridasjoblom.blogg.se/
Ellie

Frida: Tack gumman!

2009-02-26 | 10:56:19 | http://ellielilja.blogg.se/
Byggarebob

2 tim pass pass på gymmet när du går på js diet och har minimalt med kolisar i kroppen.Det är som att be om att förlora dina surt förvärvade muskler.

Hoppas annars att dieten flyter på och du är nöjd med resultaten.

Keep it up!

2009-02-26 | 11:37:12 |
Ellie

Byggarebob: Jo tyvärr vart det det, styrkan blev på typ 1,5 timme men så är det när man har tre muskelgrupper man ska köra. Jag kunde kört mer intensivt men kände för att ta det lite lugnare eftersom jag är krasslig. Jo tack dieten tuffar på sakta men säkert...kram

2009-02-26 | 12:47:49 | http://ellielilja.blogg.se/
Bobblin

Alltså, du säger att du följer JSD till "punkt och pricka". Men enligt Sid bör man inte träna mer än 45 minuter styrka just pga risken att bränna muskler Men du kanske inte tränar så tung/hård styrka eller varför gör du sådär?

2009-02-26 | 13:38:06 |
Ellie

Bobblin: om du läser andra kommentarer så förstår du

2009-02-26 | 14:25:40 |
sid

Dags att städa upp lite i dina rutiner Ellie (Om du nu har rutiner?)



Man ska inte träna mer än 45min på JS-Dieten faktum är att jag rekommenderar 30min. Anledningen till varför borde jag inte behöva säga till dig.



JAG klarar att köra mina pass på 30min. Det säger en del, då jag hanterar vikter som är 4ggr dina.



Du kör alldeles för mycket övningar och reps, bara massa DUTTANDE och fjuttande. Tror du att din tricep kommer få något speciellt utseende av dina tre övningar? Varför inte välja en och köra MAXIMALT 3*4-8?



Många bodybuilders jag känner kör en bicepövning en tricep övning och har +50cm armar helt rippade. Frågan är varför ska ha mer?



Du kan lätt ta bort 50% av alla övningar och halvera repsen.

2009-02-26 | 22:34:25 | http://www.fitnessguru.se
sid

Ett litet tillägg, varför tror du att du inte skulle ha energi såhär långt in i dieten? Om du har följt JS-Dieten ska din kropp vara expert på att omvandla fett till energi nu och därför ska energinivåerna vara stabila.

2009-02-26 | 22:36:13 | http://www.fitnessguru.se
Ellie

Sid: jag svarar på dina 2 kommentarer i ett inlägg. Jag vet mycket väl varför man bara ska träna 45 min MEN nu blev det längre helt enkelt. Jag försöker hitta ett bra träningsschema som funkar för mig och sedan tror jag inte man kan jämföra stora bodybuilderkillar med en tjej för som sagt ni killar har mycket lättare att bygga muskler än tjejer. Sedan kanske man skulle få bättre resultat med färre set och reps men det får jag testa, det finns så mycket olika metoder så man får helt enkelt testa sig fram.



Och nej jag har inte mycket rutiner mer än att jag ska träna och gå ut med hunden faktiskt. Så är livet som arbetslös och nu när företaget inte riktigt går som jag hoppats så finns det ju inte direkt mer att göra haha.



Ang JS-dieten så måste jag säga att jag har inte mer energi än innan utan kanske snarare tvärtom?. Jag har ätit precis så mycket som du förespråkat men energi har jag tyvärr inte fått mer av...

2009-02-26 | 23:26:15 | http://ellielilja.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0